Chat

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Perca

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 22
31
Pyydyskalastus / Vs: Mitäs kaloja ootte katiskalla saanut?
« : Helmikuu 08, 2011, 15:44:32  »
Lainaus käyttäjältä: Piisami
Punakonttia ja korhosta

Mitä nuo ovat?

32
Pyydyskalastus / Vs: Percan talviverkkopäiväkirja 2011
« : Helmikuu 07, 2011, 01:26:32  »
Ei muutaku siikaonget naftaliinista ja yrittämään ens viikolla. Lähteekö sube völjyyn?

33
Pyydyskalastus / Vs: Percan talviverkkopäiväkirja 2011
« : Helmikuu 07, 2011, 01:25:52  »
Joo, siinä menee tuo laivaväylä Vuosaaren satamaan noin kilometrin päässä. Jos olis ollut vuodenvaihteessa enemmän tietotaitoa niin olisin ehkä laittanut verkot vähän toisaalle  :roll: Mutta tyhmästä päästä kärsii lompakko.

34
Pyydyskalastus / Vs: Percan talviverkkopäiväkirja 2011
« : Helmikuu 06, 2011, 13:39:57  »
Tää huhtikuiset helteet saivat aikaan semmosen jännän ilmiön, että koko Vuosaarenselkä on nyt rantoja myöten sulana. Sinne meni se verkko. Jos jollakulla on vene ja haluaa lähteä naaraamaan itselleen ehjän verkon niin annan tarkat koordinaatit. Verkkomerkit pitäisin mieluusti itselläni kuitenkin.

35
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Reissuraportit tänne!
« : Helmikuu 04, 2011, 18:56:10  »
Lainaus käyttäjältä: sami552
Kaverin enkka ja todella komea kala

Ristus mikä porsas  :-o Välitä onnittelut!

36
Pyydyskalastus / Vs: Percan talviverkkopäiväkirja 2011
« : Helmikuu 02, 2011, 13:37:35  »
Kokeminen
1.2
11.00 - 12.00

Funktio, missä vakioina on sohlojää ja laivaväylä. Muuttujina kova tuuli ja aallokko. Puolet Vuosaarenselästä oli auki ja täynnä valtavia jäälauttoja. Lisää jännitystä  8-)

Iso paha merivirta oli riepotellut mun poloista verkkoa pitkin pohjia. Mukana nousi alapaulassa iso kasa erilaisia leviä (rakkolevää, jokin punalevä ja joku? Tunnistusapua?). Leviä ravistelemalla löytyi katkoja (pienin valkokatka?), siira tai kilkki, hietasimpukka, toinen simpukka (?) ja jokin mato tjsp. Kaikkien luulisi uppoavan isommillekin kaloille.

Lisäksi verkossa oli 5 silakkaa ja 6 norssia. Pilkillä tuli hyvä kasa pannukarkeita ahvenia vähän rannempaa  :-)37
Pyydyskalastus / Vs: Percan talviverkkopäiväkirja 2011
« : Tammikuu 29, 2011, 01:25:10  »
Kokeminen
28.1
12.00 - 13.00

Norssit tahtoivat edelleen olla ihan alapaulassa. Syvemmässä päässä, lähellä yläpaulaa oli silakka, ja yläpaulassa lähempänä rantaa vajaan kilon siika. Kamera jäi niin ei ole kuvia mötköstä / lötköstä.

38
Terve järki mukana kaikessa. Ei niitä silmiä pidä umpeenkaan laittaa. Daiwa2:n kanssa enemmän samoilla linjoilla.

Isoisä vaan muisteli lehtijuttuja omasta nuoruudenkesästä -39. Kuinka ylitsepääsemättömän mahdoton ajatus oli että pyhä Neuvostoliitto olisi koskaan tullut rajan yli. Nehän oli ystäviä ja kaikkea. Ja huppista miten kävikään.

Ja mitenköhän markkinatalouden totaaliromahdus vaikuttaisi tavallisen kalamiehen arkeen? Toukkia vois ainakin olla vähän vaikeeta saada mistään kaupasta. En mä semmosta pidä hulluna joka rakennuttaa omakotitaloon puuhellan - ihan varmuuden vuoksi. Klapit palaa vaikka sähköverkko olisikin ajettu alas.


