Kalassa.net - Kalastus keskustelut

Propilkki => Verkkopelaaminen ja turnaukset => Aiheen aloitti: Tiikeri2 - Syyskuu 29, 2018, 19:03:16

Otsikko: Keskutelua pilkkijöiden saannista teameihin ja pro.pilkin pariin
Kirjoitti: Tiikeri2 - Syyskuu 29, 2018, 19:03:16
Aloitampa tästä aiheen.  Minusta on ikävä asia, että teamit joutuu lopettamaan pro.pilkin parissa jäsenien puutteen vuoksi.
syitä?
-Ehkäpä teamit liian pitkään selvinneet suppealla rungolla, jossa kaikki tosi kovii tekijöitä. ei uusii oo tarvittu
- värväämistä tapahtunut vaan teamien kesken ja ns. juniori työ jäänyt tekemättä.
-teameihin pääsyyn tarvitaan niin paljon meriittejä, ettei niihin aloittelijoilla tilaa. Näin moni innokas lupaava pilkkijä tylsistyy ja muut pelit vetää puoleensa.
- teamit ei mainosta itseään yleisellä ja pyydä pilkkijöitä treeneihin? Yleisellä kovia tekijöitä, jotka päivästä toiseen on mukana. heille ei välity tietoa, että on  joku sm-liiga, sm-kisat..viikkoturnauksii.
Monet pilkkijät ei osaa etsiä tietoo netistä tai edes käyttää sitä.
Mielestäni teamit voisi saada pilkkijöitä, kun kaput liikkuisi yleisellä servulla ja yhteisesti kerrottais teami toiminnasta.   järjestettäisiin joskus iltakisoja ym..joihin liigapelaajat ei saa osallistua, mutta vetäisivät kisan?
Olisi servu, jonka otsikko aloittelijan servu..annetaan neuvoja ja siellä aina joku joka ehtisi.
Juuri yleisellä kerroin asiasta: Heti tuli kysymyksii..pelataanko tässä liigaa. Kelpaakohan teameihin. Paljonko liiga vie aikaa ym. Tämä ei ole arvostelua varten vaan tahtoisin herättää kaikkia pohtimaan lajin tulevaisuutta..ei tyytyä toteamaan..ei oo pilkkijöitä.  katsottais tässä mitä voitais tehdä..ja alettais tekemään myös
Otsikko: Vs: Keskutelua pilkkijöiden saannista teameihin ja pro.pilkin pariin
Kirjoitti: Tiikeri2 - Syyskuu 29, 2018, 19:11:58
Pelaajat kyllä kateissa. Tosin tuolla julkisella pilkkii paljon suhteellisen kovia kavereita. niitä kannaisi kysyä mukaan, vaikkei heti ihan tähti olisikaan. Monet kuitenkin osaa mapit laidasta laitaan, mutta eivät tiedä edes että liigaa pelataan,,saatikka, et johonkin joukkueeseen voisi päästä.
 Kuitenkin kaverit vetää kalaa hyvin ..kannaisi  kapujen käydä katsomas. Jos tavoite taas on toisesta teamista houkutella, se ei vie myöskään juttua eteenpäin. Luonnollista liikkumista tietysti on..ja toki teamia voi vaihtaa.
Mielestäni toivoa on, jos kärsivällisyyttä myös opettaa ja kannustaa. Tikru pyydettiin teamiin, vaikkei niin monipuolista osaamista ollut. Pikku hiljaa olen jotain oppinut ja saanut teamilta neuvoja paljon. Valmiita mestareita ei löydy. :?   Tämä viesti oli tarkoitus rohkaisuksi. Olisi kiva jos moni teami pystyisi jatkamaan. Ei mestaruus tai huippu menestys, ole tärkeintä, vaan se että kehityttäis. Niin hurrikaanit ainakin yrittää eteenpäin. pikku hiljaa pyritään heittään haastetta, ns isoille teameille.
Siirsin tämän tuolta toiselta sivulta, jotta ei sotkisi eri aihetta. Osaa samaa mitä tuossa aloituksessa jo laitoin
Otsikko: Vs: Keskutelua pilkkijöiden saannista teameihin ja pro.pilkin pariin
Kirjoitti: Markku100 - Syyskuu 29, 2018, 19:19:12
Iso peukku Tikru,meillä vanhoilla konkareilla on erittäin iso vastuu pelataanko tätä peliä edes 2-5 vuoden päästä,ei päästetä sitä tilannettä siihen jos suinkin voidaan asialle jotain tehdä.
Otsikko: Vs: Keskutelua pilkkijöiden saannista teameihin ja pro.pilkin pariin
Kirjoitti: Jari Hämäläinen - Syyskuu 30, 2018, 07:36:57
No niin, Tikru Otti kyllä hienon asian pöydälle, enkä kyllä yllättynyt lainkaan, että juuri tikru otti tämän asian esiin.
asiahan on niin että näitä "vanhoja" Konkareita lopettelee joka vuosi lisää, ja jo pelin jatkuvuuden kannalta on tärkeää että uusia
pelaajia saadaan mukaan pelin pariin, ja siitä sitten mahdollisesti tiimeihin, ja myös uusia tiimejä karkeloihin.
Tätä peliähän siinä suhteessa voidaan verrata ihan joukkueurheiluun ( jääkiekko, jalkapallo, salibandi, nämä vaan esimerkkinä )
Juniorityöllähän noita pelaajia nostetaan huipulle, propilkissä voisi sanoa että aloitteliat, mutta periaatteessa sama asia,
ja millain tuota kiinnostusta sitten lisätään noille aloittelioille, tikru antoi siihenkin varteen otettavan vastauksen.
esimerkiksi nuo aloittelioiden turnaukset, kyllähän se niin on että jos nyt joku aloittelia menee vaikka kikien turnaukseen,
jaksaa tahkota vaikka 2 mappia, ja sijoitus luonnollisesti viimeinen, ja eroa toisiksi viimeiseenkin kentien 4 kiloa  ( oma saalin 240g )
monilla saattaa tulla sellainen fiilis että "kakkapeli" ja poistaa propilkin koneelta, ja alkaa pelaamaan pasianssia taas,
Eli yksinkertaistettuna, jos ei tule onnistumisia aktiivisuus hiipuu, eli tuossa perustelut mielestäni tuohon Tikrun Ideaan.
millain aloittelia voi saada helpommin noita onnistumisia, Jelpitään noita aloittelioita, tekemällä serverin mikä on tarkoitettu vain
aloittelioille, ja siihen kun saadaan 2-4 "konkaria" mukaan antamaan neuvoja, kun kerralla tarvittaisin kummiskin aina tuo
1-2 silloin kun serveri on auki, Serverin voisi alkuu pitää auki vaikka 2-3 kertaa viikossa parituntia kerrallaan, ja lisätä sitten tarpeen mukaan
noita päiviä.

Tuossa voin ottaa kopin tikrulta, eli annan yhden serverin mielelläni tuohon tarkoitukseen, ja pyrin itsekin olemaan mukana aktiivisesti.
Otsikko: Vs: Keskutelua pilkkijöiden saannista teameihin ja pro.pilkin pariin
Kirjoitti: KuKa - Syyskuu 30, 2018, 09:47:07
Ju. Asiaa tikrulta. Tämä porukka alkaa käydä tosiaan suppeaksi, kun kovin vähän tulee uutta aktiivipelaajaa vanhojen lopettavien konkareiden tilalle. Näin hienoa peliä pitää yrittää kaikin tavoin viedä eteenpäin ja markkinoida myös aloitteleville, eikä pitää pakkaa liian ohuena liigan ja muun osalta. Toki peli eroaa muista e-sporteista luonteensa takia, eikä ole kaikilta osin yhtä helposti opittavissa, mutta juuri siinä piilee sen hienous, että ihan täydellisillä reflekseillä ei pelasta kaikkea, vaan sen koko paketin on oltava kasassa. Pelissä on harrastajaa monista ikäryhmistä, ja niitä alkutaipaleella olevia, olipa ikä mikä tahansa olisi saatava jäämään propilkin pariin tulevia vuosia varten.

T. KuKa
Otsikko: Vs: Keskutelua pilkkijöiden saannista teameihin ja pro.pilkin pariin
Kirjoitti: Tiikeri2 - Syyskuu 30, 2018, 10:53:07
Juuri jotain  tuolaista  Jarin esittämää ajatusta  olisi järkevää kehittää. Sehän ei meitä kehitä, että teamilaiset kiertää vuorotellen joka teamissa..eli sisältä ei riitä pelaajia. Elämä muuttuu ja joidenkin  pakko jäädä sivuun , ehkä hetkeksi tai kokonaan. Sen tiedämme, joten keskitytään uusien opastamiseen.  Onnistuisiko tuollainen aloittelijan opastus servu, viikottain.
- Neuvottais aloittelijoita niin että saavat kalaa. Jaettas vinkkejä.
-Niitä jotka osaa jo enemmän ..pyydettäis johonkin  teami harkkoihin m ukaan tai niille pidettäis harjoitusilta.
Joku kisa näille joskus, vaikka kerran kuukaudessa tai miten pystytään.
Kun nämä jotkut kysyy teamiin..niin otettais mukaan ees treeneihin..ei heti todettais..ei taso riitä meidän teamiin.
-ei naurettais aloittelijoiden tyhmille kysymyksille..jotain tälläistä.
Kiva, että asia herätti noin hienoja kommentteja. Jatketaan keskustelua ja jos joku laittaa esim servun auki tällä idealla. Mainostettais sitä yleisellä.
Aikoinaan kun jalkapallo harjoitukset kesällä alkoi..oli ensimmäisissä treeneissä 100 poikaa. Kun huomasivat et treenataan ei vaan pelata..oli 3 viikon päästä enää 20 pelaajaa. Ne jäivät pelin  pariin  ja joistakin tuli sarjapelaajia.
Yksi mahdollinen innoittaja olisi. Teamit tekisi farmi/kehitysjoukkueen.  Silloin noi aloittelijat saisivat teami tagin. Nuoret ajattelis..vau pääsin huippu teamiin..tahdon joskus teamia edustaan. Nyt kyllä treenaan ajattelisivat. Nappulat kertois..hei kaverit..pääsin siihen teamiin..mihin sää kuulut jne :lol:
Otsikko: Vs: Keskutelua pilkkijöiden saannista teameihin ja pro.pilkin pariin
Kirjoitti: AitoSaparo - Syyskuu 30, 2018, 15:05:01
Yksi mahdollinen innoittaja olisi. Teamit tekisi farmi/kehitysjoukkueen.  Silloin noi aloittelijat saisivat teami tagin. Nuoret ajattelis..vau pääsin huippu teamiin..tahdon joskus teamia edustaan. Nyt kyllä treenaan ajattelisivat. Nappulat kertois..hei kaverit..pääsin siihen teamiin..mihin sää kuulut jne :lol:
Kannatan tätä :-)
Otsikko: Vs: Keskutelua pilkkijöiden saannista teameihin ja pro.pilkin pariin
Kirjoitti: Tonza_888 - Syyskuu 30, 2018, 15:22:33
Hienoa keskustelua, tälläista on mukava lukea!

