Kalassa.net - Kalastus keskustelut

Propilkki => Uutiset ja pelin kehitys => Aiheen aloitti: Mikko_-Procyon- - Marraskuu 02, 2009, 14:56:15

Otsikko: Osallistu Propilkki 1 - 10v juhla-arvontaan täällä!
Kirjoitti: Mikko_-Procyon- - Marraskuu 02, 2009, 14:56:15
Tähän threadiin kirjoittaneet osallistuvat Propilkki 1 - 10v juhla-arvontaan. Arvonnassa ei ole mitään valtavia palkintovuoria luvassa, mutta yksi sitäkin uniikimpi esine. Sellaista ei ihan jokaisesta kokoelmasta löydy.

Arvonnan säännöistä lyhyesti:

- Osallistuminen on ilmaista

- Team Procyon hoitaa arvonnan ja toimittaa palkinnon perille

- Tähän threadiin kirjoittaminen lasketaan osallistumiseksi arvontaan.

- Threadiin saa kirjoittaa vain yhden viestin / käyttäjä. Useamman viestin kirjoittaneet (kun toiminta havaitaan) poistetaan arvonnasta.

- Arvontaan saa osallistua kaikki kalassa.netin rekisteröityneet käyttäjät.

- Viestissä tulee kertoa jonkinlainen tarina siitä, millainen oli ensikosketuksesi Propilkki -peliin. Kerro myös mieluisin muistosi liittyen peliin.
Pelkkä "mukana" -viesti (tai vastaava) ei siis täytä threadiin kirjoittamisen kriteerejä (katso foorumin säännöt koskien ns. "huutoäänestyksiä" ja yhden sanan/rivin viestejä).

- Arvonta suoritetaan 5.11. 2009 kello 23.00 jälkeen (ellei jokin katastrofi, kuten kalassa.netin kaatuminen sitä estä). Siihen asti tähän ketjuun kirjoitetut viestit luetaan mukaan arvontaan.

- Team Procyonilla on oikeus muokata näitä sääntöjä tarvittaessa ja esim. arpoa enemmänkin palkintoja niin halutessaan.   :-D

Palkinto voidaan niin halutessa omistuskirjoittaa voittajalle, mutta jos halutaan molempien pelintekijöiden kirjoitukset, niin toimitusaika kasvaa hivenen.

Ei muuta kuin kirjoittelemaan!
Otsikko: Vs: Osallistu Propilkki 1 - 10v juhla-arvontaan täällä!
Kirjoitti: Tornio_River - Marraskuu 02, 2009, 15:06:48
Ensimäiseksi pitää tästäkin pelistä kiittää.

Ensimäinen kokemus pro pilkin (pp1)parissa oli itsellä aikoinaan yläasteen 8:sannen luokan tietämissä eli  tovi on siitäkin vierähtänyt.
Sen  jälkeen sitä pelailtiin kaveri porukassa kisailen kuka milloinkin sai  isomman saaliin tai isoimman kalan.
Mutta se mahti hauki  on edelleen saamatta ,eli laiturin  kohdilla on aikaa tullut vietettyä paljonkin,mutta isomus antaataa vielä odottaa pyytäjäänsä.
Mieleen painuvin saalis lienee nämä savilehden mahti lahnat ja ruuhi järvestä nostetut isot siiat.
Otsikko: Vs: Osallistu Propilkki 1 - 10v juhla-arvontaan täällä!
Kirjoitti: Aatami - Marraskuu 02, 2009, 15:13:02
Ensikosketus peliin tapahtui ties kuinka kauan sitten. Muistan hämärästi, että oli ensimmäisen viiden pelin joukossa, jotka latasin netistä. Aluksi tuli tahkottua ihan tauotta, mutta sitten tulikin parin vuoden tauko pelaamiseen.  Lataus vuosi oli joko 2000 tai ehkä jopa aiemminkin, koska 1999 sain oman koneen ja netin ja heti samana päivänä latailin kaikkea, että saattaa olla jo 1999. Ääniä sai aina kirota, kun välillä toimi ja välillä ei ja silloin kun toimi niin saattoi seassa olla sellaisiakin ääniä, jotka ei sinne kuulunut :-) Koira oli yksi hauskimmista jutuista ja tietysti kaivo, jossa oli ainakin hauki.

Varsinainen muiston arvoinen kosketus PP1 oli intissä, kun toimisto alikkina toimin ja oli kovin tylsää vain maata toimiston tuolilla odotellen uusia tehtäviä. Sain päähäni ladata CD:lle PP1:sen ja toin  toimistolle. Siellä kun ei sattuneesta syystä ollut nettiä meillä käytettävänä. Kaksi konetta kuitenkin oli ja ne oli toisiinsa kytkettyinä. Siitä se huvi sitten alkoi ja siinä oli mukana puolet komppaniasta :-) Kahdella koneella pelattiin aina vastakkain iltaisin ja 50 äijää kävi vuoronperään taitojaan koittamassa. Meillä oli oikein virallinen komppanian ennätyslista, johon pääseminen vaati jo aika paljon mieheltä. Puolen vuoden tylsyyden jälkeen menikin toinen puoli vuotta kuin siivillä, kiitos Mikon ja Jannen.

Niin meillä ainakin 20 jätkää sai jättihauen Matojoelta, mutta kukaan ei saannut sitä kaikkein suurinta. Suurin taisi olla jotain 11 kilon luokkaa.
Otsikko: Vs: Osallistu Propilkki 1 - 10v juhla-arvontaan täällä!
Kirjoitti: partanen - Marraskuu 02, 2009, 15:18:34
10v olette tätä tehneet,niin iso kiitos siitä on jo aikamoinen saavutus!  :-)

Pelasin 5-6-vuotiaana Revontulipilkkiä isän kanssa kilpaa (isä yleensä voitti :-D). Näin ensi kertaa PP1 Serkun luona olin silloin noin 6,5v ja serkku 13v,kydyin serkulta,että saanko mäkii ton pelin ja niin hän neuvoi mistä sen voisin ladata sitä sitten pelailin aina 10ikävuoteen saakka.Tosiaan Mahti-Hauki on jäänyt saamatta  :-D paras kokemus Savilanden n.4800g Lahna ja Kilolammen jaettu 1.sija Ahven-Sarjassa  :-D
Otsikko: Vs: Osallistu Propilkki 1 - 10v juhla-arvontaan täällä!
Kirjoitti: Mormuska-arska - Marraskuu 02, 2009, 15:24:46
Ensikosketus peliin, jaa-a?

Olinpas kerran irl pilkillä, taisi olla kevättä, eikä kala käynyt pyydykseen, ja pois lähtiessäni mietiskelin siinä, että joskus olin kuullut tällaisestä propilkki-pelistä.
Kotiin päästyäni aloin sitten peliä latailemaan, ja onhan tuota tullut satoja tuntejä pelattua tähän päivään mennessä.

Varmaankin ne on ne maailmanennätykset jotka olleet ikimuistoisimpia, ja ennätysten menetys, ja sen jälkeen hulluna pelannut ja yrittänyt saada me:n takaisin.

Propilkki on ehdottomasti siitä jännittävä peli, että siihen ei kyllästy, joskus pieniä taukoja, muttei sellaista tunnetta etten kyllä enään ikinä pelaa propilkkiä, syy tähän lienee monipuolisuus, ystävyyssuhteet joita on tullut valtavasti propilkkiä pelatessa, eikä ikinä tule tunnetta, että nyt on kaikki isot kalat saatu, vaan aina yrittää vain parempia tuloksia.
Jos pelistä on voinut tehdä sellaisen, että sitä ei tahdo lopettaa, siinä saa ystäviä ja mahtavia kokemuksia on kyllä onnistunut luomaan erinomaisen pelin.
Ystävyyssuhteista lisää...Menipä pelaamaan pp2 verkkopeliin milloin tahansa aina siellä on ainakin sellaisia hyviä tuttuja, ellei kavereita. Aina voi jutella pelin ohella vähän niitänäitä tms. Propilkkihän on sellainen sosiaalinen media, joka kokoaa yhteen ihmiset ympärisuomea, kaiken ikäiset, melkeinpä vauvasta vaariin =), se kokoaa myös ihmiset riippumatta yhteiskuntaluokasta, peliä pelatessa on sama oletko mikä ammatiltasi, ja paljonko tienaat kuukaudessa.

Hatunnostot ja kumarrukset pelin kehittäjille, tämä ei ole pelkkä peli tämä on paljon muutakin.
Otsikko: Vs: Osallistu Propilkki 1 - 10v juhla-arvontaan täällä!
Kirjoitti: Deeku - Marraskuu 02, 2009, 15:32:04
Ensikosketus peliin oli joskus niin kauan aikaa sitten että vain hämärästi muistan kun isoveli pelasi pro pilkki 1:stä ja sitten kysyi että haluanko minäki kokeilla ja tietysti halusin kokeilla.
   Mitään kovin mahtavia saavutuksia en oo pelissä saanu mut ehkä ikimuistoisimmat hetket oli kun sai ne ekat kalat ja sitten toinen on se että kun voitin isoveljen semmosessa kisassa että kumpi saa enemmän kalaa.
Otsikko: Vs: Osallistu Propilkki 1 - 10v juhla-arvontaan täällä!
Kirjoitti: Jacke - Marraskuu 02, 2009, 15:39:47
Muistan kun mietiskelin mielessäni, että haluaisin alkaa pelaamaan jotain hyvää kalastuspeliä, kun alkoi räiskimispelit ärsyttämään.. No kerran sitten kylässä ollessa sain käteeni Turkulaisen, joka on kai joku turkulaisten paikallislehti. Siinä taisi olla etusivulla jo otsikko jostain virtuaalipilkinnästä. Luin jutun siitä ja kiinnostuin heti. Heti kotiin palattuaan laitoin pelin lataukseen. Minun Propilkki pelaamisen aikana on ilmestynyt kaksi uutta versiota, joten se versio mitä aloin pelaamaan taisi olla sitten 0,6.. Alussa turhauduin kun en saanut millään kalaa, mutta kohta alkoi jo pilkin koukussa roikkua enemmän ahvenia, jolloin innostuin pelistä todella. Oikeastaan jäin koukkuun oikein todenteolla vasta sitten kun aloin pelaamaan verkkopeliä ja pääsin kokeilemaan pelaamista muutamissa joukkueissa.

Paras muisto on kun sain ensimmäisen kalan, joka oli ahven..Siitä se sitten lähti!

