Chat

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - KalaKaapo

Sivuja: [1]
1
Muut kalastusvälineet & Retkeilyvälineet / Puukot
« : Huhtikuu 29, 2005, 21:11:00  »
Minkälaista puukkoa porukka kantaa mukanaan kalareissuilla?
Vanhalle puukolle kävi vähän hassusti viime kesänä (ei puhuta siitä :oops: ) ja nyt olisi uudelle aisalliselle käyttöpuukolle tarvetta, joten vinkkejä puukon valintaan otetaan myöskin vastaan :)

2
Perhokalastus / Perhorasiat
« : Helmikuu 07, 2005, 21:29:50  »
Kalastusliikkeistä ostetut perhorasiat tahtovat maksaa niin paljon, että nuoren kalastajanalun budjetti ei tahdo riittää niihin, kun sidontatarpeisiinkin pitäisi riittää rahaa.
 Kysymys kuuluukin, oletko tehnyt itse perhorasioita ja millaisia ovat olleet kokemuksesi niistä?

3
Rakentelu / Jigipään valaminen
« : Helmikuu 05, 2005, 11:12:53  »
Onko joku kokeillut valaa itse jigipäänsä? Jos on niin oletko keksinyt minkä laisella maalilla saisi suhteellisen kestävän värin jigipäihin?

Itse olen valanut jokusen jigipään kalastus-seuran jiginvaluumuotilla, ja todennut, että siten pääsee paljon halvemmalla, kuin ostamalla kaupasta. Nyt pitäisi enää keksiä millä saisin kestävän värin niiden pintaan. En kyllä tiedä onko jigipään värillä merkitystä kalan saantiin, mutta kyllä se uskoa luo. :)

4
Perhot & Perhonsidonta / Mitä mieltä olette tästä?
« : Kesäkuu 24, 2004, 18:06:28  »
Kosekella jolla yleensä käyn kalastamassa (Nautelenkoski) on kaikki muut kalastusmuodot kiellettyjä, paitsi perhokalastus ja tämä minun käsittääkseni tarkoittaa myös sitä, että kalastusksessa saa käyttää vain perhoja.
 Kiinnostaisi siis tietää teidän mileipiteenne siitä, onko jigikoukkuun sidottu perho johon kuuluu jigipyrstö teidän milestänne sallittu kalastus väline tällä koskella?

5
Perhot & Perhonsidonta / Siniaran sulat
« : Kesäkuu 16, 2004, 16:44:58  »
Sain eläinlääkäri enoltani pussillisen kyseisiä sulkia ja nyt kiinnostaisi mitä näistä voisi tehdä. Hienoja siipiähän noista saa, mutta mihin perhoihin?

6
Perhot & Perhonsidonta / Sidontalangoista..
« : Toukokuu 18, 2004, 21:50:48  »
Lyhyt ja yksinkertainen kysymykseni kuuluu: Voiko tavallista ompeluun tarkoitettua lankaa käyttää kunnolla sidontalankana?

Jos voi, niin sillä pääsee aika paljon halvemmalla, kuin ostamalla tavallista sidontalankaa. Tietysti ymmärrän, että oikeat sidontalangat ovat reilusti laadukkampia kuin ompelulangat, mutta niitä voisi käyttää vaikka joissain perhoissa, jotka tarvitsevat jotain "erikoista" värejä.

7
Kaikkea kalastuksesta / Kalastuksenvalvojat
« : Maaliskuu 27, 2004, 08:42:04  »
Mietityttää vaan kun olen tuolla Nautelan- ja Halistenkoskilla suhteelisen monta kertaa käynyt kalassa, mutta en oo koskaan nähnyt yhtään kalastuksenvalvojaa, enkä oo kyllä missään muuallakaan nähnyt tämän ammatin harjoittajaa. Tämä pistää vaan miettimään mitä ne tyypit oikeen duunaa, kun niitä ei näy eikä kuulu. Ei niin että mä niitä kaipaisin, :D  mutta kai ne siitä hommasta palkkaa saa..
Kysymys kuuluu siis, kuinka moni on joskus oikeasti nähnyt kalastuksenvalvojan?

8
Perhot & Perhonsidonta / Kirjallisuutta!
« : Maaliskuu 26, 2004, 07:48:15  »
Tietääkö joku jonkun hyvän kirjan josta vois opetella vähän perhosidonnan alkeita, mulla ois vähän tarvetta :).
Jos tiiätte niin kertokaa ihmeessä

9
Miten valmistatte pyytämänne kalat? (lajilla ei ole väliä) Ite käytän tätä perinteistä tekniikkaa: Ensin fileoin kalat sitten dippaan ne rikottuun kananmunaan sitten uusi dippaus korppujauho- ja suolasekoitukseen. Lopuksi paistan ne voissa. Nam ;)

(en oo varma sopiiko tämä tähän palstaan mutta tänne sen kumminkin pistin :))

10
Kaikkea kalastuksesta / "Haluatko turpaan?"
« : Helmikuu 09, 2004, 17:01:10  »
Mä haluaisin virittää tässä keskustelun turvasta, koska kaikki vaan puhuvat hauista, lohista, taimenista, harjuksista, kuhista ja niin edelleen.. Minä henkilökohtaisesti pidän turvan kalastamisesta ihan mato ongella, mutta entäs te millä olette saaneet turpaa? mikä on suurin turpanne (mun on joku kilonen)? oletteko syöneet sitä ja niin edelleen.. Antakaa tulla suu puhtaaksi!!! >:( :)

11
Kaikkea kalastuksesta / Jos saisitte valita neljä uistinta
« : Helmikuu 09, 2004, 07:13:43  »
Elikkä jos saisitte valita neljä aivan mitä tahansa uistinta niin mitkä ottaisitte?

Sivuja: [1]


center>