Chat

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Timky

Sivuja: 1 2 [3] 4 5
61
Vieheet / Haukivieheet?
« : Maaliskuu 06, 2005, 20:07:56  »
Lainaus käyttäjältä: Walde_91

Mikäs ois hyvä ärsytys väri


Noissa professorejen väri valikoimissa ei juurikaan ärsytysvärejä ole, mutta tuo BL/FR-C voisi olla hyvä.

62
Heittokalastus / mikä olisi setti
« : Maaliskuu 05, 2005, 21:45:43  »
Lainaus käyttäjältä: Tyrskyturskaaja
Sangan palautusjousen olen kerran vaihtanu, laakerit pamahti uutuuttaan ja vaihdettiin takuuseen eikä ongelmia ole sen koommin ollut.
Quickfire II pelittää ihan hyvin, ei ole ollut ongelmia mutta johtunee varmaan siitä että sitä on käytetty varoen = ei runnottu.


Miten noi laakerit oikein meni rikki, voisitko selittää oliko joku valmistus virhe?

Itsekin yritän käsitellä mahdollisimman varoen noita keloja, ettei tarttis joka vuosi uutta ostaa. :wink:

63
Heittokalastus / mikä olisi setti
« : Maaliskuu 05, 2005, 20:44:27  »
Lainaus käyttäjältä: Tyrskyturskaaja
Omanlaisensa setin saa koottua ihan sillä että menee kalastuvälineliikkeeseen, kertoo mitä pyytää, missä pyytää, ja kuinka vakavasti harrastaa. 50 eurolla saa jo kohtuullisen kesämökki-satunnaiskalastajan vehkeet, mutta vähänkin enemmän tosissaan oleva pyytäjä saa varautua 70 +/- euron menetykseen.
Itse olen maksanut aikoinani (markka-aikaan) 650 markkaa =  n. 110 euroa setistä, jota vieläkin käytän ykkössettinä (Shimano Solstace 2000 ja Kunnan Carbo-Mate 165 cm) ... Ja hyvin pelaa, vaikka ikää on jo yli 10 vuotta ja kalastustunteja useita satoja. Eli kun maksaa vähän reilummin, saa kamppeet jotka pelittävät vuosikausia, toisin kuin halpis-setit..


Onko toi Solstage hyvä? Siinä kun on se quickfire (sormisankalaukaisin) niin onko se alkanut mitenkään lonksua tai heilua sen takia kun se palaa takaisin päin, tai onko se takaisin päin palaaminen muuten haitannut esim. kalojen tartutuksessa?

Hyrrääkö se sulla vieläkin hyvin, siinähän ei ole niitä shimanon A-RB laakereita vaan siinä on ne tavalliset laakerit.

Oletko joutunut huoltamaan?

64
Heittokalastus / mikä olisi setti
« : Maaliskuu 05, 2005, 19:50:14  »
No 25e setiltä ei voi odotaa mitään muuta kun huonoja kalastus reissuja, mutta jos ostaa shimanon laadukkaimman setin niin kyllä voi olla ihan hyvä. Itselläni oli ennen tollanen shimanon setti (hyperloop 1,80m vapa ja cx2000ra kela) ja se oli ihan ok, itse asiassa se on vieläkin ehjä. Piti hankkia uusi kun oli sen verran pieni, tosin ajattelin, että käyttäisin sitä koskilla tai ahventa heitelleessä.

65
Pilkit & Pilkkivavat & Pilkkisiimat / Parhaat ahvenpilkkinne?
« : Maaliskuu 04, 2005, 20:23:55  »
Jarmo, minkä niminen toi pystypilkki on tossa ylemmässä kuvassa?

66
Onginta / Syötit
« : Maaliskuu 03, 2005, 15:32:56  »
Lainaus käyttäjältä: suspi
Onko muuten kenelläkään kokemusta teko kärpäsentoukista ongen syöttinä?


En ole itse kokeillut, mutta Erä lehdessä (2/2005) sanottiin, että se on oikein hyvä ja kätevä syötti. Siinä myös suositeltiin, että kannattaa kokeilla onkiessa tupla syöttiä jossa on teko kärpäsentoukka ja teko survari.

67
Kaikkea kalastuksesta / Oikeneeko koukut?
« : Helmikuu 27, 2005, 20:50:28  »
Jos oot tekemässä ihan normaaleita tapseja vaikka pilkkiin niin siima on ihan hyvä vaihtoehto, sitä tosin joutuu vaihtamaan melko usein. Jos tahdot tehdä ketjusta, että ei tarvitse vaihdella koko ajan niin helpoimmalla pääset jos ostat valmiita, siinä voi tosin olla se huono puoli, että ei saa sen pituisia tapseja kun haluaa.

Voit myös tehdä näin: Ostat sitä ketjua ja kasoisperholukkoja. Sitten leikkailet eri pituisia tapseja ketjusta ja laitat jokaiseen kiinni toiseen päähän kasoisperholukon. Sitten laitat niihin pystypilkkeihin joiden kanssa aijot käyttää tapseja kiinni kaksoisperholukon ja se on siinä. Voit vaihdella tapsin pituutta ottamalla tapsin irti (jätät tietysti perholukon kiinni pilkkiin) ja sitten laitat uuden tapsin tilalle ja siihen kiinni saman mormyskan, koukun yms. mitä käytit edellisessä tapsissa. Tässä on ainoa huono puoli se, että joutuu aika paljon nypläämään eli kannattaa laittaa valmiiksi vaihdettaviin tapseihin morrit, koukut yms. kiinni niin vähennät edes vähän nypläämistä. :wink:

Toivottavasti oli apua sekavasta selityksestä. :D

68
Kaikkea kalastuksesta / Oikeneeko koukut?
« : Helmikuu 27, 2005, 14:13:15  »
Siis oot sä nyt laittamassa niitä ketjuja mitä sä tossa vähän aikaa sitten kyselit?

En saanut oikein selkoa tuosta "pujottamisesta", mutta käsitin että yrität laittaa niitä ketjuja kiinni koukkuihin ja perholukkoihin (yllätys yllätys :) ) sillä tavalla, että avaat pihdeillä koukun tai perho lukon lenkkiä mistä se normaalisti sidottaisiin siimaan. Selitä mulle jos en ymmärtänyt oikein.

En oikein usko, että ne lenkit taipuisivat, mutta eikö niitä voi laittaa kiinni vaikka tosi pienillä uistinrenkailla?

Jos kävit honkkarista niitä ostamassa niin miksi et saman tien ostanut niitä yhdistelmiä joissa on välissä ketju ja molemmissa päissä perholukko?

69
Sekalaista juttua / Tuttuja Kalassa.Netin foorumilla???
« : Helmikuu 27, 2005, 13:07:54  »
No nyt mä tunnen yhen täältä. Ton santun joka rekisteröity vähän aikaa sitten :D .

70
Pilkit & Pilkkivavat & Pilkkisiimat / Parhaat ahvenpilkkinne?
« : Helmikuu 26, 2005, 20:51:57  »
Tää aihe on ollut piilossa jonkin aikaa, mutta ajattelin nostaa taas esiin. Tässä aiheessa on se hyvä puoli, että jos jotain tiettyä pilkkiä kehutaan paljon niin sitä voi ehkä kokeilla kuten nyt on kehuttu esim. Ässää ja Nautilusta.

Siis oma yksi hyvä pysty joka tässä nyt tulee mieleen on JK pystypilkki.

Kertokaahan nyt lisää niitä omia ottipelejä :wink: .

71
Minulla on perusvavassani Blue Foxin fluoresoivan punaista 0,22 siimaa ja ihan hyvin on pelittänyt tosin ehkä vähän liian paksua.

72
Kaikkea kalastuksesta / Pari kysymystä...
« : Helmikuu 26, 2005, 19:43:40  »
1. Siis perheestäni ei kalasta kuin minä ja mun broidi, ois kyllä ihan kiva jos vaikka faija kalastais niin se vois hankkii osan välineistä 8) . Perhe ei mitenkään inhoa tai vieroksu kalstusta, mutta eivät he kyllä ihmeemmin kannustakkaan. Yksi kaverini kalastaa, mutta ei ole niin innokas, että tänne kalssa.nettiin tulisi, vaikka olen hänelle tämän näyttänyt.

2. Kalastan joko veljeni tai yhden kaverin kanssa ja ennen kalastin myös ukkini kanssa (nyt hän on kuollut :cry: ).

73
Pilkintä / Pikkuahventen jäälle jättämisestä...
« : Helmikuu 26, 2005, 14:25:52  »
Lainaus käyttäjältä: Pilkkiäijä
Saivat pilkkimiehet sakkoja viimetalvena suomenlahdella kun jättivät henkitoreissaan olevia kaloja jäille.
Radiosta kuulin viime talvena tämän asian.
Kalatkin kuuluvat eläinsuojelulain piiriin sanottiin siinä jutussa.


Siis

1: Kaloja ei kannata jättää jäälle.

2: Jos ne heittää jäälle niin ne vois eka tappaa vaikka ottaski mukaan.

74
Rakentelu / Kuvia itse tehdyistä pilkki välineistä
« : Helmikuu 26, 2005, 12:45:20  »
Niin tossa on "kuvia itse tehdyistä uistimista", mutta tällästä ei varmaan ole. Eli jos olette tehnyt omia pystyjä, tasareita yms. pilkkejä niin laittakaahan kuvia. Laittakaa myös itse tehtyjen pilkki vapojen ja muiden pilkki välineiden kuvia.

ps. Ei maha tulla paljoo kuvia, mutta...

75
Pilkintä / Pikkuahventen jäälle jättämisestä...
« : Helmikuu 26, 2005, 12:35:56  »
Lainaus käyttäjältä: C&R
Lainaus käyttäjältä: Torttu
Kyllä sormenmittaiset ahvenet voi kääpiöityneessä ahven kannassa nakata jäälle. Tulepaahan samalla ruokittua ketut ja harakat.


niin no tarviiko sitä sitten kaiken maailman pienpetoja ja lintuja ruokkia??


Ei ehkä tartte, mutta jos ahvenkanta on kääpiöitynyt niin ei haittaa jos vähän harventaa, saapa sitten vähän isompia. Tosin ei niitä jäälle kannata jättää vaan vie roskikseen tai laittaa kalakukoksi. Minusta ainakain on mukavampi pilkkiä tommosia 200g assuja kun 20g assuja joita ei edes vavassa tunne.

76
No syy tais olla vaarin joka vei kalalle jauhesammuttimen kokoisena muistan kun jotain verkkoja kai nostettiin niin sit kun ajaettiin kotiin päin  muistan isossa saavissa hauen joka oli niin kippuralla, että olisi pystynyt haukkaamaan pyrstöään. Sitten sen jälkeen on kun alko pysyy onki kädessä niin puras kalakärpänen lopullisesti. :D

77
Kaikkea kalastuksesta / Kalajuttuja kalajuttuja...
« : Helmikuu 25, 2005, 22:30:16  »
Lainaus käyttäjältä: Qkkeli
Lainaus käyttäjältä: -Kumiankka-
No on siinä ukko. :lol: Ens kerralla kun se alkaa selittää niin sanot sille "haista ukko pitkät paskat". Ei kovin kohteliasta, mutta tekis varmaan hyvää sille. :D


Sanoisitko itse? :?

Sanoo vaikka että on kiire tai on tärkeä meno ku se alkaa selittää juttujaan...
Kyllä se siitä sit hoksaa ku aina on kiire kun kohdalle sattuu... 8)


No joo joo toi nyt oli vaan vitsi (tais olla huono), mutta taitaa olla hyvä vaan sanoo just jotain:"juu juu mä tästä lähenkin" kun se on alottanu puhumisen. Siis sanoo sen sellasella äänen sävyllä, että antaa vaikutelman: "ei kiinnosta". :)

78
Pilkintä / Saako teko-toukilla kalaa?
« : Helmikuu 25, 2005, 22:23:36  »
Siis en ole itse (vielä) kokeillut, mutta Erä-lehdessä ne niitä testas eivätkä eroa löytäneet, molempiin söi hyvin. Siis Erässäkin oltiin huomattu, että ne lähtevät koukusta vähän helpommin irti kuin tavalliset, mutta ne taas kestävät sellaisena kiinteänä pallukkana eivätkä mene pieniksi riekaleiksi. Ja säilyvyys on parempi kuin myös se, että ne eivät jäädy siiryttäessä reiältä toiselle.

Jotkut tässä sanoivat, että tekotoukat eivät liiku eivätkä elä koukussa, mutta se ei ehkä niin paljoa haittaa jos nyt ei ihan onnettoman huono syönti ole. Saa toki tekotoukatkin elämään laittamalla ne sieltä toukan päästä kiinni niin, että jää sellainen pötkö liehumaan (toimii varmaan paremmin tekosurvareilla kun ne on pidempiä). Tosin jos laittaa ne kiinni noin niin ne lähtevät vähän helpommin koukusta irti.

Sitten joku sanoi, että se riippu paikasta niin kyllä voi riippuakkin jos toisessa paikassa on arempia kaloja kuin toisessa, jotka käy vähän tökkimässä sitä toukkaa ja eivät nappa vaikka olis oikea.

On se varmaan ihan hyvä kuitenkin pitää molempia mukana esim. jos käyttää tekotoukkia varasyötteinä tai jos on todella arkoja/huonolla syönnillä olevia kaloja niin voi sitten käyttää oikeita.

