Alueittaiset keskustelut > Itä-Suomi

Enonkosken Pirttilahti?

(1/105) > >>

marabou:
Niin eli tietääkö kukaan onko tämä kyseinen lohiallas tulossa takaisin milloin. Ainakiin minun kuulojeni mukaan sinne istutettaisiin kaloja vasta talvella.

edit. Capsit pois otsikosta

jlma0105:
Mistä tonne muuten saa lupia ja onko vaparajoituksien osalta tietoa?

sami.:
Lupia saa Enonkosken Nesteeltä (Enonkoskentie 15) ja joskus myös laavulta, kun Reijo Bäck tulee valvomaan lahtea. Normaaliluvalla saa muistaakseni käyttää kahta vapaa. Hyvää kalatilannetta selittää se, että lähes kaikki lupatulot käytetään uusiin istutuksiin ja lahdella on käynyt hyvin porukkaa. Kalanviljelylaitokselta meinaa loppua kalat kesken, kun eivät tienneet valmistautua etukäteen lahden avautumiseen, joten nyt istutettavat kalat ovat vähän pienempää, mutta on siellä vielä myös isompiakin kirjoja..

Nieriöistä sen verran, että ne tosiaan käyttäytyvät hieman eri tavalla kuin kirjolohet. Enimmäkseen niitä saadaan aktiivivälineillä, tahnaa ne ei oikein tunnu syövän, joskus kuitenkin saattaa lyödä tahnaa pyrstöllä ja tarttua vahingossa kiinni. Toinen ero kirjolohiin on siinä, että nieriät saattavat uida aivan jään alla. Kirkkaan jään aikana näin parhaana päivänä 7 noin 5-kiloista nieriää uivan jään alla, tosin ei kerralla. Muutenkin nieriät viihtyvät vähän syvemmällä ja ovat vähän nirsompia.

jlma0105:
Tänään vajaa kaksi tuntia jäällä ja kolme kirreä, ei niinkään isoa. Suurin 1.4 kg. Viisi muuta myös ja saalista näytti tulevan. Kehitysideana tuli mieleen, että olisiko hyvä tuoda lupavaihtoehtoihin, vaikka kolmen tunnin lupa? Mukavanoloinen paikka muuten. Onneksi saatiin takaisin hyvän harrastuksen piiriin.. :-)

jlma0105:
SM-kisat lähestyy Pirttilahdella. Onkohan aiheesta jossain nettisivuilla tarkempaa tietoa? Onko Pirttilahdelta muutoin tuoreita kuulumisia?

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta