Chat

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Peetu

Sivuja: [1] 2
1
Länsi-Suomi / Vs: Raudanjärvi, Muurame
« : Lokakuu 17, 2011, 13:58:56  »
Viikonloppuna pääsin vihdoinkin käymään Raudanjärvellä!
Puolen päivän aikoihin kun tultiin järvelle niin nähtiin heti kun yks kalastaja nosti kirren ylös vastarannalla( Räsäseen oli kuulemma ottanut). Tämä antoi odottaa hyvää reissua ja runsaasti ruokakaloja pakkaseen ja kelikin oli vielä mitä mainioin loistavalle kalastuspäivälle.

Kaverin kanssa oltiin siis reissussa ja molemmilla oli mukana virvelit ja perhovehkeet. Noin vartin kalastuksen jälkeen kaverin uistin jäi pohjaan ja sitä irti tempoessa just paketista veetty Shimanon televapa napsahti poikki  :-(  tästä noin puoli tuntia eteenpäin rämpiessäni laavunpuoleisella rannalla astuin johonki monttuun ja saapas hörppäs täyteen vettä! Eipä siinä muutaku märät sukat pois jalasta, vedet pois saappaasta ja sitte käärin jalan paperiin + sanomalehteen. Sitte vetäsin siihen muovipussin päälle ja ei muutaku saapas takas jalkaan ja kirrejahti jatkui.

Kaloja näkyi jonkin verran mutta tärppejä ei tullut uistimeen eikä perhoon. Yks vastaan tullut kalastaja kertoi että perhoon oli tullut pari varovaista tärppiä mutta ei muuta. Järven takaosassa(parkkipaikalta katsottuna) oli koko ajan pieni tyyni alue, jossa kaloja näkyi hetkittäin runsaastikkin pinnassa. Reissun ainoan kirren kaverini saikin juuri täältä takaosan tyynestä perholla.

Kaikesta epäonnesta ja pienestä saaliista huolimatta reissu oli oikeen mukava. Keli oli mitä parhain ja uusi laavu tuli testattua makkaran paiston(ja sukkien kuivatuksen  :-D ) merkeissä. Pari kuvaa jotka otin kännyllä pitää vielä laittaa tänne myöhemmin jos niistä tuli kelvollisia.
Tälle syksylle ei enää varmaan kerkeä käymään mutta pitää sitte pilkillä käydä talvella.

2
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Television kalastusohjelmat
« : Lokakuu 01, 2011, 15:40:45  »
Just katoin tuon Erätulilla jakson uusintana, oli se kyllä hyvä! Mahtavia Harjuksia kaverit tosiaan saivat mutta se taitaa olla aika arkipäivää noille jannuille  :-)

Kenraali Pancho & Pojat jaksokin tuli katottua nauhalta mutta kalastus siinä ei ihan yltänyt tuohon Erätulilla tasoon  :-D
mutta ihan hyvä tai ainakin hauska kalastusaiheinen ohjelma se kuiteski on.

3
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Television kalastusohjelmat
« : Syyskuu 30, 2011, 07:01:09  »
Kenraali Pancho & Pojat on tallennettuna boxissa, täytyy kattoa vaikka tänään jos kerkee.

4
Tuo Gore-Tex puku on varmasti hyvä tuon hengittävyyden takia! Normi sadeasu päällä jos pitää metsässä rämpiä tai muuten jotain fyysistä tehä niin kyllähän sitä on sitte hiestä märkä jos ei sateesta.

Suattaap olla että joutuu laittaa tilaukseen kunhan saavat noita vaan tuonne lisää  :-D

5
Kyllä maastopukua tulee käytettyä lähestulkoon aina kalassa. Maastopukuni on ihan perus/halpis puku vailla mitään ns. teknisiä ominaisuuksia mutta täysin riittävä omiin tarpeisiini.

Maastopukua käytän koska se antaa tuota Zinttin mainitsemaa erätunnelmaa ja sen voi huoletta sotkea kalaan yms. muuhun törkyyn  :-)
Maastopuvusta löytyy myös paljon erilaisia taskuja kalastustarvikkeille.

6
No ei sokerista mutta mukavuudenhaluisia :-D

Iteltä ei löydy tällä hetkellä edes sadevarustusta niin se kyllä kummasti hillitsee tuota kalastusintoa sadekelillä! Mulla kans tuo työnteko haittaa harrastustoimintaa siinä määrin ettei sinne kalaan kyllä edes kerkeiskään!

Niin ja ettei menis ihan vaan jaskan jauhamiseks, tällä hetkellä syö miestä päällä oleva räkätauti!

7
Onginta / Vs: Perinteinen mato-onginta ?!?!
« : Syyskuu 14, 2011, 09:01:17  »
Kyllähän se matofarmi ois varmasti pätevä ratkaisu ja kieltämättä houkuttais rueta farmariks 8-)
En tosin enää tälle onkisiisonille mutta pitää kattoa ens kesänä, vois sitte sanoa lapsillekki että nyt iskä hommas teille lemmikin (aina ovat sellasta kinumassa) tai oikeestaan aika montakin :-D

Jottei menis ihan offtopiciks niin tuli tuossa ostettua uus matkaonkivapakin ja siihen ns. kilpaonkilaite. Ostin 3 metrin vavan sen keveyden ja helpon käytettävyyden takia. Perheen pienimpienkin on sillä helppo onkia ja sitte se mahtuu vaikka reppujakkaraan yms.

8
Vettä tulee ku Esterin p*****stä joka päivä! Alkaa pikku hiljaa kyrsimään ku ei pääse/viiti ees kalaan lähteä  :cry:

9
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Kelasi
« : Syyskuu 12, 2011, 18:21:59  »
En ole koskaan omistanut umpi- tai hyrräkelaa mutta avokeloja sen sijaan on ollut vuosien varrella jos jonkin näköisiä.
Tällä hetkellä käytössä Shimanon Syncopate 2000 ja Shakespearen Synergy Gold.

10
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Reppujakkara
« : Syyskuu 12, 2011, 18:01:27  »
Tuo Retki Finland Pro reppu olikin just Motonetin mainoksessa ja mukaan tulisi vielä termospullokin! Täytyy tässä joku päivä käydä kattomassa ihan livenä noita reppuja niin pääsee kunnolla vertailemaan.

EsaP: tuo kevytistuin vaikuttaa kyllä mielenkiintoiselta ja on varmasti pätevä istuin mutta reppujakkara vie kuitenkin voiton monikäyttöisempänä ja omiin tarpeisiin sopivampana.

11
Sekalaista juttua / Vs: Unet.
« : Syyskuu 09, 2011, 00:13:53  »
Tää ei oo uni mut joskus tulee semmonen et kaikki äänet kuuluu kovaa ja aika menee nopeesti ja tavarat tuntuu käsissä kauheen pieniltä, en oikeen osaa selittää. Tietäisköhän joku mitä toi on?

Itellä oli joskus nuorena samantyyppisiä tuntemuksia! Äänet tuntui kovilta ja kaikki "vilisi" silmissä, jotenki semmonen epätodellinen olo! Sitä jatku aika pitkään ja se oli melko ahdistavaa joten kävin lääkärissäkin asian takia. Lääkäri totesi että se on vain jotain kasvuun/kehitykseen liittyvää ja se menee itsestään ohi ja näinhän siinä sitten kävikin!

12
Onginta / Vs: Perinteinen mato-onginta ?!?!
« : Syyskuu 08, 2011, 09:29:22  »
Tuli käytyä pitkästä aikaa ongella lasten kanssa ja mukavaahan se onkiminen on ei siitä mihinkään pääse  :-)

Porukassa ongittiin yhellä vavalla ns. kilpakoholla ja syöttinä toimi Trigger x keinotoukka(ei ollu matoja saatavilla).
Kaloja ei kyllä tullut kuin pari, liekö vika ollut paikassa vai syötissä? Täytyy vähä testailla enempi noita keinotoukkia/matoja niin näkee onko niistä oikeasti mihinkään vai pitääkö laittaa oma matofarmi pystyyn  :-D

Toki oikeat madot ois varmasti parempia mutta itelle nuo keinosyötit on vaan niin hyviä, kun ei oikeen ole paikkaa matojen kaivamiseen ja sitten ku tuo ongella käyminen on niin säännöllisen epäsäännöllistä että matojen säilyttäminen on hankalaa/työlästä. Keinomadot on aina valmiina pakissa kun onkikuume iskee  :-) (säilyy 6 kuukautta).

13
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Reppujakkara
« : Syyskuu 05, 2011, 20:20:43  »
Kiitoksia Hurttarautu!

Tämä on yksi varteenotettava ehdokas ja tosiaan hinta ei ainakaan päätä huimaa, about 30 euroa.
Ei kirpasis kovin paljoo vaikkei sitte miellyttäskään toisin ku jos ostais jonku yli 100 euroa maksavan haglöfsin joka oiski sitte ihan surkea  :-D

Toi pystyssä pysyvyys on muuten tärkeä asia, yhen kalakaverin reppujakkara(en muista merkkiä) on kyllä muuten tosi hyvä mutta aina kun perseensä nostaa niin jakkara keikahtaa nurin  :-) Se alkaa pidemmän päälle syömään miestä

14
Länsi-Suomi / Vs: Raudanjärvi, Muurame
« : Syyskuu 05, 2011, 13:55:09  »
Eli kalaa siellä pitäis ainakin jonkin verran olla!

