Chat

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Miskala

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 12
31
Heittokalastus / Vs: Hauen syyskalastus
« : Lokakuu 16, 2009, 21:03:34  »
Mihis tuo uiton hitaus sitten perustuu? onko se just se että kalat on jotenkin jäykempiliikkeisiä? Hauki kyllä kerkeää vieheeseen vaikka kelaisit miten nopeasti.

Kyllä ne hauetkin "kylmenee". Oletko itse sitten nopealiikkeinen kun on kylmä? Mieti vaikka sitä kun sormet jäätyy esim. pilkillä, niin onko niin helppo liikuttaa niitä?  :-P Vesi on kuitenkin syksyisin jo niin kylmää, että kyllähän kalat siitä väkisinkin hidastuu.

32
Vieheet / Vs: Bomber -vaaput
« : Lokakuu 15, 2009, 21:21:56  »
Juu nyt näkyi tuosta värikartasta tarvittavat.

Väri XCHO:
Ensimmäinen bomberini, joka tosin on pitänyt ostaa pari kertaa uudestaan. Vanhin näistä oli veljeni, jota sain välillä käyttää. Ensimmäisen hän jätti pohjaan ja toinen, joka oli minun hän jätti ison hauen suuhun. (Ilman lupaa käytti... eikä korvannut...)

Haukea on tullut erinomaisesti tällä värillä. Kevät taitaa olla vahvinta aikaa, kun viime keväällä nousi tuplasti enemmän tuubeja, kuin millään muulla. Isoin hauki on kai vain 2kg mitä on tullut, mutta kiinni on ollut hieman isompiakin ja kuten jo mainitsin, veljeltäni vei tämän vaapun iso hauki. Kai se ainakin yli 5 kiloinen oli. Lisäksi olen saanut reilusti kuhaa tällä bomberilla, mutta ei mitään isompaa ole tullut.

Paras bomberi ja jopa paras vaappu keväällä, kesällä menettää hieman tehoa, eikä syksystä erityisesti kokemuksia. 1./2. paras bomberini ja pakkini yksi tähti.

Väri YP:
Taitaa olla yhtä hyvä kuin xcho. Tämän väri löydön tein tänä kesänä. Heti ensi testeissä nousi muutama kuha ja hauki, eli kuhallekin kelpaa todella hyvin. Seuraavana päivänä kun testattiin, niin tulihan huomattua, että oli ainakin viikonlopun paras vaappu. Heti nousi pari pari kiloista haukea veneeseen ja yksi vielä hieman isompi karkasi. Yhteensä n. 3 kuhaa ja 10 haukea nousi vaapun ensimmäisenä viikonloppuna.

Tämän kerran jälkeen en ole paljoa päässyt uittelemaan, kun olen käyttänyt ajan enimmäkseen heittelyyn, mutta viime lauantaina nappasi melkein kaksi kiloinen ja useita tärppejä.

Loistava vaappu ja 1./2. paras bomberini. Taitaa olla yhtä hyvä joka vuodenajalle, tosin keväästä ei ole vielä kokemusta. Haukea yrittäessä melkein aina ensimmäisenä siiman päässä.

Väri, jota ei löydy tuosta värikartasta, mutta muistuttaa väriä MINNA2. (Vihreä raja kun muutetaan mustaksi ja raidat alemmaksi, niin sitten on sama):
Ostin kesällä, mutta ei sitä sitten tullut paljoa käytettyä, ennenkuin viime lauantaina, joka todennäköisesti jäi kauden viimeiseksi reissuksi. Saaliiksi tuli kaksi kiloinen hauki ja muutama vähän pienempi, lisäksi tärppejä oli reilusti.

Väri on myös melkein sama, kuin yhdellä tutulla oli kalareissussa mukana. Se nappasi heti pari yli kaksi kiloista ja pienempiä päälle, kun muut vaaput eivät antaneet yhtään kalaa.

Lupaava väri, voi olla todella hyvä kylmän veden aikaan.

Värit XMBO ja ANTTI2:
Tarttui mukaan kaupasta kesän loppu puolella, mutta saalista en ole vielä saanut. Muutaman kerran huonolla syönnillä järvessä käyneet, joten ei vielä tiedä toimiiko. Kertokaas jos olette näillä jotain saaneet.


