Chat

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - ohyeahiguess

Sivuja: [1]
1
Vieheet / Hyviä vaappu/lusikka ehdotuksia turun saaristoon!
« : Heinäkuu 12, 2010, 23:44:52  »
En oikein tiedä millä värillä ja minkä kokoisella uistimella saa turun saaristosta haukea tai kuhaa.. muutaman hauen olen saanut, mutta kuha hakusessa?? Sitäkin olisi mukava saada näin kotivesiltä, kun kyllä mökkijärveltä sitä irtoaa ihan himona!

Lusikka kokoelmani, jotka omistan.. :


Saa ehdottaa hyviä uistimia noista ylhäältä hauel ja kuhal.. :)

Vaappu kokoelmani, jonka omistan.. :

¨
Noistki saa ehdottaa samaa.. :)

Luulisi nyt että mulla on ees joku hyvä uistin hauel/kuhal.. :=

Kiitos auttavia!!

2
Kelat & Vavat & Siimat / Shimano Catana
« : Heinäkuu 10, 2010, 07:47:25  »
Elikkäs omisteletteko te tälläisiä? Kokemuksia, kevyt vai jämäkkä vapa ja minkä pituinen?

Oma catanani on 210 cm ahven ja kuhajigittelyyn tarkoitettu, tai siihen sitä minulle suositeltiin. :)

Omallani ei kuitenkaan se kummemmin vetouistella minkään kovin raskaan vaapun kanssa.

3
Länsi-Suomi / Turun lähistön lämpötilat ja sinilevälukemat..
« : Heinäkuu 08, 2010, 21:53:52  »
Eli jos haluaa nähdä Turun lähistön meren lämpötilat ja sinilevälukemat, nii kattokaa tänne:

http://sinileva.natureit.net/

Ihan hyvä sivu..

4
Sekalaista juttua / Kännykkäsi?
« : Heinäkuu 05, 2010, 00:31:49  »
En tiedä onko tällläistä täällä.. Ainakaan haun mukaan ei ole..

No mutta. Oma kännykkäni on isoveljen vanha Nokia 6120 Classic, joka palveli isoveljeä 3 vuotta ennen uutta ja sitten minä sain sen ja on muuten paras 2 megapikselin kamera ikinä. Kaiuttimestakin kuuluu jo enemmän kuin Samsungin pienestä rakosesta..

Ainoa miinus akkukestosta ja takakannesta, joka löystyy, mutta teippi korjaa kaiken!HUOM! Laittakaa perustelut, eikä: joo hyvä on sain 150 euroa. hyvä kajari. moro.


5
Keskustelua Kalapedian artikkeleista / Viehekotelo siistiksi!
« : Kesäkuu 28, 2010, 02:56:07  »
Ehkä vähän turhamainen mutta..

Jigit ja lipat sekaisin? Tässä hyviä ohjeita miten saa pakin järjestykseen..1. Kaada koko pakin sisältö jollekkin alustalle missä voit käsitellä uistimia..

Eli heti ensiksi kannattaa selvitellä koukkuja toisistaan ja pätkiä ylimääräiset siimanpätkät pois kaatamalla kaikki uistimet mitä pakistasi löytyy jollekkin alustalle, esim lautapelen kannelle.


2. Tee pakkiisi selvä järjestys asettamalla välilevyjä halusi mukaan..

Seuraavaksi kannattaa laittaa pakin mukana tulleet välilevyt haluamiinsa väleihin. Itse laitan niin, että laitan ylimpään lokerikkoon vain yhden välilevyn keskelle. Jaan ne niin, että toiselle puolelle tulee jigitoukkia ja toiselle kalajigejä. Tosin tässäkin voi toimia miten haluaa.. Lajittelin myös alkuun Jigipäät omaan osastoonsa.


3. Seuraavaksi kuhinkin osastoon yksi kutakin..

Kannattaa tehdä tämä tilanne vähän omien uistimien mukaan.. Jos sinulla on eniten jigitoukkia, lippoja, tai lusikoita niin laita jokaiseen lokeroon alkuun yksi, niinkuin minä olen tehnyt tässä kuvassa jigitoukilleni. Alimmat lokerot ovat sitten niille, mitä minulla jigitoukkia vähemmän.


Tuosta alan laittamaan jokaiseen lokeroon missä on jigi yhden kerralla, kunnes kaikki jigit ovat paikoillaan ja alustassa mihin koko pakin sisältö on kipattu on vain lusikkoja ja lippoja..
Lopputulos omalta osaltani jigien puolesta on tälläinen..

 
4. Lusikat ja lipat paikoilleen..

Kun alustassa on vain lusikoita ja lippoja jäljellä, niin ne voi laittaa alimpaan osioon, jossa on laitettu 2 välilevyä, eli alimmassa osiossa on 3 lokerikkoa: 1 lusikoille, 1 lipoille ja 1 lukkoleikareille, koukuille, painoille jne.Siinä on koko kokonaisuus valmiina.

Jos pakin pohjalla pyörii jigien lippoja, lukkoleikareita, koukkuja, painoja yms. pientä, niin kannattaa laittaa ne vaikkapa vanhaan pieneen ongenkoukkupussiin, josta ne eivät lähde karkaamaan..

Esimerkki..

ja siellä pysyy!Kalapakkisi on taas järjestyksessä ja valmis uusiin kalareissuihin, joten eikun kalastamaan!!

6
Kelat & Vavat & Siimat / Kuinka monta metriä siimaa on riittävä?
« : Kesäkuu 26, 2010, 22:26:30  »
Eli kuinka monta metriä siimaa on riittävää noin yleisesti avokelan heittouisteluun ja satunnaiseen uisteluun? Riittääkö 100 m? vai enemmän?

7
Rakentelu / Valmista oma silakkalitka!
« : Maaliskuu 22, 2010, 14:11:12  »
Monet varmasti tietää miten silakkalitka tehdään, ja on netissä ohjeita Googlettamalla, mutta tehdään tännekkin.

Litka on siis silakan kalastukseen varmasti paras (verkkojen jälkeen). Litkalla litkataan laskemalla litka pohjaan, josta kelataan muutama kammenveto ja aletan nostelemaan laajoja kaaria virvelillä. Kun silakka iskee, ei kannata ottaa sitä heti ylös, vaan antaa useamman silakan iskeä! Silakkaa kannattaa kalastaa aamuisin, mutta muitakin ajankohtia on!

Tarvitset siis


-40-10 g päärynä painon (Myös vaikka räsänen tai mikä vaan lusikka kelpaa, voi tulla sivusaaliina kuhaa, haukea, ahventa)
-siimaa (1m per 4 koukkua)
-kiiltäviä, pienikokoisia, n. 1-3 cm kokoisia koukkuja
-lukkoleikarin

1. Aloita solmimalla päärynäpaino siiman päähän. Siiman pituuden voit määritellä, niin että koukkujen väliin jäävän siiman pituus on 20-25 cm luokkaa, eli 1 metri siimaa per 4-5 koukkua.2.
On koukkujen kiinnityksen aika. Pujota koukun silmä toisesta päästä siimaa ja tee sivutapsisolmu. Kysyin yhdeltä konkarilta joka oli litkaamassa, miten hän saa noin hyvin kalaa, niin hän katsoi koukkujani ja sanoi, että silakat tykkää kun koukku vapaana liikkuu lenkissä, eikä ole jäykkänä paikalla, kuten minulla oli.


Sivutapsisolmu:


3. Solmi päähän lukkoleikari ja litkasi on valmis! Kiinitä vielä virveliin, ja vaikka sillalle taikka veneellä sillan alle litkaamaan!
Toivottavasti joillekkin oli apua pienhköstä oppaastani, vaikka tämä jokaisen silakanlitkaajan pitäisi ulkoatakin osata. :)

8
Mainostus Sallittu! / Kala Makasiini
« : Maaliskuu 22, 2010, 01:20:48  »
Elikkä ylläpitelen tämmöistä pienmuotoista, ei mihinkään muuhun paitsi toisten ajantapoksi pyrkivää sivua. Sinne tulee omista kalareissuista raportit, kuvia niistä, kuvia varusteista, sekä oppaita uusiin kikkoihin. Jupastalen siellä myös uusista hankinnoista/tulevista hankinnoista.

http://kalamakasiini.suntuubi.com/?cat=0

Siinä linkki sivuilleni.

Sivut kehityksessä, huomenna lisää. Good Night

Sivuja: [1]


center>