Chat

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - kutukala

Sivuja: [1]
1
Länsi-Suomi / Vs: Vaasan seutu/Raippaluoto/Vaskiluoto
« : Huhtikuu 29, 2013, 16:51:59  »
Jos yhtään uskaltaa paljastaa noita sundomin seutuja missä päin kannattais käydä, olisin enemmän kun kiitollinen. Karttojen perusteellahan näyttää hyvält paikalta, mutta missä on heittokelposia rantoja jne.. Venettä kun ei ole.
Autolla ilmeisesti liikenteessä, joskun Sjoelta Vaasaan kalaan? Jos niin, kannattaa suosiolla unohtaa Vaasan vedet ja jatkaa hieman ylemmäs kartalla Raippaluoto-Köklot-akselille. Sillä suuntaa piisaa kalaisaa vapaata rantaa. Viisaammat opastakoon tarkemmin. Pyörällä operoiden ko. seudun visiitit jäävät kertaan-kahteen kesässä, ja nekin tuttujen majapaikkoin tuntumaan. Vaasasta etelään Malax-Korsnäs-alueen rannat jääneet tutkimatta, mutta myöskin potentiaalisia. Eikun retkikartta ja ilmakuvat tutkailuun. Sundomin...Vaasan vesialueiden rannat veneettömän kalastajan kannalta harvinaisen tylysti rakennettu. Vaihtoehdot lähinnä city-kalastus ja sillanvierukset - ne pari poikkeusta jätän ainakin julkisella huutamatta.

ite ainaki sain viime kesän suurimmat ahvenet kyseiseltä sillalta mutta ihan sama se mulle on jos muut ei tykkää.. eikä niitä veneitä nyt niin hirveesti viime kesänäkään rällänny siinä :-)
Jeps. Makuasioitahan nämä. Itelle vaan jo puoli saalista on se että pääsee pois ihmisvilinästä luonnon rauhaan rentoutumaan. Sundomin silta ja hovioikeuden allas ilmeisen kalaisia paikkoja nekin, mutta jätän suosiolla muille.

2
Länsi-Suomi / Vs: Vaasan seutu/Raippaluoto/Vaskiluoto
« : Huhtikuu 28, 2013, 22:06:20  »
Tarkotatko tätä paikkaa? https://maps.google.fi/maps?q=63.020674,21.443467&ll=63.021113,21.443768&spn=0.005286,0.021136&num=1&t=m&z=16&iwloc=A

Kerran tuolla käynyt, noin 1½ vuotta takaperin, ja oli se kerta ensimmäinen ja viimeinen. Monista kartoista poiketen viimevuosina näkyy kaikki rannat suunnalla mökitetyn harvinaisen tehokkaasti. Ja tuo jäljelle jäänyt sillan vierus, jessus mikä veneralli siinä. Turhin ja typerin kalareissu ikinä koskaan. Ehkä toki näin keväällä voisi toimiakin kunnei vielä sitä venerallia...ehkä, tiedä häntä?

Heittelykausi tänään avattua Sundomin suunnalla saaressa. Yli puolet saaren rannoista vielä jäässä/epämääräisessä loskasohjossa, mukaanlukien kaikki varmat haukipaikat. Saalis jäikin ei-niin-kovin-yllättäen nollaksi. Hyvä haukipaikka vasta heinäkuusta etiäpäin. Seuraavat pari kuukautta merellä menneekin lähinnä onkien, lintubongaillen & valokuvaten. Heittelyt joko Pilvilammelle tahi Kyrönjoelle. Kesäkausi ny jokatapauksessa avattua :-)

3
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Heittokalastus Lokakuussa?
« : Lokakuu 21, 2012, 11:29:33  »
Pimeäkalastuksesta tai kuhasta ei juuri hajua, mutta ainakin hauki hyvin syö lokakuussa. Marraskuussakin, johon saakka avovesikausi tavannut jatkua, sikäli kun säät sallii.

4
Heittokalastus / Vs: Säynävän virvelöinti?
« : Heinäkuu 03, 2012, 01:56:02  »
Avataampa aihetta... :-)

Onkos foorumilaisilla kokemuksia säynävän virvelöinnistä merellä ?
Mitkä vieheet ovat toimineet ja minkälainen sää on ollut paras tähän hommaan ?

Itse olen muutamia sattumasäynäviä saanut mereltä uistimella...
Suurin ollut n. 1,5kg hopealla Tobylla.

Nyt kun on mahdollisuus merellä kalastella, niin huvittaisi keskittyä ja panostaa tähänkin hommaan enemmän.

Säynävää varsinaisesti koskaan kalastanut, mutta mereltä pääosin nousseet. Kuten ketjussa jo aiemmin mainittu, sieltä mistä haukea, myös säynävää. Leväpitoiset syvän ja rannan väliset kivikot olleet hyviä paikkoja. Ja samoin uistimin kuin haukeakin, pääosin isoilla lusikoilla. Jonkuin ahvenlipan voisi toki kuvitella vieläkin paremmin toimivan. Säästä tosin huomannut sen että sieltä mistä yleensä putkenaan +-3 kiloista haukea, aivan tyvenellä enemmän säynävää, joskus liki pelkästään. Lysti kala, kokoon nähden vahvempaa näiltä vesiltä juurikaan löytyä.

5
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Yksi uistelulupa koko maahan?
« : Helmikuu 12, 2012, 02:41:58  »
Kerrassaan fiksu uudistus. Lähinnä näytti koskevan vapakalastajia, ja niiden...meitin kohdalla tekee homman helpoksi. Ainakin helpommaksi. Kannatan.

6
Heittokalastus / Vs: Tarttuuko kala ruohouistimeen?
« : Tammikuu 14, 2012, 00:02:31  »
Tarttuu. Oikeastaan pari vuotta jo enemmän vähemmän pelkillä ruohikkolusikoilla. Hauet koosta rippumatta tarttuvat siinä missä muihinkin uistimiin, etuna tosin se että vain yhdestä koukusta kiinni, helppo päästää takaisin kasvamaan jos kun sikseen. Ahventen kanssa vähän siinä ja siinä, välimallin ratkaisuna isoon lusikkaan tosi pienet koukut - ei jää helposti kiinni kasvillisuuteen ja kalaa nousee.

7
Heittokalastus / Vs: Millaisesta paikasta olet saanut ennätyskalasi?
« : Tammikuu 13, 2012, 23:49:31  »
Syvän selän ja rantakivikon välimaastosta isoin noussut, kuten koko muukin top-10. Ainut haastaja noussut keväällä matalasta kaislikkolahdesta. Haukia kaikki. Ennätysahven noussut kotolaiturilta, matalalta merenlahdelta. Lohikaloista jätit jääneet saamatta, parasta antia lie sillan alta noussut parikiloinen vahinkotaimen keskellä heinäkuuta.

8
Heittokalastus / Vs: Oudoin kala virvelillä?
« : Elokuu 19, 2011, 21:37:56  »
Harmaalokki. Noita vahinkotarttuneita särkikaloja niin paljon tullut ettei niitä kovin outoina osaa enää pitää. Pyrstöstä tarttuneessa lahnassa ehkä sitä jotakin. Samoin piikkimonneissa, alkuun hyvinkin outoja kunnon taistelukaloja joista kuitenkin maku hyvinkin pian (jos joku tietää lammen nimen Porkkalan suunnalla, sopii vinkata, voisi noita pitkän tauon jälkeen leikkimielellä pannulle jahtaamassa). Lokki kuitennii se #1. Ei kala, mutta ehdottomasti oudoin ja isoin taistelu mitä siiman päässä käynyt; nappasi koukussa olleen ahvenen. Tasapeliin lopulta päätyi, ahvenesta tainnut mitään jäljelle jäädä.

9
Kaikkea kalastuksesta / Vs: vuoden paras ostos...
« : Elokuu 19, 2011, 21:11:15  »
Patriotin 8 jalkainen avovapa, D-A-M:n perukkeita, 300m Rapalan 0,40 monofiilia (rantakalastajana uistinhukkakuitua edes harkita) & 6kpl +20gr ruohikkolusikoita (Jakki, Abu) = 34€. Lusteja nämä markettien kesäkauden tyhjennysmyynnit:)

10
Heittokalastus / Vs: Säynävän virvelöinti?
« : Elokuu 19, 2011, 16:16:23  »
Juu, hauen kalastelun ohessa joskus säynävää sattuu tulemaan.

Näemmä. Isoon haukilusikkaan tarttui reilu kiloinen. Hetken jo ehdin riemuita ennätysahvenesta kun kala vielä vedessä. Toinen samanmoinen melkein heti perään. Kokoisikseen kyllä kivasti hanttiin pistävät.

11
Länsi-Suomi / Vs: Vaasan seutu/Raippaluoto/Vaskiluoto
« : Elokuu 03, 2011, 21:45:47  »
Yksi paikka on myös putusilta mutta sekin on kyllä aika kalastettu paikka, kun jatkaa tietä vielä eteenpäin ja siinä kohdalla kun tie karttuu vasemmalle kalasatamaanpäin jatkat suoraan pinempää tietä. Kohta tuleekin jo pieni silta ja vasemmalla jopa grilli paikka. Siinä on mahdollisuudet aika moneen kala lajiin, eritoten keväällä mutta kesälläkin voi ahvenessa mennä enkka rikki... Mutta tosiaan varmaan joku 25km keskustasta...

Terve..!Sundomin alueet kiinnostanu ittee kans kovasti..yleensä kalastelen kaupungin pohjois puolella.. Kävin väijyys tän mestan mutta eihän siellä mitään ollu..muuta ku rautakaloja. Lippoja erillaisia koitin tarjota mut ei näpin näppiä.  :? Voi olla et ei vaan ollu syönnillä just nyt. Pysähdyin vielä takas tultaessa siin putusillala eikä siitäkään mitään. Ajattelin siinä pois ajellessa et tänne takas kyllä vasta keväällä.. Harvoin on pitny tyhjin käsin lähteä...noh..huomen aamusta luotto mestoille korjaamaan tilanetta :-)

Jaahas, se oli siis "saq" joka käynyt kaislikon tieltä valmiiksi tallaamassa? Samoilla suunnilla männä viikonloppuna kurkistelemassa. Saalis jäi tasan yhtä poikkeuksellisen huonoksi, ja varsinkin nyt karttoin kanssa jälkitutkitua, pettymys oli suunta muutenkin. Harvinaisen tehokkaasti mökitetty kaikki rannat Sundomin takaisissa saarissa.

Sommaröön tuli nyt puolivahingossa pariksi päiväksi eksyttyä. Se positiivinen yllätys. Vaikka metsissä enemmän telttoja kuin sieniä, rannassa taisin olla ainoa joka virvelin kanssa riehui - tahi näkyi rannassa ylipäätään. Ja mökki-/venevapaata rantaahan tuolla piisaa Pilvilammen ohella kaiketi eniten Vaasan seudulla. Yhtä loheksi itseään kuvitellutta mukavan kokoista haukea lukuunottamatta saalis jäi kuitenkin aika laihaksi, tod. näk. syystä että reissu meni maisemista johtuen paljolti luontoretkeilyksi ja valokuvaukseksi.

Tuosta Sommarösta nyt kuitenkin, ketjussa kun kokonaan mainitsematta jäänyt, kellään hajua nouseeko sieltä muutakin kuin haukea ja ahventa?

Sivuja: [1]


center>