Tosiaan värivalikoimani on vielä melko pieni, pari kertaa meinannut muutama uusikin tulla mukaan. Viime kerralla oli tulossakin, mutta alennusta ei tullut niin paljoa, kuin oli odotettu, joten palasi takaisin hyllyyn.

Kuuntelen mielelläni väri suosituksia. Erityisesti kiinnostaa värit TUMP1 ja JUKKA1.

33
Vieheet / Vs: nils master invincible
« : Lokakuu 15, 2009, 19:29:48  »
Itsellä yksi tämän kauden parhaimmista ottipeleistä on ollut väri 31 15-senttisenä. Toimii niinku junan vessa!

Onko toiminut tummassa, vai kirkkaassa vedessä? Jos tummassa niin voisi minuakin kiinnostaa.  :wink:

34
Sekalaista juttua / Vs: Kiinnostavia uutisia
« : Lokakuu 14, 2009, 23:14:44  »
Justt... joku ilmeisesti halusi todella paljon saada kympin rikki:

http://lukijat.iltasanomat.fi/kalat/32642/10/

35
Itä-Suomi / Vs: Kuopio: Niuva, Savilahti ja muut kalapaikat
« : Lokakuu 14, 2009, 21:29:19  »
Ohan noita nyt kivempi lukee kun tyhjää... jos sieltä vaikka sitten isompi joskus osuisikin kohdalle, niin ainakin tietäisi vaivaa nähneen sen eteen.  :wink:

36
Sekalaista juttua / Vs: LED rules.
« : Lokakuu 14, 2009, 21:25:05  »
Juu en noita jaksanut lueskella loppuun asti, mutta mistä helevetistä sää tiedät että noin on tulossa tapahtumaan?! Enpä oikeen usko, että kaikki ihmiset voi kuolla vuonna 2012 johonkin auringosta tulleeseen valtavaan plasmapilveen.

Sori, jos tekstissä jo mainittiin, mutta ei vaan pysty lukeen tota kaikkee.  :-D

37
Vieheet / Bomber -vaaput
« : Lokakuu 14, 2009, 18:10:43  »
En löytänyt kunnollista aihetta kaikille bomber -vaapuille, joten ajattelin nyt että voisiko siitä aloittaa uuden aiheen.

Sanotaan nyt, että itse pidän todella paljon bomberista. Väriä löytyy jokaiselle vuoden ajalle ja toimii erittäin hyvin hauelle, kuhalle ja ahvenelle. Yksi suosikki vaapuistani. (Pistän myöhemmin tarkemmin, kun saan kuvia bombereistani)

Kertokaas siis kokemuksia ja saaliita. Mitä bombereilla on tullut? Suosikki väriä? Mallia? Minkälaisella järvellä toimii? Mitä kalalajeja saanut? Jne. jne. jne.

Haluaisin myös tänne bomberien värikartan, kun en itse onnistunut löytämään. Olisi paljon helpompi kertoa.

E. Kertokaas myös onko koukut kestäneet hyvin? Olen kuullut, että bombereissa on huonot koukut ja viime viikonloppuna katkesikin haukea väsytellessä yksi väkänen ja melkein kaikki muut koukut vääntyivät. Vaihdoin heti uudet.

38
Vieheet / Vs: nils master invincible
« : Lokakuu 14, 2009, 17:33:02  »
Oli kyllä loppusyksyn paras vaappu tuo invincible, väri 90. Todellakin kylmän veden väri, kun keväällä nousi reilusti haukea ja alkukesällä oli vielä jopa paras vaappuni, kuhalle ylivoimaisesti paras ja haukeakin tuli reilusti, eikä ahvenenkaan ylös nouseminen ollut yllätys. Nyt olen kuitenkin oppinut, että tuo on vain ihan perusväri/vaappu kesällä, ei erityisen hyvä.

Väri 52, papukaija toiminut erinomaisesti keväällä ja kesällä aina veden kylmenemiseen/syksyn tuloon asti. Hauki ollut enimmäkseen saaliina, mutta kuhallekin kelvannut todella hyvin. Tämän kesän isoin hauki ja ennätyskuhani nousivat tänä vuonna, hauen paino 5,6kg ja kuha (vain) 1,8kg. Samana päivänä kun tuo 5,6kg hauki tuli, niin nousi myös muutama kaksi kiloinen ja paljon pieniä limatuubeja, mutta millään muulla ei sitten mitään, vaikka kokoajan olikin kaksi muutakin vaappua vedossa. Keli oli todella kuuma ja aurinkoinen, juuri sopiva tälle papukaijalle.

