Chat

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Torro

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 36
31
Länsi-Suomi / Vs: Mynämäen kalastusmahdollisuudet
« : Helmikuu 23, 2011, 21:08:05  »
Savojärvessä taitaa uida pääasiassa pientä ahventa ja haukea sekä mahdollisesti joku hajanainen sattuma kirjolohi tai siika muinaisten istutusten jäänteenä

32
Länsi-Suomi / Vs: Mynämäen kalastusmahdollisuudet
« : Helmikuu 23, 2011, 21:05:42  »
Kait sitä vois pilkkikilpaan lähteä jos on aikaa ja ei ole töitä. Joelle en lähde, henkilökohtaisesti tekee pahaa katsoa kun niitä säynäviä tapetaan saavikaupalla ja kipataan parkkiksen roskakoriin kun niillä ei mitään tee. Sairas kilpailu

33
Länsi-Suomi / Vs: korvensuunkoski
« : Helmikuu 20, 2011, 21:35:22  »
Spinfluugaa tietenkin voisi kokeilla.

Sen voit samantien jättää kokeilematta, säästät omia ja kanssakalastajien hermoja. Ei tule onnistumaan noin pienessä rännissä ja heikoilla virtaamilla.

34
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Latokartanon koski...
« : Helmikuu 11, 2011, 16:26:12  »
Keväällä ja syksyllä on kahluukiellot, mutta kesäaikaan ei ole rajoituksia, kesällähän olit menossa? Kahluuvarusteista on apua, mutta eivät ole mitenkään välttämättömät. Kahlaajalla on enemmän kalastettavaa ja pääsee paremmille heittopaikoille.

35
Perhot & Perhonsidonta / Vs: Dubbaus??
« : Helmikuu 10, 2011, 22:55:04  »
Dubbaushyrrää ei mielestäni tarvitse muuhun kuin pitkäkuituisten materiaalien dubbauksessa, jolloin saadaan mukavan eloisa karvapallo tehtyä.
Sormien välissä pyörittelet siimalle pienen määrän duppingia pitkulaiseen muotoon. Voit kostuttaa hiukan sormenpäitä niin sujuu paremmin. Tärkeintä on, että laitat materiaalia vain vähän kerralla, ei koko runkoa yhdellä kertaa. Aloittelijoiden suurin moka on liian paksu dubbing lataus langalla, mieluummin liian vähän.

36
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Latokartanon koski...
« : Helmikuu 10, 2011, 22:48:20  »
UL/Perhokohde?

Onkos kovin ruuhkainen paikka ja mitä siellä vois siimanpäässä olla kesäkuun loppupuolella juhannuksen jälkeen? Koskas taimen nousee vai nouseeko?

k
Kuha,siika,taimen näkyy esitteestä löytyvän, miten saalisvarmuus yleensä? Istutetaanko ja sitten
sen jälkeen ne "istutusruuhkat" vai joko on kalastajien määrää ruvettu rajoittamaan tiettyyn määrään vuorokaudessa=kalastajakiintiöt?

Perholla ja uistimella saa kalastaa. Juhannuksen tienoilla vesitilanne varmaankin puoltaa perhovavan valintaan.
Harvoin on ruuhkaa ja toisekseen kalastettavaa aluetta on paljon. Loppukeväällä/kesällä mielestäni istutetaan taimenta. Taimenta myös nousee koskeen keväällä ja syksyllä. Keväällä oman säväyksensä tuo kutunousulleen suuntaava vimpa ja kuha ja vastaavasti loppusyksystä vaellussiika nousee koskeen.
En muista kuinka moni saa kalastaa kerralla, mutta kalastajakiintiö on. Kannattaa soittaa etukäteen Perniön ABC:lle ja varata kalastuspäivänsä

