Chat

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - mikarim

Sivuja: 1 2 [3] 4
61
Perhokalastus / Vs: Kelauskäsi !
« : Heinäkuu 22, 2009, 20:57:06  »
Mielenkiintoinen kysymys. Olen oikeakätinen ja kelaan oikealla kädellä, mutta heittäminen tapahtuu vähän tilanteen mukaan. Oikealle on helpompi heittää vasemmalla kädellä ja toisinpäin. Kelassani ei ole liipaisinta auttamassa, joten monesti tarvitsen heittämiseen molempia käsiä.

62
Oulun lääni / Vs: Oulu: Toppilan putki + Kuivasoja-topic
« : Heinäkuu 16, 2009, 20:13:52  »
Tuonne putkelle esim. taitaa riittää ihan läänikohtainen lupa?

Luulenpa, että pitää olla Oulun kaupungin aluevesilupa ja vieläköhän semmoinen jolla saa kalastaa merialueella...

63
Oulun lääni / Vs: Sanginjoki-topic
« : Kesäkuu 29, 2009, 12:28:56  »
Kyllä pitäisi rauhoittaa Lemmenpolun alue istutusten jälkeen melkeinpä pariksi päiväksi, jotta kalat ehtisivät sopeutua ja levittäytyä. Positiivinen yllätys viime keskiviikkona oli luvantarkastaja, jota en ole koskaan nähnyt missään Oulussa. :-)

64
Lappi / Vs: Inarijärvi
« : Kesäkuu 15, 2009, 08:31:59  »
Lupa-asioista ja vähän muustakin kannattaa katsoa Villi Pohjola-sivulta, osoite http://www.villipohjola.fi/list.asp?Section=3129
Käsittääkseni itse Inarinjärvelle on eri lupa kuin ympäröiville lukuisille pikkujärville ja joille. Itse olen myös suuntaamassa loppukesästä Inarille, luultavasti elokuussa. Tarkoitus olisi kiertää Saariselän maisemissa Luttojoella ja Suomujoella viikko.

65
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Reissuraportit tänne!
« : Kesäkuu 13, 2009, 09:26:11  »
Viikon reissu taas Pudasjärven maisemissa ja muutama kalastusreissu lähijärvissä sekä -lammissa tuotti tulosta kolmen hauen verran. Ensimmäinen reissu suuntautui Karhujärvelle, joka sijaitsi kotipaikasta noin 20 km päässä. Puolen tunnin kalastuksen jälkeen jarru vinkaisi pahemman kerran ja ensimmäinen hauki mylvi siiman päässä. Eikä ollutkaan mikään pieni kala. Viiden minuutin väsytyksen jälkeen rannalla ja mittaus tuotti tuloksen 3,99 kg ja 80 cm (alla kuvassa). Toiselle kalalle säälittävät mitat 360 grammaa ja 43 cm :-DToinen viikon reissu suuntautui läheiselle Kuikkalammelle. Luulin lammessa asustavan vain kääpiöitynyttä ahventa ja varauduinkin kalastukseen jättämällä perukkeen pois. Mitä vielä, noin kymmenen minuutin kalastuksen jälkeen siiman päässä jumputti hauki (2,19 kg ja 73 cm). Onneksi siima piti. Kaiken kaikkiaan mukava viikko kalastuksen parissa ja tänään vielä Sanginjoelle sitä taimenta/kirjolohta kyttäämään, mikäli ilma antaa periksi.

66
Onginta / Vs: Kirjolohen onginta.
« : Kesäkuu 07, 2009, 09:33:03  »
Minusta tahnalla onkiminen on kyllä yksi suurimmista vitsauksista mitä veden äärellä näkee. Otetaan esimerkiksi vaikkapa Oulussa oleva Sanginjoen Lemmenpolku. Vieri vieressä pohjaonkia ja yritäppä siinä sitten heitellä välistä. Ukot tulee joelle, virittävät pohjaonget pyytämään ja sitten painutaan makkaranpaistoon/oluen kittaamiseen jne jne. Onko se nyt kalastusta? Minusta ei. Minusta se on sitä makkaranpaistoa/oluen kittaamista tai mitä nyt ikinä muuta siellä tekevätkään. Jos ihan pakko on niitä pohjaonkia käyttää, niin virittäkää edes sellaisiin paikkoihin mistä on hankalaa heitellä viehettä niin, että niillä heittokalastajillakin olisi mahdollisuuksia.

Tämä minun vaatimaton mielipide.

67
Oulun lääni / Vs: Sanginjoki-topic
« : Kesäkuu 06, 2009, 16:52:42  »
Käytiin kaverin kanssa sanginjoella 12.30-15.15..

