Chat

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Kuha-Eki

Sivuja: [1] 2 3 ... 5
1
Rakentelu / Vs: Kopiosorvauksesta
« : Kesäkuu 16, 2009, 22:45:20  »
Jep, uuden mallin kanssa tulee aina mallinnuskustannukset. Suomessa toimii tietääkseni kaksi kopiosorvaajaa, jotka sorvailevat meille tee-se-itse-miehille näitä vaappujen ja jerkkien aihioita (miksei myös nirhojenkin  :wink:). Juha Immonen on toinen ja hieman uudempi tulokas (no aika kauan kuitenkin ollut jo alalla) on Kari Pakarinen.

Hintahan pyörii ilmeisesti 100€ kieppeillä 100 aihion tilauksessa, mutta uuden mallin sorvauksesta tulee parikymppiä? hintaan lisää.
Mutta mitä minä olen näistä kertomaan, kun ei ole vielä yhtään kokemusta kummastakaan!

2
Rakentelu / Kopiosorvauksesta
« : Kesäkuu 16, 2009, 19:11:59  »
Olen viimeinkin saanut suunniteltua vaappumallin, jonka haluaisin sorvauttaa. Pakarisen puolelle olen kääntymässä halvempien hintojen ja ok toimitusajan vuoksi. Mutta onnistuuko Pakariselta symmetrisointi ja aihion muokkaaminen?
Ensiviikolla ehtisi soitella sorvaajalle, mutta olisi hyvä tietää nuo kysymäni asiat ensin.
Toivottavasti Pakarinen ei ole vielä lomalla...

3
Rakentelu / Vs: Hyvä vaapunteko paketti
« : Kesäkuu 16, 2009, 18:58:05  »
Samfishingin paketeilla pääsee hyvin alkuun ja kuten Migelis neuvoi cab:ia tilaukseen mukaan. Ja jos ostaa heti kynäruiskun niin tilojen salliessa kannattaa panostaa liuotinohenteisiin maaleihin, koska niillä jälki on parempaa ja käyttö helpompaa.

4
Rakentelu / Vs: Kuvia itse tehdyistä uistimista
« : Toukokuu 14, 2009, 22:08:42  »
Ihan perus vaappu. Mattoveitsellä urat selkään ja perään. Uhu:lla probilevyt kiinni jne. Tuo menee lahjaksi ja koriste käyttöön (toivottavasti, sillä uinti oli P:stä  :-D)
Tuli etulenkistä vähän liian pitkä, mut kai tonkin saa jotenkin uimaan ku vaan jaksaa säätää.

6
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Seuraava kalastus reissu?
« : Helmikuu 05, 2009, 19:08:53  »
Sunnuntaina toista kertaa kirjopilkille Jurvan Säläisjärvelle. Aikaistimme kaverin kanssa lähtöä klo 6.30, sillä viime kerralla syönti oli vain aamulla.

7
Länsi-Suomi / Vs: Toisvesi
« : Helmikuu 04, 2009, 16:57:48  »
Onkos tullut pilkkisaalita? Luulisi jäätä olevan jo riittävästi. Pian pitäisi mennä koittamaan josko jotain tulisi.
Onko joku kokeillut Toisvedellä kuhan pilkkimistä? Jos on, niin minkämoisilla ottipeleillä?

8
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Reissuraportit tänne!
« : Helmikuu 02, 2009, 20:50:23  »
No tuo ahven olisi lähtenyt uimaan jos olisin lisännyt vielä vähän vettä. Kääntyi jo uintiasentoon ja veti parit potkut ennen kuin kalautin nirrin pois.