En yhtään tiedä miten sinne on kalaa kesän aikana laitettu tai kuinka paljon siellä on käyny kalastajia mutta vähä semmonen kutina mulla on että ei siellä kyllä ihan hirveesti ois kalastajia käyny?

Siellä parkkipaikan päädyssä ois ihan hyvät heittopaikat perhostamiseen tosin vähän pehmeetä/hyllyväähän se maasto on että helposti säikyttää kalat. Perholla vois käydä koittamassa, sillon avausviikolla ku siellä kävin niin ei tuntunu perho kelpaavan en kyllä kokeillutkaan ku pintureilla.


15
Kaikkea kalastuksesta / Reppujakkara
« : Syyskuu 05, 2011, 11:42:46  »
Tehdäänpäs tästä uusi keskustelu kun en ainakaan kovin tuoretta aiheesta löytänyt.

Eli hakusassa olisi reppujakkara ympärivuotiseen käyttöön mutta pääpaino kesällä polkupyörällä tehdyissä onki-/virvelöintireissuissa. Tästä syystä repun tärkein ominaisuus: miellyttävä kantaa selässä! Reppuun tarttis mahtua ainakin virveli/teleskooppivapa,  matkaonkivapa ja vieherasia yms. muita pikkutarvikkeita.

Itse en tällä hetkellä omista minkäänlaista reppujakkaraa mutta monenlaisia on tullu vuosien aikana käytettyä ja suurinosa näistä on kyllä ollut aika epämiellyttäviä kantaa. Tosin nämä kaikki on kyllä ollu edullisia perusmalleja joten se menee varmaan tässäkin asiassa niin että halvalla ei hyvää saa?

Saa suositella ja kehua omia reppujakkaroita  :-)

16
Vieheet / Vs: Huonoin uistin
« : Syyskuu 03, 2011, 10:26:40  »
Näinhän se menee tässäkin asiassa että jonkun "romu" on toisen aarre! Omat kalastustavat/tottumukset vaikuttaa myös jokaisen huonoimman uistimeen valintaan, itelläkin on paljon "huono uistin" kriteerin täyttäviä vieheitä vaan sen takia että eipä sitä kalaa siellä pakissa tule hyvälläkään uistimella  :-)

Jotenki se vaan tahtoo olla että aina sieltä pakista tulee otettua niitä samoja tiettyjä ottivieheitä vaikka siinä vieressä ois paljon ns. vähän käytettyjä uistimia!

17
Länsi-Suomi / Vs: Raudanjärvi, Muurame
« : Elokuu 31, 2011, 15:05:27  »
Kyllä itekki ois tarkotus vielä tälle syksylle yks reissu sinne tehä, kunhan vaan kerkeäis.

Pistähän raporttia tänne jos/kun pääset käymään siellä että mitä tykkäsit paikasta ja tietenkin kalansaaliista  :-)

Lotoilla tuli ainaski sillon alkukesästä hyvin että niitä kannattaa kokeilla!

18
Länsi-Suomi / Vs: Raudanjärvi, Muurame
« : Elokuu 31, 2011, 09:54:54  »
Kalastuskunnan sivuilla näky olevan infoa että nyt on talkoovoimin laavu ja notskipaikka rakennettu Raudanjärvelle.

http://www.muuramenkalastuskunta.fi/index.php?page=80&lang=1

19
Vieheet / Vs: Huonoin uistin
« : Elokuu 30, 2011, 09:31:23  »
Ostos-TV:n Flying lure  :-D

Ostin joskus vuosia sen jälkeen ku se kovin "buumi" ostos-TV:ssä oli ollu, jostaki alelaarista ku ei montaa markkaa maksanu.
Voin kertoa että mitään en oo saanu, tosin voihan se vaan olla että en osaa kalastaa tällä huippuunsa viritetyllä vieheellä.

20
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Rannalta huutelijat
« : Elokuu 30, 2011, 09:13:39  »
On se kyllä ihme touhua ku pitää tommosesta rueta melkeen ihmisten päälle käymään tai jopa henkeä uhkaamaan! Ihan niinku ne kalat sieltä virvelöimällä loppus, varsinki tuntuu että merestä kalat on loppumassa ku siellä käy porukka enemmän kuumana  :-)

Tuo etäisyys hommahan on tietysti hankala kun esim. oma mökki on joen rannalla joka ei ole leveimmilläänkään kuin noin 30 metriä, että siinä kun jokea ees takasin uistelee/heittelee väkistenki menee läheltä toisten laitureita ja rantoja. Ei tosiaan kuitenkaan luulis ketään haittaavan jos siitä ohimennessään kalastaa kunhan ei venettä siihen laiturin nokkaan parkkiin laita. Tietysti jos siinä on ihmisiä rannassa uimassa tai jtn niin silloin voi kiertää rannan mahdollisimman kaukaa ja olla heittämättä sitä rapalaa sinne jalkojen juureen  :-D

21
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Rannalta huutelijat
« : Elokuu 29, 2011, 16:57:30  »
Olipas ikävä tapaus! Ei kyllä onneksi ole tullut vastaan moista tilannetta, mutta varmasti teitte viisasti kun että alkaneet muorille takasi huuteleen!

