Chat

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Petri

Sivuja: [1] 2 3 ... 10
1
Etelä-Suomi / kirkonkylänkoski
« : Elokuu 10, 2005, 21:30:23  »
Jos koski on se Pyhän Laurin Kirkon vieressä oleva koski niin ainakin muutama vuosi sitten se oli kokonaan rauhoitettu kalastukselta. Kosken rannalla oli muistaakseen kyltit joissa tuo kieltoalue selvisi. Muuten keravanjoessa taitaa saada kalastaa ihan lääniluvin turvin kaikkialla paitsi koskipaikoilla.

2
Heittokalastus / tormentor ja swim shad?
« : Elokuu 09, 2005, 15:02:43  »
13cm ahvenen värinen terminaattori on itselläni yksi suosiki vieheitäni hauelle. Omistan myös uppoavan 9cm terminaattorin joka on pyytänyt nollaa enkä yhtään ihmettele sillä niin surkean uinnin se omaa, tulee kuin tikkuna perässä ja vasta erittäin kovalla kelausnopeudella alkaa potkimaan hiukan. Heitto ominaisuudet ovat kyllä vaapuksi erinomaiset.

3
Heittokalastus / Millä uistimella nousee harria haspelilla????
« : Heinäkuu 31, 2005, 15:52:51  »
Jos jollakin on kokemuksia pienistä vaapuista harrin kalastuksessa niin pistäkääpä kokemuksia ja suosituksia malleista. Kiinnostaisi onko lipat ja erilaiset jigit paljonkin tehokkaampia vieheitä kuin pienet vaaput.

4
Heittokalastus / Nyt alkaa usko loppua....
« : Kesäkuu 30, 2005, 19:49:35  »
Lainaus käyttäjältä: Walde
Lainaus käyttäjältä: Veneilijä
Tunnettuja Kuha-vaappuja ovat Rapalan Deep Runner, sinivalkosena. Ja Jesse (tietääkseni vain yksi väri; keltavalkonen). On niitä muitakin mutta en oo perehtyny.. Noilla oon ite saanu sameasta vedestä.. :P Löytyy esim. Prismasta tai jostain kalastus liikkeestä... Ü

Saisinko kysyä mikä tuo rapala deep runer on en oo ikuna kuullukkaan


Varmaankin tarkoitettiin rapala shad rap deep runneria ? http://www.normark.fi/tuotekuvat/shadrap_deep.jpg siinä kuva deep runnerista.

Itse lähtisin kuhaa yrittämään bomber tai jesse vaapuilla. Ainakin hopea, kellertävät ja punapää ovat hyviä värejä. Kalastus kannattaisi varmaan ajoittaa iltaan.

5
Sekalaista juttua / Hyvä haju?
« : Kesäkuu 27, 2005, 22:57:37  »
Hyviä:

-Olut. Omasta mielestäni yksi parhaimpia tuoksuja mitä maan päältä löytyy, ei väliä onko kylmää vai lämmintä. Itseasiassa lähes kaikki lasipullossa myytävät virkistysjuomat tuoksuvat hyvälle. Pelkästään se tunne, kun ottaa kylmän lasipullon käteen on aivan mahtava, sillon tietää, että kohta korkki napsahtaa auki ja pullosta leviää mahtava tuoksu, jonka sitten voi kaataa kurkusta alas. Monesti talvella saunasta tullessa tuon tuoksun, kun haistaa niin tulee mieleen muistoja kesästä. Kiva muistella niitä helteitä, kun ulkona on 15 c pakkasta.

-Puhtaat petivaatteet. Varsinkin jos on juuri käynyt saunassa viikon telttailu/kalastus reissun jälkeen missä ei ole olut mahdollista käydä pesulla.

