Chat

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - Make75

Sivuja: [1]
1
Kaikkea kalastuksesta / Hauki
« : Tammikuu 05, 2007, 21:35:11  »
Tässä aiheessa olisi tarkoitus keskustella hauen arvostuksesta.
Mielestäni haukea pitäisi arvostaa enemmän kalana kokonsa vuoksi ja myös ruokalana. Hauki ei kyllä ole niitä maukkaimpia kaloja  mutta ei haukikaan ihan huono makuista ole.
"Kunnon" kalamiesten keskuudessa haukea on arvostettu kokonsa vuoksi. Amatööri kalamiesten (jotka eivät ole perehtyneet lajin saloihin) hauen arvostus on mielestäni romahtanut totaalisesti varsinkin kaupunki seudulla. Maaseudulla hauki ja yleensäkin kalastus on aina ollut lähellä ihmisiä ruokamielessä joten siellä haukea arvostetaan enemmän.
Kaupungissa tätä suomen toisiksi yleisintä kalaa ei näy eikä kuulu. Useimmat kaupunkilaislapset hädin tuskin tunnistavat tätä armotonta petokalaa.
Ihmettelen sitä että, minkä takia kaikkia kaloja joita on suhteellisen helppo saada ei arvosteta. Hyvänä esimerkkinä yleisimmät kalamme hauki ja ahven. Sitten taas lohikalat taimen lohi siika harjus niitä arvostetaan koska niitä on vaikea saada ja ne ovat hyvän makuisia. Ison hauen narraaminen on vaikeaa joissain paikoissa joissain hieman helpompaa mutta, jos saa pikkulammelta 5 kg hauen se on jo todella hyvä saavutus. Jos taas saat mereltä 5kg hauen ei se ole mikään ihme juttu.
Mielestäni haukea pitäisi arvostaa enemmän.
No siinä hieman iltapuhdetta kaikille. Toivoisin että, miettisitte asiaa OIKEASTI ja vaikuttaisitte siihen että, haukea arvostettaisiin tulevaisuudessa enemmän.
Minusta tämä on tärkeä asia!

2
Perhot & Perhonsidonta / Tiimari leechi
« : Joulukuu 17, 2006, 10:59:48  »
Elikkäs tänne voi laittaa kuvia tiimari leecheistä vinkkejä sitomiseen vinkkejä kalastamiseen ennätyskaloja ja muuta tiimari leechiin liittyvää.. :lol:
Itse en ole vielä saanut näillä kalaa koska rupesin sitomaan vasta tänä syksynä ja nyt on valmiina n 8 kpl.

3
Kaikkea kalastuksesta / Ikimuistoisin kalastus kokemuksesi/reissusi
« : Joulukuu 01, 2006, 16:27:28  »
Niin elikkäs tänne niitä ikimuistoisia tarinoita vuosien varrelta..  :wink:

4
Rakentelu / Lakkaus
« : Marraskuu 07, 2006, 17:34:52  »
Aloitin tämän koska tästä aiheesta ei ole UUTTA keskustelua/ketjua. Eli kertokaa mielipiteitännne miten pitäisi lakata,montako kertaa,millä lakalla jne. Ja kaikesta mitkä liittyy lakkaukseen tai pintakäsittelyyn...

5
Rakentelu / Saako spraymaalilla maalattua omatekemiä vaappuja?
« : Marraskuu 03, 2006, 22:02:48  »
Aloitin ketjun siksi koska itselläni ei ole tilaa maaliruiskulle. Onko jollain kuvia/kokemuksia spray maaleista? Jos on niin kertokaahan!

Sivuja: [1]


center>