Chat

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - SUURkalastaja jyväskyläst

Pages: 1 2 [3] 4 5 ... 46
61
Rakentelu / Vs: kalat itse tehdyillä vieheillä
« on: June 17, 2009, 00:40:46  »
Ohhoh!
Melkonen kuha, onnittelut. Ja vieläpä omatekeleellä (vaikken sitä yhtään ihmettele) :wink:

62
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Kalastuskuvia tänne.
« on: June 17, 2009, 00:39:44  »

Joo, laitetaan nyt tännekkin.
Elikkäs tänään napsahti vähän parempi kala, 10,7kg/116cm patukka. Ja niinkun kuvasta näkee, kala pääsi vapauteen. :-)

63
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Reissuraportit tänne!
« on: June 17, 2009, 00:16:38  »
Aijai! Helvetin upea kala ja todella suurta kättä kun takaisin päästit!  :-) Onnittelut enkasta!

Aivan upea suoritus!

Isoa kättä sulle!
Jees, kiitos kiitos.
Ja kyllä tuli hyvä fiilis, kun pääs tommosen patukan vapauttamaan. Laitoinkin tuon jo SHS:n vapautuslistalle. :-)

64
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Reissuraportit tänne!
« on: June 17, 2009, 00:10:09  »
Lähdimme syönnin päälle eilisille paikoille. Olimme jo lähellä paikkaa, josta laskimme veneen ja kello näytti 17:21. Ajoimme sinne, mistä kalaa eilen tuli.
Kahteen vapaan laitoimme uisteluun eilen kalaa antaneen Bomberin ja 11cm läpikuultavan oranssin Jessen.
Kaiku näytti koko ajan kalaa. Pian toisessa vavassa tärähti ja kovaa! Hirmuisen kamppailun jälkeen kala veneeseen, punnitus ja kuvaus:

Vaaka ei antanut tarkkaa tulosta. Kala lähti mukaan iltapalaksi.

Samaa rantaa vetäessämme jonkun matkaa ennen, kuin olisimme kääntyneet tärähti kovaa, ja tällä kertaa oikeasti! Aivan, kuin pohjaan olisi jäänyt, mutta ilmeisesti ei, kun kala välitti vapaan raskaita ja harvoja potkuja. Se vei määrätietoisesti pohjia pitkin ja jumputti raskaasti. Alkoi käydä selväksi, että jos ylös asti tämän saan, on se ennätyskala!
Hetken päästä kala kävi ensimmäistä kertaa pinnassa, iso se oli. Sitten se painui takaisin veden alle ja meni miten tahtoi. Jonkun ajan väännön jälkeen näimme kalan ensimmäistä kertaa kunnolla, kun se tuli veneen viereen. Kyllä pääsi meiltä molemmilta paljon perisuomalaisia kirosanoja suusta! Nyt kävi jo selväksi, että jos tuo jööti saataisiin ylös, mentäisiin sillä kymppikerhoon.
Nyt alkoi jo jännäämään kovasti, tuleeko se ylös.
Annoin kalan purkaa pahimmat menohalunsa kaukana veneestä, ettei se veneen lähelle tultuaan vetäisi veneen alle tai potkuriin.
Mahdollisuudet olivat kuitenkin hyvät kalan ylössaamiseen, vettä oli alla aivan riittävästi, eikä lähellä kasveja tai mitään. Kunhan vain välineet kestäisi.
Missään vaiheessa ei ollut minkäänlaista tietoa kuinka hyvin tuubi on kiinni, joten jännitys oli melkoinen.
Seuraavan kerran, kun sain kalan tahkottua veneen vierelle, setä haavitsi kalan taidokkaasti, ja kun kala oli veneen pohjalla oli riemu melkoinen!

Tärisevin käsin otin pari kuvaa, kun mahtihauki köllötteli veneen pohjalla, sillä aikaa kun setä ajoi venettä lähimpään rantaan.

Sinne mentiin kuvailemaan ja mittailemaan haukea.


Hymy pilkottautui väkisinkin esiin, eikait siinä naama norsunvatullakaan voi olla tuommosen kalan jälkeen. :-D


Punnitus näytti kalalle elopainoa 10.7kg, pituutta peräti 116cm. Suurin ympärysmitta taisi olla 47cm.
Piruuttani laitoin isälle multimediaviestiä, ja kerroin stratekiset tiedot. Lapissa kun se on niin kehottelimpa vaan saamaan edes tuon ympärysmitan mittaista kalaa. :lol:

Jokunen kuva tuli räpsittyä, kala kävi aina välillä vedessä hengittelemässä kun kuvasimme ja mittasimme kalaa. Sitten lopulta koitti tälle hauelle vapaus takaisin valtakuntaansa:


Varovaisesti veteen..


