Ero sivun ”Särkilahna” versioiden välillä

kalapediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
 
p
Rivi 1: Rivi 1:
'''Särkilahna''' on [[särki|särjen]] ja [[lahna]]n risteytymä<ref>[http://runeberg.org/pieni/4/0339.html Otavan Pieni Tietosanakirja IV, sivu 617 ]</ref>. Särkilahna on [[Suomi|Suomen]] yleisin kala[[risteymä]]. Särkilahna kuuluu rehevöityneiden vesien lajeihin. Koekalastuksissa sitä on tullut esille.<ref>[http://www.ymparisto.fi/download.asp?contentid=67003&lan=FI Etelä-Pohjanmaan vedet nyt ja tulevaisuudessa  (ympäristö.fi)] luettu 29.11.2007</ref> Särkilahna saattaa olla lisääntymiskykyinen.<ref>[http://www.aiep.pl/2000/pdf_2004/ACTA_34_1_5_Kopiejewska.pdf Acta Ichthyologica et Piscatoria (2004) vol. 34, nro 1, s. 43–50]</ref>
+
Särkilahna on [[särki|särjen]] ja [[lahna]]n risteytymä. Särkilahna on Suomen yleisin kala[[risteymä]]. Särkilahna kuuluu rehevöityneiden vesien lajeihin. [[Tiedosto:sarkilahna.jpg|right]]Koekalastuksissa sitä on tullut esille. Särkilahna saattaa olla lisääntymiskykyinen.
  
==Lähteet==
+
== Lähteet ==
{{Viitteet}}
+
wikipedia
  
{{Tynkä/Kala}}
+
[[luokka:särkikalat]] [[luokka:artikkelit]]
 
 
[[Luokka:Särkikalat]]
 

Versio 6. tammikuuta 2010 kello 16.39

Särkilahna on särjen ja lahnan risteytymä. Särkilahna on Suomen yleisin kalaristeymä. Särkilahna kuuluu rehevöityneiden vesien lajeihin.

Sarkilahna.jpg

Koekalastuksissa sitä on tullut esille. Särkilahna saattaa olla lisääntymiskykyinen.

Lähteet

wikipedia