9
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Reissuraportit tänne!
« : Helmikuu 02, 2009, 17:18:56  »
Tuli käytyä sunnuntaina kaverin kanssa Jurvan Säläisjärvellä. Pieni "järvi" Jurvan peräkylällä. Oli justiinsa istutettu 200kg kirreä järveen, eli kalaa olisi ainakin.
Puol yhentoista maissa oli pilkit vedessä tai mitä nyt siinä viimeistä viriteltiin, kun yksi vapa ilmoitti tärpistä. Pikaiset väsytykset ja eka kirre jäälle. Semmonen kiloinen jötkäle. Pian kaverillakin tärppäsi, samankokoinen kuin edellinenkin. Sitten olikin hiljaista hetken aikaa. Makkaratauon jälkeenkään ei näkynyt kaloja missään, koko järvi hiljeni. Päätin kokeilla liitsiä ja kuinkas ollakkaan: Muutama houkutteleva vetäisy ja kala oli kiinni. Ajattelin, että helpostihan se kirre otti. Laiskan tuntuinen taistelija, ja pian kala olikin jäällä. Mutta eihän se ollutkaan kirre vaan puolen kilon ahvenennätykseni! Eipä tuo haitannut yhtään.
Pian ahvenen jälkeen yksi kaverin ootto-ongista ilmoitti tärpistä. Oli tosi painavan tuntuinen, ei noussut sitten millään. Ihmekkös tuo, kirre  oli kietonut siiman metrin mittaiseen oksaan. Ei muuta kuin käsi avantoon ja kepin kääntö. Sen jälkeen kalakin nousi helposti. Edellisten kokoinen perus kirre.
Sen jälkeen ei näkynyt kalan kalaa, ei kenelläkään koko järvellä.
Neljän aikaan pakkasimme pilkit reppun ja poistuimme järveltä. Ihan ok reissu, ensi viikonloppuna uudestaan?Rupesi ahven perkule vielä sätkimään kesken tiskipöytäpönön...  :-D (oli ollut 2,5 tuntia muka kuolleeksi jäätyneenä)

10
Rakentelu / Vs: kuvia verstaalta
« : Tammikuu 28, 2009, 21:10:10  »
Vähän on sotkuinen?! Harjaantunut silmä saattaa jopa löytää vaapun rakennustarpeita  :wink:
Parin viikon päästä on uusia vaappuja tulossa jos onni suo.

11
Rakentelu / Vs: Kuvia itse tehdyistä uistimista
« : Tammikuu 28, 2009, 20:37:44  »
Hienoja vaappuja taas kaikilla! Mulla tuo työtilä on nyt täynnä kaikkia kampiakseleita ym. moottorin osia, ei oikein onnistu vaapun väsäys. Ehkä parin viikon päästä olis tulossa jotain... ehkä.

12
Länsi-Suomi / Vs: Kyrkösjärvi seinäjoki
« : Tammikuu 28, 2009, 19:50:43  »
Mateista en tiiä, mut minkälaiset jäät kyrkkärillä oikein on? Pimeellä kävin rannas kattoos, autiota oli.

13
Rakentelu / Vs: Kuvia itse tehdyistä uistimista
« : Tammikuu 10, 2009, 21:13:38  »
Hyvältähän se näyttää. Mites aiot painottaa? Eikös poppereiden täydy olla aika takapainoisia?

14
Rakentelu / Vs: Kuvia itse tehdyistä uistimista
« : Tammikuu 10, 2009, 16:00:01  »
badger 360 tuunattuna 200nh:n kärkiosalla (suojaa enemmän kuin 360 oma kärki)

15
Rakentelu / Vs: Kuvia itse tehdyistä uistimista
« : Tammikuu 10, 2009, 15:30:39  »
Kiitoksia!
Koskikalastus on mulle vähän outo kalastusmuoto, mutta kai nuo koskella kelpaisivat. Ihan ahventa (ja maalausharjoitusta) silmälläpitäen nuo tein.