39
Pyydyskalastus / Vs: Percan talviverkkopäiväkirja 2011
« : Tammikuu 25, 2011, 09:49:00  »
En tiiä minkä kokosia verkkoja oot uittanu, mutta iske kokeeksi vaikka vain päiväksi jään alle joku 25-35mm solmuväliltään oleva verkko.
Josko sillä sais kaloja.

Tuossahan se lukee ketjun ekassa viestissä; 50mm verkko.

On näemmä jäänyt epäselväksi, mikä tän projektin varsinainen tarkoitus on. Ei niinkään saada kaloja, vaan esittää tälle melko runsaslukuiselle nuorisojoukolle foorumilla miten voisi yhdellä tavalla olla hyödyksi. Superlatiivipohjaiset perstuntumatopickit on vähän nähtyjä. Jos mä löydän yhteyden lämpötilan vaihtelun ja saaliin välillä tän kokeilun pohjalta tuossa kohti, niin voin esittääkin mielipiteen vähän isommalla painoarvolla.

Kalat on jossain ihan muualla kuin Helsingin edustalla.

Tuo perza mulle pienisilmäinen silakkaverkko ja jää selvittelemään sitä kahtasataa silakkakiloa niin kokeillaan ihmeessä 8)

40
Pyydyskalastus / Vs: Percan talviverkkopäiväkirja 2011
« : Tammikuu 24, 2011, 20:40:46  »
Kokeminen
24.1
10.00 - 11.00

Note to self; mikäli mantereen puolella näyttää siltä että saattaa tulla pikkasen lunta ja tuulla vähän, niin merellä niin myös todennäköisesti käy. Oli niin infernaalinen tuuli (tai ainakin se tuntui siltä aamupöhnässä) että karvat kuoriutuivat nenästä.

Saalis oli perinteiseen malliin melko laiha; 3 kuoretta. Huomionarvoista on edelleen se, että kaikki kalat olivat aivan alapaulassa kiinni. Tuo päiviä kestänyt lumipyry saattaa vaikuttaa asiaan.

Parempia kelejä odotellessa.


41
Pyydyskalastus / Vs: Percan talviverkkopäiväkirja 2011
« : Tammikuu 23, 2011, 20:45:01  »
Ei tuo kyllä ainakaan keskitalvesta kovin lihoiksi lyö.

Harrastuspohjalta  8-) Oon jo varannut lihapullia huomiselle.

42
Pyydyskalastus / Vs: Percan talviverkkopäiväkirja 2011
« : Tammikuu 23, 2011, 20:17:38  »
No sullahan varsinainen" bongausverkko" vedessä? Porkkalan seudulla verkossa 3 taimenta männäviikolla, muuan mökkiläinen kertoi :wink:.

Ei tarvitte perkele kääntää veistä haavassa  :-D

Kokeminen
20.1
14.00-15.00

Hiljaista pitelee. Erään teorian mukaan kiristyvä pakkanen vähentää kalojen liikettä.

5 kuoretta sekä epämääräinen luku neuloja. Jäälle hilatun verkkopaulan jäljiltä löytyi myös pieniä (<5mm) juotikkaita.

Huomionarvoista oli se, että kaikki kuoreet olivat aivan verkkoliinan alareunassa kiinni, enintään 30cm pohjasta. Tuohonkaan yksityiskohtaan en ollut aikaisemmin kiinnittänyt huomiota, kuoreet olivat olleet vähän siellä sun täällä tuohon päivään mennessä.


43
Pyydyskalastus / Vs: Percan talviverkkopäiväkirja 2011
« : Tammikuu 17, 2011, 16:24:02  »
Tarkistus
17.1
12.00 - 13.00

Hieno päivä, kolme uutta lajia saaliskirjoon! Utuisen päivän antimia;

Härkäsimppu, silakka ja kuoreita. Ekstrana verkossa oli sekä särmäneuloja että siloneuloja - kokoerosta tunnistus.


