Chat

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Allu-Santeri

Sivuja: [1] 2 3 4
1
Uutiset ja pelin kehitys / Vs: 0.9 kehitysthread
« : Joulukuu 16, 2011, 12:40:28  »
Kisamuoto näkyviin niille myös, ketkä eivät pääse jäälle sillä kierroksella pelaamaan? Ei mitenkään erityisen konkreettinen uudistus tai peliin sen kummemmin vaikuttava, mutta itseäni ärsytti odotellessa aulassa peliin pääsyä, tietämättä mikä kisamuoto järvellä on edes menossa.  :roll: Ei edes kiinnosta itseäni jäädä sitten odottelemaan paikkaa, jos kisamuotona olisi tyyliin linlonlahti, vain kiiskki. Kaikki kunnioitus niille, ketkä kuitenkin tykkäävät edellämainitusta kisamuodosta.  :roll:


2
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Reissuraportit tänne!
« : Huhtikuu 07, 2009, 11:47:50  »
Laitan tuon allun kirjoittaman rapsan tuolta kmc:stä tännekkin. Mun osalta ei huono tääkään reissu, kun jokaisella reissulla mökille niin joku mörkö ollut ainakin kiinni ja muutaman kerran saanut ylöskin.


Perjantaina päästiin jäälle pepe_londonin kanssa joskus kuuden maissa. Ilma oli ihan nätti ja lumettomilla jäillä oli kiva liikkua. Käytiin ensin kopaisemassa yksi matalikko norssien toivossa, mutta eihän niitä tullut ainoatakaan. Vain pari ahventa tuli. Mentiin sitten kaislanrajaan jossa mäskit oli muhineet pari viikkoa. Aluksi ei näyttänyt mitään tulevan, mutta hetken nypläämisen jälkeen pepe alkoi nostaa 5-10 senttistä minisärkeä solkenaan jäälle. Mun reiällä oli hiljaisempaa. Monta kymmentä syöttiä oli äkkiä kasassa, harmi vain että ihan liian pieniä. Ilta pimeni joten otettiin syötit talteen saaviin ja mentiin sisälle kehittelemään suunnitelmia.

Lauantaina oltiin jäällä jo puoli seitsemän maissa ja laitettiin onget veteen. Ei ehditty kaikkia onkia edes laskemaan kun molemmille oli jo yksi kohdekala tullut. Pieniä olivat tuubit, eikä kyllä ihmekään kun syötit olivat niin säälittävän kokoisia. Hetki lisää odottelua, ja mulle taas yksi hauki. Sitä haukea irroittaessa pepen viereisessä setissä alkoi puola pyörimään hyvällä nopeudella. Kala veti siimaa n. 30m ulos ennenkuin pysähtyi. Parin minuutin väännöt ja sitten kala putken alle näköetäisyydelle. Ei oikein koukkaaminen tahtonut onnistua todella samean veden ja parin muun kommelluksen takia, mutta onneksi oli ihan hyvin kiinni. Lopulta kala kuitenkin reiästä ylös. Aika hyvän kokoinen taas, veikattiin silmäpuntarilla noin vitoseksi.6.22kg/98cm oli kalan mitat. Olisi vähän enemmänkin siis voinut vielä painaa, ei mikään kovin lihava kala ollut vaan aika normaalissa kunnossa. Luulisi että näin keväällä edes vähän tukevampi olisi ollut. Koukun sai todella nätisti irti joten kala pääsi jatkamaan touhujaan ilman viivyttelyjä ja pienen elvytyksen jälkeen potkaisi itsensä kiukkuisesti takaisin kaislikkoon. Yllättävää että näinkin iso hauki otti todella pieneen pikkurillin kokoiseen minisärkeen.

Tuon jälkeen oli vähän hiljaisempaa ja vaihdettiin paikkaa satavarmaan mörkömestaan. Vesi oli siellä vieläkin sameampaa, mutta siitä huolimatta hetken odottelu palkitsi muutamalla ruokahauella. On se vaan aina yhtä jännä tunne kun lippu painuu avantoon ja puola huutaa hoosiannaa vaikka olisikin vaan puikkari siiman päässä Tartutusongelmia alkoi myös ilmenemään, kolmesta tapahtumasta ehkä yksi tuli ylös. Vähän turhauttavaa. Parin tunnin onkimisen jälkeen pepen setissä joku junttasi lipun pitkäksi ajaksi pohjaan ja siimaa lähti puolalta aika hyvällä tahdilla. Pepe oli juuri tarkastelemassa tilannetta avannon reunalla kun sen kännykkä tippui rintataskusta avantoon Ilmiömäiset refleksit kuitenkin pelastivat tilanteen, vaikka kännykkä oli jo veden alla. Harmittavasti kala samaan aikaan onnistui irrottamaan syötin koukusta ja karkasi.

Samaan aikaan parista muustakin ongesta oli viety syötit Prkl. Taitavia ne tuubit. Melkein kaikki onget olivat ilman syöttejä joten siirrettiin niitä sitten eri kohtiin samalla kun laitettiin uudet täkykalat. Aluksi oli melkein puolisen tuntia hiljaista, kunnes pepen settiin junttasi joku todella reilusti. Siimaa lähti puolalta aluksi hurjaa vauhtia. Vastaiskun jälkeen katsoin että nyt on siimassa painoa, pepe sai ihan tosissaan vääntää kalaa lähemmäksi. Parin minuutin taistelun jälkeen kalan pää näkyi avannon alla. Reilusti isompi kuin se kutonen, ehkä 8-9kg:n kala. En kuitenkaan saanut koukattua kalaa ekalla yrityksellä ja sen jälkeen se sitten päättikin ottaa kunnon spurtin ja sekoittaa itsensä kaislikkoon. Sille tielle se sitten jäikin, siima poikki. Ei hyvä lopputulos kummankaan osapuolen kannalta.

Käytiin välillä tukikohdassa syömässä ja samalla alkoi sataa. Pidettiin sitten reilun tunnin mittainen sadesuojatauko. Sadeen lakattua mentiin käymään yhdellä uudella hyvänoloisella paikalla. Todella pieni kaislikkolahti, joka päältä päin näytti erittäin otolliselta talvi/kevät mestalta. Karu totuus paljastui muutaman koekairauksen jälkeen: ihan liian syvää. Kaislikonreunassa parhaimmillaan 3,5m vettä!! muutenkin 2,5-3m ympäri lahden reunoja. Ihan lahden päässä oli about 2m. Laitettiin onget siihen kuitenkin, odotuksia ei kyllä ollut kun liian syvältä vaikutti. Normi täkyilymestoissa vettä se 1,5-2m. Tunnin odottelu palkitsi yhdellä n. 1kg sarkomatoosihauella, yäk! Hauki heitettiin rannalle ja vaihdettiin samalla paikkaa edelliselle mörkömestalle. 3-4h istuttiin ja odotettiin, tällä kertaa hyvänkokoisten syöttien kanssa, mutta turhaan. Syönti oli olematonta. Vain yksi tapahtuma ja se oli mun reissun suurin 2.7kg ruokakala. Siihen lopetettiin tän vuoden talvitäkyilyt ja samalla viimeinen pilkkireissu. Reissun saldo mulle 9 haukea ja pepelle 5, tosin pepe vei taas reilusti suurimmassa kalassa. 

Jäät oli jo heikohkossa kunnossa kaislikonreunoissa. Ulompana oli vielä 5-10cm täysikuntoista teräsjäätä alla. Ensi viikonloppuna ei enää mitään asiaa samoille paikoille. Niin muuten, yhden huomion tein: ÄLÄ KOSKAAN JÄTÄ MORRIVAPAA AVANNON REUNALLE KUN MENET NOSTAMAAN TÄKYSETTIIN OTTANUTTA HAUKEA En oppinut ensimmäisestä kerrasta niin särjet veivät multa sitten kaksi hyvää morrivapaa.

3
Heittokalastus / Vs: Suurin hauki jonka olet nähnyt livenä?
« : Huhtikuu 06, 2009, 16:18:38  »
Kaverin 10.08kg hauki jerkillä viime keväällä. Mahdollisesti pari isompaakin ollut tarjolla, mutta taisto kääntynyt kalan hyväksi ja painot jäänyt saamatta.  :evil:

4
Heti kun jäät lähtee (milloin sitten lähteekin) niin hauen täkyonginnalla aloitetaan sekä jerkkaus. Muutama kymmen jerkkiä olisi testattava ja katsoa mitä makutuomarit ovat mieltä.  :roll:

Sit samaan syssyyn mahtuu ja pikkuhiljaa tulee mukan kuhan kevätjigaus, ahvenen jigaus sekä yks heittokalastus.infon järjestämä kalastusreissu koskelle.

5
Vieheet / Vs: Buster jerk
« : Huhtikuu 06, 2009, 16:11:35  »
niimpä näkyy en tiiä vaan kuinka suuren suosion saa pienen kokonsa vuoksi.

Enemmän taitaa olla tarkoitettu meritaimen jerkiksi noilta ruottin pojilta. Tietenkin kelpaa hauelle varmasti siinä missä muutkin bj:n koot.
Ja kmc:ssä parit heput meritaimenia noilla jo saaneet. Ja suosion näkee sitten tulevana kautena varmasti. Itse ainakin tuon perus E-värin aion hankkia.

6
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Reissuraportit tänne!
« : Maaliskuu 03, 2009, 20:16:34  »
Laitan tuon tällä kertaa allun kirjoittaman rapsan hiihtoloman loppupuolesta nyt tännekkin. Ei huono reissu ollenkaan kun toinen suurhauki tuli ja minkä nyt vihdoin pääsin vapauttamaankin ja sen avulla shs:n listaan.Hiihtolomareissu alkoi keskiviikkona syöttien pilkkimisellä. Sopivia syöttikaloja tuli viitisentoista noin kolmen tunnin aikana, joten aika heikkoa oli. Ahvenia tuli myös noin viisitoista, mikä on aika omituista. Yleensä tuolta paikasta tulee päivän aikana korkeintaan pari ahventa. Nyt oli ahven näköjään liikkeellä, mutta laskettiin kaikki takaisin koska särkikalat ovat toimineet reilusti paremmin. Illalla sitten mentiin Pepen mökille. Lunta alkoi yllättäen taas sataa heti kun päästiin sinne  :roll:  Koitettiin viritellä siinä jonkinlaiset särkimäskit, mutta ainekset oli aika vähissä joten homma suoraan sanottuna kusi. Laskettiin ne joka tapauksessa jään alle.

Torstaina herättiin ennen seiskaa ja voe prkl mikä lumipyry. No, ei siinä auttanut muu kuin jäälle vaan. Täkyonget veteen ja odottamaan. Samalla kairailtiin reikiä mäskien lähettyville ja koitettiin olisiko mitään särkikalaa tullut paikalle. Ei kyllä sitten minkäänlaista  :-D  Ennen siitä paikasta sai edes jonkun verran pikkusärkiä, nyt ei niin mitään. Tosin yksi pieni taisi lopulta tulla. Ongissakin alkoi pikkuhiljaa tapahtua, mutta arkoja olivat hauet. Aamun saldona useampi syötin vienti ja hylkääminen, Pepelle yksi hauki ja mulle yksi. Pepen hauki vapautettiin, mun haukea ei voinut kun kiduksissa kiinni. Muutenkin tuo noin kiloinen pikkuhauki taisi ottaa vähän turhaan isoon syöttiin

Tavaraa tuli taivaalta ihan koko päivän, välillä tuli lumena ja välillä vetenä. Hauki oli todella passiivisella tuulella ja päivällä ei tainnut tulla minkäänlaisia tapahtumia. Pilkittiin siinä morreilla sitten sellaisella matalikolla, josta nousikin aina silloin tällöin ahvenia ja norsseja. Hyviä syöttikaloja nuo norssit niin kerättiin talteen. Ahvenistakin jotkut syötävän kokoisia. Suurin 280g. Illan tullessa vietiin onget eri paikkaan ja jäin vahtimaan niitä sillä välin kun Pepe meni katsomaan verkkoja. Verkoissa ei ollut kuin yksi säyne mutta sillä välin täkyongilla nostin 3 haukea ylös. Ensimmäinen oli noin 2.5kg, jonka vapautin kun oli niin nätisti kiinni. Melkein heti perään 1.8kg hauki, jota en sitten enää vapauttanutkaan, koska sillä roikkui toinenkin peruke suupielestä. Sama kala, joka viime reissulla sekoitti itsensä kaislikkoon niin pahasti että siima petti. Tuon jälkeen vielä yksi vajaa kiloinen todella laiha luiru, jonka myös vapautin. Siinä olikin illan tapahtumat.

