Chat

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - mikarim

Sivuja: 1 [2] 3 4
31
Oulun lääni / Vs: Oulu: Toppilan putki + Kuivasoja-topic
« : Kesäkuu 04, 2010, 21:11:10  »
Kanan :-D Enpä oo koskaan vielä kuullut moisesta :lol: Itse oon saanut putkelta kalojen lisäksi kerran lokin. Ja kun puheeksi tuli, niin toissa päivänä virvelöin Sorsasaaressa kiinni karanneen veneen :-D

32
Oulun lääni / Vs: Sanginjoki-topic
« : Kesäkuu 01, 2010, 23:04:25  »
No minun käsityksen mukaan huomenna pittäis olla ensimmäinen istutus päivä ja kait sitä pittää sinne huomenna suunnistaa..:)

Tuo on juurikin se syy miksi en tykkää käydä siellä ja miksi siinä touhussa ei ole järkeä. Kalat vedetään samantien pois joesta kun tankkiauto on käynyt pyörähtämässä paikalla eikä kalojen anneta rauhoittua jokeen ollenkaan. Lisäksi siellä on vieri vieressä kalastajia pohjaonkineen ja nämäkin istuvat nuotiolla makkaraa paistamassa ja olutta kittaamassa, mikä taas minusta ei ole mitään kalastamista.

33
Oulun lääni / Vs: Sanginjoki-topic
« : Toukokuu 30, 2010, 16:39:07  »
Eipä oo kukaan näköjään käynyt...  :|
Tietääkö kukaan, että milloin ne alkaa laittamaan kalaa sinne?

Luulisin, että ensi viikon keskiviikkona on ensimmäiset istutukset ja ilmeisesti kesä-heinäkuun vaihteeseen saakka tankkiauto käy viikottain. En ole varma. Toki voisin soittaa kalastuksenvalvojalle kun tuo numerokin tuossa on, mutta enpä taida jaksaa. Ei oikein Lemmenpolku kiinnosta enää kun se touhu on nykyään mitä on.

34
Oulun lääni / Vs: Oulujoki-topic
« : Toukokuu 30, 2010, 09:14:53  »
Samaa mieltä pjk:n kanssa. Itsekin käyn usein kalareissuillani sekä joen että suiston puolella eikä ole mitään järkeä kirjoittaa oulujoki-topicciin ja "oulujoen suisto -topicciin"

Sanoisin siinä tapauksessa, että ei myöskään ole mitään järkeä kirjoittaa Oulujoki ketjuun ja Toppilan putki ketjuun, koska tämä ns. putkihan sijaitsee Oulujoessa. Näin ollenhan Toppilan putki ja Kuivasoja ketju tulisi nimetä uudelleen vain "Kuivasoja ja -järvi" ketjuksi. :roll: Noniin taisi mennä jo ohi aiheen.

Konttisenkankaan uimarannan kohdalta on noussut ahventa ja haukea, viime kesänä muutama lahna ongella. Onko kukaan käynyt nakkaamassa viehettä siellä?

35
Veneet ja veneilytarvikkeet / Vs: Kumivene
« : Toukokuu 20, 2010, 10:43:56  »
Ostin 40 Ah akun ja sillä ajattelin ensialkuun tulla toimeen. Käyttöhän tulee olemaan lähinnä sitä sellaisiin kalapaikkoihin menoa minne ei muulla pelillä pääse ja pitkiä matkoja en tule purjehtimaan, joten luulisi riittävän. Käytiin myös testaamassa venettä viikonloppuna. Kivasti sillä pystyy vetouistelemaan, riittää hyvin kun pitää 2-3 vaihdetta päällä. Soutamista en kokeillut, mutta varmasti melominen sen voittaa. Mitoitus kolmelle hengelle on mielestäni ehkä vähän yläkanttiin laitettu, kahdestaankin meinasi tulla ahdasta ja vielä jos mukaan lähtee kalalaatikkoa yms niin ollaan siinä sitten kuin sillit purkissa.