Semmoisen kommentin heitän, että ideat noista alottelijoitten servereistä yms, rekrytointipaikoista niin siinä on todellakin ideaa ja minusta tälläisia joskus aikanaan on ollutkin joltain osin, en vaan tarkemmin muista. Isoin ongelma rekrytointiservujen yms pitämisessä on se siihen vaadittava aika. Kaudet ovat aina varsin kiireisiä yhden jos toisenkin osalta ja siihen päälle ylimääräistä sekaan, niin käy äkkiä hyvinkin raskaaksi. Toki isoa peukkua annan heille, ketkä jaksaisivat tuollaista toimintaa harjoittaa yhteisön hyväksi ja sen myötä saada pelaajia lisään liigaan ja kenties myöhemmin kansainvälisille kentillekin. Propilkin voi lukea nykyään e-sportsiksi, mikä vaatii aikaa ja harjoittelua, että oppii ja siihen oppimiseen lähteminen vaatii yhteisön ja tiimien kannustusta ja tukea uusia pelaajia kohti. Laji on älyttömän hieno ja sitä ei missään nimessä pidä sammuttaa pelaajien puutteella.

Isoin ongelma tosissaan on se, että keillä riittää aika ja voimat etsiä julkisilta pelaajia, pitää rekryhosteja, jne. mitkä kannustavat eteenpäin. Jos jollakin aikaa on tähän, niin ehdottomasti hommat kulkemaan. Iso peukku täältä suunnalta, tämmöistä lisää!

Tz_888

Otsikko: Vs: Keskutelua pilkkijöiden saannista teameihin ja pro.pilkin pariin
Kirjoitti: Körmy - Syyskuu 30, 2018, 22:28:02
Hyvä ajatus Tiikeriltä ja muilta,kannatetaan kyllä,hieno juttu, jos pelaajia saahaan nuorista lisää. Lupaan järjestää hosteja näille uusille ihmisille,jos ja kun heitä tulee. Ekaks on vain laitettava enkkahosti kuntoon (y) P.S Ite jo niin kalkkis,jotta nuorta verta kehiin (y)
Otsikko: Vs: Keskutelua pilkkijöiden saannista teameihin ja pro.pilkin pariin
Kirjoitti: Tonza_888 - Lokakuu 01, 2018, 00:09:58
Jos ja kun tälläisia aloitelijoitten hosteja, näyttöturneita, millä nimellä nyt niitä sitten haluaakaan kutsua, niin näiden pelaajien saaminen liigapiireihin vaatii toki myös sen, että tiimien edustajia, jotka tarvitsevat pelaajia, olisi myös paikalla katsomassa lahjakkuuksien suoriutumista ja sitä kautta sitten tehdä ratkaisuja, ottaako tiimiin koeajalle...esimerkiksi. Toki kun pelaajille pidettäisiin tälläisia kehittäviä ja avustavia pelejä yms, niin he pystyisvät myös itse muodostomaan sitä kautta kokonaan uuden tiimin jossain vaiheessa ja aloittamaan sitä kautta tulevaisuuden rakentamisen lajin osalta. Ei minkään tiimin meno toki heti ole sitä, että voitetaan kaikki ja näin edespäin, vaan kyseessä olisikin pitkän tähtäimen prosessi, joka jonkun vuoden varmaan kestäisi, mutta olisipahan taas yksi tiimi säilyttämässä lajin tulevaisuutta yllä. Esimerkkeinä tiimeistä,mitkä viime/toissa  vuonna kaiketi yleisiltä nousi enemmän esiin, olitte te hurrikaanit, Tylsäkairat ja SK. Lähditte rakentelemaan omaa systeemiänne ja taso tuntuu nousevan jatkuvasti  :-).

Kuten aiemmin tuli mainittua, niin kaiken muun pilkkitoiminnan ja muun elämän keskellä uusien pelaajien avustaminen ja auttaminen on aikaa vaativaa ja sen tulisi olla kohtalaisen säännöllistä, jotta auttamisesta on oikeasti hyötyä. Itsellä ei aika valitettavasti semmoiseen riitä kaiken muun ohella, mutta tässä ketjussa on kuitenkin useita, keiltä on tullut pöydälle hyviä ideoita ja sitoutumista tälläiseen toimintaan. Se on hieno asia ja sitä kannattaa miettiä, miten sen käytännössä toteuttaisi. Lisään vielä, että he ketkä tuolla julkisilla tälläista meinaa toteuttaa, niin muistakaahan mainostaa sm-liigaa ja muutenkin tätä turnaustoimintaa. Se lisää varmasti mielenkiintoa (liekkö tästäkin jo puhuttu tässä)

Mitä tulee sitten pelaajien rekryämiseen jo olemassa oleviin tiimeihin, niin nykyisillä tiimien kapteeneilla on kohtalaisen iso vastuu pelaajaliikenteestä, vaikka sitä ei tulekaan heti ajattelleeksi. He vastaavat suurimmaksi osaksi siitä, keitä piireihin pääsee pelaamaan ja keitä ei. Jokaisella tiimillä on oma tapa toimia pelaajahankintojen suhteen ja sen pystyy toteuttamaan hyvinkin monella tavalla, vaikka eihän se helppoa ole koskaan, kun joukkueen runkoa halutaan uusia tai muuttaa. Joskus se onnistuu paremmin ja joskus taas tilanteeseen on hankala löytää täysin tyydyttävää ratkaisua. Ei se helppoa ole ja tärkeään rooliin nouseekin se joukkueen kokonaisvaltainen kehitys myös henk.koht tasolla. Onneksi on SM-liigaa, turnauksia, eurooppaliigaa yms yms, mitkä pitävät pelaajien virettä yllä. Mielestäni kuitenkin kesäisin turnauksia saisi olla myös enemmän, ettei pilkkikausi loppuisikaan aina maaliskuussa MM-kisoihin, vaan se olisi ympärivuotista ja jatkuvaa jollain tavalla, vaikka kesällä pelejä olisikin vähemmän. Esim. kuulopuheita lainaten euroopassa pelataan kesäisin ihan isompiakin turnauksia, tiimipelejä. Heillä ei ole koskaan täysin taukoa pilkkimisestä, liekkö sillä sitten tekemistä menestymisen kanssa, mutta käy sekin ajatus mielessäni väkisin...
Otsikko: Vs: Keskutelua pilkkijöiden saannista teameihin ja pro.pilkin pariin
Kirjoitti: Memmu66 - Lokakuu 01, 2018, 09:39:27
Huomenta, hyvä avaus tärkeään asiaan Tiikeriltä, kiitokset siitä!

Tämä on aihe joka ollut itsellä ajatuksissa paljon,koska itsekkin olen aika tuore lajin harrastaja,takana vasta pari vuotta pelaamista.
Aikanaan oli todella iso kynnys edes uskaltaa mukaan mihinkään joukkuetoimintaan ja ensimetreillä sitä vain menee mitään ajattelematta mukaan kun tilaisuus tarjotaan.
Oman paikkansa hakeminen ja oikean porukan... sen itselleen sopivan löytymisessä saattaa mennä hetki. Parasta tässä on kuitenkin se että, tutustuu samanhenkisiin ihmisiin ja löytyy jopa oikeita ystäviä joilla sama mielenkiinto lajiin.

Ikä on lajissa vain numeroita joten sana *juniori* toiminta hiukan hiersi korvaa :) pitäisi löytyä joku korvaava esim. Aloittelevat pelaajat! Kaikki tähän liittyvä toiminta yleisillä vie asiaa eteenpäin ja mielestäni mainostaminen ja esim.NÄKYVÄ  tietopaketti kalassa.nettiin olisi jo paljon. Saman otsikon alle tiedot vesistöistä ja kattava paketti pilkeistä/vieheistä sekä perus säännöt jäällä.

Jos ja kun joku tai jotkut sen aloittelijaservun avaa tulisi siellä mielestäni korostaa muiden pelaajien huomioonottamista ja korostaa hyviä pelitapoja.
Pääsääntöisesti toiminta jopa omien kokemuksieni mukaan näinä parina vuonna on se että servut ovat siistiytyneet paljon!
Kuitenkin ja kaikesta huolimatta vieläkin kohtaa asioita ja henkilöitä joiden toiminta ei kauheasti kehuja kaipaa. Liikaa ei voi koskaan korostaa sitä että,kanssapilkkijöistä halventavaan sävyyn kirjoittelu/keskustelu yleisillä ns.seläntakana on erittäin huonoa mallia/esimerkkiä näille vähemmän pelanneille ja varsinkin jos sitä tekee ne henkilöt joilla jo nimeä ja vastuuta esim. hosteina jne.
Tällaiset ilmiöt ja asiattomuudet eivät mielestäni kuulu peliin ainakaan yleisellä ja julkisella tasolla.