Lisäksi minulla on värit 32 ja 70. Väri 32 melko uusi, enkä ole vielä paljoa kokeillut ja aina kun olen, niin syönti ollut huonoa, joten ei vielä saalista. Väriä 70 tuskin edes käytän enää, koska menin ostamaan sen pienikokoisena, eikä sen toimivuuteen riitä uskoa. Voisiko sitä sitten ahvenelle joskus koittaa?

39
Rakentelu / Vs: Keksinnöt/ideat/päähän pälkähdykset
« : Lokakuu 12, 2009, 01:13:43  »
Tuli mieleen, että eikös siima kulu, kun se hinkkautuu ison kalan napatessa jään reunaan?
Eli eikös vaikka ämpäristä voisi ottaa pohjan irti ja laittaa sen avantoon?

Vai haittaisiko tämä kalan syöntiä, jos pilkkisi pinnasta ja kala ihmettelisi mikä helskutti tuo on?

Jos nyt ämpäristä olet tekemässä, niin heti tulee mieleen pari ongelmaa: Ämpäri tuskin mahtuu avantoon, ellei se sitten ole todella iso, ja jos mahtuisi, niin se ei yltäisi jään alareunaan asti, tai sitten menisi siitä yli asti, mutta todennäköisesti ei riittäisi alareunaan asti, jolloin siima hankautuisi taas jäätä vasten. Myöskin ämpäri jäätyisi helposti kiinni jäähän ja olisi ylimääräinen ämpärikin kannettavana.

40
Sekalaista juttua / Vs: Kiinnostavia uutisia
« : Lokakuu 12, 2009, 00:59:34  »
Kyllä näyttää aika pieneltä 8 kiloselta:

http://lukijat.iltasanomat.fi/kalat/33555/3/
Tiedätkö kuinka iso kokoinen tuo haukea pitelevä poika on? Sillä vain että mahdoton tietää kuvasta minkä kokoinen kala jos ei tiedä piteleekö kalaa metrinen vai kaksi metrinen kaveri.. Tässä tapauksessa luulen että kala on juurikin tuo 8,2 kg..

Olisiko enintään 130cm pitkä poika, kun vähän nuorelta vaikuttaa ja hauen pitäisi olla nyt vähintään metrin. Hauki näyttää olevan 3/5 pojan pituudesta, jolloin pojan pitäisi olla vähintään 166cm pitkä, että hauen pituudeksi voisi tulla 1m. Ei näytä pitävän paikkaansa, tai sitten on piiiitkä poeka.

E: Niin ja osuukohan tuo hauki edes maahan?

41
Pyydyskalastus / Vs: Kuinka monta eri kalalajia tullut katiskalla?
« : Lokakuu 08, 2009, 22:42:45  »
-Ahven, satoja
-Särki, satoja
-Lahna, 3-5
-Hauki, 3
-Kiiski, 5+
-Kuha, yksi komea 1,8kg

42
Heittokalastus / Vs: JERKKIKALASTUS A-Ö !!!
« : Lokakuu 07, 2009, 22:51:18  »
Nyt on tullut jerkkausta harrastettua jo yli kuukausi, mutta kaloja huimat n. 4-5kpl... Epäilisin, että uitossani on jotain vikaa, kun mikään muu omistamani jerkki, kuin Jerk-It Fastwood ei tee sitä sivulta sivulle sik sakkia, vaan tekee vain toiseen suuntaan syöksyn ja sitten tulee suorana vähän matkaa ja taas samaan suuntaan syöksy.. eli missä mahtaa olla vika? Vavalla tulee aina uitettua eli onko vika mahdollisesti kelausrytmissä:?

En ole itse koskaan jerkannut, mutta luulen että sitä jerkkiä uitetaan vavalla nykien.

Muutes paljollako saa ostettua jerkkaustarvikkeet, kun nyt ajattelin ensi avokauden alussa/nyt syksyllä aloittaa? Eli vapa, kela, pari-kolme jerkkiä alkuun? Riittää kunhan vapa ja kela toimii, kela on jerkkaukseen sopiva ja jerkit hyviä.

43
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Millainen olet kalastajana?
« : Lokakuu 07, 2009, 19:29:17  »
IKÄ: 14
KALASTUKSEN ALOITIN: 5-vuotiaana, tai aikaisemmin.
MISSÄ PÄIN KALASTAN: Kulovedellä enimmäkseen. Muutaman kerran vuodessa näsijärvellä ja pienvesillä.
PALJONKO KALASTUSKERTOJA / VUOSI: yli 100
KALASTUSTAVAT: Heittokalastus, uistelu, pilkintä, täkykalastus ja myös välillä onginta, verkotus ja katiskat.
KOHDEKALALAJIT: Tärkeimmät ovat hauki, kuha ja ahven.
PARASTA KALASTUKSESSA: Tietenkin se kalan saanti, mutta ilman saalistakin viihdyn hyvin, varsinkin hyvällä kelillä.
MUUT HARRASTUKSET: Ei muita harrastuksia, mutta pelaan paljon (melkein joka päivä) jääkiekkoa, jalkapalloa, korista, sulkapalloa, salibandya jne. Iso piha antanut paljon mahdollisuuksia.

44
Pilkintä / Vs: Syyspilkintä
« : Lokakuu 05, 2009, 18:17:16  »
Jos järvestä löytyy matalikko, joka nousee sieltä vähän syvemmästä vedestä 1-2 metriin, niin mene ihmeessä kokeilemaan ahventa.

45
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Kalastuskuvia tänne.
« : Lokakuu 04, 2009, 18:51:16  »
Huhhuh, kun on nätti hauki! Menikö yli kympin?

46
Länsi-Suomi / Vs: Vaasan seutu/Raippaluoto/Vaskiluoto
« : Lokakuu 04, 2009, 18:44:33  »
Kuinka syvälle noilla suspeilla pääsee? Soveltuu matalaan veteenkin heitettäväksi ?

Suspeilla on hyvä heitellä 0,5-2m syvyydessä, sillä ne uppoavat todella hitaasti. Syvälle ei siis kannata mennä kokeilemaan.

47
Voisi olla hyödyllinen jäiden aikaan. Jos sillä kalat hyvin näkyy, niin senkun tiputtaa pilkin suoraan kalan nenän eteen, tulisi melko varmasti kalaa
pannulle.  :-)

48
Järvikohtainen keskustelu / Vs: Aliarvostetuin järvi?
« : Lokakuu 03, 2009, 22:13:00  »
minusta aliarvostetuin on Pieni Särkinen. sieltä voi hyvin saada yli 4kg saaliin pelkillä särillä 30 min. enemmän verkkopelliinNiitä pikku särkiä ei vain ole niin kiva narrata kuin isompia kaloja, vaikka saalis sitten lopussa olisikin hyvä.

Kyllä se saarijärvi on aliarvostetuin juuri sen vaikeuden takia.

51
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Löytöuistimet
« : Syyskuu 30, 2009, 23:09:47  »
lähikoskeltani löytää aina noin pakillisen uistimia ku on voimalaitos yläpuolella ja kalastajat tartuttavat uistimensa korkealla vedellä lähelle rantaa,joka on sitten vähällä vedellä maata:)

No nyt oli kyllä harvinaisen epäselvää tekstiä.  :-D

52
Rakentelu / Vs: Kuvia itse tehdyistä uistimista
« : Syyskuu 27, 2009, 21:50:48  »
Koskaan en ole vaappuun tekemismielessä koskenutkaan, joten olen ehkä väärä henkilö antamaan palautetta. Ihan komeita vaappuja kalamies] mutta minusta nuo runkolangan lenkit vaikuttaa vähän suurilta. Esim. tuossa syvännevaapussa keskilenkki, ja tuossa toisessa punaisessa nokkalenkki ja keskilenkki. Noin pitkät lenkit on minusta alttiina taipumiselle (ja jos tuollainen nokkalenkkikin taipuu, niin vaapun uintiinhan se alkaa vaikuttamaan)

Minua taas ihmetyttää, miksi olet pistänyt noissa kolmikoukkuisissa vaapuissa kaksi taaimmaista niin lähekkäin? (Eihän nuossa edes kolmea tarvitsisi...) Oletko havainnut tuon tartuttavan kalan erityisen hyvin? Todella hienoja vaappuja olet kyllä tehnyt, eikä minulla ole varaa haukkua missään tapauksessa, mutta ajattelin nyt vain.