36
Oulun lääni / Vs: Oulu: Toppilan putki + Kuivasoja-topic
« : Toukokuu 05, 2010, 09:48:57  »
Saisikohan tuota viikonloppuna aikaiseksi käydä taas ojalla :roll: Lauantaina kävin Kuivasjärven rannalla ojan suussa (siinä missä on ne sillat), tuuli kovasti ja vettä satoi ihan liikaa, paleli ja tympäsi koko homma niin lähdinpä sitten pois. Järvi näyttäisi vielä olevan jäässä, mutta oja ilmeisesti sulana koko matkalta?

37
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Vappuna ongintaa
« : Toukokuu 01, 2010, 16:53:41  »
Lähtisin vaikka heti jos tuo sade hellittäisi. Eilen ajeltiin Kuivasojan yli ja sulanahan tuo mokoma näytti olevan. Vesi korkealla, ahvenet mielessä... jos nyt yleensäkään ovat vielä nousseet järvelle asti.

38
Veneet ja veneilytarvikkeet / Vs: Kumivene
« : Huhtikuu 29, 2010, 15:05:39  »
Aqua Marina kököttää tuossa olohuoneessa ja olen tässä ihmetellyt tuota ilmanpainemittaria kun en oikein tahdo saada sitä paikalleen. Onko muilla samaa ongelmaa vai enkö vain osaa? :?

Edit: Unohtakaa, keksin jo. En meinannut saada mittaria kiinni venttiiliin ja huomasin, että se pitääkin laittaa paikalleen jo ennenkuin pyörittää venttiilin kiinni veneeseen. Tyhmä minä. :-D Kumpa ilmat vähän lämpenesivät, niin pääsisi kokeilemaan ihan veteenkin. Moottori vaikutti olevan päällisin puolin hyvässä kunnossa, akkua en ole vielä ostanut, joten kokeilemaan en ole päässyt.

39
Oulun lääni / Vs: Hailuoto!!
« : Huhtikuu 16, 2010, 11:25:34  »
Mitenkäs tuo Hailuoto virvelikalastajalle, onko millainen paikka? Mahtaa olla ilmeisesti melko matalaa rannassa, mutta löytyykö sieltä paikkoja missä kannattaisi käydä viskaamassa viehettä? :-)
Sanovat ainakin, että nuista lahdenperukoista saa isoa haukea heti jäiden lähön jälkeen. Vaatii vaan veneen, kun tahtoo olla niin heinikkoista tuo ranta, ettei sieltä ihan helepolla uistinta heitä. Onhan siellä melko paljon ojia, joista hauet ja muut körmyt uiskentelee sisälahtiin, lampiin ja mihin ne pääseekään. Katoppa karttapaikasta se patelanselkä ja ne ojat, mitkä kulkee sinne ojakylänlahelta ja viinikanlahelta. Ihan varmasti hauet kulkee nuihin kutemaan.

Vuosikausia olen Luodossa kulkenut keväisin hauen pyynnissä ja hyvin olen pärjännyt ilman venettä. Ottipaikkojen rannat ovat matalia, tosin upottavia mutta normaaleilla kahluuhousuilla pärjää vallan hyvin. Faktaa on se, että haukea sieltä saa keväisin todella hyvin kun pelipaikat löytää :-)


Eli sinne siis. Kalastuslupakaan ei mahdottoman kallis ole, Hailuototourism.fi kertoo olevan 25 €/vuosi. Lisäksi tästä Kaakkurista on vieläpä nopea hurauttaa autolla. :-) Katselin noita karttoja ja huomasin tuolla Hailuodon pohjoispuolella olevan pieniä järviä/lampia. Onkohan nuo ihan tyhjiin kaluttuja paikkoja eli kannattaako siellä edes käydä? Viinikanlahden ja Patelanselän välinen oja näytti kartalla todella herkulliselle paikalle. :-)