16
Rakentelu / Vs: Kuvia itse tehdyistä uistimista
« : Tammikuu 10, 2009, 15:23:05  »Tuossahan noita uusimpia harjoituskappaleita olisi. Pieni on 45mm lenkistä lenkkiin ja se on painotettu raskaasti (kuitenkin kelluva). Suurempi on 85mm lenkistä lenkkiin ja painottamaton. Hyvin uivat kun kokeilin.
Uuden ruiskun jälki on paljon parempaa kuin vanhan, eikä se ole mennyt vielä kertaakaan tukkoon. Vielä pitäisi löytää sopivat ohennussuhteet cabeille. Jotkut värit räkii hieman, vaikka miten säätäisi. Mutta tekemällähän oppii.  :wink:

Vielä vinkkinä: Cabin metallic punaista ei kannata käyttää raidoissa, pisteissä tai suomuissa (tyllin läpi), sillä se valuu todella herkästi...

17
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Kalastuskuvia tänne.
« : Tammikuu 05, 2009, 15:57:29  »
Aivan mahtava tuo Peten merikuva! Siinä on sitä tunnelmaa. 


18
Rakentelu / Vs: Kuvia itse tehdyistä uistimista
« : Tammikuu 05, 2009, 15:46:20  »
Tietäisikö joku, missä voisi sorvauttaa jerkkien aihioita tai pystyisikö joku tekemään. Paljon hintaa pyydetään suunnilleen 10 aihiosta?? :-P kiitos kaikille ennakkoon!!!!

Noin pieniä määriä kukaan ei luultavasti ala sorvailemaan, ainakaan kukaan ammattilainen.

Komeita tekeleitä taas kaikilla! Kyllä niitä munkin omia tulee, mutta ensin pitää opetella uuden ruiskun saloja. On se sitten viimosen päälle hieno peli.  :wink:

19
Rakentelu / Vs: Jerkin painotus???
« : Tammikuu 05, 2009, 15:36:42  »
Noinhan se painotus menee. Mahassa olevan silmuruuvin molemmille puolille, mutta voithan kokeilla erilaisia painotuksia.
Missä aiot kalastaa jerkillä? Merellä vai järvellä?
Merikokona 14cm eteenpäin ja järvellä vähän pienempää. Mutta miksei se järvihaukikin ottaisi isompaan? Suunnittele hyvin, esim. käytettävä puumateriaali, pinnoitus, painotus, rungon muoto, väritykset yms.

20
Rakentelu / Vs: Kysymyksiä CAB-Lakasta?
« : Tammikuu 02, 2009, 15:51:19  »
Kuha-eki kun kukaan muu ei tuoho sun ruisku kysymykseen vastaa ni pistän ite. Eli jos ei tuo yksitoiminen ruisku oikeen miellytä ni ei kannata luulla että se kallein mahollinen olisi paras. Itellä oli yaman 40e ruisku mikä ei todellakaan miellyttänyt, ja ostin tyhmyyttäni heti 360-7, sitä en suosittele ainakaan niille ketkä on ylää kupillisia tottunu käyttää, koska kuppi oon nii pien ettei sinne maalia juuri mahdu.Joten suosittelen badger 100, tai sitte 150-model. Ensimmäisen hinta 100e ja tuo 150- model tarvikkeineen 110?.

-Kalamies]

Tiedän kyllä, että hyvä ruisku ei tee hyvää maalaajaa. Olen myös ottanut huomioon yläkupin koon (riittää pieniin suihkauksiin, esim. tyllin läpi tms.). Kaksitoimisuudesta hyötyy varmasti kun vain oppii sen niksit. Sekin on hyvä ominaisuus kun ei tarvitse vaihdella neuloja ja suuttimia. Vanhassa ruiskussani sai raiskata sitä peräruuvia koko ajan, jotta oikea jälki löytyisi. Kaksitoimisessahan saa vain pienellä sormiliikkeellä muutettua suihkun leveyttä.


Ja ettei menisi aivan offtopiciksi niin vastataan tuohon kumpi on parempaa Cab vai LV-1 omalla mielipiteelläni.