Onneksi olkoon vaan Propilkki ykköselle! Hienoo työtä ootte kaikki tehny!
Otsikko: Vs: Osallistu Propilkki 1 - 10v juhla-arvontaan täällä!
Kirjoitti: Larzaman - Marraskuu 02, 2009, 15:42:22
Kun nyt muistelee,olin 5 vuotias kun aloitin.Kävin aina välillä koneella pelaamassa jotain tylsiä pelejä.Sitten isäni tuli ja sanoi "lähdetäänkö kalaan".
Minä suostuin ja lähdin isäni kanssa kalaan.Virvelillä en vielä osannut heittää mutta onginnassa päihitin isänikin  :-).
Kun tulimme kotiin,sanoin isälle "mennään ostamaan joku kalastuspeli".Isäni sanoi että voidaan katsoa vähän myöhemmin sitä.Sitten menin taas koneelle.Laitoin hakusanaksi kalastuspeli.Sitten löysin propilkin,taisi tuo pp2 olla,versiota en muista.Sanoin isälleni että haluan ladata tuon kyseisen pelin.
Sitten me latasimme sen ja pääsin pelaamaan.Ensin en saanut mitään.Sitten tuli tärppi,mutta en ehtinyt nykästä vastaan.
Kohta tuli todella iso tärppi ja sen kalan sain onneksi ylös asti.Se oli 1kg hauki :roll:.Huusin täysillä "ISÄ ISÄÄ TULE KATSOMAAN!".
Siitä tuo pelaaminen sitten lähti.

Kiitos tästä hienosta pelistä!!!


-Kahenkilonsiika
Otsikko: Vs: Osallistu Propilkki 1 - 10v juhla-arvontaan täällä!
Kirjoitti: Hartzu - Marraskuu 02, 2009, 15:54:40
juup
Propilkki tuli silloin joskus kauan kauan aikaa sitten ladattua. Moodeemi aika oli ja lataus kesti muistaakseni niillä nopeuksilla jonkin aikaa.
En edes muista mikä vuosi mutta luultavasti joskus 2000 luvun ihan alkuja oli.
Uudempaa pilkkiä on nyt tullut pelailtua 0.55 versiosta asti (löytyy vielä koneelta).
Kyllähän ne parhaat muistot on kun sitä isoa kalaa väsyttelee ja joukkuepeleissä tulee voitto kotiin

T.Hartzu [VIP]
Otsikko: Vs: Osallistu Propilkki 1 - 10v juhla-arvontaan täällä!
Kirjoitti: kirjolohikäärme - Marraskuu 02, 2009, 16:11:45
Olin vasta alotellut IRL pilkintää. Kaverille mentäessä näin, että kaveri pelaa kalastuspeliä! En tiennytkään, että niitä olisi, enkä niistä osannut ees unelmoija.
No, innolla kaverin tykö ja hirveä kysely ryöppy: Onko hyvä, mistä sait, mitä siinä tehään... Kaverilla sitten ensikosketuksen peliin sain. Ja yhden kalankin taisin saada, pienen ahvenen.
Kotona peli samantien koneelle, ja siittä asti on jauhettu tätä aktiivisesti, ja välillä vähän vähemmän aktiivisesti. Pelailin peliä alkuversiossa aina silloin tällöin, mutta kun verkkopeli tuli kuvioihin mukaan, alkoi kunnon pelaaminen, eikä loppua näy. Verkkopelin myötä tuli myös tiimit ja se homma tuli alotettua aikalailla heti, kun niitä tiimejä alko ilmestyä. Tällä hetkellä pelaillaan IVP:ssä.
Parhaat muistot pelistä on ensimmäiset verkkopelit, ja oikestaan tämä koko aika, kun ollaan Morripojan kanssa kaiskattu IVP:n vetäjinä.
Tosi mukavaa hommaa, paras tietokonepeli ikinä, KIITOS!
Ja kiitos myös koko tiimille, ja erityisesti Morripojalle!  :-)
Otsikko: Vs: Osallistu Propilkki 1 - 10v juhla-arvontaan täällä!
Kirjoitti: Ihmevirveli - Marraskuu 02, 2009, 16:31:20
Siitä on jo useampi vuosi, kun katselin netistä kalastuspelejä ja satuin osumaan Kalassa.netin sivuille. Latasin pelin ja muistan ikuisesti, kun sain ensimmäisen kalani. Se oli kirjolohi Ruuhijärveltä ja siinä pikkuruudulla se näytti aivan valtavan isolta. Jonkin aikaa pelailin PP:tä ja latasin kaikki lisämapitkin, mutta lopulta kyllästyin. Parin vuoden jälkeen löysin Pro Pilkki 2 0.3 betan jonka jälkeen innostuin jälleen pelaamaan. Sen jälkeen olen pelannut enemmän tai vähemmän aktiivisesti tähän päivään saakka.
Otsikko: Vs: Osallistu Propilkki 1 - 10v juhla-arvontaan täällä!
Kirjoitti: KalamiesMika - Marraskuu 02, 2009, 16:36:22
joo itse aloitin pp2 8 vuotiaana serkun luona tuli silloin ennen pelailtua. Sitten päätin itsekin ladata pp2. kyllä on ollut lysti pelailla tätä päivät pitkät eikä ole alkanut kyllästyttämään. Kiitokset pelintekijöille näistä mahtvista pelivuosista                                              
Otsikko: Vs: Osallistu Propilkki 1 - 10v juhla-arvontaan täällä!
Kirjoitti: lareman - Marraskuu 02, 2009, 16:43:57
Jeps.

Ensimmäisen kerran pelasin pilkkiä serkun kesämökillä. Olin perkeleenmoisessa flunssakuumeessa ja päätin katsoa mitä ikivanhalta koneelta löytyi.
Doom pisti heti silmään, mutta huomasin, että väsyneenä ei oikein örvelöiden mättämiseen pystynyt keskittymään. Päätin siis tonkia alikansion alikansion alikansiota, ja löytyihän jotain; Pro pilkki, onko pilkkimisestäkin tehty peli? Noh, avasin pelin ja laitoin harjoittelun. Viinijärvi kuulosti hyvältä, ja meninkin sinne saaden yhden kirren ja pari hassua assua. Seuraavaksi menin Lehmille, ja nyt söi: sain muun muassa +-500g pasurin sekä parisataarammaista lahnaa tolkuttomasti. Onnistuin vielä hetken pelaamaan, mutta sitten vei väsymys voiton.

Kotona sitten etsiskelin netistä ja löysin PP2 version 0.4.
Otsikko: Vs: Osallistu Propilkki 1 - 10v juhla-arvontaan täällä!
Kirjoitti: Morripoika - Marraskuu 02, 2009, 17:03:38
Kaveri löys pelin netistä ja toi sen sitten minun 95 windowsille. Sitä tuli sitten tahkottua oikein urakalla kotona ja salaa ala-asteen välitunneilla. Muutamia huvittavia tilanteitakin näin jälkeen päin tuli, kun opettaja tuli tietokone luokkaan, kun oltiin pelaamassa kaverin kanssa pilkkiä. mm. jännetuppi tulehus tuli tämän pelin ansioista muistaakseni 4 luokalla.
Kerkesin kiintyä jo pp1 niin paljon, että pp2 ei tuntunut alkuversiollaan edes niin hyvältä kuin ykkönen. Versioissa 0.2 ja 0.3 (muistaakseni) ei tullut paljon pelailtua. Sitten löysin kalassa.netin ja pp2 vei minut mukanaan 0.4 versiossa. Sen jälkeen oltu täysin koukussa tähän. Hienointa oli ehdottomasti 0.5 versio ja verkkopeli. Joukkueet tekivät pelistä erityisen hienon varsinkin, kun päästiin pelaamaan liigaa.
Nykyisen joukkueen kanssa hienoa pelata porukka tosi mukavaa. On ollut hienoa olla IVP:n puikoissa reilu vuosi parhaan mahdollisen henkilön kanssa eli Kirjolohikäärmeen, ja tutustua moniin pelaajiin sinä aikana!
Otsikko: Vs: Osallistu Propilkki 1 - 10v juhla-arvontaan täällä!
Kirjoitti: Shark - Marraskuu 02, 2009, 17:11:49
Perinteisellä tavallahan tähän "on tultu", ensin joskus ala-aste ikäisenä tuli löydettyä PP1, jota tuli tahkottua, ja palajon. Ja aina jos lähettiin käymään kylässä, ja tiedettiin että sielä tietokone on, niin korppu kulki matkassa jossa ite peli. Matojoen haukeahan ei koskaan ole ylös noussu... Sitte jossakin vaiheessa tuli se ihka ensimmäinen PP2 betaversio, jossa muistini mukaan kaloina oli vain ahvenia(?), joita oli mukava nyppiä oikein 3D-grafiikalla... Siitä alkoiki kauhea odotus seuraavia versioita kohtaan...0.2....0.3...0.4... Ja tähän on tultu.

Propilkit on itelläni ainoa peli, jota olen pelannut vuosia, kyllästymättä siihen. Tätä nykyä se on ainoa speli, jota tulee pelattua mahdollisuuksien mukaan päivittäin. Mukavia muistoja tuottanut roppakaupalla, päälimmäisenä mielessä verkkopelin tuoma tiimipelimahollisuus(Team MUTU!), joka on antanu paljon mahtavia hetkiä muitten kanssapilkkijöitten kanssa. Mieleen on jääny myös ensimmäinen hauki, joka lehmiltä nappasi muistaakseni keltaseen morriin, sekä eräs 2 tunnin kilpailu syksyisellä Särkijärvellä verkossa, itte vetasin huippusyönnistä semmoset 800 rammaa saalista.  :-D

Pakko sanoa, että ilman Propilkkiä olisin jääny paitsi monista kokemuksista, ja uusista tuttavuuksista, joita PP:n kautta on itelleni tullut. Että KIITOSTA Mikko ja Janne, sekä kaikki muut näkymättömämmät henkilöt Propilkin taustalla. Ja juna kulkee vaan!  :-D
Otsikko: Vs: Osallistu Propilkki 1 - 10v juhla-arvontaan täällä!
Kirjoitti: perza - Marraskuu 02, 2009, 17:18:48
Vai eka kontakti peliin, senkun muistais ihan tarkkaan niin kirjoittaishan sitä. Kuitenkin muistelisin että ala-asteella koulussa 5-tai/ja kutos luokalla tuota PP1:stä pelattiin paljon. Ekan kerran taisin kaverin luona pelata tuota. Kaveri näytti miten pelataan ja laittoi jonkun paikan ja näytti sormella laituria että mene tuonne. Menin pilkkimään sinne minne kaveri näytti ja pudotin pilkin veteen joka näytti kyllä oudolta ruskealta möykyltä enemänkin. Kun siellä joku miltei heti nykäs ja alkoi veivaamaan kalaa ylös. Mutta sieltä nousikin joku ruskea lima möykky. Sehän olikin kiiski. Kiiski siis oli näemmä ensimmäinen PP1 kala. Pilkki takaisin veteen ja heti tärppäs mutta mitä ihmettä ISO VEI PILKIN. Kaveri sanoi että kävi hauki viemässä sulta pilkin. No muuta kalaa en 5min kisassa saanut ja jäin nollille. Mutta otin uudestaan taas kaverin pyynnöstä tuon ja heti samasta laiturin nokasta iso vei pilkin. Otin kian heti alusta ja taas samassa paikassa iso vei pilkin, tällä kertaa ahven tasapainon. Ihmettelin tuota että mikäs mörkö siellä oikein on, mutta kaveri sanoi pelanneensa tuota kohtaa useita kymmeniä kertoja saamatta siitä sitä haukea ylös. Kertoi että siinä laiturin alla on iso hauki ja se aina vie pilkin kun siihen menee. Mietin että ompa tehty tymä kohta kun ei ole mahdolista saada kala ylös.