40
Oulun lääni / Vs: Hailuoto!!
« : Huhtikuu 14, 2010, 21:25:07  »
Mitenkäs tuo Hailuoto virvelikalastajalle, onko millainen paikka? Mahtaa olla ilmeisesti melko matalaa rannassa, mutta löytyykö sieltä paikkoja missä kannattaisi käydä viskaamassa viehettä? :-)

41
Oulun lääni / Vs: Sanginjoki-topic
« : Huhtikuu 14, 2010, 13:40:54  »
Tunnin pikainen reissu Sangille tänään ilman havaintoja kaloista. Joku pärräsi moottorikelkalla läheisellä pellolla. Kylmäkin vielä oli. Vaan kovasti oli sulanut jäät ja lumet sitten viime sunnuntaista. Viikonloppua odotellessa :-)

42
Oulun lääni / Vs: Oulujoki-topic
« : Huhtikuu 14, 2010, 13:38:49  »
Nyt tuli Oulujoella kalastuskausi avattua. Eilen (13.4) päivällä heittelin tunnin verran uistinta Rautasillan kupeessa.

Missä siinä sillan luona on hyvä kalastaa? Laanilan puolella varmaan, mutta eikös siinä ole se melojien paikka? Ei kai sinne saa mennä vai saako? :-) Jotenkin olen aina karsastanut keskellä kaupunkia kalastamista. Tuntuu aina jotenkin sille, että kaikki vaan kyylää ja pitää jotenkin tyhmänä kun kalastelee ihmisten ilmoilla keskellä kaupunkia :lol:

43
Oulun lääni / Vs: Sanginjoki-topic
« : Huhtikuu 12, 2010, 09:17:08  »
Millos Sanginjoella alkaa kalastuskausi, kun en pienellä haulla löytänyt?

Eiköhän tuo ala heti kun jäät lähtevät. Istutuksista en ole varma, veikkaisin kesäkuun alkua. Luonnonkaloja sieltä löytyy, mutta kanta lienee aika heikko eli niitä ei oikein viitsi sieltä pois noukkia.

44
Oulun lääni / Vs: Oulujoki-topic
« : Huhtikuu 11, 2010, 11:58:59  »
Madekosken sillan kohdalla ei ollut jäätä näkyvissä tänään (11.4.) ollenkaan, en tiedä sitten oliko vaan vettä jään päällä paljon. Kävin Sanginjoella viskaamassa viehettä kun koski oli jo hyvinkin sulana - laihoin tuloksin. Kovaa vauhtia näyttää sulavan. Veikkaan ettei mene kuin pari viikkoa, niin siellä pääsee jo hyvinkin kalaan (saaliista nyt en ole niinkään varma :-D)

Viime kalastuskausi aukeni taimenilla ja samoja kaloja tässä odotellaan myös tältäkin kaudelta.

45
Oulun lääni / Vs: Oulujoki-topic
« : Lokakuu 10, 2009, 23:15:39  »
Enpä ole vielä koskaan Merijalin rannalla käynyt nakkelemassa viehettä. Monesti on mielessä käynyt. Venettä tosiaan tarvitaan jos tuolta jotain mielii saada, tai ainakin semmoinen kuva on jostain tullut päähän. Tälle vuodelle kalakamppeet on jo kaapissa odottelemassa seuraavaa kevättä, eihän tuolla edes tarkene enää kökkiä rannalla. :roll:

46
Oulun lääni / Vs: Oulu: Toppilan putki + Kuivasoja-topic
« : Syyskuu 10, 2009, 09:00:42  »
Kannattaa muuten olla tarkkana noiden lokkien kanssa Toppilan rannassa. Edellisellä reissulla yksi seurasi viehettä ja eiköhän mokoma napannut sen suuhunsa. Siinä sitten kaverin kanssa irroteltiin lokkia :| Vapaaksi päästyään se tempaisi sadan metrin spurtin ja meni keskelle Toppilansalmea nuolemaan haavojaan. Kävin ostamassa muutamia jigejä ja painopäitä kun tässä on taas hinku päästä narraamaan ahventa :-)