Cab on erittäin helppokäyttöinen
-Ei pilaannu
-Hyvä jälki
-Sopii lähes kaikille maaleille
LV-1 on myös nuo ominaisuudet paitsi säilyvyys, joka on heikko (kosteuskovettuva lakka). Mutta lv:ssä on myös hyviä ominaisuuksia:
-Ei tarvitse ohentaa
-Pinta on kovaa

Kokeile kumpaakin niin löydät oman lakkasi.  :-)

21
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Isoin haukesi lusikalla?
« : Joulukuu 29, 2008, 16:04:29  »

Suht moni näyttää luottavan minnow spooniin... Voi olla hyvä valinta aloittelijoille, mutta vain 1 koukku ja sekin ruohosuojattu on melko epäluotettavaa
Miten niin epäluotettava? Ja miten niin aloittelioille? Siinä on yks koukku, hauki yrittää yleensä 1-3 kertaa ja sen jälkeen koukku onkin syvällä kiduksissa kiinni. Olen nimittäin kalastanut enemmän kuin paljon nuilla ruohosuojatuilla Minnoweilla ja kyllä se hauki siihen tarttuu itkemättäki.

Minnarihan pelastaa usein päivän! Siihen hauki on melkein aina otillaan, koska muita vieheitä ei pysty heittämään heinikkoon ja siellä ne hauet oleskelevat aina (Ei mitkään 10kg vaan perus ruokahauet). Jos meinaat lähteä hakemaan sopivankokoista haukea ruokapöytään niin minnow spoon on silloin ehdoton ottipeli mukaan. Joskus minnarikin kerää heinää mukaan, mutta silloin on käyttäjässä vika (esim. viiksi on vääntynyt). On totta, että yhteen koukkuun tarttuminen on epävarmempaa, mutta kyllä sekin riittää.

Oma haukiennätykseni lusikalla on noin parikiloinen lima. Ottipelinä toimi atom-lusikka. Itse en kyllä enää käytä juurikaan lusikoita. Atomi ja minnarit ovat minun valintani haukijahdissa, satoi tai paistoi.

22
Rakentelu / Vs: Kuvia itse tehdyistä pilkki välineistä
« : Joulukuu 25, 2008, 23:29:39  »
Mitä minä nyt valamisesta tiedän niin kannattaisi tehdä tuohon muottiin ylimääräiselle ilmalle onkalot. Muuten saattaa tulla huonoja valuja paljon.  :wink:

23
Länsi-Suomi / Vs: Toisvesi
« : Joulukuu 25, 2008, 20:07:15  »
Mites on, onko pian pilkkijäitä? Ennen on ainakin päässyt tähän aikaan pilkille.

Ootteko pistäny merkille tätä alimman vedenpinnan nostoa? Jonnekkinpäin järveä tulee pohjapato, joka nostaa vettä n.50cm. Taitaa tulla aika paljon hyviä ahvenpaikkoja matalikoille, kun vesi nousee. Tulee paljon n. 1m syvyistä aluetta selälle matalammalle haaralle.

24
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Kuvia kotiseudun kalavesistä.
« : Joulukuu 25, 2008, 19:51:39  »Toisvesi, Virrat
Niittysaaresta lounaaseenSama paikka, hieman eri kulmasta kuvattu (rannalta)

Tuolta sitä kuhaa pitäisi tulla, vaan eipä tullut viime kesänä juurikaan. Vetämällä tuli pari kesää sitten tosi hyvin, mutta viime kesä oli niin kylmä, että kuhat painuivat Toisveden syviin syvänteisiin (syvin paikka vähän yli 80m). Jigillä olisi voinut tulla, mutta se on nyt vähän myöhäistä.

25
Rakentelu / Vs: Kuvia itse tehdyistä uistimista
« : Joulukuu 19, 2008, 19:13:06  »
Todennäköisesti lappu on vinossa. Näin jälkeenpäin kun katson omia uimataidottomia niin mikähän niissä meni pieleen? Leukalaput on aivan päin persustaa  :-D
Toinen mahdollisuus on jos runkolangan ura on vaapussa vinossa, jolloin paino on enemmän toisella puolella. Tätäkin on tullut kokeiltua.

