Ero sivun ”Särkilahna” versioiden välillä

kalapediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
 
 
(5 välissä olevaa versiota 3 käyttäjän tekeminä ei näytetä)
Rivi 1: Rivi 1:
'''Särkilahna''' on [[särki|särjen]] ja [[lahna]]n risteytymä<ref>[http://runeberg.org/pieni/4/0339.html Otavan Pieni Tietosanakirja IV, sivu 617 ]</ref>. Särkilahna on [[Suomi|Suomen]] yleisin kala[[risteymä]]. Särkilahna kuuluu rehevöityneiden vesien lajeihin. Koekalastuksissa sitä on tullut esille.<ref>[http://www.ymparisto.fi/download.asp?contentid=67003&lan=FI Etelä-Pohjanmaan vedet nyt ja tulevaisuudessa  (ympäristö.fi)] luettu 29.11.2007</ref> Särkilahna saattaa olla lisääntymiskykyinen.<ref>[http://www.aiep.pl/2000/pdf_2004/ACTA_34_1_5_Kopiejewska.pdf Acta Ichthyologica et Piscatoria (2004) vol. 34, nro 1, s. 43–50]</ref>
+
'''Särkilahna''' on [[särki|särjen]] ja [[lahna]]n risteytymä. Särkilahna on Suomen yleisin kala[[risteymä]]. Särkilahna kuuluu rehevöityneiden vesien lajeihin. [[Tiedosto:sarkilahna.jpg|right]]Koekalastuksissa sitä on tullut esille. Särkilahna voi olla lisääntymiskykyinen.
  
==Lähteet==
+
== Lähteet ==
{{Viitteet}}
 
  
{{Tynkä/Kala}}
+
*Wikipedia
  
[[Luokka:Särkikalat]]
+
[[luokka:särkikalat]]  
 +
{{tynkä/Kala}}

Nykyinen versio 20. toukokuuta 2010 kello 10.04

Särkilahna on särjen ja lahnan risteytymä. Särkilahna on Suomen yleisin kalaristeymä. Särkilahna kuuluu rehevöityneiden vesien lajeihin.

Sarkilahna.jpg

Koekalastuksissa sitä on tullut esille. Särkilahna voi olla lisääntymiskykyinen.

Lähteet[muokkaa]

  • Wikipedia
Lahna.gif Tämä paskaa käsittelevä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Kalapediaa paskantamalla sitä lisää.