Chat

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Eci

Sivuja: [1] 2 3 ... 32
1
Itä-Suomi / Vs: Kuhaa Joensuusta
« : Toukokuu 14, 2020, 19:53:00  »
Eipä oo huvittanu käysä enää joella kuhaa jigaamassa kun on niin vähän heittopaikkoja ja niin paljon porukkaa.

2
Itä-Suomi / Vs: Isompaa ahventa Joensuun läheltä??
« : Helmikuu 16, 2020, 17:30:44  »
Kuulostaa oudolta nuo Pyhäselän jäätilaneet. Heposelällä on kyllä reilut 30cm ja Oriveden isommilla selilläkin 25+. Kelkat ajeli eilen Kuhakivenselällä ja Pöllänniemessä verkkoukot ajelee semmosella latukoneen näkösellä vehkeellä jossa on telaketjut ja koppi. Mut kyllä pitää pakkasia tulla jos meinataan vielä kautta jatkaa. Viikko sitten oli apua lumettomista laikuista mutta nyt niistä ei juuri apua ollu kun lumet oli melkein kokonaan hävinny viikon aikaan.

Lauantaiaamuna menin kuitenkin samoille mestoille kokeilemaan Orivedelle kalkkusille päin...koko päivän sai etsiä ja kairata, kerran vaan sattu alle parvi josta sai nostella tommosta perus ruokakalaa pienemmillä tasureilla. Isoa 12cm Jekkua kun uitteli välivedessä niin silloin tällöin nousi pohjasta parempia viivoja ja jokunen nelisatanen iski kiinni.


Tänään aamulla väsytti niin kovasti etten taas jaksanu kun just ja just raahautua pöllänniemeen. Siitä jokunen sata metriä selälle viime sunnuntain kuhareiälle (joka oli railon vieressä sulana). Ensin kun pudotin kevennetyn tasurin väliveteen niin pohjasta syöksyi kilonen hauki välittömästi ja iski kiinni. Kun irrotin haukea huomasin kaiussa toisen hyvän viivan...hauki irti ja pilkki veteen ja pohjasta nous tasurille iso ahven mutta ei ottanu kiinni...tasuri ylös ja vaihto 5cm kaweri tasuriin...kala painui pohjaan päin mutta kun sain pilkin kalan lähelle se lähti uudestaan nousuun ja pamautti kiinni. Heposelän tän talven paras ahven 710g nous jäälle. Tuosta parin tunnin aikana alla pyöri kalaa mutta oli huonolla otilla. Tasureita vaihtelemalla sain muutaman hyvän filekalan iskemään ja 3 haukee samasta reiästä melkein putkeen. Jätin homman kesken jo puolilta päivin kun alkoi tuulemaan ja satamaan.  Jostain syystä tällä hetkellä isommat kalat on Heposelällä 8m vedellä vaikka aiemmin olen pilkkiny 4-6m vesiä. Niissä syvyyksissä ei tunnu olevan ainakaan selän puolella kalaa.
 

3
Itä-Suomi / Vs: Isompaa ahventa Joensuun läheltä??
« : Helmikuu 09, 2020, 20:40:27  »
Tällä hetkellä luulis olevan kalan löytäminen helppoa kun on railoja ja tummia laikkuja vähän joka järvellä mutta ei niitä sieltä ihan helpolla kuitenkaan oteta.

Lauantaina kävelin yli 8km Oriveden kalkkusen selällä ja vasta joskus iltapäivästä löyty yheltä railolta semmonen isompi laikku josta vajaa viis kiloo hyvää filekalaa. Suurin 580g.