Uusia pelaajia saa varmasti mukaan kun jaksamme opastaa kysyjiä ... ja annan itse kiitokset viimeaikaisesta toiminnasta Tiikerille,hän on esimerkillisesti neuvonut ja opastanut useita pilkkijöitä tuolla peleissä. Jokainen meistä on joskus aloittanut ja ns. kysellyt tyhmiä :) sitä intoa ei saisi sammuttaa alkumetreillä tyhmillä vastauksilla.
Tuo oli mielestäni hyvä pointti että olisi esim. *varjojoukkue jokaisella olemassa olevalla tiimillä :) jotka sitten harjoittelisi muita aloittelijoita vastaan ohjauksella ..aikaa vievää kyllä mutta ainakin itse voisin ajatella osallistuvani jos tarvetta ilmenee.
Tätähän voi lähteä porukalla kehittämään eteenpäin ja vain taivas rajana ja rakkaudesta lajiin voimme tehdä paljon asioiden eteenviemiseksi.

Otsikko: Vs: Keskutelua pilkkijöiden saannista teameihin ja pro.pilkin pariin
Kirjoitti: Tiikeri2 - Lokakuu 01, 2018, 12:27:35
On ymmärrettävää, että kaikilla aika on rajallinen. harva pystyy varmaksi sanomaan olevansa aina paikalla. Vaaan tämä voisi olla tavoite.  Ajatus, että mahdollisimman laajasti moni yrittäis vähän a antaa tähän asiaan panosta. Yksi vaihtoehto olisi: Olisi alokkaiden opastus ja treenipäivä, vaikka keskiviikkona. Vuorotellen jostain jokainen teami vastaisi yhdestä päivästä. Näin toiminta olisi jatkuvaa,,eikä veisi kuin yhden päivän...eikä edes sitäkään kuukaudessa. Sitten olisi joku pikku kisa kerran kuukaudessa.
 Sen lisäksi jos servu auki joka päivä, pyrittäis jossain  vaiheessa pyörähtään hetki siellä. Ei onnistu keneltäkään joka päivä. Kuitenkin meitä on vielä teameissa useita kymmeniä.
Näin nämä aloittelijat alkaisi selvitä yleisellä ja luottamus kasvaisi.
Lisäksi yksi aihe kalassa,nettiin jossa kerrottais ihan aloitus jutut: miten liiikun jäällä...miten kairaan..miten vaihdan pilkin jne.   Sen alle sopisi sitten eri aiheena  tuo Laremanin  aloittelijan opas.
Sitten yksi linkki , jossa olisi teamien yhteyshenkilöt, joihin voisi ihan aloittelijat ottaa yhteyttä. En tarkoita teamien sivuja, eikä kapujen kuormittamista. Vaan esim . Meillä se voisi "Hannu Hanhi", eikä Aku tai Korpela

Ei tää varmaan niin paljon vaatisi.
Otsikko: Vs: Keskutelua pilkkijöiden saannista teameihin ja pro.pilkin pariin
Kirjoitti: Tonza_888 - Lokakuu 01, 2018, 12:59:40
Kalassa nettii  tosiaan aloittelijan opas vaikka tälle palstalle, lisäksi linkit liigan sivuille, sekä myös henk.koht kisoista jonkinlainen erillinen tietopaketti, tai sanoisinko että mainostamista. Ja vielä jonkinlainen tiukka paketointi siitä, mitä pelaajalta vaaditaan tai mielellään vaaditaan, jotta hän on kelpoinen liigaan. Ei mitään ylivoimaisia vaatimuksia toki, ihan vaan perusasioita. Toki tämän kaiken pystyisi tiivistämään 1-2 aiheeseen, minkä voisi tiivistää ja nostaa aihe niin, että se näkyy etusivulla, missä on esim. trusted host-status aihe.

Treenipäiväidea kerran viikkoon on hyvä, mutta mielestäni sitä ei kannattaisi pitää aina samana, koska kaikilla ei välttämättä ole keskiviikko paras päivä. Eli kun tiimin vuoro tulee, niin he itse infoisivat päivästä, mikä sopii ja sillä mentäisi sitten. Toki tämän kaiken toteutus vaatisi sen, että nykyiset tiimit sitoutuisivat tähän myös. Itse mietin lähinnä sitä, että kun suurin osa nykytiimeistä on melko täysiä eivätkä ole rekryämässä pelaajia juurikaan, niin kun nämä ns. alokkaat kiinnostuisivat tiimitoiminnasta ja alkaisivat etsiä itselleen paikkaa, niin kuinka moni loppujen lopuksi löytäisi itselleen paikan? Liikennettä taatusti olisi, mutta ei välttämättä tarpeeksi, johtuen siitä että suurin osa tiimeistä on kohtuu täysiä. Suomi kaipaisi entisestään lisää uusia tiimejä, jotta uusille pelaajille olisi enemmän tilaa.Tiimien perustamisestakin olisi hyvä olla jonkinlaista infoa tuossa  "tietopaketissa."
Otsikko: Vs: Keskutelua pilkkijöiden saannista teameihin ja pro.pilkin pariin
Kirjoitti: Pelaaja - Lokakuu 01, 2018, 13:30:19
Hienoa luettavaa tärkeästä aiheesta ja kun asialla on 5 Teamin Kapteenisto niin varmasti saatte myös jotain aikaan. Hyvältä vaikuttaa ja Tiikeri2 hieno aloite  :-) -Memmu- voisi tosin mainita ihan nimeltä ongelmia aiheuttavia "pelaajia" ja "hosteja" joihin jälleen viittasi?  :?
Eikös tuo asia jo kertaalleen ole käsitelty ja lukittu -Memmun- aloittamassa topicissa "Asiaa adminien,moderaattoreiden ja myös pelaajien toiminnasta pelissä!" ? :-) Mutta hienoa, tärkeän asian puolesta 5 Teamin kapteenisto käy rakentavaa keskustelua  :-) Nyt on oikea suunta Propilkin tulevaisuutta ajatellen  :-)
Otsikko: Vs: Keskutelua pilkkijöiden saannista teameihin ja pro.pilkin pariin
Kirjoitti: Memmu66 - Lokakuu 01, 2018, 14:19:58
Hei pelaaja, en halua aloittaa mitään puimisia vaan nimenomaan viedä peliä siistinä ja oikeudenmukaisena eteenpäin! Se että uskaltaa kertoa ongelmista joita itse on kohdannut pelissä kuluneiden vuosien aikana ei mielestäni ole huono asia,päinvastoin. Kipeistä ja vaikeistakin aiheista ja asioista tulee uskaltaa keskustella ilman sen suurempaa *myrskyä* . Antamalla rehtiä esimerkkiä ja mallia tuolla yleisillä, ohjaa paljonkin uusien pelaajien pelitapoja ja käytöstä. . . se oli pointtini!

Tuo Laremanin kokoama tiivistelmä on todella hyvä ja siihen pakettiin muutamia muita vinkkejä niin aloittelevat pelaajat pääsevät paremmin mukaan peliin.

Tonzalta hyvä tuo havainto eurooppalaisesta tavasta pelata ja pitää pelivirettä yllä myös kesäaikaan. Innokkaimmat suomessakin pelaavat jo läpi vuoden ja se on mielestäni juuri oikea suunta.

Tulevaisuutta ajatellen tarvitaan paljon uusia innokkaita pelaajia ja on hienoa huomata että meitä on useita jotka tätä asiaa pohtivat. Jokainenhan voi omalta osaltaan antaa panoksensa kun pelailee tuolla yleisillä. Itse huomannut että minua lähestyy tietyt aloittelevat pelaajat ja kun asiallisesti kysytään neuvoa minä myös olen auttanut *alkuun* .

Itse kiitän että olen saanut mahdollisuuden pelata hyvissä joukkueissa ja jäällä tutustunut mainioihin/osaaviin pelaajiin joilta on saanut hyvin tsemppiä moneen itseäni mietityttäneeseen asiaan.
Otsikko: Vs: Keskutelua pilkkijöiden saannista teameihin ja pro.pilkin pariin
Kirjoitti: Tonza_888 - Lokakuu 01, 2018, 14:40:14
http://kalassa.net/keskustelut/index.php?topic=28741.0