6
Kaikkea kalastuksesta / Erikoisia välineitä
« : Kesäkuu 26, 2005, 13:45:27  »
Muistuttaako tuo pujotussilmukka kenties tällaista http://www.kauppalinkki.com/kauppa/shopdata/shop061/prodimg/prev/74081_60793694.jpg
Voisin kuvitella, että sitä voisi käyttää esim. siiman pujottamiseen erilaisten kohojen läpi. Perhonsidonnassahan lanka pujotetaan tuosta lenkistä läpi jonka jälkeen tuo härveli työnnetään spigotin "kaulasta läpi", jos muistan oiken.

Muistinkin väärin. Tuota pujotusilmukkaahan käytetään niin, että ensin silmukka työnnetään spigotista ( tai kohosta ) läpi jonka jälkeen lanka ( siima) pujotetaan lenkistä ja sitten vain vedetään silmuka ylös spigotin tai kohon läpi.

7
Heittokalastus / Silstar Tiny 20: varaosia?
« : Kesäkuu 02, 2005, 20:34:14  »
Jostakin muistan lukeneeni, että tuo silstar on sama kela kuin banax tv103 ? Jos tämä pitää paikkansa niin banaxin maahantuojaltakin voisi kysellä, jos nyt banaxilla on maahantuojaa suomessa.

8
Heittokalastus / Paras viehe tuoreelle istarikirjolohelle?
« : Toukokuu 28, 2005, 22:34:25  »
Eiköhän niille kelpaa lähes mikä vain kiiltävä ja värikäs... Itselläni kuitenki tehokkaimpia ovat olleet loket lippa värissä papukaija ja 4cm räsänen saman värisenä. Myös pienet jigit toimivat väreissä valkoinen, oranssi ja myrkynvihreä.

9
Heittokalastus / Minkälainen hyrrä/vapa
« : Toukokuu 24, 2005, 17:51:10  »
Itse uskallan suositella daiwan procaster 100hsd kelaa. Olen nyt harjoitellut hyrrällä heittoa kolmella reissulla ja kyllä toimii. Kelalla on helppo heittää, tosin vapa jonka hankin sille ei ole niitä helpoimpia (lyhyt ja jäykkä) joten heitot ovat hiukan lyhyempiä ainakin vielä kuin mitä ne olivat haspelilla. Kelan magneetti jarru estää tehokkaasti ylipyörimiset ja siimasotkut, kela on sopivan pieni joten se sopii hyvin käteen, siimatilavuus on 130 metriä 0.30 siima joten kela on  oikein sopiva esimerkiksi hauen kalastukseen. Suosittelen aluksi satsaamaan myös vapaan sillä vavalla tuntuu olevan tärkeämpi rooli kuin haspelilla kalastaessa, esim. n 2.4-2.7 metriä pitkällä pehmeä toimisella vavalla on varmasti helpompi heittää kuin omalla lyhyellä ja jäykällä vavallani. Niin ja kelan sain 99 eurolla syksyn alennus myynneistä, hinta ennen alennusta oli n. 200 euron pinnassa.

10
Heittokalastus / Miten jerkillä kalastetaan?
« : Toukokuu 10, 2005, 22:53:08  »
Suomen haukiseuran sivuilla ( www.suomenhaukiseura.com ) on ohjeet kuinka magnumista tehdään jerkki. Magnumithan eivät ole kovin kalliita joten niitä uskaltaa vähän poraillakkin. Nilsusta on myös jerkkiversio joka ei ole kovin paljoa tavalista kalliimpi ( jos on ollenkaa) joten kannattaa varmaan ostaa sellainen eikä alkaa porailemaan ( tuhoamaan  ) vakio nilsuihin lyijyä. Voi tulla halvemmaksi ostaa valmiita jerkkejä kuin tuhota useita uusia jotka mahdolisesti vielä väärän painotuksen takia uivat huonosti.

11
Heittokalastus / Isot toukkajigit hauen pyynnissä
« : Huhtikuu 06, 2005, 16:01:24  »
Lainaus käyttäjältä: suspi
Miten nuo lisäkoukut kiinnitetään jigiin. Jonkun neulan avullako?


