Ero sivun ”Käsisiima” versioiden välillä

kalapediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
p
 
(5 välissä olevaa versiota 2 käyttäjän tekeminä ei näytetä)
Rivi 1: Rivi 1:
Käsisiima on yksinkertainen [[onki]]laite. Sen osia ovat [[siima]], [[koukku]] syötteineen ja [[paino]]. Käsisiimassa ei ole erillistä [[vapa]]a, vaan siima on keritty esimerkiksi puukapulan ympärille. Tällaisella onkilaitteella on hyvä kalastaa sillalta, laiturin nokasta tai veneestä. Syötti lasketaan tavallisesti pohjaan ja jäädään odottelemaan nyppäystä. Siima pidetään sormien välissä, jotta [[tärppi]] tunnettaisiin. Kalan ottaessa tehdään vastaisku. Käsisiimassa siima voi olla hieman paksumpaa kuin [[koho-onginta|koho-onginnassa]], jotta sitä olisi mukava käsitellä. Käsisiimassa voi käyttää kohoa, jolloin ollaan jo lähempänä perinteistä koho-ongintaa.  
+
'''Käsisiima''' on yksinkertainen [[onki]]laite. Sen osia ovat [[siima]], [[koukku]] [[syötti|syötteineen]] ja [[paino]]. Käsisiimassa ei ole erillistä [[vapa]]a, vaan siima on keritty esimerkiksi puukapulan ympärille. Tällaisella onkilaitteella on hyvä kalastaa sillalta, laiturin nokasta tai veneestä. Syötti lasketaan tavallisesti pohjaan ja jäädään odottelemaan nyppäystä. Siima pidetään sormien välissä, jotta [[tärppi]] tunnettaisiin. [[Kala]]n ottaessa tehdään [[vastaisku]]. Käsisiimassa siima voi olla hieman paksumpaa kuin [[koho-onginta|koho-onginnassa]], jotta sitä olisi mukava käsitellä. Käsisiimassa voi käyttää [[koho]]a, jolloin ollaan jo lähempänä perinteistä koho-ongintaa.  
  
[[luokka:onginta]]
+
== Lähteet ==
 +
 
 +
*Olli Aulio, ''Onkijan kirja''
 +
[[luokka:ongintatekniikat]]

Nykyinen versio 10. tammikuuta 2012 kello 22.33

Käsisiima on yksinkertainen onkilaite. Sen osia ovat siima, koukku syötteineen ja paino. Käsisiimassa ei ole erillistä vapaa, vaan siima on keritty esimerkiksi puukapulan ympärille. Tällaisella onkilaitteella on hyvä kalastaa sillalta, laiturin nokasta tai veneestä. Syötti lasketaan tavallisesti pohjaan ja jäädään odottelemaan nyppäystä. Siima pidetään sormien välissä, jotta tärppi tunnettaisiin. Kalan ottaessa tehdään vastaisku. Käsisiimassa siima voi olla hieman paksumpaa kuin koho-onginnassa, jotta sitä olisi mukava käsitellä. Käsisiimassa voi käyttää kohoa, jolloin ollaan jo lähempänä perinteistä koho-ongintaa.

Lähteet[muokkaa]

  • Olli Aulio, Onkijan kirja