Tuosta katsomaan laren kirjoittamaa opasta.
Otsikko: Vs: Keskutelua pilkkijöiden saannista teameihin ja pro.pilkin pariin
Kirjoitti: lareman - Lokakuu 01, 2018, 19:37:41
Jos joku vois kirjottaa sellaisen ihan alkeet -tutoriaalin, voisin päivittää kans mun oppaan ja pistää ne nätiksi PDF:ksi.
Otsikko: Vs: Keskutelua pilkkijöiden saannista teameihin ja pro.pilkin pariin
Kirjoitti: Tiikeri2 - Lokakuu 01, 2018, 23:34:22
Kiitos kaikille asiallisesta keskustelusta ja rakentavista mielipiteistä. Tärkeää myös että rohkaistaan toisiamme ja mennään yhdessä eteenpäin. tuohon paperilliseen tuotokseen toivoisin jonkun osallistuvan, koska itsellä ei muisti riitä siihen kolmen aivoleikkauksen jälkeen. eli ei ole lyhyttä toiminnallista muistii. Se vaikuttaa, että en pysty tullaisia ohjekokonaisuksii kasaamaan.
Olisiko joku esim Hämäläisen Jari tai muu antamaan servua tähän asiaan. aloitettais testi luontoisesti pitämään treeni päivää aloittelijoille.  Eli voisin jonain päivänä miten hostille sopii pitää jonkun 3 tunnin aloitusosion. Toivoisin eka kertaan, aikaa välile 12- 15, jonka voisin olla paikalla ja silloin luulen paljon koulujunnuja olevan liikenteessä. Infoaisin heille  asiasta..ohjaisin kalassa.nettiin..kertoisin mitä sieltä löytyy. Sitten ottaisin ns. helpon ullavan,,josta näyttäisin paikkoja mistä lähes varmasti jotain saa..kertoisin siihen sopivia pilkkejä. Joku voisi toisella kerralla ottaa toisen järven ja jossain vaiheessa sitten madepilkin opetus, siika mappeihin neuvomista..jalokalat, jne.
Vetäjä tarvii adminit, jotta asia saataisiin pidettyä asiallisena mahdollisten häiriköiden varalta. Ei annettais banneja vaaan ensisijaisesti mutea ja selvitettäis sitten käytöstapoja. Jos tämä ei auttais niin joku banni esim 99 tms. Muiden kavereiden innostuessa,,voi nämä häirikötkin tulla mukaan myöhemmin asiallisesti.
Minulle esim..yksi ilmoittautui yv:nä, että voisi osallistua opetustoimintaan.
Olisiko teamit mukana, jos joka teami myöhemmin pitäis vuorotellen opetushetken ja pilkkis aloittelijoiden kanssa?
Uskon, että tätä vaihetta ei tarvitsisi pitkään. porukka oppii ja sitten vähän vaihtoehtoja ja näytettäis mistä varmasti saavat jotain kalaa. Tulisi onnistumis kokemuksia. Yks hyvä saalis luo uskoa ja intoa.
Otsikko: Vs: Keskutelua pilkkijöiden saannista teameihin ja pro.pilkin pariin
Kirjoitti: Tiikeri2 - Lokakuu 02, 2018, 13:12:27
Aiempaan. Jaksaisiko joku tehdä sellaisen  ohjeistuksen, jonka Lare voisi sitten liittää tuohon aloittelijan oppaaaseen.
Kertoisi kädestä pitäin. Miten pääsen liikkumaan jäällä ja käytetyn ajan huomioiminen paluuta varten. Miten tiedän paikan syvyyden-syvyyskartta.  Miten kairaan, valitsen ongen, vaihdan pilkin ja syötin. Siis ihan klikkaus ohjeet..mitä laatikkoa jne,, . Ajatus että, joku lapsi/mummokin voisi oppia, vaikka olisi juuri koneen saanut.
Otsikko: Vs: Keskutelua pilkkijöiden saannista teameihin ja pro.pilkin pariin
Kirjoitti: Tonza_888 - Lokakuu 02, 2018, 13:16:18
Aiempaan. Jaksaisiko joku tehdä sellaisen  ohjeistuksen, jonka Lare voisi sitten liittää tuohon aloittelijan oppaaaseen.
Kertoisi kädestä pitäin. Miten pääsen liikkumaan jäällä ja käytetyn ajan huomioiminen paluuta varten. Miten tiedän paikan syvyyden-syvyyskartta.  Miten kairaan, valitsen ongen, vaihdan pilkin ja syötin. Siis ihan klikkaus ohjeet..mitä laatikkoa jne,, . Ajatus että, joku lapsi/mummokin voisi oppia, vaikka olisi juuri koneen saanut.

Voin tehdä ja välittää sen larelle, tässä kun kerkeän tänään jossain vaiheessa.
Otsikko: Vs: Keskutelua pilkkijöiden saannista teameihin ja pro.pilkin pariin
Kirjoitti: Tiikeri2 - Lokakuu 02, 2018, 15:42:06
Kiitos Tonza. Eli nyt kun saatais yksi servu, vaikka huomiselle klo.12 auki. Sille nimeksi aloittelijoille- näin opimme pilkkimään. Ohjeita annetaan tms? (lisäykseksi jotain hostin neuvoja:ei kiroilla ym?Kuka sit keksisikin hyvän nimen. Ajattelin ,että jäällä olisi jos mahdollisuus..3 ohjaajaa...yksinkin pärjää. Voisi viedä kukin yhdelle ottipaikalle..mistä jotain saa. Ohjaajat vois kertoa millä mahdollisesti saa ja kaikki laittais jotkut tietyt aloituspilkit..esim ks ..jos ei kalaa tuu..neuvottais lisää pilkkivaihtoehtoja jne.  Jollain adminit..ainoat toimenpiteet mute ja 30 min banni max. Kerrottais miten servulla käyttäydyttään. Katsottais mitä tulee. Pelleilijät ulos..muuten rennosti ja vapaasti..pilkittäis ja rupateltais
Otsikko: Vs: Keskutelua pilkkijöiden saannista teameihin ja pro.pilkin pariin
Kirjoitti: Korpelannapakymppi10(C - Lokakuu 02, 2018, 15:47:02
Onko klo 12 liika aikanen..meinaan osa voi olla koulussa jne..että jos vaikka kolme jälkee ni kohde ryhmää sais paremmin paikalle?
Otsikko: Vs: Keskutelua pilkkijöiden saannista teameihin ja pro.pilkin pariin
Kirjoitti: AitoSaparo - Lokakuu 02, 2018, 15:54:54
Kiitos Tonza. Eli nyt kun saatais yksi servu, vaikka huomiselle klo.12 auki. Sille nimeksi aloittelijoille- näin opimme pilkkimään. Ohjeita annetaan tms? (lisäykseksi jotain hostin neuvoja:ei kiroilla ym?Kuka sit keksisikin hyvän nimen. Ajattelin ,että jäällä olisi jos mahdollisuus..3 ohjaajaa...yksinkin pärjää. Voisi viedä kukin yhdelle ottipaikalle..mistä jotain saa. Ohjaajat vois kertoa millä mahdollisesti saa ja kaikki laittais jotkut tietyt aloituspilkit..esim ks ..jos ei kalaa tuu..neuvottais lisää pilkkivaihtoehtoja jne.  Jollain adminit..ainoat toimenpiteet mute ja 30 min banni max. Kerrottais miten servulla käyttäydyttään. Katsottais mitä tulee. Pelleilijät ulos..muuten rennosti ja vapaasti..pilkittäis ja rupateltais

Kannatan :)
Olisiko joku toinen päivä sitten iltapäivällä/illalla esim kello 17, tai kello 18. ???
Otsikko: Vs: Keskutelua pilkkijöiden saannista teameihin ja pro.pilkin pariin
Kirjoitti: Tiikeri2 - Lokakuu 02, 2018, 16:03:30
voisi olla. Vaan päivällä pilkkijöitä, jotka ei koulussa ja lähinnä ajattelin infotilaisuudeksi. Toki myöhempi ajankohta ehkä parempi, mutta onko vapaaaehtoisia neuvojia ja ohjaajia. itse kun varmimmin pystyn 12-15 välillä. Tottakai jatkossa aika siirtyisi illemmalle. Aikaan jollloin enemmän porukkaa liikenteessä.
Toki jos nyt jo aloitettais teami kohtaiset sitoutumiset ja teamit ottais kukin yhden viikon milloin vastaa jutusta olisi eri asia. Silloin teamin päättää ajan ja päivän.   Kokonaisuushan pitäisi saada valmiiksi. Eli ensin tietoon, ketkä teamit sitoutuu. Kuka antaa servun/hostin?
 Siksi vaan ajattelin yhden päivän kokeilua alkuun. toki hienompi juttu jos saisi heti jatkumoa.
 Voisko teamien kapteenit laittaa tähän jonkun viestin, jos ovat mukana? Jos hostit ilmoittais pystyykö lainaan servua tai onko teamilla jo oma jota voisi käyttää.Sitten voisi laittaa toive viikkoa..milloin vastaisi ohjeistuksesta? Yhdessä voitais päättää kuinka pitkä toi juttu on 3 tuntia? Tärkeintähän olisi, että juttu saatais eteenpäin. Voisi tuossa yleisellä liikkuessa kertoa ..huomenna aloittelijoiden harkat..opastus kloxx.Jos joku pystyy sanomaan..monelta ja minä päivänä pitää opastuspilkkiä ensi viikolla..nii voi laittaa ajan. Tuo huominen olisi infoamista tulevasta.
Otsikko: Vs: Keskutelua pilkkijöiden saannista teameihin ja pro.pilkin pariin
Kirjoitti: Tonza_888 - Lokakuu 02, 2018, 16:09:00
voisi olla. Vaan päivällä pilkkijöitä, jotka ei koulussa ja lähinnä ajattelin infotilaisuudeksi. Toki myöhempi ajankohta ehkä parempi, mutta onko vapaaaehtoisia neuvojia ja ohjaajia. itse kun varmimmin pystyn 12-15 välillä.
Toki jos nyt jo aloitettais teami kohtaiset sitoutumiset ja teamit ottais kukin yhden viikon milloin vastaa jutusta olisi eri asia. Silloin teamin päättää ajan ja päivän.   Kokonaisuushan pitäisi saada valmiiksi. Eli ensin tietoon, ketkä teamit sitoutuu. Kuka antaa servun/hostin?
 Siksi vaan ajattelin yhden päivän kokeilua alkuun. toki hienompi juttu jos saisi heti jatkumoa.
 Voisko teamien kapteenit laittaa tähän jonkun viestin, jos ovat mukana? Jos hostit ilmoittais pystyykö lainaan servua tai onko teamilla jo oma jota voisi käyttää.Sitten voisi laittaa toive viikkoa..milloin vastaisi ohjeistuksesta? Yhdessä voitais päättää kuinka pitkä toi juttu on 3 tuntia? Tärkeintähän olisi, että juttu saatais eteenpäin. Voisi tuossa yleisellä liikkuessa kertoa ..huomenna aloittelijoiden harkat..opastus kloxx