...tekohengitystä


...ja sinne menee. :-)

Kalastusreissu jatkui, mutta eipä meinannut oikeen keskittyminen riittää siihen kalasteluun. :-P
Uistelussa vielä joitakin tärppejä ja pari karkuutusta. Heittelyäkin kokeilin, pinkkiä bomberia kaislikonreunaan kaloille tarjosin, mutta ei.

Setä osti eilen uuden vavan, tuo oli eka kala sillä vavalla. Pääsipähän kunnon tulikokeeseen. Oli helkkarin hyvä vapa taltutella tuollainenkin kala.
Kokonaisuudessaan siis kaksi kalaa tuolla reissulla..Oli vähän kokoeroa. :-D
Joskus kahdeksan aikoihin lopettelimme ja ajeltiin rantaan päin.
Tämä kruunasi koko merireissun, pari kalastuspäivää vielä jäljellä, mitä voi vielä toivoa. Tosin kaikki on mahdollista.. :evil:

E: Joo ja siis kala tuli 11cm oranssilla läpikuultavalla Jessellä.
E2: Niin joo ja näyttää nuo kuvien ajat päin mäntyä, kamera oli vähän sekasin kun hörppi vähän aikaa sitten vähän liikaa vettä.
Haavistakin napsahti joku kannattelijaputki poikki, haavista tuli lähes käyttökelvoton.
Oli muuten hyvä sattuma, keli oli hieno, kun kalaan lähdettiin niin meikäläinenhän siinä tokas: "Tänään on hyvä päivä saada kymppi"
Ja olihan se. :-D

65
Sekalaista juttua / Vs: Ennustaja
« on: June 16, 2009, 01:15:44  »
Petua ei tunnistanut.
Corey Taylorin ties.

66
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Suurin haukesi?
« on: June 15, 2009, 23:10:49  »
Kaksi 102cm haukea olen saanut, toinen 6,7kg ja toinen 6,65kg. Isompi järveltä, pienempi mereltä.
Tosin eilen sain noita kahta aika lähelle olevan hauen, eipä ollut vaakaa veneessä vielä silloin. Pituutta kuitenki hiukan alle metri. Mutta pullea oli kala. Joten varmaksi ei voi sanoa suurinta. :roll:

67
Itä-Suomi / Vs: Savon kalareissut
« on: June 14, 2009, 23:47:57  »
No huhhuh!
Melkosia kaloja siellä Savossa. Ja paljon!
Hurjaa settiä. :-o

68
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Reissuraportit tänne!
« on: June 14, 2009, 23:42:28  »
Jees, allulla loistavat rapsat ja useinmiten aika loistavat ovat raporttien kalatkin. :wink:

Tässä jotain väkerrystä tämänpäiväisestä:

Lähtö myöhästy jonkun verran, lähtemään pääsimme vasta muistaakseni vasta joskus klo 13 maissa.
Uistelimme taas "pelipaikoille", ja uistelussa tarttukin bomberiin hauki, mutta ei pysynyt kovinkaan kauaa. Kaikki vanhat tutut hyvät paikat tuli heitellen ja uistellen käytyä läpi..ei mitään! Näytti taas niin toivottomalta. Tuntui jälleen, että olisi taas sellainen yhden pulikan reissu..
Veikkailin, että kalat olisivat kivikossa, joten ajoimme sitten sinne.. Tuuli jonkun verran, ja mukavat aallotkin oli kun tulimme lahdesta, ja menimme heittelemään tuulen puoleiselle rannalle kivikkoon. Ei tullut ekasta paikasta, kopaisimme vielä sen pienen kivikon tuulettomamman rannan, ei mitään. Sitten menimme saaren ja mantereen väliin syömään eväitä ja hörppimään kahvia. Siinä olikin sitten vieressä hyvännäkönen paikka, puron/ joen suu ja vähän ruohikkoa. Pian tuli sedälle pari tärppiä helmi-jak:iin, vaihdoin samanlaisen siiman päähän, muutama heitto ja kala kiinni. Eipäs mennyt munat pataan tällä kertaa, kiitos tuon pienen ahneen pulikan. :lol:

Menimme sitten hiukan isompaan karikkoon, ajoimme kivikon reunaan ja annoimme veneen ajelehtia ja paiskoimme viehettä siihen kupeeseen.
Pian setä huuteli tärpeistä. Jokunen heitto ja sedän helmi jakkiin tärähti mukavasti. Setä käski ottaa vavan tuulen takia kun piti kuulemma ohjata venettä. Tein työtä käskettyä ja tartuin vapaan.
Mukavan oloisia potkuja tuntui siiman päässä. Hauki kävi pinnalla ja katoin, että eihän tuo ole kuin joku kolmonen ehkä. Hetken päästä oli kala veneessä, ja olihan se sittenkin joku neljä- viiden kilon kala.Hauki lähti tottakai takas kasvamaan.

Jokunen heitto tuon tilanteen jälkeen mun helmijakin perässä tuli pitkänokka veneen vierelle, ilmottelin sitten sedälle ja se huomas hauen polaroideillansa ja sano, että oli suunilleen samankokonen, kun tuo viimeksi veneessä käynyt.
Jatkoimme pommitusta, kävimme tuulettomallakin puolella tuota karikkoa, mutta ei tullut kuin vihaisia tärppejä. Kokeilimme sitten pari muutakin kivikkoa lähistöllä. Tärppejä vain. Tuon hyvän karikon ulkoreuna oli vielä kokeilematta, siitä tulikin sitten hauen tumpit molemmille ja joku leikkisä hauki tärppi sedälle jatkuvasti tulematta ylös.
Setä ajatteli, että lähdettäisiin hiljalleen vetäen poispäin. Vähään aikaan ei tullut mitään. Koukattiin sitten semmonen pohjukka, josta yks päivä tuli pari haukea, oliskohan ollut maanantaina.

Kyselin juuri syvyyttä, kuulemma nelisen metriä. Bomberi ui varmaan parissa metrissä, luulin ettei välivedestä mitään tulisi, kunnes tuntu kunnon tärppi. Olin ottanut kuhan toivossa vähän pienemmän setin käyttöön, ja kyllä se joutu koville. Kala jumputti, niin kuin isot fisut tekevätkin. Hauki tuli melko helposti veneen lähelle, pohjassa jumputtaen. Veneen vierelle päästyään se kuitenkin otti loputtomalta tuntuneen spurtin kohti syvyyksiä. Kun sen sieltä sain taas suostuteltua lähemmäs venettä, se paineli veneen alle perän kautta. Siima oli vaarassa leikautua potkuriin, setä vetikin nopeasti koneen ylös. Vapa oli tyveään myöten aivan mutkalla veneen alla, hetken jo luulin että kala olisi irronnut veneen alla, mutta onneksi gådda tajusi itse lähteä veneen alta menemään. Heikosti se oli kiinni, joten nopeasti se olisi haaviin saatava. Annoin kalan kuitenkin viedä minkä se jaksoi, ja kun aika oli hyvä vedin liman veneen vierelle ja setä koukkasi sen haaviin. Heikosti oli bomberi kiinni huulessa. Setä arvioi kalan 6-7 kiloiseksi, omat arvioni osuivat kuuden kilon paikkeille. Ei ollut pituutta metriä, mutta pullea oli kala. Vene oli ajautunut kesyttelyn siimeksessä rantaan, joten hyppäsin sitten sinne ja otimme muutaman kuvan.

Aika näyttää kuvassa olevan päin mäntyä, kuva on otettu seittemän aikoihin.

Ei ehkä paukkunut enkka, mutta tyytyväinen olen kyllä tuommoiseen kalaan jo. :wink:
Kala tottakai vapautettiin pienen elvyytyksen jälkeen. Olipahan suurin kala, minkä olen vapauttanut. :-)
Kun saimme bomberin haavista irti huomasimme, että sen koukun havakset olivat vääntyneet, missä kala oli ollut kiinni. Pienestä oli ylöstulo kiinni.

Tuon jälkeen lähdimme jatkamaan uistelua hyvillä mielin, eipä kauaakaan kun tärähti taas. Tällä kertaa kilon-parin puikula.


Soittelin sitten isälle, joka on lapissa, että onko tullut kalaa. Puhelu keskeytyi ikävästi, kun joku ilkeä tuubi oli ottanut båmberiin.
Hauki irti ja jatkamaan. Pian sedälle otti hauki, tällä kertaa vähän parempi. Hetken köydenvedon päätteeksi kauhasin hauen haaviin puolihuolimattomasti, kala tuli kuitenkin veneseen, mutta uistin meni aika sotkuun haaviin. Hauki oli painoltaan nelisen kiloa. Setä selvitteli sitä sitten hetken, sillä aikaa kerkesi ruveta satamaankin. Lähdimme jatkamaan, kello nätti jo kahdeksaa. Setä sanoi, että vielä tuohon reimariin asti ja sitten lähdettiin. Siihen mennessä kerkesi bombaan ottamaan vielä haukikin, ei vaan pysynyt.

Tulihan sitä kalaa pitkästä aikaa, ei niin hyvin mutta koko oli mukavaa, ainakin muutaman hauen osalta.
Itätuuli oli kova, illemmalla tyyntyi ja alkoi uistelemalla tulla juuri silloin kalaa. Taivas oli kuitenkin selkeä, paitsi sitten illalla.

Lisäystä: katselimme tuon viimekesän 6,7 kiloisen kuvia, olin sillon vähän pienempi ja setä sanoi, että tämänpäiväinen saattoi olla jopa isompi. Olispa vaaka...isä oli vaan ottanut sen lappiin lähtiessään mukaan. Nooh, komea kala kuitenkin.

69
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Isoin haukesi lusikalla?
« on: June 14, 2009, 23:37:08  »
Huhhuh, on ollut laihassa kunnossa hauki jos tosiaan tuon 105cm pitkä on!
Lampihauki tosin, laihojahan ne välillä tuppaavat olemaan, mutta että noin laiha :-o

70
Itä-Suomi / Vs: Savon kalareissut
« on: June 13, 2009, 12:13:30  »
Mainittakoon vielä, ettei kyse ollu mistään istaripaikasta vaan ihan mökkilahdesta Puumalassa ja luultavasti kirre oli ainut lajiaan kilometrien säteellä.
No kaipa tämmöset karkuutukset/tilanteet on kalastuksen suola ja kirous.

Ps. viimeiset heitot kävin tekemässä ilman kalahavaintoja ja maltoimpa vielä olla laittamatta niitä verkkojakin, ois miun tuurilla tietysti menny vielä norppa niihin.

Katsopas tuosta
http://www.youtube.com/watch?v=fa3Y2GRF1Dg&feature=channel_page

Oikeastaan ainoa asia joka ottaa päähän on se, ettei hauen äärettömän väkivaltaista tärppiä saatu kuvattua videolle.
Ohhoh, melkosia kaloja ne pojat sieltä Kupion suunnalta vetelee..ja vielä melkosen kokosilla syöteillä. :-o Nuo teidän syöttikalat on täällä peruskauraa, joskus teettää jopa vaikeuksia saada isompaa. :-P

71
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Reissuraportit tänne!
« on: June 13, 2009, 01:24:21  »
Tänään tuli kausi avattua ja menin Halisten koskelle heittelemään. Ekällä heitolla jäi suustaan kiinni 1.5-2kg lahna ja sen jälkeen heti uusi samankokoinen lahna. siinä sitten hetken heiteltyäni sain 2 runsaan kilon painoista haukea ja 1 700g ahvenen(uusi ennätys). Hetken päästä huomasin, että joku rokasteli vieressäni niin soitin myllärin talolle ja ne lähettivät kalastuksen valvojan sinne. Valvoja tarkisti minun ja rokastajan luvat ja lähti sitten pois. Rokastaja jatkoi rokastamista. Sitten hetken päästä sain 2 simpukkaa virvelillä.

Jaa-a, mahdatko tarkoittaa tuolla 1,7kg ahventa vai yhtä 700 grammaista?... :roll:

72
Heittokalastus / Vs: ahvenia kesällä.
« on: June 12, 2009, 01:55:03  »
Omien kokemuksien mukaan ahventa on tullut hyvin siltojen alta, ruohikon kupeesta, karikon vierestä, virtapaikoista, puunrunkojen vierestä, suomättään alta rantaamyöten heittäen ja purojen suusta. Onhan noita paikkoja, hyviä paikkoja ovat myös sellaiset, jossa pohja on epätasaista tai syvyys vaihtelee nopeasti. Kaikenlaisia paikkoja kannattaa kokeilla, kokeilemalla löytää missä ja millaisissa paikoissa sellaisen järven ahvenet tykkäävät lymytä.

Vieheistä pikkulipat, jigit ja pienet vaaput ovat olleet hyviä. Värejä kannattaa olla monenlaista, joskus räikeä saattaa toimia, seuraavana päivänä taas luonnollinen voi toimia paremmin.
Pohjaonki on myös ihan jees, jos haluaa tavoittaa karkeampaa ahventa. Itse olen tuota vasta vähä kokeillut, mutta kaverin ja omienkin kokemuksien perusteella myös ihan varteenotettava kalastustyyli.

