Chat

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - Julppu

Sivuja: [1]
1
Ulkomaat / Ruotsin joet kanoottikalastamalla
« : Toukokuu 29, 2014, 10:39:58  »

Ollaan suunnittelemassa kesän kanoottikalastusreissua ja kovasti kiinnostaisi Ruotsin puoleinen Torniojoki, Kalixjoki ja Lainiojoki. Onko kukaan käynyt tuollapäin kalassa tai melomassa? Ollaan Lätäsenoa, Torinisenoa ja Poroenoa vedetty muutama vuosi Safe Canoella melomalla, joten olisi ehkä aika siirtyä uusiin maisemiin. Tietääkö kukaan nettikarttoja noista alueista, kun kovin näyttävät hidasvirtaisilta google Earthin perusteella? Ja tietenkin kalat ja luvat, lohta ja taimenta säkällä, mutta miten tuolla pysyy ruokaharreissa? Kiitoksia jo valmiiksi asiallisista vastauksista?

2
Itä-Suomi / Vaikkojoki
« : Toukokuu 25, 2010, 10:05:41  »
Ihmetykseni en löytänyt täältä keskustelua ollenkaan Vaikkojoesta. Olisin ensimmäistä kertaa menossa lähiviikkoina jokea testaamaan, vaikka olen jo vuosia mielenkiinnolla seurannut joen kunnostusta. Onkos kellään kokemuksia kyseisestä paikasta, liekkö kalastajia kaloja enemmän? Jos jollain on tietoa esimerkiksi veden kirkkaudesta ja väristä  tai jopa paljastaisi viehevinkkejä, olisin enemmän kuin kiitollinen  :-)

Muutenkin mielestäni joki  ansaitsee oman ketjunsa ollessa alueellisesti yksi mielenkiintoisimmista kalastuskohteista jo pelkästään kunnostuksensa ja sen tulosten seuraamisen vuoksi. Onko täällä ketään kuka osaisi kertoa tuon kunnostuksen vaikutuksista jokeen sekä kalastukseen.


3
Etelä-Suomi / Etelä-Suomen kirrepaikat
« : Maaliskuu 06, 2010, 10:37:19  »
Ystävänpäivän yllättäessä tuli annettua lahjaksi lupaus opettaa tänä vuonna vaimoke kalastamaan. Tiedän, kukkapuska olisi tullut halvemmaksi, mutta eipä sattunu juuri sinä aamuna olemaan matkassa. Ollaan muutettu joku aika sitten Helsinkiin, joten Etelä-Suomen kalamestat on aika pahasti hakusessa. Arvelin, että helpoin tapa opettaa ja "koukuttaa" vaimoke kalastukseen on iltaretket istaripaikoille. Jonkin verran olen googlannu Helsingin läheisyydessä olevia kirrepaikkoja, mutta löysin vain keskusteluita yksittäisistä paikoista, joita osa ylistää ja osa haukkuu, ilmeisesti riippuen käynnin ajankohdasta tankkiauton suhteen. Voitasiin siis tähän keskusteluun kerätä ja arvostella suosituimmat Etelä-Suomen kirrepaikat, niin lammet kuin kosketkin. Aloitan itse vaatimattomasti muutamalla googlatulla paikalla, jotka on herättänyt mielenkiintoa:

- Vantaankoski: Ilmeisesti suosituin ja yksi saalisvarmimmista mestoista. Hyvinkin lähellä ja kohtuu hintainen. Itse olen vaan tottunut laittamaan vieheet veteen ja maitoliköörit suuhun, enkä toisinpäin, joten tää paikka jäänee rauhaan mun osalta. Varmasti hyvä paikka ja mielelläni luen arvosteluja tästäkin paikasta.

-Karkkilan kosket: Ilmeisesti hieman kirkaammat vedet, mahdollista saada harjuksiakin. Harjukset pieniä, mutta pelkkä mahdollisuuskin nostaa jo intoa. Ilmeisen lähellä kaupunkialuetta, mutta antanee jo pienen illuusion kalapaikasta. Hieman kauempana, mutta hinnatkin varsin maltilliset. Netin perusteella hyvinkin mielenkiintoinen paikka

-Espoon Kaitalampi: Hienoissa maisemissa, mutta paikkaa on haukuttu todella paljon netissä. Ilmeisesti kalaa ei saa kuin heti tankkiauton jälkeen, jonka ajankohtaa ei ilmoiteta missään. Jostain luin että tuo lampi tyhjennetään talveksi, eli mitään isompaa sieltä ei ole saatavilla? Vai oliko tuo tyhjentäminen vain vertauskuva?

-Storträsk: Tästä en tiedä juuri mitään, mutta näyttäisi lupaavalta. Onko joku käyny tuolla kokeilee?

Paikkoja lienee paljon lisää, kuten toivottavasti myös mielipiteitä. Ja molemmista olen yhtä kiitollinen.

4
Oulun lääni / Erämaiden vesistöt Itä-rajalla
« : Helmikuu 13, 2010, 14:04:31  »

Ollaan poikain kanssa suunnittelemassa taas kalastusreissua Itä-Suomussalmen tai Kuhmon maisemiin. Ideana on liikkua kanottilla vajaan viikonpäivät vesireittejä pitkin ja kalastella ajan kanssa hyvässä seurassa. Tärkeintä ei todellakaan ole saalis vaan letkeä meininki korpimaisemissa. Muutama vuosi ollaan oltu samalla formaatilla liikkeellä, ja nyt kysynkin teiltä neuvoa hyvistä uusista aluista. Vaatimuksena olisi vajaan 10 km pitkä pikkujärvien ja purojen yhdistelmä mahdollisimman asuttomattomasssa ja koskemattomassa korpimailla. Käytännössä muutama erälampi yhdistettynä pienellä, mutta melottavalla purolla olisi optimi. Joki osuudet ei saisi olla liian jyrkkiä ja koskisia, koska ollaan havaittu että kolme miestä ja kamat hieman heikentävät Safe Canoen ohjattavuutta, alkoholilla hetkelliseen sukelluskalastukseen ei ole ollut asiaa  :-D. Viime vuonna oltiin Suomussalmella Yli-Vuokin perukoilla ja oikein rauhassa saatiin korpikuusen alla kärvistellä, mitä nyt rajamiehet kävi aina välistä jututtamassa :-). Tiedän että kukaan ei halua paljastaa salaista otti lampeansa, mutta me oltaisiinkin enempi kiinnostuneita maisemasta ja tunnelmasta kuin itse saaliista. Eli voitko auttaa kalamiestä toteuttamaan jokakesäisen unelmansa ja opastaa vieläkö jossain Itä-rajalla on korpimaita tutkittavaksi?

Kartoista ja Google Earhtistä tutkimalla tällä hetkellä parhaalta näyttäisi Kuhmossa Kiekinjoen latvavedet, onko kellekkään tuttua aluetta, liekkö kokonaan metsät hakattu ja puro ruopattu suoraksi ränniksi? Toinen vaihtoehto olisi hieman ylempänä Kuhmossa Iso-Palosen alue Kalliojoen latvoilla, mutta siellä on ilmeisesti Viiksimonjoen kunnostus menossa, joten ei kannattane mennä kalastaa kaivureiden keskelle. Liekkö tuo muuten miten rauhallista aluetta? Keskemmällä kainuuta olisi varmasti isompia koskia ja kalojakin, mutta meidän käsityksen mukaan erämaita ei löydä tuolta korkeusasteelta kuin aivan Itä-rajan tuntumasta, vai olenko väärässä..

Sivuja: [1]


center>