Yleensä pelaajia liikkuu enemmän iltaisin, kun kaikki pääsevät töistä ja koulusta yms, joten tosiaan aikaisintaan iltapäivään kannattaa ajoittaa. Tosiaan tiimien edustajien olisi hyvä tänne kommentoida asiasta, että saahaan homma kulkemaan. Kuitenkin, jos kerran viikossa yhdestä tiimistä tarvitsee muutaman ns.ohjaajan yhdelle illalle, niin ei sen pitäisi olla minusta liikaa. EI edes kertaa kuukauteen tiimiä kohti jos kaikki lähtevät mukaan. Se sääntö on hyvä olla, että tiimi itse päättää viikon aikataulunsa mukaan, että minä päivänä ohjaajat (1-4) vaikka saataisiin paikalle. Hostikin olisi hyvä saada varmaan  omasta tiimistä, mutta jos ei onnistu, niin kaiketi täytynee sitten kysellä hosteilta, jotka pitävät niitä auki joka päivä, kuten dx, matikkakoira yms. En sano tiimini nimissä vielä mitään, täytyy keskustella ensin kun ei tästä puhuttu olla isommin.
Otsikko: Vs: Keskutelua pilkkijöiden saannista teameihin ja pro.pilkin pariin
Kirjoitti: Tiikeri2 - Lokakuu 02, 2018, 16:25:07
Kiitos Tonza. Tuollaisen käytännön pohjalle jo helpompi ottaa askeleita eteenpäin. aika ei ole ongelma. Kunhan vaan saadaan aloituspäivä..aika ja servu. Siinä voisi olla vapaasti eri teameistakin..ja olis infoamista..aloitttelua..ei kuitenkaan kuin 4 ohjaajaa max. Sitten tärkeää, ettei kukaan ala pilailemaan. Tulee avuttomana ankan poikana,,vaikka tietää kaiken asiasta:D  Hämäläisen Jarihan aloituksessa lupasi servua, jos oikein käsitin silloin kun hänelle sopii. teamien pitää keskustella omien hostiensa ja jäsenten kanssa.
Otsikko: Vs: Keskutelua pilkkijöiden saannista teameihin ja pro.pilkin pariin
Kirjoitti: Memmu66 - Lokakuu 02, 2018, 17:04:26
Moi, Pilkkiverkko Pro  (PIPO) haluaa olla mukana tämän toteutuksessa ja minä otan meidän joukkueesta osaa ohjaukseen jos tarvetta on 😊 Laittakaahan infoa vielä Yv nä  kun selviää alkamisajankohdat ym.
Otsikko: Vs: Keskutelua pilkkijöiden saannista teameihin ja pro.pilkin pariin
Kirjoitti: Tonza_888 - Lokakuu 02, 2018, 17:05:04
Lisään vielä sellaisen huomion, että jos ja kun ne 10 tai 11 tiimiä, joitten määrän oletan olevan liigassa, lähtisivät tähän mukaan eli yksi viikko/ yksi tiimi ja ei tarvittaisi tosiaan kuin vähintään kaksi pelaajaa aina ohjaamaan. Ja kun ajatellaan tätä vuotta loppuun, niin 10 tiimiä tarkoittaisi 10 viikkoa, eli jokaista tiimiä kohden tälle vuoteen YKSI viikoittainen ohjaustunti tai siis, tunnit. Ja joulutauon jälkeen tammi-maaliskuussa seuraavat kerrat eli koko pilkkikauden aikana suunnilleen tiimiä kohden kaksi opetusiltaa, yhteensä se tekee noin 6h opetusta tai vähän alle.

Ei ole minusta lainkaan huono idea, saatikka kenenkään aikatauluja hirveästi mullistava, kuitenkin viikossa 7 päivää mistä valita  :mrgreen:.

Ehdotan että, Tiikerille ne tiimit laittaisivat jonkinlaista yv:tä, että voivatko sitoutua tähän. Vai miten tiikeri tahtoo (kuitenkin itse aloitit tämän hienon idean.) Sitten mietittäisiin aloittamisajankohtaa, ynnä muuta.

Edit: laremannille laitettu alkeisopas. Muokkaa sen sopivaksi viikonloppuna, kun ajaltaan ehtii.

Otsikko: Vs: Keskutelua pilkkijöiden saannista teameihin ja pro.pilkin pariin
Kirjoitti: Tiikeri2 - Lokakuu 02, 2018, 17:35:27
Mielestäni olisi selvää jos tän aiheen alle laittais teamit jotka on mukana ja vastuu henkilön. Myös minkä viikon ottaisivat.  Eli nyt eletään viikkoa 40.

viikko 41  Team Hurrikaani ja Tiikeri  .


Vapaat viikot  42,43,44,45,46,47,48,49,50,51      Viikko 52 rauhoitetaan..se Joulunaika. Myöhemmin  teami ilmoittaa ajoissa päivän ja kellonajan
Otsikko: Vs: Keskutelua pilkkijöiden saannista teameihin ja pro.pilkin pariin
Kirjoitti: Tiikeri2 - Lokakuu 02, 2018, 17:45:47
Laitoin tuonne toisen aloituksen mihin kukin teami voi laittaa viikon milloin pitää, kuitenkin niin , että varmistuisi, että seuraavalla viikolla joku vetää. Eli ei tarvii tietää vielä ensi kuukautta. Voi vaan otttaa seuraavan viikon, mutta jos haluaa tietyn varata..tähän aiheeseen viesti. Hurrikaanit aloittaa ensi viikolla
Otsikko: Vs: Keskutelua pilkkijöiden saannista teameihin ja pro.pilkin pariin
Kirjoitti: Tiikeri2 - Lokakuu 02, 2018, 23:31:05
On myös selvää, että jokaisella omat jutut, mutta tarkoitus opettaa porukkaa niin että saavat jotain kalaa. Oppivat ymmärtämään, että monet pilkit toimivat..kuitenkin toiset toistaan paremmin jossain tilanteessa.
Porukka oppii testaamaan ja miettimään paikkoja jne.
 Näin ne jotka innostuu alkaa kehittyy ja ne jotka vaan kokeilevat tekevät valintansa.
Tiedetäänhän sekin , ettei monesta välttämättä tule liigatason pilkkijää..kuitenkin tärkeää että laji elää vaikka konkarit siirtyy eläkkeelle tai joutuu muuten siirtymään pois :-)
Jos ei homma saa tuulta alle, niin jo lisä opas auttaa. Tonza lupasi jonkun perusjutun tehdä Lartemanin oppaan lisäksi, kunhan ehtii .
Otsikko: Vs: Keskutelua pilkkijöiden saannista teameihin ja pro.pilkin pariin
Kirjoitti: Tonza_888 - Lokakuu 03, 2018, 00:00:44
Laremannille laitoin tosiaan sen alkeisoppaan, minkä muokkaa sit tonne omaan tekstiinsä jollain tavalla. Laitoin sulle tikru yv:tä vielä... Vähän pohdintaa tästä hommasta vielä, vaikka en mitään ehdi vetämään, mutta hieman miettiä vielä asioita eri näkökulmista... Että onko tämä näin vai eikö. Onneksi mitään ei ole pakko lukita, mutta käy katsomassa niin jutellaan vielä lisää.
Otsikko: Vs: Keskutelua pilkkijöiden saannista teameihin ja pro.pilkin pariin
Kirjoitti: Tiikeri2 - Lokakuu 03, 2018, 11:25:41
 Ensi tiistaina vedetään hurrikaanien servulla aloituspäivä. Katson miten siellä porukkaa. Mahdollisia ongelmia, on asiassa mukana olleet esittäneet. 1.tulisi pilkkijöitä eri nickillä pilaileen, siis tätä meidän vakioporukkaa. En usko, että olemme niin lapsellisia? 2. Jokaisella eri tapa pilkkiä ja eri pilkit mapeissa. Totta, mutta ajatus oli antaa vinkkejä joilla saa jotain kalaa. Eli perus pilkit kertoa ja hiukka mahdollisesta avusta syöntiin pilkkiä vaihtamalla. Näyttää joitain paikkoja, joissa jotain kalaa, ei tarvii omia parhaita ottipaikkoja. Opettaa etsimään paikkoja ja miettimään missä niitä voisi olla. Neuvoa syvyyskartan käytössä jne. ohjata pelaajia lukemaan Laremanin ja Tonzan ohjeet aloittelijalle. Antaa perusteita pilkkijöille.
3. Ulkomaalaiset pilkkijät  -he ei osaa kieltä vaikka Suomalaista tekstiä tulisikin. Joka enkkua osaava voisi kertoa heille, että kyseessä opetussessio.
-Eli koko idea on herättää ahaa elämyksiä aloittelijoille.
Kertoa, on liiga, henk.koht sm. Iltaturneita jne. Opettaa käytöstapoja ym. Jos tämä kantaa hedelmää, voisi pitää pilkkipäiviä, joissa annetaan hiukka taktisia neuvoja.  Kertoa teamin perustamisesta ja teameihin liittymisestä. ei tästä tarvii tehdä niin vaikeaa. Ei edes ketään kuormittavaa. Jos saadaan servu joka toimisi joinain päivinä asian puolesta.  opettajina voisi olla etukäteen ilmoittautuneet pelaajat, mielellään tietysti teami sen hetken ku opetusta on.   Päivän valitsee teami/tai muu vastaava.Pitäisi olla vaan tiedossa hiukka etukäteen. Ne jotka arvioi siihen pääsevänsä laittaisivat nimensä listaan. Max 5 ohjaajaa  kerta. Hetkissä annettais neuvoja joista apua. ei koeta pystyä..joku tasuri voi toimia..mee metsään :lol:  Pari teamia on ilmoittanut olevansa mukana , heille sopivana viikonpäivänä. :-) Mulle voi tietysti laittaa yv joku teamin kapu, jos eivät ole mukana. En sitä laita tänne..hei tämä teami ei halua olla mukana tms. Vaan ihan sen vuoksi, että hommaa voisi kartoittaa. Yksittäiset pelaajatkin voivat kertoa kiinnostuksestaan. Tehdään heistä joku ohjaaja teami sitten, joista joku ottaa vastuun päivästä ja sen toimivuudesta
Otsikko: Vs: Keskutelua pilkkijöiden saannista teameihin ja pro.pilkin pariin
Kirjoitti: Tonza_888 - Lokakuu 03, 2018, 12:22:56
Komppaan. Minusta tuntuu siltä tosiaan kanssa, että porukkaa tähän kyllä saa, mutta viisainta varmaan antaa myös sellainen mahdollisuus, että näitä ohjaajia eri ajankohdille kun otetaan, niin ei tarvitse edustaa samaa tiimiä. Voi siis olla kuka vain ja mistä tahansa tiimistä.
Otsikko: Vs: Keskutelua pilkkijöiden saannista teameihin ja pro.pilkin pariin
Kirjoitti: Tiikeri2 - Lokakuu 03, 2018, 12:47:00
Juuri näin. Ainoastaan, että hosti pitäisi saada ja mielellään sen järjestäisi, joka ilmoittautuu ryhmän vastaavaksi. Kuitenkin toivon myös teamien osallistumista mahdollisuuksien mukaan. Kun useampi pelaaja teamista, niin aloittelijat ymmärtää ettei teami tagi olevaan joku merkityksetön juttu. Paljon on noita ns..."kivenveistäjä " teaminnimenä liikkuvia, yksittäisiuä pilkkijöitä.  Onhan se huomiota herättävää ja yhtenäisyyttä korostaa jos vaikka viisi kronos tai muun teamin kaverii jäällä. Se laittaa miettimään mikä on teami ja on helppo mainostaa liigaa ym. Tärkeätä joka tapauksessa että vastuuhenkilöitä löytyisi, ei niinkään onko teami vai ei. Eiköhän tästä jonkinlainen kokeilu saada ainakin. Käsittääkseni 2 teamia ainakin ja  on luvannut illan pitää ja se eteenpäin menoa. On myös yksityishenkilöitä jotka ovat luvanneet olla auttamassa tai osallistumassa. Ohjaajilta vaaditaan ennen kaikkea esimerkillistä käytöstä ja kärsivällisyyttä vastata ns. tyhmiin kysymyksiin
Otsikko: Vs: Keskutelua pilkkijöiden saannista teameihin ja pro.pilkin pariin
Kirjoitti: Tiikeri2 - Lokakuu 03, 2018, 12:54:39
 Itse olen tuolla julkisella liikkuessa sivustoa mainostanut. . . Ensi tiistaina vedetään hurrikaanien servulla aloituspäivä. Katson miten siellä porukkaa. Mahdollisia ongelmia, on asiassa mukana olleet esittäneet. 1.tulisi pilkkijöitä eri nickillä pilaileen, siis tätä meidän vakioporukkaa. En usko, että olemme niin lapsellisia? 2. Jokaisella eri tapa pilkkiä ja eri pilkit mapeissa. Totta, mutta ajatus oli antaa vinkkejä joilla saa jotain kalaa. Eli perus pilkit kertoa ja hiukka mahdollisesta avusta syöntiin pilkkiä vaihtamalla. Näyttää joitain paikkoja, joissa jotain kalaa, ei tarvii omia parhaita ottipaikkoja. Opettaa etsimään paikkoja ja miettimään missä niitä voisi olla. Neuvoa syvyyskartan käytössä jne. ohjata pelaajia lukemaan Laremanin ja Tonzan ohjeet aloittelijalle. Antaa perusteita pilkkijöille.
3. Ulkomaalaiset pilkkijät  -he ei osaa kieltä vaikka Suomalaista tekstiä tulisikin. Joka enkkua osaava voisi kertoa heille, että kyseessä opetussessio.
-Eli koko idea on herättää ahaa elämyksiä aloittelijoille.
Kertoa, on liiga, henk.koht sm. Iltaturneita jne. Opettaa käytöstapoja ym. Jos tämä kantaa hedelmää, voisi pitää pilkkipäiviä, joissa annetaan hiukka taktisia neuvoja.  Kertoa teamin perustamisesta ja teameihin liittymisestä. ei tästä tarvii tehdä niin vaikeaa. Ei edes ketään kuormittavaa. Jos saadaan servu joka toimisi joinain päivinä asian puolesta.  opettajina voisi olla etukäteen ilmoittautuneet pelaajat, mielellään tietysti teami sen hetken ku opetusta on.   Päivän valitsee teami/tai muu vastaava.Pitäisi olla vaan tiedossa hiukka etukäteen. Ne jotka arvioi siihen pääsevänsä laittaisivat nimensä listaan. Max 5 ohjaajaa  kerta. Hetkissä annettais neuvoja joista apua. ei koita pystyä..joku tasuri voi toimia..mee metsään  :lol: Pari teamia on ilmoittanut olevansa mukana , heille sopivana viikonpäivänä.
Otsikko: Vs: Keskutelua pilkkijöiden saannista teameihin ja pro.pilkin pariin
Kirjoitti: mianka - Lokakuu 07, 2018, 21:14:45
edit: Ei väkisin
Otsikko: Vs: Keskutelua pilkkijöiden saannista teameihin ja pro.pilkin pariin
Kirjoitti: -heikki- - Lokakuu 08, 2018, 17:22:04
Moi