Itse uskon, että kyllä niillä saa kunhan jaksaa yrittää, vaikka ei se tosin uskoa luo jos sattuu juuri huono syönti kohdalleen kun niitä kokeilee.

ps. Taisin vähän innostua. :D

79
Kaikkea kalastuksesta / Kalajuttuja kalajuttuja...
« : Helmikuu 25, 2005, 21:44:36  »
No on siinä ukko. :lol: Ens kerralla kun se alkaa selittää niin sanot sille "haista ukko pitkät paskat". Ei kovin kohteliasta, mutta tekis varmaan hyvää sille. :D

80
Lainaus käyttäjältä: VisaK.
Öö... 3 kertaa! 4 kirreä ja ahven :lol:


Minkäs kokosia olivat?

81
Pilkit & Pilkkivavat & Pilkkisiimat / Värikoukut
« : Helmikuu 24, 2005, 20:20:06  »
Kaivo siis onko sulla tossa yksi- vai kolmihaarakoukku? :? Ja sit viel, että minkä sävysessä vedessä toi toimii?

82
Heittokalastus / Uutta vapaa ja kelaa!
« : Helmikuu 23, 2005, 22:56:33  »
Petri tuossa selittikin hyvin noi perusteet itselläni on suurin piirtein noi samat. Hinta laatu suhteen pitää myös olla hyvä.

83
Heittokalastus / Uutta vapaa ja kelaa!
« : Helmikuu 23, 2005, 22:44:36  »
Riippuu vähän mihin tarkoitukseen ostaa vapaa ja kelaa siis vaikka jigittelyyn tai ul-kalstukseen.

84
Kaikkea kalastuksesta / Kalan tappaminen...?
« : Helmikuu 23, 2005, 21:35:39  »
Niinkuin tässä on jo sanottukin niin pieniltä niskat nurin, mutta isojen (varsinkin haukien) kanssa on tärkeää, että ei mene sormi suuhun vaan kalikka päähän :lol: .

85
Pilkit & Pilkkivavat & Pilkkisiimat / Värikoukut
« : Helmikuu 23, 2005, 21:05:33  »
Haluan kysyä nyt itsekin tuota "minkä värisä värikoukkuja kannattaa käyttää ahvenelle?" eli kertokaahan nyt tarkasti omia hyviä väriyhdistelmiä ja kertokaa minkä laisissa olosuhteissa ne toimivat. Siis pää asiassa olosuhteista ainakin veden väri. :D

86
Lainaus käyttäjältä: kaivo

Tänä talvena on myyntiin tullut Blue Foxin/Rapalan pilkkisettejä, joissa siiman paksuus ja laatu on ihan kohdallaan, mikäli ERÄ-lehteä on uskominen.


Siis onhan ainakin tuossa teho setissä ihan hyvä siima kun on 0,20mm (siis kevyimmässä setissä). Tilaatko sä kaivo muuten Erää?

87
Pilkintä / Surkein pillkireissu
« : Helmikuu 23, 2005, 17:56:35  »
Siis miten voi käydä noin onnettomia sattumia yhdessä päivässä ja noin paljon. Ois varmaan heikompi mies pistäny jo piipun suuhun, no ei vainiskaa :lol: , mutta toi on ollut oikeasti SURKEA reissu.

88
Pilkintä / Toukista....
« : Helmikuu 23, 2005, 16:50:20  »
Lainaus käyttäjältä: Anonymous
punaisia olisko noin sentin mittasia toukkia
maanantaina kai menossa kokeileen


Eli ne ei oo niitä mitä minä tarkoitin, vaan ne on kärpäsentoukka jäljitelmiä. Asia selvä.

89
Pilkintä / Toukista....
« : Helmikuu 22, 2005, 22:04:02  »
Lainaus käyttäjältä: fange
tuli ostettua berkleyn power maggot toukkia ja ensi maanantaina tarkoitus mennä testaamaan


Onko ne semmosia valkosen harmaita pötkylöitä ja about vähän yli sentin mittasia ja puoli senttiä leveitä. Jos on niin mulla on niitä, mutta eivät ole ainakaan onginnassa assulle ja särjelle pelittäneet tai sitten on minussa vika.

90
Vieheet / Haukivieheet?
« : Helmikuu 22, 2005, 17:23:11  »
Räsäset, proffat ja nilsut ainakin on hyviä, mutta on niitä muitakin.

Sivuja: 1 2 [3] 4 5


center>