44
Pyydyskalastus / Vs: Percan talviverkkopäiväkirja 2011
« : Tammikuu 15, 2011, 12:27:30  »
Muistaakseni keväältä 2007. Noin kiloisen siian mahalaukun sisältö. Saatu pohjaongella, nämä eivät siis ehtineet vielä ruoansulatuskanavassa eteenpäin. Kuvassa luultavasti nilkka tai tai tokko, neula ja katkan palasia. Melkosia petoja noi siiat... Taimenia odotellessa  :-) Nyt on aurinkoinen pakkaspäivä, maanantaina selviää miten on vaikuttanut liikkeeseen.
45
Pyydyskalastus / Vs: Percan talviverkkopäiväkirja 2011
« : Tammikuu 15, 2011, 12:00:36  »
Näitä katkoja ja kuoreitahan käytää ravinnoksi monet petokalat,kuten taimenet,kuhat jne. toivossa voinee elää jotta
joku nälkäinen sattuu kevään mittaan tällekkin penkalle olosuhteiden parantuessa ja kevään edetessä?
Kenties madekkin alkaa liikuskella pikkuhiljaa kutupaikoille päin jos vaikka sattuis reitille :wink:?

Kiitokset rohkaisevasta palautteesta  :-)

Siian ruokailutottumuksista ei voinut sanoa oikein mitään. Ilmeisesti se oli ollut verkossa jo pidemmän aikaa, mahalaukku oli tyhjänä. Suolessa näkyi kyllä tyhjän pätkän jälkeen sulanutta mössöä. Aikaisempina vuosina neulat ja katkat ovat kuitenkin kuuluneet tuolta alueelta saatujen siikojen dieettiin. Keväämmällä tosin mutta kuitenkin.

46
Pyydyskalastus / Vs: Percan talviverkkopäiväkirja 2011
« : Tammikuu 14, 2011, 15:23:36  »
Kokeminen
14.1
13.00-14.00

Rannassa vieno tuulenhenkä kutitteli kevyesti poskipäitä. Kilometrin päässä rannasta raaka viima repi hiuksia päästä ja jäädytti märät sormet kivikoviksi hetkessä. Kirottu puuskatuuli.

Tämän päivän havaintojen perusteella voisin tehdä hypoteesin siitä, että pakkasen kiristyminen on suoraan verrannollinen katkojen aktiivisuuteen. Lisäksi verkossa oli muutama kuore. Lisää dataa tarvitaan.

-----

Mainittakoon että edellisissä viesteissä mainitut särmäneulat saattavat oikeasti olla siloneuloja. Samannäkösiä tikkuja joka tapauksessa.

47
Mä komppaan Aatamia.

Mä lähden mielellään organisoimaan ja operoivaksi nokkamieheksi näihin Etelä-Suomen IRL-hommiin. Tämänkaltainen seura olisi ensimmäinen laatuaan, kun sen toiminta rinnastetaan sopivasti kalassa.net-portaaliin.

Netissä voitaisiin oman seuran sisällä vaihtaa tarkkoja reissuraportteja ja hotspotteja. Seuralle voitaisiin varata oma alue kalassa.netin keskustelufoorumilta, mikä olisi members only.

Kalakavereiden löytäminen ja miittien organisoituminen helpottuisi, kun kaikkien osallistujien jäsenyys olisi yhteinen icebreaker. Monella, varsinkin nuorella ihmisellä on vaikeuksia lähteä messiin täysin tuntemattomaan porukkaan. Porukkaan tutustumalla saisi paremman käsityksen nimimerkin takaa kirjoittelevasta ihmisestä ennakkoon. Netti on kuitenkin melkein jokaisen nuorukaisen elinehto.

Jäsenmaksuilla olisi mahdollista kattaa vaikka istarilammen tai kosken vuokra members only -käyttöön. Tämä olisi jo-järjestettyjen Pirkanmaan pilkkimiittien seuraava aste, joita onkin joskus oluenhuuruisissa puheissa esiintynyt.

Jäsenmaksuilla voitaisiin kattaa myös vierailevien tähtien osallistuminen vaikka miittiin. Mä olisin ainakin ihan satasella mukana jonkun ammattilaisen luennolla tai opastuksessa. Omalle porukalle varattu koski, iltasella luento, sauna ja vähän keskiketterää, sitten tutimaan. Seuraavana päivänä tiukkaa kalastusta ja samanlainen rento ilta (mikäli nää porukan ukkomiehet saa vaimoilta lisenssit :D ).

