Chat

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - Survari

Sivuja: [1]
1
Mainostus Sallittu! / eSuomi tarvitsee pelaajia!
« : Lokakuu 16, 2009, 19:09:53  »
Suomen itsenäisyys on nyt uhattuna pelissä nimeltä eRepublik. Suomi on joutunut sotaan Latvian ja Venäjän kanssa ja uusia pelaajia tarvitaan, jotta Suomi onnistuu säilyttämään itsenäisyytensä.

eRepublik on Internetissä pelattava selainpeli. Pelissä pelaaja hallitsee yhtä kansalaista, joka elää vaihtoehtoisessa maailmassa - Uudessa Maailmassa. Maailma on jaettu eri valtiohin, jotka ovat sijainniltaan ja nimiltään vastaavia oikean maailman vastineidensa kanssa. Pelissä pelaaja - "kansalainen" - voi toimia kuten oikeassakin maailmassa: tehdä töitä, perustaa omia yrityksiä, kirjoittaa omaa sanomalehteä, politikoida ja jopa sotia. Peliä voi hyvällä omallatunnolla kutsua simulaatioksikin.

eRepublikin tärkein osa-alue on sosiaalinen kanssakäyminen muiden pelaajien kanssa. Pelin oma sisältö onkin vähäistä jos sitä vertaa sen ympärille rakentuneeseen verkostoon. Pelaajat ovatkin perustaneet erilaisia keskustelufoorumeita ja IRC-kanavia - käytännössä jokaiselta maalta löytyy omansa.
Lähes kaikki maiden tärkeimmät asiat päätetäänkin jollain tapaa pelin ulkopuolella. Pelin sisällä määritellään oikeastaan vain kanssakäymisen runko - esimerkiksi vaalit ja sodat.

Itse pelin ulkoasu on kohtalaisen vaatimaton. Visuaalinen sisältö on vähäistä ja peli koostuukin lähinnä tekstistä ja muutamista kuvakkeista. Pelin päivittäiset tapahtumatkin ovat simppeleitä: peliä voi pelata yksinkertaisimmillaan vain kahta nappia painamalla. Tällä tavalla pelatessa eRepublikista ei kuitenkaan saa juuri mitään irti. Sosiaalinen toiminta onkin kaikki kaikessa.

Yksinkertaisten napinpaineluiden lisäksi peliin on sisäänrakennettu myös esimerkiksi mahdollisuus hallita omaa yritystä tai kirjoittaa sanomalehteä. Jotkut firmat ovat luoneet persoonallisen imagon ja osa lehdistä on hyvinkin ammattimaisia. Pelin sisällä on myös puolueita, jotka ajavat asiota pitkälti samaan tapaan kuin oikeatkin puolueet. Pelin sisäistä politiikkaa tahdittaa joka kuukausi järjestettävät presidentin-, puolueiden puheenjohtajien-, sekä eduskuntavaalit.

Suomi on Erepublikissa kohtalaisen pieni valtio. Tasaisin väliajoin Suomi kuitenkin nousee pelin otsikoihin. Toisin kuin oikean maailman vastineensa, eRepublikin Suomi käy vähän väliä taisteluita muita valtioita vastaan. Viimeisin taistelu käytiin Latviaa vastaan, kun kaksi pelin suurta sotilasliittoa ottivat mittaa toisistaan käynnissä olevassa maailmansodassa.

Suomalainen pelaajayhteisö on aktiivinen ja ystävällinen - monet pelaajat tuntevat toisensa pelin ulkopuolellakin. Uusia pelaajia autetaan mielellään pääsemään alkuun. Suomessa eRepublik on kuitenkin vielä kohtalaisen tuntematon ilmiö jos sitä vartaa esimerkiksi moniin Itä-Euroopan maihin. Joissakin maissa peli on noussut niinkin kuuluisaksi, että maan presidentti on päässyt haastateltavaksi TV:ssä ja pelin tapahtumia seurataan jopa oikeissa sanomalehdissä.

Erepublik onkin mielenkiintoinen yhteiskuntasimulaattori, jota voi pelata käyttäen siihen aikaa päivässä vain muutaman minuutin, tai useita tunteja. Jos pelistä haluaa todella nauttia, on yhteisöllisyys kuitenkin käytännössä pakollista.

Jos haluat rekisteröityä Erepublikiin, tee se tämän linkin kautta http://www.erepublik.com/en/referrer/Kammo22
Vaihtoehtoisesti voit rekisteröityä myös osoitteesta myös www.erepublik.com

Sivuja: [1]


center>