Kalatalouden Keskusliitto

kalapediasta
Tämä on arkistoitu versio sivusta sellaisena, kuin se oli 29. heinäkuuta 2009 kello 22.39 käyttäjän Harri (keskustelu | muokkaukset) muokkauksen jälkeen. Sivu saattaa erota merkittävästi tuoreimmasta versiosta.
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Kalatalouden Keskusliitto on vuonna 1891 perustettu suomalainen kalatalouden kehittämis- ja edistämisjärjestö. Liiton tehtävänä on yhdessä jäsenjärjestöjensä ja sidosryhmien kanssa edistää kaikkien kalastajaryhmien ja kuluttajien mahdollisuuksia saada korkealaatuista ja puhdasta kotimaista kalaa sekä kalastukseen liittyviä luontoelämyksiä.

Järjestön jäseninä on 21 maakunnallista kalatalouskeskusta ja kalastajaliittoa, muun muassa Etelä-Suomen Merikalastajain Liitto, joiden jäseninä on puolestaan 3 000 kalaveden osakaskuntaa, 200 kalastusaluetta, 150 kalastajaseuraa ja 150 muuta yhteisöä. Keskusliiton toimintapiirissä on kaikkiaan noin 700 000 osakaskuntien osakasta, joista suuri osa on kesämökkien omistajia.

Liitto julkaisee kolmea lehteä, jotka ovat Suomen Kalastuslehti, Kalastaja ja Fiskeritidskrift för Finland. Lisäksi liitto julkaisee kalatalousalan opaskirjoja.

Kalatalouden Keskusliiton puheenjohtajana on vuodesta 2004 toiminut metsänhoitaja Pertti Mäki-Hakola Nurmosta. Järjestön toiminnanjohtajina ovat olleet mm. Lauri Liedes, Markku Aro, Heikki Hokka ja vuodesta 1989 Markku Myllylä.

Aiheesta muualla

Malline:Tynkä/Järjestö