Chat

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Miskala

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 12
61
Veneet ja veneilytarvikkeet / Vs: Millä veneellä uistelette?
« : Syyskuu 23, 2009, 18:25:11  »
Kalustoa tuli tuossa talvella päivitettyä, nykyään käytössä Siver Dorado satasella Merculla.

-Mika

Edit:Kirotusvirhe korjattu

No nyt tuossa on vieläkin kirjotusvirhe...
"Kirotusvirhe korjattu"

Poistan tämän viestin, kun Mika on korjannut tuon.

Ehkä tarkoituksella pisti tuon "kirotusvirheen" Huumorii huumorii.

62
Heittokalastus / Vs: Hauen syyskalastus
« : Syyskuu 22, 2009, 20:23:54  »
Mitkä vaaput olisisi tosi hidas uintisia jotta hauki kerkeää mukaan?

Katso ostaessa pakkauksista, niissä pitäisi näkyä suositeltu vetonopeus ja niistä sitten pieninumeroisimpia mukaan. Voihan sitä tehdä pysähtelevää uittoa, joka vain parantaa hauen innokkuutta ottaa kiinni. Pienet vaaput porraslevyllä uivat pienessäkin vauhdissa, joten niillä voit koittaa, jos vain löytyy sopivaa hauelle. Tietenkin voi myös kokeilla vanhoista vaapuistaan niitä, jotka uivat hitaammassakin vauhdissa.

Jos jotain muuta kuin vaappua voisit koittaa, niin lusikkaa ei tarvitse kelata ollenkaan nopeasti, tai vaikka jerkkiä tai popperia.

63
Onginta / Vs: 2009 vuoden onginta saaliit ja kuvat
« : Syyskuu 21, 2009, 21:14:55  »
Sulla terminator sama viesti kahteen kertaan, ainoostaan sanat eri järjestyksessä.  :-D

64
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Kalastusaiheiset videot tänne!
« : Syyskuu 18, 2009, 22:15:49  »
http://www.youtube.com/watch?v=MorO0EIDKY4&feature=related

Tuo kyllä menee jo enemmän golfin puolelle...

Siis mitä??  :-D Onko tuo sitten hienoa? Kalasaaliin saa ryöstettyä golfaamalla ja toinen menettää saaliinsa. Normaali pilkkikisa ehkä pikkasen parempi kisa.

65
Onginta / Vs: Syötit
« : Syyskuu 17, 2009, 15:31:41  »
Kaste-matoja, iili-matoja ja taikinaa.
 :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

On hienosti hymiöt rivissä. Voisitko poistaa noista neljä? Mielellään kaikki kun on niin kamala hymiö.  :lol:

Ja vastataas nyt myös. Jos ongin, niin käytän kastematoa, tai pikkukaalaa/pikkukalan palaa.

66
Pilkintä / Vs: Hauen pilkintä kesällä
« : Syyskuu 16, 2009, 22:36:55  »
Nostetaanpas tätäkin.
No olin pilkkimässä laiturilla ja laitoin sitten pilkkiin koukun ja täkykalan, mutta ei tullut mitään.
Muuta kalaa tuli kyllä ihan kiitettävästi.
Ei hyvää päivää. Nostit niinku yli 4 vuotta vanhan aiheen viestillä jossa et edes puhunut asiaa.

Aihe varmaan vaikutti kiinnostavalta. Jos kirjoittaa viestin, niin voi muutkin huomioida sen ja pistää omista kokemuksista.

Minuakin voisi kiinnostaa tämä hauen kesäpilkintä, jos vain saisi kunnon neuvoja.  :wink:

67
Vieheet / Vs: jigin väri
« : Syyskuu 16, 2009, 22:29:06  »
Jigauksesta ei ole paljoa kokemusta, mutta hauen tiedän ottavan hyvin keltaiseen jigiin. Kun hauki sattuu kohdalle, niin pelkällä sisään kelauksellakin nappaa hyvin. Jigin kannattaa tietenkin olla iso, eikä perukekaan näytä haittaavan haukea. Ei ainakaan saa katki.


Tietääkös joku, miksi peruketta ei yleensä kannata käyttää jigauksessa? Olen uittanut jigiä veneen vieressä, eikä ole uintia ollenkaan haitannut. Näkyykö peruke liian hyvin, vai mikä on?

