Ero sivun ”Atrain” versioiden välillä

Kalapedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Rivi 3: Rivi 3:
 
==Merenjumalan tunnus==
 
==Merenjumalan tunnus==
  
Atrain on kuvattu kansanperinteessä ja luonnonuskonnoissa lähinnä [[merenjumala]]n tunnusmerkiksi ja vertauskuvaksi. Suomessa se on kuvattu [[Ahti|Ahdin]] ja Kreikassa [[Poseidon]]in kalastusvälineeksi. Tavaramerkkiin liittyvässä logossa atrain on 1948 vuodesta alkaen valmistetussa Ahti-sillipurkin kannessa pelkistetyn vedenjumala Ahdin yhteydessä.
+
Atrain on kuvattu kansanperinteessä ja luonnonuskonnoissa lähinnä [[merenjumala]]n tunnusmerkiksi ja vertauskuvaksi. Suomessa se on kuvattu [[Ahti|Ahdin]] ja Kreikassa [[Poseidon]]in [[kalastusväline]]eksi. Tavaramerkkiin liittyvässä logossa atrain on 1948 vuodesta alkaen valmistetussa Ahti-sillipurkin kannessa pelkistetyn vedenjumala Ahdin yhteydessä.
  
 
==Valtiolliset symbolit==
 
==Valtiolliset symbolit==

Versio 6. maaliskuuta 2010 kello 16.09

Atrain on kalastusväline jota käytetään tuulastuksessa. Atrain on yleensä tehty tangosta jonka päässä on 1-8 piikkiä.

Merenjumalan tunnus

Atrain on kuvattu kansanperinteessä ja luonnonuskonnoissa lähinnä merenjumalan tunnusmerkiksi ja vertauskuvaksi. Suomessa se on kuvattu Ahdin ja Kreikassa Poseidonin kalastusvälineeksi. Tavaramerkkiin liittyvässä logossa atrain on 1948 vuodesta alkaen valmistetussa Ahti-sillipurkin kannessa pelkistetyn vedenjumala Ahdin yhteydessä.

Valtiolliset symbolit

Valtiollisena vertauskuvana atrain on Ukrainan vaakunassa. Ensimmäisen kerran Ukrainassa vaakunan yhteydessä on atrainta tiettävästi käytetty Svjatoslav I:n (-972) aikana. Atrainta käytti 1918 Ukrainan kansantasavalta.