Chat

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Perca

Sivuja: [1] 2 3 ... 22
1
Pilkintä / Vs: Hauen täkyonginta talvella
« : Joulukuu 11, 2013, 20:25:40  »
Pirun komeita jeddoja Suurkalastaja1:llä! Minkälainen viritys sulla on? Elävä syötti, kolmihaarat, kevlar-lanka?

2
Sekalaista juttua / Vs: Intti
« : Joulukuu 11, 2013, 20:18:09  »
Näin sitä ihan muutamassa vuodessa oppii jonkin verran asevelvollisuudesta ja sodankäynnistä. Kävin aliupseerista upseeriksi -täydennyskurssin 9 Haminassa 2012-2013, ja oli varsin positiivinen kokemus. Reserviläisenä kurkkusalaattihommat tuntuvat ihan erilaiselta kuin asepalveluksen aikaan! Kovia KH-päiviä on ehtinyt kertyä sitten viime postauksen +30 ja VEH-päiviäkin +10.

3
Jos kivellä yltää heittää rannasta niin silloin ovat liian lähellä. Täälläpäin ei ihan noin kusipäistä toimintaa oo onneksi vielä näkynyt, lähimmillään juuri ja juuri ripuliranteisen kivenheiton kantamattomissa...

4
Onginta / Vs: Karpin onginta
« : Heinäkuu 04, 2012, 17:07:26  »
Mitkä välineet ovat hyviä karpeille ja onko omia kokemuksia kertokaa :mrgreen: :mrgreen:

Parahin popedapoika, aloita seuraavalla kerralla haku-toiminnolla. Yllättäen olisit voinut bongata tämän threadin, mihin yhdistin viestisi.5
Sekalaista juttua / Vs: Miksi kala-/metsämiehet eivät kosi?
« : Heinäkuu 02, 2012, 22:42:21  »
Lainaus käyttäjältä: Mightylizard
Joten Perca voi minua halutessaan kutsua vaikka miksi...

Yritin kirjoittaa keveän humoristisesti, taitaapi tämä topicin aloittaja olla semmoinen peikkotyttö, ehkä jopa todellinen trolli  :roll: Taisi mennä vähän ohi, pahoittelut. Todellisuudessa oon sitä mieltä että jokainen tekee just niin kuin parhaaksi näkee.

6
Sekalaista juttua / Vs: Miksi kala-/metsämiehet eivät kosi?
« : Heinäkuu 01, 2012, 22:18:40  »
Lainaus
Kertokaas herrat hyvät, miksi ihmeessä asutte vuosikaudet naistenne kanssa ettekä kosi?

Naisilla on silloin tällöin taipumusta tulkita asioita. Sillä, mitä mies sanoo, ei välttämättä ole mitään tekemistä sen kanssa mitä nainen kuulee. Tai varsinkaan sen kanssa mitä nainen ymmärtää. Tai kaikista vähiten sen kanssa miten nainen sen muistaa. Jos mies ei kosi, mies ei halua kosia.

Lainaus
Odotatteko että nainen tekee aloitteen vai mitä?

Jos kyseessä on iso mies (munat ja kaikki), ni kyllä se kosii sitä naista kenet haluaa. Nykyisen ekohipster-luomuasfaltti -sukupolven edustajat saattavat valehdella selittää rengastamattomuuden syyksi sen, ettei ole nykyaikaista avioitua. Paskan marjat sanon minä, jos nainen kolahtaa niin rengas heilahtaa.

Lainaus
Ei me naiset aleta ikuisuuksia odottelemaan! Onnettomiksi tulemme kun meitä pidetään itsestäänselvyytenä!

Näinä tasa-arvon onnenpäivinä sitä voi lähteä litomaan just sillä hetkellä kun tilanne ei miellytä. Kaippa siitä joku tasa-arvovaltuutettu saa kiksejä kun tähän tilanteeseen on tultu. Mies ja nainen eroavat geneettisesti melko paljon, mutta kohtelu on kuin saman muotin tuotteelle. Miksi tulla onnettomaksi ja odotella vanhan mallin mukaisesti kosintaa, kun voi lähteä kuokkimaan onnea tasa-arvon siivet lepattaen?

