Chat

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Vastaranta

Sivuja: [1]
1
Perhokalastus / Vs: Päiväkirja: Perhokalastuksen opettelua.
« : Toukokuu 30, 2013, 22:57:05  »
Eilen laitoin oikein perukkeen ja perhon siiman päähän, jonka jälkeen lähin joelle treenaamaan kuinka sen perukkeen saisi suoraksi. Saman tien kun menin rantaan ja viritin kamoja kasaan, lauma turisteja tuli taakse katsomaan paikallista "kalastajaa." Eihän siinä kehannu tehä mitään, tämmönen aloittelija. Vaihdoin saman tien paikkaa. Siellä pari uutta turistia tuli kans taakse tölläämään. Ajattelin heistä huolimatta uittaa perhoa alavirtaan, ja suunnitelmana oli suunnata takaheitot(rullausheitto ei oikein suju) ylävirtaan turvallisille maille.
   Tässä vaiheessa tajusin, että perhoihin pitää pistää jotain kellukeainetta ennen käyttöönottoa. Oli mokoma uinut akanvirrassa rappusten alle ja tarttunut lautoihin kiinni. Ilta-aurinkokin häikäisi suoraan kohti, että en nähnyt mitään. Lähin saman tien kämpille murjottamaan.

Tänään kaveri tuli käymään ja opetti spey-heiton. Sen treenaaminen onnistuu näköjään nurmikollakin. Sanotaanko näin: Tarttee varmaan harjotella toistekkin. Mutta heittotyylinä tuo vaikuttaisi olevan tosi jees. Treenien jälkeen pesin ja käsittelin siiman liukasteella(vai mitä ihmeen ainetta niihin laitetaan). Siima on 4-luokan GPX WF-4-F. Likaantuuhan se varmaan taas kuivaharjoitteluissa, mutta eipä haittaa. Toinen kaveri lahjoitti mulle ylimääräisen perholiivinsä. Siistiä.

ps. ekat hyttyset bongattu näin ilta-auringossa terassilla istuessa.

2
Perhokalastus / Päiväkirja: Perhokalastuksen opettelua.
« : Toukokuu 30, 2013, 22:54:34  »
En ole ennen heittänyt perhoa, mutta tänä kesänä päätin ottaa projektiksi kyseisen lajin opettelun.
Homma alkoi viikko sitten, kun ostin kaverilta vahingossa käytetyn #4-luokan vavan. Kaupan päälle tuli joku mitäänsanomaton kela, likaisennäköistä siimaa sekä 21 pikkuperhoa.
  Sunnuntaina vietin tunnin verran selvitellessäni pohjasiimaa heittosiimasta(olivat aika mytyssä keskenään). Sen jälkeen alkoi kuivaharjoittelu ilman perukesiimaa. Katsoin netistä perusteet päänyliheittoon ja rullausheittoon ja menin testailemaan takapihalle. No rullausheittoa ei näköjään pysty treenaamaan kuivalla maalla, joten keskityin päänyliheittoon. Melkoista räpellystä.
  Tiistaina kaveri neuvoi hyvin päänyliheiton perusteet ja pääsin paremmin hommaan sisälle. Opin hieman kuinka siima käyttäytyy (ja miten sen pitäisi käyttäytyä). Haluaisin kuitenkin kalastella pikkujoissa, joissa pajukoiden takia päänyliheitto on mahdoton, joten lähdin väylälle kohtuu suvantoiseen paikkaan treenaamassa hieman rullausheittoa. Ei sujunut vielä yhtään. Ja takaheitoissa oli vähän Indiana Jones-fiilistä, kiihdytysliike oli liian rivakka.

No nyt on ainakin näiden kahden heiton teoria hallussa. Pari päivää jos vielä opettelisi kuivalla maalla/suvannossa näitä hommia ja sitten harkitsis harjuspaikkojen etsimistä. Plus että pitää opetella tekemään vielä peruke itse.

3
Länsi-Suomi / Vs: Turun Littoistenjärvi
« : Joulukuu 16, 2010, 22:22:18  »
onko järvi jo jäässä ja jos on niin onko joku peräti käynyt jo pilkillä?
Kävin 27. päivä viime kuuta mittaamassa jään paksuuden noin 200 metriä eteläkärjestä jäälle päin. Jäätä oli 13-15 senttiä. Pilkillä en käynyt.

4
Länsi-Suomi / Vs: Turunseutu, pitkäsalmi/rauvolanlahti
« : Helmikuu 08, 2010, 12:26:05  »
Jäi pilkkireissut väliiin :) Eipä se kalasää näyttänyt kovin hyvältä eilen. Komea tulos tuommoinen reilu 15 kiloa ahventa.

5
Länsi-Suomi / Vs: Turunseutu, pitkäsalmi/rauvolanlahti
« : Helmikuu 06, 2010, 22:13:56  »
Täh? vai meinaat aamulla mennä jäälle? Pitäisköhän kyetä mukaan?

