Chat

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - SUURkalastaja jyväskyläst

Pages: 1 [2] 3 4 ... 46
31
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Reissuraportit tänne!
« on: October 15, 2009, 20:20:28  »
15.10.09

Jees, elikkä merellä on tullu oltua tämä viikko, tässä tarinaa syyskalastusviikon viimisestä päivästä:

Isä lähti tänään meidän seuraks kalaan. Vesillä oltiin aika normaaliin tapaan joskus puolenpäivän hujakoilla. Ajeltiin kalapaikoille ja isälle otti lähes samantien kala. Ylös asti kilonen normaalipulikka. Tämähän näyttää lupaavalta ajattelin tuossa vaiheessa..
Mä vetäsin sitten kaks kalaa siitä lähistöltä jonkin ajan sisään. Peli oli siis 2-1. :D
Sitten olikin pitkään hiljasta. Oltiin kierrelty kaikki hyvät vanhat tutut paikat, joista kesällä oli noussut kunnon kaloja. Palattiin sille hyvälle paikalle ja nähtiin miten ruohikonseassa molskahti. Tästä lähdettiin vetämään johtopäätöksiä, että josko ne hauet oliskin tuolla ihan lähellä ruohikkoa ja siellä seassa piilossa. Nooh, lähdettiin vetämään sellasta hyvää ruohikonreunaa pitkin, josta viimesyssynä oli noussut jotain vajaan viiden kilon tuupeja. Jonkun aikaa sitä vedettyämme pamahti vähän raskaammin kala kiinni. Huomas heti, että tällä kertaa oli vähän isompi lima kiinni. Pitkät potkut tuntu ja kalalla ei ollut haluja näyttää itseänsä pinnassa, vaan se jurras pohjassa. Sitten se lähti tulemaan venettä kohti jolloin siimat pääs hiukan löystymään. Koitin veivailla siimaa, että se pysyis kireellä, mutta tämä kala oli ovela. Kyllähän se tuli veneen viereen pohjia pitkin ja juuri, kun se nous pintaan ja kerettiin näkeen se kunnolla, Tormentor irtos sen luupään suupielestä. Eipä siinä muu auttanut, kun kirota ja katella kohti syvyyksiä. Ois se vaan ollu ihan mukava sellanen +6 kilon kala vetää ylös, kun suurta syyshaukea tullut mereltä koittamaan ja kilon pulikkaa saanut vaan nostella. Mutta aina ei voi onnistua, ei edes joka toinen kerta. Tuon tapahtuman jälkeen tuli mulle vielä yks hauki ja sitten lähettiin meneen. Peli päätty siis mun eduks 3-1. ;D

Juu, elikkä merikalastelut on sitten tältä vuodelta ohi, aika surkeat olosuhteet oli koko viikon, lähes joka päivä kovaa itätuulta..ei hyvä.
Mutta mukavaa oli jokatapauksessa. :)

Tässä vielä jotain kuvii viimisestä kalapäivästä:

Kuvasarja eräästä pulikkahauesta:


1. Hauki veneeseen


2. Haukee ylös


3. Hauki tukevasti käteen4. Ja sitten irroittelemaan
5. Hyvästit ja takas veteen ;)Merimetso lähtee lentoon..

32
Vieheet / Vs: Bomber -vaaput
« on: October 15, 2009, 20:18:33  »
Joo Bomberit toimineet ihan kiitettävästi. Omasta pakista pari luottoväriä ovat perinteinen sinikromi (värikartalta väri xsil) ja sellanen samanlainen kun värikartan opm 15 väritys, mutta oranssin(?) selän sijaan vihree selkä. Järvellä ollut tuo sinikromi syyskalastuksessa joskus aivan loistava.
Merellä toimineet loistavasti molemmat, suurin bomberilla tullut on joku 6-7kg ja värinä oli se vihreekromi. 15 A on siis malli josta kokoajan olen puhunut. :wink:

