Chat

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Survari

Sivuja: [1] 2
1
Pilkintä / Vs: Miksi kalaa ei tule ???
« : Maaliskuu 31, 2013, 21:30:26  »
Noin metrin-kahen vedestä oon ite nyt saanu parhaiten viimeaikoina. Lähinnä tarkotin, että minkä värisiä morreja on ollu tapseissa kiinni. Vai pilkitkö ylipäätään tapseilla, vai ketjulla vai millä? Tapseilla ja pystyllä on helpoin aloittaa ja kalaa saa suht helpostikkin, jos sitä vaan alla on.
Noista syöteistä parhaiten toimii ihan kärpäsentoukat ja surviaiset. Punaset kärpäsentoukat toimii usein, valkoset ja keltaset toimii usein särille hyvin. Noi maissit ja katkaravut yms. on sitte vähän spessumpiin hommiin, eikä niillä kannata lähteä normipilkillä hirveästi säätämään, kun paremmin toimii ihan kärpäsentoukka.
Morrin uitossa on sitten omat niksinsä, joista löytyy varmastikkin juttua toisista keskusteluista. Mutta ihan perusvinkkeinä, niin pientä värisytystä ja pompottelua kannattaa kokeilla, myöskin hitaat nostot ja laskut toimii usein. Nostojen ja laskujen aikana voi morria värisyttää välillä, mutta usein toimii paremmin ihan pelkkä nostokin.

2
Pilkintä / Vs: Miksi kalaa ei tule ???
« : Maaliskuu 31, 2013, 20:37:31  »
Minkä värisiä morreja on ollu kiiinni? Josset ole jo kokeillut, niin kokeile oikein tummia värejä, kuten musta. Ainakin täälläpäin on toiminut hyvin, nyt kun kelit on ollu todella kirkkaat.
Ja suhteellisen matalalta on kalat löytyny täällä nyt viimeaikoina.

3
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Joulurauha
« : Joulukuu 24, 2012, 22:54:37  »
Ihan yleinen juttu tuo kalojen joulurauha on, niinkuin metässäkin asuvilla eläimillä oleva joulurauha, mutta se nyt kai on jokasen ittensä päätettävissä antaako kaloille sen joulurauhan vaiko ei. Ite ainakin annan ja mulla se loppuu tapsana, jolloin on kisat.
Hyvää Joulua kaikille palstalaisille!  :-)

4
Sekalaista juttua / Vs: Hitti vai huti?
« : Joulukuu 14, 2012, 23:05:28  »
Kyllähän ton kuunteli, muttei toi nyt kuitenkaan ihan omaan korvaan iskeny, eli huti oli. Vaihetaanha vähä raskaampaan metalliin. http://www.youtube.com/watch?v=Prl8MFIPssY

5
Kirpputori / Vs: Luotettavat kauppakumppanit, ruusut & risut
« : Elokuu 11, 2012, 20:19:52  »
http://www.kalassa.net/keskustelut/kirpputori/vaappuja-3e-20e/ , http://www.kalassa.net/keskustelut/kirpputori/abu-ambassadeur-d5/ , http://www.kalassa.net/keskustelut/kirpputori/rapalat-vahan-yli-3-eurolla/ , http://www.kalassa.net/keskustelut/kirpputori/o-vaurioituneita-vaappuja/
Aika epäilyttävän oloiset ilmoitukset. Nimimerkin, joka nuo on jättänyt huomattuani, muistin tällaisen viestiketjun Kalamies.comin puolelta: http://www.kalamies.com/foorumi/viewtopic.php?f=13&t=37919  Mahdollisesti sama tyyppi kyseessä, että pitäkäähän varanne.

6
Pilkintä / Vs: Pystypilkeistä
« : Elokuu 10, 2012, 01:01:46  »
Ei millään pahalla, mutta eikai tälle nyt olisi omaa aihetta tarvinnut avata, kun äsken kysyit jo samaa asiaa toisessa topicissa? Asiasta löytyy varmasti juttua, kun vähän viitsii selailla eri aiheita täältä pilkintäosiosta.
Mutta lyhyesti vastattuna itse kysymykseen, niin se riippuu täysin tilanteesta, mutta lähes aina pilkin tapsilla, tai ainakin aloitan sillä. Ketjua tulee käytettyä varsinkin kovalla ahvenen syönnillä, jolloin kalansaanti nopeutuu tapsiin verrattuna. Tapsin pituus taas vaihtelee kalojen syöntihalukkuuden mukaan, eli periatteessa huonommalla syönnillä pitempää tapsia ja paremmalla syönnillä lyhyempää tapsia. Tässäkin voi tilanteesta riippuen olla poikkeuksia.

