Chat

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - [Vision]

Pages: 1 2 [3] 4 5 ... 15
61
Kaikkea kalastuksesta / Vs: paras pyyntiväline purotaimenelle?
« on: January 23, 2008, 20:45:51  »
Ne erottaa vain aukaisemalla. Jos pienellä taimenella on jo kutupussit on se purotaimen.

62
Sekalaista juttua / Vs: Mikä mopo?
« on: January 23, 2008, 14:10:04  »
Lapissa kerran näin mopo auton. Kaasupohjassa ajo 50 km/h ja kone huuti :D Minusta nuo ovat tajuttoman kalliita, joku glfin kpio makso jotain 10000 euroa  :-o
Sillä hinnalla sais jo hyvän auton. Minusta nuo mopoautot on niille rahaperseitten pennuille jotka lesoo vanhempiensa rahoilla  :roll:

63
Kaikkea kalastuksesta / Vs: paras pyyntiväline purotaimenelle?
« on: January 22, 2008, 20:26:43  »
ootkos jonkun puron jostain löytäny? Ihan semmonen luonnonkala paikka vai istutetaanko sinne? Jos luonnon kala niin ei kannata ylettömiä määriä niitä tappaa.

64
Perhot & Perhonsidonta / Vs: Kuvia omista perhoista
« on: January 22, 2008, 15:28:36  »
Kannattaa tuo runko olla alasäin oheneva ja siihen joku kierre. On tainnut tuo riikinkukko vähän levitä tuossa rungossa??
Siipi on hyvä, mutta häkilään hieman tarkkuuta. Mutta kaloillehhan tuo kelpaa.

65
Mainostus Sallittu! / Vs: Fiksuhuuto.fi
« on: January 21, 2008, 22:58:27  »
Itelä on ollut aika usein, että kun on ollut jotain 1-3 sekunttia jäljellä niin sillon joku just korottaa.... Sitten ajattelin jättää tuon touhun...

66
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Kalastuskuvia tänne.
« on: January 19, 2008, 20:26:03  »
Olipas lyhkänen painoisekseen  :-)
Meillä kävi kesällä veneessä 95cm hauki joka painoi 2.9kg.

Onnea vaan ennätyksestä.

No joskushan nuo metriset on jo 10 kilosia. Itelläkin käyny veneessä yksi 92,3 cm hauki ja painoa vain 2,5 kg :(

67
Rakentelu / Vs: värikoukut mormyskat
« on: January 16, 2008, 14:58:38  »
Ostin juuri Kiilto pikaepoksia...se tuppaa valumaan koko ajan eikä morria jaksa käännellä 10 minuuttia mitä sen kuivuminen kestää. Mistä saisi vähän nopeampia epokseja ja mitkä olisivat myös hyviä muutenkin?

Entä värijauheet? niitä en löytänyt mistään.

Jos teet paljon mormyskoita tai värikoukkuja kannattaa ostaa mekaaninen perhon kuivain. Siinä on semmonen pyörivä kiekki johon voi kiinnittää koukkuja ja siinä ne sitten pyörii kunnes maali tai mikälie kuivaa. Hinnat noissa on 15 euroa alkaen.

68
Perhot & Perhonsidonta / Vs: Kuvia omista perhoista
« on: January 15, 2008, 15:23:38  »
Mitä koukkua käytät [email protected]?

69
Onginta / Vs: kummaa
« on: January 14, 2008, 15:57:16  »
Onkos täällä jossain mainittu että ketään ei tuo kalastusmuoto kiinnosta? Vai tarkoitatko näin yleisesti? Itse ainakin aion kokeilla tänä keväänä jos vaikka siikaa tulis.

70
Rakentelu / Vs: Kuvia itse tehdyistä uistimista
« on: January 13, 2008, 22:53:26  »
Miksi laitoit saman kuvan kahdesti?

71
Mainostus Sallittu! / Vs: Fiksuhuuto.fi
« on: January 11, 2008, 21:05:49  »
Mikäs niissä lapin matkoissa hirvittää Shark ?

