Chat

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Tasuriman

Sivuja: 1 ... 5 6 [7]
181
Pilkintä / Re:Nollareissujen määrä?
« : Helmikuu 20, 2004, 07:36:23  »
Talven ensimmäinen puhdas nollareissu tuli sitten käytyä tiistaina.
 Toki tiedossa oli jo lähtiessä, että pienet metsälammet eivät näin keskitalvella vielä saata saalista antaa.
 
   Viimekevään muutaman huipureissun innottamana piti käydä kuitenkin kokeilemassa, eikä mitän. Paksulti lunta ja vielä vettä jäällä.
 Todella hankalaa liikkua .
  Kymmenkunta reikää kairasin ja kun ei tasuriin yrittänytkään mikään lähdin kotiin .

     Näinkin käy joskus, myöhemmin keväällä kuitenkin uusia yrityksiä. ;)


182
Muut talvikalastusvälineet / Vs: Minkälainen jalkine käytössä?
« : Helmikuu 17, 2004, 08:55:59  »
Onko kellään käytössä näitä Ranskalaistekoisia lämpösaappaita.
 Minä ainakin olen enemmän kuin tyytyväinen. Saappaat ovat kevyet ja kestävät ( kestänet jo 9 vuotta ja täysin toimivat vieläkin ) . Todella lämpimät, yksi ohut sukka riittää kelillä, kuin kelillä.
materiaali on jotakin neopreenintapaista sulumuovia, joka ei kovetu pakkasissa, saumaton rakenne on vesitiivis, eikä saappaat vaadi mitään erityistä huoltoa.
 Eivät hiosta, eivätkä ole erikoisen liukkaat.
Ainut pieni haittapuoli on rakentaasta johtuva jäykähkö nilkan kohta, joka aluksi tuntui hiukan oudolta, siihenkin kyllä tottuu pian.

183
Pilkintä / Re:Isoja ahvenia pienestä järvestä
« : Tammikuu 19, 2004, 18:53:13  »
Tuo pitää todella paikkansa, lammet menevät keskitalveksi usein aivan "tukkoon".  Joitakin kirkasvetisiä lukuunottamatta.
  Tuokin mainitsemani lampi ei keskitalvella ole antanut kalaa ja tuo huippureissu sattui alkutalveen, jolloin jäällä ei vielä ollut juurikaan lunta ja jääkin oli n. 10 senttistä.
   Viime talvena yritettiin samoille keleille , mutta ei saatu saalista joskin olitti reilusti kuukautta aiemmin jäällä. Tänä talvena ei olla käyty kokeilemassa, joku tiesi kertoa, että pitkä viimetalvi olisi aiheuttanut todella sen happikadon ja kalakuoleman.

184
Pilkintä / Re:Isoja ahvenia pienestä järvestä
« : Tammikuu 18, 2004, 20:36:42  »
Jep ! Näinkin voi käydä.
Toissa talvena oltiin kaverin kanssa pilkillä ja etsittiin kalapaikkaa.
  Ensimmäisellä lammella syönti ei juurikaan innostanut, joten ehdotin siirtymistä läheiselle järvelle.
 Reitti kulki matalan , joskin kirkasvetisen lammen yli. Kaveri kyseli lammen kalaisuudesta ja ehdotti kokeilua.
   Minä en innostunut, sillä aiempien kokemusten mukaan kalaa kyllä oli, mutta niin turkasen pientä.
 
  Kun kaveri ei antanut periksi, tuumin, että kokeillaan.
Ensimmäisestä reijästä jysähti tasuriin puolentoista kilon hauki. Kaveri vetäisi ahvenen, jolla painoa 700 gr.
   Sitten vedeltiin harvaksen ahventa varttikiloisista puoleenkiloon ja lopuksi tuli vielä tasan kiloinen körmyniska. Olisi varmaan tullut lisääkin, mutta katsottiin kalaa jo olevan .

   Viikko myöhemmin tultiin uudelleen ja saatiin pari sadangramman pintaan olevaa ahventa ja muut sitten pelkkää sinttiä.
  Viime talvena pari reissua, eikä mitään.  Kuin kalat olisivat kuolleet hapenpuutteeseen. Kuuman kesän jälkeen aikaisin tulleessa talvessa.
 Lampi on todella matala, syvimmilläänkin vain hiukan yli metri vettä.

185
Pilkintä / Re:neuvvokaa nuorta miestä
« : Joulukuu 30, 2003, 17:58:15  »
Tähän on pakko yrittää vastata. Kysymys on todella hyvä, pätevän vastauksen antaminen onkin jo kiperämpi juttu.
 
  Oletetaan, että kaikista varotoimista huolimatta olemme tilenteessa ilman jäänaskaleita, tai muita apuvälineiksi kelpaavia juttuja.

Putoamistilanteessa varusteisiin jäänyt ilma saattaa aiheuttaa jonkinlaisen nosteen, jota tulisi yrittää käyttää hyödyksi ja sen antamaa liikettä ylöspäin yrittää jatkaa  ja päästä jäälle takaisin.
 Tämä voisi hiukan auttaa , jos putoaa vahvaan jäähän hakattuun avantoon.