Noin siis pelasin ekan kerran pilkkiä ja koukkuun jäin todellakin heti. Tuon jällkeen pelattiin koulussa aina kun vaan oli mahdollista pelata sekä kaverin luona, kun ei kotona ollut tietokonetta. Niin tuo eka paikka oli siis Matojoki ja näin jälkeenpäin voin sanoa että o se mahdollista saada se isomus ylös. nimimerkillä pari haukea siitä laiturilta nostanut. veli veti sitten varmaan jonkinlaisen ennätyksen kun sai 4 perättäisessä kisassa sen hauen ylös siitä laiturilta, mutta suurin oli "vain" reilu 5kg.
Kalass.net tuli kuvioihin vähän myöhemmin ja sitt myöten sitten myös PP2 jota on pelattu ihan ekasta julkaisusta lähtien.
Yleisin peli tapa oli mulla pelata turnaus 5min pelillä eli turnauksen pelaamisessa kesti reilu tunti. Kyllähän sieltä monta kertaa tuli pokaalit napattua, mutta ei läheskään aina voittoa, ellei sitten manipuloinut joitain järviä pois eli tiedostoista vaan pois ne järvet mitä ei halua turnaukseen...

Voi olla että tuo eka kontakti peliin on ollut ihan toisenlainen ja tuo kertomus vain mielikuvituksen tuotetta, mutta noin sen muistelisin tapahtuneen. 

Nii ja vielä joku muistelo PP1:stä. Kaveri nimittäin hajotti 2 hiirtä kun luonnollisestihan se ukko kairas nopeemmin kun hiirtä pyöritti nopeasti. Vanhat pallo hiiret ei tuota kestänyt ja niinmpä pari hiirtä hajosi.
Otsikko: Vs: Osallistu Propilkki 1 - 10v juhla-arvontaan täällä!
Kirjoitti: TUOMARI - Marraskuu 02, 2009, 17:24:19
En muista mistä sain tietää PP1:stä, ehkä netistä?
Pelaaminen oli hauskaa ja tässä sitä sitten ollaan, eli koukkuun jäin oikein kunnolla ja se koukku ei irtoa millään(eikä tarvitsekkaan). :wink:

Otsikko: Vs: Osallistu Propilkki 1 - 10v juhla-arvontaan täällä!
Kirjoitti: härskipilkkiarska - Marraskuu 02, 2009, 17:48:16
Minä en ole saanut PP1:stä ladattua, mutta ensimmäistä kertaa pelasin peliä serkkuni villen luona(kai?).
Sitten joskus myöhemmin serkkuni tuli meille ja ladattiin koneelleni propilkki2 v.0.6 ja siitä se sitten lähti.
Otsikko: Vs: Osallistu Propilkki 1 - 10v juhla-arvontaan täällä!
Kirjoitti: Jokuvaiin - Marraskuu 02, 2009, 18:06:38
Ensikosketukseni peliin oli heti, kun 1.42 versio PP1:stä julkaistiin. Sitä pelasin innolla, mutta saamiani kaloja en muista. Sen
kumminkin muistan, että yhtään isoa kalaa en saanut. Sitten siirrytään PP2:sen betaan, sitäkin pelasin innolla, mutta sain vain
pari hassua assua, jonka jälkeen innostus lopahti. Odotin seuraavaa versiota, ja se ilmestyikin. Siltä ajalta en muista yhtään kalaa, eikä
niitä löydy varmasti ennätyksistäkään, koska niistähän nyt on ennätykset paljon parantuneet. Sen version muistan, kun tuli verkkopeli.
En saanut sitä toimimaan, eikä myöskään isoveljeni, joka on aika hyvä tietokoneiden kanssa. Sen version jälkeen aina latasin seuraavan
version, jolloin tultiin tähän versioon. Nyt on isänikin ruvennyt jo pelaamaan meren isojen ahventen takia, mutta on ruvennut kokeilemaan
myös muita vesistöjä. Mutta hyvää työtä olette tehneet Janne ja Mikko, ja muutkin pelin tekijät, eli iso kiitos siitä, mitä olette antaneet
meille! Eli noin viisi vuotta on tullut seurattua tämän mahtavan pelin kehitystä.  :-)
Otsikko: Vs: Osallistu Propilkki 1 - 10v juhla-arvontaan täällä!
Kirjoitti: Hemulisoturi - Marraskuu 02, 2009, 18:12:26
Serkku pelasi 2000 luvun alkumetreillä kyseistä peliä. Itsekin sitten innostuin ja joka ilta tuli pelattua Ruuhijärveä. Silloin peli vei aivan mennessään.
Nyt en ole Propilkki 1:seen moneen vuoteen koskenut. Pilkki kakkosenkin pelaaminen on jäänyt nyt viime vuoden aikana vähemmälle.

Kalassa.netin kautta sittemmin tutustuin enemmän molempiin pilkkeihin ja viimein rekisteröidyin vuoden 2005 lopussa tälle foorumille pelkästään Propilkin takia.
Otsikko: Vs: Osallistu Propilkki 1 - 10v juhla-arvontaan täällä!
Kirjoitti: Vihru - Marraskuu 02, 2009, 18:45:07
Veli kehui että pelasi lukiossa on jotain huippu pilkkipeliä, niinpä se toi se sitten DISKETILLÄ kotiin ja minä innoissani sitä aloit asentelemaan ja pelaamaan, parhaiten jäi mieleen että peli on cardwarea ja postikortin sai halutessaan lähettää ja se että kirjolohta sanottiin k-loheks. Siitä se ajatus sitten lähti.
Otsikko: Vs: Osallistu Propilkki 1 - 10v juhla-arvontaan täällä!
Kirjoitti: Eetu93 - Marraskuu 02, 2009, 19:14:30
Kakkosluokalla taxi vei kouluun ja kotiin. Kaverin kanssa puheltiin kaikenlaisista peleistä kuten Spyrosta ja Super Mariosta. Taxikuski osallistui keskusteluun kysymällä että onko meistä kumpikaan pelannut pilkkipeliä. Kumpikaan ei ollut ja kun kysyttiin millä sitä pelataan, niin tämä sanoi että tietokoneella. Tuon kun sain kuulla niin ajattelin että tuskinpa se meidän kotikoneella pyörisi. Kysyin kuitenkin pelin nimen. Se olikin helppo muistaa, yksin kertaisesti "Pro Pilkki". Koulussa sen imutin korpulle (ei ollut meillä nettiä tuolloin[saattoi olla levy eikä korppu]) ja yllätys yllätys se toimi kuin toimikin meidän kämäsellä koneella. Isäkin tuota innostui pelaamaan. Tämä siis vuonna 2002.
Otsikko: Vs: Osallistu Propilkki 1 - 10v juhla-arvontaan täällä!
Kirjoitti: jawa75 - Marraskuu 02, 2009, 19:57:05
Kaveri peliä mainosti parisen vuotta takaperin ja ensimmäinen ajatus oli että "no voi haloo, pilkkipeli" mutta tulihan sitä tietysti kokeiltua ja koukku on huulessa vieläkin kiinni. Onnistunutta käännytystyötä on myös tullut tehtyä, lähes jokainen omasta mielestä potentiaalinen uhr..pilkkijä on jäänyt koukkuun, itseasiassa taitaa olla niin että ainoastaan yksi noin 7-8:sta "kalasta" on päässyt karkuun. Tai kun tarkemmin muistelee niin taisi olla alamittainen ja päästin itse takaisin ;)

Kiitos loistavasta pelistä, tsemppiä ja jaksamista tekijöille.
Otsikko: Vs: Osallistu Propilkki 1 - 10v juhla-arvontaan täällä!
Kirjoitti: ollipossu - Marraskuu 02, 2009, 20:04:28
Muutama vuosi sitten kun olin serkulla, näin serkkun, äidin, miesystävän pojan pelaamassa pro pilkki1. Vähän ajan päästä asensin itsekkin sen koneelleni mutta kyllästyin siihen aika nopesti. Oon pitäny omaa sivua suntuubissa, joten kerran selailin siellä toisten tekemiä sivuja ja törmäsin erään pro pilkki2 tiimin sivuille. Kattelin siinä kuvia Pp2 ja luin juttuja, ja päätin mennä heti googlettamaan pro pilkki2. Kun olin asentanut sen, se ei toiminutkaan jostain syystä :-(. Parin kuukauden päästä kun meille tuli uusi kone asensin uudestaan pro pilkki2 ja sitten se toimi  :-o. Siitä lähtien oon pelaillu Pp2 välillä taukoja pitäen.
Otsikko: Vs: Osallistu Propilkki 1 - 10v juhla-arvontaan täällä!
Kirjoitti: Joel - Marraskuu 02, 2009, 20:24:26
Ekan kerran näin PP1 mikrobitti lehdessä kuukauden kotimaisena. Kaverin kanssa naureskeltiin mitenköhän noinkin surkean näköinen peli on päässy lehteen. Myöhemmin kuitenkin syystä tai toisesta latasin pelin, kokeilin ja jäin koukkuun. Ensimmäinen järvi jota pelasin taisi olla Savilahti, josta tulikin sitten yksi lempipaikoista, kivijoen ja lehmilammen ohella. Cuppia tuli tahkottua monta kertaa ja oli se hienoa kun sen lopulta onnistui voittamaan. PP1:stä saa kiittää myös siitä, että innostuin enemmän IRL pilkinnästä, jota en harrastanut silloin vielä paljoa.