37
Kalassa.net - Kalapedia / Vs: Kalapedian kuvakilpailu on päättynyt!
« : Helmikuu 10, 2011, 17:18:27  »
Tarkoitukseni ei ollut mitenkään pönkittää C&R kalastusta tai valistaa siihen. Ei tarvitse ositella kisaa, jos tekstini antoi sen kuvan, tulin väärinymmäretyksi. Ajattelin, että kuvakilpailussa tulisi suosia esimerkillisiä kuvia. Sen verestetynkin kalan voi kuvauttaa rantavedessä jolloin katsojalle ei ole merkitystä vapautettiinko kala vai syötiinkö se. Silloin ei tarvitsisi olettaa mitää. Kaikki eivät niistä mitään opi, mutta se nuori polvi joka vielä marinoi vapautettavat kalansa hiekassa, saisi kuvista esimerkkiä. Mielestäni siitä olisi hyötyä, että kaikkia kaloja kohdeltaisiin samalla asenteella.

Tarkoituksenani ei myöskään ollut arvostella kilpailun järjestäjiä tai tuomareita. Päinvastoin hienoa että vapaehtoisvoimin on saatu kilpailu järjestettyä. Ajatus oli antaa suuntaa tulevaisuutta ajatellen.

 - Torro

38
Pilkintä / Vs: Keskustelua tasapainopilkeistä.
« : Helmikuu 10, 2011, 14:14:44  »
Kuidussa on paljon parempi tuntuma syvässä kuin monifiilillä, mutta kuitu jäätyy helpommin kuin mono, joten itse valitsisin kyllä jonkin 0.20 mm monofiili siiman

Kuitusiimankin saa pysymään kunnossa kun käyttää kehimis vapaa syvältä pilkittäessä. Olen itseni monesti suututtanut kehimällä siiman käden ja vavan välille reikää vaihtaessa. Solmut ja hermot kiristyy. Kehimisvavalla ei ole tullut suurempia ongelmia.
Neljästä metristä onkii vielä kivasti tolla 0.20 mm monofiililla ja 5cm tasurilla, mutta syvemmälle mentäessä joutuu kokoajan herkistämään keskittymistä ja vähentämään hanskoja tärppien tuntemiseksi. Kuitusiimat ja haarukka ovat silloin ihan ehdoton yhdistelmä

39
Kalassa.net - Kalapedia / Vs: Kalapedian kuvakilpailu on päättynyt!
« : Helmikuu 10, 2011, 14:07:57  »
Jos pientä kritiikkiä saa esittää niin kohdistan sen kolmanteen sijaan oikeuttaneeseen otokseen. Taustoista en tietysti tiedä, että vapautettiinko kala vai otettiinko se eräksi, eikä sillä niin väliäkään. Kuitenkin mielestäni kalastajia ei tulisi rohkaista palkinnoilla tämänkaltaisiin hiekkapönöihin. Tällaisilla saaliskuvakilpailulla pystyttäisiin muokkaamaan kalastajien (erityisesti nuorten) suhtautumista kalan käsittelyyn.
Mielestäni tulisi palkita "oikein otettuja" kuvia, joissa kuvattava kala on vedessä/märissä käsissä tms.. Ruokapöytään päätyvän kalan tilanne ei kuvauksista muutu mihinkään, mutta C&R -kalastus yleistyy koko ajan ja kalastajilla ei tunnu olevan aina parasta tietoa kalan käsittelystä. Jos kaikki kalat kuvataan kuin se olisi vapautettava, muodostuisi lukijoille/katselijoilla mielikuva siitä mikä on hyvää ja mikä ei.

Mulle tulee henkilökohtaisesti paha olo kun näen kuvan hiekalla sätkivästä kalasta...