Turismo, mistä olet tehnyt sabluunan noille vaappujesi raidoille? On komeita!

26
Rakentelu / Vs: Kysymyksiä CAB-Lakasta?
« : Joulukuu 19, 2008, 19:08:12  »
Kyllä kuivaa ihan tarpeeksi nopeasti. Liuottaa jotenkin maalia vähäsen. Mitäs perza sekottelet cab-maalien sekaan ja kuinka paljon? On se kumma kun mustat raidatkin lähtee kävelemään. Mulla ei sitten onnistu koskaan mikään.  :x

Niin ja mikäs ruisku sinulla oli?
Oma 200nh ei oikein tyydytä, kun tahtoo räkiä eri maalivahvuuksilla vaikka kuinka paineita säätäisi. Ruisku on varmasti täysin puhdas.

E: Olishan sitä voinu lukea vähän paremmin aikaisemmat viestit. Eli perza laitat asetonia maaliinkin? Eikö kuivu tällöin aika nopeasti ruiskuun?

27
Rakentelu / Vs: Kysymyksiä CAB-Lakasta?
« : Joulukuu 19, 2008, 17:50:28  »
Kumpi on parempaa pintalakkaa lv 1 vai CAB

Lv:tä on kovasti kehuttu. Itsellä ei juuri kokemusta. Muutaman oon sillä lakkaillu. Hyvää jälkeä tulee, ja sopivan kovaa pintaa=kestää limatuubit.

Oottekos huomannu Cabissa jotain eroja jos on ohennettu eri tinnereillä? Itsellä jotain tinneriä jonka sisältö on ilmoitettu näin: Tolueenia 60-80%, Asetonia 20-40%. Valuttaa maaleja ja pintaan tulee semmoista jännää kuviota. Sellasta kiemurtelevaa raitaa. Ohenne lähinnä huono? Vai onko mulla jotain huonoa erää?

28
Kaikkea kalastuksesta / Vs: paras kala kuukausi?
« : Joulukuu 15, 2008, 15:26:55  »
Touko-kesäkuu on määrällisesti ollut ihan ok, mutta heinäkuussa ne suurimmat kuhakelit yleensä ovat.
Menee kyllä ihan sekaisin kalastuskausi kun säät on mitä sattuu. Ilmastonmuutosko? En tiedä, mutta aika kirjavaksi sää on viime vuosina mennyt.

29
Menkää nyt ihmeessä tutkimaan keittokirjoja! Niistä löytyy vaikka kuinka paljon eri vaihtoehtoja esim. hauelle. Hauestakin voi tehdä lukemattomia eri ruokavariaatioita, ei riitä edes sormet laskemaan mitä nyt tiedän... Jokainen löytää taatusti kurkusta alas menevän kalaruoan.

No, ei jokainen kala ole tietystikkään kaikkien makuun. Mitä nämä koulujen yms. "joukkoruokintapaikkojen" seitimössöt oikein on? Ei voi oikein kalaksi kutsua, eihän ne edes maistu kalalle saatikka sitten näytä sille! Kyllä ne ihan syömäkelpoisia ovat, mutta kalaa ne eivät muistuta pätkääkään.

Mars mars keittiöön valmistamaan herkullisia kalaruokia!  :wink:

30
Rakentelu / Vs: Kuvia itse tehdyistä uistimista
« : Joulukuu 15, 2008, 14:49:42  »
Probi? Ei sitä oo käytetty piiitkään aikaan. Heittäkää mettää semmoset!
Cabia tuo on, mutta ei oo noin pahan näkönen kuin kuvassa. Vaappu on jokin rapalakopio ja aihion laatu ei tosiaankaan ollut mikään hyvä. Aivan kiero koko vaappu.
Sitäpaitsi lakkaa tuossa on vain yksi kerros. Tosi ohutta se oli ainakin. Elikkäs tuo möykky johtuu vain aihiosta...  :|

Sivuja: [1] 2 3 ... 5


center>