http://www.opm.fi/showpage.asp?id=3464
Tuossa kanssa jonkinnäkönen värikartta

33
Vieheet / Vs: Tuleeko haukea puna-valkoisella vaapulla?
« on: October 12, 2009, 09:09:51  »
Nooh, eipä ole tullut hirveästi enää punavalkosilla kalastettua. Tosin onhan tuolla pakissa yks sen värinen lusikka, jota olen uitellut nyt tässä välillä.
Kyllähän tuo väritys toimii niin merellä, kun järvelläkin. Ainakin sameissa järvivesissä tuo on toiminut. Ja onhan tuota väritystä tullut merelläkin kokeiltua, silloin kesällä ja keskipäivän aikaan monia haukia tuolla.
Eipä ole oikeastaan enää tuo väritys mikään hippuväri, kyllähän noita joskus tulee uitettua kun keli muuttuu pilviseksi ja synkäksi. Välillä tulee välillä ei. :wink:

34
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Reissuraportit tänne!
« on: October 07, 2009, 19:23:37  »
Hieno raportti. :wink:
Ja ennenkaikkee hemmetin hieno kala, jälleen ja kerran Sääksjärvestä kymppi.
Oliko tämä jo kolmas kymppi sulle tosta järvestä ? :wink:

35
Sekalaista juttua / Vs: Youtube
« on: October 03, 2009, 12:30:09  »
Tässä yksi..:

http://www.youtube.com/watch?v=dSKjDOoF3BQ

tuo ehkä paras kaikista

Tää oli kyllä hyvä. :-D
Toinen samankaltainen, tosi hyvä tääkin:
http://www.youtube.com/watch?v=2eXoDUzasZQ&feature=related

36
Sekalaista juttua / Vs: Mikä mopo?
« on: September 07, 2009, 09:22:17  »

Kitt :-DJuu tuossapa tuo Depa nykykuoseissa.

37
Huomenna pääsee jo kotio, kun perjantaina on itseopiskelupäivä täällä. :-)
Tosin se pelko tässä on, että lunssa/ possunuha pääsee iskemään, kun jo neljä kaveria joiden kanssa täällä yleensä pyörin on lähtenyt kotia. :-P
Täytyy sinnitellä vielä huominen ja muistaa desinfioida kädet.

38
Sekalaista juttua / Vs: Lötkö vai mötkö?
« on: August 26, 2009, 18:31:06  »
mötkö
Juurikin näin.
Videon tekijöiltä pitäisi kysyä, jottei liian moni menettäisi yöuniaan tätä pohdiskellessa. :wink:

39
Vieheet / Vs: Popperit
« on: August 11, 2009, 18:16:57  »
Dodiin siinä on komea popperihauki.
No mites, oliko tärppi upea ?
Voi olla, että kun ton kokonen kala jysäyttää pintavieheeseen niin se näkyy ja kuuluu. :wink:

40
Heittokalastus / Vs: suurin ahven jonka nähnyt livenä?
« on: August 11, 2009, 14:41:54  »
Kaverin parin kesän takainen 673g taitaa olla suurin.
En tiedä sitten lasketaanko sitä jos on nähnyt pilkillä vedessä vilahduksen kunnon raitakylkeä. Tosin eihän niitä voi punnita. :wink:

41
Sekalaista juttua / Vs: Youtube
« on: August 08, 2009, 21:13:01  »
Aika miehekästä menoa varsinkin videon lopussa.
Aina on hyvä sää mennä kalaan. :-)
Ihan mukavaa keliä juu... :-P

42
Kaippa se väsytys on kaikista jännittävin, varsinkin jos on isompi kala kiinni ja on vaikeat olosuhteet (esim. lumpeikkoa, heinikkoa, pohjahakoja yms.).
Kalan ylösotto on myös todella kinkkinen, jos kala on heikosti kiinni ja jälleen on isompi yksilö siiman päässä.
Mutta eihän tuota tärppiäkään voi väheksyä, jos kalastaa esim. popperilla niin se tärppi on lähes kaikista hienoin/ jännittävin. Ja kyllähän se ison kalan tärppi tai muuten vaan kova tärppi laittaa puntit tutisemaan, varsinkin jos sen kalan näkee vaikka veneen vieressä. :wink:

43
Sekalaista juttua / Vs: Keräätkö marjoja?
« on: July 30, 2009, 16:03:30  »
Jooh, eilen tuli kerättyä kolmeen pekkaan 60 litraa mustikoita.
Tänään sitten oli siivousurakka edessä, veljen kanssa saatiin hiljattain ne siivottua (sormet saivat hiukan uutta väriä :-P).
Tutuille meinattiin myydä. :-)

44
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Reissuraportit tänne!
« on: July 28, 2009, 15:41:47  »
Siinä aluksi laitettiin professoria ja bomberia veteen ja ruettiin hinailemaan. - - Irtihän se pääsi ja kun saatiin viehe takaisin ylös niin paljastui myös se, että koukut olivat suoristunee hauen käsittelyssä. No, eihän näille mitään voi.

Jos kyseinen viehe oli Bomber, sen vakiokoukut ovat melko pehmeää tavaraa. Vaihto kannattaa, kerralla vaikka Gamakatsun kemialliset koukut tilalle.

--pjk

Jos oikein muistan, niin viehe taisi olla kupari professori. Tuosta bomberista sen verran, että irrotin kerran bomberia hauen leuasta ja väänsin vähä reilummin niin Koukut rupesivat katkeilemaan hauen suuhun. Pakko myöntää että koukut ei ole ihan parhaimmasta päästä. Itse bomberin kalastavuus on kyllä parhaimmasta päästä :wink:
Jees, hemmetin kova pelihän tuo Bomber tosiaan on, mutta vakiokoukut ovat aikas luokattomia.
Vääntyneet on 6-7kg hauen hampaissa ja katkeilleet pariinkin otteeseen.

45
Heittokalastus / Vs: Suurin hauki jonka olet nähnyt livenä?
« on: July 27, 2009, 23:02:54  »
Oma ennätys, 10,7kg. Vetouistelemalla tuli.

46
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Reissuraportit tänne!
« on: July 24, 2009, 17:31:22  »
Ei jumakauta mikä ahvenen köllikkä fileeroidulla kuhalla.
Onnitteluja!

47
Jep, tuosta väitetystä painosta, kun otetaan puolet pois niin aletaan olla lähellä kalan todellista painoa.
Jos sillonkaan... :roll:

48
Ensimmäisen haukeni sain ensimmäisellä uistelureissullani (6-7 vuotiaana). Kalan paino oli jotain puolenkilon ja kilon välillä.

Samana kesänä sitten pääsin ensimmäistä kertaa lappiin kalaan. Sieltä napsahti Luironjoen kovasta koskesta 2,5 kg tuubi hopeisella lipalla.

Kesä- pari tuon jälkeen jälleen lapissa..Veljeni oli saanut juuri about viiden kilon hauen eräästä suvantokohdasta oranssilla countdownilla.
Päätin sitten, että haluan itsekkin ison hauen ja laitoin oranssin Blue Fox vibraxin (?). Muutaman heiton päästä siiman päässä oli ennätyshauki, tuolloin kalalla painoa 4-5kg.

Jälleen kesä- pari tuon jälkeen merellä pari päivää kalassa.
Ekana päivänä karkuun pääsi alkuhetkillä apaut vitonen. Vähän aikaa karikon kuvetta paukuteltuamme jysähti helmi-JAK:iin. Hetken tappelun jälkeen veneen vierelle enkkakala, tällä kertaa 6,65 kilon painoinen. Kalalla mittaa 102cm
Seuraavana päivänä tuli vielä päälle vitosen kala.

Kesä tuon jälkeen...
12.7 lähdin sateen jälkeen lähijärvelle pikkuahvenia ullikamoilla kiusaamaan.
Totaalisena yllätyksenä hopeiseen kakkoskoon lippaan jysähti ja lujaa. Kuin ihmeen kaupalla ilman peruketta ja ullikamoilla ja vieläpä ilman haavia (soitin isän haavitsemaan väsytyksen tiimellyksessä :-D) ylös uusi ennätyshauki, 6,7kg/102cm.

Samana syksynä merellä oli tarkoitus parantaa haukienkkaa. Yritys ei onnistunut, ylös kuitenkin suunilleen 60kpl haukia, joista n.20kpl oli 3-4 kiloisia, suurimpana 4,5 kiloinen.