Mikäli innokkaita junioreita löytyy ni kohdennettua ohjelmaa myös niille. Kyllä multa jokunen lauantai vuodesta vois irrota vaikka ihan mato-ongelle tai ammattimaisemmin kirrekalaan Storträskille. Makkarat ja setit mukaan.

48
Pyydyskalastus / Vs: Percan talviverkkopäiväkirja 2011
« : Tammikuu 12, 2011, 14:50:21  »
Kokeminen
12.1
12.00-13.00

Silmiin kihosi väkisinkin vesi aamusta. Heräiltyäni avasin ikkunan ja lumiräntäsohjoa tuli vaakatasossa. Kenen idea tää verkkokalastus olikaan...?

Hyräilin "Mä taivalsin läpi tuulen ja tuiskun..." ja tarvoin kohti kalapaikkoja. Verkon mukana nousi avantoon taas reilusti neuloja, sekä tällä kertaa myös katkoja. Nostelin varmuuden vuoksi loppuverkon avannon reunalle. Tällä kertaa se kannatti, alapaulan tuntumassa potki siianpuikko.


49
Muut talvikalastusvälineet / Vs: Vanajan jääkaira
« : Tammikuu 10, 2011, 19:54:40  »
Onko teräosa siis irroitettavissa rungosta? Onko koko kärkikappale vahingoittunut vai pelkästään teräpalat?

Kuva helpottaisi tulkintaa! Uskoisin ettei tuolle vielä kannata hyvästejä heittää.


50
Pyydyskalastus / Vs: Percan talviverkkopäiväkirja 2011
« : Tammikuu 10, 2011, 17:07:33  »
Kokeminen
10.1
13.00 - 14.00

Note to self, tarkista tuuliennuste ennen kalareissua. Kahlasin noin 15m/s etelätuulessa verkoille. Ei muuten mitään mutta silmät meinasivat kuivua päähän. Nooh, verkko nousi syvyyksistä ihan näppärästi, pohjassa ei taida olla ainakaan isompia runkoja tai hylkyjä.

Noita särmäneuloja oli aivan järkyttävän paljon. En mä tiedä mitä ne tuossa verkossa tekivät, kiemurtelivat vaan verkkosilmissä. Pari norssia oli jäänyt hampaista kiinni. Kalat olivat koko matkalta, mikä antaa vähän toivoa tulevan kannalta. Sain samoilta seuduilta meritaimenen pari vuotta takaperin, se oli syönyt kumpiakin.

Jahka pääsen koulun koneelle niin teen excelillä tyylikkään lämpötilagraafin. Ajalla 6.1 - 10.1 lämpötila keskimäärin nousi tasaisesti -6C -> +1C.


51
Pyydyskalastus / Vs: Percan talviverkkopäiväkirja 2011
« : Tammikuu 09, 2011, 19:43:30  »
Tätähän on mielenkiintoista seurata, miten sitä kalaa tulee. :-)

Jos vanhat merkit paikkansa pitää niin rauhallista tulee olemaan. Viime talvena oli vähän samansuuntaista yritystä;

http://www.kalassa.net/keskustelut/index.php?topic=23071.0


52
Pyydyskalastus / Percan talviverkkopäiväkirja 2011
« : Tammikuu 08, 2011, 20:33:19  »
Mun kalaretket Mikkeliin olis tullu pidemmän päälle hippasen verran kalliiksi. Piti siis keksiä vaihtoehtoinen tapa tyydyttää nöyrtymisen tarve jäällä ja luonnonvoimien edessä. Mikäs sen parempi tapa kuin verkko tuossa ihan tuossa lähellä, Helsingin merialueella! Kalastokin on teoriassa hieman monipuolisempi kuin Saimaalla.