72
Riippuu myös paikasta. Esim. Tenolla alle 15 vuotiaat saavat kalastaa heitokoholla, (mutta ei uistimilla) missä vaan, mutta yli 15 vuotiaat eivät saa kalastaa virvelivälinein kun ala- tai ylä-könkäällä. Kannataa selvittä sen kalajoen säännät jolle olet menossa, koska kaikissa paikossa ei ole samat sännöt.

73
Sekalaista juttua / Vs: Uskotko aaveisiin
« on: January 06, 2008, 14:55:23  »
No nuo nyt oli nitä perus suttukuvia joissa kameraa on heilutettu, ettei ne "photoshop" örvelöt erottus siinä hyvin vaan et ne näyttäs aaveilta. Ja nuo aavet ovat juuri samanlasia kun useissa elokuvissa. Mistä tiedetään minkä näköinen aave on jos niitä ei filmintekijät ole koskaan nähneet?

74
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Kalastuskuvia tänne.
« on: January 04, 2008, 22:09:38  »
No onhan sillä koukkuleuka. Just kudu jälkeen hän ne kalat on huonoja muutama päivä tai viikko niin ne on paremmassa kunnossa. Kalat tummuu enne kutua, mutta pikkuhiljaa alkavat taas kirkastua joten on tuo jo jonkun aikaa sitten kutenut, mutta hieno kala silti (kade :-D)

75
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Kalastuskuvia tänne.
« on: January 04, 2008, 21:58:13  »
Ihme kun ei ole edes koukkuleukaa tolla Hemulin taimenella? On se jo jonkun aikaa sitten kutenut ku ei niin huonossa kunnossa enää ole. Mutta nätti kala. Viellä 3 ja puol kuukautta niin pääsee jo sielläkin käymään...

76
Perhot & Perhonsidonta / Vs: Kuvia omista perhoista
« on: January 03, 2008, 20:35:12  »
Älä [email protected] laita noita perhoa kun tekee mieli sitoa mut ei oo kaikkia varusteita  :-D No ei tosi todella hienoja perhoja muuten. Varsinkin noi pupat!!

77
Ihmetyttää vähän nämä "kala pääsee karkuun" ja "e tuu mitään" jutut. Jos aina jokaisen kalan mikä uistinta kokeilisi saisi ylös ei kalastus muutaman vuoden jälkeen paljon innostaisi. Ja jos joka reissulla ainakin sen 5 kalaa saisi..... Kalareissun pääasian pitäisi olla mukava omassa rauhassa oleskelu luonnossa kaukana arki asioista, järjetöntähän se olisi jos mentäisiin vaan kalat nostamaan. Mutta jokaisellahan on oma tyylinsä ja pitäähän sitä saalista joskus saada. ...

Jos sitä suuttuu jokaiselle joka ei hyviä ottipaikkojaan kerro, on kohta paljon henkilöitä jolle on suuttunut. Tietysti joitain paikkoja on ihan ystävällistä kertoa, mutta ei mikään velvoita kertomaan parhaita paikkoja mitä on työllä ja vaivalla etsinyt. Mutta toki jos useamman kalan samasta paikasta saa niin voihan sitä antaa vuoroa jo toiselle. Ja itse kun olen kavereitten kanssa kalassa yleensä ilmoitan aikovani siirtyä toiselle paikalle...

78
Pilkit & Pilkkivavat & Pilkkisiimat / Vs: Kuvia pilkkivehkeistä.
« on: January 02, 2008, 13:54:54  »
eikö kenelläkään oo kunnon ruottalaista pimpeliä

Ainoat hyvät kalastus välineet mitä ruotsalaiset osaa tehdä on ambasseuderi ja JOTKIN Loopn tuotteet.....