Itse olen käyttänyt tälläistä viritelmää: lisäkoukkuun sidotaan sopivan mittainen pätkä perukemateriaalia (proleader, predator) ja toinen pää sidotaan jigikoukun silmään. Lisäkoukusta sitten yksi sakara upotetaan jigin selkään.

12
Heittokalastus / mitä aiotte kalastaa?
« : Huhtikuu 02, 2005, 13:08:11  »
Siian ongintaa ajattelin kokeilla ensimmäiseksi. Tämän jälkeen ohjelmassa ovat hauki, kirre ja taimen.

13
Heittokalastus / Välineongelmia
« : Huhtikuu 02, 2005, 13:06:20  »
Täysin sopiva. Itse olen ainakin 2000 kokoisen kelan kannalla jigittelyssä, koska siihen saa mahtumaan paksumpaa siiimaan kuin 1000 kelaan ja kuitenki paino/koko ero oikeastaan olematon. 2000 ja 1000 shimanoissa ei taida olla muuta eroa kuin puolan koko. Niihin taitaa sopia toistensa puolatkin keskenään, eli tonniseen menee 2 tonnisen puola ja toiste päin, ainakin osassa malleista

14
Perhokalastus / Re: Ei ehkä outo kala,mutta...
« : Huhtikuu 01, 2005, 14:46:14  »
Lainaus käyttäjältä: Anonymous
n.3kg hauki nro.16 pupaan(koskesta)???
Ovat hauet ilmeisesti ruvenneet vegetaristeiksi.


Mutta eiväthän pupat ole kasveja ?

15
Etelä-Suomi / Vantaan ja pitkäkosken harjukset
« : Maaliskuu 30, 2005, 18:06:26  »
Tuolla www.vantaanjoki.net jokui kehuis syksyllä saaneensa 47cm harrin ja useampia hiukan pienempiä ?.... Itse en ole pitkäkoskelta saanut yhtäkään harria mutta olen kyllä nähnyt niitä siellä uimassa. Usein kyllä, jos harria yrittää niin siiman päässä potkii ahven tai turpa (isojakin).

16
Kaikkea kalastuksesta / Pari kysymystä...
« : Helmikuu 26, 2005, 15:22:36  »
1. Isäni ymmärtää kalastuksen päälle ja kalastaa myös itsekkin. Äitini ei ymmärrä kalastuksesta paljoakaan mutta kannustaa kyllä kalastamaan, koska pitää sitä terveenä harrastuksena. Siskoni ei tajua kalastuksesta mitään eikä pidä siitä. Kavereista muutama pitää kalastuksesta mutta oikeastaan kaikki pitävät sitä ihan urpona harastuksena, toisaalta kumma juttu on, että perhokalastusta kaverit pitävät jotenkin fiksumpana kuin virvelikalastusta tai pilkkimistä.

2. Yksin, serkun, kaverin tai faijan kanssa.

17
Heittokalastus / arvostele kyseinen väri!
« : Helmikuu 26, 2005, 13:10:49  »
Hyvän yksilön huonosta erottaa yleensä siitä, että hyvistä irtoaa maalit erittäin helposti. Ne mallit joista maalit irtoavat ovat huomattavasti ohuemmin lakattuja jolloin myös uistimessa on enemmän kuppia siinä "vatsan" kohdalla. Itsellänikin on useampia minnareita ja ohuet mallit kalastavat hyvin, kun taas paksummat eivät, yhtä poikkeusta lukuunottamatta. Tuohon viehelukkojen aukeiluun pitäisi auttaa uistinrenkaan lisääminen vieheeseen, itselläni ei ole kokemusta, kun eivät minnowspoonit ole lukkoa aukaisseet. Itse pitäisin tuota väriä ihan passelina hauen kalastukseen.

18
Heittokalastus / mitä kirjolohelle
« : Helmikuu 24, 2005, 21:29:59  »
Salmo hornetin 4cm syvänne malliin minäkin luotan. Pyytää loistavasti ja on edullinen. Uppoavat mallit myös helppoja heitettäviä. Myös n. 3cm pinkie on hyvä vaappu kirjolohen vetouisteluun, heittoon vähän turhan kevyt. Lipoista pitää mainita ainakin lotto ja loket.