Olennainen osa kieroutunutta luonnettani on pitää tilastoa jos jonkinlaista yllä. On olemassa mahdollisuus että projekti sujuu vastoin odotuksia ja saan kalaa. Tässä tapauksessa pyrin tekemään jonkinlaisia havaintoja kalantulon ja sääolojen välillä. Säätiedot aion ottaa sivustolta http://testbed.fmi.fi/time_series.html

Verkko on punaliinainen Pietarinverkko [5m / 60m / 50mm / 0,17mm]. Verkko on viritelty erään luodon eteläpuolelle, koillinen-lounas -suunnassa. Koillispää on noin 8 metrin vedessä, lounainen pää on noin 15 metrin vedessä. Verkko on tarkoituksella rinteessä. Syvin kohta montun puolella taitaa olla vähän päälle viidessätoista metrissä.

Päivitän tänne tarkistusten yhteydessä mahdolliset tapahtumat. Käydään ihmeessä samalla keskustelua aiheeseen liittyen ja miksei sen sivustakin.

6.1 verkonlasku
10.1 [3 norssia]
12.1 [siika]
14.1 [2 norssia]
17.1 [härkäsimppu, silakka, 4 norssia]
20.1 [5 norssia]
24.1 [3 norssia]
28.1 [5 norssia, siika, silakka]
1.2 seuraava

* joka tarkistuksella tähän mennessä ollut epämääräinen luku neuloja

53
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Reissuraportit tänne!
« : Tammikuu 04, 2011, 19:43:38  »
Mikkeli
3.1.2011
verkkojen kokeminen

Aamu ei valjennut. Ei tosiaan, moinen kirkastuminen oli luvassa vasta lähempänä yhdeksää. Kello soi vaativasti ja kirkui nostamaan perseen lämpimästä sängystä. Konttasin hienoinen kuolleen rotan maku suussa pesemään hampaita rähmäisin silmin. Edellisillan raikkaat jämät mikroon ja pyörittelin samalla sukkia jalkaan. Autolle kompuroidessa takaraivoa jyskytti vain yksi ajatus, "onkohan tässä nyt taas MITÄÄN järkeä..."

Mulla ei oo montaakaan muistikuvaa pätkästä kehä1 - Tähtihovi. Hoksasin vain että mä taidan olla niitä harvoja suomalaisia jotka kykenevät säilyttämään ajokykynsä myös talvella. Mäntsälän kohdilla lumi pöllysi tiestä vähän. Kaukaa edessä näkyi punainen jarruvalo, sen kummempia miettimättä painoin menemään... Valo läheni lähenemistään, kunnes tuli jo melkein kiire vaihtaa kaistaa. Henkitoreissaan autoa kepittävä mummeli (+90v) kruisaili pikku-fiatilla neljääkymppiä vitostiellä. Ei siinä muuten mitään, mutta tapahtumia tiellä on hankalaa seurata katsomalla sitä niitä ratin alta.

Tähtihovista koppasin kyytiin aputytön verkkohommiin, ja mikä tärkeintä - XXXL-kupin kahvia. Maailma näytti huomattavasti kauniimmalta ja lämpimämmältä paikalta kun kofeiini kohisi vauhdilla rasvoittuneisiin suoniin  :-D Mäntyharju-Mikkeli -välin tietyötkään eivät ahdistaneet kovin paljoa, kun sai höpöttää päivän polttavista aiheista.

Jäällä oli lunta vajaan saappaanmitan verran. Tuuli oli kasannut sitä joihinkin kohtiin hieman korkeammiksi kinoksiksi. Lumen paino yhdistettynä vedenkorkeuden muutoksiin oli nostanut 3-5cm vettä jäälle, lumen alle. Eteneminen oli jonnin verran vittumaista veden roiskuessa joka suuntaan.

Viriteltynä oli 5 verkkoa. Kolme pientä, 1,8m x 30m ja kaksi isompaa; 5m x 60m. Pääasiallinen kohdekalalaji oli kuha. Erään ammattilaisen neuvojen mukaan pyrin hakemaan penkkoja mahdollisimman syvältä. Niitä nyt ei kotiselällä liiemmin ole (varsinkaan tämmöisen rasvapallon kävelyetäisyydellä), joten jouduin tyytymään vähän matalampiin penkkoihin. Pari pienempää verkkoa oli viritelty tasamatalaan, noin neljän metrin veteen ahventen toivossa.