7
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Kelluntarenkaat ja ponttooniveneet
« : Elokuu 02, 2012, 02:13:55  »
Nyt on alkanu houkutella ostaa itellekki ponttoonivene ja tälläistä oon katellut http://www.kartanokuva.fi/epages/Kaupat.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/Kartanokuva2/Products/CA62266 Olisiko jollain tuosta kokemuksia? Lähinnä pienehköillä metsäjärvillä tuota olisi tarkoitus käyttää. Kovin pitkiä siirtymiä ei lammilla ole, eikä tuulikaan pahemmin kyseisillä lammilla haittaa, joten tuollaisen luulisi olevan ihan soiva peli tuohon tarkoitukseen. Vai olisiko kelluntarengas parempi vaihtoehto, ja jos olisi, niin mikä siitä tekisi järkevämmän ostoksen?

8
Sekalaista juttua / Vs: Hitti vai huti?
« : Huhtikuu 01, 2012, 11:35:54  »
Metallin ystävänä Timpen biisi on selvä hitti  :-)
Raskaammalla linjalla jatketaan edelleen  :wink: http://www.youtube.com/watch?v=EBXQy1MAYlM

9
Sekalaista juttua / Vs: Haluatko "tittelin?" Koita onneasi!
« : Maaliskuu 30, 2012, 17:16:05  »
Hep, yksi kateellinen lisää ilmoittautuu, joten mulle myös  :-)

10
Länsi-Suomi / Vs: Keitele
« : Maaliskuu 04, 2012, 19:54:25  »
Eipä tuonne Vuojärvelle taida netistä syvyyskarttaa löytyä, muttei siellä kyllä pohjaan onnistu kairaamaan jos vähänkin käyttää järkeä. Eli aivan rantoihin ei kannata kairata, eikä kairaa hirveen syvälle hujauttaa avantoa puhdistaessa. Kaloja tuolta tulee jokakerta, kun siellä käy. Joskus enemmän, joskus taas vähemmän. Lahnat ei aina ole syönnillään, mutta jos on, niin silloin painoa kertyy saaliille paljon.

Keiteleeseenhän tämä ei millään tavalla liittynyt, mutta vastattiin kun kysyttiin ja Vuojärveen liittyi, kun siitä puhuttiin.

11
Länsi-Suomi / Vs: Palokka
« : Helmikuu 28, 2012, 23:07:06  »
Kyllä siihen lavan pihaan auton voi jättää parkkiin, laittaa sitten lähtiessään sen aidasta lipunmyyntirakennukseen menevän kettingin takasin kiinni. Jos sattuu joku tilaisuus olevan menossa silloin lavalla, nii sillon ei mieluusti kannata autoo sinne viedä. Sillon voi viedä vaikka uimarannan rantaan auton. Uimaranta on siinä 300-400metrin päässä laukaaseen päin lavalta. Uimarannalle menevää tietä ei kyllä yleensä aurata. Talvisin lavalla ei yleensä kyllä ole mitään tapahtumia, joten sinne periaatteessa saa auton oikeastaan joka päivä.

12
Länsi-Suomi / Vs: Keitele
« : Helmikuu 26, 2012, 14:54:17  »
Eipä noi kisat nyt oikeen putkeen mennyt. Kisapaikkakaan ei ole mitään suosikkipaikkojani, mut tulihan se lähettyä kuitenkin. Kymmenellä grammal hävisin ja voitto meni siinä, kun kaks tai kolme ahventa tippu takasin jo jään paremmalla puolella ja ihan avannon yläreunassa. Nekin ois voinu kädellä vielä napata, mut en ruvennu noukkimaan.

13
Länsi-Suomi / Vs: Keitele
« : Helmikuu 25, 2012, 20:16:57  »
Kyllä ne kisat huomenna on ja tulossa ollaan.

14
Länsi-Suomi / Vs: Keitele
« : Helmikuu 23, 2012, 18:19:19  »
Minä ainakin olen luultavasti tulossa tuonne kisoihin, ellei tule muuta menoa.

