Chat

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Toimitus

Pages: 1 ... 9 10 [11]
301
Onginta / Re: Pohjaonginta
« on: May 09, 2002, 19:03:57  »
Lue täkyonginta-artikkeli, niin sielä on hiukan myös pohjaonginnan perusteita! http://www.kalassa.net/artikkelit/haukitaky.shtml

302
Kaikkea kalastuksesta / Re: Millä kalanhaju pois käsistä?
« on: May 08, 2002, 20:24:48  »
Heiro ruokasuolaa käsiisi! Hinkkaa voimallisesti märissä käsissä ja viruta sitten pois! Näin olen minä ainakin usein päässyt eroon kalanhajusta!

Tämä on ainakin yksi tapa...

303
Kaikkea kalastuksesta / Re: Rautu
« on: July 08, 2002, 22:00:38  »
Rautu eli nieriä... lohikala...  :)

304
Kaikkea kalastuksesta / Rautu
« on: July 08, 2002, 13:55:43  »
Kertokaas hiukan, että mistäpäin niitä saisi perholla tai UL-vehkeillä? Kummat ovat paremmat raudulle?

Minkälaisiin vieheisiin rautu ottaa?
Onko järvi parempi kuin joki raudunpyynnin kannalta?
Minkälaisista paikoista järvissä/joissa?
Mikä on raudun keskikoko?
Mitä rautu syö?
Mikä on paras vuodenaika? Kevät? Keskikesä? Syksy?
Mikä on paras vuorokaudenaika?

Tiedän kyllä jonkun verran myös raudusta, mutta näin paranee tiedot hyvin! Aivoriihi pystyyn!  ;D

305
Aika järkiköyhää touhua. Ei kyllä yhtään järveä ole ongella tyhjätty, eikä tulla tyhjäämään. Pitää pistää nimet muistiin, kun seuraavan kerran jotain äänestää...

"Politiikka on ainoa keino johtaa sirkusta apinahäkistä käsin."

306
Kaikkea kalastuksesta / Re: Karppia suomesta?
« on: May 15, 2002, 18:17:04  »
Onko Iidesjärvessä karppia? Oho!

On tullut sekin paikka koettua. En ihan heti pistäisi mitään Iideksestä saatuja kaloja suuhuni!  ;)

Sain sieltä kerran perholla parikiloisen hauen joka oli ihan täynnä kaikkia matoja, ettei paljoa haukeakaan näkynyt niiden alta! Kiitos paperitehtaiden!

Oli Tampereella vitsiä, että ei tarvitse rantatiellä katulamppuja, kun järvi loistaa pimeässä!  ;) ;D

Pitää käydä koittamassa karppia kelaongella Iideksestä seuraavan kerran kun Tampereella käyn!

307
Kaikkea kalastuksesta / Re: Viehe pohjasta?
« on: May 15, 2002, 17:47:26  »
Se takavuosien uistimenirrottaja Nokku, on oikeasti todella toimiva! Maksaa itsensä(n. 50mk) takaisin nopeasti säästettyinä uistimina!

Tietääkö kukaan, että saako Nokkuja mistään?! Sain kadotettua omani...

308
Kaikkea kalastuksesta / Re: Seppo Suuronen Kalassa.netissä!
« on: November 28, 2002, 00:39:20  »
Thread taas auennut yleisölle! Tulin toisiin aatoksiin, keskustelut jatkukoot tässäkin aiheessa!

309
Kaikkea kalastuksesta / Seppo Suuronen Kalassa.netissä!
« on: October 28, 2002, 14:13:01  »
Erä-lehden päätoimittaja Seppo Suuronen tulee foorumillemme vierailevaksi tähdeksi 20.11 kello 18.30-21.00

Voitte esittää kysymyksiänne Sepolle tähän threadiin!
Threadia valvotaan tarkkaan, ettei päällekkäisyyksiä tule!

AINOASTAAN (HYVIÄ) KYSYMYKSIÄ TÄHÄN THREADIIN!

Nyt saa laittaa jokainen lisää kysymyksiä!

310
Kaikkea kalastuksesta / Re: pikku- ja isobassia suomessa?
« on: June 17, 2002, 18:00:40  »
Olen tosiaan elämässäni tasan yhden bassin saanut ja oli kyllä tosi hieno kala! Oltiin Floridassa ja faijalla oli kämppä yhen joen varrella. Vinguin ensin viikon virveliä ja sitten käytiin ostamas marketista umpikela. Ostettiin samalla lippoja ja lusikoita ja kun amerikassa oltiin, niin tietenkin jigejä!

Samana iltana menin sitten joelle heittelemään ja 5 minuuttia sain heitellä, kun nappasi kala! Enhän minä 8 vuotiaana tajunnut Floridan kaloista mitään, mutta nyt tiedän kun kuvaa katson, että se oli pieni bassi. Joku puolikiloinen. Pisti hanttiin saman verran kuin vajaa kiloinen hauki.

Tuli sieltä muutakin vedettyä. Sielä on sellaisia pitkiä kalastuslaitureita. Ihan ihme kaloja sielä. Sain sellaisen, jolla oli sellaiset pienet sarventyngät päässä ja isot mulkosilmät. Meinasin laittaa sormen suuhun ja taittaa niskat, kun joku äijä juoksi sieltä hädissään huutaen ulkomaankielellä, että se on todella myrkyllinen kala. Potkaisin sitten rumiluksen takaisin jortaaniaan.

Sitten oltiin käymässä illalla joidenkin kummallisten amerikansukulaisten luona, joita en tuntenut, enkä niistä yhtään tykännyt. Ne asuivat meren rannalla ja minähän hain peräluukusta virvelini ja laitoin uistimeksi sellaisen punavalkoisen taimenlusikan. Menin sitten heittelemään siihen hiekkarannalle. Eihän uistin lentänyt, kuin rantatyrskyihin ja olin varma ettei kala nappaa, mutta heittelin silti kun heittelystä tykkäsin lujaa ja aikuiset puhuivat jotain ihan tylsiä sisällä.

Olin heitellyt jonkun parikymmentä minuuttia, kun sitten yhtäkkiä nappasi joku kala! Se oli vielä iso silloin mielestäni. Kelailin sitä ja kala pisti hanttiin todella lujaa! Jarru huusi halvassa umpikelassa ja kalamies hihkui innoissansa. Kala hyppäsi pari kertaa ja näin sen tosi isoksi! Noh.. kyllä sellainen 5:n kilon paikkeilla oleva kala tuntuu tokaluokkalaiselle mahtavalta saaliilta. Hyppyjen jälkeen sain vielä hieman kelattua kalaa. Sitten tapahtui se, minkä mahdollisuutta en ollut edes silloin ajatellut. Siima löystyi. Ajattelin hädissäni, että kai se kala tulee itseeni päin ja siksi siima on löysä. Kun lusikka ilmestyi tyrskyistä rannalle, oli virppa sekunnin sadasosassa 20 metrin päässä kalastajasta. Ohikulkijat varmaan ihmettelivät, että kuinka tuon kokoisesta miehenalusta kuuluu noin rumia ääniä. Mitään ei saa selvää, mutta parempi kun ei käy kysymässä mitä tarkoittaa englanniksi.

Jatkoin sitten heittelyä ja eihän sieltä enää mitään tullut. Sitten alkoi oma porukka tulla talosta rannalle kävelylle ja kysyivät että tuleeko kalaa. Minähän tietysti selitin kaiken. Vastauksena tuli vain, että "Noita uistimia ei sitten joka päivä osteta, sai olla viimeinen kerta kun hakkaat niitä kiveen!". Siitähän sitten melu nousi ja lopuksi tuli, että "Joo joo, oli sulla kala kiinni, mutta meidän pitää nyt mennä, huomenna mennään Disneyworldiin". Jotenkin jäi tyhjä olo nuorellemiehelle. Uistimeen jäi kuitenkin pysyvät muistot tästä kalasta..  :)Meni hiukan sivuun aiheesta, mutta tälläistä Floridassa...

311
Kaikkea kalastuksesta / Re: pikku- ja isobassia suomessa?
« on: June 17, 2002, 17:24:20  »
Olisiko kellään viisaammalla muuten tietoa siitä, että kuinka bassi menestyy Suomessa? Epäilisin ainakin, että keväällä lojuu kaikki bassit rannalla mätänemässä...

Olisi muuten ERITTÄIN mahtava juttu, jos saataisiin bassia Suomeen!

312
Elämäni ensimmäinen vetouistelemalla saamani kala oli kyljestä kiinni tarttunut särki. Ottipelinä oli keskikoon Nils Mastersin Invincible...

Myös taannoinen ennätyshaukeni tuli 10 vuotiaana ongella koukku silmäkulmassa! Painoa kalalla oli 3,5kg!

Ei edes vienyt pinnanalle kunnolla vaan luulin pikkukalojen nyppivän! Onneksi mato-onki oli kerrankin kiinni virvelissä, joten väsytys oli suht helppo...

Pages: 1 ... 9 10 [11]


center>