Tänään Heposelällä. Aamulla heti kaheksan jälkeen löyty pari laikkua ja karkuutin jonkun helvetinmoisen mörön avannon alla. Oli varmaan yli puol metrii jäätä railon vieressä niin en nähny kalaa kunnolla...joko kuha tai helevetin iso ahven. Siinä sit meni vähän motivaatio mut jaksoin kuus tuntii kalastaa ilman mainittavaa saalista. Pieni hauki ja muutama ahvenen sintti koko päivänä. Olin jo autolle kävelemässä kun päätin vielä kairata pari laikkua...eka osu liian syvään (12m) mut toisessa oli "vaan" 8m vettä alla ja heti näky kaiussakin elämää. Tunnin aikana nostelin toistakymmentä hyvää filekalaa ja 48cm/940g kuhan. Ahvenet ei mitään jytkyjä mut semmosta tasasta 350g kalaa useempia. Kuhia olis varmaan ollu alla enemmänkin mutta ne ei perkele syö millään...pitäs varmaan olla pysty ja värikoukku tms. pyytö. Ja tästä lähtien pitää keskittyä Heposkalla syvempiin vesiin. Monta kertaa 7-9m vedet yllättäny positiviisesti vaikka ennen aina on tullu jossain 3-6 metrissä nysvättyä....kuore on tuolla syvässä niin kai se isompi ahvenkin siellä sit on sitä syömässä...tosin tänä talvena on melkein kaikilla ahvenilla ollu tyhjät mahat tai korkeintaan jotain sulanutta mössöä mahassa...en oo kertaakaan päässy kunnon syönnille vaan aika pieniä tasureita saa uitella. Joka reissulla tulee yksittäisiä ahvenia 10cm kevennetyillä mutta jos tommosta perus ruokakalaa haluaa niin kyllä se on joku eepen 7+ ja Kaweri kevennetyn 5cm malli mitä kannattaa tarjota.


4
Itä-Suomi / Vs: Isompaa ahventa Joensuun läheltä??
« : Helmikuu 03, 2020, 07:52:03  »
Nihkeitä reissuja ollu..ei löydy jytkyahvenet millään. Viikko sitten oriveden kalkkusenselältä viis sinttiä ja sunnuntaina mökkijärveltä mp:t. Nyt sentään tuli ruokakalat molempina  päivinä mutta jäi silti suurin ahven alle puolen kilon.

Lauantaina Samppaanselällä 9km kävelyä ja iltapöivästä railolta kalat.


Sunnuntaina Pöllänniemessä kiertelin ja sain muutamia sinttejä sieltä täältä..iltapäivästä yhen jälkeen löyty laikku 4m vedeltä ja siitä kalat yhestä reiästä. Pikkurasurilla joutu ihan pohjasta härnäämään.5
Itä-Suomi / Vs: Isompaa ahventa Joensuun läheltä??
« : Tammikuu 29, 2020, 14:47:16  »
Niin mihin lie kelkkamies eilen ajanut pyhäselällä. Jossain pyhäsaaren lähellä, kun ei oikeestaan jäätä ole ollut yhtään. Pelkkää pehmyttä lunta mikä estää tehokkaasti jään paksuuntumisen, vaikka joku pakkaspäivä olisikin.

Joku virtapaikka ollut. Eihän siellä silloin vielä lunta ollut yhtään, nythän sitä on pari päivää satanut. Railoja on ollut koko talven monilla järvillä mutta kyllä siellä silti jo kuukauden on verkkoukot ajelleet kelkoilla. Jokainen omalla vastuulla jäille..omasta mielestäni on hyvät jäät

6
Itä-Suomi / Vs: Isompaa ahventa Joensuun läheltä??
« : Tammikuu 26, 2020, 22:18:27  »
Jäätä on vaikka autolla ajaisi ja tälläkin hetkellä yli kymmenen astetta pakkasta. Orivedellä isoilla selillä 20cm..pienemmillä järvillä jo yli 30cm. Kalantulo heikentyny alkukaudesta...muutamia ahvenia per reissu. Oon kyllä kuullu juttuja esim. Kuoringan hirmusaaliista mutta ei viiti mennä sinne porukan sekaan istumaan vaan mieluummin kiertelen uusia paikkoja etsimässä ja hankin  kokemusta.

7
Itä-Suomi / Vs: Isompaa ahventa Joensuun läheltä??
« : Tammikuu 10, 2020, 18:45:18  »
Eiköhän tuota pääse jo melkein joka paikkaan...Kuoringallakin retkiluistelijoita näkyny.

Ite oon käyny Onkamolla ja Heposelällä muutamia reissuja...ruokakalat on tasurilla yleensä tullu.