47
Sekalaista juttua / Vs: Mitä teet työksesi ?
« : Elokuu 25, 2009, 16:50:46  »
Työskentelen paikallisessa sähköyhtiössä verkostoasentajana. Työnkuvaan on tähän mennessä ehtinyt kuulua vaikka ja mitä laidasta laitaan, mutta pääasiassa katuvalaistuksen rakentamista ja kunnossapitoa. Välillä on sitten kaapelinvetoa ja muuntamoilla keikkumista. Tolpan nokassakin on tullut riekuttua useammankin kerran. Välillä raskasta työtä, mutta on niitä päiviäkin jolloin ei ole oikein mitään tekemistä.

48
Oulun lääni / Vs: Oulu: Toppilan putki + Kuivasoja-topic
« : Elokuu 24, 2009, 21:40:04  »
Toppilassa parin tunnin reissu, kova tuuli ja kalat hukassa. Yksi pieni särki ja ahven ylös ja takaisin kasvamaan. Sitten suuntasin hetkeksi Sorsasaaren laiturille jossa uitin pientä perhoa pinnalla. Kamalasti pieniä kaloja, liekö sitten salakoita olleet. Vähän väliä joku kävi näykkimässä ja yhden melkein sain ylös. Parempi onni seuraavalla kerralla.

49
Sanoisin, että riippuu kalasta. Hauen kohdalla tykkään väsytyksestä, varsinkin jos kyseessä on iso hauki. Ahvenen kanssa vaaka kallistuu enemmän tärppeihin, kun niitä tulee ylivoimaisesti eniten kaloista. Toki isoa ahventa on mukava väsytellä myös. Lohikala jos vieheeseen haksahtaa, niin onhan se mukava jo saada ylös punnitusta ja mittausta varten sekä jos mitoissa oleva kala, niin mahdollisesti jo mukaankin.

50
Oulun lääni / Vs: Oulu: Toppilan putki + Kuivasoja-topic
« : Elokuu 21, 2009, 08:26:12  »
Juu vaan meinasin sitä, että pressusta katsottuna laivan vai putken puolelta eli siitä rännistä vai siitä missä se laiva lepää? Pari ahventa eilen mukaan, aikalailla pieniä mutta kelpaavat savustukseen. Joku isompi oli kiinni vaan irroitti otteen. Seuraava kerta menee hamaan tulevaisuuteen kun tässä on paljon muita juttuja nyt tuloillaan.

51
Ylihuomenna se on menoa... nimittäin tästä miehestä tulee aviomies. :-) Alkaa jo hieman jännittää, vaan sehän taitaa olla ihan normaalia. Tänään pitää käydä pahimmat paineet käydä purkamassa iltakalassa, saa vähän järjestellä ajatuksia. Ilmojen puolesta on luvannut mukavaa lauantaita, toivottavasti ennusteet pitävät paikkansa.

52
Oulun lääni / Vs: Oulu: Toppilan putki + Kuivasoja-topic
« : Elokuu 19, 2009, 21:55:55  »
Kummalta puolelta pressua porukka pyytää noita kaloja? Huomenna jos iltasella taas parin-kolmen tunnin reissun kävisi tekemässä :-) Pari affenaa pitäisi ainakin saada jotta savukalat olisivat koossa.

53
Oulun lääni / Vs: Oulu: Toppilan putki + Kuivasoja-topic
« : Elokuu 16, 2009, 22:30:35  »
Toppilassa parin tunnin mutka tänään. Saalista tuli kahden parinsadan gramman ahvenen verran. Kaveri sai pienen kuhan, pituutta luultavasti noin 20 cm. Vettä satoi ilkeästi ja sen takia luovutettiin. Tiistaina mahdollisesti uudemman kerran kalaan.

