Chat

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - lareman

Sivuja: 1 ... 13 14 [15] 16 17
421
Sekalaista juttua / Vs: Eläin rääkkäystä
« : Helmikuu 15, 2009, 08:16:57  »
Nämä kaikki eläinrääkkääjät pitäisi saada kuriin.
Tuli vain mieleen, että jonkunsortin eläinrääkkääjiä me kalastajatkin ollaan, kun annetaan kalan sätkiä kuivalla maalla tai joskus vaikka puolielävänä aletaan perkaamaan. Asioita kannattaa aatella tällainkin, ennen kun puhuu. Eläviä ne on nekin samalla tavalla kun supi.
Kaloja ne vaan on. Ei niillä välttämättä ole edes kunnon tuntoaistia, eikä tietoisuuden tila lähelläkään mäyrää.

422
Uutiset ja pelin kehitys / Vs: Propilkki 0.7 julkaistu!
« : Helmikuu 12, 2009, 23:09:43  »
Lareman, käytätkö vistaa?  :evil:
En vaan XPtä ja admin - oikeuksin olen kirjautunut.

423
Uutiset ja pelin kehitys / Vs: Propilkki 0.7 julkaistu!
« : Helmikuu 12, 2009, 22:52:57  »
Poistat kokonaan tuon [TSS] laremanin ja luot uuden laremanin?
Ei mitään [TSS]laremania ole siellä enää edes olemassa, vaan pelkkä Lareman [TAP] [FIN].
Mitä noille enkoille tapahtuis, jos poistaisin koko hahmon?
Ennätykset säilyvät, ennätysten saajien nimet eivät muutu. Voit tietysti varalta myös kopioida records.dat tiedoston esim. työpöydälle.
Näin varmistat ennätysten säilyvyyden.
Niin niin, mutta kaikki hahmolla lareman saatavat ennätykset rekisteröityvät nimelle [TSS]lareman. Kumma juttu...

424
Uutiset ja pelin kehitys / Vs: Propilkki 0.7 julkaistu!
« : Helmikuu 12, 2009, 22:46:04  »
Poistat kokonaan tuon [TSS] laremanin ja luot uuden laremanin?
Ei mitään [TSS]laremania ole siellä enää edes olemassa, vaan pelkkä Lareman [TAP] [FIN].
Mitä noille enkoille tapahtuis, jos poistaisin koko hahmon?

425
Uutiset ja pelin kehitys / Vs: Propilkki 0.7 julkaistu!
« : Helmikuu 12, 2009, 20:09:54  »
Jostain syystä kaikki ennätykset kirjautuu nimellä [TSS]Lareman, vaikka etuliittteen olen jo aikoja sitten ottanut pois.

426
Järvikohtainen keskustelu / Vs: Hossalaislammet
« : Helmikuu 12, 2009, 16:36:43  »
Kokeilkaapas uusia kohtia siitä lammesta. Siellä ne ui ja lisääkin on laitettu. Ainoastaan se edellisen version idiootti sumppumesta on hävitetty antihotspotin ja parvien liikkumarajoitusten muodossa. Ja pienemmän lammen kirret on pakotettu uimaan laajaa rataa (vrt. IRL ne kalat tuntuvat jopa kiertävän sitä lampea rannansuuntaisesti ajoittain). MONILLA järvillä olen nähnyt porukan pilkkivän kuin "tatit" 0.6 version ottipaikoilla, vaikka 0.7-versioon olen tehnyt lukuisia muutoksia eri järvissä kalaparvien ja sijaintien suhteen. MOnilla järvillä porukka pilkkii AINA samoilla paikoilla, eikä kenelläkään ole suurempaa halua kartoittaa uusia ottipaikkoja... No, lupaan että seuraavissakin versioissa järviä vielä muunnellaan, että sumput saadaan purettua. Tulossa on mm. Siika-Valkeiselle hajoitusta parille paikalle (ei läheskään kaikille), Jormuan eteläpäädyn parville hienosäätöä ja parin paikan anti-hotspottaamisen lisäksi myös liikerajoituksia, Särkijärven ja Pohjalammen kalaparvien säteiden kasvattamista hivenen, Ruuhijärven kirre-tasapainon tarkistus (näyttää siltä, että lisätyt kalat välivedessä ja jään alla eivät ole tulleet täysin huomatuksi), Iso-Söimin parin liian suositun kohteen harjuskannan harventaminen jne jne..... Paljon on pientä fiksattavaa monessa paikassa, mutta toisaalta jos pelaajat eivät kokeile koskaan mitään uutta, niin uudistukset menevät pitkälti hukkaan. Puhutaan vain siitä, ettei kalaa tule kuten aiemmin. Niin.. siitä vanhasta ottipaikasta ei ehkä tulekaan! Muualta voi tulla. Pointti on siinä, että pelaajat eivät menisi yhtenä ryppäänä aina saman pienen pisteen päälle, jos järviin on nähty ISO vaiva ja kaloja on myös muuallakin.
Senpä takia varmaan kalantulo oikeanpuoleisesta lammesta noussukkin, että kärsivällisellä kykkimisellä yhdellä reiällä saa miltei parhaiten.

427
Järvikohtainen keskustelu / Vs: Pohjalampi
« : Helmikuu 12, 2009, 14:16:38  »
Saaren yläpuolelta MEkin on kiskottu. Jos siinä syö, niin voitto on taattu. Jos ei, niin sitten kiertelee muita ottipaikkoja.

428
Järvikohtainen keskustelu / Vs: Hossalaislammet
« : Helmikuu 12, 2009, 10:07:21  »
Vasemmasta lammesta ei ole uudessa versiossa noussut mitään, oikealta on, ehkä jopa paremmin kuin edellisessä versiossa.

429
Uutiset ja pelin kehitys / Vs: Propilkki 0.7 julkaistu!
« : Helmikuu 10, 2009, 19:54:28  »
Katoinpa vasiten tossa iso-söimin kalalajeja ja siellähän on särki. :-o Ei inarinjärvessä ole särkeä mutta järvilohta kylläkin. :-)
Jos jossain saaren lammikossa on?  :wink:
En kyllä ite oo yhtään saanu.

430
Jos tuo laki astuu voimaan, meikäläinenhän ei mitään raportoi.

431
Järvikohtainen keskustelu / Vs: Kivijoki
« : Helmikuu 02, 2009, 19:41:25  »

Täs on sitten se 10min ME.

432
Järvikohtainen keskustelu / Vs: Linlonlahti ja Niemisjärvet
« : Helmikuu 02, 2009, 18:02:19  »
Onnea vaan SEstä!  :lol:

433
Keskustelua ennätyksistä / Vs: Isoimmat kirjolohet?
« : Helmikuu 02, 2009, 14:49:58  »
Mulla oli yli 5 kg ja 10 minuuttia uittoa.. :-o :evil:

Taisin jälleen menettää palan sieluani... Ihan turha sun on tommosta väittää.

434
Delete records.dat from your PP2 folder.

435
Järvikohtainen keskustelu / Vs: Hossalaislammet
« : Tammikuu 30, 2009, 20:29:17  »
Hyvältä tämä mäppi vaikuttaa.. tänää siellä pelasin 15 min kisaa ja sit yhes vaihees tuli armottoman ison tuntunen kala varmastikkin jokin 2,5kg siinä olin semmosen minuutin sitä väsytelly ja isoveli tuli huoneesee ja sanoin et ''nyt on iso kii'' sitte se siinä jotai selitti ja sitte kala lähti vetää armottomasti ja veli sano et nyt ku iso veis pilkin ja heti tietysti iso vei pilkin.. ja kyllä v*tutti :cry:
Kummalla vavalla ongit? Jos ongit uudella vavalla, se olisi saattant olla yli 4kg.
Ei nyt ehkä yli 4kg, mut yli kolme kuitenki.
Ite oon saanu hossasta ihan hyvän kokoisia kirrejä, 3400 isoin, ja sitten pari tommosta +3100 kirreä.
No, jos vanhalla vavalla on saatu 3629g kirre, niin mietippä.
Niin on, mutta miksei se voisi uudenkin vavan siimoja katkaista? En ihan 4kg kirreihin usko...