Perjantaina aamulla oli ihan nätti keli, pilvinen mutta poutaa joka tapauksessa. Laitettiin about kahdeksan maissa kaikki onget heti pyytämään. Huomasi kyllä heti että hauki ei ollut syönnillään sitten yhtään, kun koko rivistö ehdittiin laittamaan pystyyn ennen kuin yhdessäkään oli mitään tapahtumaa. Tarpeeksi kun odotteli, niin pari syötin viemistä tuli. Ylläripylläri että hauet taas hylkäsivät syötit. On ne arkoja... Syöttejä menee hukkaan kun hauet vain tulevat raatelemaan ne kuoliaiksi jäämättä edes koukkuun. Pepe lähti taas matalikolle ja itse menin vähän sivummalle morrittamaan ahvenia. Eipä ahvenia tullut kuin viitisen kappaletta joten eivät olleet nekään syönnillä. Menin takaisin onkien luo ja katoin että jaaha, kolmoistärppi. Harmi vaan että kahdesta ongesta oli pelkästään viety se 20m siimaa ja sitten hylätty syötti. Yhdessä oli vielä kala kiinni, mutta ihan jumissa kaislikossa ja sekin irtosi kun koitin vetää haukea ulos sieltä. Sen jälkeen olikin todella pitkä aika ilman tapahtumia, kunnes lopulta Pepen ongen tärpinilmaisin osoitti kohti avantoa. Mentiin avannon luo ja Pepe veti vastaiskun. Hetken se siinä väsytteli, ja sitten mulle tulikin kiire hakea nostokoukku kun kuulemma on taas niin perhanan iso kala. Kalan ylösottamiseen menikin sitten vähän kauemmin, oli meinaan hyvin hankala koittaa mitään koukata kun vesi oli niin sameaa ettei meinannut ollenkaan nähdä sitä haukea. Lopulta kuitenkin saatiin se jään paremmalla puolelle ja nostettiin pulkkaan. Koukku nätisti kiinni, hyvä homma. Plussaakin nelisen astetta joten kala olisi helppo vapauttaa. Koukku irti, punnitus, mittaus, pönö ja sitten kala takaisin.


6.43kg/102cm oli kalan mitat ja selvästi laihassa kunnossa. Tämä kala kelpuutti vähän yli 200g särjen, ja onki oli ollut siinä samassa kohdassa useamman tunnin. Kauan kesti ennenkuin kelpuutti välipalan. Tuon jälkeen yhdessä mun ongessa oli vielä vajaa kiloinen, joka sekin oli helppo vapauttaa. Päätettin lähteä vielä illaksi onkimaan eri paikoille, kun kelikin oli niin hyvä. Heti kun saatiin onget veteen niin yllätys yllätys lumisade alkoi taas. Kokemuksien mukaan lumisade lyö haukien suut melko tiukasti kiinni ja samoin kävi nytkin. Taidettiin kolmisen tapahtumaa saada vielä illalla, mutta ei ainuttakaan haukea ylös. Taas hylättiin syötti kun oli ensin vedetty siimaa vähintään kymmenen metriä...

Perjantaina herättiin aikasemmin ja lähdettiin tarpomaan umpihangessa kohti eri paikkoja. Pakkasta oli 11 astetta aamulla joten ei hyvä. Nätti keli joka tapauksessa

Pitkällisen vaelluksen jälkeen päästiin pelipaikoille ja huomattiin että puolet syöteistä oli kuollut. Kiva kiva. Laitettiin elossa olevat syötit koukkuihin ja eikun odottamaan. Koko touhu oli täysin perseestä kun aivan jäätävän kylmä pohjoistuulikin voimistui koko ajan. Syötit jäätyi, puola jäätyi, avanto jäätyi, naama jäätyi, eväät jäätyi... viddu. Kahden tunnin onkimisen aikana ainoastaan yksi syötin vienti ja hylkäys. Kettuunnuttiin koko touhuun ja lähdettiin kävelemään takaisin mökille. Laitettiin onget pyytämään vaikka odotukset eivät korkealla olleetkaan. Haettiin mökistä vähän ruokatarpeita ja alettiin grillailemaan

Päivä sujui aika leppoisasti, vaikka tuuli olikin ihan tajuttoman kylmä. Muuten olisi ollu todella kiva keli olla jäällä. Täkyongissa oli pari tapahtumaa, mutta eipä taaskaan hauen haukea ylös. Ei voi ymmärtää miksi ovat niin arkoja ett aina hylkäävät syötin. Tietenkin se vaikuttaa jonkun verran, että jäätynyt puola antaa siimaa kehnosti ja hauki tuntee liikaa vastusta.

Nyt pieni tauko hauenongintaan, kun lunta on vähän turhan paljon jäällä. Särki ja pasuri olivat ylivoimaisesti parhaita syöttikaloja tälläkin reissulla. Ahveniin taisi tulla vain yksi tapahtuma.

