Seniori

Tämä on arkistoitu versio sivusta sellaisena, kuin se oli 15. maaliskuuta 2010 kello 13.28 käyttäjän Szczupak (keskustelu | muokkaukset) muokkauksen jälkeen. Sivu saattaa erota merkittävästi tuoreimmasta versiosta.

(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)
Seniorin värikartta

Seniori on pieni käsityönä tehty vaappu, jota on saatavilla kokoina 28(=30)mm/1g, 40mm/2g ja 50mm/3g. Vaappu on kelluva, mutta painokoukkua käyttämällä siitä saa uppoavan. Erä-lehti (7/96) testasi viehettä ja kommentoi sitä "siikavieheeksi vailla vertaa" antaen viisi tähteä.

Seniorilla kalastus

Soutu-uistelu

Seniori on erittäin kevyt viehe, ja siksi se ui äärimmäisen herkästi. Sen värinän tuntee paksummassakin vavassa ja siimassa. Eri muutoksilla kuten vauhdin lisäyksellä tai vähentämisellä saa nirsonkin kalan iskemään. Hyvä ottiviehe vauhdin pysähdyttyäkin vieheen pintaan noustessa.

Heittokalastus

Niinkuin jo selväksi kävi, Seniori on erittäin kevyt, ja siksi tarvitaan painokoukku jota sitä voi heitellä. Kun lisäät mahakoukun tilalle painokoukun, Seniori muuttuu uppovaksi vaapuksi, jolla voit koluta pohjavesiä heittokalastaen. Painokoukku ei vaikuta vieheen uintiin.

Talvikalastus

Pilkinnässä Senioria voi käyttää kuten edellä, eli lisäämällä painokoukun. Rauhallisilla, 40-50cm vedoilla Seniori pyytää myös talvisin.

Lähteet

Sivua on viimeksi muutettu 15. maaliskuuta 2010 kello 13.28