Onkamolta suurin ahven 680gHeposelältä loppiaisen aikaan suurin ahven 590g...isompaakin oli tarjolla mutta ei noussu ylös asti. Kalojen mahat aivan tyhjiä eli eivät oo syönnillä..jokainen kala pitää erikseen houkutella ottamaan ja max 7cm tasurit kelvannu. Heposelältä löytää kalat pohjakartan avulla..ei siihen laikkuja tarvii..ja aika pitkälti ne on siellä missä aiempinakin talvina

Kauden kärki 780g itsenäisyyspäivänä eräältä tosi pieneltä lammelta


Haukee tulee ihan riesaksi asti useempia per reissu...viimeks tais tulla neljä

8
Itä-Suomi / Vs: Isompaa ahventa Joensuun läheltä??
« : Joulukuu 13, 2019, 17:47:06  »
Aika kuollu foorumi...ite kerinny kolmesti käymään pilkillä tänä "talvena". Kauden kärki 780g ahven lammelta. Huomenna yritetään taas etsiä jostain kantavaa jäätä.

9
Itä-Suomi / Vs: Kuhaa Joensuusta
« : Toukokuu 20, 2019, 08:05:47  »
Kautta aloteltu ja tuulaakin kohdalla ihan hyvää alkavaa syöntiä havaittavissa 2 reissua 6 kuhaa ja 1 krokotiili kiinni.

Varmaan ois syöntiä jos jossain mahtus heittämään...viime viikolla kävin katsomassa Tuulaakilla ja käännyin pois kun oli laituri aivan täynnä laivoja. Jossain välissä ois ehkä mahtunu pilkkimään mutta ei heittämään. Pitää kesäkuun alussa kun loma alkaa niin koittaa ruokakuhat käydä hakemassa mutta ei oo enää samanlaista poltetta jigihommiin kun muutama vuosi sitten. Ostin perhokalastuvälineet ja meinasin kokeilla vieläkö vanhoilla päivillä oppis jonkun uuden homman :D

10
Itä-Suomi / Vs: Isompaa ahventa Joensuun läheltä??
« : Maaliskuu 10, 2019, 20:01:22  »
Ei oo mitään kehusaaliita kyllä tullut siihen nähden miten helvetin paljon on tullut käveltyä ja kairattua

Oriveden kalkkusenselälle jokunen reissu ja pelkästään perus ruokakalaa...ei mitään isompia.Heposelälle tein Pöllänniemestä yli 8h reissun torstaina ja saaliina oli puolikiloinen hauki. Ei ollu selkävesillä ahvenet.

Perjantaina enempi Hepolahen puolella ja siitä löyty yks reikä mitä kyttäämällä 9 ahventa 3,4kg suurimpien ollessa 580g ja 520g.


Tänään samoille reijille menossa aamulla niin kävi sen verran onnettomasti että selkä hajos. Märkää lunta oli satanut muutaman sentin kerroksen ja paikoitellen oli tosi liukkaita alueita missä sit vedin lipat ja venäytin selän niin että en jaksanu juuri liikkua ja kairata vaan kyttäsin paria reikää muutaman tunnin ja sit hitaasti hiipimällä pääsin takasin rantaan. Tän päivän saldo 3 haukee ja yks 620g ahven.

11
Itä-Suomi / Vs: Isompaa ahventa Joensuun läheltä??
« : Maaliskuu 05, 2019, 21:48:31  »
Eilen Kuoringalle kerralla kaksi reissua eli ensimmäinen ja viimeinen tälle talvelle. Ehkä kymmenkunta tirriä viiteen tuntiin ja nekin 20m:stä niin olkoon ensi vuoteen...

Ylikalastettu lammikko. En mee ainakaan seuraavaan viiteen vuoteen.

12
Itä-Suomi / Vs: Isompaa ahventa Joensuun läheltä??
« : Maaliskuu 05, 2019, 18:54:50  »
Ei oo pitkään aikaan tullu oikein mitään kalaa...muutamia 200g ahvenia Pyhäselältä lauantaina ennen lumisateita...tänään kairasin Ilomantsissa jotain suolampee mutta en löytäny semmosta kohtaa missä ei ois kaira osunu mutapohjaan :D

Pari viikkoo sitten Orivedeltä hyvää ruokakalaa parina päivänä mutta ei yhtään puolen kilon ylitystä. Omalla kohdalla tosi kusinen talvi isomman ahvenen suhteen vaikka tuota ruokakalaa on tullu kyllästymiseen asti.

