Pyhäjoki

kalapediasta
Tämä on arkistoitu versio sivusta sellaisena, kuin se oli 29. heinäkuuta 2009 kello 23.24 käyttäjän Harri (keskustelu | muokkaukset) muokkauksen jälkeen. Sivu saattaa erota merkittävästi tuoreimmasta versiosta.
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tämä artikkeli käsittelee Pyhäjoen kuntaa. Muista merkityksistä katso Pyhäjoki (täsmennyssivu).

Malline:Suomen kunta Pyhäjoki on Suomen kunta, joka sijaitsee Raahen ja Kalajoen kuntien välissä Pohjois-Pohjanmaan maakunnan lounaisosassa, Oulun läänissä. Kunnassa asuu Malline:Suomen kunta/väkiluku ihmistä<ref name="vakilukuviite" /> ja sen pinta-ala on Malline:Suomen kunta/pinta-ala km2, josta Malline:Suomen kunta/pinta-ala/sisävesi km2 on vesistöjä<ref name="pinta-ala" />. Väestötiheys on {{#expr: Malline:Suomen kunta/väkiluku/Malline:Suomen kunta/pinta-ala/maa round 2}} asukasta/km2.

Pyhäjoen kunta on perustettu vuonna 1865.

Pyhäjoen naapurikunnat ovat Kalajoki, Merijärvi, Oulainen, Raahe ja Vihanti.

Pyhäjoella sijaitsee Annalan kotiseutumuseo, ja vuosittain kunnassa järjestetään 134 kilometrin mittainen Pyhäjoki-melonta. Kunnassa toimii yrittäjyyslukio. Joulukuussa Pyhäjoella järjestetään joulukuusenhaun MM-kilpailut. Joulukuussa 2005 kunnassa järjestettiin ensimmäiset joulukuusenhaun SM-kilpailut. Pyhäjoen jääkiekkojoukkueen nimi on Pyhäjoen jokikiekko (PJK). Kunnassa ilmestyy joka viikko jaettava ilmaisjakelulehti Pyhäjoen Kuulumiset.

Kyliä

Etelänkylä, Kirkonkylä, Keskikylä, Limingoja, Parhalahti, Pirttikoski, Pohjankylä, Viirre, Yppäri.

Urheiluseuroja

Pyhäjoen Pauhu, Pyhäjoen Wirta, Yppärin Urheilijat, Pyhäjoen Joki-Kiekko

Nähtävyyksiä

Tunnettuja pyhäjokisia

Lähteet

<references />

Aiheesta muualla

Malline:Commonscat

Malline:Pohjois-Pohjanmaa Malline:Oulun läänin kunnat Malline:Tynkä/Pohjanmaa

cs:Pyhäjoki (Oulu) de:Pyhäjoki el:Πυχαγιόκι en:Pyhäjoki fr:Pyhäjoki it:Pyhäjoki nl:Pyhäjoki no:Pyhäjoki ro:Pyhäjoki se:Pyhäjoki sv:Pyhäjoki vi:Pyhäjoki