Chat

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Julppu

Sivuja: [1]
1
Ulkomaat / Ruotsin joet kanoottikalastamalla
« : Toukokuu 29, 2014, 10:39:58  »

Ollaan suunnittelemassa kesän kanoottikalastusreissua ja kovasti kiinnostaisi Ruotsin puoleinen Torniojoki, Kalixjoki ja Lainiojoki. Onko kukaan käynyt tuollapäin kalassa tai melomassa? Ollaan Lätäsenoa, Torinisenoa ja Poroenoa vedetty muutama vuosi Safe Canoella melomalla, joten olisi ehkä aika siirtyä uusiin maisemiin. Tietääkö kukaan nettikarttoja noista alueista, kun kovin näyttävät hidasvirtaisilta google Earthin perusteella? Ja tietenkin kalat ja luvat, lohta ja taimenta säkällä, mutta miten tuolla pysyy ruokaharreissa? Kiitoksia jo valmiiksi asiallisista vastauksista?

2
Kelat & Vavat & Siimat / Vs: Okuma Trio avokela
« : Joulukuu 28, 2010, 09:57:38  »
Itse olen kanssa ostamassa kyseistä kelaa, ilmeisesti hinta/laatu-suhde kohdillaan. Kelasta näyttäisi olevan tulossa keväällä Suomeeenkin High speed versio malleihin 30 ja 40? Linkissä hieman tietoja tulevasta versiosta. Kannattaisikohan odottaa tuota uutta versiota vai onko tuossa mitään oleellista parannusta?

http://www.tacklewarehouse.com/Okuma_Trio_High_Speed_Spinning_Reel/descpage-OKHR.html

3
Itä-Suomi / Vs: Vaikkojoki
« : Kesäkuu 12, 2010, 14:36:08  »
Toivottavasti. Ainakin melojia joella riitti, joten jos se muutaman euron tois alueelle, niin jengillä riittäisi mielenkiintoa tehdä töitä joen kunnostamiseksi jatkossakin. Niin ja taitaa tuo punalihasen saanti olla enemmän ottajasta kiinni, taistelu kirreä vastaaan oli se perinteinen lyhyt ja epätasaväkinen. Huomas että kirre koskesta on eri asia kuin kuha avovedeltä.

Saatiin useempikin säyne, ja kaikki suvannosta kosken loppupyörteistä. Ja muuten lipalla tuli noikin.

4
Oulun lääni / Vs: Erämaiden vesistöt Itä-rajalla
« : Kesäkuu 12, 2010, 08:56:49  »
Kesälomat sovittu ja suunnitelmat etenee. Näillä näkymin oltas heinäkuun ekaviikko reissussa ja ajateltiin jos sen jakas puoliks Kiekinkosken yläosan ja Kalliojoen latvavesien kanssa. Matkaan lähtee maastoauto, kanootti ja kaksi janoista kalastajaa. Kiekinkoskesta on tullu sen verran teiltä jo tietoa(kiitos siitä) että sinne on pakko päästä, mutta hieman vielä arveluutaa tuo Kalliojoen latvaosa, siellä näyttäs olevan aika paljon asutusta, että ihan erämaajärvistä ei voi puhua. Miten lie kalastettuja nuo aivan rajanpinnan kosket ja lammet?
Niin ja onko kellään tietoa kun luin jostain että Viiksimonjoella on kunnostukset menossa? Tai sitten ajetaan vähän ylemmäs Yli-Vuokkiin katselemaan Aukkohallituksen viimeisimpiä tempauksia :)


5
Itä-Suomi / Vs: Vaikkojoki
« : Kesäkuu 12, 2010, 08:39:08  »
Ai niin vieheet unohtu täysin. Itse olen vankkumaton lippamies, joten Meppsin hopeata tuli nakeltua enimmäkseen. Itse lisäsin noihin hopeisiin aina tussilla lfiiliksen mukaan lisäväriä, oranssinpunaisen kanssa toimi todella hyvin. Tosin eipä noita jalokaloja tullutkaan ylös, joten eipä näistä neuvoista jää kun luu käteen. Ei varmaan yllätä ketään että Meppsillä saa haukia ja affenia.. :)


6
Itä-Suomi / Vs: Vaikkojoki
« : Kesäkuu 12, 2010, 08:31:13  »
Oltiiin Vaikolla viikonloppu tuossa kesäkuun alussa, ja heti alkuun pitää sanoa että nätti jokihan tuo on noille leveysasteille. Harvoilla tuon seuduin joilla on noin paljon korkeusvaihteluita ja koskia noin tiuhaan. Oltiin tosin uutta safe canoottia testaamassa samalla, joten tuli vietetettyä enemmän aikaa pikkujärvillä kuin oikeilla koskipaikoilla.