73
Oulun lääni / Vs: Sanginjoki-topic
« on: June 11, 2009, 22:03:45  »
E: Lotto ja Loton kopio jäi pohjaan, ja niiden mukana 2 peruketta.  :x
Älä nyt hyvä mies perukkeita käytä, jos jalokalaa koitat tuolta hakea. :wink:

74
Sekalaista juttua / Vs: Äänestys: Harrastatko metsästystä?
« on: June 11, 2009, 18:17:32  »
Joskus olen ollut isän matkassa teerimetsällä. Harvoin siis.

75
Kaikkea kalastuksesta / Vs: ihmeellisin tapahtuma kalassa?
« on: June 10, 2009, 19:54:24  »
Itelläni ku sain täs kesällä enkkahauen niin kattokaa mitä siellä sisällä oli! :lol: http://img196.imageshack.us/gal.php?g=p5300004.jpg

Joo-o, kaveri vähän syönyt. :-P
Paljos tuolla oikein oli painoa, kun noin paljon tavaraa vattassa ?

76
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Reissuraportit tänne!
« on: June 08, 2009, 16:39:39  »
8.6.09
Venettä tuupimme vesille siinä yhdeksän- puolikymmenen tienoilla. Aloitimme uistelulla, koittelin ensin bomberia, mutta pohjatärppejä alkoi sadella, joten vaihdoin lusikkaan.
Lastusen Komiaa siiman päähän, ja hetken päästä standardihauki veneeseen. Tuon jälkeen ei kaloja hirveämmin sadellut, seuraava kala tuli heitellen, tällä kertaa Abu Hammerilla.
Seuraava kala tuli sedälle, se olikin jo pari kiloa painava limapuikko. Kaloja tuli harvakseltaan, tärppejä aina välillä. Erään kovankin tärpin sain tuntea, kun jarrukin huudahti. Ei tärpännyt valitettavasti enää uudelleen. Seuraavat kaksi kalaa tulivat tyynemmästä poukamasta, ensin puikkarihauki, täytyi kuvakin ottaa, kun ei ollut kerennyt vielä räpsiä.

Keskittymistä vaativa uistimenirroitusprosessi meneillään... :-P

Seuraava heitto, ja uusi kala. Tällä kertaa vähän parempi, kuitenkin pienenpuolein n.2,5 kiloinen.


Siitä paikasta ei enempää tullutkaan, vaikka ankkurinkin löimme pohjaan, kun ajattelimme, että tuossa enemmän olisi.
Lähellä oli paikka, josta viimesyksynä oli tullut komeita haukia, ja josta serkkupojan siimatkin olivat katkeilleet ison hauen viedessä kaislikkoon.
Tällä kertaa vieheitä sai heitellä rauhassa. Etenimme hiukan, jatkoimme siinä pommitusta, ja juuri kun olimme lähdössä vähän kauempana kaislikon reunassa mosahti komeasti.
Melkoiset pyörteet jäivät vain pinnalle, minä tietysti innokkaana heitin sillä samalla sekunnila Abua sinne. Ei tullut tärppiä, mutta kun kelasin vieheen veneen vierelle näkyi vieheen vanavedessä hauen jötikkä. Oisikohan silmäarviolta jotakin 3-5 kilon tienoilla.
Siinä lähellä olikin viimesyksynä hurjasti vähän pienempää haukea antanut paikka, jossa sitten matkalla pyörähdimme. Päiväkodiksi sen silloin ristimme.. :-D
Eipä tällä kertaa ollut siinä ottihaluista haukea. Haukea siinä kuitenkin oli, kun lähdimme ruohikonreunassa molahti pienenpuoleinen tuubi.
Parissa paikassa vielä heittelimme, sitten kello näyttikin puolta kolmea, joten päätimme lähtä uistellen venerantaa kohti.
Laitoin taas Komiaa pyyntiin, setä laittoi Nilsua. Loppuvaiheissa, kun vesi alkoi madaltua alkoi vasta tapahtua, ensin sedälle. Kala näytti painavalta ja isolta, luultiin, että se olisi jo päivän isoin, mutta kun kala tuli veneen vierelle karu totuus paljastui. Vedessä näkyi kilon- parin hauki ja ainakin saman verran salaattia hauessa kiinni. :lol:
Jatkoimme uistelua, mälliä oli veneen vieressä jatkuvasti. Kaksi kertaa peräkkäin, kun heitin Komian veteen koukkujen puhdistuksen jälkeen, otti mällit samantien kiinni.
Niin luulin kolmannellakin kerralla käyneen, mutta vapa alkoi notkahdella ja pinnalla pärskäytti hauki. Pienen väännön jälkeen päivän isoin veneeseen kuvattavaksi.