Rantaverkoissa oli kaksi haukea [1,5-2,3kg] ja muutama kämmenkokoinen lahna. Selkäverkoissa oli vain yksi hauki, joskin vähän paremman kokoinen [~3kg]. Myöhemmät operaatiot osoittivat meikäläisen onnistuneen tavoitekalalajin suhteen. Noin 30-senttinen kuha oli verhoutunut tähän kolmosen haukeen puoliksi sulaneena. Kuvassa harjoitteleva verkkotyttö poseeraa tämän noin kolmikiloisen kanssa.54
Sekalaista juttua / Vs: Kysy mitä vaan....
« : Tammikuu 01, 2011, 20:52:42  »
http://kansalaisen.karttapaikka.fi/kartanhaku/osoitehaku.html?e=552595&n=6910894&scale=8000&tool=siirra&width=600&height=600&lang=fi

Joo tämmöselle järvelle olen huomenna menossa pilkille. Olisiko ammattilaisilla mitään käsitystä mistä tuolta voisi saada kalaa ja millä pilkillä?

No ammattilaisiahan tässä ei olla  :-D Ite lähtisin luultavasti tuolta koilliskulmasta, ja etenisin syvempään niin kauan kunnes kaloja löytyy. Penkka ei oo ihan niin jyrkkä, mikä luultavasti voi olla hyvä juttu - näin harrastajatasolla.

55
Kaikkea kalastuksesta / Havaintoja ja päätelmiä - kalastusvinkit
« : Joulukuu 27, 2010, 23:39:05  »
Kalastuksen teoria on yhtä vertailua. Millä värillä kannattaa yrittää kirkkaana kesäpäivänä tai että kenellä on jäykin vapa. Puhumattakaan parhaasta haukivieheestä. Joku voisi sanoa ettei makuasioista voi kiistellä, mutta faktoistako sitten voi? Kalastuksen suhteen tuskin on olemassa kovin pitäviä faktoja.

Kuitenkin mä oon kurkkuani myöten täynnä kaikenkarvaisten trollien huutelua. Pikku-Jonne ei valitettavasti osaa asettaa isoon mittakaavaan saamiaan haukia, vaan kiljuu puberteetin sävyttämällä äänellä oman lempparivieheensä ylivoimaisuutta. Tämäkään ei toisaalta ole vielä niin paha, kun nelisenkymmentä vuotta vanhempi Iso-Jonne on päässyt samaan lopputulokseen.

Ainakaan henkilökohtaisesti mä en arvosta kovin paljoa perstuntumapohjaista huutelua. Vaikka useimmat meistä kalastelevat omaksi ilokseen ja rempseän huumorin kanssa, voi omasta toiminnasta tehdä helposti hedelmällistä myös muille. Tilastointia tekemällä voi myös huomata, kuinka muistoja kultaava mielikuvitus tekee usein tepposet havainnointikyvylle.

Puhun siis tieteellisestä ajattelusta, havainnoinnista ja tutkimuksesta. Kerta ei tee faktaa, mutta pitkä toistojen sarja voi antaa suuntaa jonkinlaiselle oletukselle. Nyt haastankin mahdollisimman monen kalamiehen harkitsemaan jonkinlaisen tilastoinnin aloittamista, mikäli aikaa ja kiinnostusta riittää. Esimerkkinä voin esittää viimeviikkoisen kokeiluni:

Halusin vertailla lumipeitteen vaikutusta hauen aktiivisuuteen alle 2 metrin vedessä, kaislikon reunassa. 2 koukkua olivat umpihangen alla, 2 koukkua olivat puhtaaksi harjatulla, 2m x 2m jäälaikulla (20.-22.12).
- Lumen syvyys paikalla oli noin 25cm
- Jää oli kirkasta teräsjäätä (~35cm)
- Täkyinä käytin eläviä ahvenia
- 3 vuorokauden mittainen testi, kokeminen kerran päivässä
- Vesi paikalla oli kirkasta, näkyvyyttä 2 metriä ilman lumipeitettä (lumipeitteen poisto vei huomattavasti enemmän valoa jään alle)
- Lämpötila vaihteli -15C ja -30C välillä
- Lumisade vaivasi ensimmäisen 2 vuorokauden aikana

Lumettomien laikkujen saalis oli 4 tapahtumaa: 1 hauki, 1 x langat poikki, 2 x täky viety.
Umpihankikoukkujen saalis oli 0 tapahtumaa.