53
Heittokalastus / Vs: Kuhan kalastus
« : Syyskuu 27, 2009, 12:40:23  »
Käytetäänkö siinä sitten ruohosuojattua lusikkaa? Muutenhan se jää heti pohjaan osuessaan kiinni, vai annetaanko sen osua pohjaan ollenkaan?

54
Heittokalastus / Vs: Kuhan kalastus
« : Syyskuu 27, 2009, 12:33:20  »
Myös lusikoilla jiggaamista vois koittaa, esim. räsäsellä

Luulekko ettei jää pohjaan kiinni?

55
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Purot
« : Syyskuu 26, 2009, 21:36:23  »
- Yleensä jokena pidetään vesireittiä, jossa suuren virtaaman aikana virtaa niin paljon vettä, että sitä pitkin voi liikkua, tai jonka ylittäminen ei ole mahdollista hyppäämällä (yli 3–5 m).

Et ajatellut ollenkaan pituushyppääjiä.  :wink:
Tosin voi vähän kirpasta, kun kivikkoon hypähtää .

56
Vieheet / Vs: Lippa ruohosuojuksella?
« : Syyskuu 24, 2009, 16:06:50  »
Onkos kellään kokemuksia näistä ruohosuojatuista lipoista? Välttääkö ruohot hyvinkin?

Olen minnowilla huomannut, että se toimii parhaiten kun se ensin kiipeilee muutamaa ruohoa pitkin pois vedestä läiskähtää takaisin veteen ja sen jälkeen voi kelata, niin silloin kala on yleensä iskenyt. Onko lipalla sama, kun siinä on suoja?

57
Länsi-Suomi / Vs: Tampereen ja sen lähikuntien pienvedet
« : Syyskuu 24, 2009, 15:43:09  »
Eilen kaverin kanssa käytiin tesomajärvellä heittelemässä. Kalahavaintoja oli neljä, mutta saalista ei tullut.

-Vartti paikalle tulosta kun kaveri käveli rantaan hauki pinkaisi karkuun. Vähän vaikea arvioida painoa, mutta ehkä kilon tai vähän yli.
-Viitisen minuuttia tuosta n 50g hauki tuli rannan tuntumaan pieni ahven suussaan. Sitä sai katsella niin kauan, kuin halusi, mutta kun ihan lähelle meni niin se pinkaisi pakoon.
-Siinä paikalla heiteltiin parikymmentä minuuttia, kun popperin yritti joku napata. Pikku molskahdus vain pinnassa, ei jäänyt kiinni. Olihan se ainakin 200 grammainen, jos sitten ahven olisi ollut. Mikä tahansa ja minkä kokoinen se tietenkin olisi voinut olla, kun yritti vain nopeasti imaista popperin suuhunsa, niin ei näkynyt.
-Viimeisen havainto kaloista oli kun pieni ahven kävi täräyttämässä beteä. Ei siis sekään jäänyt kiinni.

Ihmettelin, miksi pinnassa ei näkynyt ollenkaan pikkukaloja. Järvellä ei ollut aaltoja, mutta tuuli oli kovaa. Muuten sää oli hyvä. Johtuisiko sitten tuosta tuulesta, vai syksyn tulosta?

Uudestaan pitää käydä kokeilemassa.

58
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Uusi SE-hauki?
« : Syyskuu 24, 2009, 15:31:09  »
Todella komean hauen saanut. Vapavälinein kun olisi vielä, niin huhhuh.

Eikös tuo hauki kuitenkin ole jo muutaman kuukausi sitten saatu, tuolla ainakin lukee päivämäärä 19.05.2009:
http://www.ahven.net/suomi/ennatys/ennatyskalat.php

59
Vieheet / Vs: Lippa ruohosuojuksella?
« : Syyskuu 23, 2009, 21:30:57  »
Pitääkin lähteä ostelemaan tuommoisia koukkuja. Löytääkö niitä helpostikin, en ole ikinä nähnyt?

60
Vieheet / Lippa ruohosuojuksella?
« : Syyskuu 23, 2009, 21:20:19  »
Kaipaisin lippaa, jonka voi heittää keskelle kasveja, kun minnow spoonkin toimii niin hyvin, jos sen heittää kasvuston sekaan. Normaali lipalla taas ei pysty heittämään parhaille paikoille.  Eli mistä löytäisin hyvän lipan jossa on ruohosuojus? Entä voiko lippaan itse lisätä suojan jollain tavalla?

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 12


center>