7
Kaikkea kalastuksesta / Vs: 20 kg hauki..
« : Maaliskuu 03, 2009, 20:08:31  »
Kopioitu suoraan Suomen haukiseuran sivuilta. Että semmoinen tarina tällä kertaa.  :roll:


20 kg hauki olikin pienempi
 
torstaina 9. lokakuuta 2008, Veikko Rinne
 
Kolme kuluvana vuonna pyydettyä jättihaukea oli arvioitava ennätyskalalautakunnan syyskokouksessa. Kiinnostavin tapaus oli ilman muuta keväällä Merikarvialta verkotettu ja tasan 20-kiloiseksi punnittu vonkale (ks. aiempaa uutista ja kuvaa toukokuulta).

Hauen pituudeksi oli mitattu ainoastaan 105 cm. Näin lyhyt ei 20-kiloinen hauki voi missään oloissa olla. Jo tästä syystä kalaa ei voitu kelpuuttaa ennätyskalaksi. Myös punnitseminen perinnepuntarilla olisi johtanut samaan tulokseen. Sen tarkkuus ei riitä isoja kaloja punnittaessa.

Kiinnostavaa saalisilmoitusta kuitenkin tutkittiin tarkemmin. Lopulta selvisi, että painolukema oli ilmeisesti katsottu puntarin luistin väärästä päästä tai sen alta. Oikea lukema löytyy luistin punnuksen puoleisen reunan kohdalta. Tämän perusteella hauella ei liene ollut painoa 15 kiloakaan, mutta sentään ehkä 13-14 kg.

Paremmin kävi tasan 17-kiloisena ilmoitetun uisteluhauen Luumäeltä. Se punnittiin kaupan asiamiespostin vaa'alla, jonka näyttötarkkuus on 0,2 kg. Vonkaleen painoksi vahvistettiin näin 17,0 kg. Tarkempaa tietoa painosta ei saatu. Se on jossain 16,9-17,1 kg:n välillä. Mahtava uisteluhauki sai B-luokituksen ja on nyt suurin vapavälinein pyydetty hauki Suomessa tällä vuosituhannella.

Viimeisellä tuomiolla oli myös tasan 16-kiloisena ilmoitettu verkkohauki Virtasalmelta. Sen tiedot olivat sen verran vajavaiset, että ilmoitus päätettiin toistaiseksi hylätä.
 

8
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Reissuraportit tänne!
« : Helmikuu 23, 2009, 21:14:09  »
Joo kiitokset vaan.  :-) Kiva tietää, että joku lukeekin näitä. Tarkotus olis laittaa näitä raportteja mitä pilkki.infoon, heittokalastus.infoon ja kalamies.comiin laitamme niin myös tänne. Omasta mielestä on kiva lukea toisten reissuraportteja.  :roll:

9
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Reissuraportit tänne!
« : Helmikuu 22, 2009, 20:27:06  »
Perjantai 20.2.2009

Saavuttiin mökille kuuden maissa illalla. Siinä hetken koitettiin tehdä avanto täkysumpulle, mutta yritykseksi se jäi. Syötit isoon saaviin ja toivottiin, että selviäisivät. Illalla vielä täkysetteihin kunnon perukemateriaalia. 0.70mm fotress predatoria 10m rulla ja vetolujuutta luvattiin jopa 55kg. Perukkeiden mitaksi otettiin n.50cm, että varmasti riittää.  ::) 11 aikaa nukkumaan ja herätys seuraavana aamuna klo.7

Lauantai 20.2.2009

Herätys klo. 7 ja jäälle päästiin n. 8 aikaan.
Lauantai aamun sarastusta

Mökkirantaan eka rivistö pystyyn ja sen jälkeen piti kerätä lisää täkyjä. Puoleenväliin rivistöä kun päästiin niin ensimmäinen tärpinilmaisin alkoi painua syvälle alas. Ensimmäistä settiä viritellessämme sanoinkin allulle, että ei päästä loppuun saakka ettei ainoatakaan tärppiä tulisi sinä aikana. Tämä jäi vain tärpiksi kuitenkin. Pari settiä lisää ja itse menin tekemään seuraavaan kaisla kohtaan jo reikiä valmiiksi. Kävellessäni eteenpäin alkoi kuulua takaata allun huutoa, että kala on. Juoksu jalkaa takaisin ja vastaisku. Pari sekuntia kiinni ja lopulta vain kaisla koukun mukana ylös. Uusi täky ja virittely jatkukoon. Allu juoksi tässä välissä hakemaan isosta saavista loputkin syötit mukaan ja itse menin tekemään loput reijät. Viimeiset setit saatiin pyytämään niin lähdimme kävelemään takaisin. Noin 10m päässä setistä jossa oli viimeisin tärppi huomasin, että puola pyöri taas. Muutama loikka ja taas vastaisku. Hauet yllättäen ihastuivat tuohon settiin jossa oli vain 15m siimaa ja se oli tuon tuosta loppumassa niin vastaiskuissa ei voitu aikailla. Kiinni oli ja perusruoka hauki siellä tempoi. Hauki jäälle ja pappia päähän.
Reissun eka kala

Irroituksen jälkeen lähdin hakemaan mittanauhaa mökistä jonka unohdin laukkuun ja otin myös punnituspussin kaiken varalta.  ;D Tuona aikana allu oli koukuttanut yhdestä mun setistä hieman päälle 2kg hauen. Ensimmäiselle oli kertynyt 2.9kg painoa sekä mittaa n.80cm. Tämän jälkeen pääsimmekin vihdoin kalastelemaan morreilla syöttejä. Pientä närppimistä ja lopulta ylös nousi silloinen ennätys ahven. Mittaa huimat tulitikun verran. Närppijöiden koon huomattuamme keräsimme setit ylös ja päätimme siirtyä mörkökaislikon edustalle. Parista setistä oli viety vain syötit vielä.
10 aikaa saavuimme mörkökaislikon luo. Reikiä vain heti ja settejä pyyntiin. Puoleenväliin päästyämme allulle ensimmäinen kala ylös. Settien lasku jatkukoon. Parin minuutin päästä seuraava allun setti alkoi nyökkäämään ja jo toinen hyvä ruokahauki allulle ylös. Painoa oli 2.9kg ja ensimmäisellä 1.7kg.
Allun pikatilatut ruokakalat  ::)