Ensinnäkin vaikka tuolloin oli vielä kevättulvaa jäljellä, joki on tosi matala, suvantoja ja "väli"lampia myöten. Keskikesällä voi olla aika haastellista kalastella kivien ja ruohikoitten välissä. Välillammet ovat niin mataloituneet, että kasvanevat umpeen kesän aikaan. Lintujärvenä tosin varsin upeita. Joutsenia ja muita kauniita lintuja täynnä.

Toisekseen kuten täälläkin sanottua, haukikanta on aivan järkyttävä. Päivän aikana kävi valehtelematta 30 haukea kanootissa. Alkuun laskettiin tietenkin takas, mutta siten juteltiin paikallisen äijän kanssa, joka käski nakella kaikki kankaalle. Tosin ei oikein huvittas minkkejäkään ruokkia. Haukikantaa noin rehevästä ja salakkaa täynnä olevasta vesistöstä ei kyllä saa mitenkään pienennettyä kalastamalla, kyllä lähtökohta pitäisi olla vesistön rehevyyden vähentäminen. Tosin noin rehevöityneen joen kunnostaminen ei hetkessä onnistu pelkästään valumavesien käsittelyllä, vaan sisäinen kuormitus mahtaa olla jo aika merkittävää.

Haukikannan merkityksestä jalokalojen menestymiseen on puhuttu paljon, mutta mielestäni vaikka salakka onkin varmasti tuolla hauen pääsääntöinen ravinnonlähde, ei tuohon vesistöön muodostu merkittävää jalokalakantaa ennen kuin vesitilavuutta  saadaan lisättyä ja rehevyyttä laskettua. Koska haukikin viihtyy hyvin koskissa, ja ennen kaikkea suvannoissa, ei harjuksen ja muiden jalokalojen poikasille jää paljoakaan turvapaikkoja. Pari kranaatti keskitystä välillampiin ja suvantoihin SA-int, kiitos..

Niin ja siitä saaliista, mainitsemisen arvoista ehkä 3 kg hauki, 1 kg säynävä ja about 2 kg kirrekarkuutus, vlopussa yhteensä noin 80 erinäistä kalaa kanootissa 3 henkilöllä.

7
Itä-Suomi / Vs: Vaikkojoki
« : Toukokuu 25, 2010, 12:04:38  »
Kiitoksia pikaisista vinkeistä. Tosiaankin ollaan kanootista käsin lähössä jokea tutkimaan ja tarkoitus jossain Juuan puolella suorittaa vesille lasku. Tosin 3 äijjää lähössä kanoottiin kamojen lisäksi, joten mitään suurempia koskia ei varmaan uskalla laskea, joten jäänee siirtymiset aika vähille. Tuleepahan tutkia tarkemmin ne muutaman paikat, joilla pyöritään. Liekköhän tuolta uskaltaisi odottaa oikeasti saalislistalle myös harjuksia ja taimenia? Ei sillä etteikö istari ja hauki riittäisi, mutta nostaisi kummasti jännitystä. Niin ja kiinnostaisihan se tietää, että onko tuosta kunnostuksesta ollut oikeasti mitään hyötyä.

Vieheet kuulosti varsin tutulle. Liekkö Suomessa paikkaa, jossa eka heitto ei lähtisi Meppsin kakkosella. Veden väristä riippuen onko sitten pohjaväri hopea vai kupari. Laittelen toki raporttia, jos vaan tuomisena on muutakin kuin kaatunut kanootti. Tais tosin tämän kauden huippuhetket olla viime viikonloppuna kun taivuttelin 7.5 kg hauen Päijänteeltä. Toista vastaavaa ei edes ilkeä odottaa samalle vuodelle..