68
Rakentelu / Vs: Mitä kaikkia kalastusvälineitä valmistat itse?
« : Syyskuu 14, 2009, 20:50:36  »
Teen uistimia, kaikenlaisia täkykalastusvälineitä ja olen koonnut katiskoja. Kai sitä pitäisi myös tehdä pilkkivapoja talvea varten

69
Muut kalastuslajit / Vs: omia kalastuslajeja???
« : Syyskuu 14, 2009, 20:45:52  »
no en tiedä onko uusi, mutta jos täkykaloja haluun, niin laitan haaviin raa'an pullan, lasken kosken alajuoksulla pohjaan. Kivasti tulee särkikalaa.

Toimiiko tuo järvellä? Minkälainen haavi?

70
Kaikkea kalastuksesta / Vs: JigWobbler
« : Syyskuu 11, 2009, 23:14:15  »
Mereltä Tammisaaresta testiryhmältä kalaisia kuulumisia, päivittäin noin 30 haukea saaneet wobblereilla sekä ahvenia noin puolet haukien määrästä. Eli viehe tuntuu toimivan todella hyvin :)

Sanoo wobblerin mainostaja. :wink: Hyvältä kyllä kuulostaa, myydäänkö noita missään kaupoissa vai pitääkö tilata?

71
Löysin varastosta 12kg:n siimat.  :-)
Kuulostaa ehkä vähäiseltä, mutta tänään huomasin että siima alkaa olla lopuillaan
eikä mistään löydy lisää.
Oli muuten vielä markka-ajalta, oli näköjään maksanut 65mk.

Voisihan se vielä hyvää olla, jos punottua on. Kokeile sitä vaikka vetämällä, siis käsin.

72
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Reissuraportit tänne!
« : Syyskuu 11, 2009, 19:53:10  »
Viime sunnuntaina tein reissun kaverin kanssa kulovedelle.

Lähdettiin yhdentoista aikoihin ja perillä puolta tuntia myöhemmin. Veneellä saareen ja Kaikenlaista siinä piti tehdä ennen kuin kalastamaan pääsi. Veneellä rannasta n. 12.40 aikaan. Sää oli erittäin tyyni ja pilvinen, sadetta ei kuitenkaan ollut. Oikeastaan melko täydellinen kalastussää.

Kävimme testailemassa uusia paikkoja heittelemällä, aloitettiin pitkän kaislikon vierestä. Puolisen tuntia tyhjää kunnes minulle nappaa kiinni minnowiin. Pikkunen, n. puolen kilon hauki nousi hetkessä, pistetään nyt kuvakin, kun niin hieno on:


Tähän paikkaan emme pitkäksi aikaa enää jääneet ja siirryimme uuteen. Ajeltiin viitisen minuuttia ja tultiin viitisen metriä leveän jokea muistuttavan paikan suulle, jossa ei ollut virtausta. (En tiedä nyt miksi sitä pitäisi sanoa, mutta pitkä ja kapea vesiväylä siinä kulki. Sanon sitä nyt joeksi) Tämä paikka oli jokapuolelta heinikon peitossa, rakosia löytyi joihin sitten heiteltiin. Taas kesti ehkä puoli tuntia ennen kuin kalaa näkyi. Kaverin minnowista iski ohitse ja mulahti pinnalla. Tuskin kiloakaan oli. Heittelimme vielä vartin tässä paikassa ja siirryimme pidemmälle jokea. Kaksi kertaa ehdin heittää uudessa paikassa, kun uuteen bete lottoon nappasi. Siimaa lähti kelalta ja ajattelin jo, että olisi hiukan isompikin kala, mutta harmikseni tajusin että se oli todella pieni hauki, ehkä 200g. Luulin sitä isoksi kun jarru oli jäänyt vahingossa todella löysälle ja käytössä oli ul-vehkeet. Pisti tärpissä vavan mutkalle ja siimaa lähti. Heittelimme hetken, kun huomasimme, että vieressä oli mökki, jossa ihmisiä ja siirryimme takaisiin joen suulle.

Tällä kertaa heittelimme hieman eri kohdassa, jossa hyppi paljon pikkukaloja, ilmeisesti isompia karkuun. Heitin ensimmäisen kerran lotolla ja heti nappasi. Veneeseen nousee 200g ahven. Heittely jatkui, kaverille tuli taas tärppi, mutta ei sen kummempaa. Siirryimme reilu sata metriä todella matalaan kohtaan ja siinä aloitimme heittelyn. Kaveri pisti CalicoCatin kiinni ja sekunnin heiton jälkeen hauki molskautti pinnalla. Taas kaveri kämmäsi ja kolmas karkuutus häneltä. :-D Jatkoimme heittelyä ja kaikkea melkein tuli kokeiltua. Popperikaan ei toiminut vaikka sen kotikentältä vaikutti. Vaihdoimme taas paikkaa, tällä kertaa kauemmaksi moottorilla.

Ajelimme muutaman minuutin, kun huomasimme erittäin lupaavalta näyttävän paikan. Melko pieni saari, jota ympäröi heinikko. Saaresta rantaan n. 50m ja siinä koko väli täynnä vedenalaista ruohikkoa ja ulpukoita. Pinnalla pomppi tuhannet pikkukalat. Aloitimme heittelemäään saaren vierestä, heinikon reunaa pitkin. Muutama heitto ja taas minulle nappaa lottoon. Erittäin pieniä nyppyjä tuntuu siiman päässä ja ylös nousee valtava ahven:

 :-D

Siirryimme parikymmentä metriä ulpukoiden ja ruohikon viereen. Kaveri heittää kerran Calicolla ja tärppi tuntuu, ahvenen vatsa vilahtaa pinnassa, mutta taas, neljännen kerran hän kämmää.  :-D Kyllä on huonoa tuuria. Noh siinä jatkettiin vielä jonkin aikaa ja pian siirryimme ruohikon toiselle puolelle uistelemalla saaren ympäri. Lipoilla ihan vain nopeasti. Ei mitään kaloja siinä tullut, mutta saaren kärjessä potkuri törmäsi kiveen. Moottori ei sammunut heti, vaan puolen sekunnin päästä se on jo toisessa kivessä. Silloin moottori sammui itsekseen ja törmäsi vielä kolmeen kiveen. Moottoriin ei tullut vikaa. Yllättävästi tuli kivet vastaan, kun kaiku näytti kahta metriä ja PUM. Kaiku oli kyllä oikeassa. Noh, ei muutakuin tökkäsy airolla poispäin kivistä ja sitten siirryttiinkin suoraan sinne ulpukoiden ja ruohojen viereen. Siinä parikymmentä heittoa molemmilta ja kaverin Calicoon nappaa ja ensimmäistä kertaa se pysyy! Ylös nousee pieni n. 150g ahven, jonka heitimme myöhemmin rannalla olevalle kissalle, joka selvästikin tuli oikein kerjäämään kalaa. Ei kai siitä omistajakaan suutu, kun kalan lahjoittaa.  :roll:

Heittely jatkuu samassa paikassa. Viitisen heittoa ja kaverilla nappaa taas Calicoon. Tällä kertaa vähän isompi ahven näytti olevan kiinni. Kelasi sen minun viereeni ja hieno ahven näkyikin. Oman vapani kärki sattui olemaan haavissa, kun olin viehettä vaihtamassa, mutta sain kalan siitä huolimatta ylös. Hieno ahvenhan se oli, painoksi arvioitiin 400g, mutta 350g se lopulta oli. Kuvaakin on, vieressä aikaisemmin saamani 200g ahven:


Oli isompi ahven karannut verkosta! Selästä oli mennyt läpi verkon naru ja melkein läpi asti. Katsokaa kylkievän vieressä olevaa haavaa. Lisäksi mahastakin oli mennyt hieman verkkoa sisään. Ahven oli kuitenkin loistavassa kunnossa.