Jos putoaa heikkoon jäähän, joka ei kanna kävelevää pilkkijää, on jäälle takaisin pääseminen erittäin epätodennäköistä, ilman jäänaskaleita, tai edes puukkoa. Styroksinen pilkkikontti saattaisi toimia hetken jonkinlaisena kellukkeena ja antaa hiukan apua jäälle pääsemisessä. Tilanne on joka tapauksessa jokseenkin toivoton.

  Se vanha neuvo varmistaa jään kestävyys on kaikkein paras, en keksi toimivaa konstia, joten naskalit mukaan aina ja mieluusti se kelluntahaalari myös.
  Tosiasia lienee kuitenkin se, että pilkkijät harvemmin ovat niitä, jotka jäihin joutuvat, tuleehan sitä jäätä tutkittua koko ajan, kun reikiä kairailee.

   Ja mehän olemme varovaisia tutuillakin vesillä, eikös niin ? Jäänaskalit eivät paljoa maksa ja siinä oiva lahjavinkki jäällä liikkuville.

Todella hyvä kysymys, jos jollakin on joku nokkela keino, niin tänne vaan.

186
Pilkintä / Re:hauen pilkintä
« : Joulukuu 02, 2003, 19:50:38  »
Tuo on ikuisuuskysymys: Mikä on paras väri / malli?
Minulla on varmaankin n. 50 tasuria, enkä kyllä tiedä, mikä on paras.
 Joitakin suosikkeja on ja joissakin paikoissa toimivat aivan omat mallit/ värit , jotka sitten toisaalla eivät juurikaan anna saalista.

  Yleistäen voisin sanoa, että ns. ahvenväri, ärsytysvärit "ambulanssi ja vihreä", ja sitten punainen erilaisina versioina ovat kokeilemisen arvoisia. Varsin huomioitavia lienee myös hopeanharmaa mustin raidoin ja musta selkä/ hopea vatsa. ;)

187
Pilkintä / Re:hauen pilkintä
« : Marraskuu 26, 2003, 19:36:22  »
Minulla on kelavapa, jossa herkistetty jarru, ettei hauen isku vie heti pilkkiä.
 Käytän pelkästään tasureita ja haukea tulee väsytettyä aika useinkin. Johtunee 0,20 siiman vahvuudesta, sillä ei väkisin vedetä kummostakaan haukea.
   Perza ja Keijo ovat hyvin perillä tekniikasta.
Kun hauki on kiinni, vedän kelalta jonkin verran siimaa ja laitan vavan jäälle, jonkin matkaa suoraan etupuolelleni. Paljain sormin siimaan kiinni ja kun hauki vetää annan siimaa kovin paljoa vastustamatta. Hauki pyrkii vain pohjaan juromaan, kun se pysähtyy alan varovasti vetää sitä avannolle.
 Yleensä kala tekee useitakin syöksyjä pohjaan, joten siima on syytä pitää  vaikka avannon vierellä löysillä kiepeillä, jolloin se kulkee sujuvasti takaisin avantoon, siis sormien kautta. Mielestäni siimaa ei kannata kelata käsiin, josta sen purkaminen helposti epäonnistuu.
 Jos pilkki on kokonaan hauen suussa, voi liian kovakourainen väsytys katkaista helposti siiman.
Ja sitten pojat ja tytöt ollaan taas varovaisia ensijäillä.:D

188
Pilkintä / Re:Miten iso ahven mahtuu avannosta?
« : Maaliskuu 17, 2003, 19:48:31  »
Kokemukseen perustuvaa tietoa. Kilonen ahven mahtuu 4" pilkkireijästä. Kyseessä oli vanttera lampiahven. Suurien järvien isot selkävesien ahvenet ovat hiukan solakampia, luulisin n. ;)11/2 kiloisen vielä olevan mahdollisuuksien rajoissa.

189
Pilkit & Pilkkivavat & Pilkkisiimat / Re: Haarukkavavat?
« : Tammikuu 11, 2003, 11:39:38  »
On ilmeistä, että haarukkavapa on kehitetty nimenomaan tasapaino-onkeen ja siitä edelleen tämä nopeasti kehittävä kilpaversio muuhun pilkintään sattuvaksi. On todella näppärän näköinen peli osaavan käyttäjän käsissä.
 Itse kuitenkin olen siirtynyt tasurihommissa käyttämään perinteistä kalavapaa ja vieläpä isokokoista sellaista.
 Parikiloisen hauen iskiessä suht matalassa tasuriin, ei haarukalta ehdi laskea siimaa ja käy kuten tuo nimimerkkinikin vihjaa savolaisittain " tasuri män".
Vapojeni kelajarrua olen peukaloinut sen verran, että se antaa periksi terävissä tärpeissä.  Säästyy kalliita pilkkejä. Yleensähän kala iskee tasuriin sellaisella innolla, että kestää kyllä kiinni, vaikkei saisikaan kunnon vastaiskua.

Sivuja: 1 ... 5 6 [7]


center>