8
Itä-Suomi / Vaikkojoki
« : Toukokuu 25, 2010, 10:05:41  »
Ihmetykseni en löytänyt täältä keskustelua ollenkaan Vaikkojoesta. Olisin ensimmäistä kertaa menossa lähiviikkoina jokea testaamaan, vaikka olen jo vuosia mielenkiinnolla seurannut joen kunnostusta. Onkos kellään kokemuksia kyseisestä paikasta, liekkö kalastajia kaloja enemmän? Jos jollain on tietoa esimerkiksi veden kirkkaudesta ja väristä  tai jopa paljastaisi viehevinkkejä, olisin enemmän kuin kiitollinen  :-)

Muutenkin mielestäni joki  ansaitsee oman ketjunsa ollessa alueellisesti yksi mielenkiintoisimmista kalastuskohteista jo pelkästään kunnostuksensa ja sen tulosten seuraamisen vuoksi. Onko täällä ketään kuka osaisi kertoa tuon kunnostuksen vaikutuksista jokeen sekä kalastukseen.


9
Heittokalastus / Vs: Ugly stik
« : Toukokuu 25, 2010, 08:51:50  »
Itsellani on tuo kyseinen vapa. Maksaa 29,00 € Motonetissä ja mielestäni hinta-laatusuhteeltaan paras yleisvapa mitä olen löytänyt. Itse tosin tulee heiteltyä lähinnä pikkulippoja ja lusikoita. Vaelluksilla ja retkillä paras vapa on se vapa, joka on mukana. Ja tuo on juuri se vapa, joka tulee otettua mukaan joka paikkaan. Ymmärrän jigimiesten purnaamiseen löysyydestä, mutta eikös noita UL-kamoja käytetä nimenomaan sen takia että myös niiden pienempien kalojen kanssa homma tuntuu kalastukselta. Niin, ja on sillä nostettu viime viikonloppuna oma ennätyskalakin, 7.5 kg hauki. Ehkä sen takia näinkin vuolas mainospuhe vavan puolesta. :)

10
Kelat & Vavat & Siimat / Vs: Okuma Trio avokela
« : Maaliskuu 08, 2010, 09:14:50  »
Tuosta kelasta ois kyllä kiva kuulla kommentteja, any one? Paperilla ja kuvassa aika kivan näkönen peli,  mutta sehän ei ole vielä edes puolitotuutta. Kai nyt joku on edes käyny kaupassa hipeltämässä?

Ei muuten, mut olen just ostamassa cardinal 801 hintaan 65€, mietin vain voisko tuo olla vielä parempi ostos?


11
Etelä-Suomi / Vs: Etelä-Suomen kirrepaikat
« : Maaliskuu 07, 2010, 11:39:18  »
No niin, nyt ollaan jo paljon viisaampia. Noista Karkkilan koskista ei vielä ollu kellään kokemuksia, itsekin kuulin niistä Kenraali Pancholta & Pojilta. Hissu oli käyny siellä treenaa, ja Hissunkin taidoilla oli muutamat harjuksen nostettu, niin sillon siellä pitää olla oikeasti kalaa..:)

Nukarinkoski nousi kyllä noitten kommenttien perusteella omaksi ja siten myös päällikön suosikiksi. Kuvien perusteellahan tuo paikka näyttää jo oikeasti siltä miltä kalastaessa pitääkin. Pitänee ottaa kausikortti sinne ja pitkät hermot tänne, kiitos. Kaitalammella voi käydä makkaraa paistamassa, mutta virvelin voinee jättää ilmeisesti kotio. Tuolla Evolla pitää kyllä kanssa joskus käydä, näyttäs olevan kesämökin lähettyvillä. Onhan se tietysti hiukan hassua, että on kesämökki Päijänteellä, ja pitää kierrellä pullakirren perässä. Noh, toivon että muutaman vaimokkeen nostaman kirren jälkeen kalastusvälineiden ostoa ei tarvii niin pitkään perustella :)

12
Kaikkea kalastuksesta / Vs: vuoden paras ostos...
« : Maaliskuu 07, 2010, 10:57:07  »
Pakko hehkuttaa :-D. Safe canoe hintaan 690€. Tiedän että kaikki ei tykkää tosta kanootista, sanokaa mitä sanotte, mutta mielestäni ainut oikea kulkuväline kalastukseen ja metsästykseen.