19
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Keskustelua UL-kalastuksesta
« : Helmikuu 24, 2005, 21:24:02  »
Joo itsekkin olen harrastanut ul-kalastusta n. 3 vuotta. Ihan kivaa hommaa varsinkin joilla ja lammilla kilon tai parin kaloja pyytämisessä. Tietenkin, jos kalastan esimerkiksi haukea niin käytän järeämpiä välineitä, koska ohuilla siimoilla jää paljon uistimia pohjaan heinikkoisilla vesillä ja järeämmillä välineillä on helpompi tartuttaa kalat ja pitää ne erillään vesiakasveista.
Hienoin kokemus ul-vehkeillä on ehkä se, kun väsyttelin n. 2kg haukea ja tajusin, että siima pyörii puolalla tyhjää (huolimaton solmu firelinellä), kyllähän se kala sieltä ylös tuli, kun vähän aikaa malttoi väsytellä.

20
Heittokalastus / Uutta vapaa ja kelaa!
« : Helmikuu 23, 2005, 22:52:08  »
1. Kalastuskohde, toiminta, kelakiinnike, pituus, vaparenkaat, tasapaino, paino, takuu ja hinta.
2. Kalastuskohde, käynti, jarru, varapuola, kammennuppi, paino, IAR, se siiman kiertämistä estävä "rissa", takuu ja hinta. Hyrräkeloissa kiinnitän huomiota heittojarrun tyyppiin.

Kelassa arvostan eniten tasaista käyntiä, koska mikään ei ole ärsyttävämpää kuin rahisevalla kelalla kalastus. Vavassa toiminta on ehkä se tärkein ominaisuus mitä tulee kokeiltua ennen ostamista, eli minulla vavoissa tärkeää on, että ne ovat jäykkiä ja kärkitoimisia. Tuossa nyt mitä näin äkkiseltään tulee mieleen.

Jigittelyssä pidän tärkeänä sitä, että vapa on jäykkä, tunnokas ja mieluiten lyhyt 5.6-7 jalkaa.

21
Kaikkea kalastuksesta / Bilteman kalavehkeet?
« : Helmikuu 14, 2005, 15:49:04  »
Itselläni ainakin huonoja kokemuksia bilteman monitoimipihdeistä. Ensinnäkin kaikki veitset ja leikkurit olivat eritäin tylsiä ja muutaman kuukauden satunnaisen käytön jälkeen pihdit vielä hajosivatkin. En suosittele, kannattaa mielummin satsata esim. leathermaniin.

22
Kaikkea kalastuksesta / Bilteman kalavehkeet?
« : Helmikuu 09, 2005, 19:40:55  »
Tuo uistinrasia mitä Salmo jo esittelikin on tosiaankin loistava. Ei ole löytynyt mitään vikaa kun vertaa edelliseen merkkirasiaan jonka avaaminen oli lähes mahdotonta ilman että uistimet singahtelivat ulos, kun oli niin tiukka lukko. Ja hintaki on n. puolet halvempi joten uskallan suositella. Kokokin on juuri sopiva 15cm nisselle ja 16a bomberille. Kenelläkään kokemuksia bilteman lusikoista ? Näyttävät aika samoilta kuin erään isomman merkin klassikko tuotteet, joten uskois tehojakin löytyvän.

23
Heittokalastus / matalan veden haukivaaput
« : Helmikuu 06, 2005, 21:20:06  »
Itse olen samanlaisella järvellä todennut parhaiksi vaihtoehdoiksi 15cm nilsun (kelluva pintamalli), kuusamon 11cm puukalan, ja abun 13cm tormentorin.  Ensi vuodeksi olen hommannut yhden 12cm buster jerkin ja uskoisin senkin toimivan mitä parhaiten. Minäkin ottaisin mielelläni lisää vinkkejä, koska matalassa uivat hyvin lentävät vaaput ovat hakusessa. Niin sitä stormin suspi jigiä voisi kokeilla jos jigit kelpaa.

24
Etelä-Suomi / Pilkkipaikka Vantaalta?
« : Helmikuu 04, 2005, 17:52:07  »
Siikaa ainakin on (olen nähnyt yli 1kg kalan nostamisen) ja taimeniakin on kuulemma istutettu joskus vuonna kivi ja miekka, vai miten se sanonta nyt meni. Luokkakaverin kaverit ovat kuulemman taneja saaneet muutama vuosi sitten ? Itse en ole nähnyt yhtäkään tanea. Kirjolohia on kyllä aika reilusti, tosin itse en ole saanut kuin yhden (olen käynyt kolmesti), mutta joka kerta olen nähnyt jonkun saavan saalista. Oikein mukava paikka ja senverran syrjässä, että ei ole tungosta.

25
Etelä-Suomi / Pilkkipaikka Vantaalta?
« : Helmikuu 03, 2005, 11:57:54  »
Sotungissa on storträsk niminen istutuslampi jossa voi pilkkiä kirjolohta, siika ja taimenta. Avovesiltä pelkkiä hyviä kokemuksia. Luvat voi ostaa ainakin kuusijärvenulkoilukeskuksesta.

26
Heittokalastus / "Kräzs" Vapa poikki! No voihan...
« : Helmikuu 02, 2005, 18:04:02  »
Muutama on mennyt heittämällä poikki (toinen oli aivan uusi) ja yksi jäi autonikkunan välin. Onneksi takuu pelaa.

27
Heittokalastus / Uutta vapaa!!!
« : Tammikuu 31, 2005, 17:41:20  »
Ei siellä cittarissa tai prismassa kaikki tavara ole huona. Ainakin kannelmäen prismassa oli ihan laatu vapoja esim. abu garcia conolon pro. Toki siellä on myös myynnissä noita huonompia vapoja kuten masterin vavat. Keloja ei ollut paljoa mutta muutama perus shimanon haspeli näytti hyllyssä lojuvan. Siimoista tarjolla oli ainakin firelineä. Voisin suositella tuota abun conolon pro vapaa (210cm), joka tuntui ainakin kaupassa hytkyttelyn perusteeella ihan hyvältä vavalta esim. kevyeeseen hauenkalastukseen ja kuhan jigikalastuksen.

28
Heittokalastus / Virveliin painoa?
« : Tammikuu 29, 2005, 16:33:56  »
Uistin ??  Uistimen eteen voi pistää lyijypainon, jos haluaa lisää uintisyvyyttä ja heittopituutta, pakollista se ei ole.

29
Heittokalastus / Hyrrävälineet aloittelijalle
« : Tammikuu 29, 2005, 15:53:25  »
Itse vosiin suositella vähäisten hyrrällä heittämis kokemusteni perusteella magneetti jarrullista kelaa. Itse olen käynyt kerran heittelemässä omalla daiwa 100hsd:lläni enkä saanut ainuttakaan sotkua aikaan johon olisi tarvinnut puukkoa vaikka vapana olikin jäykkä ja lyhyt tikku ( 6.6 pitkä procaster) ja heitin ensimmäistä kerta eläessäni hyrrällä. Oma daiwani on kyllä huomattavasti pienempi kela (130m 0.30mm) kuin mitä haet mutta mitä sopivin esim . hauen kalastukseen, ainakin jerkkikelana on ollut suosittu malli.

30
Kaikkea kalastuksesta / Kalastus ohjelmat!
« : Tammikuu 29, 2005, 15:44:05  »
Lainaus käyttäjältä: jaba88

Siis ymmärsinkö oikein että se kireitä siimoja tulisi urheilukanavalta?!
Milloin se oikein tulee! :D


Kireitä siimoja ohjelma tuli n. 2 vuotta sitten. jaba88 huomasit varmaan että puolet tämän topicin viesteistä ovat n. 2 vuotta vanhoja...

Sivuja: [1] 2 3 ... 10


center>