Tuo Miankan opas on ihan hyvä aloittelijallekkin, joskin enkuksi
Google kääntää sen myös suomeksi (http://translate.google.com/translate?hl=fi&sl=auto&tl=fi&u=http%3A%2F%2Fwww.kolumbus.fi%2Fmianka%2FPP2G%2F) , pienin kielivirhein

Tuolla toinen opas (http://www.non-dysnomia.net/propilkki/index.html) propilkkiin, enkuksi sekin. Sama Googlen kääntämänä Suomeksi (http://translate.google.com/translate?hl=fi&sl=auto&tl=fi&u=http%3A%2F%2Fwww.non-dysnomia.net%2Fpropilkki%2Findex.html)

Noilla pääsee jo aika pitkälle, paljon tietoa aloittelijoille ja jo hiukan enemmän pelanneillekin :)

Jos tuo opstushostaus lähtee hyvin käyntiin niin tulevilla viikoilla pidän opastushostia auki melkein päivittäin, siitä myöhemmin lisää.
Pitäisikö myös jonnekkin kirjata mitkä asiat on käyty läpi jne..

Otsikko: Vs: Keskutelua pilkkijöiden saannista teameihin ja pro.pilkin pariin
Kirjoitti: mianka - Lokakuu 08, 2018, 17:41:57
Tiikeri2:
Niitä aloittelijoita on muunkin maalaisia kuin suomalaisia.
Yhden jenkin Pro Pilkki 2:n Facebook ryhmässä kysymien
"peruskysymysten" innoittamana tein ensin englanniksi.

Ja niinkuin varmaan huomasit, niin suomenkielinen versio
on tulossa. Kunhan kerään ensin energiaa tehdä se. Oman
kommentointisi tyyppiset heitot ei sitä energiaa ainakaan
lisää.

Oman sivustoni tarkoituksena on myös toimia muistipankkina
itselleni ja myös muille kokeneemmille pelaajille, jos ja kun
tarvitsee neuvoa pelissä jotain kokemattomampaa esim.
autoscript.txt -tiedoston asettamisen kanssa.
Otsikko: Vs: Keskutelua pilkkijöiden saannista teameihin ja pro.pilkin pariin
Kirjoitti: Could it be so? - Lokakuu 08, 2018, 21:16:10
Wau mikä tarina Mianka  :-o Hyviä viboja & positiivista energiaa sulle käännöstyöhön ja säätämiseen..go go

Ja yhden jenkin buustaamana sait innoituksen guideesi, GRT  :-o

Pelissä tulee vastaan tilanteita kun
tarvitsee neuvoa pelissä jotain kokemattomampaa esim.
autoscript.txt -tiedoston asettamisen kanssa. aivan varmasti....
Otsikko: Vs: Keskutelua pilkkijöiden saannista teameihin ja pro.pilkin pariin
Kirjoitti: Memmu66 - Lokakuu 08, 2018, 21:35:26
Iltaa ja kiitos Mianka että olet jaksanut puurtaa 💪👍Propilkki2 faceryhmässä kun on kuitenkin mukana näitä ulkomaalaisia pelaajia laidasta laitaan joiden kanssa askarruttavat aiheet läpi käydään juurikin englannin kielellä!

Mielestäni kaikki peliä edistävä toiminta on hyväksi ja tuleekin ottaa huomioon myös nämä ns. välipelaajat aloittelevien rinnalle. Kiinnostuneiden kirjo on hyvinkin laidasta laitaan.

Toki jos tarkoituksena on pelkästään saada nuoria aloittelevia servuille ohjaukseen ja antaa toiminnalle suunnaksi juniorit peliin niin,  sitten siirtää tämä muille
kiinnostuneille suunnattu ohjeistus eri topicin alle niin ei tule turhaa puintia kulkeeko aiheet ja asiat käsikädessä. 

Hyvää kaikkinensa se että tarkoituksena on saada uudet ja myös jo jonkin aikaa pelanneet mukaan rohkeasti. Saadaan turhat kynnykset kysymyksille purettua ja koitetaan puhaltaa yhteen hiileen niin täällä kuin myös jäällä.

Otsikko: Vs: Keskutelua pilkkijöiden saannista teameihin ja pro.pilkin pariin
Kirjoitti: Tiikeri2 - Lokakuu 08, 2018, 22:54:43
Mianka,,en suinkaan sinun työtäsi aliarvioi ja on todella tärkeää saada informaatio ja opetus ulkomaalaisille. Tarkoitukseni ei ole loukata  eikä väheksyä ketään. Toi hostaukseen viittaaminen sai minut ymmärtämään , että keskittyisit myös hostien opastukseen. Minun englanninkielellä ei taas kovin paljon selvitellä. Menestystä työhösi. Toki kirjoituksesi sopi hyvin aiheen alle ja katsoin vähän liian suppeasti asiaa Suomen tilanteen pohjalta. Poistelin joitain viestejäni, jotta se tekisi mahdollisuuden helpommin laajentaa keskustelua ajatellen koko pro.pilkki yhteisöä. Tosin facebook toiminee siinä paremmin?

Otsikko: Vs: Keskutelua pilkkijöiden saannista teameihin ja pro.pilkin pariin
Kirjoitti: mianka - Lokakuu 09, 2018, 13:29:43
Wau mikä tarina Mianka  :-o Hyviä viboja & positiivista energiaa sulle käännöstyöhön ja säätämiseen..go go

Ja yhden jenkin buustaamana sait innoituksen guideesi, GRT  :-o

Pelissä tulee vastaan tilanteita kun
tarvitsee neuvoa pelissä jotain kokemattomampaa esim.
autoscript.txt -tiedoston asettamisen kanssa. aivan varmasti....

Ei ole minun vikani, jos sinun älykkyytesi ei riitä muuhun kuin
vittuiluun ja kykenemättömyyteen tajuta, että kaikki eivät ole
samanlaisia kuin sinä. Ensi kerralla, kun mietitte, miksei peliin
ja etenkin tiimeihin löydy uusia pelaajia, kannattanee syytä
varmaankin etsiä ensimmäisenä omasta peilistä.