Jatkoimme edelleen samassa paikassa. Muutama heitto ja kaislikossa pomppaa kala. Nopeasti venettä kymmenen metriä lähemmäksi ja siihen heittelemään. Kala ei kuitenkaan ota ja siirrymme takaisin. Hetken päästä kaislikossa näkyy kaksi molahdusta! Takaisin lähemmäksi ja kokeillaan. Ei tunnu mitään siimassa, joten ajattelin vaihtaa viehettä. Kiinnitin siinä minnowia, kun kaverilla taas nappaa. Kolmannen kerran peräkkäin hän onnistuu tartuttamaan kalan.  :wink: Nopean väsytyksen jälkeen ylös nousee n. 700g hauki. Kala takaisin ja heittelyä jatkamaan. Puoli tuntia siinä jaksoi olla, kun piti taas vaihtaa paikkaa. Käytiin vain nopeasti heittämässä pari kertaa ensimmäisellä kalapaikallamme, kun pitikin jo lähteä. Veneellä saareen, kello oli n. 18, joten ehdimme olemaan kalassa reilu 5 tuntia.

Hyvä fiilis jäi reissusta, vaikka kalat olivatkin pieniä. Taisi olla yksitoista tärppiä, joista 7 ylös asti. Hyvää näytti syönti olevan, vaikkei vesi ollutkaan vielä kovin kylmää. Huomenna taas etsiskelemään kalaa. Samoilta paikoilta aloittaen.


73
Muut kalastuslajit / Vs: omia kalastuslajeja???
« : Syyskuu 11, 2009, 18:56:15  »
mää pistin mökillä rc veneen perään kiinni n.1-2m siimaa ja sen päähän vaappu ja rupesin ajeleen silla kaislikkojen reunoja;)

Se on vene mennyttä jos tulee iso kala...

Ei ole jos veneessä on siima kiinni, joka taas on kiinni virvelissä, joka on kiinni kädessäsi.  :-)

74
Sekalaista juttua / Vs: Harrastuksena juoksu
« : Syyskuu 11, 2009, 16:51:44  »
Tänään tuli juostua coopperi liikunta tunnilla. 12min kesti :-D No joo.. ehdin juosta 2500m, pieni pettymys oli.

Tykkään aina juoksennella pieninä pätkinä, mutta coopperissa viimeiset pari kierrosta melkoista tuskaa.

75
Pitkästä aikaa pääsen mökille yöksi, ehkä jopa kahdeksi. Uusia todella hyviä heittelypaikkoja tuli löydettyä viime reissulla, joka kesti päivän ja nyt pitäisi kalankin jo olla syönnillä, ainakin hauen kun vedet viilentyneet. Uutta haukienkkaa hakemaan.  :-)

76
Mainostus Sallittu! / Vs: Hockeylandia!
« : Syyskuu 09, 2009, 22:47:26  »
Kyllä tuo pitää aktivoida. Olen nyt odotellut puoli tuntia sähköpostia, eikä ole vieläkään tullut.

77
Heittokalastus / Vs: JERKKIKALASTUS A-Ö !!!
« : Syyskuu 08, 2009, 16:28:07  »
kuinka syvälle se dartmaster ui. olen kuullut että jussi glider olisi hyvä syvällä mutta on se niin kallis

Eikös ne ikuisesti uppoa?   :-)

78
Vieheet / Vs: paras uistin mitä teillä on tai on ollu
« : Syyskuu 08, 2009, 16:07:58  »
Millään en voi sanoa yhtä parasta, sillä eri paikoissa, eri ajankohtina toimivat erilaiset vieheet.

Sellaisia vieheitä on tietenkin aina, mitä pitää joka kerta kokeilla, mutta ei niistäkään voi valita erikseen yhtä parasta.

No sano nyt vaikka yksi hyvä. Minkä ottaisit, jos saisit vain yhden?  :wink:

Minun kai pitää valita merimetson papukaija väri, jossa on punamustia pisteitä kyljessä. Ehdottomasti paras viehe keväällä, mutta myös kesä ja syksy ovat vahvaa aikaa. Toimii erityisesti hauelle, erittäin hyvin. Ahvenelle käy myös hyvin, paras vaappuni ahvenen kalastukseen. (Lipoilla yleensä ahventa haen) Kuhalle en ole paljoa testannut, mutta toiminut usein yhtä hyvin kuin mikä tahansa muu vaappu.

Ei ehkä ihan paras vaappu jokaiseen tilanteeseen, kun uikin yli kahdessa metrissä, mutta sillä saa aina hyvin ja kaikkea, mitä yritän. Melkein ainoa eri kaloja hyvin pyydystävä vaappuni.