15
Kalassa.net - Kalapedia / Vs: Toiveita ja ehdotuksia kalapediaan
« : Tammikuu 31, 2012, 06:35:37  »
Ainakin siitä haluaisin kuulla, kuinka kaikki sai alkunsa, eli miten, missä, milloin ja miksi ensimmäiset Sm-pilkit päätettiin järjestää. Sen lisäksi noita tuloksia olisi mukava tutkia ja sääntömuutokset vuosien varrella voisivat ehkä olla kiinnnostavia, että miten säännöt ovat muuttuneet vai ovatko. Sitten jos jostain löytyisi säätietoja kisoista, niin niitäkin voisi tutkia ja vertailla tuloksiin. Näitä tietoja luulisi varmaan löytyvän jostain kisoja järjestäneiden seurojen ja keskusjärjestön arkistoista?

16
Kalassa.net - Kalapedia / Vs: Toiveita ja ehdotuksia kalapediaan
« : Tammikuu 30, 2012, 22:58:05  »
Ehotetaan nyt tämmöstä, että saisikohan kilpapilkinnästä tehtyä omaa artikkelia? Nythän siitä ei taida olla kuin pieni pätkä tuolla Pilkintä aiheessa. Sm-pilkin historiasta olisi kanssa mukava lukea juttua.

17
Sekalaista juttua / Vs: Kiinnostavia uutisia
« : Tammikuu 29, 2012, 18:03:11  »
http://www.iltalehti.fi/uutiset/201201290030729_uu.shtml
Tapahtu noin kilometrin päässä meiltä, pikkukylä kun on niin tiesinkin ihmiset, muttei silleen tuttuja ollut kuitenkaan  :|

18
Pilkintä / Vs: Pilkkikausi avattu
« : Tammikuu 05, 2012, 16:54:28  »
Tänään tuli itelläkin kausi avattua samalla kun käytiin verkko laskemassa. Paikka ei ole oikein lempipaikkojani pilkkiä, eikä sieltä yleensä kalaakaan paljoa tule. Eikä ollut poikkeus tämäkään kerta. Yhden särjen sain, mutta pääasiahan on se, ettei ekalla reissulla nollareissua tullut  :-) Huomenna sitten kisoihin eräälle lammelle, joka taas on eräitä suosikkipaikkojani. Kalaa tulee ja kokokin on ihan hyvää, ettei sieltä aina sitä tulitikkuaskiin mahtuvaa ahventa tule pelkästään, vaan seassa ui todistetusti yli kilonkin ahvenia. Huomenna sieltä sitten ehkä juttua kirjottelen, jos muistan ja jaksan  :-P

19
Muut talvikalastusvälineet / Vs: Pilkkipönttö vai reppu?
« : Joulukuu 05, 2011, 01:32:20  »
Kummastakaan noista pöntöistä ei ole käyttökokemusta, mutta ainakin mitä noita kumpaakin olen kaupassa katellu, niin ei ole ainakaan itteäni miellyttäny kumpikaan tarpeeksi  :-( . Tuosta Kineticin pöntöstä kyllä oon ainakin kuullu paljon hyvää juttua, et jos sen ostat, niin tuskin ainakaan huonoa kauppaa teet  :-) . Tossa Kineticissa ainakin on muovikansi, niin se varmaan kannattaa vahvistaa jollakin, ettei mene rikki niin helposti.
Mutta yleisesti noista pilkkipöntöistä, niin ovat kyllä todella toimivia ja käytännöllisiä vehkeitä. Kalaa mahtuu paljon ja ne on helppo ottaa pois kun kisoissa punnitukseen mennään. Painoa noilla ei ole paljoa ollenkaan ja ovat tukevia istua. Pöntöillä ei käy niin helposti reppujakkaroista tuttua ilmiötä, että repun taemmainen jalka solahtaa kovettuneen lumikerroksen läpi ja sitte lennetää selälleen. Ja tuo kalojen pönttöön heitto on helppoa ja kisoissa hyvin näkymätöntä, kun ei tarvitse pussia ruveta kaivelemaan esille. Pilkkipöntöt jakavat porukalla kyllä mielipiteitä, toiset pitävät ja toiset taas pitävät enemmän jakkaroista, se on makuasia ja tottumuskysymys.
Itsellänikin on uuden repun hommaaminen edessä ja se tulee kanssa olemaan pönttömallinen, kunhan vain sopivan löytäisin  :|