Voin minä sen sivun poistaakin. Kun kerran oli väärin
sammutettu. En minä ole keneltäkään kunniaa viemässä.
Jotkut ihmiset vaan tykkää auttaa ihan auttamisen ilosta,
vaikka huomaan kyllä, että toisilla ihmisillä auttamisen takana
on aina jotain muuta.

Ja kyllä, niin käsittämättömältä kuin se sinusta tuntuukin,
niin sen jenkin ja tietysti tämän viestiketjun myötä ajattelin,
että voisin auttaa sillätavoin kuin itse pystyn parhaiten.
(en pysty mm. hostamaan)

Valitettavasti ketjun aloitusviestissä tai otsikossa ei mainittu
sanallakaan siitä, että kaikki apu ei kelpaa, vaan sen pitää
olla nimenomaan tietynlaista.

Mutta tosiaan, jos teidän lukutaitonne ei riitä ymmärtämään
muutamaa suomenkielistä lausetta:
 "Teen myöhemmin myös suomenkielisen version."
ja
"...innoittamana tein ensin englanniksi.",
niin mitä hemmetin väliä sillä on millä kielellä ohjeet on?

Menkää vaikka sinne servereillenne puhumaan paskaa
ihmisistä heidän selkänsä takana. Niin, tiedätte kyllä te
keistä puhun. Olen siitä aiheesta vain yrittänyt pysyä
poissa. Kumma vaan, että ne samat ihmiset pyörii tässäkin
aiheessa. Jännä, ettei meinaa löytyä pelaajia, kun varsinkin
nykynuorille tärkeää on ne "hyvät vibat" eikä keski-ikäisten
katkera tilitys ja toisten kampittaminen.

Onnea vaan teille tiimipelaajien löytämiseen asenteellanne!

Itsehän olen tiimipelaamista karttanut aina osittain juuri
näiden ihme sapelinkalisteluiden takia, joita on ollut
alusta asti. Tuskin olen ainut.

Kiitos, muuten kun muistutitte, miksen foorumeilla ota osaa
tällaisiin aiheisiin. Yritän muistaa vastaisuudessakin olla
osallistumatta mihinkään. Ainakin seuraavat 5 vuotta taas.
Hoitelen siis vastaisuudessakin asiat yksityisviestein,
mitä teidänkin kannattaisi harkita haukkuessanne muita
servereitä ja pelaajia.

Olisihan minun jo peliä ja sen edeltäjää 18 vuotta pelattuani
ja foorumilla pyörittyäni pitänyt muistaa, että rakentava
keskustelu ja vilpitön halu auttaa on joillekin mahdoton yhtälö.
Aina löytyy se  kuuluisa joku (tai jotkut), jonka tapa on ainoa
oikea ja joka kokee, että hänen varpailleen on nyt astuttu.

Tiikeri2, tapanasi on yrittää valkopestä touhujasi jälkeenpäin
ja pyrkiä mitätöimään tekojasi ja sanomisiasi. Se vaan on niin,
että tekoja ja sanoja voi yrittää vääristellä, mutta et niitä
poistettua enää saa. Vahinko on tehty jo. Joskus kannattaisi
miettiä ENNEN kuin avaa sen sanaisen arkkunsa, eikä vasta
sen jälkeen. Minulla on kyllä omat lokitiedostot sinun
touhuistasi. Et varmaan edes itse muista, kun auot päätäsi
vähän väliä vähän kaikille, mutta olet sinä minullekin huudellut
serverillä törkeyksiä adminin ominaisuudessa. Kerrotaan sekin
nyt näin julkisesti, kun kerran tälle paskanheittolinjalle lähditte.

BTW, arvoisa Could it be so? vaikka sieltä heittelet vieras-
statuksella juttuja, niin kai kuitenkin ymmärsit heitellä ne eri
IP-osoitteesta kuin mistä varsinaisella tililläsi? Foorumi
nimittäin tallentaa IP-osoitteet. Omalta kannaltasi toivon,
että olit fiksumpi kuin mitä annat ymmärtää. Itsellä kyllä oma
veikkaus henkilöllisyydestäsi kirjoitustyylisi perusteella, mutta
eiköhän nuo adminit sen selvitä, jos näkevät tarpeelliseksi.

Tämä oli tässä osaltani. Vastaisuudessa en osallistu suomen-
kielisten toimintaan ja auttamiseen mitenkään. Sehän kai
teidän tavoite olikin. En edelleenkään ymmärrä miten Mikko
ja Janne ovat jaksaneet katsella tätä pelleilyä niin kauan.

Kiitos ja anteeksi.

Edit: Jenkki olikin britti. My bad.
Otsikko: Vs: Keskutelua pilkkijöiden saannista teameihin ja pro.pilkin pariin
Kirjoitti: hauen leuka - Lokakuu 09, 2018, 14:56:46
Nillittäjät nillittää ja tekijät tekee.Omalta kohdalta hatunnosto kaikille tekijöille pilkin saralta on se sitten mitä vaan.Ja tämmöiset "senkärangattomat" jotka huutelevat vieras nimimerkin takaa niin jättäisin niitten kirjoitukset samalle tasolle kuin olisi raapustanut tekstin vessapaperiin.Mutta katotaan mitä löytyy Ip:n takaa.
Otsikko: Vs: Keskutelua pilkkijöiden saannista teameihin ja pro.pilkin pariin
Kirjoitti: Tiikeri2 - Lokakuu 09, 2018, 15:29:22
Minä alunperinkään aikonut mitään mollata eri tarkoitus huudella mitään. käsitin, että kyseessä oli ohjeita hostille ym. siksi ajattelin,että ei kuulu tähän osioon. (koska enlanninkieleni ei riittänyt selvittämään sivun sisältöä)
Vasta viestisi jälkeen oivalsin  , että aloitukseni antoi mahdollisuuden laajempaan ohjeistukseen. Itse sorruin katselemaan asiaa vaan yhden toiminnan pohjalta Ja sen pohjalta tämän aiheen avasin, koska toisessa osiossa niin neuvottiin.
Anteeksi  pyydän Mianka ja toivon myös ymmärrystä, jos kirjoitus tekstillä ei pysty asiaa niin  toimittamaan kun mitä tarkoittaa. Siksi korjasin ja poistin muutaman turhan viestin, jotta tämä asia pysyisi omissa raameissaan..  Se mitä sitten korjauksestani ymmärrätte on teidän asianne. Olisi vaan parempi, jos suuremmat vuodatukset tulisi sitten yv:nä, niin ei hyvä aihe menisi keskinäisiin erimielisyyksiin.

Ps. Lienee hauenleukakin nimimerkki niin kuin minäkin. tuolla kokemuksella voisi odotamme esimerkillistä käytöstä sinulta . Me nuoremmat kovasti sinua arvostetaan ja olet monelle esikuva. Sinut laajasti tunnetaan. Jos olisit lukenut minun alkukommentini josta tämä soppa syntyi, niin ei se niin järkyttävä ollut. Ainoastaan englanninkielistä linkkiä ihmettelin. Tuosta toisesta nickistä en tiedä mitään.
Jos minun henkilöllisyys taas kiinnostaa , sen kyllä saa yvNä jos tarvii. tämä vaan minun pelaaja nick.
Kuitenkin toivon, että mahdolliset keskinäiset erimielisyydet sovitaan yv.nä. Näin tämä meille kaikille arvokas asia ei saa väärää makua ja voidaan oikeasti tehdä jotain sen menestyksen eteen
Otsikko: Vs: Keskutelua pilkkijöiden saannista teameihin ja pro.pilkin pariin
Kirjoitti: Tiikeri2 - Lokakuu 11, 2018, 15:41:58
Olisikohan mahdollista saada myös se Lareman opas Tonzan lisäyksin Tuonne seinälle kiinni ja toki sen aiheeksi voi laittaa perustiedot aloittelijalle tms.  Kunhan se koottu opas tulisi käyttöön hyvin ja pysyisi ylhäällä. Näin sen löytäisi noi aloittelijat jotka treenipäivissä liikkuu. Tuolla pelivihjeet osiossa se kyllä on mutta on tuurissaan minkä sivun noi  vähän nettiä osaavat löytävät. Näkyy monelta myös turnauksiin ilmoittautuminen takkuavan. ei löydetä, ip.osoitetta, ei tiedetä miten yv. laitetaan ,kun halutaan ilmoittautua...voihan tuosta tulla mahdoton ohjeverkko jos kaiken neuvoo:) Aloittelijoille merkkaa  monet asiat.
Otsikko: Vs: Keskutelua pilkkijöiden saannista teameihin ja pro.pilkin pariin
Kirjoitti: sepe vaari - Lokakuu 12, 2018, 09:52:20
juurikin näin mullakin vei jonkin aikaa oisko pari kuukautta
Otsikko: Vs: Keskutelua pilkkijöiden saannista teameihin ja pro.pilkin pariin
Kirjoitti: LD50FIN - Lokakuu 13, 2018, 04:56:45
Moro. Jos ja kun tää homma lähtee toimimaan LD50-FIN osallistuu ja jeeesii kun homma toimii. järkevissä määrin tikrun aloitetta tuen ja osallistun tähä uusien ProP2 pelaajien "ohjeistamiseen" kunhan se on järkevää touhua... jotain oppinut tästä pelistä niin osa opeista uusille pelaajille joutaa hyvin kunhan homma on selkeetä. eipä tässä muuta..

T. LD50-FIN
Otsikko: Vs: Keskutelua pilkkijöiden saannista teameihin ja pro.pilkin pariin
Kirjoitti: Jari Hämäläinen - Lokakuu 13, 2018, 11:26:12
Moi

Mimmoisella "Volumella" olette pitäneet noita aloittelioiden serveriä auki, siis montako päivää viikossa. ja aikaa, jos nyt laitan ensiviikolla minulta yhden serverin siihen käyttöön.
jos nyt joku kokeneempi haluaa tulla neuvomaan, niin tervetuloa.

ja vielä, montako noita aloittelioita oli serverillä neuvottavana tällä viikolla ??

olisiko hyvä jonkun laittaa vaikka sellainen chatti pystyyn, missä nämä ketä noissa servereissä neuvoo noita aloittelioita, laittaisi vaikka pikkaisen tietoa missä esimerkiksi sillä hetkellä
mennään, eli mitä ollaan "Opiskeltu" niin seuraavan viikon vetäjäkin olisi kärryillä paremmin.

tämä viestiketju, alkaa olla jo vaikeata selattavaa.