Kilpailu oli hieno idea ja hyvät kuvat voittivat. Ensi vuonna uusi skaba tarkennetuilla tavoitteilla

 - Torro

40
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Latokartanon koski...
« : Helmikuu 10, 2011, 00:14:11  »
Jos kelaongella tarkoitetaan mato/tms. ongintaa, ei siihen saa minkäänlaista lupaa. Vain perho- ja uistinkalastus sallittu. Silloin tarvitset lääniluvan, valtion kalastuskortin ja Latokartanonkosken viehekalastusluvan (Perniön ABC ainakin myy, 13€)

Ei kait sitä läänilupaa tarvitse noilla koskipaikoilla vaan se kosken oma lupa + kalastuksenhoitomaksu.
Tosiaan aikalailla kaikki virtaavat jalokalaa sisältävät joet ja purot kuuluvat kalastuskieltoalueisiin.

Tuolta tietoja luvista ja myyntipaikoista(tosin hinnat omituiset kun 6h kalliimpi kuin 12h. Soittamalla varmistuneee)
http://www.kalapaikka.net/latokartanonkoski_koski-kalastus_ja_lomamokki_tiedot_varsinais-suomi_salo___3180.asp

Käsittääkseni kyseisen läänin lääniluvan tarvitsee aina, harrastaa sitten mitä kalastusmuotuoa tahansa ongintaa ja pilkintää lukuunottamatta. En tiedä kuuluuko Kiskonjoen alue Länsi-Suomen lääniin vai Etelä-Suomen lääniin, mutta vajaa 30€ taitaa olla se läänilupa vuodeksi.

41
Länsi-Suomi / Vs: Hyviä kalapaikkoja Turunseudulta
« : Helmikuu 09, 2011, 19:25:19  »
Joku tuosta suutarista kyseli aiemmin, Naantalin Luolalanjärvessa ja Taattistenjärvessä ainakin on. Luolalassa vissiin enemmälti ja ruutanaa samalla mitalla.

42
Pilkintä / Vs: Miksi harrastat pilkintää?
« : Helmikuu 09, 2011, 19:14:09  »
Ei ole pilkintä ihan ykköslaji, mutta hulluksi sitä tulis jos ei jotenkin pääse kalaan. Panostanut olen rahallisesti ihan liikaakin käyntimääriin nähden.
Vaikka talvi katkaiseekin vähän mieluisimmat kalastusmuodot, tuo se kuitenkin ihan uusia ulottuvuuksia "rantaroopelle". Pääsee monille kalapaikoille, jotka ilman venettä jäisivät kokematta. Toisekseen pilkkiminen on mukavan sosiaalista touhua ja tulee tavattua paljon uusia naamoja. Eri kalastusfoorumeilta tulee sovittua kimppareissuja, jos löytyy samoja alueita tahkoavia jannuja.

43
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Latokartanon koski...
« : Helmikuu 06, 2011, 12:33:18  »
Heräsi vaan kysymys siitä mitä lupia mahdollisesti tarvitsemme?!
Kelaonki = Valtion ja läänikohtainen... muita?

Jos kelaongella tarkoitetaan mato/tms. ongintaa, ei siihen saa minkäänlaista lupaa. Vain perho- ja uistinkalastus sallittu. Silloin tarvitset lääniluvan, valtion kalastuskortin ja Latokartanonkosken viehekalastusluvan (Perniön ABC ainakin myy, 13€)

Asiaan, hieno koski ja hienoja kaloja

44
Pilkintä / Vs: Mateen pilkintä
« : Tammikuu 21, 2011, 00:22:23  »
Kumpaa kannattaa käyttää mieluummin syöttinä? Kokonaista kalaa vai kalanpalaa (minkä kokoinen pala?) ja kelpaako kaupan silakat, vai onko tuore ahven parempi syöttinä?

Olen leikannut syötin keskeltä poikki ja pyytänyt puolikkaalla. Jotenkin sellanen perstunuma tullut että pyrstöllä saa paremmin mutta kala on ottanut myös pääpuoleen. Kaupan silakat toimivat hyvin, tärkeintä että syötistä lähtee hajua. Tästä syystä en suosisi ahventa, jonka ominaistuoksu ei ainakaan omaan nokkaan ole kovin voimakas. Norssia kehutaan ja siitä aika hyvät hajut lähteekin, mutta niiden saatavuus on yleensä aika huono.