Kiitokset Procyonille monista mukavista pelihetkistä Pro Pilkki sarjan parissa.
Otsikko: Vs: Osallistu Propilkki 1 - 10v juhla-arvontaan täällä!
Kirjoitti: pyrytintti - Marraskuu 02, 2009, 20:37:10
Ensikosketukseni pro pilkki peliin oli, kun olin kaverin luona 3-4 vuotta sitten ja hän näytti pro pilkki 2 peliä, ajattelin että tuo näyttää hyvältä peliltä ja päätin ladata sen. Sen jälkeen olen ollut koukussa siihen. Sitten päätin ladata pro pilkki 1 pelin kolme kuukautta sitten ja se oli myös ihan mahtava peli.
Ehkä mieleenpainuvin tapahtuma on ollut, kun sain pari viikkoa sitten ensimmäistä kertaa Matojoen hauen ylös, painoa sillä oli päälle 4 kg.
Otsikko: Vs: Osallistu Propilkki 1 - 10v juhla-arvontaan täällä!
Kirjoitti: jarmoankka - Marraskuu 02, 2009, 21:39:00
Ensikosketus Propilkkiin noin kaks ja puoli  vuotta sitten, kun etsin netistä sitä hassua "tikku-ukko" pilkkipeliä. onneksi löytyi tämä. Alkuun innokasta pilkintää, nyt keskittynyt ajalle loka-maaliskuu... Itsellä ei oikein intoa "perehtyä" eli ulkopuolella kilpailuiden yms. pelailen. Siksi arvostankin mättökenttiä, kuten Meri. Saa vaan nyppiä kalaa ja pää relaa, kun ei tartte ajatella liikaa. (samasta syystä nykyinen versio jää koneelleni uusimmaksi).

Kiitos vaan loistavasta pelistä. Sitten, kun kyllästytte tätä tekeen, suunnatkaa intonne (?) heittokalastuspeliin :)
Otsikko: Vs: Osallistu Propilkki 1 - 10v juhla-arvontaan täällä!
Kirjoitti: [KuKa] Timo - Marraskuu 02, 2009, 22:35:49
Olikohan se ensi kosketus tuossa vuoden vaihteessa 07-08. Netissä selailin ja löysin. Koukkuun jäin ;)
Otsikko: Vs: Osallistu Propilkki 1 - 10v juhla-arvontaan täällä!
Kirjoitti: Qkkeli - Marraskuu 02, 2009, 23:43:44
Ensi kosketukseni propilkkiin tapahtui varmasti 8-9 vuotta sitten kaverini kautta. Olin huomannut kaverin pelaavan tietokoneellaan erityisen paljon jotain peliä, johon en sen suuremmin kiinnittänyt huomiota, kun ei tietokoneet ollut todellakaan suurin kiinnostuksen kohde. Jossain vaiheessa kaveri esitteli pelin ja jos en aivan väärin muista, niin itse pelasin savilahtea ensimmäisellä kerralla. Olihan tuo erittäin koukuttavaa pelaamista ja vuorotellen met aina yritimme rikkoa toisen ennätyksiä! Huvittava piirre tässä hommassa oli kuitenkin se, että kaveri ei koskaan ole ollut mitenkään erityisen innostunut oikean elämän kalastamisesta, saatikka pilkkimisestä. Pelin innoittamana kävimmä muutamat reissut tekemässä yhdessä, mutta liekki ei syttynyt. Peliä silti hakattiin suhteellisen innokkaasti myöhemmässäkin vaiheessa!  :evil:

Ensimmäinen meidän perheen omistama tietokone ostettiin tältä samalta kaverilta ja siinä on edelleen tallessa tuo sama propilkki ja sen ennätykset. Ja kone toimii edelleen, kun kolmisen vuotta taaksepäin kokosin ja testasin sitä nostalogia mielessä, pitäisiköhän tämän innoittamana koota uudestaan?  :wink:
Otsikko: Vs: Osallistu Propilkki 1 - 10v juhla-arvontaan täällä!
Kirjoitti: Pietari - Marraskuu 03, 2009, 00:32:02
Joo niinkin varhaisella iällä kuin 38-vuotiaana 1.5-v sitten pelasin ensimmäiset mapit veljeni luona, ja ei niin yllättäen jäin koukkuun. Pojan kanssa ollaan siitä lähtien pelailtu enemmän ja vielä enemmän, nyt on toinen tietokone hankinnassa jotta voidaan pelata samaan aikaan. :wink:

Siis hyvät naurut sain ainakin siitä en-muista-enää-kenen jutusta (joku FPT:n kaveri?), jossa vanha lätäkkö-kettu oli houkutellut vaimonsa/tyttöystävänsä kokeilemaan PP2:sta Lehmilammella, ja tämä oli pistänyt ekalla kerralla kaverin enkat uusiksi...

Pietari

Otsikko: Vs: Osallistu Propilkki 1 - 10v juhla-arvontaan täällä!
Kirjoitti: RedRave - Marraskuu 03, 2009, 01:03:11
Hämärät muistikuvat Propilkin löytymiseen sijoittuvat tuohon 2001 syksyyn, kun pääsi kauppiksessa surffaamaan netissä säännöllisesti. Oltiin pelattu koulussa porukalla ennestään jo mm. Deluxe Skijump:ia, Death Rally:a ja Eräjorma:a, kun Propilkki tuli jonkin "kalastuspeli"-haun kautta ruutuun. Peli ladattiin ja asennuksen jälkeen alettiin testaamaan, että mitäs mistäkin tapahtuu. Aikamme sitä pelattiin, ja disketeillä vietiin muutaman kaverin kotiin kopiot.

Sitten tuli muutaman vuoden kestänyt ajanjakso, jolloin ainoat "pikkupelit" oli tuo edellä mainittu Deluxe Skijump ja Postal 1:n. Muuten pelattiin Age of empires 2:sta ja C&C:tä, jotka toimivat koulun lähiverkossa. Propilkin uusi tuleminen oli tuossa syksyllä 2006, kun aloitin nykyisessä koulussa ja osa tunneista oli ATK-"labrassa", jonka koneisiin ohjelmien asennus ainoastaan onnistui. Meni mukavasti mm. laitteisto ja varusohjelmat-kurssit, kun pelattiin parin luokkalaisen kanssa samoja karttoja ja vertailtiin saaliita. Hieman pitkiä katseita saatiin kun porukkaa käveli näyttöjen ohitse, ja ruudulla heilui vapa ja keskittyminen tapissa.
Otsikko: Vs: Osallistu Propilkki 1 - 10v juhla-arvontaan täällä!
Kirjoitti: JamiDaMan - Marraskuu 03, 2009, 02:24:03
Ensikosketus propilkki ykköseen, tuli yläaste aikoina ATK tunnilla. Pieniä ilmaispelejä salaa latailtiin, ja silmään osui Propilkki niminen peli.
Siihen aikoihin innostusta pelin pariin riitti, vain muutamia viikkoja, koska Duke Nukem oli äijä ja Quake rulas :evil:
Myöhemmin jostain muistin sopukoista peli nousi taas mieleen, mutta tällä kertaa haulla löytyi Pp2!
Ja voi sitä riemua, kun pelin sai käyntiin ja huomasi, että tämähän on 3D!
Myöhemmin vaihtelevalla innostuksella peliä pelailin, mutta verkko pelin myötä sitä on riittänyt!

Mieleenpainuvin muisto pelistä, on kyllä se 2797g kuha linlolta!

Kiitokset hyvästä ja laadukkaasta pelistä Mikko ja Janne!
Otsikko: Vs: Osallistu Propilkki 1 - 10v juhla-arvontaan täällä!
Kirjoitti: ArskaX - Marraskuu 03, 2009, 06:45:20
Juu, eli latailen pelei netissä ja etsin sattumalta kalastusaiheista peliä. Löytyi tämä pro pilkki 2 ja eräjorma 2. Pelasin molempia vähän ja en saanut eräjorma 2 kalaa ja muutenki oli vähä tyhmä. Menin pro pilkkiin ja etsin hyvän järven. Iso Ruuhi Järvi iski silmään ensimmäisenä. Siellä pelaillessa aloittelijana alko yhtäkkiä nykimään. Sain nostettua kalan ylös ja kattelin et sain hyväkokosen taimenen ja voitin sillä koko kisan.


Tämä muisto on jäänyt aina pro pilkistä ja sen takia kiitokset
Otsikko: Vs: Osallistu Propilkki 1 - 10v juhla-arvontaan täällä!
Kirjoitti: Pöhve - Marraskuu 03, 2009, 07:41:06
En muista tarkkaa vuotta, kun propilkki ykköseen tutustuin kaverin kautta. Kysyi vaan multa kerran, että tiedätkö että tällanen pilkkipeli on netissä saatavilla ja mä vastasin etten ole koskaan kuullutkaan moisesta, mutta kaverin puheiden innoittamana aloin tsekkaan netistä, että mikä ihmeen propilkki!  :-o No löysin sen ja latasin sitten kanssa heti ja tiukasti kruunukoukulla kiinni olen.

Yksi parhaista muistoista, minkä nyt muistan oli toi Viinijärven yli kolmen kilon kirjo.  :-D Ja ei puhettakaan, että homma olisi hiipumaan päin. Nythän tässä vasta oppii nää tsydeemit ja peli sen kuin vaan paranee vanhetessaan niinkuin hyvät viinit.

Kiitosta pelintekijöille vaan. Ei ihan pieni urakka ole ollutkaan. :wink:
Otsikko: Vs: Osallistu Propilkki 1 - 10v juhla-arvontaan täällä!
Kirjoitti: topsteri - Marraskuu 03, 2009, 08:30:16
Propilkkiä en ehtinyt pelata, kun pp2 oli jo ilmestynyt ja sen löysin etsiessäni jotain talvikalastuspelejä, pp1 tullut sitten jälkeenpäin pelattua paljonkin.
Kyllähän ne ikimuistoisimmat jutut on ne isot kalat, ja niiden irtoaminen.
Otsikko: Vs: Osallistu Propilkki 1 - 10v juhla-arvontaan täällä!
Kirjoitti: daiwa2 - Marraskuu 03, 2009, 10:01:15
Tuota tuota, Mitään hajua ei ole koska oon ekan kerran pelannut, mutta hämärä muistikuva on että Jussi(Toimitus) sen olisi aikoinaan mulle esitellyt ja siitä se kai lähti. Tästä taitaa olla kulunut jo 8-9 vuotta. Ala-asteella tuli hakattua kyllä tota ykköstä ihan hulluna ja isoveljen kanssa kilpailtua parhaista ennätyksistä. Itse tykkäsin vähän "haasteellisemmista järvistä".  Noh aika kului ja välillä saattoi olla pitkäkin aika ettei tullut pelattua ja taas välillä tuli kaikki vapaa-ajat hakattua peliä. Jossain vaiheessa sitten tuli mökillä mm. kilpailtua tiskivuoroista pelin merkeissä ja näihin voittoihin kyllä tiivistyy ehdottomasti parhaat muistot pelistä.