54
Heittokalastus / Vs: Tyhmin paikka mihin jätit uistimesi
« : Elokuu 16, 2009, 10:45:31  »
Papukaijavärityksellä oleva Lotto-lippa roikkuu nyt Toppilan putkella rännin yli menevässä vaijerissa. Hakea saa kuka vaan jaksaa :-P

55
Sekalaista juttua / Vs: Intti
« : Elokuu 07, 2009, 23:38:17  »
Saapumiserä oli 2/98 ja paikkana Pohjois-Pohjanmaan Viestipataljoona Oulun keskustan kasarmilla. Palvelus alkoi 1.viestikomppaniassa ja päättyi vuotta myöhemmin esikuntakomppaniassa. Muutettiin palveluksen puolivälissä Kajaaniin kun Oulun varuskunta lopetettiin. Koulutuksen sain viestikomppanian valvomon tehtäviin, mikä käytännössä tarkoittaa viestikomppanian komentopaikalla olemista nappikaulojen seassa. Noh, mikäpäs siinä. Sodanaikaisesta sijoituksesta en tiedä enkä ole vaivautunut sitä kysymään esikunnasta. Kertauksiinkaan ei ole vielä tullut kutsua.

Palveluksen päätyttyä hain ylikersantiksi ja olisin päässytkin, mutten omaan komppaniaan, niin se jäi sitten siihen. Alikersantin laatat on kauluksessa kuitenkin.

56
Oulun lääni / Vs: Ii- ja Kiiminkijokien kosket - Topic
« : Elokuu 07, 2009, 07:17:33  »
Höhö tuohan on ihan selvästi taimen naamioituneena ahveneksi :-D

57
Sekalaista juttua / Vs: Keräätkö marjoja?
« : Elokuu 07, 2009, 07:14:29  »
Mustikoita tuli poimittua nyt viikolla 20 litraa eli omaan ja kumppanin tarpeisiin. Hilloja en käynyt edes katsomassa kun on kunto hieman huonolla hapella sairastelun vuoksi. Mikäpä siellä mustikkametsässä on ollessa, kavereita on ympärillä jatkuvasti mutta eipä nuo haittaa kun on Off keksitty. Eli ihan t-paitasilleen siellä kyllä kykenee olemaan.

58
Sekalaista juttua / Vs: Missä maissa olet käynyt?
« : Heinäkuu 25, 2009, 13:51:17  »
Ruotsissa liian monesti, Virossa kerran ja Kreikassa kaksi kertaa. Elokuun lopulla kolmas reissu Kreikkaan. 8-)

59
Ulkomaat / Vs: millä vieheillä voisi tulla kalaa kanarian saarilta??
« : Heinäkuu 24, 2009, 20:23:47  »
Uskaltaakohan tuolla edes kalastaa, kun vieheeseen voi tarttua mikä vaan syvän meren hirviö joka voi vielä olla myrkyllinenkin? :-D Itse olen lähdössä kuukauden päästä Kreikkaan ja mielessä kävi kalastus, mutta taitaa jäädä ajan vähyyden takia kokematta.

60
Muistelen, että ensimmäinen hauki tuli 90-luvun puolenvälin tietämillä Lapista eräästä pienestä suolammesta. Kalalla taisi olla painoa kilon verran. Samana kesänä haukia tuli tasaisen tappavaan tahtiin lähistön järvistä ja suurin painoltaan saattoi olla lähellä kahta kiloa. Sen jälkeen kalastaminen oli pitkään telakalla, kunnes viime kesänä sain ostettua oman virvelin ja hieman vieheitä. Haukiennätys taisi nousta sinne 2-3 kilon tietämille samana kesänä. Tänä kesänä ennätys on Pudasjärven alueen vesistöstä 3,99 kg. Lukuisia pienempiäkin haukia on tullut, mutta se varsinainen iso odottaa vielä vesistöjen uumenissa.

Sivuja: 1 [2] 3 4


center>