Arvioimme kalan suurinpiirtein 3-3,5 kiloiseksi ja päästimme takaisin.

Ja hetken uistelun jälkeen tärähti jälleen. Nyt luulin, että siiman päässä on aivan törkeän kokoinen hauki, mutta jälleen pienen pumppaamisen jälkeen karu totuus paljastui..
Standardikokoinen hauki naama täynnä salaattia. :-P

Uistelin vielä hetkisen, kunnes saavuimme rantaan.
Keli oli tänään ihan hyvä, joku +15 astetta lämmintä, tuulikaan ei mikään hirveä ollut.
Kalattomuus johtui tänään luultavasti veden sameudesta, kun vähänaikaa sitten olleet vähän huonommat kelit olivat pöllyyttäneet vesiä. Setä arveli syyksi myös maatuulta.
Mutta tästä on hyvä jatkaa, ja parantaa tulevina kalastuspäivinä. Saipas vähän lämmittelyä tulevia koitoksia varten.

77
Vieheet / Vs: Popperit
« on: June 07, 2009, 21:50:21  »
Ainakin noita Slammer- poppereita valmistetaan vissiin 5cm koossa, ihan kivasti uivatkin. Ellet sitten varta vasti hamuile tuota 5cm Skitter popia.

78
Vetouistelu / Vs: Vetouistelemalla kuhaa?
« on: June 06, 2009, 23:20:04  »
Täältä Jyväskylästä saatiin kaverin kanssa pariin iltaan alkuviikosta jotain 30 kuhaa yhteensä. Vedet kylmenneet taas, joten en tiedä tuleeko vielä yhtä hyvin.

79
Itä-Suomi / Vs: Savon kalareissut
« on: June 06, 2009, 23:10:18  »
Ohhoh, onnittelut ennätyksen lyömisestä kahteen kertaan illan aikana. Varsinkin tuosta jälkimmäisestä. :wink:
Samanlainen haalari muuten kun meikäläisellä... :-P

80
SUURkalastaja... :  "Kävin parturissa"
Aijai, metsään meni. Nimittäin juuri tuossa muutamisen viikkoa tosiaan kävin parturissa. :evil:

81
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Seuraava kalastusreissu?
« on: June 06, 2009, 22:33:51  »
Maanantaina merelle pitkästä aikaa taas. Mahtavaa!

82
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Kuinka paksu siima heittelyssä?
« on: June 06, 2009, 18:00:33  »
Ullissa 0.12mm kuidut, hauki/kuhasetissä 0.22mm.
Rapalan kuitua nykyisin käytän, ennen firelineä, vielä ei ole kokemuksia rapaloista. Tarttupahan vaan mukaan, kun halvalla sain.

83
Rakentelu / Vs: Koulussa tehdyt kalastusaiheiset työt.!
« on: June 06, 2009, 17:35:05  »
Ihan toimivan kätevän kalapapin tein, kaksi vaappua oli kalastusvälineentekokurssilla meneillää, kunnes rupesi jurppimaan koulun vehkeet, kun vaaput olivat jo menneet pilalle, joten ruuvipenkin väliin ja pask*ksi.

84
Vetouistelu / Vs: Vapojen määrä
« on: June 06, 2009, 16:32:01  »
Yksin kaks vapaa, kaverinkin kanssa yleensä vaan yhdet molemmilla, mutta jos kuhajärvellä ollaan niin kaks molemmille.

85
Onginta / Vs: Mukavin kala onkia?
« on: June 05, 2009, 19:30:49  »
Lahna se on. Täälläpäin haasteellinen ja nuitten vähän isompien lahnojen kanssa on mukava tapella. :-)

86
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Reissuraportit tänne!
« on: June 04, 2009, 15:45:06  »
Tuli käytyä kalastamassa kuhaa, toissayö- ja eilinen yö. Kalaa tuli, parin päivän saldo about 30 kuhaa, vielä enemmän haukea ja muutama raitapaitanenkin. Alamittaisia kuhat tosin olivat surullisen moni, mutta muutama mittakalakin saatiin maistiaisiksi. Ihan okei reissu, isompaa vaan kaivattaisiin.
Sää oli ekana yönä hyvä, lämmin ja tyyni. Toisena yönä taas satoi koko yön ja tuuli, keli ei kyllä suosinut, mutta pääasia että kalaa tuli, vaikkakin myös vähän flunssaa.
Ekana yönä toimi taildancerit+ salmonit ja countdownit kultaisina ja rusehtavina, viimeyönä Stormin wigglewart, countdown ja salmonit.