Pp2:sta en ole oikeastaan pahemmin pelaillut, mitä nyt joskus kokeillut mökillä isoveljen ja Jussin kanssa.
Otsikko: Vs: Osallistu Propilkki 1 - 10v juhla-arvontaan täällä!
Kirjoitti: Mikko_-Procyon- - Marraskuu 03, 2009, 12:36:14
Kaapeista löytyi vielä yksi arvontaan soveltuva esine lisää! Eli nyt ainakin 2 voittajaa tulossa. Kannattaa siis osallistua.
Otsikko: Vs: Osallistu Propilkki 1 - 10v juhla-arvontaan täällä!
Kirjoitti: Don Miguel - Marraskuu 03, 2009, 15:21:47
Itse kuulun myöhäisheränneisiin propilkin parissa -I:stä en ole pelannut peliäkään vaikka siitä olenkin nähnyt vilauksia mm. koulun atk-tunnilla ala-asteella(eli noin..6v sitten) ja myös ukkini oli ladannut pelin omalle koneelleen. Pitkään kesti myös, ennen kuin löysin PP2:n pariin, sillä olen pelannut vasta 0.55v:stä aloittaen.
Mutta, nämä muutamat vuodet on pilkkiä tullut pelattua monien vuosien edestä ja loppua ei ihan lähitulevaisuudessa näy. Huomioni kiinnittyi ensi pelistä lähtien(Linlonlahti) kuinka realistisen oloinen peli oli. Tosin Linlonlahden kuhapaikka on edelleen väärällä puolella saarten väliä =)
Otsikko: Vs: Osallistu Propilkki 1 - 10v juhla-arvontaan täällä!
Kirjoitti: karib - Marraskuu 03, 2009, 15:35:02
Muistelen modeemi aikaan etsineeni kalastuspelejä netistä ja jonnewebistä muistaakseni löysin PP ykkösen. Ja ensi metreiltä lähtien koukussa!
Alussa äänien kanssa ongelmia, varsinkin jos vaihtoi äänikortin. Pelin päivitys vähensi ongelmia äänien kanssa.
Uusia järviä tuli ladattua ahkerasti, mutta niiden kanssa oli pienoisia ongelmia.
Jos asensit liian monta järveä, niin peli kaatui. Joutui kikkailemaan järvien määrän kanssa.
Savilahti oli yksi mukavimmista paikoista, harmi vaan että ei vielä ole mukana kakkosessa...
Suurimmaksi kalaksi on jäänyt Ruuhijärven kirjolohi 5392grammaa, jolla pääsin ennätyslistalla sijalle 5.
http://web.archive.org/web/20070324032254/www.kalassa.net/cgi-bin/propilkki/etusivu.pl
Tuossa linkki ennätyssivuille.
Tällä hetkellä näyttää siltä, että tästä koukusta ei pääse irti, eikä kyllä ole mitään aikomustakaan irrota!
Otsikko: Vs: Osallistu Propilkki 1 - 10v juhla-arvontaan täällä!
Kirjoitti: Termis - Marraskuu 03, 2009, 16:47:56
Muistan vielä selvästi, kun  aloitin Pro pilkin pelaamisen 8 tai 9-vuotiaana ja silloin tuli tahkottua tunteja Ruuhijärveä ja Lehmilampea, toisinaan kävin yrittämässä sitä Matojoen haukea, mutta en ole ikinä sitä ylös asti saanut. Innostuin peliin, kun sain ensimmäisen kirjoloheni Ruuhijärveltä ja siitä kehittyi riippuvaisuus Pro pilkkiin. Pidin jonkin aikaa taukoa pelistä ja sitten isäni kertoi minulle uudesta Pro pilkki 2 pelistä, joka vei minut mukaan täysin, koska se oli aidomman tuntuinen pilkintä peli, jossa oli P A L J O N paremmat grafiikat , mitä vanhassa Pro pilkissä ja sitä olen pelannut n. 7 eri version ajan pitäen joskus taukoja pelistä. Peli on selvästi parantunut "vanhoista ajoista" ja varmasti parantuu vielä paljon, eli en tule lopettamaan tämän pelin pelaamista vielä pitkään aikaan.
Tässä uudessa versiossa on tosi hyvä, koska yksi Pro pilkki 1 lempi järvistäni tuli uuteen Pro pilkki 2:een eli Meri, josta olen saanut PP2 ennätys haukeni.

En voi muuta, kuin kiittää tästä pelisarjasta Mikkoa ja Jannea, jotka ovat kehittäneet luultavasti maailman realistisimpiin kalastuspeleihin etenkin pilkki peleihin liittyviä pelejä.

Iso hatun nosto kaikille pelin tekijöille ja pelaajillekin.
Otsikko: Vs: Osallistu Propilkki 1 - 10v juhla-arvontaan täällä!
Kirjoitti: Patte123™ - Marraskuu 03, 2009, 16:56:29
Se oli noin 6 vuotta sitten kun selailin netissä kalastus pelejä kun silmään pisti pro pilkki. Lataukseen se meni ja sitten kokeilin ensin kokeilin lehmilampea. olin jostakin kuullut hyvästä paikasta ja meinasin että kokeilen sitä. No pieni tovi oli kulunut kun tuli IVP ja siitä sitten se lähti. innoissaan ku pieni poika voi olla pilkin naama "kiinni" ruudussa ja odottelin sitä isoa. Mutta sitä en ole vieläkään saanut. Olenhan useita kertoja saanu IVP:tä siin pelissä mutta se ensimmäinen kerta oli kyllä paras. No sitten kokeilin matojokea. Menin laiturin eteen ja laskin pilkin eka tuli jotain pientä ja sitten huomasin vain kun siima katkesi. Uusiksi vaan ja takasin ja taas katkes, näin jatku ehkä 12 kertaa kunnes sitten piti laittaa kone kiinni ja pois piti tulla. On ne pp1 ja pp2 parhaat kalastus pelit!
Otsikko: Vs: Osallistu Propilkki 1 - 10v juhla-arvontaan täällä!
Kirjoitti: Dumppi 95 - Marraskuu 03, 2009, 17:33:16
Ensi kerran Propilkki 1:sta taisin pelata joskus ala-asteella ehkä 3-4 luokalla. Aina välitunnilla oli hirveä kisa kuka kerkesi ensimmäisenä luokan koneelle, jossa peli oli ja sitä sitten kaikki vuorotellen pelailivat innoissaan. Oli se niin hienoa se toisten pilkkijöiden vakoileminen sun muut hauskuudet pelissä.. Nyt siitäkin on jo vierähtänyt se 4 tai 5 vuotta, aika rientää. Mitään sen kummoisempia muistoja ei nyt taida pelistä olla, kuin tuo edellä mainittu.  :-)
Otsikko: Vs: Osallistu Propilkki 1 - 10v juhla-arvontaan täällä!
Kirjoitti: kasparov - Marraskuu 03, 2009, 20:40:49
Kaivellaanpa omia muisteloita myös. Muistaisin että ensikosketus olisi ollut joskus oikean kesäkalastukauden päätyttyä, etsin netistä erilaisia ilmaisia kalastusaiheisia pelejä. Etsin kyllä kesäkalastuspelejä, mutta kun sellainen harvinaisuus kun suomalaisten tekemä peli sattui eteen niin pitihän sitä kokeilla. Vaikka oikea pilkkiminen ei pahemmin houkuttele, niin virtuaalipilkkimiseen jäin koukkuun. Näköjään ykkönen on vieläkin pysynyt koneella, useista koneiden vaihdoista huolimatta ja siitä jäljitellen ensikosketus peliin on ollut syksyllä 2000 ja viimeisin piikki näkyisi olevan enkkalistan perusteella 2006. Siinä ohessa taisin katsoa onko peliin tullut päivityksiä / uusia järviä ja löytyi PP2.

PP1 ei ole pahemmin muistikuvia jäänyt vaikka aikoinaan innolla tulikin pelailtua, ehkäpä parhaiten jäi mieleen tuo erikoisversio revontulipilkki? PP2 sen sijaan onkin useita hyviä muistoja vaikkakin oma ennätyskala tuli perinteisellä aloittelijan tuurilla, ilman että sitä silloin osasi pitää erityisen isona edes (Iso-Ruuhijärveltä 2,6kg) Parhaimmat muistot liittynevät siihen kun pääsi testausryhmään, tapasi kasvoja nimimerkkien takaa, sekä pikkujoulupilkit :) Yksittäisistä muistoista paras lienee kun tuo syvyystoimintoi tuli mukaan, ensimmäistä kertaa testasin sitä Linlolla, vapa värähti ja kalannosto alkoi, yllättäen pilkki lähtikin pohjaa kohti, siinä vaiheessa mieltä lämmitti :)

edit: Piti oikein verestää muistia ja testata kertaalleen tuota PP1, hieman oli hakemista että muistui mieleen. Koukuttavahan tuokin versio on, mutta kyllä se on kovasti mennyt oikeaan suuntaan kaikessa :)

K
Otsikko: Vs: Osallistu Propilkki 1 - 10v juhla-arvontaan täällä!
Kirjoitti: Olli83 - Marraskuu 03, 2009, 21:04:20
Itse en "nuorempana" harrastanu kalastusta ollenkaan.(propilkin kautta tämänkin harrastuksen löysin) Naapuri oli jo lapsena sitten kovakin kala ja luonto mies."Nuorempana" tuli sitten  käytyä kuten aina muilla muillakin nuorilla naapurissa, ja huomasin tuon pirttihirmun pelanneen pilkki peliä  Noh sen verran jo ikä painaa,että ei voi kaikkea tarkalleen muistaa. Sen muistan,että yllätin ton naapurin housut kintuissa,siis jalassa ton pelin parissa. Ja pakkohan se oli sillon itellekkin saaha.  Ja itsellä oli käytössä silloin toi puhelinlinjan kautta oleva netti,joten ei puhettakaan että sieltä olisi ton verran ison kokosta pakettia alettu "imuroimaan". Noh, pelin saatuani sitä tuli pelailtua ihan sellasenaan jonku aikaa. Sitten alkoi tehdä mieli päivitys paketteja.Hullunkiilto silmässä netti johto seinään kiinni,ja selailemaan että mitäs sitä kyseiseen peliin löytyisi. Niitä Propilkki ykkösen lisä järviä sitä tuli silloin ladattua.Ja kyseisen sivun kautta löytyi myös linkki,että Pro Pilkki2 beta versio tekeillä. Siitä lähtien sitä on monen monta iltaa vietetty propilkin parissa. Kaikkein ironista tässä tarinassa on se,että kysäsin muutama viikko ohi mennen naapurilta. "Jokos oot uutta Propilkkiä kokeillu" hän sanoi että eipä ole.
Otsikko: Vs: Osallistu Propilkki 1 - 10v juhla-arvontaan täällä!
Kirjoitti: kalastelija10 - Marraskuu 04, 2009, 12:40:35
Sain ensimmäistä kertaa tietää propilkistä, kun luin siitä lehdestä, muistaakseni hesarista. Lehdessä oli juttu virtuaalipilkin sm-kisoista ja silloin uusinta huutoa oli Propilkki versio 0.5. Sen jälkeen oli pakko päästä kokeilemaan.
Mieluisin muistoni propilkistä on se kun sain yli 2.8 kiloisen hauen Niemisjärviltä.
Otsikko: Vs: Osallistu Propilkki 1 - 10v juhla-arvontaan täällä!
Kirjoitti: Keijo the Kalamies - Marraskuu 04, 2009, 17:24:01
Ensimmäinen kosketus peliinne oli kaverin luona.