Sitten tänä kesänä merellä jälleen 8.6-17.6.
Huonohkon alkupäivien syöntien pelastajat olivat 14.6 ensin tullut vitosen hauki. Lähdimme sitten aloituspaikkoja kohti rantoja myöten uistellen.
Lähes parhaiten toimineeseen neonvihreäkromiin Bomberiin otti kala, joka paljastui kovan jumputuksensa takia heti yli vitoseksi.
Tämän kalan kanssa joutui vääntämään jo kunnolla, veneen allekkin oli näköjään haluja mennä. Ylös se kuitenkin tuli, tarkkaa painoa ei saatu, mutta arviot osuivat 6-7 kilon tietämille. Oliko tämä sitten seuraava enkka ? Niin, ken tietää...

Kahden päivän päästä, 16.6 uistelimme kaislikon reunoja pitkin uudessa paikassa.
Pikkukaloja näkyi kaiussa jatkuvasti. Sitten pamahti! Eipä ollut yksi pikkukaloista vaan hiukan rotevampi.
Jonkun ajan kesyttelyn jälkeen haavissa lötkötti selvä enkka Jesse huulessaan, se tavoiteltu kymppihauki. Tarkka paino 10,7kg/116cm. :-)
Tänään juuri avasin paketin joka sisälti kerhon jäsenuistimen ja pinssin.

Ennätys on siis parantunut tasaisesti lähes joka kesä, ellei jopa joka kesä.

49
Kelat & Vavat & Siimat / Vs: Mitä siimaa käytätte.?
« on: July 17, 2009, 15:07:46  »
Ennen kelalta löytyi yleisimmin Firelineä, vähän aikaa sitten koitin jotain Rapalan kuitua, kun oli messutarjouksessa 10e..
Siihen siimaan en enää koske pitkällä tikullakaan.. :roll:
Nyt ostin taas testiksi erilaista siimaa, kun kerta tarjouksessa oli: Spiderwireä 0.14mm paksuudessa. Ei valittamista, hyvin on toiminut.

50
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Reissuraportit tänne!
« on: July 12, 2009, 14:31:03  »
No ootte tyä taas hyvän kalapaikan löytäneet. :wink:
Pirun komea ahven kyllä!

51
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Reissuraportit tänne!
« on: July 11, 2009, 20:32:24  »
Jees, tuli tänään käytyä sellaisella lammella, jossa oli jo pitkään pitänyt käydä. Kyseessä on siis lampi, joka on aivan lähellä eikä lähes kaikki seudun kalavedet samanikäisenä kolunnut veljenikään ole käynyt katsastamassa. Kaverille olen tuota monesti ehdotellut, mutta eipä ole ollut halukas lähtemään, koska isäni on sanonut, että sen tutuille on mökkiläiset tullut huutamaan..
No, päätimpä sitten mopolla päräyttää sinne. Katsoin lähtiessäni karttaa, mutta käännyin sitten kuitenkin väärälle tielle.
Paskassa kunnossa oli kyllä tie, mutta hauska siellä oli koittaa derbin endurokyvykkyyttä. Välillä oli barbi kokonaan ilmassakin.
Kun sitten tie loppui vastaan tuli Killerin ravirata..jaahas. Mopon keula takasin ja sille toiselle ja oikealle tielle.
Sieltä sitten löytyikin pian se Y-risteys mihin mopo olis pitänyt jättää. Kuitenkin juuri sopivasti joku mökkiläinen oli siinä käppäilemässä ja kysyin, että onkos tuolla "se" lampi, niin heti oli kysymässä, että mistäs sinä tän lammen tiedät. Kuulemma jotain kalaa ovat sinne istuttaneetkin, en sitten tiedä mitä.
Ajoin sitten pärrän vähän kauemmas ja kiersin mökit, kunnes olin rannassa. Jonkun verran oli lumpeita kyllä tuolla, mutta ei haittaavasti verrattuna erääseen hyvään matalaan haukijärveen..
Vajaa kymmenen heittoa olin varmaan heittänyt, kun pusikossa alkoi oksat räksähdellä ja kuulua askelia. Aiemmin suolla kävellessäni rantaan olinkin nähnyt isoja jälkiä, tiedä sitten olivatko hirven vai karhun. Karhujakin on jonkin verran noilla seuduilla nähty. Meinasin jo, etten lähde sinne päin kiertämään (mökitön puoli), mutta kun eka kala otti ja kun kala tuntui rotevalta ahvenelta, suunitelmat muuttuivat. Tämä kala yllättäen veti lumpeisiin ja irtosi..Hauelta se ei tuntunut, ei sitten alkuunkaan.
Loppujen lopulta en saanut, kun pari haukea ja ahventa, mutta haukia oli kiinni varmaan lähemmäs kymmentä. :-D
Osumatarkkuus näillä kaloilla oli naurettavan huonoa välillä, kun loikkivat ja molskivat vieheitten perässä kuin hullut.
Kyllä ne välillä saivat vieheen suuhunsakkin, mutta lopputulos oli lähes aina: kova tärppi, spurtti lumpeisiin ja irti.
Loppuhuipennukseksi vielä, kun vetelin milihaukea rantaan, niin tottakai joku parin kilon hauki koitti ottaa sitä siitä pinnalta. :-D