79
Järvikohtainen keskustelu / Vs: Ruuhijärven kalasaaliit
« on: December 31, 2007, 16:33:03  »
Entäs toi paino..... Laita kuva sieltä ennätys osiosta niin ois tuo painkin uskottavampi  :roll:

80
Ahvenisen Valkealampi sijaitsee noin 13 kilometriä Enon Uimaharjusta.

Lupamyynti mm.:
Kesport Kaukonen, Uimaharju (013) 771 241,
Enon Höyläämö, Ahveninen puh. (013) 763 953
Koukko & Koho ky, Joensuu
Tilille 510319-223614, kuittiin aloituspäivä ja kellonaikaLuvan hinta paikkakuntalaisille on 5 euroa ja ulkopaikkakuntalaisille 10 euroa / vuorokausi. Kalaa istutetaan vähintään kerran kuukaudessa.

Lampi on paikoin syvä ja kirkasvetinen. Kalastoon kuuluu ahven, hauki, taimen, kirjolohi, harjus sekä rautu. Lammen vesi on todella kirkasta, mikä johtuu muutamista lähteistä.

Oheisessa kartassa on oranssilla merkitty hyvät kalapaikat ja punaisella ne jotka on itse todettu hyviksi
Suurin osa kalapaikoista sijaitsee aivan rannan tuntumassa, koska kalat viihtyvät rannassa. Perhokalastajille suosittelen kahluuvälineitä tai venettä koska rannat ovat paikoin syviä, mutta hyviä kahluupaikkoja löytyy. Kalapaikat ovat melko samoja talvisin ja kesäisin.

Kevät

Alkukevät on hyvää pilkkiaikaa. Sillon kirjolohet ottavat hanakasti liitsiin ja Räsäseen, jotka maistuvat myös taimenelle ja raudulle. Harjusta saa perhoilla pilkkien ja morreilla. Kirjolohet rupeavat kevättä myöten passivoitumaan lähestyvän kudun takia, mutta lammen eteläpäästä puronsuulta voi saada tällöin vielä kirjolohta. Heti jäiden lähdettyä alkaakin sitten avovesikausi. Aamupäivällä kalat ovat aktiivisimmillaan.

Loppukevät –> kesä

Jäiden lähdettyä saattaa lammella törmätä hankikorrihätsinkiin, jolloin taitava perhokaalstaja osaa hyödyntää tilanteen. Yleismpiä korrien syöjiä ovat kirjolohet, taimenet sekä harjukset.
Mustat liitsit ja korrijäljitelmät toimivat näihin aikoihin.

Juhannuksen jälkeen kalat siirtyvät pääosin hyönteisravintoon, jolloin imitaatioperhot toimivat hyvin (esim. päivänkorento- ja muurahaisjäljitelmät). Kalat paikannetaan parhaiten tuikeista, mutta jos niitä ei näy kannattaa kokeilla tukkien ja vesikasvillisuuden lähettyviltä. Parhaat ottiajat ovat kesäisin illalla, milloin kelpaa myös streamerit ja keväällä iltapäivällä.

Syksy

Illat pimenevät ja aktiivisuus lisääntyy veden viilentymisen vuoksi. Nyt kaloille kelpaa streamerit ja liitsit, mutta hyönteisjäljitelmiä kannattaa viellä tarjota. Samat ottipaikat ovat melkein ympäri vuoden, joten kalastus jatkuu samaan malliin kuin kesällä – paitsi perhoja vähän vaihdetaan.

Yleensä marraskuun lopulla jäät yllättävät perhokalastajan.

Pilkintä

Syystalvi on ehkä vuoden parasta pilkkiaikaa! Tähän aikaan yleensä istutetaan tuhti satsi kalaa, koska pilkintä on yleisin kalastumuoto lammella. Oranssit liitsit toimivat mainiosti ja muut liitsit. Näihin aikoihin alkaa yleensä ruuhka, ja silloin kannattaa kokeilla sieltä mistä muut eivät ole viellä kokeilleet. Uittaminen saa olla pientä heilutusta ja välillä paikallaan roikotusta. Kalat iskevät rajusti ja aivan huomaamatta. Näköpilkintä on pulssia kohottava kokemus, varsinkin kun kalan otin näkee. Veden kirkkauden takia onnistu kalojen tarkkailu hyvin.

*Perhoja: Black gnat, black and peacok spider, zulu, red tag, Cat`s Whiskers, muurahaiset ja vesiperhosjäljitelmät.