Hän oli koneellansa ja ja aikoi tehdä jotain.(en nyt muista mitä) Yhtäkki näin työpöydällä pikakuvakkeen: ProPilkki 2. Kysyin kaveriltani että mikä tuo peli oikein on? Kaveri vastas et yks ihan surkea kalastus peli. Mä ku kalastan itekki ja oon varsin innostunu kalapeleistä niin sain vinguttua hänet koittamaan peliä. Muistan sen kerran aina. Linlonlahti. Mentiin sinne perinteiseen paikkaan saarten väliin ja mun kamu sano et kyl siipipystyllä lähtee. Mää että eikä lähe. Sitte me kuitenki kalastettiin jonku aikaa sillä siipipilkillä. Yhtäkkiä mä huusin: NOSTA! Ja 15g kiiskihän se sieltä nousi. Mää että ei tällä tuu mitää, vaiha mormushka. Kaveri sano et: No ok sitte. Ihan samantien ku laski niin kilonen lahna! (Suurin lahna tähänkin mennessä) Kun lähdin kaverilta, poljin täysillä kotin ja laitoin ProPilkki 2:sen lataukseen. Ja siitä se sitten lähti...

Paras kokemus varmaan ikinä on se kun mentiin Niemisjärvelle tiimin kanssa. Kaverit oli saanu useampia kirrejä ja taneja. Oli viimeset minuutit ja sit mulla vihdoin ja viimein söi. Sain sen nykästyä kiinni ja odotin että se nousee. "Taitaa Mammatane nousta nyt!" mää sanoin. Puoli minsaa aikaa ja sit se nousi. Mun ennätyskala. 2574g Taimen. Olihan se se Mammatane! Ja sitte kisan lopussa, punnituksessa katottiin tulokset. Yllättävä voitto mulle! Ero kakkosesta vain 3g! Se on ikimuistettava hetki.

Silloin tällöin mietin: Mitä jos en oisikaan mennyt silloin kaverille? Mitä jos en olisi vinkunut että pelataan? Olisinkohan vieläkään kohdannut tätä mahtavaa peliä? Kuka tietää...

Kiitos teille, Team Procyon...kiitos...
Otsikko: Vs: Osallistu Propilkki 1 - 10v juhla-arvontaan täällä!
Kirjoitti: .Ville - Marraskuu 04, 2009, 17:44:53
Ensikosketukseni PP1:een oli 5-vuotiaana 1999 10-vuotta sitten. Siskoni näytti koneelta tämän pelin ja sitähän piti tahkota päivät pitkät.

Savilahti, Ruuhijärvi ja Lehmilampi olivat ehdottomat suosikit kun sai vetää kalaa oikein kunnolla. Savilahdelta paras 10min tulos oli yli 20kg. Ullavaa ja Ryhäjokeakin, sekä Vehkalahtea tuli tahkottua. Matojoen hauki on jäänyt saamatta vaikka on tullut istuttua siellä laiturin vieressä melko lukuisia kertoja.
Kun sai parannettua perheen ja tuttujen ennätyksiä niin oltiin oikein tyytyväisiä, koska enkat oli hiottu niin tappiin, että niitä oli tosi vaikea parannella.

Nykyään PP1:sen pelaaminen on jäänyt vähemmälle kun tulee pelattua enemmänkin tätä PP2:sta. Joskus yhä voin mennä Savilahdelle koittamaan sitä 20kg rajaa ja Matojoelta haukea.  :-)

Kiitos, Team Procyon hienosta pelistä!
Otsikko: Vs: Osallistu Propilkki 1 - 10v juhla-arvontaan täällä!
Kirjoitti: Zinkki - Marraskuu 04, 2009, 19:25:59
Taisi olla ala-asteen alkurytinät meneillään kun kaveri kertoi pelaavansa sellaista pilkkipeliä ja siinä sitten muutaman kerran tulin itsekin kokeilleeksi. Propilkkihän oli tietysti kyseessä ja sitten löytyi vielä parilta muultakin kaverilta sama peli. Sen verran pieni olin vielä silloin ette tiennyt mistä moisen saisi hankittua, mutta sitten jonkin vuoden kuluttua tajusin että senhän saa ladattua netistä. Siinäpä aloin sitä sitten tahkoamaan ja aina välillä pitää vieläkin verestää vanhoja taitoja. Siihen aikaan taisi olla PP2 grafiikkaesittely juuri tullut saataville ja samantien alkoi kuolaaminen uudemman version perään.

Parhaat muistot liittyy toisaalta muhkeisiin kalansaaliisiin ja toisaalta yhteisiin pelirupeamiin kunnon kaverilössin kanssa. Aina jos oli synttärijuhlat meneillään ja koneelta löytyi PP otettiin vuorotellen 10min pelejä.
Kalansaaliista sellaiset tapaukset ovat jääneet parhaiten mieleen, missä tuli jostain vesistöstä lihaa reilusti enemmän kuin normaalisti oli tapana. Ja tietysti se matojoen vajaa 13kg hauki :-D

Kiitos koko tekijätiimille mahtavasta ja uniikista pelistä! Pitäkää sama tahti yllä kakkosen suhteen.
Otsikko: Vs: Osallistu Propilkki 1 - 10v juhla-arvontaan täällä!
Kirjoitti: TORO - Marraskuu 04, 2009, 20:54:50
Terehys kaakille.

Jahas vai millon pelasin eka kerran?

Piti oikeen netistä tarkistoo tuo ajankohta.

Joskus hämärässä menneisyydessä posti toi Mikro-Bitin.Sitä leueskellessa oli jotain mielenkiintoista ja eiko nettiin ja MB:n purkkiin modeemilla.
Ja siellähän oli muistaakseni kuukauden tai päivän pelinä PP1,ajankohta oli 5.3.2000.
Sitä hierottiin urakalla aikansa kunnes jossain vaiheessa konetta uusiessani pilkki jäi.
Pari vuotta sitten rupesin kaivelemaan netistä Propilkkiä ja löysin PP2:sen. Ja sillä tiellä uon edelleen.
Toiveissa joskus oppia pelaamaan kyseistä peliä ihan oikeasti kunnolla.
Otsikko: Vs: Osallistu Propilkki 1 - 10v juhla-arvontaan täällä!
Kirjoitti: Rambo-Jonne - Marraskuu 04, 2009, 21:10:26
Hmmm ensimmäinen kosketus propilkkiin.. Joskus montamontamonta vuotta sitten (olin reilusti ala-aste ikäinen) Kuusamolaisilla tutuilla tuli propilkki 1. pelattua.. Yhtä mieluisinta muistoa ei varsinaisesti löydy, mutta aina kun jokin uusi taktiikka toimii niin kyllähän se palkitsee.
Otsikko: Vs: Osallistu Propilkki 1 - 10v juhla-arvontaan täällä!
Kirjoitti: Murmeli - Marraskuu 04, 2009, 22:15:28
Ensikokemus Propilkki ykköseen...

Me pelattiin naapurissa Propilkkiä joskus vuonna 2000-2001. Oli ihan mahtava peli ja oli pakko saada meidänkin koneelle. Yritimme kopioida sen naapurilta ja se tais mahtua kolmelle korpulle. Ei oltu kuitenkaan niin nör...viisaita, että ois osattu asentaa sitä. Myöhemmin, joskus vuonna 2005 saatiin se meidän koneelle cd-levyn kautta. Pelattiin puhki ja muistan vieläkin sen Savilahden 4,8 kg lahnan. Sitä veivattiin pitkään ylös, mutta se tuli. Taitaa olla ne korput vieläkin tuolla hyllyssä.
Otsikko: Vs: Osallistu Propilkki 1 - 10v juhla-arvontaan täällä!
Kirjoitti: Ade - Marraskuu 04, 2009, 22:21:05
Vanha ei jaksa muistaa vuosilukuja mutta PP1:nen tuli jotain kautta käsiini. Sitä tuli aikanaan pelattua hyvinkin aktiivisesti, mutta joku sitten tuli ja pelit jäi..
PP2:sen löysin sattumalta ja siitä hetkestä lähtien koukkuun on jääty ja pahemman kerran ;)
Voi pojat et jännitti ekan kerran liittyä verkkopeliin (en ollut aiemmin pelannut mitään peliä verkossa). Noh verkkopeli ominaisuus olikin se viimenen pisara ja peli on vienyt tätä miestä mennessään.
Ensimmäinen tiimi mihin liityin/pääsin oli TKK jonka riveissä en muistaakseni montaa peliä kerinnyt pelata, tiimi kaatui. Tämän jälkeen sain suuren kunnian liittyä legendaarisiin NORPPIIN (TN-Ade) FIN oi voi sentään että tuo tunnus onkin jäänyt mieleni sopukoihin ja lujasti! No se oli sitä aikaa milloin todella alkoi ymmärtää miten tämä peli voikin yhdistää aiemmin tuntemattomat henkilöt lähes sydänystäviksi, peli ei enää jäänyt pelkäksi peliksi vaan ruvettiin soittelemaan ja käytiimpä vierailullakin toisten tiimiläisten luonna. No aikansa kutakin ja Norpat sekä Procyon yhdistyi ja tässä sitä nyt ollaan... Tätä loistavaa peliä pelailemassa sekä kehittämässä. Kiitos tästä Mikolle sekä Jannelle!
Otsikko: Vs: Osallistu Propilkki 1 - 10v juhla-arvontaan täällä!
Kirjoitti: jugetzu - Marraskuu 05, 2009, 00:45:03
Ykköstä pari kertaa kokeillu vaa,kakkosta muutama kerta enempi ;)...ekat kokemukset tais olla 6- vuotta sitten kun olin kaverilla käymässä ja ne sit tahkos pp1...ajattelin vaan ettei taia olla miun peli :DDD. Meni muutama vuos ja sit huomasin et oli pp2 ladattavana..latasin sen ja jahka nettipelit mahollista tepsin kanssa tuumittii tiimii ja siitä tuli NORPAT..(TN-FIN)..ja täs sitä vieläki porskutettaa mut eri tiimis ;)
Otsikko: Vs: Osallistu Propilkki 1 - 10v juhla-arvontaan täällä!
Kirjoitti: Tepsu_77 - Marraskuu 05, 2009, 07:34:25
Ykköstä muutamat kerren testasin. Kakkosta nyt hiukka enemmän on tullut jo tahkottua :D Oikeestaan heti siitä asti kun ensimmäinen pp2 versio ilmestyi.
Otsikko: Vs: Osallistu Propilkki 1 - 10v juhla-arvontaan täällä!
Kirjoitti: Kalapaja - Marraskuu 05, 2009, 12:03:13
Ensikosketus propilkkiin joskus vuonna 2001 kun pelasin ammattikoulussa revontulipilkkiä. Muutama kerta tuli vain kokeiltua pelaamista kunnes
peli jäi "unholaan".