Rivistön loppuun päästyämme jouduin keskeyttämään allun höpötykset, koska kuulin selvästi jonkun setin jarrun ininän ja armon huudon. Parin sekunnin ajan katsottuani täkysettejä näin yhden seteistäni nyökkäilevän lupaavasti. Vierelle päästyäni siima ei liikkunut enää mihenkää. Pari sekunttia ehdin olemaan siinä, kun sama jarrun armon huuto kuului. Katse alku rivistöön ja siellä allun setti oli jo melkein avannossa. Juoksu jalkaa paikalle ja perille päästyäni näin oman settini melkein avannossa myöskin ja puolan pyörivän hirveää vauhtia.Tästä setistä juuri tuo jarrun ulvonta kuului myös. Mitään en ehtinyt miettiä kun huusin jo allulle kurkkusuorana, että kolmoistärppi!!! Allu otti ensimmäisen setin ja teki vastaiskun, ei jäänyt kiinni. Itse otin allun setin ja tein vastaiskun. Kiinni jäi ja melko nopeasti ylös tuli arviolta kolmosen kala, kun melkeinpä paniikissa sen vain sieltä revin ylös. Tästä 5m päähän katsomaan allun tekemistä ja viereen päästyäni allu suorastaan heitti settini syylin ja sanoi, että nyt on ISO! Otin siiman ja yritin alkaa väsyttelemään. Siimaa virtasi selälle päin siihen tahtia, että ihan kuin olisi junassa ollut kiinni. Kala pysähtyi ja yritin vetää sitä takaisin päin ja 3m sain vedettyä kun taas mentiin. Kymmenisen sekunttia kala ehti viemään, kun kädessä tuntui voimakas napsahdus ja siima löystyi. P**keleet lähtivät jo neljännelleen lennolleen tuon kaislikon edessä.....         
Saman kaislikon edessä jo 4 mörköhauen karkuutusta ja arvatkaapa kenen setteihin jokainen on päättänyt iskeä. Mikä seuraavaksi mahtaa mennä vikaan, kun nyt meni siima poikki vaikka käytössä oli 50cm perukkeet... Kun v*tutus oli vähän jo laskenut niin aloimme käymään noita edellisiä haukia läpi. Pappia päähän jokaiselle ja koukut veks. Syötit aivan finaalissa ja ruokakalaa olikin jo mukavasti niin emme laskeneet enää tyhjiä settejä pyyntiin uudestaan, ennen kuin syöttejä olisi lisää. Nyt tuli taas melkein tuplatärppi taas ja molempien seteissä rimpuili pienihauki. Mulla hieman päälle iloinen kiloinen ja allulla n. 700g. Molemmat saivat jatkaa matkaansa ilman, että kävivät suuren maailman puolella. Lopulta veteen jäi 5 settiä ja tästä lähdimme hakemaan viimereissun rikospaikalta nostokoukkua jolla kiukuspäissäni olin alkanut heittämään vesilintuja melkein. Ei mennyt kuin hujaus niin koukku löytyi ja lähdimme tulemaan takaisinpäin. Settien katselua nyt ja viimeisessä olikin kala. Allu sattui kävelemään mua pari metriä edempänä niin hän teki vastaiskun. Siimassa oli enää muutamasta kymmenestä metristä 3m metriä jäljellä. Suunta oli vielä väärä eli kaislikko. Aloin vetämään kalaa pois ja siiman päässä tuntui pieni rimpula vain. Painoa toi lisää kun se oli jokusen kaislan ympärillä. Kaislanreunaan tullessa kala alkoi tuntua jo ruokakalalta. Parin metrin päähän reijästä ja ekan spurtin jälkeen kala muuttui pilkkienkaksi. Jonkun minuutin siinä väsyttelin ja käskin allun hakemaan koukun. Nyt olisi ihan kelpo kala jonka voisi nostaa koukulla ylös. Painoa arvioin kalalle 4kg, korkeintaan 5kg. Kun hauki tuli ensimmäisen kerran reijän alle niin suusta lensi välittömästi sana ISO! Jos tuota hetkeä pitäisi kuvailla niin hauen huulet näyttivät reijän alta samalta kuin tummanihmisen ISOT vaaleanpunaiset huulet! Kala lähti viemään ja hetkeksi tuli reijän alle. Sitten se taas lähti ja hetken päästä tuli reijän alle. Allu yritti nähdä kalaa, mutta kuulema mun pääni karvahattuineen oli pahasti edessä ja ei pystynyt laittamaan koukkua reikään.  ::) Tovi siinä meni kun hauen sain reijän alle taas ja sitten alkoikin taistelu, että saisin pään reijän alkukohtaan. Kala väisteli reikää varmaan minuutin ennen kuin antautui ja allu koukkasi mörön ylös. Kala nousi ylös, niin ensimmäisen kerran syysloman jälkeen mun suusta kuului hurraa huudot.  Punnituspussi, mittanauha, kamera ja puntari vähän äkkiä. Takaisin hakureissulta tultuani allu sanoi vain, että ei toivoakaan vapauttamisesta. Koukku jo perseessä saakka. Peruketta tuli n. 10cm enää ulos suusta ja peruke jatkui vain nieluun ja sieltä mahalaukun syövereihin. Pappia päähän valitettavasti.  :-\ Kalan mittaus sekä punnitus seuraavaksi ja mitoiksi tuli 99cm/7.3kg. Kolmanneksi suurin haukeni ja neljäs suurhaueksi lueteltava haukeni. Harmi vaan, että tällä yksilöllä ei päästy shs:n listoille. Jos olisi ollut taskumatti niin tässä vaiheessa olisi otettu enkkahuikka.
Pilkkienkka ja pönö

Allun kamerassa vikaako?