Jos tilanne ei miellytä ni rengasta nakkiin tai maiseman vaihto, jos asia on tärkee.

Erään teorian mukaan todellisella kalamiehellä ei naista olekaan...

7
Sekalaista juttua / Vs: Aseet.
« : Kesäkuu 17, 2012, 20:01:51  »
Lainaus käyttäjältä: Perca
Hakemus vetämässä Tikka T3 .222Rem lintukiväärille.

Poliisille risuja tästä suorituksesta. Vein hakemuksen helmikuun alussa poliisilaitokselle, muistaakseni 3. tai 5. päivä. Käsittely vei 3kk ja meni vielä 1kk että sain käsitellyn hankkimis- ja hallussapitolupahakemuksen (tässä vaiheessa jo hankintalupa). Oli käsitelty 15.5 mutta sain sen käteen vasta 15.6...

Nooh, näitä sattuu. Nyt tilaamaan Ahti Huvilalta Tikka Varmint SS LH.

Toivon näkemyksiä ja kokemuksia optiikasta. Kriteereinä hintalaatusuhde ja suurennusvara.

Vaihtoehdot:
1. Meopta Meopro 4-12x50
2. Bushnell Elite 3200 Rainguard 5–15x50
3. Leupold VX-1 4-12x40


8
Sekalaista juttua / Vs: "Vitsinurkka"
« : Kesäkuu 17, 2012, 19:42:11  »
Isännällä oli kanala; vanha kukko ja parvi kanoja. Eräänä päivänä kanalaan kuitenkin ilmestyi nuori kukko. Kanat ihastuivat heti uuteen tulokkaaseen. Vanha kukko totesi nuorelle kukolle:

"Kuule, meillä tulee kuitenkin kilpailu näistä kanoista. Me voidaan pöllyyttää toisemme henkihieveriin tai ratkaista asia kuten herrasmiehet - juoksukilpailulla. Viisi kertaa kanalan ympäri ja voittaja saa kanat. Miltäs kuulostaa?"

Nuori kukko oli varma voitostaan. Vanha kukko pyysi vielä puoli kierrosta etumatkaa ikänsä takia. Nuori kukko suostui tasoitukseen voimaa uhkuen. Mentiin lähtöviivoille ja karmea kiri alkoi.... Nuori kukko saavutti vanhaa kukkoa metri metriltä. Siinä vaiheessa isäntä tuli kanalalle ja näki vanhan kukon juoksevan henkensä edestä nuorta kukkoa karkuun. Isäntä ampui siltä istumatta haulikolla nuoren kukon ja mutisi; "Perkele, jo kolmas homokukko tässä kuussa..."

9
Niin, se opiskeluhan kannattaa....? Suomessa ei kohtapuoleen ole sitä keskiluokkaa laisinkaan?

On vain riistäjä rikkaat ja ne köyhät joilta rikkaat riistää?>ja kelakin lakkautettu toivottavasti :wink:. (mitä ne rikkaat sillä tekee?) saa vielä kaupanpäälle nöyrempää halpatyövoimaa helpommin.

Kouluja käy ne joilla on vanhemmilla varaa kustantaa ja köyhät tyytyköön almuihin.

 Opintotukikin lailla kielletään jne... kapitalismin kukoistusta ajetaan nykyään täydellä höyryllä läpi.

Esim. ei rikkailta saa verotuloja ottaa, koska niitä on niin vähän :-D>aika paksua etten sanoisi>sitten samaan hengenvetoon säästökuuri iskee päiväkoteihin,matalapalkkaisiin,kouluihin jne. puolustuskyvyttömiin heiltä, kun voi ottaa ,koska ovat suurempi ryhmä....kohtuuttoman suurine palkkatuloineen.... hyvä suomi ja muut kehitysmaat!

Siinähän tietää juristiksi lukeneensa ,kun kaupan kassalla minimipalkalla jne.. joutuu köyhemmät toisen työpäivän ja viikonloput opiskelun päälle raatamaan jos meinaa nahkaansa kalliimmalla saada myytyä :-P.

Toivottavasti löydät kultaa sieltä maanalta :-D.

Johan on katkeran kuuloista tekstiä?

Suomi on siitä poikkeuksellinen maa moneen muuhun verrattuna, että kaikilla on yhdenvertainen mahdollisuus esimerkiksi korkeakouluopintoihin. Esimerkiksi Englannissa pääsy yliopistoon on äärimmäisen vaikeaa pienituloisesta luokasta. Jos ei jaksa/viitsi/kiinnosta niin se on sääli, mutta aina kannattaa vinkua ja valittaa.

Jos yhtään viitsi nähdä vaivaa, niin kokopäiväisen opiskelun ja työnteon voi sovittaa hyvin yhteen. Vapaa-ajallekin jää aikaa. Jos aikaansa siis käyttää enemmän itsensä ja tilanteensa kehittämiseen kuin itkemiseen siitä, kuinka kaikilla muilla on asiat paremmin.

10
Sekalaista juttua / Vs: Aseet.
« : Maaliskuu 08, 2012, 17:05:38  »
Sako .308
Valmet 412, 12/70, 28" piipuilla

Herätellään tätä keskustelua omalla päivityksellä.

Sako pääsi hyvään kotiin oikeakätiselle kaverilleni ja ostin tilalle vasenkätisen Tikka T3 Stainless .308:n. Uutena työkaluna pienpetojen loukku- ja luolapyyntiin Reckin pienoisrevolveri.

Hakemus vetämässä Tikka T3 .222Rem lintukiväärille.

11
Pyydyskalastus / Vs: Iskukoukkukalastus
« : Maaliskuu 08, 2012, 13:28:21  »
Miten iskukoukut saisi viritettyä herkemmiksi?
Ostamani ahti-iskukoukut kun on turhan jäykät.

Heitä niillä alumiineilla vesilintua ja osta tukevat kolmihaarat!

Sen jälkeen ainoa ongelma onkin että miten saada saaliskalat mahtuvaan avannosta, kun kairasta loppuu mitta.


12
Pilkintä / Vs: Jäätilanne 2011-2012
« : Tammikuu 28, 2012, 18:32:20  »
Helsingin merialueella 10-15cm jäätä, uitin tänään verkot. Ihan hyvillä mielin olin - piikit kaulassa.

13
Sekalaista juttua / Vs: Mikä mopo?
« : Tammikuu 10, 2012, 19:43:21  »
Tuossa jälkimmäisessä kappaleessa juuri takasit sen ettei onnistu...

Pisteet Petelle ja kiitokset päivän nauruista  :-D

14
Sekalaista juttua / Vs: Paintball
« : Joulukuu 19, 2011, 14:24:16  »
Muutama viikko sitten pääsin ensimmäistä kertaa kokeilemaan tätä kaverien kanssa Sissoksen tiloissa. Älyttömän hauskaahan se oli, vähän isommat pojat pääsivät leikkimään sydämensä kyllyydestä!

Kysyin siinä ennen ekaa peliä kaverilta että miltäs se tuntuu kun kuula osuu. Vastauksena vanha kunnon "älä pelkää, ei se satu..." ja ensimmäiseen peliin luottavaisin mielin. Pienen tarkennuksen olisi tosin voinut tehdä; "kivun määrä riippuu siitä että mihin se herne sattuu osumaan". Ensimmäinen laaki kimposi päälaesta kattoon, sattui muuten ihan saatanasti. Seuraavassa pelissä etenin nopeasti kärkeen kiilaksi ja jäin väijyyn. Vastustaja ei huomannut meikäläistä vaan keskittyi takanani toiseen suuntaan ampuneeseen joukkuekaveriin.