Made ilmeisesti hakee kovaa pohjaa tai ainakin tukevalla pohjalla on mukavinta pilkkiä kun tuntuma haraan on hyvä. Virtaus ei ole ilmeisesti pahasta, koska parhaat paikat ovat löytyneet sunteista. Kyllä niitä päiväsaikaankin saa, mutta heti hämärän tultua alkaa peliaika.

45
Pilkintä / Vs: Ruokakaupasta saatavat pilkkisyötit
« : Tammikuu 21, 2011, 00:10:24  »
Pakastesilakkaa olen käyttänyt madelle syöttinä. Paras olisi tietenkin käydä pilkkimässä syötit paikanpäältä, mutta aina ei löydy aikaa. Kaveri on saanut madelle viritetyllä silakkasyötillä myös haukia ja säynävän.

Maissia on tullut käytettyä särkikalalle syöttinä. Maissin huono puoli on huono säilyvyys koukussa ja myös jääkaapissa. Toukat pesee kyllä mennen tullen jos niitä on saatavilla. Mäskäykseen toki hyvää tavaraa. Matalalla merenlahdella kippaat avannosta kourallisen maissia ja kaurahiutaleita veteen ja vähän sotket kauhalla. Puolentunnin päästä alla on niin paljon särkeä/pasuria/lahnaa ettei ole ennen näkynyt.

Kirjolohi ottaa aivan järjettömältä tuntuvan himokkaasti katkarapuun. En olisi uskonut kun minulle ensimmäisen kerran niitä suositeltiin kun se ei ole mitenkään luonnollinen syötti. Olen joutunut nöyrtymään. Ehdottomasti paras syötti kirjolle. Kannattaa sitkistää ensin mikroaaltouunissa, jotta ne pysyisivät paremmin koukussa.

46
Perhokalastus / Vs: mitä perhoa suosit eniten?
« : Tammikuu 20, 2011, 23:35:37  »
Joudun myöntämään, että liitsi-kulttuuri on juurtunut turhankin lujasti omaan harrastukseen. Kalastukseni kohdistuu lähes poikkeuksetta istutettuun kirjoloheen, joka tunnetusti on perso ottamaan liitsiin. Kahdella pienellä turjakkeella vetelen läpi kauden, jos olen oikein laiskalla päällä niin saatan kolmekin riipasta kerralla. Musta on yleensä yksi perhoista. Liitsini ovat ajan myötä pienentyneet kokoajan ja nykyään teen niitä #10 koukkuun. Keväisin nippu lyijyhauleja föliin kun en ole upposiimoja vielä löytänyt. Heittäminen on kamalaa, mutta toisaalta ihmeitä ei tarvita, koska kalaa löytyy läheltä rantaa "larvastamalla". Veden vähetessä jää ensin lyijyt pois ja kesällä kuulatkin. Syksyn tullessa uitto hidastuu, perho kasvaa kokoa ja väri taipuu valkeaan.

Kyllä mä muutakin uitan tilanteesta riippuen, mutta omaksuttuun tyyliin on aina niin matala kynnys palata kun kala ei syö. Sillä saa millä pyytää, sanotaan ....

47
Länsi-Suomi / Vs: Mynämäen kalastusmahdollisuudet
« : Tammikuu 11, 2011, 23:26:38  »
Joo, no tulihan sieltä nyppyjä ja yksi IVP, joka johtui huonosta siimasta. Tämä oli ekakertani, kun pilkin Mynäjoessa.

Ihan mielenkiinnosta kysyn, paljon siellä oli vettä jään alla? Löytyykö Mynäjoesta yhtään syvempää monttua?

48
Sekalaista juttua / Vs: Mitä energia muotoa kannata?
« : Tammikuu 08, 2011, 13:49:30  »
Mikäli itse näistä mitään ymmärrän, niin sanon tuulivoima. Myös aurinkovoimaa voisi alkaa käyttää jonkin verran.