436
Uutiset ja pelin kehitys / Vs: Propilkki 0.7 julkaistu!
« : Tammikuu 30, 2009, 19:15:01  »
Ensinnäkin, mahdottoman iso kiitos Iso-Söimistä ja uudesta isommasta vavasta! Söimillä vierähtänee vielä tovi jos toinenkin kalaa etsimässä.

Söimissä on kuitenkin vielä muutama hiomista kaipaava kohta. Pohjustukseksi hieman lain kirjainta:

"7§
Alimmat mitat

Kalastuslain 1 § tavoitteiden saavuttamiseksi karttaliitteessä merkityissä vesissä kaikkien taimenmuotojen, myös purotaimenen eli tammukan alamitta on 40 cm. Muiden kalojen alimmat pyyntimitat ovat seuraavat: Nieriä Inarijärvessä ja Nitsijärvessä 40 cm Järvilohi 40 cm;
Harjuksen alamitta on Lutto-, Kulas-,Näätämö-, Juutua- ja Silisjoessa 35 cm. Muissa vesissä harjuksen alamitta on 30 cm.
Kaikki alamittaiset kalat sekä elävät että kuolleet tulee laskea takaisin veteen."

Näin tietää kertoa mm. http://www.inarinkalastusalue.fi/ksaanto.html . Eli pointtinani tässä: laihoja ovat raudut, jos 200-grammainen täyttää 40cm mitan!  :wink: Raudulla eli nieriällä ei joissakin vesistöissä ole alamittaa, mutta Inarilla alle 40-senttiset tulee laskea takaisin - vaikka sitten kuolleena. Taimenen alamitan realistisuus menettelee, mutta mitantäyttävän harjuksen paino on luonnossa lähempänä kolmeasataa grammaa. Harmaanieriästä ei lainaamassani tekstissä puhutakaan, mutta sitäkin koskee 40cm alamitta. Siialle asetetusta alamitasta ja sen syistä luin jostain toisesta threadista, joten ei siitä tässä sen kummemmin. Alamittojen muutokset vaikuttavat varmasti kisojen lopputuloksiin.

Luin myös Propilkki Mediassa -threadista Mikon kirjoituksen: "Suomen vapaa-ajankalastajien keskusjärjestö kaavailee valtakunnalliseksi pilkkipäiväksi mahdollisuutta pelata propilkkiä peruskouluissa!" Tämähän on toteutuessaan mainio juttu, mutta keskusjärjestökin varmasti arvostaa peliä enemmän, kun siinä toimitaan lakia noudattaen. Propilkki on saanut aivan uuden sukupolven kiinnostumaan pilkkimisestä ja opettanut, miten oikeassakin elämässä tulee toimia. Kun kerran Iso-Söimi on oikeasti olemassa, moni asioihin sen kummemmin perehtymätön voisi olettaa realistisuuden yltävän muillakin osa-alueilla samalle tasolle. En minäkään näitä mittoja muuten tietäisi, olenpahan vaan sattunut Inarilla kalastuksen merkeissä aikaani viettämään.

Alamittojen muutoshan ei pitäisi olla hankala toteuttaa, kun siihen on jo olemassa toiminto. Järvikohtaisista alamitoista voisi pistää maininnan järvi-infoon.

Lähdenpä tästä nillittämästä ja suksin pilkille. Kenties verkkopelissä pääsee taas Söimille siimoja kiristelemään  :-D
Tavallisuudesta poikkeavat alamitat ei vät eri järvissä muutenkaan olisi pahitteeksi, kun Taivallampikin saisi uuden kohdelajin.

437
Propilkki 1 / Vs: Easter egg Propilkki 1:ssä..
« : Tammikuu 25, 2009, 00:42:44  »
Vasta nyt otin Mikon vinkistä vaarin. Menin matojoelle ja odotin niin kauan, että tekoäly menee laiturin viereen. Sitten vaan vakoilemaan. Oli aika mukava!