Ihan hyvät vaikutelmat jäi, lähiaikoina täytyy poiketa uudelleen. :wink:

52
Vieheet / Vs: Popperit
« on: July 06, 2009, 17:06:55  »
Popperikaloja ollut kiinni vähän väliä, eivät vaan tahdo osua siihen pinnalla pärskyttävään vieheeseen. Komeita tärppejä ja ilmaloikkia on nähty, pari kertaa päässyt jopa väsyttelemäänkin, mutta lopulta ovat karanneet.
Mukava lampihauki Torolla. :wink:

53
Länsi-Suomi / Vs: muuramenjoki?
« on: July 01, 2009, 21:14:28  »
Jees, reissu takanapäin.
Puolisen tuntia oltiin keretty kalastaa, kun mun kultamustaan nilsuun rävähti koskesta kirre, väsyttely kesti hieman, kun tuo vilisteli ympäri koskia, mutta lopulta Mässy sai pikkunätin killen haaviin. Olipahan mun eka kirre tuolta joesta, vaikka reissuja takana jo viimevuodelta muutamia..Tosin ne killettömät reissut selittyvät luultavasti viimekesän paskoilla keleillä.
Mutta tuossapa kuva avauskalasta:


Eipä tuostakaan hirmuisen kauaa mennyt, kun Mässykin huuteli kirren olevan kiinni. Pienen painimisen jälkeen jälleen virkeä kirre haaviin.
Olipahan Mässynkin eka kirre tuolta joesta.


Sitten olikin piitkä tauko ilman kalaa (ellei Mässyn ahventa lasketa).
Rampattiin edestakaisin ympäri jokea, mutta ei muuta tapahtumia, muutakun molemmilla kilbet uistimen perässä, mutta eivätpä ottaneet. Mässyllä se jopa tärppäsi, ennenkun kääntyi takaisin monttuunsa.
Sitten illemmalla tuntia ennen luvan loppumista mulla otti palokunnan montun edeltävästä koskipätkästä hornettiin kiintiöntäyttäjä. :-)


Vielä täytyi kaverille saada kiintiöntäyttäjä, lupasin avitella hieman jos hän ei itse onnistuisi. Palokunnan monttu käytiin jälleen ja kerran tsekkaamassa..ei mitään..Ikinä ei ole tuolta saatu ainuttakaan killeä tai ylipäätänsä muutakaan kalaa vaikka kuulema niin maaginen paikka on.
Noh, heittelin hornettia sitten vähän palokunnan montun yläpuolella ennen puusiltaa ja vastavirtaan uitettuun hornettiin napsahti sitten se viimeinen kille.


54
Sekalaista juttua / Vs: Kebab vs. Pizza!
« on: July 01, 2009, 20:45:18  »
Harvoin tulee kyllä syömässä käytyä, vuodessa vaan muutamia kertoja.
Pizzaa yleensä tullut syötyä, mutta nyt oon pari kertaa kebabia ottanut. Saattaa alkaa tota kebabbia menemään jatkossa pizzaa enemmän..