Vaikea oli päätös, joten mainitsen vielä lisää, ettei niitä ihan hyljitä:

-Nils Master papukaija.
-Nils Master punaisilla raidoilla, sini selkä, kelt. kylki.
-Bomber monissa väreissä.
-Jesset
-Calico
-Muutkin merimetsot

Kaikki nuo ovat minulle vähintään 95% niin tärkeitä, kuin tuo merimetso.

79
Pilkintä / Vs: Millä liikut järvellä???
« : Syyskuu 06, 2009, 00:58:56  »
Kävellen. Eipä paljoa muitakaan mahdollisuuksia. Tosin luistelua on tullut koitettua, tosi kivaa järven jäällä.  :-)

80
Sekalaista juttua / Vs: Onnettomuudet
« : Syyskuu 05, 2009, 23:41:35  »
Pari päivää sitten tohelsin ja vetäisin leipäveitsellä vasemman etusormen pään halki...  :oops:

Kävi samanlailla puukon kanssa reilu pari viikkoo sitten. Vaappua siinä veistelin ja koitin vähän erikoisemmasta kohdasta, huti tuli ja puukko upposi nimettömän kärkeen. Vasemmalta puolelta upposi semmoset 4/5 sormen paksuudesta ja oikealta 2/5. Ei onneksi tikkausta tarvinnut, vaan laastarilla parani melko hyvään kuntoon pari päivää sitten. Aina välillä sain sen vuotamaan verta, kun hiemankin hipaisi johonkin, ja vertahan tuli melko paljon. Ei pystynyt paksu laastarikerroskaan tuota pysäyttämään ihan heti. Eli nyt on ihan kunnossa, tuskin sattuu mikään sen enempää, kuin muihinkaan sormiin. Sormeen on kuitenkin tullut kaksi melko huomaamatonta ryppyä, johtuisikohan verenkierron huonoudesta, kun pidin suurta määrää laastaria pitkään haavan päällä.

Muita onnettomuuksia ei kai ole sattunut, paitsi yksi. Joskus 5-6-vuotiiana keinuin kovassa vauhdissa ja hyppäsin pituutta. Hieno hyppyhän se oli, mutta kun olin kyykyssä maassa, niin keinu kiikkui takaisin ja napautti suoraan päähän. Pää auki ja verta vuotaa. Isä pisti jotain (En muista mitä) suojaamaan haavaa ja kyllä vuoto siitä loppui. Sairaalaan ei muistaakseni menty ollenkaan katsomaan haavaa.

81
Onginta / Vs: Mukavin kala onkia?
« : Syyskuu 05, 2009, 23:20:48  »
Oli hankala paikka, alimitoitettu onki ja liian pitkä siima.

Et tajunnut ottaa siimasta kiinni ja kiskoa ahventa rannalle?  :-D Olisit myös voinut vaikka kävellä vedestä poispäin.

82
Heittokalastus / Vs: Tyhmin paikka mihin jätit uistimesi
« : Syyskuu 04, 2009, 23:55:00  »
Puun oksalle kahdeksan metrin korkeuteen mokasin hyvän lusikan.

Olikos oikein mittanauha mukana?  :-D

83
Tulee katsottua "kalaressuja" nimistä kalastusohjelmaa. Mukavaa katseltavaa ja ehkä pieniä vinkkejäkin joskus saa. Ärsyttää vain, kun se joka on aina niissä videoissa, mikälie juontaja, nostaa toisten kalat haavilla, mittaa ne, näyttää kameralle ja päästää, eikä anna kalan saajan edes koskea kalaan, vaikka kyseessä olisi isokin kala. Jos taas hän itse saa kalan, niin itsehän sen mittaa ja vapauttaa. On se niin reilu.  :-D

84
Länsi-Suomi / Vs: iso haaki...
« : Syyskuu 02, 2009, 17:59:19  »
Littoistenjärven rannasta löytyi juhannuksena 18 kiloinen kuollut hauki...
että sillee :)

 nykyää siel kuolee kaikki hauet kesäl katoin ni 6kuollutta haukea rannoilla lillumassa koht on itekki ku siel ui, tuskimpa hauet 13kg isommaksi kasvaa makeassa vedessä kun siellä on niin pieni energia pitoisuus, sitäpaitsi suomen ennätys hauki jrvest on 12,6kg -.- että enkää kuuseen lesomasta niitte malluskibioplasma haukien kanssa!