87
Sekalaista juttua / Vs: Pyöräilykypärä-gallup
« on: May 27, 2009, 22:08:57  »
Pitkästä aikaa hyvä aihe ja aloitus!

Itse en käytä kypärää, en ole ikinä käyttänyt. Johtunee suurimaksi osaksi siitä, etten kehtaa olla ainoa joka sitä täällä käyttäisi.. Tyhmää eikö?
Ikäluokkani on sellainen, jossa tämä kypärä ei syystä tai toisesta oikein ole muodissa. :-D
Jees, sama juttu..

88
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Reissuraportit tänne!
« on: May 27, 2009, 21:54:05  »
Jees, menin tänään ensin kaverille, tarkoituksena käydä testaamassa uutta paikkaa. Keli ei kuitenkaan suosinut satoi ja tuuli. Kalastimme sitä kohdepaikkaa olevassa lampareessa ensin. Jouduin heittelemään kaverin setillä, jossa bilteman kuidut. Ei ollut juhlaa ei, mutta olinpahan ainoa joka meinasi edes saada hauen.
Puikkari tuli rantaveteen, jäi lillumaan siihen ja ui pois.

Kun olimme jonkin aikaa kalastaneet, pidimme pienen paussin. Ja heti, kun Jonttu ehdotteli, että mentäisiin Ruokepuoliselle kalaan, innostuimme ja päätimme lähtä sitten Pirttijärvelle, siellä kun eilen oli ollut isompi hauki kiinni (ylempi rapsa).

Kun olimme kaikki kolme änkeytyneet skoban kyytiin, lähdimme vesisateessa kohti Pirttijärveä. Matkalla kävimme tottakai hakemassa mun mopedin, ja omat kamat.

Pirttijärvelle saavuttuamme lipat siimojen päähän ja huitomaan. Lähdimme saareen kalastelemaan, mulikoimme totta kai siinä välissä. Saappaat täynnä vettä oli jälleen mukava laahustaa suolla.

Pian Mässy huutelikin jo, että kattokaas tänne, milihaukihan se siellä roikku siiman jatkeena. Jatkettiin kalastusta, kaveri irrotteli tuskaisen näköisenä haukea. Eräällä heitolla luulin, että bete lottoni jäi lumpeeseen, nykäisin ja hauki möyrähti pinnalla. Pian alkoi vavassa tuntua jumputusta. Jaahas, haukihan se olikin eikä lumme. Taas oli ihan mukavankokoinen, huutelin Mässylle, että tulee kattomaan, pian se tulikin oman haukensa kanssa, joka oli nielaissut uistimen kurkkuunsa. Juuri, kun kaveri saapui Jonttu sai nostettua hauen kuiville. Huomattiin, että on isoin mitä ollaan saatu.
Haukea pyydettiin taas kotiin, ja olihan se telonut itseänsä väsyytyksen tiimellyksessä. Hauki puntarille, noin kakspuokki. Kesän tähänasti isoin. :roll:


Otettiin sitten kuva, kun Mässykin tuli poseeraamaan peruskokoisen tuon järven hauen kanssa. :-P

Kalastus jatkui, ja kohtapuoliin nappasi lottoon ahvenkin. Enempää kaloja tuolta rannalta ei enää koukkuihimme eksynyt.

Sitten kipitimme siihen niemenkärjekkeeseen josta eilen otti 4-5kg hauki. Samasta kohtaa uittelin, mutta eipä tuntunut olevan kotosalla. Eri paikkaan heitto ja milihauki kiinni ja ylös. Ei ollut taaskaan koolla pilattu. Mässykin sai ahvenen, normaalia paljon pienemmän.

Ja kohtapuoliin oli taas puikkarihauki kiinni, tuli rantaan, hyppäsi ja uistin lensi komeasti hihaan. :-D

Muita kalakontakteja ei enää tullut, kylmäkin tuli melko pian tuulen takia, joten menimme notskia väsäämään ja lähdimme pois. Kalastimme noin klo 18-20 välisen ajan.