Kun PP2 julkaistiin niin kaverini tiesi minun olevan kalamies ja kertoi pelistä että on julkaistu tälläinen peli. Latasin pelin ja pelailin muutamia kertoja.

Jostain versiosta 0.4 olen pelannut aktiivisesti tätä peliä.


BH tiimiin olen virallisesti liittynyt Joulukuu 17.päivä vuonna 2007 ja kello 10:29:32 ja siitä lähtien pelannut samassa tiimissä tätä peliä.

Peli on hyvä ja kehittyy jatkuvasti, kiitokset siitä tekijöille.
Otsikko: Vs: Osallistu Propilkki 1 - 10v juhla-arvontaan täällä!
Kirjoitti: Luigi - Marraskuu 05, 2009, 13:35:35
Tuossa 10-vuotiaana tuli ensimmäiset kosketukset propilkkiin. Noihin aikoihin sain ensimmäisen nettiyhteyteni käytettäviin ja tuli siinä kaikenlaisia kotimaisia pienpelejä kokeiltua. Propilkki oli näistä peleistä se joka koukutti ja kesti ajan hammasta. Tälläiset pelit sopivat hyvin omaan tyyliin ja jaksoin jopa pelata noita yksinpelejä lähes loputtomiin. Iso käsi myös sille propilkki-vinkkisivulle, joka auttoi pitkälle. Ensimmäisiä suosikkijärviä olivat tietenkin nämä mättöpaikat: Savilahti, Ruuhijärvi, Lehmilampi ja Sähkölinja.

Kun sitten pienen etsimisen jälkeen löysin samanhenkistä pilkkiseuraa niin pistettiin ikimuistoisia nettipelejä käyntiin. Tämä ei tainnut olla PP1 vahvin puoli, sen verran kauan muistaakseni kesti pelin päälle saanti. Oli koneiden nimeämisiä ja jaettuja kansioita... Kaiken lisäksi jos koneet olivat vähänkään eri aikakaudelta niin sen kyllä huomasi... Toisessa koneessa kun kävi pelikello paljon hitaammin! No tämä ei pelejä estänyt. Monet järvet koluttiin läpikotaisin ja hauskaa oli. Pärjäsin muistaakseni jopa aika hyvin rautaisen kokemukseni ansiosta.

No aikojen kuluessa opin arvostamaan myös näitä pienempiä paikkoja, joista erityisesti jäi mieleen Apilajärvet ja Ruippo. Toivottavasti Ruippo saadaan joskus PP2:een mukaan! Olen pelannut lähes tauotta säännöllisen epäsäännöllisesti varmaan jo lähemmäs 10 vuotta propilkkiä itsekkin. Aina se on vähintään ollut asennettuna koneella. Se kuuluu aina näihin "perusasennettaviin", jotka asennetaan heti uusille koneille. PP1 on kyllä valitettavasti jäänyt vähän paitsioon ja sitä en ole pelannut kuin satunnaisesti viime vuosina.

PP2-versiot on myös käyty läpi luultavasti ilman poikkeuksia. Itselle on jostain syystä parhaiten jäänyt mieleen juuri ne kerrat kun pelasin ensimmäisiä kertoja PP2:sta. Muistan vieläkin kuinka riemuitsin saadessani ison lahnan lehmijärveltä... onpa se vieläkin suurin lehmilammelta saamani lahna... painoa 1360g ja saantiaika 9.4.2007.  Jostain syystä myös mustalampi on jäänyt mieleen PP2 kokeilukerroista.. Silloin sieltä vielä nostettiin säyneitä urakalla leecheillä.

Kaikista ikimuistoisin pilkinpeluukokemus on kuitenkin Taivallammelta... Muistan kuinka etukäteen hehkutettiin tulevan järven suuruutta ja kokoa. Ylälähdöstä oli lähtö ja oli siinä ihmettelemistä kun näin vesistön... Ei edes se "valtava Ruuhijärvi" (jolle muuten muistaakseni suunniteltiin useita eri lähtöjä kun oli niin suuri :)) vetänyt vertoja tälle. Lähdin kohti oikeanpuoleista järveä ja muistan kuinka tuskastuin jo matkalla sinne.. Tämä oli jotain ennnenkuulumatonta. Kun vihdoin saavuin järvelle sain vain muutaman hassun ahvenen, mutta päällimäisenä mieleen jäikin tämä vesistön valtava koko. Silloin ajattelin, että tämä vesistö on kyllä harvinaisen epäpelattava ja tästä ei ikinä voi päästä selville. No kuinkas kävikään. Isompiakin vesistöjä on jo tehty. En ole täysin varma oliko esim. Saarijärvi olemassa silloin, mutta en ainakaan ole mieltänyt sitä yhtä isoksi. Ylipäätään näitä juttuja voisi kertoa loputtomiin ja jos osaisin kirjoittaa niin varmaan voisin niistä kertoakkin.

No eräs toinen kokemus saattaa olla jakamisen arvoinen. Nimittäin se kun päätin liittyä ensimmäiseen ja toivottavasti viimeiseen joukkueeseeni eli FPT:hen. Muistan kun nettipelit tulivat ja pelailin jonkun aikaa itsekseni. No eräs tiimi siellä vesillä pisti silmään ja päätinkin, että tuohon on päästävä. Silloin tiimiä johti Kuhanssi ja Kalamäänillakin oli ilmeisesti jokin rooli. No pienten kyselyiden jälkeen sain täystyrmäyksen ja siitä alkoi jonkun aikaa kestänyt väsytystaistelu ja erityiskiitos Suurkalastajalle Jyväskylästä joka lopulta mahdollisti siirron tähän joukkueeseen. Iso kiitos myös kanssapelaajilleni Micazille, Kuhanssille, Jakelle, M:lle, Teemulle, Määnille, Salakalle ja Esmelle jotka opastivat minulle nettikisailun alkeet. Muillekin FPT:n jäsenille kiitos. Listasin nyt vain muutaman.

Siinä hiukan ajatusvirtaa... Myös näiden pelintekijöiden eli Mikon ja Jannen näkeminen virtuaalipilkeillä ja samassa pelissä jutteleminen ja kisaileminen on jäänyt hyvin mieleen. On tavallaan kun näkisi nuoruuden sankareita, jotka silloin tuntuivat niin kovin etäisiltä. Ehkä se on myös yksi tämän pelin nykyisistä vahvuuksista. Muistan kun näin Mikon ensimmäistä kertaa jäillä ja aloin tietenkin seuraamaan kaveria. Sen verran oli ihmettelemistä kun näin nuoruusvuosina niin paljon pelaamani pelin tekijät tositoimissa. No yllättäen sieltä tuli sitten kommenttia lokkeilusta ja siirryinkin sitten hyvin äkkiä kauas pois häiritsemästä.

Kiitosta peleistä..
T. Sami alias FPT-Luigi

PS. Se tukilahjoitus on kyllä tulossa korkojen kera kunhan saan sen aikaiseksi
Otsikko: Vs: Osallistu Propilkki 1 - 10v juhla-arvontaan täällä!
Kirjoitti: Luupää - Marraskuu 05, 2009, 15:17:40
Ensinnäkin suuri kiitos pelistä!
Ensimmäinen kosketus Propilkkiin oli Propilki 2 v. 0,3:lla. Olin etsimässä kalassa.netistä perhonsidonta ohjeita ja huomasin tämän pelin ja latasin sen ja Propilkki 1:sen tietokoneelle, ja siitä lähtien on tullut pelattua Propilkkiä paljon. Monet vesisade päivät, tylsät illat ja sairaspäivät on tullut viihdyttyä Propilkin parissa.
Paras muistoni kyseissestä pelistä on Propilkin mestaruus kisojen 2. sija vuonna 2007 ja joukkueen reenit, joissa on mukava tunnelma, hyvät jutut ja kalaa tulee.
Otsikko: Vs: Osallistu Propilkki 1 - 10v juhla-arvontaan täällä!
Kirjoitti: Kala-Vale - Marraskuu 05, 2009, 16:50:18
Moroo

Ensikerran näin ko. pelin töissä. Kaveri oli tuonut sen levykkeellä työvuorojen ratoksi. Itse en silloin kokeillut peliä, mutta pidin ideaa erinomaisena. Aikansa se kummitteli mielessä ja netissä surffaillessa tuli mieleen etsiä peli (alkuun vain katsoakseni mitä tietoja siitä löytyisi).

Googlella löysi heti oikeaan osoitteeseen ja huomasin ilokseni pelin olevan ilmainen, ja eikun lataamaan. Olisikkohan tästä noin 2 vuotta (vain) kun aloittelin pelaamaan yksinään satunnaisesti...  harvoin tuli edes foorumilla pyörittyä. Väliin oli viikkojakin pelaamatta.