Vastustaja syöksyi eteenpäin ja äkkäsi mut puolta sekuntia liian aikaisin. Ammuin nopeasti kaveria rintaan, mutta se ehti vetää samanaikaisesti liipaisimesta. Olin jäänyt polvelle väijyyn, ja se pieni vihreä herne löysi tiensä noin 325km/h -vauhdilla mun polvilumpion alapuolelle. Jänne jousti sen verran ettei se kuula edes mennyt rikki. Hoin siinä erinäisiä muinaisjumalia sikiöasennossa ja polvea pidellen lattialla... Siinä vaiheessa se päälaaki tuntui enää pieneltä sipaisulta.

Loput pelit menivät varsin mallikkaasti, peli oli tasaista eikä kukaan saanut todellisia vammoja. Viimeisessä pelissä mun hyvin tähdätty laaki osui vähän liian alas ja vastustajaa kaulaan. Siitä jäi melkoinen verinirhauma, mutta oltiin taas kavereita jälkipelivaiheessa!

Jos kalassanetissä on enemmänkin harrastajia, niin mä oon mukana kun lähdetään tällä porukalla pelaamaan!

15
Keskustelua Kalapedian artikkeleista / Vs: Talvihauen täkykalastus
« : Joulukuu 17, 2011, 18:24:35  »
Päivitin tekstiosuuden ja kuvat tälle vuosikymmenelle..

16
Sekalaista juttua / Vs: Kalassa.netin plösöt
« : Joulukuu 09, 2011, 11:41:59  »
Älä Mikko sitten alota liian kovaa. Jos paikat hajoaa tai tulee rasitusvamma niin siinähän sitten konkkaat lenkkiä yhdellä jalalla. Elämäntapaläskinä pakko varmaan kertoa omaakin tarinaa. Palvelukseen astuessa viisari värähti muutamaa kiloa vaille 110kg kesällä 2008. Edelleen 185cm mutta tänään vaaka näyttää 87kg. Siinä yheksänkympin tietämillä se pyörii.

Jotenkin tuntuu siltä että kun liikkuu enemmän ja syö vähän terveellisemmin niin kroppa näyttää pitävän omistaan. Pitelee välillä semmosta nälkää päällä että näköä heittää. Onko kellään kokemuksia vastaavasta, kannattaako sitä vaan pureskella kynsiään ja kestää sitä näläntunnetta mikäli haluaisi laihtua?

2 x 60min viikossa sählyä ja 2 x 7km lenkki (40min).

17
Sekalaista juttua / Vs: Kysy mitä vaan....
« : Heinäkuu 03, 2011, 16:38:35  »
Otetaan teoreettinen tilanne; oon menny hevoskärryillä baariin. Hevonen osaa reitin kotiin. Oon tukevassa tukkihumalassa ja sammun kärryihin, en kuitenkaan ohjastajan paikalle vaan sinne matkustajaloosiin. Saanko sakot jos reitillä on ratsia?

18
Etelä-Suomi / Vs: Rannalta kalastusta Helsingissä?
« : Huhtikuu 16, 2011, 00:38:27  »
Voivat olla paikat vähän vähissä näin aikaisin keväästä. Tai no aikaisin ja aikaisin, mutta useat mun vakipaikoista ovat vielä tiukassa jäässä. Ne mestat mitkä ovat auki taitavat olla ristiin rastiin siikasiimoissa. Omani mukaanlukien huomenna ;) Motonetistä matoja ja siikaongelle! Vuosaari ja Lauttasaari ovat ainakin osittain auki.

19
Kuten seuran perustaminenkin, ensimmäinen miitti tulee melkoisella salama-aikataululla. Siikaa lähdetään onkimaan pääkaupunkiseudun rannoilta perinteisin menetelmin jo tulevana lauantaina 16.4.2011. Tervetulleita ovat kaikki kalastajat kokemukseen ja ikään katsomatta, joko liottamaan siimaa veteen tai vain keskustelemaan uusimmista vinkeistä!