89
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Reissuraportit tänne!
« on: May 26, 2009, 21:51:23  »
Koulun jälkeen tuli taas parin kaverin kanssa lähdettyä kokeilemaan Pirttijärvelle miten kala ottaa etelätuulella.
Mato- onget oli mukana + virvelit, onginta jäi melko pian kuitenkin kokonaan pois, kun hauen muljahduksia alkoi näkyä.

Menimme ensin hyvä puron suuaukolle koittelemaan ahventa vielä tässä vaiheessa ongilla ja lipoilla, sekä samalla muljahtelevia haukia koitellen. Tästä ei tullut mitään, kumma kyllä. Sitten menimme aloituspaikan ohi, heitto- onget jätettiin sinne ja lähdettiin saareen, sinne menoa tosin edellyttää varma mulikointi. Siltä ei tälläkään kertaa vältytty. Saaresta tulikin Mässylle pari pikkuhaukea ja ahventa, sekä tärppejä. Haukiakin tuli perässä, tuolla järvellä on mukava katsella, kun hauki lähtee perään, kun syvinkin kohta 1,5m. Pinnalla näkyy vaan vana ja silloin kannattaa hidastella vieheen uittoa.

Saaresta toiselle puolelle mentyämme kalastelimme hiukan, taisipa kalaa jo saanut kaverikin saada jälleen ahventa.
Sitten pääsimme erääseen niemenkärjekkeeseen, josta meille muillekkin "kalattomille" alkoi kolahdella. Sain lyhyessä ajassa pari haukea ja kolme haukikontaktia. Toisellekkin kaverille tuli pari tärppiä, ylös asti hän ei vielä tässä vaiheessa saanut mitään.

Mässy jäi siihen kalastelemaan, me Jontun kanssa lähdimme kokeilemaan hyvää haukipaikkaa, josta kuitenkin tuli vain mulle puikkarihauki. Takaisin niemenkärjekkeeseen, Mässy oli jo kiskonut ahventa ja pari haukea siitä vielä. Menin juuri siihen kärkeen, heitin, lähellä rantaa tuli vana perässä. Mässy tokaisi, että oli senkin pikkulipan perässä tullut. Pikkuhauki kuulema.
Uusi heitto, vana perässä..Tärppi ja kiinni! Kala vetäisi samantien ulos päin lumpeikkoa. Huhhuh, olipas erilainen kala kuin muut, yleensä alle puolen kilon haukea tulee vaan. Kala veteli lumpeissa, sain sen hiljalleen pois sieltä. Kala hyppäsi lähellä rantaa ja koko alkoi paljastua. Iso se oli (ainakin järvihaueksi), neljän kilon kalaksi arvioitiin. Väsyttelin ja vetelin kalaa hiljalleen rantaan, tokaisinkin, että taitaa ylös tulla, kun näyttäs olevan niin hyvin suupielessä kiinni. Kala otti spurtin, sain taas rantaan, kaveri koitti mennä ottamaan, syöksy ja kala irti. Kyllä jyrsi!
Tuli taas ihme fiilis, paljon on siellä pikkujärvessä kalastettu, luultu vaan, että hauki on kitukasvuista puikkaria. Kyllä taas innostaa tuolla käydä!

Nooh, ei mitään kalastus jatkui.
Pian Jonttukin sai mulkun pelastus kalansa, ja eipä kauaa mennyt kun sai toisenkin.
Vielä mentiin saareen, sain itsekkin ahvenen bete loton isoimmalla koolla. Välillä oli haukia kiinni ja ahvenia, mutta ei tullut. Sitten vikana kalastuspaikkana sai toimia lahdukka, siellä olikin astetta pienempää haukea. Saatiin mässyn kanssa sellaset viivottimen mittaset ja seurioita.
Pian olikin sitten lopettelun paikka, varmaan joskus yhdeksän aikoihin.

Mukava reissu oli kaikenkaikkiaan, kyllä tekee taas mennä uudestaan tuonne. :-P

90
Sekalaista juttua / Vs: Youtube
« on: May 25, 2009, 22:57:07  »
Uutta pätkää. Viikon päästä kuvataan lisää. 525cc Kotari kaverilla alla.

http://www.youtube.com/watch?v=ySYDNPR58ag
Hyvin kaveri vetää. Aijai ois kyllä maukas tollanen kotari.. :roll:
Hyvät musat ja hyvä pätkä. :-)

Pages: 1 2 [3] 4 5 ... 46


center>