Mutta sitten keväällä 2008 tuli tehtyä mullistava seiikkailu foorumille 0,55 versio alle (jäi pari välistä) ja ensimmäiset nettipelit! Voisin sanoa jotta koukuttavin ominaisuus oli juuri tuo nettipelaus. Siitä lähtien aktiivisena mukana. Monet kerrat on otsa paukahtanut näppikseen, ennenkuin on älynnyt lopettaa.

Mukavimmat muistotkin pelistä, jos niin voi lukea, liittyy pelaajiin. Parit miitit ja muutkin tapaamiset jäänyt hyvin mieleen. Pelin ympärillä pyörii paljon mukavia ihmisiä joiden kanssa viihtyy.

Kala-Vale
Otsikko: Vs: Osallistu Propilkki 1 - 10v juhla-arvontaan täällä!
Kirjoitti: Kalamään - Marraskuu 05, 2009, 18:42:03
Ensinnäkin aivan valtaisan suuri kumarrus Mikolle ja Jannelle. Samalla koko beta-tiimille, jotka auttavat pelin tekemisessä. Arvostan sitä suuresti.Ensi kosketus pelistä tulee vuosien takaa, kun PP1 oli nähnyt päivänvalon. Siittä lähti valtaisa riippuvuus (voimassa tähänkin päivään asti) kyseiseen peliin. Latasin järviä sitä mukaan mitä niitä tuli. Tahkosin cuppia tosi monta kertaa ja muistan vieläkin kuinka penskana haastattelin itteäni joka helkutin järven jälkeen esim; "No ihan hyvin tuli kalaa, mutta viinijärvi ja pitkäjärvi tulossa, nii tiukkaa tekee mestaruuden kanssa, mutta onneks ruipon kisa on vielä tulematta"  :-D

Matojoen jättihauki oli yksi pelin hienoista keksinnöistä ja sen kanssa tulikin pelin "kitkerin" muisto. Monen monta kertaa sitä koitin ja monen monta kertaa menetin uskoni ja hermoni kunnes se lopulta nousi.

Sitten ilmestyi PP2 ensimmäinen versio jota odotettiin innolla. Uskokaa tai älkää, mutta jostain kumman syystä petyin peliin. Aloin jälleen jauhamaan ykköstä. Seuraava päivitys tuli ja taas sama juttu. En vieläkään osaa selittää mikä sen aiheutti. Voi olla sen "totisuus oikeasta pilkistä" tai askel ykkösestä kakkoseen tuntui vain niin suurelta. Kuitenkin asiat muuttuivat kun verkkopeli mahdollisuus tuli. Se loi valtaisat mahdollisuudet koko pelille. Ensimmäiset tiimi hommat olivat todella hienoja hetkiä ja ne ovatkin pelin parhaimpia muistoja yhdessä muiden kaveri- ja ihmissuhteiden kanssa.

Nopeasti se kymmenen vuotta vierähtikin, vaikka en ihan alussa tainut olla "hengessä mukana".  :-)

Kiitän ja kumarran.
Otsikko: Vs: Osallistu Propilkki 1 - 10v juhla-arvontaan täällä!
Kirjoitti: SirPaM - Marraskuu 05, 2009, 19:29:21
Tässähän tuntee itsensä ihan teinitytöksi kun noita juttuja lukee, niin alkutekijöissään on tämän tytön pilkkitaival vielä.

Kaikkihan alkoi kun katselin mieheni sähellyksiä tietokoneen parissa, et kylpäs herra on taas itselleen virkeän pelin löytänyt..
Muutamien houkkuttelujen jälkeen hän sai minut edes kokeilemaan miltä se virtuaalivapa kädessä tuntui, en oikein saanut vieläkään kosketusta ja painelin takaisin omiin hommiin.
Kesä 08 oli tosi sateinen ja olin anoppilassa kuukauden jumissa ilman sivistyksen tuomia virikkeitä. Päätin yksi ilta lähteä mukaan verkkopeliin, mappina oli tuolloin Linlo. Silloin se iski kuin salama kirkkaalta taivaalta...ritsa oli avannolla kaksinkerroin, aika pysähtyi, hiki alkoi virrata..en oikein edes tiennyt mitä olin tekemässä, painelin kaikkia näppäimiä yhtaikaa. Vihdoin tajusin että kala oli kiinni ja se olkoi nousta ylös kohti avantoa..
Siitä se sitten lähti 1.2 kg siian ansiosta, eläminen virtuaalipilkin parissa. Ja tässä ollaan ja toivottavasti vielä pitkään.

Kiitos pelintekijöille ja kymmenille ihanille ihmiselle joihin olen saanut tutustua tämän pelin myötä.
Otsikko: Vs: Osallistu Propilkki 1 - 10v juhla-arvontaan täällä!
Kirjoitti: Eci - Marraskuu 05, 2009, 20:15:20
Ensikosketus: joskus melkein 10 vuotta sitten lukiossa näin kun joku pelasi pro pilkkiä viereisellä koneella ja sitähän oli sitten pakko kotona omalla koneella kokeilla ja koukkuun jäin. Yksin sitä lähinnä pelailin eikä paljon vertailtavia tuloksia ollut oman netin puuttuessa mutta sitten löysin Propilkin nettilistat ja ainakin joku aika sitten olin vielä 60 minuutin listojen kärjessä Savilahden 46322g tuloksella.

Mieleenpainuvimpia hetkiä Pro pilkki kakkosen parissa olleet muutamat ylivoimaiset voitot verkkopelissä :D Harmi vaan kun aika ei aina ole riittänyt pelaamaan ja harjoittelemaan riittävästi että voisi ottaa osaa isompiin kisoihin ja turnauksiin. Mutta eiköhän sitä taas nyt työttömänä tiedä miten päivät saa kulumaan. KIITOS PELIN TEKIJÖILLE!
Otsikko: Vs: Osallistu Propilkki 1 - 10v juhla-arvontaan täällä!
Kirjoitti: miksu 66 - Marraskuu 05, 2009, 20:34:32
Ykköstä pelailin aikalailla ja kun kakkonen tuli niin vieläkin enempi vierähti aikaa pelin parissa.

Ja edelleen pelit jatkuu.
Otsikko: Vs: Osallistu Propilkki 1 - 10v juhla-arvontaan täällä!
Kirjoitti: -Patu- - Marraskuu 05, 2009, 20:49:08
Moro. Oma ensikosketus pro pilkkiin tuli jo vuosia sitten, arvioisin että kyseessä saattoi olla jo vuosi 2000 ja ikää ei silloin edes kymmentä vuotta. Serkulta tämä huikea peli sattui koneelta löytymään ja päätin myös kokeilla sitä ja kuinka ollakkaan, jäin siihen välittömästi koukkuun. Siitä ei kuitenkaan vielä aktiiviinen pelaaminen alkanut, koska kotoa ei vielä tietokonetta löytynyt.  Muutama vuosi sen jälkeen sain käyttööni nettiyhteyden ja satuin etsiskelemään kalastuspeliä netistä ja kuin salama kirkkaalta taivaalta palasivat mieleeni muistikuvat vuosien takaa tästä nerokkaasta ja kaikessa yksinkertaisuudessaan upeasta pelistä. Ykköstä pari kuukautta ahkerasti tahkottuani uskaltauduin lataamaan myös kakkosen, jonka silloinen uusin versio (0.4) ylitti hurjimmatkin odotukset.
Parhaimmat muistot liittyvätkin näihin kakkosen ensimmäisiin pelikertoihin joiden ansiosta jäin koukkuun ja innostus ei ole vieläkään laantunut. Pro Pilkki ykkösen osalta mieleenpainuvin muisto on se kun sain tietää matojoen hauen olinpaikan. Menin kyseiseen paikkaan ja keskityin äärimmäisen tiukasti siihen vavan kärjen minimaalisen pieneen punaiseen palloon joka oli sillä hetkellä se ainoa asia johon keskityin. Hetken odottelun jälkeen hauki päätti sitten yhtäkkiä katkaista siimat varsin väkivaltaisella tyylillä. Koska aiemmin itselleni ei ollut näin käynyt, pelästyin varsin merkittävästi ja kaaduin samantien selälleni tuolilla jolla olin pahan tapani mukaan keikkunut.  :-D

Eipä mulla enää muuta kuin että suurkiitos Mikolle,Jannelle ja kumppaneille huikeasta ja ainutlaatuisesta pelistä!
Otsikko: Vs: Osallistu Propilkki 1 - 10v juhla-arvontaan täällä!
Kirjoitti: esme - Marraskuu 05, 2009, 21:57:53
Oliskohan vuosi ollu 2005 kun mietin oliskohan, tietokoneelle saatavissa pilkki peliä. No heti tärppäs löyty pp1 sitä, pelailin jonkun aikaa mutta, ei ollu mun juttu. Sitte muistin että samalla sivulla oli joku pp2 demo. Latasin sen ja pelasin kaikki 3 mappii läpi jotka oli musta, ruuhi ja lehmi. Sen jälkeen pp1 joutu roskikseen, koska 2 koukutti heti alkumetreillä niin pahasti että, on tullu näihin päiviin tullu pelattua sitä. :wink:
Otsikko: Vs: Osallistu Propilkki 1 - 10v juhla-arvontaan täällä!
Kirjoitti: Mikko_-Procyon- - Marraskuu 05, 2009, 23:07:47
43

Ehdit ensimmäiseksi.. ja katsotaan mun satunnaisjärjestyksessä olevasta listasta...

Tepsu

Onnea.


Ja joku sanoo toisen luvun samalta väliltä.

ODotellessa satunnaistan listan uusiksi (otin screen shotin todisteeksi, jos tulee kysyttävää).
Otsikko: Vs: Osallistu Propilkki 1 - 10v juhla-arvontaan täällä!
Kirjoitti: Mikko_-Procyon- - Marraskuu 05, 2009, 23:11:15
18

Ehdit ensimmäiseksi.. ja voittaja on...

[email protected]


Onnea!


Mulle vain yhteystietoja, niin paketteja lähtee liikkeelle. Ja jos levyyn halutaan myös Jannen omistuskirjoitus, niin kestää hivenen kauemmin, kun paketti käy mutkan Oulussa.

Myös paita voidaan omistuskirjoittaa tussilla raa-asti päälle, jos niin toivotaan.. ehkei kuitenkaan suositeltavaa? Voidaan joku paperi tulostaa mukaan vaikka :)

Otsikko: Vs: Osallistu Propilkki 1 - 10v juhla-arvontaan täällä!
Kirjoitti: Ozzman - Marraskuu 05, 2009, 23:44:33
Hienoja tarinoita!

Onnea Tepsu ja [email protected] !!

Ja kippis vaan vielä ennen kuin päivä päättyy  :wink: