ProPilkki

kalapediasta
Tämä on arkistoitu versio sivusta sellaisena, kuin se oli 9. helmikuuta 2014 kello 11.46 käyttäjän 134.214.160.246 (keskustelu) muokkauksen jälkeen. Sivu saattaa erota merkittävästi tuoreimmasta versiosta.
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Pro Pilkki on suomalainen freeware -lisenssinen tietokonepeli. Pelin tarkoituksena on kalastaa suomalaisissa järvissä, joista jotkut ovat oikeita, jotkut keksittyjä. Pelissä on mahdollisuus pelata internetyhteyden välityksellä toisia verkossa pelaavia pelaajia vastaan. Pelissä hankittuja kalaennätyksiä voi tallentaa pelin virallisille sivustolle käyttämällä koodinumeroita jotka kertovat kalalajin sekä painon. Henkilökohtaiset ennätykset tallentuvat automaattisesti peliin. Pro Pilkki on saanut myös jatko-osan Pro Pilkki 2 jonka voi myös ladata ilmaiseksi. Siinä etenkin grafiikkaa on paranneltu.

Pelaaminen[muokkaa]

Pro Pilkin käyttöliittymä on hyvin yksinkertainen. Vesistö avautuu ruudun vasemmalle puolelle ja toiminnot valikkoineen sijoittuvat oikeaan reunaan. Pro Pilkkiä pelataan käyttämällä hiirtä ja sen kahta perusnäppäintä. Vasemmalla nappäimillä pilkkiä heilutellaan yrittäen saada kalat kiinnostumaan vieheestä. Samalla näppäimellä myös mahdollinen saalis nostetaan ylös (siima voi myös katketa, jos kala on liian suuri). Oikealla näppäimellä vieheen voi nostaa ylös pilkkireiästä korjatakseen matoa koukussa, tai pilkin vaihtaakseen (pilkkejä on kolme erilaista). Pro Pilkissä on 19 erilaista järveä/vesistöä, joissa pelaaja voi kalastaa. Normaalissa pelissä yhdessä kisassa on useita eri vastustajia, joita voi myös vakoilla kiikareita käyttämällä. Pilkkikisan voittaaksesi sinun tulee keritä ennen ajan loppumista punnituspaikalle (myöhästymällä häviät kisan). Pelissä on mahdollisuus kisata myös Cup -kisoissa. Pelissä käytiin vuonna 2008 SM-kisat.

Aiheesta muualla[muokkaa]