Ja tottakai toivoisin että tätä uutta ketjua käyttäisi ne ketä ohjaa, ja tietysti myös jos nuo aloitteliat haluaisi myös heittää jotain kommenttia, esimerkiksi jos on jotain toiveita propilkin saralta.
Otsikko: Vs: Keskutelua pilkkijöiden saannista teameihin ja pro.pilkin pariin
Kirjoitti: Tiikeri2 - Lokakuu 13, 2018, 13:56:19
Ideahan on ollut, että joku teami tai ryhmä jolla yksi vastuuhenkilö tai henkilöitä, jotka varmistaisi asian toimivan. Eli me pidettiin tiistaina 18-20 sellaista neuvonta hetkeä servulllamme. Neuvottavia oli 4-5 ja jokunen teamilainen neuvomassa. Tuo treeni ja opetus osio olis se johon vetäjä ilmoittaa päivän ja klo.ajan, niin voisi mainostaa hetkeä yleisellä. Meillä oli jo aamusta servulla teksti, että opetusta/neuvontaa klo.18-20.

Jari olisi hyvä, jos olisi joku aika milloin joku teidän teamista olisi paikalla..vaikka sen 2 tuntia. Tällöin aloittelijat tietäisi milloin, he varmasti saavat neuvontaa ja ohjeistusta. Noista ulkopuolisista neuvojista ei tiedä millä mielellä mukana ovat. Esim. Memmu on ollut mukana ja antanut hyvää opastusta . Muulloin voisi olla neuvomassa joka ehtii. Eli kun tiedätte päivän ja ajan, nii laitatko sen tietoon tunne aloittelijoiden treeni ja opastuspäivä. Toki tännekkin  voi. Kiitos kaikille, jotka olette mukna tässä. :-)
Otsikko: Vs: Keskutelua pilkkijöiden saannista teameihin ja pro.pilkin pariin
Kirjoitti: Jari Hämäläinen - Lokakuu 13, 2018, 17:11:07
laitan Serverin Nimeksi, Aloittelioiden Serveri. otan omasta porukasta vinkkejen antajia, neuvonta alkaa ke 17.10 klo 18-20,  ja lauantaina 20.10 klo 18-20.
Otsikko: Vs: Keskutelua pilkkijöiden saannista teameihin ja pro.pilkin pariin
Kirjoitti: Tiikeri2 - Lokakuu 13, 2018, 17:32:14
Kiitos. tietää infoa jakaa. Lisäsin tiedon tuonne toiseen osiooon. Aloittelijoiden treenipäivä. Jos servu auki koko päivän, niin laitathan tiedon, että opastusta klo 18-20.
Toki itse liikuin servulla koko päivän ja katselin onko ketä pilkkimässä.  Teamistahan voi kuka vaan käydä päivän aikana neuvoja antamassa ja mainostamassa iltaa. Varmaan itsekkin siellä ja yleisellä ilmoittelen noina päivinä.
Otsikko: Vs: Keskutelua pilkkijöiden saannista teameihin ja pro.pilkin pariin
Kirjoitti: Tiikeri2 - Lokakuu 31, 2019, 12:00:12
Nyt lähinnä vain mietintöä aloituksen pohjalta. Minusta näyttää pahalta, kun teami yksi kerralla poistuu joukosta. yleisesti syy, että pelaajat ei riitä.
 Porukka vanhenee, elämän tilanteet muuttuu. uusii pelaajia ei tuu.Miksi? Ajattelen, että siksi ettei uusia oteta teameihin jos ei varmoja pisteautomaatteja. Pelaajat loppuu tilanteeseen joudutaan, ainoa tapa täyttää pelaaja vaje, on houkutella valmiit ns. huippupelaajat toisesta teamista. Onko mestaruustaistossa olo ainoa asia joka meille sopii?  Meidän teami otti ns.raakile pelaajii teamiin, että heistä tulisi liigatason pilkkijöitä joskus. Osasta tullut kelpopalaajii.( tiikeristäkin melkein)
Suuri osa heistä lopulta vain nimi listassa, mutta muutama innostunut koska on saanut olla mukana. Olemme teamina pyrkineet kasvattamaan ja kehittämään pelaajia. Ollaan saatu hyvää neuvoa ja apua vanhoilta konkareilta, jotka ovat hetkittäin uhrautuneet kehittämään teamia. Moni vanha mestari joka ei ehdi joka mittelöön voisi harkita aloittelija teameissa pelaamista/opettamista.  Tarkoitan niitä jotka ei jaksa liigaruljanssia tai muuten ei jaksa olla mukana kokoajan. Ei kai mestaruustaistossa olo, ole ainoa merkitsevä asia. Ajattelisin, että kehityspelaaja toimintaa voisi miettiä. Joka teami ottaisi yhden kehityspelaajan ja hänelle olisi annettava vähintään yksi mappi liigassa jollain kierroksella . Sitouduttaisiin kasvattamaan ja neuvomaan häntä yksi kausi. Kehityspelaajat voisi vaikka arpoa, jos niitä löytyisi.
 Kiitoksia tahdon antaa niille jotka ovat työtä tehneet propilkin parissa ja jaksaneet kannustaa aloittelijoita. Esim Heikki niitä uurastajia, joka vuodesta toiseen on jaksanut mukana olla.
 Körmy ja Kuka opetti meille paljon ja loi pohjaa, että tulevaisuudessa liigataistoissa pärjättäisiin. Terveisin tiikeri2. Hurrikaanit etenee vuosikerrallaan kohti mestaruutta. :-D
Otsikko: Vs: Keskutelua pilkkijöiden saannista teameihin ja pro.pilkin pariin
Kirjoitti: Mikko_-Procyon- - Lokakuu 31, 2019, 22:19:42
Mielenkiintoinen tilanne. Kovat tiimit eivät kelpuuta aloittelijoita, junioritoiminta ja farmit puuttuvat. Ja kun on muutama liian kova, niin kukaan ei uskalla käydä haastamaan niitä. Tämähän kaipaisi selvästi jotain "Mestistä".
Otsikko: Vs: Keskutelua pilkkijöiden saannista teameihin ja pro.pilkin pariin
Kirjoitti: Jari Hämäläinen - Marraskuu 03, 2019, 08:18:51
Moi

Tuosta "Divarista" taisin jo puhua viime vuonna, kun tätä keskustelua aloitettiin, mutta tässä on tuo sama ongelma kun oli viimevuonna kun aloitimme
tuon aloittelioiden pelaajien "Opettamisen" eli aloittelioiden serverit, ja pikkaisen ohjattua toimintaa.

ilmeisesti isoin ongelma on tuo millain saadaan noille uusille pelaajille informatiota.

onhan meillä kalassa.net, ja pelikaista
mutta valitettavasti on liian paljon niitäkin pelaajia kenellä on ollut propilkki koneella jo vuoden mutta ei tiedä vieläkään noista edellä mainituista chateista,
puhumattakaan sitten noista uusista pelaajista.

tuon ongelman kun joku ratkaisee, millain siis saadaan Informatiota noille uusille pelaajille helposti, toistan HELPOSTI, niin silloin on paljon helpompi alkaa järjestää
vaikka aloittelioiden kisoja, ja siitä sitten jatkossa esimerkiksi "Divaria". esim: 2-3-4-5-6 miehisillä joukkueilla, aikaa myöten tuossakin käy samalla tavalla kun
nykyisessä liigassa, eli parhaat noissakin alkaa "Haalimaan" porukkaa toisista tiimeistä, ja haluta sitten pelaamaan liigaan.
ei siis ole mikään 1 vuoden projekti.   

Ja vielä yksi tärkeä seikka kun puhutaan aloittelioista, Järvet serverillä pitää ehdottomasti olla sellaisia että sitä kalaa tulee, ja mielummin pikkaisen isompia,
siksi meillä pyörii kokoajan kun serveri on päällä, missä noita "mättömappeja pyörii.

laitan nyt sitten tämmöisen negatiivisen asiankin, jos serverille tulee joku aloittelia, hän tupsahtaa lokkiluodolle, serverillä on paljon porukkaa, tämä aloittelia
ilmoittaa suurella ylpeydellä, ja ilolla, että hän sai 10 minuutin etsiskelyn kautta 248g ahvenen, jos jonkun konkarin tag päällä, täytyy sanoa jotakin, kysyy neuvoa sitten vaikka
Tikrulta. eikä ala suinkaan vähättelemään hänen "Isoa" kalaa, suoranaisesti piilo"vittuilulla". tämä oli ihan kokemuksen pohjalta omalta serveriltäni, meinasin nakata tämän "konkarin"
heti serveriltä mäkeen kun tuon näin, mutta päätin sitten vain valistaa häntä, sain siitä senverran hyvän kaverin sen jälkeen. että tuuppaan hänelle seuraavalla kerralla
kun hän ilmestyy serverille sen verran pitkän bannin, että ei meidän serverillä näy, tuli meinaan senverran paskaa tuutintäydeltä privana, että oksat pois, otin tuosta myäs kuvakaappauksen
ihan vain sen takia, että jos tuo kaveri yrittää tulla liigassa minun hostivuorolla peliin niin ei pääse, toivon että hän lukee myös tämän.

niin laitoin tuon yhden pelaajan nimen tuossa eli Tikru, tällä pelaajalla on oikea tyyli tuossakin, vaikka hän tietää että kyseisestä mapista isoimmat apporat menee yli 1500g
hän laittaa hymiön  =))

muutenkin käyttäytyminen julkisilla servereillä todella hienoa.
jos täällä palkittaisi aina kauden positiivisin pelaaja, olisi nyt jo 2 kertaa joutunut hänelle antaa oman ääneni.

ei muuta tällä kertaa. tiukkoja siimoja taas kaikille.

Matikka Koira