Näiden perään on helppo huudella, mutta todellisuudessa ei ole mitään mahdollisuutta korvata esimerkiksi ydinvoimaa näillä uusiutuvilla tuuli- ja aurinkovoimilla. Yhden tuulivoimalan tuottama sähkö riittää just pitämään parissa kesämökin jääkaapissa kaljat kylmänä kesäisin.

Ranskaan (?) vissiin on nousemassa jonkunlainen fuusio-voimalan (ydinvoimala) prototyyppi. Siinä se on se tulevaisuus kunhan kyseiselle järjestelmälle vaan lyötys se rahoitus ja toimivat laitteet. Eli ei varmaan pariin kymmeneen vuoteen... Ei tuottaisi periaatteessa juurikaan jätettä ja energiatuotto valtava. Ongelma vissiin on että rakenteet ei kestä fuusioreaktion tarvitsemaa älytöntä lämpötilaa.

Skotlantihan on heittänyt tavoitteen, että tuottaisi 100% energiantarpeestaan uusiutuvia energiavaroja käyttäen vuoteen 2025 mennessä. Kovastihan sinne nousee uutta tekniikkaa kuten aalto- ja vuorovesivoimaloita ja tuulivoimaloita siellä on koko valtio piukassa valmiiksi, mutta eikai tuo voi mitenkään onnistua kun nykyäänkin yli puolet sähköstä tuotetaan ydinvoimaloissa. Noh, jokatapauksessa hieno aate.

49
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Kalastuskuvia tänne.
« : Tammikuu 06, 2011, 11:41:07  »
Kirjolohipilkillä Lohenrenkaalla 22.12.Liekö ollut sama kala, mutta minuutti aikasemmin katkotutin siimat kalan kanssa ja salamannopean uuden morrin kiinnityksen jälkeen tuli jäälle asti.


50
Länsi-Suomi / Vs: Naantali
« : Tammikuu 02, 2011, 21:43:12  »
Onko ihmiset ollu pilkillä joulukuussa. naantalin/maskun/merimaskun/askaisten alueella eli siinä naantalinaukolla päin. Hyviä paikkoja saa kertoa ja mitä kalaa on tullut.

Pari kertaa olen ollut Maskun vesillä ongella, kovin on ahven ollut hukassa mitä nyt olen muiden kanssa jutellut. Harvoja ahvenia tullut ja pienet lahnat häiritsevät pilkkimistä kun niitä kolisee tasurin värikoukkuunkin.

51
Pilkintä / Vs: Kirjolohen pilkintä
« : Joulukuu 16, 2010, 15:05:24  »
Tuo morrilla ja pari puri lusikkaa, kaverit veteli liitseillä ja mitä niillä nyt olikaan...

52
Pilkintä / Vs: Kirjolohen pilkintä
« : Joulukuu 15, 2010, 23:28:28  »
6.12 Perniön Lohenrenkaalla nyppimässä. Neljään mieheen 14 kirjolohta, itse sain 3. Siinä on morrisiimat piukalla kun tolla melalla viuhtoo menemään  :roll:


53
Sekalaista juttua / Vs: Mitä energia muotoa kannata?
« : Joulukuu 14, 2010, 21:55:36  »
Vähän mittakaavaa antamaan: Olkiluoto 2 -reaktorista tulee sama sähköteho kahdessa tunnissa kuin yksi tuulivoimala tuottaa vuodessa

54
Länsi-Suomi / Vs: Naantali
« : Marraskuu 27, 2010, 01:04:20  »
Onkos naantalissa mikään rannalta heittopaikka enää auki, mm. Ukkopekan silta? Voisi mennä vaan viikolla hieman kokeilemaan pitkästä aikaa...

