Chat

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Lehtori Pyylä

Sivuja: [1]
1
Heittokalastus / Vs: Paras yleisuistin?
« : Heinäkuu 03, 2006, 12:47:28  »
Eivät ne Kuusamon vuosiuistimetkaan hullumpia ole. Ainakin kultainen punaisella helmellä kalastaa hyvin haukea. Kelpaavat siis muuhunkin, kuin isänpäivälahjaksi. Edellisten vuosien malleja saa joskus alennusmyynneistä vitosella kappale.

2
Heittokalastus / Vs: mikä siima olisi hyvää ja halpaa ??
« : Kesäkuu 30, 2006, 10:37:45  »
Monoista kait joku "ul vinyl master" en muista nimee kunnolla.
0.30 mm/9.6 kg, olikos jotain 8/18 €

Se on Unyl Master. Ostin just sitä (200 m / 0,25 mm / 6,7 kg). Hinta oli Citymarketissa 8,75 euroa. Todella mukava siima heittokalastaukseen ja jigaukseen. Olen tosin saanut sillä vasta aika pieniä haukia (alta 1,5-kiloisia), joten vetokestävyydestä en sen enempää sano.

3
Kelat & Vavat & Siimat / Vs: Lempi kela?
« : Kesäkuu 30, 2006, 10:32:15  »
Mulla on ollu Abu Cardinal Size 4 jo kohta 8 vuotta, eikä ole ollut kertakaikkiaan yhtään järkisyytä osta uutta kelaa (vaikka periaatteessa tekisi vaihtelun vuoksi mieli). Pysyy hyvässä kunnossa kun muistaa öljyillä välillä.

4
Heittokalastus / Vs: Hauet hengiltä..
« : Kesäkuu 30, 2006, 10:27:11  »
Pyöreäksi hiottu katajapamppu (n. 25-30 cm) on hyvä tainnutin. Syyt ovat tiukassa, joten massaa on tarpeeksi. Lisäksi katajapamppu on käytännössä ikuinen. 

5
Vieheet / Vs: Minnow Spoon
« : Kesäkuu 30, 2006, 10:24:44  »
Minnow Spoonit ovat parhaimpia ruohikkouistimia, joilla meikä on kalastanut. Jos syöntiä on vähänkään, niin saalis on takuuvarmaa. Vieheen ainoa miinuspuoli on se, että siinä on vain yksi koukku. Mulle on kerran jysähtänyt minnariin kiinni niin iso u-vene, että koukku repesi suupielestä irti ja ennätyshauki pääsi karkuun.

6
Heittokalastus / Vs: siimoista??
« : Kesäkuu 30, 2006, 10:20:48  »
Eikö kukaan PRKL ole kuullut Berkleyn Whiplash Pro:sta :? On se kumma juttu, vaikka on paras siima ikinä! Mulla on 0.06mm ja 10.6kg  8-)

 :-o

0,06 ja 10,6?! Onko ihan varmaa, että missään ei nyt ole pilkkuvirhettä? Voiko noin ohut siima todella kestää tuommoisia?

7
Kaikkea kalastuksesta / Vs: ihmeellisin tapahtuma kalassa?
« : Kesäkuu 30, 2006, 10:16:07  »
on ollu pojilla tuuria matkassa

Sitä oli juu. Tuosta on jo about 20 vuotta aikaa, eikä mitään lähellekään vastaavaa ole mulle kalareissuillani tapahtunut. Mainittakoon vielä sekin, että kellonaika oli puolessa päivässä, ja sää aurinkoinen. Kyseessä oli siis aika satumainen onni.

8
Kaikkea kalastuksesta / Vs: ihmeellisin tapahtuma kalassa?
« : Kesäkuu 29, 2006, 09:04:53  »
Olin ikuisuus sitten (eli 10-vuotiaana) kaverini kanssa kaupungin järjestämällä kalastusleirillä kaukana Turun ulkosaaristossa, Iniössä muistaakseni. Lapsilauma hajaantui ekalle saarelle heittelemään. Kaverillani oli ihka uusi virveli ja päässä joku perusmallin haukilusikka. Kolmannella heitolla siima ponkaisi kireälle ja jarru alkoi parkua. Kaverilla oli todella vähän kalastuskokemusta ja huusi paniikissa minua apuun.

Aloin kelata niin rauhallisesti kuin osasin kaverini kiljuessa korvanjuuressa. Tunsin, että nyt oli päässä aikamoinen saalis. Siima pakeni vain ulapalle, ja pian jo näimme kuinka iso pyrstö pärski vettä kaukana rannasta. Jatkoin kelausta ranne hellänä ja vatsa kuralla. Pikkuhiljaa lasti tuli lähemmäs rantaa, mutta vikuroi ihan helkutisti. Kaveri haki samalla apuun leirin ohjaajan haaveineen.

Sain kuin sainkin kalan rantaan ja haaviin. Se oli komea merilohi, ja vaaka näytti 4,5 kiloa. Koukku oli kiinni rasvaevässä. Ohjaaja ei ollut uskoa silmiään, eikä oikein kukaan muukaan. Leiri kesti neljä päivää, ja tuo lohi oli ainoa kala jonka 20-päinen kalastajasakki sai, verkot mukaanlukien  :-D     

9
Heittokalastus / Vs: Mihin aikaan kala syö parhaiten???
« : Kesäkuu 21, 2006, 12:09:33  »
Kannattaa myös muistaa se keskipäivän syönti. Aika on lyhyt, ehkä jopa 15 minsaa, mutta saalista voi tulla mukavasti. Paras kokemukseni oli muutama vuosi sitten juhannuksena merellä. Aattona oli korventava helle, ja nakkasin tasan klo 12 pienessä poukamassa lusikkaa kaislikon reunaan. Kaislikkovahtina ollut hauki iski kiinni toisella heitolla, ja tämän jälkeen ei enää syöntiä ollut. Toistin toimenpiteen juhannuspäivänä täsmälleen samassa paikassa samaan kellonaikaan, ja samanmoinen hauki (ei sama!) iski kolmannella heitolla.  Tämänkin jälkeen olen saanut puolenpäivän tienoilla sattumahaukia.

Sivuja: [1]


center>