Kuvien jälkeen mentiin katsomaan mitä niille 4 muulle jäljelle jääneille setille kuuluu. Yksi oli kaislikossa ja sinne se jäikin, kun Allun joku mukamas kestävä siima antoi periksi heti kättelyssä. Yhdessä oli kala käynyt, mutta oli hyljännyt syötin ja viimeinen sai uida rauhassa. Loppupäivä meni paikkaa vaihtaessa, mutta täkyihin ei tullut enää tärppiäkään. Illalla joku kävi kopaisemassa isoimmasta nilsun tasurista koukun venkuralleen. Eikä ollut edes kova tärppi ja iso kala. Kestävää kamaa, kuten kaikki sanookin kaupantasureista haukihommissa. Illalla oli sitten pitkä sessio hauen perkaamisen parissa. Tuon ison hauen pään aijon laittaa seinälle, kunhan luonto tekee tehtävänsä ja jättää pelkän luun jäljelle. Katsotaan mitä tulee siitäkin.  ::)

Sunnuntai

Joskus 12 aikaa varmaan jäälle. Lunta vaakatasossa kauhea määrä, tuulta liikaa ja näin se hetki kun pilkittiin oli täysin järkyttävää puuhaa. 2 täkyä jaksoin laittaa, mutta rauhassa saivat uida. 1 särjen sain morrilla rokastamalla. Silmästä kiinni joten nirri pois. Allu nosti ahvenia varmaan 19kpl, mutta pari olisi vain ollut syötävän kokoisia. Siirryttiin tästä yhteen ahvenkohtaan syvemmällä ja molemmat nostivat yhdet 130-160g ahvenet. Tuon jälkeen kamat kasaan ja kotiin.

Reissu oli kyllä mahtava ja syyn arvaa tulevista kuvista. Lauantaina oltaisiin voitu olla vain se 8-12 jäällä kun tapahtumat tulivat sinä aikana vain. Tai joskus 15 aikaan sain nuo särki&ahven ennätykset, kun alle tulitikun mittaiset kalat alkoivat minimorrilla nousemaan ylös. Iso hauki on syöty aamulla ja hyvää oli! Mamma teki mahtavaa uunihaukea, mutta huomasi siitä kyllä, että ison hauen koostumus on kuivaa ja murenevaa sorttia tehtiin se miten vain... Joten jos on mahdollista otan edelleen vain pienempiä haukia ruoaksi ja isot takaisin.  :) Reissun saldo oli 8kpl haukia ylös joista 6kpl ruokakaloiksi. Pienin otetuista oli 1.7kg, suurin tuo 7.3kg ja loput 2-3.2kg välillä.
LoppusaalisReissu jatkuu keskiviikkona Vuohensaaressa kun haetaan täkyjä ja torstaista-sunnuntaihin Särkisalossa.

10
Järvikohtainen keskustelu / Vs: Pieni Särkinen
« : Tammikuu 21, 2009, 15:24:43  »
Kalaa tulee enemmän kuin liikaa. ~100g särkeä ekassa kisassa muistaakseni joku 80kpl 30min kisassa ja suurimmat olivat 200g paremman puolen. Sit 1 hauki sekaan vielä. 1 samalla reijällä istuin koko kisan. Ei tarvinnut alkaa etsimään muita kaloja kun tuon kokosta särkeä tuli koko ajan.

11
Keskustelua ennätyksistä / Vs: Propilkki II ennätyskalat??
« : Tammikuu 21, 2009, 15:17:11  »
Noni siinä on komia taimen.  :-) Uus SE tuo taimen.  :wink: Itellä ennätys vielä se 2864g vai 2863g taimen niemisiltä silloin kun niemiset juuri ilmestyi yhden version mukana.

12
Järvikohtainen keskustelu / Vs: Kivijoki
« : Toukokuu 30, 2008, 22:35:58  »
ja mä luulin jo 295g särkee isoks.  :-o

13
Järvikohtainen keskustelu / Vs: Hossalaislammet
« : Toukokuu 08, 2008, 20:37:51  »
äskeinen 1h hossassa meni ihan kohtuu hyvin.
5kpl tuli kirrei mitkä oli +2kg ja sit monia muita.
 :roll:

14
Järvikohtainen keskustelu / Vs: Siika-Valkeinen
« : Toukokuu 07, 2008, 16:07:04  »


Pelasin toisen tunnin kisan ja johan se siikaparvi löytyi.

Siinä on uus 60min ennätys muute.  :roll:
Kalamäänin +27kg linlosta 60min jäi toiseks nyt.

15
Keskustelua ennätyksistä / Vs: suurimmat kiisket
« : Toukokuu 06, 2008, 20:22:42  »
Kiiski 66g  :roll:

16
Järvikohtainen keskustelu / Vs: Kivijoki
« : Toukokuu 06, 2008, 20:12:13  »
Nyt alkaa ottamaan päähän ja pahasti. Pelailin Pepen kanssa tuossa puolituntisen Kivijoella, kummallakin saaliit ~1500 grammaa. Pepen suurin ~400 gramman ahven, minulla vajaa 200 grammainen. Mutta, minulla meni koko kisassa neljä pilkkiä, ja Pepelläkin muistaakseni kaksi... Ensimmäinen meni heti, kun pilkki laskeutui veteen, ja loput kolme menivät samasta reiästä sitten vähän myöhemmin... Yhteensä minulla mennyt Kivijoella nyt 12 pilkkiä...
1 pilkki meni vaan.  :-D Luulin jo, että menee toinenkin ku alko pyörimään siima sen verran kauemmin, mutta putkahtikin sen karvan verran alle 400g ahven.
Oma pilkki meni kans heti toisesta tärpistä.  :roll:

17
Järvikohtainen keskustelu / Vs: Hossalaislammet
« : Toukokuu 06, 2008, 20:08:26  »
otin kevättalven ja syystalven
Mutta paras aika jäi ottamatta.  :wink: Eli keskitalvi. Silloin tulee melkein aika kirre, tai useampi. yhessäkin kisassa oikeasta lammesta 3 kirreä punavalkotasurilla ihan putkeen. Tosin oli vaan pieniä. Ota 30 min, keskitalavi, aamu ja tuo tasuri niin varmaan tulee.
 :wink:

Ei alkuunkaan ole ainut toimiva vuodenaika.  :wink:

Kevättalvi, aamu ja 30min niin microlla, pun.hopealla tasurilla ja hopea hologrammilla tulee kirrejä enemmän kuin niemisiltä oikeassa lammessa.  :roll:
Nyt 1 kisa vain, missä on tullut oikeasta lammesta 1 kirre ja sekin oli poikkeuksellisesti 15min kisa. Jokaisessa muussa kisassa, kun olen oikeassa lammessa pilkkimässä ollut niin aina se 6 kirreä, joskus 7. Sit lisätään vielä ne +200g ahvenet ja pari +2kg kirreä niin kisa on mennyt samalla tavalla kuten ennenkin.  :wink:

18
Järvikohtainen keskustelu / Vs: Kivijoki
« : Toukokuu 05, 2008, 19:01:15  »
Nyt alkaa ottamaan tää järvi kaaliin ja pahasti. Kalaa ei löydy mistään ja tuo alimman lähdön vieressä oleva kohta kun siimat pitäisi paukkua niin kyl mulla on ihan hiljaista joka paikassa.  :roll: Ei ainuttakaan haukea tai edes hauki tärppiä tuolta. About 15kpl mini kaloja nyt saanut ja pelannut monen monta 15/30min kisaa. Ainut mihen olen tyytyväinen niin tuohon särkeeni minkä sain.  :roll:

19
Järvikohtainen keskustelu / Vs: Hossalaislammet
« : Toukokuu 04, 2008, 22:23:38  »
Hetki sitten pelasin 1h taas tuolla.  :-)
Ensiksi 40min vasemmassa lammessa hakemassa +2kg ylitystä joka tuli kahdesti ja myöskin hakemaan siikoja. Niitä tuli vain 2kpl, mutta toinen mukava hieman vajaa 900g painoinen. +200g ahvenia tuli taas monia joku 20kpl ja sit lisäksi alle 200g tuli joitakin.
Loput 20min melkein kokonaan pilkin oikeassa lammessa ja tuloksena 6 kirreä. Ensimmäisen 5min ajan hiljaista kunnes eka kirre nappasi, mutta irti. Uusi tärppi heti perään ja nyt ylös. Tästä 4min sisään 4kpl kirrejä vielä lisäksi nopeaan tahtiin ylös ja 9min kohdalla tuli kisan viimeinen kirre oikeasta lammesta. Tämän kisan suurin kirre oikeasta lammesta, +1.1kg.
Loput 7min pilkkisin taas oikeassa lammessa ja nyt tyhjää pyytäen. Ei tärppiäkään enää.  :-)

Kuvaa:


20
Keskustelua ennätyksistä / Vs: suurimmat kiisket
« : Toukokuu 04, 2008, 22:14:42  »
kyllä mä uskon, että noita kiiskejä on saatu.  :wink:
huvittavaa vaan aina ku omista enkoista puhutaan, mutta koskaan kuvaa löydy niistä.  :wink:
Voin mäkin sanoa, että ennätykseni on 66g kiiski kans kivijoesta ja tuon kokoinen kiiski nyt on vielä ihan mahdollinen. Mutta useimmat vain sanovat, että on tullut tuollainen, mutta todisteita ei löydy.

(oisko 49g iso-ruuhijärveltä mun enkka oikeasti ja kuvankin voin laittaa jos joku haluaa.  :-D)

21
Järvikohtainen keskustelu / Vs: Huonoin/ärsyttävin vesistö
« : Toukokuu 04, 2008, 19:26:43  »
Kaikki mapit on kivoja, koska jokaisessa kyllä on paikat mistä aina sitä kalaa saa.  :roll:
Sit taas kun mennään pelaamaan tietokonepelaajien kanssa eri järviä keskivaikealla ja vaikealla tasolla, niin mua on jo kauan vituttanut kaikki järvet taas niiden kanssa pelailtaessa.
Ei mitään intoa ole pelata ollenkaan niitä vastaan, jos jokainen tietokonepelaaja saa vaikka särkijärveltä aina niitä +1kg haukia ja isompi painaa aina sen päälle 2kg jo, niin mitä tuossa voi enää tehdä ku ite saa suurimman kalan 300g tienoille menevän pasurin hyvällä tuurilla. Ja jos hauki sattuu nappaamaan, niin sekin vie 99% vielä pilkin.
Ite pelannut koko järven läpi muutamia kymmeniä kertoja pelkästään hauen tärppi kiilto silmissä ja en ole kuin tasan kaksi kerran koko järvellä saanut hauen nappaamaan. Nekin samassa kisassa ja ivp molemmissa.  :-P
Niin ja tuo kyllä toistuu jokaisessa mapissa aina. Jostain ne repivät niitä jätti suuria kaloja joka kisa parikin kappaletta. Linlo toine hyvä esimerkki tähän ku 3kg lahnaa, 2kg haukea ja +1kg ahvenia nousee ylös kuin lehmilammesta roskakalaa.  :-P

22
Järvikohtainen keskustelu / Vs: Hossalaislammet
« : Toukokuu 02, 2008, 23:17:50  »
Tai oikealle lammelle sen syvänteen yläpäähän menet nilsun/micron kanssa heilumaan. On kumma jos ei tule kumpaankaan pilkkiin kirrejä.
Itse saanut nyt joka kisa kun pelannut. Aloitan tuolla oikeanpuoleisella lammella ja otan ne pakolliset 5 kirreä ainakin, joskus 6 kirreä :roll: ja sit vasta siirryn oikealle lammelle jahtaamaan sitä isoa kirreä/ siikaa/ +100g ahventa.