Lähes täysin samoilla linjoilla. :wink:

55
Länsi-Suomi / Vs: muuramenjoki?
« on: June 30, 2009, 23:55:27  »
Onko kukaan käynyt nyt keväällä muuramenjoella? Yks tosta muuramesta oli vissiin käyny tässä lähiaikoina perhoa viskomassa ja saanu kuulemma 3 kirjolohta. Vois melkeen käyä tässä koittamassa...
Huomiselle luvat varattu.. 8-)

56
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Reissuraportit tänne!
« on: June 28, 2009, 14:17:01  »
26.6 kuhaa kalastamassa.

Kalaan lähdimme siinä n. 16.30. Aluksi koitimme ahventa siitä ekasta järvestä. Vedimme lähes koko kierroksen toista puolta. Päätin sitten vaihtaa minivaapun hieman isompaan, oranssiin n. 6-7cm vaaputtimeen. Ei kauaakaan kerennyt liota, kun vapa taipui. Luulin kalaa ennätysahveneksi sen potkujen takia, mutta kun kala tuli veneen vierelle rupesivat messinkikyljen silmät hohtamaan. Kuha! Keskellä kirkasta päivää läheltä ruohikkoa. :-P


Painoa löytyi suunilleen kilon verran. Kauden isoin..

Uistelimme vielä jonkun aikaa ilman kontakteja (ei edes haukien :-o), ja päätimme käydä tankkaamassa itsemme, että mopomme.

Sitten kalastus jatkui. Vedimme toista rantaa pitkin kohti jokea, joka vie paremmalle kuhajärvelle (kappalemääräisesti..).
Joellakin jopa oli kuhaa, taisivatpa Mässy ja Jonttu saada tuplatärpinkin joen suusta. Pikkukuhia ropisi vähän väliä, välillä hiljeni ja sitten tuli taas.
Sattuipa mulle ja Mässyllekkin tuplatärppi, Mässyllä hiukan alamittainen, mulla joku päälle 40 senttinen.


Kello näytti jotain päälle 22, ja päätimme lähtä vielä hetkeksi alkujärvelle uistelemaan. Joella eka mulle tärppi, sitten Jontulla kiinni ja pysyi. Mässy hätäili haavin kanssa, ja vajaa kiloinen sai jatkaa vedenalaista elämäänsä.
Vedettiin uudestaa se kohta, ei mitään. Kun päästiin sillan alle, niin mulla ja Mässyllä taas tuplat. Mässy sai kalan nopeammin veneen vierelle, päälle 40cm kuha. Mulla oli jotain painavampaa. Olin varma, että nyt tulee enkkakuha. Mutta, kun kala tuli näkyviin pääsi suusta muutama ruma sana ja vielä muutama enemmänkin. Parin kilon limatuubi..


Ja tuossa vielä Mässyn juha. Takana linssilude Jonttu.

Lopettelimme suunilleen puolenyön aikoihin. Mässylle vielä yksi kuha aloitusjärvestä.

57
Itä-Suomi / Vs: Savon kalareissut
« on: June 24, 2009, 15:40:36  »
Komean täkyhauen rutilus vetässyt jälleen. :wink:
Hienot hyppysarjat kyllä.. :-P

58
Heittokalastus / Vs: Suurin hauki jonka olet nähnyt livenä?
« on: June 24, 2009, 15:01:04  »
Vähän aikaa sitten tullut oma ennätyskala 10,7kg.

59
Heittokalastus / Vs: Tyhmin paikka mihin jätit uistimesi
« on: June 21, 2009, 20:19:05  »
Pariin puuhun, sähkölinjaan ja kalan suuhun.
Onneksi näin ei enää tapahdu, nuo jokusia vuosia sitten. :-P

60
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Reissuraportit tänne!
« on: June 17, 2009, 16:27:44  »
Onnea hauesta ja on kyllä asiallisen kokoinen haavi.  :wink:
Niimpä, harmi vaan ettei kestänyt enää tuollaista kalaa, yksi putken pala napsahti poikki. :-P

Pages: 1 [2] 3 4 ... 46


center>