Olen kyllä kuullut vastaavista tapauksista, ja itelläkin kerran meinas mennä järki ku ois mökillä pitäny päästä emännän kanssa naku-uinnille niin eiköhän siihen heilahtanu jotku kossit veneensä kanssa laiturin viereen virvelöimään! Jätkät oli kuiteski asiallisia ja siirtyivät kaummas ku näkivät että mökillä oli porukkaa.

22
Sekalaista juttua / Vs: Urheilu asiaa?
« : Elokuu 27, 2011, 17:07:26  »
Kyllä oli hieno suoritus Karjalaiselta ku heitti kauden parhaansa tähän mennessä kauden tärkeimpään paikkaan! Finaalissa ei oo mitään hävittävää niinku O-P itekki sano, kaikki vaan peliin ja kattoo miten käy.

Joo vaikka ei sieltä kisoista hirveesti oo menestystä odotettavissa niin kyllä niitä on silti mukava seurata.

23
Mainostus Sallittu! / Vs: Tarjousketju
« : Elokuu 25, 2011, 21:08:03  »
Citymarketeissa(ainakin kaikissa Jyväskylän) on kalastustarvikkeet -40%!

Valikoimahan on tietysti melko suppea mutta esim. Kuusamon uistimia löytyy aika hyvä valikoima ja Rapalan vaappuja. Jotakin avokelasettejäkin näky olevan ja sitte ihan perustarvikkeita: rasioita, laukkuja, siimoja yms.

24
Mainostus Sallittu! / Vs: Vieheet -40% vain tänään 24.08.2011
« : Elokuu 24, 2011, 13:27:35  »
Itekki hokasin saman tarjouksen, voimassa tosiaan vain tänään ja vain honkkari klubilaisille!

25
Vetouistelu / Vs: Vetouistelemalla kuhaa?
« : Elokuu 23, 2011, 09:17:29  »
Pari päivää sitten sain ensimmäisen kuhani, soutelemalla Petäjävedestä. Ei ollu mitallinen mutta kuha teki kyllä minuun vaikutuksen kalana, mukava uusi tuttavuus ainaisen hauen ja kirjolohen rinnalle!

Oli tosiaan  itselleni ensimmäinen kerta kun olin varsinaisesti edes kuhavesillä kalassa mutta sen verta pidin reissusta että täytyy lähteä useamminkin. Niin ja ottivieheenä toimi Merimetso, jolla kalakaveri on saanut muutenki hyvin kuhaa tänä kesänä. Tulihan siinä ohessä myös Haukea ja Affenta jotka kaikki otti Merimetsoihin.

26
Kelat & Vavat & Siimat / Vs: Shimano Zuraca 2500 avokela setti
« : Elokuu 22, 2011, 13:43:18  »
Itseltäni ei tuota Zuracaa löydy mutta yhdeltä tutulta kylläkin ja ihan hyvä peli kuulemma on! Perusvarma ja edullinen setti yleiskalastukseen.

Makuasioitahan nämä tietysti on myös mutta kyllä itselläni ainakin on pääasiassa positiivisia kokemuksia Shimanon välineistä.

27
Vieheet / Vs: Popperit
« : Elokuu 22, 2011, 09:28:43  »
Eilen pääsin testaamaan ensimmäistä kertaa uutta Conrad Popperia ja yleensäkkin popperilla kalastusta, vaikutti kyllä mielenkiintoiselta kalastukselta ja uistimelta vaikka en sillä mitään saanutkaan. Tosin kalastusaikakin jäi niin lyhyeksi että ei siitä voi vielä kovin suuria johtopäätöksiä vetää.

Onko muilla kokemuksia noista Fladenin Conrad Poppereista? Onko tullut saalista, ja jos on niin minkälaista?
Skitter Popit ainakin näyttää maksavan noin 3 kertaa enemmän joten tuleeko kalaa myös 3 kertaa paremmin  :-)

28
Eilen sain elämäni ensimmäisen Kuhan!  8-)

29
Uusi telkkari. Nyt on mukava katella kalastusohjelmia ku kalatkin on valtavan kokoisia  :-)

30
Länsi-Suomi / Vs: Köhniöjärvi
« : Elokuu 15, 2011, 09:26:49  »
Mites on Köhniö antanu kalaa tänä kesänä? Ilmeisesti sinne on kuitenki Kirjolohia tänäkin kesänä istutettu?

Sivuja: [1] 2


center>