23
Pelivinkit, tekniikat ja taktiikat / Vs: Vaikeustasot turnauksessa
« : Toukokuu 02, 2008, 23:11:52  »
Helppo mentiin nyt taas läpi kerta heitolla kun uusi versio tuli ja ei päässytkään suoraan vaikealle pelailemaan. Onneks ei tullut helpolla nytkään mitään kaloja, jotka olisi halunnut ennätyksiin.
Sama vire jatkui sitten keskivaikeallakin. Murskavoitto tuli 3 järvestä ja muut olikin ihan perus voittoja melkeinpä.
Tässä tulos keskivaikealta tasolta:

Kohtuu ylivoimainen voitto.  :roll:

Vire kesti loppuun saakka.   :mrgreen:

24
Järvikohtainen keskustelu / Vs: Hossalaislammet
« : Toukokuu 02, 2008, 16:10:28  »
Siimat liian heikot kyl tonne. Meni kisa ihan övereiksi ja realistisuus katosi täysin ku jokainen iso mikä tuli niin vei pilkin.  :-P
Pelasin äsken 1h tuolla, niin viimeisellä 15min alkoi olemaan turhan kireetä meininkiä ku jätkä ei saa eikä varmaan tule saamaankaan koskaan niitä isoja ylös.
vasemmassa lammella meni: holo, kelt.morri ja micro vaihdoin järveä tämän jälkeen.
Oikeassa lammella meni: heti pun.leech, sit räsä ja sit nilsu. Ahventasuri ei kelvannut enää ihme juttu.

25
Järvikohtainen keskustelu / Vs: Kivijoki
« : Toukokuu 02, 2008, 13:47:27  »
1 Ainoan särjen tuolta olen saanut ja ennätys kyl paukkus komeasti paremmaks. Entinen 130g taivallamelta, nyt se on 295g kivijoesta.  :roll:

26
Järvikohtainen keskustelu / Vs: Hossalaislammet
« : Toukokuu 01, 2008, 16:20:44  »
3 kisaa vetänyt nyt tuolla. ihan hyvältä vaikuttaa.

2 ekaa kisaa niin 1 ainut kala kumpaankin ja molemmat +2kg kirrejä. 2061g ja 2750g.
Kolmas kisa olikin 30min pitkä ja kokeilin molemmat lammet nyt. Eka 15min toisella lammella ja 6kpl kirjolohia ja 3 ahventa. Kirjolohet tulivat johonkin 5min sisälle varmaankin.
Lammen vaihto niin 1 melkein 2kg kirre, 1 ivp ja 9kpl +100g ahvenia, suurin 267g ja 8973g oli kokonais tulos.

27
Mahdollisimman kaukana aina.
 Nyt vaan jotain söhelsin ja painoin vanhingossa mahdollisimman lähellä.  :roll:

28
Järvikohtainen keskustelu / Vs: Linlonlahti ja Niemisjärvet
« : Maaliskuu 29, 2008, 17:59:21  »
Ite en ole saanut Linlolta mitää, kun sielä pyörii niin monenlaisa kaloja. Hyviä paikkojakin on niin monta, että ei tiedä mistä yrittää. Kokoajan vaihtaa vain viehettä ja paikkaa, kun yrittää aina utta lajia uudesta paikasta. Pitäis varmaan pilkkiä jollain morrilla, koska siihen ottaa niin moni kalalaji.
Pilki mielummin hopeahologrammi pystöllä tai kultasiivellä. Ne tuovat sinulle melko varmasti saalista.
Ja äläkä vaihda paikkaa ympäri kenttää koko ajan. Itsekkin menen melkein aina syvänteeseen ja siellä olen koko kisan. Kyllä ne kalat sieltä aina löytyy. Mutta jos liikut 30s välein niin ei tartte haaveillakkaan suurista saaliista. Tai no jos löydät ahven parven niin ehkä sit, mutta jatkuvalla liikkumisella ison tuleminen ainakin pienentyy. Itse istun usein melkein 5min yhdellä reijällä vaikka ei tulisikaan mitään. Tuossa kun on 5min onkinut tyhjää niin usein tärähtää sitten se 1kg kala kiinni ja sen jälkeen alkaa tulemaan useampia kaloja kun olet sen yhden ison saanut pois.

29
Järvikohtainen keskustelu / Vs: Ruuhijärven kalasaaliit
« : Maaliskuu 27, 2008, 17:46:49  »
Äsken nous just 15min uus enkka ruuhilt.
9922g oli tulos. Kisan suurin kala oli joku +1900g kirre ja kisassa oli 2 ivp:täkin.

Laitan kuvan kun kerkeän.

30
Järvikohtainen keskustelu / Vs: Rautupuro...
« : Maaliskuu 26, 2008, 17:06:48  »
Itse tykkään aika paljon tästä rautupurosta ja kalaakin on tullut, tosin ei mitenkään mohottomasti.
Tosin kyllä viime 30 min kisassa satuin olemaan sellaisessa puron pätkässä ja siinä sit nappas joku iso.
SInää tyyppi koitti saada sitä ylös joku +40 sekkaa ja sitten.. Irtosi! Uskoisin isoa taimenta, haukea tai jotain sellaista...  :|

Hauet ne yleensä noin kauan vetää siimaa Rautupurolla... Ei kovin isoa taimenta ole taidettu saada sieltä koskaan.

Niemisillä olen katsonut siitä kellosta kuinka kauan yleensä +1.5kg tanet vetävät.
+1.5-1.6kg tanet vetävät yleensä 30s-40s. Joskus enemmänkin kun sille päälle sattuvat. Kerran about 45s väsytteli 1.6kg tanea en muista tarkkaa aikaa.
+1.7-1.8kg taimenet vetävät yleensä tuon 40-50s.
+1.9kg tanet vetävät päälle 45s-1min ja +2kg tanet sitten +1min.
Ennätys taimen joka on 2864g veti about 1.4min.

Ja oma ennätys on 1.5kg vain raudulta, mutta siinä versiossa kun rautupuro oli aivan uusi juttu sain useita +1.5kg taimenia raudulta. Ennätys oli 1.8kg-1.950kg välille menevä. Mutta se pyyhkityi pois jonkun uuden version tulon jälkeen.

Sivuja: [1] 2 3 4


center>