13
Itä-Suomi / Vs: Isompaa ahventa Joensuun läheltä??
« : Maaliskuu 02, 2019, 09:48:24  »
Sen verran hyvä keli liikkua että joku painelee potkurilla menemään tuossa napaluodon kupeella. Ite liikun jalan...muuten pirun hyvä mut liukkaita kohtia siellä täällä

14
Itä-Suomi / Vs: Isompaa ahventa Joensuun läheltä??
« : Helmikuu 16, 2019, 18:27:19  »
Hepolahelle ei kannata mennä mistään. Tänään ei yhtään otettavaa ahventa. 4 haukee ja muutama pilkin mittanen ahvenen sintti. Muualta päin taas on tullu jotain 1-1,5kg ahvenia mutta ne on sen sortin kalamiehiä että ne osaa ettiä isompaa kalaa ja ne ei täällä netissä huutele paikkoja :D

15
Itä-Suomi / Vs: Isompaa ahventa Joensuun läheltä??
« : Helmikuu 09, 2019, 18:07:47  »
Tänään löyty Hepolahelta muutama hyvä laikku mut kala ei syöny...3 fileahventa (300-400g) ja vähä silppua + 4kpl haukia jotka alkaa vituttamaan kun särkyy jatkuvasti kalliita tasapainoja. Kilokaloja on tänäänkin nosteltu useasta paikasta mutta ite en tuonne suuremmille selille jaksa lähtee kipeellä selällä juoksentelemaan :D Hyvä että aina edes sormiin haju jää.

16
Itä-Suomi / Vs: Isompaa ahventa Joensuun läheltä??
« : Helmikuu 02, 2019, 11:48:03  »
Vittu että on kuollu meininki. Hepolahella tuijottanu aamusta asti tyhjää kaikua. Onko nyt viimesenä kolmena viikonloppuna tullu yhteensä 5 ahventa....taitaa joutaa pilkkivehkeet varastoon jos vaikka ens talvena kokeilis uudestaan. :-(

edit. iltapäivällä yhestä reiästä 5 fileahventa ja kaks haukee vähän lämmitti mieltä kylmänä päivänä...suurin ahven ehkä nelisatanen

17
Itä-Suomi / Vs: Isompaa ahventa Joensuun läheltä??
« : Helmikuu 01, 2019, 22:28:36  »
Mikä lie pyhäselän jäätilanne? Napaluoto-pyhäsaari akselilla?

Kyllähän se kävellä kestää. Viikko sitten vuoniemessä oli 15cm teräsjäätä...sit vettä ja sen päällä kohvajää joka jossain paikoissa kesti kävellä ja jossain sitten upotti melkein polvea myöten. Vaikee sanoo mikä tilanne tuolla isoilla selillä on. En ainakaan moottorikelkalla lähtis...voi upota kelkka sohjoon aika pahasti.

18
Itä-Suomi / Vs: Isompaa ahventa Joensuun läheltä??
« : Tammikuu 29, 2019, 11:05:40  »
Ei taida tällä lumi määrällä päästä kuin mökkien pihoille haulikon tähtäimeen :(

Hyvin mahdollista. Lauantaiaamuna ajelin jänisselkä-hämeenselkä suunnalla ja kaikki venerannat ym auraamatta tänä talvena

19
Itä-Suomi / Vs: Isompaa ahventa Joensuun läheltä??
« : Tammikuu 28, 2019, 23:04:34  »
Onko Hepolahdella mitään teitä aurattu rantaan asti minne vois auton jättää? oon tänä talvena kulkenu vaan tuolla Pöllänniemessä päin kun on aina varma parkkipaikka.

20
Itä-Suomi / Vs: Isompaa ahventa Joensuun läheltä??
« : Tammikuu 28, 2019, 13:24:37  »
No perkele. Lauantaina pyhäselältä puhtaat nollat. Ei edes kaiussa näkyny mitään...eilen sama Heposelällä paitsi aamusta yks hauki...ei yhtään ahvenia edes kaiussa.

21
Itä-Suomi / Vs: Isompaa ahventa Joensuun läheltä??
« : Tammikuu 26, 2019, 20:02:05  »
Kertokaa nyt helevetissä onko jostain tullu kalaa...ite oon onkinu Tikanselkää ja Pyhäselkää....Tikalta 2-3 ahvenen reissuja ja tänään talven ensimmäiset mp:t Pyhäselältä. Olin varmaan liian syvässä kun 6h aikana ei näkyny kun jotain kuoreparvia kaiussa. Huomenna vois käydä vielä Heposelän testaamassa, siellä luulis ainaki jotain näkyvän edes kaiussa.

22
Itä-Suomi / Vs: Isompaa ahventa Joensuun läheltä??
« : Tammikuu 14, 2019, 16:13:31  »
Jossain kantaa kohva ja jossain ei....isoilla selillä kauempana parempi kävellä...rantojen lähellä ja suojaisissa paikoissa esim. saarten luona aika helvetin tuskaa kun on lunta ja vettä.

23
Itä-Suomi / Vs: Isompaa ahventa Joensuun läheltä??
« : Tammikuu 12, 2019, 16:43:39  »
Perkele että oli raskas päivä. Tikanselälle menin Vuoniemestä. Ennen puolta päivää en nähny edes kaiussa mitään. Joskus yhen aikoihin sain 3kpl ahvenia joista kaks suurinta kolmesatasia...iltapäivällä ennen pimeän tuloa näky kaiussa niin saatanan hyviä kaloja että kai sinne pitää huomennakin lähteä tyhjää pyytämään....varmaan ois kilo menny rikki jos yks pieni tärppi ois tarttunu :D

24
Itä-Suomi / Vs: Isompaa ahventa Joensuun läheltä??
« : Tammikuu 06, 2019, 23:37:28  »
siitäkös tukkipuotos paikalta oot lähteny?

siitä

25
Itä-Suomi / Vs: Isompaa ahventa Joensuun läheltä??
« : Tammikuu 06, 2019, 19:34:05  »
Lunta on rantojen lähellä tosi paljon..selällä vähän vähemmän. Tänään ei tasuria syöny...tosin se perjantain paikka oli jo eilen ongittu tyhjäksi.  Kai sinne vähintään se kilometri tai puoltoista pitää kävellä. 5m vedellä on kala.

26
Itä-Suomi / Vs: Isompaa ahventa Joensuun läheltä??
« : Tammikuu 04, 2019, 20:09:34  »
Tänään Heposelällä ei tarvinnu montaa reikää kairata. Löyty laikun tapanen kohta josta kahelta reiältä kymppisäkki filekalaa. Suurin osa Panuccin kuorekevennetyllä ja osa Perzan karvaperseellä. Isoin ahven 795g/39cm.


27
Itä-Suomi / Vs: Isompaa ahventa Joensuun läheltä??
« : Joulukuu 31, 2018, 15:56:47  »
Kuoringalla koko päivä. Aamulla noin puol kymmenen aikaan yks ahven ja sit oli pari tuntii hiljasta. Puolen kahentoista aikoihin pyörähti parvi alla josta kolme ahventa ja sitten hiljeni. Eli päivän saldo neljä ahventa. Vaikka yks oli ihan ok 590g kala niin en ihan heti lähe tuonne uudestaan tyhjää kaikua tuijottamaan.

28
Itä-Suomi / Vs: Isompaa ahventa Joensuun läheltä??
« : Joulukuu 30, 2018, 20:42:00  »
Ihan tarpeeks tulee kalaa...ei jaksas onkii mitään repullista silppua. Päivän kun istuu muutamalla reiällä ja tuijottelee kaikua niin ruokakalat saa. Eilen pöllänniemestä selälle päin ja muutaman filekalan sain...suurin 485. Ois tullu kappaleita varmaan jos ois pienempiä pilkkejä uittanu mut en jaksa enää käyttää mitään 7cm pienempiä tasureita...myös värikoukut jättäny pois pilkeistä

29
Itä-Suomi / Vs: Isompaa ahventa Joensuun läheltä??
« : Joulukuu 27, 2018, 15:42:27  »
Ite tulin just Hepolahelta siitä Lehmosaaren kupeelta....4kpl otettavia ahvenia 300-400g ja kaks haukea. Tosi vähän näky ees parempia kaiussa. Nyt saa nuo paikat olla...alkaa olla jäällä niin paljon lunta ja vesisohjoo että ei enää jaksa kävellä kun ei saa autoa mihinkään lähemmäksi. Jos ei kohta tuu kunnon pakkaset ja lopu tuo saatanan lumen tulo niin tulee huonot jäät ja vittumainen liikkua.

30
Itä-Suomi / Vs: Isompaa ahventa Joensuun läheltä??
« : Joulukuu 26, 2018, 18:56:51  »
Hienot kalat. Tuliko miltä syvyydeltä?

4,5-5,5m

Sivuja: [1] 2 3 ... 32


center>