*Pilkit: Mutu-leechit, räsäset, morrit ja erillaiset syötit, kuten katkarapu ja toukat.

(Aiheesta kirjoitin pidemmän kolumnin mikä ei jostain syystä tullut tälle foorumille... Joten päätin lyhentää tektiä... Tarkempaa tietoa haluavat voivat laittaa YV:tä.)

edit: korjattu kirjoitusvirheitä + lisätty välimerkkejä

81
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Minne haluaisit kalaan nyt?
« on: December 31, 2007, 12:41:52  »
Nyt on rasiallinen uusia aseita taas sidottu ja kyllä pitäis koskelle päästä. :|


Minulla on viellä vähän puutteelinen tuo ase arsenaali, pitäisi lisää sitoa kohan lyijylankaa saan  :-P

82
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Minne haluaisit kalaan nyt?
« on: December 31, 2007, 12:01:00  »
Ihan sama mutta jollekin koskelle. Älytön lohikuume on ensvuoden Tenon reissun takia.Tuntuu, että päivät on pitkiä ja ei aika kulu millään..... Enää 4 kuukautta niin pääsee jo koskella pyörähtämään.....

83
Rakentelu / Vs: Kuvia itse tehdyistä uistimista
« on: December 31, 2007, 11:32:52  »
Kyllhän se puukko hyvin styroksiin puree  :roll: Saattaisi oll aika heikko to styroksivaappu mutta voisihan se onnistua...

84
Sekalaista juttua / Vs: Oletko fiksu?
« on: December 30, 2007, 20:14:36  »
Ekalla 8/11 ja tokalla sitten 11/11 En älynny tuota miehen syntymäpäivä juttua kun aluks pitkään mietin onko se syntymäpäivä vai päivä jona syntyi  :roll:

85
Perhot & Perhonsidonta / Vs: Kurkku häkilä
« on: December 30, 2007, 19:06:06  »
Tai pakotat ne kostutetuilla sormilla ja sidontalangalla alas. Eikä sitä häkilää välttämättä tarvitse alas laittaa siellä siive alla se on piilossa..
Laitan kohta viellä pari kuvaa.

http://perhorasia.fi/Fly/Fly.thtml?flyID=12666

Siinä on todella hyvin näytetty tuo häkilän laitto.
Ja unhda tuo lankahäkilä juttu sitä et luultavasti viellä tarvitse.

86
Perhot & Perhonsidonta / Vs: Kurkku häkilä
« on: December 30, 2007, 19:01:30  »
http://perhorasia.fi/Fly/Fly.thtml?flyID=12804

Samalla tavalla kun tuossa eli häkilä ruodo kierrät siihen eteen mutta tuossa se kierretään koko rungolle.Ymmärrät varmaan mitä ajan takaa tuolla kuvalla?

87
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Kalastuskuvia tänne.
« on: December 29, 2007, 18:51:18  »
Mistähän tuo muuten mahtaa johtua, että luonnonkalalla on noita sinisiä raitoja kyljessä, vai katoavatko ne iän myötä?

Tietääkseni noita viivoja on vain poikasilla ja ne iän myötä katoavat. Se on vähän niinkuin siirtyminen poikasesta aikuiseksi.

88
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Kalastuskuvia tänne.
« on: December 26, 2007, 23:58:20  »
No eihän siinä pyrstöjen leikkaamisessa mitään järkeä olisikaan.
Pitäs laittaa noita kalastuskuvia mut ei löydy puhelimen kuvansiirto ohjelman levykettä......

89
No jos on villasta tehdyt käsineet ei ne pahemmin tuulta pidä. Itsellä ei yleensä kirrepilkillä ole hanskoja kun ne hankaloittaa väsytystä.

90
Sekalaista juttua / Vs: Epätodellisia tapahtumia
« on: December 25, 2007, 14:49:39  »
Meidän fysiikan ja kemian opettaja selitti vähän aikaa sitten saman tyylisen jutun, mutta en oikein muisa että miten se meni.

Pages: 1 2 [3] 4 5 ... 15


center>