13
Etelä-Suomi / Etelä-Suomen kirrepaikat
« : Maaliskuu 06, 2010, 10:37:19  »
Ystävänpäivän yllättäessä tuli annettua lahjaksi lupaus opettaa tänä vuonna vaimoke kalastamaan. Tiedän, kukkapuska olisi tullut halvemmaksi, mutta eipä sattunu juuri sinä aamuna olemaan matkassa. Ollaan muutettu joku aika sitten Helsinkiin, joten Etelä-Suomen kalamestat on aika pahasti hakusessa. Arvelin, että helpoin tapa opettaa ja "koukuttaa" vaimoke kalastukseen on iltaretket istaripaikoille. Jonkin verran olen googlannu Helsingin läheisyydessä olevia kirrepaikkoja, mutta löysin vain keskusteluita yksittäisistä paikoista, joita osa ylistää ja osa haukkuu, ilmeisesti riippuen käynnin ajankohdasta tankkiauton suhteen. Voitasiin siis tähän keskusteluun kerätä ja arvostella suosituimmat Etelä-Suomen kirrepaikat, niin lammet kuin kosketkin. Aloitan itse vaatimattomasti muutamalla googlatulla paikalla, jotka on herättänyt mielenkiintoa:

- Vantaankoski: Ilmeisesti suosituin ja yksi saalisvarmimmista mestoista. Hyvinkin lähellä ja kohtuu hintainen. Itse olen vaan tottunut laittamaan vieheet veteen ja maitoliköörit suuhun, enkä toisinpäin, joten tää paikka jäänee rauhaan mun osalta. Varmasti hyvä paikka ja mielelläni luen arvosteluja tästäkin paikasta.

-Karkkilan kosket: Ilmeisesti hieman kirkaammat vedet, mahdollista saada harjuksiakin. Harjukset pieniä, mutta pelkkä mahdollisuuskin nostaa jo intoa. Ilmeisen lähellä kaupunkialuetta, mutta antanee jo pienen illuusion kalapaikasta. Hieman kauempana, mutta hinnatkin varsin maltilliset. Netin perusteella hyvinkin mielenkiintoinen paikka

-Espoon Kaitalampi: Hienoissa maisemissa, mutta paikkaa on haukuttu todella paljon netissä. Ilmeisesti kalaa ei saa kuin heti tankkiauton jälkeen, jonka ajankohtaa ei ilmoiteta missään. Jostain luin että tuo lampi tyhjennetään talveksi, eli mitään isompaa sieltä ei ole saatavilla? Vai oliko tuo tyhjentäminen vain vertauskuva?

-Storträsk: Tästä en tiedä juuri mitään, mutta näyttäisi lupaavalta. Onko joku käyny tuolla kokeilee?

Paikkoja lienee paljon lisää, kuten toivottavasti myös mielipiteitä. Ja molemmista olen yhtä kiitollinen.

14
Oulun lääni / Vs: Erämaiden vesistöt Itä-rajalla
« : Helmikuu 14, 2010, 11:54:53  »
Kiitoksia Ponu jälleen hyvistä tiedoista. Mukavampi laittaa illasta majotusta kun ei tarttee pelätä että aamulla on kymmenen karavaanaria heilahtanut naapuriksi :-D. Ja pitää rueta siirtämään reissun ajankohtaa hieman aikaisemmaksi, varmaan parempi jos kerkeis mestoille jo ennen Juhannusta?

Niin, ja noista karhuista, toissa vuonna oltiin Martinselkosella erästelemässä viikonpäivät. Iltasin teltassa naureskeltiin että oottako pojat huomannu että 80% karhuista otetuista luontokuvista on Martinselkosesta. Vikana päivä rajastevarit heilahti aamukahville, aikamme höpöteltiin ja kyseltiin että liekkö täällä karhuja ollenkaan kun ei ole kun muutamat jälet nähty. Rajavartia sano "jonkin verran, viime viikolla kun veti mönkkärillä lehmää haaskalle, niin 7 nallea oli kävelly nätisti mönkkärin perässä, kai te ootta käyny kahtomassa, se haaskahan on tossa reilun kilsan päässä?"   :-o

Mietittiin että pitäskö rueta pippurisumuja kantaa mukana, mutta se menee illasta Duudsoni hommiksia kuitenkin...

