Chat

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Tenu81

Pages: [1]
1
Länsi-Suomi / porin lammet
« on: December 17, 2004, 11:48:43  »
En ole pilkillä käynyt, mutta kyllä siellä joka talvi on pilkkijöitä. Tuskin kävisivät jos eivät mitään saisi. Keskelle vaan jaa pruuvaamaan.

2
Heittokalastus / Vuoden 2004 Ottivieheet
« on: December 02, 2004, 18:49:37  »
Ehdottomasti vuoden tulokas mun pakissani on Stormin suspending-jigit. Käsittämättömän hyviä haukipelejä.

3
Vetouistelu / Kalan-näköinen kalajigi
« on: December 01, 2004, 14:06:58  »
Kokemuksia vesiltä: Stormin suspending jigit tulivat kauppoihin viime keväänä ja heti Erä-lehti julisti ne vuosisadan haukivieheiksi. Pakkohan niitä oli ryhtyä kokeilemaan. Nyt yhden kesän käytön jälkeen voin todeta, että Erä-lehti ei ollut tällä kertaa aivan väärässä. Monta kertaa kävi niin, että vaikka kuinka paljon heitteli muilla uistimilla ilman tärppiä, niin samasta paikasta kaveri veteli haukia "sussella". Ilman tätä jigiä, olisi haukitilasto ollut varmasti kolmannesta pienempi. Kaverini kanssa kehittelimme myös taktiikkaa uistelua varten. Laitettiin ulommaiseen plaaneriin suspending jigi melko lyhyeen siimaan. Käännöksissä kun sisempi plaaneri jää paikoilleen niin naps, hauki kiinni. Samalla taktiikalla saatiin myös erään kisan suurin kuha, jota ilman oltaisiin jääty häntäsijoille... kannattaa kokeilla ja viestittäkää tuloksista.

4
Rakentelu / Plaanarikelojen valmistus
« on: July 13, 2004, 09:57:34  »
Hyvä! Kiitos vaivannäöstä! Noiden ohjeiden ja kuvien jälkeen uskon pystyväni valmistamaan itse tuollaiset kelat. katselin nimittäin Scottyn plaanarikeloja, ja niiden ovh oli 240 €!! Eli pienellä vaivalla saa varmasti yhtä toimivat, eikä rahaa kuluu juurikaan. Pitää vielä hankkia alumiinilevyä, muut ainekset taitavatkin jo olla kasassa. Töihin rupean heti kun työt taas alkaa elokuussa ja pääsee käsiksi työkaluihin :)

Tosin kalailmatkaan eivät ainakaan länsirannikkoa ole suosineet! Kireitä siimoja!!

5
Heittokalastus / abun terminator????
« on: July 12, 2004, 09:31:29  »
Paras ostos mulla ikinä on ollut 3-pack terminatoreja!! Haukea (ihan kelpo kokoista 3 kilosia monia + 1kpl. 5 kg ja 6 kg haukia) Lisäksi tämänhetken kuhaennätys tullut keltavihreällä Terminatorilla (2,7 kg.). Viime viikonloppuna tuo uistin kuitenkin jäi hauen hampaisiin kun peruke katkesi. Ei ollut mikään jättihauki, vaan oma vika kun huonokuntoisella perukkeella uistelin :cry:

Mutta varmaa on että samanlaisen uuden hankin jos vain jostain löydän...

6
Kaikkea kalastuksesta / Siiman värillä väliä?
« on: July 08, 2004, 08:17:18  »
Joskus aikaisemmin epäilin noita fluorisoivia siimoja. Kaverin kanssa sitten oltiin kalassa ja se käytti noita värisiimoja, eikä kalaa tullut yhtään sen vähemmän. Nyt olen itsekin siirtynyt fluorisoiviin siimoihin uistellessa. Varsinkin kuhastuksessa ne toimii kun vedellään pimeässä tai hämärässä. Siimat näkyy paremmin eikä mene sotkuihin niin helposti...

Heittovälineissä mullakin kuitenkin vielä ns. väritön (taikauskoinen kun olen) :wink:

7
Rakentelu / Plaanarikelojen valmistus
« on: July 06, 2004, 15:27:06  »
Kiitos! Melkoisen hyvät ohjeet annoit tuossa rakentelua varten, ja kyllä kiinnostaa nuo kuvat jos vain viitsit lähettää... Nyt pitää vain alkaa haalia tarvikkeita kasaa keloja varten! :D

8
Kaikkea kalastuksesta / vuoden paras ostos...
« on: July 05, 2004, 10:22:24  »
Mun paras ostos on varmaankin ollut aikoinaan Abu Terminator 3 pack. Ostin sen Turun Tyrskytaimenen loppuunmyynnistä pari vuotta sitten. Ovh oli 100 mk., ja siitä sai 60% alennusta. Hintaa siis tuli tollaset alle 7 ekeä!! Noi kolme terminaattoria on antanut tosi hyvin haukea ja ne on vielä kaikki tallessakin. :D

9
Rakentelu / Plaanarikelojen valmistus
« on: July 02, 2004, 10:26:44  »
Olen miettinyt valmistaa itse plaanarikelat targakaariin. Katselin tuollaisia tehdasvalmisteisia ja olivat melkoisen suolaisen hintaisia. Mietinkin että kyllähän tuollaiset itsekin väsää. Onko jollain hyviä ideoita miten ja mistä aineesta nuo kannattaa tehdä? Minkälainen naru pitäisi hankkia kelaan?

10
Vetouistelu / Re:mercuryn käyntiongelma
« on: June 30, 2004, 10:59:38  »
Joo. Mulla oli aikoinaan sama ongelma kun ekan veneeni hankin. Ekalla kerralla kone sammui ja tuli soutureissu. Kyllä siinä kiroiltiin. Nyt jälkikäteen naurattaa :D

11
Rakentelu / Targakaaret ja pulpetti
« on: June 30, 2004, 08:33:08  »
Mulla on Terhi 415 R vene ja siinä on jonkun itte tehty (tosi ruma) ohjauspulpetti. Ajattelin purkaa sen ja väsätä uuden. Onnistuuko tollanen jos tekee vesivanerista muotin ja pistää lasikuidun päälle? Voiko sen sitten hioa sileäksi ja tuleeko siitä liian painava tolla tavoin?

Sitten ajattelin hitsailla siihen targakaaret... eli olisiko jollakulla vinkkiä niiden tekoon ja ehkä pistää jotain kuvaa tai www-sivuja joista saisi mallia :)

12
Länsi-Suomi / Re:porin lammet
« on: June 29, 2004, 14:35:46  »
Noi Ulasoorin lammet on kyllä puitu hauen osalta. Oon joitain pieniä haukia saanut, mutta menettänyt tuhottomasti uistimia. Isoja ahvenia kyllä saa. Kannattaa kokeilla jigillä (varsinkin suspendig-jigillä). Ei toi mun mielestäni ole mikään hyvä kesäkalastuspaikka, mutta pilkillä nousee ihan kelpo ahventa :)

13
Kaikkea kalastuksesta / Re:Suurin kuhanne?
« on: June 22, 2004, 13:22:27  »
2,7 kg Kokemäenjoen suistosta pari kesää sitten. Muutama 2,5 kg ja parikiloinen viimekesältä. Tänävuonna tosi huono kuha syönti. Muutama hassu mitantäyttävä...

Pages: [1]


center>