Vesiviljely

kalapediasta
Tämä on arkistoitu versio sivusta sellaisena, kuin se oli 7. elokuuta 2009 kello 02.51 käyttäjän Harri (keskustelu | muokkaukset) muokkauksen jälkeen. Sivu saattaa erota merkittävästi tuoreimmasta versiosta.
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Vesiviljelyllä eli akvakulttuurilla tarkoitetaan vesieliöiden kasvattamista meri-, murto- ja sisävesissä. Vesissä voidaan kasvattaa kaloja, äyriäisiä, nilviäisiä sekä leviä ja muita vesikasveja. Työvaiheita vesieläinten kasvattamisessa ovat poikasten kasvattaminen ja sitten niiden istuttaminen vesistöihin. Vesiviljely on kasvattanut suosiotaan ja noussut merkittäväksi tekijäksi avovesikalastuksen rinnalle. Allaskasvatuksessa eliöiden terveyttä ja ravintoa voidaan tarkkailla. Vesiviljelyn osuus on tällä hetkellä n. 29 % maailman kalastuksen kokonaistuotannosta. Sen odotetaan kasvavan rajusti tulevaisuudessa. Kiinan osuus vesiviljelyn kokonaistuotannosta on 70 %.

Katso myös

ar:زراعة مائية id:Budidaya perairan ms:Akuakultur bg:Аквакултура cs:Akvakultura de:Aquakultur et:Akvakultuur el:Ιχθυοτροφείο en:Aquaculture es:Acuicultura fa:آبزی‌پروری fr:Aquaculture gl:Acuicultura it:Acquacoltura he:חקלאות ימית hu:Akvakultúra nl:Aquacultuur ja:養殖業 no:Akvakultur pl:Akwakultura pt:Aquacultura ro:Acvacultură ru:Аквакультура simple:Aquaculture sv:Akvakultur te:ఆక్వా కల్చర్‌ uk:Аквакультура zh:水產養殖