Ukkopekan silta, Särkänsalmi ja Merimaskun salmi ovat kaiketi läpi talven auki

55
Muut talvikalastusvälineet / Vs: Minkälainen jalkine käytössä?
« : Marraskuu 23, 2010, 19:52:20  »
Kamikin lämpösaappaat on itellä ollut 2 talvea käytössä. Honkkarissa oli hinta siinä 50€ paikkeilla, en nyt kuollaksenikaan muista mallia.
Muttamutta perhanan tyytyväinen olen ollut. Huopavuori on kätevä irrottaa ja kuivata tai ottaa kokonaan pois jos siltä tuntuu. Koskaan ei ole tarvinnut lähteä jäältä varpaiden palelemisen takia. Vähän ehkä raskaan oloiset, mutta siinä sitä tulee jerkkua reiteen kun vetee hangella. Vielä ei ole minkäänlaista haurastumajälkeä nilkan kohdalla, josta yleensä saappat ensin pettävät.

56
Perhokalastus / Vs: Kirjolohen perhokalastus
« : Lokakuu 11, 2010, 20:50:36  »
miten saa lammesta? kun on mutapohja,kalat syvällä ja viikon olleita. itse en saa millään kun ei pääse perholla tarpeeksi pitkälle.joten onko keinoa miten ne saataisiin lähemmäksi rantaa??

Kyllä kirjolohia rannan tuntumasta pitäisi löytyä, tyypillisesti kiertelevät rantoja myöden etsien ravintoa. Nuo mainitsemasi vastaistutetut saattavat olla vielä sen verran kuutamolla että normaali rytmeihin ei voi verrata. Kylmällä vedellä kirjot saattavat mennä syvemmälle joskaan eivät sillonkaan välttämättä vajoa pohjalle vaan liikkuvat välivedessä.

Rannalta jos heittää nii intteri siimalla ja hitaalla uitolla luulisi saavan liitsit tarpeeksi syvälle. Jos on vene käytettävissä niin voi synkemmillä siimoilla ronkkia syvemmältä

57
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Kalastuskuvia tänne.
« : Syyskuu 01, 2010, 17:58:59  »
Kalareissuja ja saalista on kertynyt tänä vuonna aika heikosti mutta laadullisesti mennyt ihan kivasti

50 cm taimen Latokartanonkoskelta, C&R


53cm kirjolohi Nautelankoskelta C&R


4.7kg, 82cm kuha, pohjaonki

58
Länsi-Suomi / Vs: Turun halistenkoski
« : Elokuu 23, 2010, 15:26:46  »
Jos kuitenkin irrottaisit kaikki alle 35cm taimenet ihan veden alla tai kastelet kädet ennenkun otat pinnan yläpuolel ja max 30sec pinnan yläpuolella.


Eipä suurempaa merkitystä onko se kala alle 35cm vai alle 50cm, alamittaisia kaikki ja saman kohtelun arvoisia.


59
Länsi-Suomi / Vs: Turun halistenkoski
« : Elokuu 22, 2010, 21:43:53  »
tänään 4 tuntia koskella ja yks 30 cm taimen nappas lippaan. se otti siitä työmaan yläpuolesesta suvannosta

Hyvähyvä, kiellettyä kalastus aluetta

60
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Suurin kuha
« : Elokuu 17, 2010, 15:48:58  »
Mielestäni yli arvostetttu kala. Ahven on maukkaampi, hauki tappelee paremmin, 'jalompiakin' kaloja on, miksi siis kuha?

Niin, vielä toki on niitä jalompiakin mutta juurikin tämän suppeakatseisuuden takia kanta ei ole kovin elinvoimainen. Ikävä käsitys tuo että vain lohikalat olisivat tavoittelun arvoisia. Miksei voida pyytää kalastamisen ilosta ja hyödyntää käytettävissä olevia luonnonvaroja? Ihan oikein, mitäs sitä Skodalla ajamaan kun kaupasta saa Jaggeja. Omana harrastuksenasi kalastus on kyllä huteralla pohjalla jos rotuerottelu on noin sokeaa. Ilman saalistakin voin hyvin nauttia, mutta kriteerit ovat kaikilla erit

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 36


center>