6
Länsi-Suomi / Vs: Turunseutu, pitkäsalmi/rauvolanlahti
« : Tammikuu 30, 2010, 16:14:00  »
Pitihän sitä tänäänkin testata aamusyönnit. Tuli oltua paikalla kahdeksasta puoli kahteentoista. Ekalla reiällä tuli nykäys. Vartin yli kahdeksan(tokalla reiällä) tuli jäälle asti yksi n.30-senttinen kuha. Hän pääsi takaisin pulikoimaan. Sen jälkeen tunnin sisään tuli pari nykäystä ja yksi otti kiinnikin, mutta pääsi vapaaksi metrin noston jälkeen. Jäi vähän semmonen fiilis, että sekin olisi ollut alamittainen. puoli kymmenen jälkeen en saanut tärpin tärppiä.
Keli: -14 C, harsopilviä taivaalla, tyyntä (1,5m/s), 99,1 kPa
jäällä oli noin 20 muutakin pilkkijää. Kohta pitää ruveta vähättelemään mahdollisia saalisraportteja jottei samoille apajille tunge näin paljoa porukkaa :D Tosin tätä menoa ei vissiin tarvi edes ruveta vähättelemään saaliita  :|  Ei ollut mulla samanlaista syöntiä kuin HerraHameella :(

7
Länsi-Suomi / Vs: Turunseutu, pitkäsalmi/rauvolanlahti
« : Tammikuu 29, 2010, 17:16:35  »
Pistetään tuoreempaakin raporttia:
Kaveri hommasi eilen pilkkivehkeet ja pitihän niitä käydä testaamassa merellä. Oltiin vajaa 1½ tuntia noin kolmesta puoli viiteen. Ite sain ylös asti yhden kiisken. Puoli tuntia alun jälkeen kaveri vetäisi hopeasiivellä n.41 cm kuhan ylös. Ylösotossa sattui vähän tuuria: Kaveri sai kiskaistua kuhan reikään asti, jolloin kuha veti itsensä käyräksi (banaaniksi) ja koukku irtosi samalla kalasta. sen jälkeen olikin 5 sekuntia ihmettelyä ja pelkoa, että kala pääsee karkuun kunnes kaveri sai sormen kuhan suuhun ja kiskaisi sen ylös asti. Siinä se kala vaan möllötti pää veden yläpuolella ja ihmetteli maailman menoa.
Mun tähtihetki oli 10 minuuttia myöhemmin, kun joku isompi kala(kuha varmaankin) nykäisi kunnolla nilsua, mutta pääsi 30 sentin noston jälkeen vapaaksi. Epäilen, että syynä oli liian iso ja jäätynyt kärpästoukkaparvi alakoukussa jonka takia koukut eivät purreet kuhan huuleen.
Säätila: Kevyttä lumisadetta, melkein pilvistä, -15.0 pakkasta, 3,6m/s tuulta(tuntui kyllä pirusti kovemmalta tuulelta), 98.80 kPa ilmanpaine.

Note to self: Älä lähde pilkille talvikengillä, joita olet pitänyt jo valmiiksi koko päivän jalassa: pohjalliset ja sukat ovat nimittäin kohtalaisen kosteita ja jäädyttävät jalat todella nopeasti...

8
Länsi-Suomi / Vs: Turunseutu, pitkäsalmi/rauvolanlahti
« : Tammikuu 29, 2010, 10:03:39  »
Ai niin, totta. Unohdin pistää tämän reissuraportin tänne, kun se ei alun teknisistä ongelmista johtuen onnistunut..
Pistetään vielä pari kuvaa:
Mun täysmittaiset:
http://i45.tinypic.com/65u048.jpg
Aamu:

S11K1 meinaa nukkua:

9
Sekalaista juttua / Vs: Kysy mitä vaan....
« : Tammikuu 21, 2010, 22:55:10  »
Mitenkä saisi jonkin ihmeellisen ohjelman poistettua, kun ei lähde mouse2 klikkauksella..
Koeta googlettaa kyseisen tiedoston nimi, jos vaikka muilla on ollut vastaavia ongelmia... Esim "XYZ uninstall" -hakusanalla.