15
Oulun lääni / Vs: Erämaiden vesistöt Itä-rajalla
« : Helmikuu 13, 2010, 23:57:34  »
Kiitoksia hyvistä ja tarkoista vinkeistä! Kuulostaa oikein hyvältä meidän tarpeisiin. Kanootin vetäminen ei tuota ongelmia, itseasiassa pienet kankaiden ylityssessiot nostattaa kummasti fiilistä reissulla. Ja siihen voi hyvällä omallatunnolla ottaa aina virvokkeen perää  :-D. Tiedäkkö onko muut koskiosuudetko helposti laskettavasissa, tarkoitus olisi tulla Kivi-Kiekistä vain Heinäjärvelle asti. Jos lohikalat oli tiukassa, niin pitää tulkita että kuitenkin siihen olisi edes pieni mahdollisuus? Ilmeisesti jokiosuuksilla voisi säkällä saada harjuksia? Pienikin mahdollisuus nostattaisi intoa ja meille riittää hyvin vaikka teoreettinenkin mahdollisuus. Tollasella rennolla kalastelu reissulla nuo isot ahvenet ja kohtuulliset haukimammatkin tuottaa jo aikamoisen kikatuksen kanoottikuntaan. Voin kertoa että kanootista heitellessä triplatärppi aiheuttaa jo aikamoista säpinää, vaikka olisivatkin vain kilosia haukia. Liekköhän nuo Alasen ja Kuikan mökit kovassa käytössä? Me kun majotutaan yleensä maastossa ja haluttas elättää illuusiota erämaiden yksinäisyydestä.

16
Oulun lääni / Erämaiden vesistöt Itä-rajalla
« : Helmikuu 13, 2010, 14:04:31  »

Ollaan poikain kanssa suunnittelemassa taas kalastusreissua Itä-Suomussalmen tai Kuhmon maisemiin. Ideana on liikkua kanottilla vajaan viikonpäivät vesireittejä pitkin ja kalastella ajan kanssa hyvässä seurassa. Tärkeintä ei todellakaan ole saalis vaan letkeä meininki korpimaisemissa. Muutama vuosi ollaan oltu samalla formaatilla liikkeellä, ja nyt kysynkin teiltä neuvoa hyvistä uusista aluista. Vaatimuksena olisi vajaan 10 km pitkä pikkujärvien ja purojen yhdistelmä mahdollisimman asuttomattomasssa ja koskemattomassa korpimailla. Käytännössä muutama erälampi yhdistettynä pienellä, mutta melottavalla purolla olisi optimi. Joki osuudet ei saisi olla liian jyrkkiä ja koskisia, koska ollaan havaittu että kolme miestä ja kamat hieman heikentävät Safe Canoen ohjattavuutta, alkoholilla hetkelliseen sukelluskalastukseen ei ole ollut asiaa  :-D. Viime vuonna oltiin Suomussalmella Yli-Vuokin perukoilla ja oikein rauhassa saatiin korpikuusen alla kärvistellä, mitä nyt rajamiehet kävi aina välistä jututtamassa :-). Tiedän että kukaan ei halua paljastaa salaista otti lampeansa, mutta me oltaisiinkin enempi kiinnostuneita maisemasta ja tunnelmasta kuin itse saaliista. Eli voitko auttaa kalamiestä toteuttamaan jokakesäisen unelmansa ja opastaa vieläkö jossain Itä-rajalla on korpimaita tutkittavaksi?

Kartoista ja Google Earhtistä tutkimalla tällä hetkellä parhaalta näyttäisi Kuhmossa Kiekinjoen latvavedet, onko kellekkään tuttua aluetta, liekkö kokonaan metsät hakattu ja puro ruopattu suoraksi ränniksi? Toinen vaihtoehto olisi hieman ylempänä Kuhmossa Iso-Palosen alue Kalliojoen latvoilla, mutta siellä on ilmeisesti Viiksimonjoen kunnostus menossa, joten ei kannattane mennä kalastaa kaivureiden keskelle. Liekkö tuo muuten miten rauhallista aluetta? Keskemmällä kainuuta olisi varmasti isompia koskia ja kalojakin, mutta meidän käsityksen mukaan erämaita ei löydä tuolta korkeusasteelta kuin aivan Itä-rajan tuntumasta, vai olenko väärässä..

Sivuja: [1]


center>