Kuusamon Uistin

Kalapedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Kuusamon Uistin

Kuusamon Uistin Oy on Suomen suurin metallisten uistimien valmistaja. Erityisesti Kuusamon Professor ja Räsänen ovat kalamiehen tuttuja, taattuja valintoja eri puolilla maailmaa.

Historia

Kuusamon Uistin syntyi kahden kaveruksen unelmasta. Paavot Korpua ja Putila olivat jo nuoruudestaan saakka innokkaita kalamiehiä ja hyviä kaveruksia. Harrastuksen ainoana kiusana oli miehille mieluisten uistinmallien puute, joka kuitenkin ratkesi helposti ja ajan tapaan alkamalla valmistaa omat pyyntivieheet itse.
1960-luvun puolessavälissä kuusamolaiset Paavo Korpua ja Paavo Putila alkoivat valmistaa matkamuistoja navetan takaosassa. Tuotevalikoima laajeni pian uistimiin, kun ensimmäiset Kitkan viisaat, puusta tehdyt vaaput, tulivat myyntiin.

Kuusamon Uistin nykyisin

Kuusamon Uistin työllistää noin 30 ihmistä, ja sen liikevaihto on noin 2,3 miljoonaa euroa. Uistimia viedään myös ulkomaille. Vuodesta 1995 alkaen Kuusamon Uistin on vuosittain julkaissut rajoitetun määrän Vuosiuistimia, jotka ovat hieman arvokkaampia ja erikoislaatuisempia kuin tavalliset uistimet. Yhtä lailla vuosittain on kauppojen hyllyillä jaossa myös tuotekuvasto, jossa on Kuusamon tuotevalikoima, uutuudet sekä artikkeleita ja vinkkejä kalastajille.
Kuusamon Uistin kehittää ja testaa jatkuvasti uusia uistimia pitkälti kalavesiltä saamiensa kommenttien perusteella. Lukuisista prototyypeistä myyntiin pääsee joka vuosi muutamia uutuuksia. Valikoimaan kuuluu kymmeniä erilaisia uistinmalleja, -kokoja ja -värejä, joista voi valita kuhunkin kalastustilanteeseen sopivan. Uistinten lisäksi Kuusamon Uistin valmistaa ja myy muita kalastustarvikkeita, kuten syvääjiä, perukkeita ja leikareita.

Uistin- ja viehemalleja


Aiheesta muualla