Seura tarjoaa jäsenilleen eväskahvit, syötit ja pientarvikkeet. Mukaan siis lämpimästi vaatteita sekä virvelit – taskuun myös tarvittavat luvat! Tähän mennessä vastaavissa tapahtumissa on ollut viidestä kahteenkymmeneen osallistujaa, ja otamme tarvittaessa ilmoittautujien ylärajalimiitin käyttöön. Rannalla on tarkoitus istua kalavaleita kertoen, hyvää henkeä luoden, uusiin ihmisiin tutustuen ja luonnollisesti isoa siikaa tavoitellen!

Lähetä minulle ensisijaisesti sähköpostia tai soittele, niin kerron missä tavataan lauantaina. Aamu-unisilla ei ole kiire, porukkaan mahtuu myöhemminkin aamusta tai iltapäivästä – kalalle tai vain jutustelemaan! Seuran ulkopuoliset, kalalle haluavien tulee pitää huolta omasta varustuksestaan. Keli on tämänhetkisen ennusteen mukaan lämmin, keväinen ja tyyni. Tilastojen valossa siiat ovat aktivoituneet jo aamuhämärissä, aion itse olla rannassa jo hyvissä ajoin.

18-64 -vuotiaat joutuvat lain mukaan maksamaan kalastuksenhoitomaksun. Siianongintaan Helsingissä tarvitaan lisäksi läänikohtainen viehekalastuslupa, tai vaihtoehtoisesti Helsinki-Espoon merialuelupa. Alle 18-vuotiaat tai yli 64-vuotiaat eivät käsitykseni mukaan tarvitse lupia 1 vavalla onkimiseen. Lämpimästi tervetuloa ja rohkeasti porukkaan!

Ilmottautuminen, tiedustelut ja kysymykset:
[email protected]

20
Pistetäänhän tää nyt pakettiin. Esitän kilpailumuodoksi ja säännöiksi seuraavaa;

Vuoden 2011 suurkalakisa

§1 Kilpailu on tarkoitettu vain jäsenille.

§2 Kilpailuaika on vuoden 2011 loppuun, ilmoituksen vuoden 2011 aikana saadusta kalasta voi jättää viimeistään 5.1.2012 12:00.

§3 Kilpailuun voi osallistua kalalla, mikä on saatu jäseneksi liittymisen jälkeen kalenterivuoden 2011 aikana.

§4 Sarjat ovat; lohikalat, muut petokalat ja särkikalat - aktiivi- ja passiivisarja erikseen.

§5 Koska kisataan pienellä porukalla ja hyvällä omallatunnolla, niin mitään nippelitodisteita ei tarvita. Pituus ja paino, mielellään kuva.

§6 Vertailupainot Ennätyskalarekisteristä.

--

Lisäksi esitetään että nämä säännöt hyväksytään mahdollisilla muutoksilla pikimmiten ja että Aatami ja/tai allekirjoittanut nakitetaan kilpailuvastaav(a/i)ksi.

 


21
Pyydyskalastus / Vs: Koukkukalastus
« : Maaliskuu 19, 2011, 18:16:58  »
Tyhmä kysymys mutta kun olen aloittelemassa hauen pilkintää, niin mistä sen näkee ku hauki ottaa kiinni jossen kalastajan narun sitoo siihen keppiin? Ja pitääkö siinä kalastajan langassa käyttää peruketta ja kuinka siihen saa ne kaksi koukkua?

Yleensä mä oon nostanu sen verran sitä kapulaa irti jäästä että langan päässä olevan hauen tai syötin painon tuntee. Suosittelen lämpimästi perukkeen käyttöä, vähentää merkittävästi karkuutuksia eikä jätä turhaan koukkuja haukien leukaperiin. Välikoukun oon laitttanut ihan umpisolmulla ja päätykoukun milloin milläkin hirttosolmulla. Kokeilemalla pääsee itseään eniten miellyttävään tulokseen.
22
Pyydyskalastus / Vs: Koukkukalastus
« : Maaliskuu 19, 2011, 17:34:24  »
En ole viä koskaan kuullut kenenkään lähtevän haukia kalastamaan 4 tuuman reijistä :-) Kannattaisikohan hankkia edes 6 tuuman kaira, niin ei olisi tuollaista sohlausta? Nätti kala jokatapauksessa.