Eikö järvistä ole tuon isompia tullut??

85
Mainostus Sallittu! / Vs: Maailman nopein kansa!
« : Syyskuu 02, 2009, 15:39:40  »
Viimeinkin uus ennätys, ja tällä kertaa alle sen 1.40 eli uus ennätys etuvedolla on 1.39,71 :-) Pitääpä kans kokeilla tuota rallycrossia kun alkaa puuduttaan vähän tuo asvalttiralli.

Kannattaa kokeilla.

Lopetin nuilla formuloilla ajelun, koska jos heti alussa ajoi nurmelle, (Näin kävi melkein aina) niin joutui odottamaan 10 kierrosta uuden kilpailun alkua. Rallyssa yksi virhe ei edes oikein haittaa ja jos nyt sattuu lentämään katolleen, niin ei täydy odottaa kuin reilu 3min enintään, kun yleensä ajetaan kolmea kierrosta.

Tein eilen ehkä viisi kertaa uuden ennätyksen, mutta parani vain reilu sekunnin. Uusi ennätys 1.15.61. Voittojakin irtosi pari.  :-)

E: Yhe kierroksen ajoin ja uus enkka: 1.15.08

86
Onginta / Vs: Täkykalastus
« : Syyskuu 01, 2009, 17:06:24  »
viimeksi kun olin ahven täkykalassa mulla oli n 5-8cm salakoita ja polvikoukku, ja kyllä toimi. Tuli sellanen 10-20ahvent puolessa tunnissa

Tarkka arvio tuo 10-20.  :-D

87
Vieheet / Vs: Popperit
« : Syyskuu 01, 2009, 15:51:26  »
hieno!
Joko kävit pärskyttelemässä tuota?
voisi itsekkin koittaa väsätä tuollaista kun pääsee ukon verstaalle  :-)

Uinnin testasin kylpyammeessa, mutta järvellä en ole käynyt. :-D Hyvinhän se toimi. Viimeistään ens viikonloppuna sitten uittamaan järvelle. Sitä ennen pitäisi toinenkin tuommonen koittaa tehdä.

Pitäisikö koittaa tulostaa särjen kuva ja pistää se tuohon kylkeen? Aidon näköisen haluaisin, mutta ei ole sopivaa väriä, joten voisiko tuo toimia?

88
Sekalaista juttua / Vs: Lötkö vai mötkö?
« : Elokuu 31, 2009, 22:53:55  »
Melkeen yhtä vaikee kysymys ku, "kumpi oli ensin muna vai kana?".

Kanahan se. Jos ois muna, nii kuka sitä hauto?

89
Mainostus Sallittu! / Vs: Maailman nopein kansa!
« : Elokuu 31, 2009, 20:49:29  »
On tullut innostuttua noista rallycross kilpailuista. Törmäily sujuu hyvin ja ei ole niinkään paineita jokaisessa mutkassa, kun vähän saa livetä auto ilman haittaa. Paras aika on reilu 1.16.

Pelaako muut tuota ollenkaan?

90
Vieheet / Vs: Popperit
« : Elokuu 31, 2009, 20:45:14  »
Tuli pari päivää sitten tehtyä popperi, joka ui kyljellään. Sen tarkoitus on esittää haavoittunutta kalaa, joka pärskii kyljellään pinnalla eteenpäin.

Tuossa kuvaa:

Eli tämä puoli on alaspäin. (Koukkujen painon avulla.)

Ja pienempänä vähemmän tärkeät:

Toinen kylki:


Selkä:


Vatsa:


"Kupin" tein muovilusikasta. Pistin silmukan siitä läpi ja taitoin sivuttain, jotta se varmasti pysyisi kiinni. Liimaa pistin tietenkin alle.

Mielestäni tämä voi olla hyvä idea parantaa popperia, vaikka ne jo loistavia ovatkin. Mitä mieltä ideasta?

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 12


center>