10
Sekalaista juttua / Vs: Kysy mitä vaan....
« : Tammikuu 20, 2010, 16:18:21  »
Haulikon lupa menee vanhaksi 20.8.2010, joten kun kortissa ei mainita mitään aikaväliä milloin kortti tulisi uusia niin pystyisinkö uusimaan kortin vaikka nyt heti?
Ilmeisesti sulla on sitten rinnakkaislupa? Lupa kannattaa uusia ennen kuin se menee vanhaksi. Vaikka sitten jo nyt. Käsitykseni mukaan tällöin homma sujuu nopeammin ja ilman isompia ongelmia. Jos lupa ehtii mennä vanhaksi, voit pahimmassa tapauksessa joutua aloittamaan koko luvanhankintaprosessin "nollatilanteesta"

11
Länsi-Suomi / Vs: Turun Littoistenjärvi
« : Tammikuu 10, 2010, 12:21:37  »
Tänään käytiin kaverin kanssa porailemassa muutamia reikiä ja uitettiin tasureita kuoviluodon alueella. Pilkkiminen Aloitettiin hieman kahdeksan jälkeen melko hämärässä ja lopetettiin vähän yhdentoista jälkeen. Kaveri sai ensimmäisen sinttinsä kymmenen maissa. Minä varttia vaille yksitoista. Saaliina yhteensä neljä pientä ahventa. Ennen kymmentä ei ollut nypyn nyppyä. En tiedä johtuiko se hernerokkasumun aiheuttamasta yleisestä harmaudesta vai emmekö vaan löytäneet paikkoja. Mutta tosiaan yhdentoista maissa tuntui, että kalat heräsivät eloon. Kalat tulivat melko lähellä kuoviluodon kärkeä, reissun viimeisiltä rei'iltä. Pakkasta oli 9 astetta ja jään päällä oli about 5-10 senttiä lunta. Liitteenä muutama kuva:

http://i50.tinypic.com/16jok8x.jpg
Kartalla punainen nuoli kuvaa suunnilleen rei'itettyä reittiämme. (saattaa olla pieniä epätarkkuuksia... oli hieman vaikea paikallistaa itseään siinä sumussa, kun pariin tuntiin Lehtisaartakaan ei näkynyt usvan keskeltä)
http://i47.tinypic.com/vo0rnt.jpg
Usvaa ja kaveri kökkii tyhjällä kaivolla.
http://i46.tinypic.com/3128c3l.jpg
Kaveri sai päivän ensimmäisensä nilsun papukaijalla.
http://i46.tinypic.com/14jb638.jpg
Mun eka ja päivän isoin :D Syöttinä Kuusamon Tasapaino pro

12
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Missä nuoret kalastajat piilottelee
« : Tammikuu 08, 2010, 01:24:29  »
Ite voisin sanoa, et nuoret voi tehä oman kalaporukan, josta itse päättävät. Silloin rahat menevät omaan toimintaan, mitä käytettävissä on. Pilkkikisoihin voi osallistua oli seurassa tai ei, niin miksi pitää turhaan maksaa jäsenmaksuja.
Omasta mielestäni kalastavat nuoret eivät yleisesti "tuhlaa" rahaa omaan kalaporukkaan; ainakaan suorasti sen kassaan tai sen järjestämiin kalareissuihin. Ainoat rahat mitä itse tuhlasin nuorena kalastukseen olivat ne sadat uistimet/jigit jotka ostin viikkorahoilla ja upotin johonkin joenpenkkaan. Näihin välineisiin tuhlattujen viikkorahojen jälkeen nuorella(ainakaan minulla) ei yksinkertaisesti ole enää varaa(eikä taitoja) oman yhdistyksen pyörittämiseen. Itse en ainakaan syntynyt rikkaaseen perheeseen, joten itse jouduin ostamaan omat Kuusamon Suomi -uistimet ja pyörällä poljin kalapaikoille. En saanut viikkorahojani säästämällä matkaa Tenojoelle... ei, vaikka lupasin luopua siitä jokavuotisesta Åren laskettelumatkasta  :roll:
Mutta tottakai joku kalastusta harrastava perheenisä voi tosiaan ottaa lapsensa lisäksi asiasta kiinnostuneita lapsen kavereita  mukaan pidemmille kalareissuille. Kunhan reissut eivät ole liika rankkoja lapsille ja sitä kautta lannista mieltä.

13
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Missä nuoret kalastajat piilottelee
« : Tammikuu 08, 2010, 00:24:02  »
Otsikkoon viitaten: veikkaan vastaukseksi sitä, ettei nuoret tiedä kalaseuroista tai jäsenyyden tarjoamista etuuksista mitään. En nimittäin minäkään tiennyt vielä vähän aikaa sitten, vaikken itse ihan nuori enää olekkaan. Ja vaikka nuoret tietäisivätkin kalaseuroista, he (me) eivät tunne saavansa mitään hyötyä sellaiseen liittymisestä pelkästään (yleisesti) huonosta kalaseurojen tiedottamisesta johtuen. Nuoruudesta muistan vain lukeneeni paikallislehdestä uutisen joka kertoi kalaseuran järjestämistä onkikisoista ja niiden voittajista(jälkeenpäin infottiin kyllä asiasta...). Nuorten sarjoissa taisi olla pari osallistunutta.
Kai se noihin nuorten avoimiin kahvilusikkakisoihin osallistuminen vaatii sen, että lapsella/nuorella on joko vanhemmissa tai lähisukulaisissa joku seuran aktiivijäsen, joka työntää lasta noita onnistumisen hetkiä kohden.

Sivuja: [1]


center>