Tuo kuvan puikko oli se isompi nelipuolikas, ja se tuli kutosesta. Vaikka mä en ookaan ihan höyhensarjalainen, niin täytyy myöntää että yhdenkin reiän vääntäminen lyhytvartisella, huonoteräisellä 6"-moralla tuohon kaksikerroksiseen sohjojäähän oli melkoinen suoritus. Kymmenen kutosen reiän jälkeen se isompi kaira jäi eteiseen. Tervetuloa ens kerralla kairaamaan mun puolesta, annan koordinaatit ja kellonajat. Saunat & kaljat vaivoista.

23
Pyydyskalastus / Vs: Koukkukalastus
« : Maaliskuu 19, 2011, 13:46:48  »
Jaetaanpas yhteisön kesken muutamia havaintoja eteläsavolaiselta matalalta ruohikkolahdelta 7.-12.3.2011

Muutamia havaintoja;
- isoimmat hauet (4,5kg ja 4,1kg) tuli puolimetrisestä vedestä
- hauki liikkui todella aktiivisesti läpi valoisan ajan;
   * 16.00-09.00 välisenä aikana keskimäärin 12/15 koukkuun oli koskettu
   * kahden vuorokauden aikana sain samasta avannosta 6 haukea + tärpit
- lumettoman kohdan potkiminen reiän ympärille vaikutti positiivisesti liikkuvuuteen
- syvemmässä vedessä (2m-4m) syötit oli aikalailla jään alla, haukia tuli paremmin pinnasta kuin pohjan tuntumasta
- särki antoi paljon paremmin kuin ahven, iso paremmin kuin pieni
- hauki ei enää liikkunut neljän jälkeen, mutta alkoi liikkua jo aivan aamuhämärissä (tarkistusväli 16 & 21 kahtena iltana)
- nelituumainen reikä riitti nippa nappa nelikiloiselle hauelle


24
Avasin "Turvan onginta" -aiheen, sillä en sellaista löytänyt haulla. http://www.kalassa.net/keskustelut/index.php?topic=24789.msg363821;topicseen#new

Ilmeisesti aihe lukittiin, koska sellainen on jo, mihin en kyllä usko. Seuraavanlaisia linkkejä tarjottiin:
http://www.kalassa.net/keskustelut/index.php?topic=5480.msg42806#msg42806
http://www.kalassa.net/keskustelut/index.php?topic=4433.msg34378#msg34378
http://www.kalassa.net/keskustelut/index.php?topic=8020.msg60305#msg60305
http://www.kalassa.net/keskustelut/index.php?topic=20354.msg235975#msg235975

YKSIKÄÄN näistä linkeistä ei liity turvan ongintaan. Ensimmäinen liittyy ilmeisesti yleisesti turpaan (kalan tai ihmisen), vaikka otsikosta päätellen sen pitäisi liittyä aamuyön grillijonokeskusteluihin. Toinen aihe käsittelee turvan heittokalastuksessa käytettäviä uistimia. Muistaakseni onginnassa uistimet ovat melkoisen hyödyttömiä. Kolmas aihe on "Heittokalastus" -osiossa, joten eikö tämä tarkoita että se liittyy turvan heittokalastukseen? Neljäs aihe puolestaan käsittelee säyneen ja turvan perhokalastusta.

Miksei siis turvan onginnasta saa keskustella foorumilla, sille kuuluvassa aiheessa?
Niin, ja kävin koko onginta -osion läpi ennen aiheen avaamista.
En ole ko. aihetta lukinnut, enkä tiedä varsinaista tarkoitusperää. Omasta puolestani voin kuitenkin esittää mielipiteen.

Mikäli ensisijaisena tavoitteena pidetään turvan specimen-kalastusta länsinaapurin tai Brittein saarien taitajien malliin, on suomalaisessa versiossa vielä hieman tavoittelemisen varaa. Toisin sanoen jokaisesta käytetystä syötistä tai siimanpaksuudesta ei tarvitse avata uutta threadia, sillä se vaikeuttaa huomattavasti valvojien toimintaa, threadien tasoa eikä kenelläkään ole juuri mitään sanottavaa kovinkaan tarkoin rajattuun ja spesifiin aiheeseen.

Aikaisemmissa, linkitetyissä threadeissa puhutaan samasta aihepiiristä. Keskustelua voi vauhdittaa ja virkistää hieman toinen näkökulma kuin millä alkuperäinen viesti on rajattu.

mode.edit
http://www.kalassa.net/keskustelut/index.php?topic=8020.0

25
Vieheet / Vs: Viehesaaliita kotikyläilyltä
« : Helmikuu 23, 2011, 00:22:58  »
Piken kommentti itsessään aiheuttaa huvittuneisuutta. Noissa lapsuuden uistimissa voi olla tosi paljon tunnearvoa ja muistoja kiinni. Mulla itelläni on isoisoisän ikivanha uistin, mitä se viskoi narun päässä - ja sai kuulemma haukia rannalle asti. Se on omalla paikalla muiden muistouistinten vieressä.

26
Mikä on Kalassanet Ry? Se on tietenkin tutun portaalimme, kalassa.netin oma kalastusseura! Itseisarvonsa lisäksi se on maailman ensimmäinen internetportaalipohjainen kalastusseura. Kymmenvuotisen historian aikana seuran perustamisesta on puhuttu enemmän ja vähemmän painokkaalla äänellä, nyt se on kuitenkin totisinta totta.

Mitä Kalassanet Ry tekee? Seura tarjoaa jäsenilleen tietotaitoa, tapahtumia, alennuksia nettikauppoihin ja tapahtumiin, uusia kalakavereita ja paljon muuta! Vain taivas on rajana. Talkoohenki pidetään lujana seuralaisten keskuudessa, ja aktiivinen osallistuminen myös järjestävälle puolelle on toivottavaa!

Miksi minun kannattaa liittyä? Syitä ei pitäisi joutua edes erittelemään! Mahtavan ja sanavalmiin porukan lisäksi seura tarjoaa ajan kanssa yhä kasvavan listan erilaisista etuuksista! Suurkaloja pyydystäneiden Mantere-vaappujen lisäksi jäsenet saavat alennuksia Kivikankaan tuotteista! Listaa päivitetään yhteistyösopimuksien karttumisen tahtiin. Seuran kisojen palkinnot houkuttelevat osallistujia ulkomailta asti!

Miten voin liittyä? Tästä linkistä ja ohjeita seuraamalla!

Kalassa.net Ry:n hallitus:
Joonas Mantere [ daiwa2]   - Puheenjohtaja, rahastonhoitaja
Karri Eerikäinen [ Perca]       - Varapuheenjohtaja
Jami Teräsahde [ Aatami]     - Sihteeri
Tero Kyrö          [ Qkkeli]       - Hallituksen jäsen
Leo Osipov        [ Lio]          - Hallituksen jäsen

Hallituksen rooli seuran toiminnassa on pitää narujen päitä käsissä. Hallitus kokoontuu internetpohjaisten lähtökohtien mukaan Skypessa. Hallitus saadaan parhaassa tapauksessa muutaman tunnin varoitusajalla kasaan. Hallituksen jäsenten rooli varsinkin seuran ensimmäisinä vuosina on järjestää tapahtumia ja luoda sisältöä seuran puolesta. Suunnannäyttäjinä ja pyyteettöminä talkootyöläisinä hallituksen jäsenet ohjeistavat ja rohkaisevat seuralaisia antamaan myös oman panoksensa toimintaan.

Kalassa.net Ry:n keskustelualue suljetaan jäsenten omaksi alueeksi tämän kevään aikana. Se on toistaiseksi avoinna, sillä emme valitettavasti voi hyväksyä jäseniä ennen Patentti- ja Rekisterihallituksen hyväksyntää hakemuksellemme. Se on postitettu viikolla 6, ja toiveikkaana uskalsimme ottaa jo ennakkoon askeleen lähemmäs kohti Kalassa.net Ry:n virallisen toiminnan alkua!