Tästä voisi päätellä että lumipeitteen poistaminen haukikoukun ympäriltä parantaa ottia huomattavasti. Tämänkaltaisen havainnon voin jo esitellä kaverille, koska koe on toistettavissa. Ainakin henkilökohtaisesti mua kiinnostaa seuraavien juttujen testaaminen; punaisen ja harmaan verkkoliinan merkitys ja mäskäyksen vaikutus katiskakalastuksessa. Pitää yrittää testailla näitä mahdollisimman pian ja laajamittakaavaisesti.

Minkälaisen tutkimuksen sinä tekisit ja miten?

56
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Reissuraportit tänne!
« : Joulukuu 04, 2010, 15:42:56  »
Loviisan Sahaniemi 4.12.2010
10.30 - 12.30
25cm jäätä

Herätyskello vaati tutun vittumaisella äänellä huomiota itselleen jo ennen auringonnousua. Nyrkillä luuriin, viesti kalakaverille hienoisesta aikataulumuutoksesta ja kyljenkääntö. Takaisin syvään uneen ->

Pikkaista vaille yhdeksän heräilin hieman paremmassa hapessa. Kirkasvalolampun ollessa joululahjalistalla jouduin posottamaan pöytälampulla silmiin unen ajan. Auttaa muuten ihan pirusti heräämistä. Hörpin pikavauhdilla pannullisen tervanvahvaa kahvia ja kannoin pilkkipöntön autoon.

Sipoon edustalla oli jo kaislikonreunat ukkoja täynnä, lupaili hyvää jään kestävyyden puolesta. TheFisherman kyytiin kyliltä ja jäälle.

Sain heti ekalta reiältä pannukarkean raitapaidan, seuraavaa saikin odotella... Mentiin jututtamaan paikallisia verkkomiehiä matkalla seuraavalle hotspotille. Kuhia pötkötti verkkoavannon vieressä ihan kylki kyljessä. Sisäinen näätä heräsi, ja kehuin maasta taivaaseen niin verkon paikan, verkottajien kyvyt kuin komeat kuhatkin. Ja poistuin paikalta vajaan kilon puikko muovikassissa  8-) Eipähän tarvitse nähdä nälkää illalla.

Loppurutistus erään luodon kupeessa antoi muutaman hajasärjen sekä pieniä ahvenia.57
Länsi-Suomi / Vs: Piolahti
« : Marraskuu 21, 2010, 21:44:03  »
Hei Pilkkijä99!

Suomessa on useampi Piolahti-niminen paikka. Mitäköhän näistä mahdat tarkoittaa?

58
Pilkintä / Vs: Mitkä välineet kahteen pilkkisettiin KIIREINEN!
« : Marraskuu 19, 2010, 22:18:55  »
Jos kaksin kappalein meinasit ostaa niin todennäköisesti ei ole vain halpa vaan halvin.

59
Pilkintä / Vs: Mitkä välineet kahteen pilkkisettiin KIIREINEN!
« : Marraskuu 19, 2010, 22:16:56  »
Jos nuorelle miehelle tulevat harrastuskäyttöön niin vehkeillä ei varmaankaan ole ihan niin suurta väliä. Ainakaan tuohon budjettiin ei mahdu kovinkaan laajaa skaalaa hieman tunnetumpia tarvikkeita. Puustjärven tuotteet (mm. Nautilus) ovat osoittautuneet varsin hyviksi käytössä. Delfinin perusvavasta (onkohan sillä joku virallinen mallikin?) saa aika helposti viilailtua terävimpiä piikkejä pois rullalta, ja siihen saa modattua räikän.

Tää ei oo välineurheilua, myöhemmin huomaat että kultaakin kalliimpaa on se aika ja kokemus.

60
Pilkintä / Vs: Mitkä välineet kahteen pilkkisettiin KIIREINEN!
« : Marraskuu 19, 2010, 22:06:36  »
Tarkoitatko pilkkisetillä tässä yhteydessä minkälaista kombinaatiota?

En tarkoita settiä.

Vaan mitä sä tarkoitat? Tuntuu typerältä toistaa itseään.

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 22


center>