Samaan aikaan olette olleet minun kanssa. Olin siellä melkein viimeisellä laavulla, olisikohan ollut nyt toiseksi viimeinen. Kalaa ei tullut, syytän huonoa keliä. :-D Pitänee mennä uudestaan paremmalla ajalla.

68
Oulun lääni / Vs: Oulun pikkujärvet!
« : Kesäkuu 06, 2009, 09:38:01  »
Enpä ole kuullut, että Lämsänjärvestä olisi järven kunnostuksen jälkeen saatu minkäänlaista kalaa. Järvihän ruopattiin ja muutenkin laitettiin kuntoon muistaakseni 90-luvun alussa. Sitä ennen järvessä (vai pitäisikö sanoa pikemminkin lammessa) oli tietääkseni ahventa ja haukea. Sitten järvi tyhjennettiin ja kalat katosivat. Jos sieltä nyt saa jotain, niin kaipa sinne joku on jotain istuttanut. Järvi on kyllä niin pieni lammikko, että itselle ei tulisi mieleenkään mennä sinne uistinta viskaamaan. :-P

69
Itä-Suomi / Vs: Savon kalareissut
« : Toukokuu 30, 2009, 21:21:35  »
On kyllä pirun nätin näköinen ahven :-)

70
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Suuri kala?
« : Toukokuu 30, 2009, 15:22:10  »
Kala on iso silloin, kun se on suurempi tai suunnilleen samankokoinen kuin yksilö minkä on saanut aiemmin. Taitaa riippua myös kalan pyytäjästä onko kala iso vai pieni. Kymmenvuotias, pieni kalastaja pitää varmasti parin kilon haukea isona kalana, isommalle pyytäjälle kyseinen hauki on pieni. Kokemuksellakin on varmasti näppinsä asiassa.

71
Nyt tein seuraavat muutokset:
-Lisäsin Oulunlääni-alueen
-Muutin Pohjois-Suomi --> Lappi

Tuota noin, minusta tuon pitäisi olla "Oulun lääni".

72
Oulun lääni / Vs: Kalimeenlampi
« : Toukokuu 27, 2009, 18:02:37  »
Todennäköisesti ahventa ja haukea ainakin tulee. Kalimeenojassa on puhuttu olevan harjusta, mutta en tiedä onko sitä eksynyt lampeen saakka. Onhan lampi kuitenkin mereltä päin monen mutkan ja kiven päässä. Itsekin pohdiskelin tuota millaista kalaa lammesta löytyy ja aikeissa olisi käydä katsomassa ko. paikka kesän mittaan millainen se on. :-) Toki jos joku ennättää ensin, niin kertokaa sitten kannattaako edes yrittää mennä, niin osaan sitten jättää reissun tarvittaessa tekemättä. :-D

73
Oulun lääni / Vs: Kirjolohipaikkoja max. 70 km Oulusta?
« : Toukokuu 26, 2009, 22:14:08  »
kävin tervalammella ja sinne oli istutettu 15.5  80kg ja 20.5 toiset 80kg kirjolohta mutta heittoakaan en sitten viitsinyt heittää vaan pitää säästää huomiselle se reissu  :-D

Kerropas sitten miten meni reissu, paljonko maksoi luvat ja millainen maku jäi paikasta. Itse en ole Tervalammella käynyt mutta ehkäpä sinnekin vielä joku päivä suuntaan.

74
Oulun lääni / Vs: Kirjolohipaikkoja max. 70 km Oulusta?
« : Toukokuu 26, 2009, 21:26:10  »
Kuulemani mukaan viime viikolla on istutettu Vaaralampeen kalaa, joten tänään illalla sinne. Lupien hinnoista tälle vuodelle en osaa sanoa mitään. Parempi siis ottaa hieman enemmän rahaa mukaan.

ootko oulusta sinne ajelemassa? joku kova kalakaveri pitäis oulun seudulta saada että viitsis lähteä kun ei se yksinään aina niin hääviä ole!

Ehdinpäs lähteä ennenkuin kirjoitit viestin. Niin, toki seura kelpaa sinne kun tässä kesän mittaan varmaan tulee käytyä lammella. Tyhjän pyytämiseksi meni tänään, mutta niin se taisi mennä monella muullakin. Seuraavalla kerralla siis paremmalla onnella. :-)

75
Oulun lääni / Vs: Kirjolohipaikkoja max. 70 km Oulusta?
« : Toukokuu 26, 2009, 12:52:22  »
Kuulemani mukaan viime viikolla on istutettu Vaaralampeen kalaa, joten tänään illalla sinne. Lupien hinnoista tälle vuodelle en osaa sanoa mitään. Parempi siis ottaa hieman enemmän rahaa mukaan.

76
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Reissuraportit tänne!
« : Toukokuu 26, 2009, 08:40:15  »
Viikonloppuna käytiin reissussa Siuruanjoen läheisyydessä sekä laskettiin siihen yhtyvä pienempi joki, Mertajoki. Siuruanjokihan yhtyy Yli-Iissä Iijokeen, joten myös jalokalat olivat tähtäimessä. Lauantaina siis Siuruanjoen varteen kalaan. Saalista tuli minulla kahden ahvenen verran, toinen oli yli 200 grammainen, joten samana iltana aiemmin saamieni taimenien seuraksi savustuspönttöön. Kaveri sai samaisesta paikasta pienen hauenpulikan, mutta se päästettiin takaisin kasvamaan korkoa. Sunnuntaina oli sitten vuorossa Mertajoen lasku.Mertajoki on paikoitellen syvä ja paikoitellen todella matala joki, joka laskee Siuruanjokeen. Laskemallamme 4-5 km matkalla (alkuperäinen tavoite oli yli 8 km) oli muutamia koskipaikkoja, jotka piti käppästä rantoja pitkin, mikä ei tietenkään ole huono juttu, koska ne olivat ne kalaisimmat paikat. Saalista joesta lähti mukaan kaksi isoa haukea. Toinen painoi 3,7 kg ja toinen muistaakseni 2,5 kg. Itse en näitä kaloja saanut, vaan omaan vaappuun haksahtaneet pienemmät hauet saivat armahduksen ja pääsivät kasvamaan ensi vuotta ajatellen.Reissun alkoi mukavan lämpimässä säässä, joskin tummat pilvet varjostivat. Näistä pilvistä sitten kehittyi varsinainen rajuilma jonka vuoksi kökötettiin rannalla veneen alla sadetta pitämässä. Onneksi pahin meni ohi noin tunnissa ja matkaa päästiin jatkamaan.

Kaiken kaikkiaan mukava reissu. Aikaa tuohon muutaman km laskemiseen meni useita tunteja ja hieman jäi kaivelemaan, kun pois piti lähteä ennen aikojaan. Tarkoitus olisi laskea tuo loppuosa joesta vielä kunhan tuonne pääsee taas reissaamaan. :-)

77
Kaikkea kalastuksesta / Vs: ihmeellisin tapahtuma kalassa?
« : Toukokuu 23, 2009, 11:18:55  »


Kalaa ei ole naulattu tuohon. :wink: Otettu vuosi sitten joenlaskussa ja huomenna olisi tarkoitus laskea samainen joki uudestaan. Pituutta matkalle tulee noin 8 km. Aikaa tähän menee noin 10 tuntia kun otetaan huomioon pysähdykset. Joella on muutama koskipaikka, joten vene pitää laskea koskien läpi tyhjänä. Kyseessähän on siis Mertajoki, joka laskee Siuruanjokeen Pudasjärvellä. Luvassa pientä haukea ja paljon rupikonnia. :-)

78
Oulun lääni / Vs: Oulu: Toppilan putki + Kuivasoja-topic
« : Toukokuu 22, 2009, 23:23:42  »
Kuivasojalla kävin Ritaharjuntien sillan tuntumassa ja kalastuskauden haukisaldo on nyt avattu. Kaksi haukea sain, 430g 30cm ja 790g 52cm, kumpikin pääsi takaisin ojaan. Joku oli käynyt ilmeisesti särkiä onkimassa ja silpunnut kalat rantaan sinne sun tänne. Haju ei vielä ollut niin paha, mutta ilmojen lämmetessä enemmän siihen paikkaan ei ole pariin päivään asiaa :xNyt on vielä kalastettavassa kunnossa, mutta ei varmasti kauaa kestä, että oja on täynnä kasvillisuutta. Sääli ettei kaupunki ole tehnyt ojalle vielä mitään... kaipaisi nimittäin kunnon ruoppausta.

79
Oulun lääni / Vs: Sanginjoki-topic
« : Toukokuu 22, 2009, 23:19:14  »
Ei ainakaan tämän kesän istutuskalaa ole nuo olleet mitä olen saanut, sillä istutuksia ei tälle kesälle ole vielä aloitettu. Mitä taas kalastamiseen tuolla Pehkolanlammen seudulla tulee, niin kyllä siellä voi kalastaa ihan kunnolla. Toki kannattaa katsoa minne uistimensa nakkaa, sillä siellä on paikoitellen tosi matalaa.

80
Suosittelen Vista-koneeseen tehtävän pääkäyttäjätili, jota käytetään vain silloin kun halutaan asentaa joku ohjelmisto koneeseen tai tehdä muutoksia koneen asetuksiin. Tämän lisäksi normaali käyttäjätili, jolla konetta käytetään normaalisti. Näin UAC:ta ei tarvitse kytkeä pois käytöstä.

81
Älkää hyvät ihmiset ottako sitä UAC:ta pois käytöstä! Kone on tämän jälkeen avoinna kaiken maailman pöpöille kun mitään varmistuksia ei tehdä ohjemia asennettaessa.

82
Onginta / Vs: 2009 vuoden onginta saaliit ja kuvat
« : Toukokuu 22, 2009, 08:26:37  »
Noin monta kalaa ja vain 4 kg yhteispaino, ettei vaan olisi alamittaisia joukossa... :roll:

Kirjolohella ei tunnetusti ole alamittaa...  :roll:

Äh, sekoitin loheen.

83
Onginta / Vs: 2009 vuoden onginta saaliit ja kuvat
« : Toukokuu 21, 2009, 19:39:02  »
tänään kirre ongella,taikinaan kaikki kirret iski perä kanaa

painoa vain n.4kg
ei vois uskoa :-D

Noin monta kalaa ja vain 4 kg yhteispaino, ettei vaan olisi alamittaisia joukossa... :roll:
Mukava saalis muuten. :-)

84
Sekalaista juttua / Vs: Oletko nähnyt karhua?
« : Toukokuu 21, 2009, 17:54:08  »
En ole luonnossa törmännyt karhuun enkä välttämättä haluaisikaan törmätä. Kalevassa oli juttua Oulun Isokankaalla nähdystä karhusta ja juuri kun tarkoitus oli mennä Isokankaanjärvelle kalaan. Taitaapa reissu jäädä ainakin yksin tekemättä.

85
Sekalaista juttua / Vs: Esittele itsesi!
« : Toukokuu 21, 2009, 15:41:39  »
Nimi: Mika
Syntynyt: 1978
Asuinpaikka: Oulu
Harrastukset: Kalastus, musiikki, leffat
Kalastus: Heittokalastus ja onkiminen Oulun alueella, lähinnä Oulujoella ja Sanginjoella
Mieluisin saalis: Ahven, taimen... haukikin menee mukavasti väsytellessä

Kuvan perusteella jos tunnistaa veden äärellä jossain, niin tulkaa toki repimään hihasta. :-)

86
Oulun lääni / Vs: Sanginjoki-topic
« : Toukokuu 21, 2009, 15:28:36  »
Sanginjoen Pehkolanlammella kävin pari tuntia heittelemässä uistinta. Vesi on laskenut todella matalalle muutaman päivän aikana, melkein lenkkareilla pääsisi joen yli kiviä pitkin. Kävelin tien päähän (tie kulkee joen rantaa myötäillen) ja palasin samaa reittiä takaisin. Ei ensimmäistäkään kalahavaintoa. Pois lähtiessäni paikalle tuli muitakin retkeilijöitä ja sitten alkoi vielä satamaan vettä, joten riitti sille kertaa.

87
Oulun lääni / Vs: Sanginjoki-topic
« : Toukokuu 21, 2009, 10:09:05  »
Nostetaanpa hyvä aihe ylös. Sanginjoen ja lähinnä Lemmenpolun alueen istutukset alkavat parin viikon päästä. Kirjolohta ja taimenta ja ilmeisesti muutakin jalokalaa olisi siis tiedossa saamamiehille ja -naisille. Pieni pyyntö olisi kuitenkin paikallaan: vaikka kalastus on istutusten jälkeen samana iltana sallittua, niin antakaa kalojen kotiutua hieman ennenkuin menette noukkimaan ne pois. Ei siinä ole mitään järkeä, että tankkiauton lähdettyä rannat on tykitetty vapoja täyteen ja kalat noukitaan heti pois. Ja eipä se kalastaminenkaan ole enää hauskaa kun vierustoveri on siinä kahden metrin päässä vapoineen.

Itse suunnittelin pysyväni Lemmenpolulta pois vielä ensimmäisten istutustenkin jälkeen. Sitä kalaa saa nimittäin muualtakin. :-)

88
Kihlattu on ja häät tiedossa 22.8.-09. 8-) :wink:

89
Sekalaista juttua / Vs: Kirjoitteletteko muilla foorumeilla?
« : Toukokuu 20, 2009, 19:03:50  »
Kalassa.netin lisäksi Brainkiller.it (musiikkipainotteinen, The Prodigy) ja muutama muukin, joskin satunnaisesti. Aiemmin olin Jippii.fi keskustelupalstan ja chatin valvoja, mutta sitä sivustoa ei valitettavasti ole enää.

90
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Suosikki vieheesi?
« : Toukokuu 19, 2009, 16:53:50  »
Viime kesän suosikki oli pieni keltainen Mepps-lippa punaisella lisävärityksellä. Tämän vuoden kalastuskausi on hyvin lähtenyt käyntiin Bete Lotto RV 9 gr-lipalla. Kausihan on luonnollisesti vasta aluillaan, joten suosikkiviehe saattaa vielä muuttua. :-)

Sivuja: 1 2 [3] 4


center>