Hallituksen puolesta tänä vuonna järjestetään vähintään 3 miittiä, Suurkalakisa sekä koko vuoden kuvakisa vuoden lopulla!

Kalassa.net Ry on Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö ry:n jäsen. Kalassa.net Ry:n jäsenet ovat oikeutettuja SVK:n jäsenetuihin.

Jäsen- ja liittymismaksut käytetään täysimääräisinä kisapalkintoihin, miittien tarvikehankintoihin sekä pakollisiin SVK:n jäsenmaksuihin sekä seuran tilinhoitokuluihin. Hallituksen vuosikokous, missä osallistuvat jäsenet ovat henkilökohtaisesti paikalla, maksetaan jokaisen omasta pussista.  Lisäksi SVK:n Vapaa-ajan Kalastaja -lehti ilmestyy jokaiselle Kalassa.net Ry:n jäsenelle 6 kertaa vuodessa.

Toivotamme kaikki foorumilaiset lämpimästi tervetulleeksi seuran jäseniksi! Pyrimme tiedottamaan asiasta lisää mahdollisimman heti kun liittyminen on mahdollista!

Kireitä siimoja toivottaen,

Kalassa.net Ry:n hallitus

27
Seuran tarkoituksena on tarjota jäsenilleen tietotaitoa, tapahtumia, alennuksia nettikauppoihin ja tapahtumiin, uusia kalakavereita ja paljon muuta! Toistaiseksi tämä keskustelualue on avoin kaikille, mutta kevään mittaan se suljetaan vain seuran jäsenille kuuluvaksi alueeksi.

Nyt haetaankin mahdollisilta tulevilta jäseniltä mielipiteitä seuran toiminnasta ja tarjonnasta! Mistä liikkeistä tai miltä nettisivustoilta haluaisitte saada alennuksia? Minkälaista toimintaa toivoisitte järjestettävän?

28
Sekalaista juttua / Vs: Tatuoinnit
« : Helmikuu 14, 2011, 23:32:30  »
Kaveri meinasi tikata tämmösen mun kankkuun. Karpilla on kiinalaisessa mytologiassa kuulemma vielä joku hiano merkitys. Sama kaveri tekee kanssa töitä ihan ulkopuolisille, yyveen kautta saa kiinni. Pirun nättiä jälkeä.

Parempi tarkistaa ettei käy niinku niille mimmeille, jotka tatuoi ittensä Aasiassa paikallisilla kirjotusmerkeillä... Perseessä luki sitten kaalikeitto mandariinikiinaks.
29
Etelä-Suomi / Vs: Pilkillä Vihdin Enäjärvellä?
« : Helmikuu 09, 2011, 18:00:30  »
Tuo Rompsinmäen monttu näyttää ihan ottipaikalta. Jos ei muuta ni passiivipyydys siihen. Muuten tuommoisesta tasamatalasta järvestä voi olla hankala bongata kaloja. Ellei oo terävää kairaa, paljoa aikaa ja tekniikkaa.

30
Pyydyskalastus / Vs: Iskukoukkukalastus
« : Helmikuu 08, 2011, 15:58:46  »
Kannattaa sulattaa ne iskukoukut tinasotilaiksi ja kalastaa kolmihaarakoukuilla. Ne eivät räpsähtele käsille ja kokematonkin saa pyydykset veteen melko helposti. Turvallisempia, pitävät täyn hengissä, kalastavuus on parempi, saa enemmän saalista ja ovat edullisempia.

Otat 2 x kolmihaarakoukut. Toinen selkään kiinni ja toinen leukapieleen. Siinä saa olla pätkä kevlar-lankaa, ettei mene piuha niin herkästi katki hauen hampaissa. Koukun koko riippuu vähän syötin koosta, mutta #6 / #8 pääsee varmaan liikkeelle.

Sivuja: [1] 2 3 ... 22


center>