438
Järvikohtainen keskustelu / Vs: Linlonlahti ja Niemisjärvet
« : Tammikuu 24, 2009, 20:52:58  »
Tuli äsken niemisiltä 2819 grammanen hauki. :-D Liekö miten mainittavaa :?
Kyllä +2kg on huikea! Lienee toiseksi suurin propilkissä saatu hauki! Onnea!

439
Sekalaista juttua / Vs: Airsoft
« : Tammikuu 23, 2009, 13:30:39  »
Airsoft voi tuntua aluksi kalliillta, mutta kun ase on ostettu, rahaa menee enää vain kuuliin

Voi kun asia olisikin näin, mutta kun lajiin sitten kunnolla innostuu niin sitä rahaa saa uppoamaan kyllä niin paljon kun vain haluaa ja (yleensä) enemmänkin.  :-)
Kyllä saa kalastukseenkin.... Kyllä kunnon vene, moottori, vavat, kelat ja uistimet maksaa paljon enemmän kuin kunnon sähköase + varusteet.

440
Lappi / Vs: Posio
« : Tammikuu 23, 2009, 00:26:52  »
Suokolkolla oltiin kalassa, ja kalaa sitten nousi kuin köytenä. Lopuksi veli vielä vetäisi elämänsä hauen, 8kg, jollain pikkulipalla. Metsälammista tuntuu tulevan mahtavasti kalaa! Pilkillä käynyt vain kuikkalammella, saaliina kaikenkokoisia ahvenia.

441
Pelasin serkun luona ykköstä. Päätin ladata sen omalle koneelle, ja samalla tuli ladattua PP2 V 0.4.

442
Järvikohtainen keskustelu / Vs: Iso-Söimi
« : Tammikuu 20, 2009, 08:13:13  »
Painoitko vahingossa resize, kun uploadasit?

443
Järvikohtainen keskustelu / Vs: Telkänlampi
« : Tammikuu 18, 2009, 19:10:21  »
Nyt tuli henk. koht. enkkassu täältä, 95g :-) . Ahventasurilla tottakai.

444
Järvikohtainen keskustelu / Vs: Telkänlampi
« : Tammikuu 18, 2009, 19:00:17  »
Millä pilkillä ja mistä niitä haukia saa? Ite uitin vartissa pelkkää ahventasuria, saaliina vain 2 assua, 67 ja 71 grammaa.

445
Järvikohtainen keskustelu / Vs: Pohjalampi
« : Tammikuu 17, 2009, 14:03:34  »
Nyt nousi mun ensimmäinen ME, väisty, Vesce!  :-D Pitääkös tämä Kaizzulle jotenkin lähettää?

446
Uutiset ja pelin kehitys / Vs: Propilkki 0.7 julkaistu!
« : Tammikuu 17, 2009, 13:17:13  »
Oli kyllä mahottoman hienon näköstä, kun uusi vapa taipui niemisillä ihan mutkalle!

edit. Nyt tuli uudella vavalla niemisiltä IVP!  :-o Mahto olla aikas iso!

447
Järvikohtainen keskustelu / Vs: Iso-Söimi
« : Tammikuu 17, 2009, 12:19:46  »
Oli aika h*lvetin ärsyttävää, kun kesken harrien vedon alko tulemaan 60g siikaa! Että sapetti!

448
Järvikohtainen keskustelu / Vs: Iso-Söimi
« : Tammikuu 16, 2009, 22:20:41  »
Siis kaikista niistä tulee VAIN YKSI? Eli ei kokeilemisen arvoinen.

449
Järvikohtainen keskustelu / Vs: Iso-Söimi
« : Tammikuu 16, 2009, 17:25:51  »
Mistä vedät Migeli noita H.Nieriöitä? Ite oon saanu muutaman n. 600g painoisen, kaikki läheltä aloituspaikkaa.

450
Järvikohtainen keskustelu / Vs: Iso-Söimi
« : Tammikuu 16, 2009, 16:39:52  »
Nyt nousi ihan kohtuullinen saalis!  :lol:

Sivuja: 1 ... 13 14 [15] 16 17


center>