20
Itse en pilkkiessä käytä hanskoja ollenkaan. Ainoastaan siirtymillä pidän rukkasia kädessä. Itse olen tottunut pilkkimään ilman hanskoja ja jos rupeaisin hanskoja nyt pilkkiessä käyttämään, voisi olla että pilkkiminen ei sujuisi ihan niin hyvin. Tottumuskysymyshän tämä taitaa olla. Ilman hanskoja pilkkimisen hyvinä puolina pidän sitä, että ei ole ainakaan mitään ylimääräistä mihin siima takertuisi tai koukku jäisi kiinni ja saa hyvän tuntuman vapaan. Ja se tuntuu ainakin minusta vaan jotenkin luonnollisemmalta. Huonona puolena sitten on se käsien kylmettyminen, mutta itselläni ei kädet ainakaan kovin helposti kylmety, joten voin pilkkiä aika kovillakin pakkasilla ilman hanskoja, varsinkin jos kaloja tulee. Jos kaloja ei tule ja on kova pakkanen, niin silloin kädet kylmettyy helpommin, kun ei ole tekemistä käsille. Mutta jos kaloja tulee, niin kädet pääsevät töihin ja pysyvät paremmin lämpiminä. Siirtymien ja kairauksen ajan pidän rukkasia ja ne sitten lämmittävät kädet, jos ovat päässeet kylmettymään.

21
Muut talvikalastusvälineet / Vs: Pilkkiasunne?
« : Joulukuu 01, 2011, 23:58:02  »
Pilkkiasusteeni vaihtelee kelien ja lämpötilan mukaan.
Kylmällä kelillä eli kovilla pakkasilla ja tuulella päällä on:
-Rapalan Prowear pilkkihaalari
-Haalarin alla on kosteutta siirtävä pitkähihainen t-paita, jokin paksumpi paita, fleece ja joskus villapaita. Kosteutta siirtävät pitkät kalsarit ja collegehousut.
-Kaulassa putkihuivi
-Pipo päässä
-Rukkaset siirtymien ajan kädessä
Pienemmillä pakkasilla ja heikommalla tuulella päällä on:
-Vaeltaja merkkinen toppatakki ja housut
-Alla sama edellämainittu kosteutta siirtävä aluskerrasto, fleece ja collegehousut
-Pipo päässä
-Rukkaset siirtymien ajan käsissä
Lämpimimmillä keleillä päällä on:
-Visionin kahluutakki ja vaeltaja toppahousut
-Alla on edelleen sama edellämainittu kosteutta siirtävä aluskerrasto ja fleece
-Pipo päässä ja välillä repussa jos tulee kuuma
-Rukkaset mukana, muttei välttämättä päällä kuin välillä siirtymillä
Keväällä plussakeleillä märällä säällä, kun vettä on paljon jään päällä ja sitä voi sataakkin, niin päällä on:
-Visionin kahluutakki ja kahluuhousut
-Edellä mainittu kosteutta siirtävä aluskerrasto, fleece ja collegehousut
-Lippis päässä tai pipo välillä
-Rukkaset mukana ja jollain siirtymillä ehkä päällä, riippuen miten kylmä on tuulen vaikutuksesta
Kenkinä käytän Muckbootsin tay sportteja ja ne on jalassa aina jäällä. Hanskoja en pilkkiessä käytä ollenkaan. Näillä mennään  :-)

22
Muut talvikalastusvälineet / Vs: Minkälainen jalkine käytössä?
« : Joulukuu 01, 2011, 23:12:36  »
Itselläni on tällä hetkellä käytössä Muckbootsin taysportit. Kengissä ei ole ollut tähän mennessä mitään moitittavaa  ja olen erittäin tyytyväinen niihin. Lämpöä pitää hyvin, ei ole liian painavat(vaikkei ihan kevyimmästä päästä olekkaan), vedenpitävyys ollut erinomaista, tukee jalkaa, on pitävät ja kaikin puolin muutenkin loistokengät.
Aikaisemmin käytin Safarin termoja ja hyvät kengät nekin on. Safarit oli erittäin kevyet ja mukavat jalassa, tosin aluksi oli vähän tönköt, mutta käytössä muotoutui. Safareissa oli ongelmana vaan se kestävyys, jotenkin olin saanut aikaiseksi toiseen kenkään jalkaterän reunaan reiän  :-( . Varmaan joku keppi tökännyt, kun ei viiltoreikä ollut. Reikää yritettiin paikkailla erilaisilla paikka-aineilla ja omilla patenttisysteemeillä, mutta ei se sitten kestänyt kuitenkaan tarpeeksi hyvin ja edessä oli uusien kenkien osto ja Muckbootsit tuli sitten hommattua.
Muckbootseja voin suositella kaikille muilllekkin, erittäin hyvät kengät ovat.  :wink:

23
Se ilostuttaa, kun sain tänään käsiini ensi kauden kilpailukalenterin. Sitä selaillessa ja kisoja tutkiessa tuli sellainen mukava kutkuttava odotuksen tunne ja ajatukset meni mukavasti kilpapilkintään  :-) Jäitä ja kisoja odotellessa... :-)

24
Pilkintä / Vs: Mitä pilkkireppunne ''sisältää'' ?
« : Marraskuu 30, 2011, 22:50:10  »
Yleisimmin mukana:
-7kpl Sakun haarukkavapoja
-1kpl Karismaxin haarukkavapoja
-1kpl haarukkavapa, jonka merkkiä en muista
-1kpl omatekemä haarukkavapa
-2kpl morrivapoja
-1kpl värikoukkuvapa
-2kpl Kineticin normivapoja
-sohjokauha
-valmiita tapseja
-2kpl pilkkikukkaroita, joissa luonnollisesti sisällä pilkkejä ja morreja
-pihdit
-siimaa (pilkki- ja tapsisiimaa)
-välineitä tapsien tekoon
-puukko
-joskus juomista
Jotakin saattoi vielä unohtua, mut täyttelen, jos jotai muistan  :-P25
Pilkintä / Vs: Tavoitteet pilkkikaudelle 11-12
« : Marraskuu 24, 2011, 00:01:41  »
Omat tavotteet ei liity mihinkään yksittäisiin lajien painoennätyksiin, vaan menee tuonne kisapuolelle. Alle 18v sarjassa kisaan. Tälle vuodelle vois ottaa tavotteeks vihdoinkin voittaa keskisuomen pilkkicupin, aikasemmin ollu 2. ja 2x 3. Keskisuomen piirinmestaruskisoissa tavoitteeks kolmen kärkeen, yleensä nämä kisat menee aina huonosti, mutta viime vuonna olin toinen. Ja sitten täytyyhän sitä Sm-kisoihinkin joku tavoite ottaa, ja pyrkimys ois kymmenen parhaan joukkoon päästä. Ja olishan se kiva tänä vuonna päästä siihen maajoukkueeseenkin suoraan (nyt ekalla varasijalla). Yksittäisiä kisavoittojakin ois kiva tulla ja viiden kilon raja pitäis rikkoo taas ainakin yksissä kisoissa. Saapa nähä miten tavoitteet täyttyy, mutta kahtellaan  :-P

26
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Television kalastusohjelmat
« : Syyskuu 29, 2011, 18:56:56  »
Viimeinen muistutut:

Kenraali Pancho & Pojat Pohjoiskalotilla jatkuu tänään klo 20.00 alkaen JIM:llä!  :-)
Tätä onkin odotettu jo todella kauan  :-D Harkatkin jätin väliin, että pääsen tuota kahtoon  :-)

27
Sekalaista juttua / Vs: Airsoft
« : Syyskuu 25, 2011, 20:29:28  »
Moi minä oon aloittelemassa tätä harrastusta joten kysyn teiltä kannattaako tälläisiä aseaita aloittelijan ostaa?

http://www.proairsoft.com/acatalog/info_120703.html Olen ajatellut perus pyssyksi.

http://www.proairsoft.com/acatalog/info_BB54.html Tätä olen ajatelut pistooliksi.

http://www.proairsoft.com/acatalog/info_KJ_M700_.html Tätä tarkkuus kivääriksi

http://www.proairsoft.com/acatalog/info_GXGBK.html Tätä olen maskiksi.

Ovatko nämä hyviä aloittelijalle?
Jos kerta harrastusta olet vasta aloittelemassa, niin en suosittele ostamaan kolmea eri asetta kerralla (siis jos niin meinasit). Aluksi kannattaa panostaa yhteen kunnon aseeseen ja jos innostus harrastusta kohtaan jatkuu, niin sitten täydentelee tarvikkeita. Noista vaihtoehdoista itse ainakin ottaisin tuon HFC VSR-11 kiväärin.

28
Millonkas aihioiden äänestäminen alkaa?

29
Kyllähän sitä piti itekkin aihio vielä eilen illalla vääntää mukaan kisaan. Palikka viety postiin ja toivottavasti ilman ongelmia kusti polkee perille, että mukaan kisaan ehtii  :-P

30
Äsken tuli tällänen katottua ja kyllähän tollanen toilailu tuppas naurattamaan .  :-)  http://www.riemurasia.net/jylppy/media.php?id=84214&c=11

Sivuja: [1] 2


center>