Chat

Kirjoittaja Aihe: Eteenpäin näyttävät kaiut?  (Luettu 2359 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

mhalttu

  • Viestejä: 12
    • Profiili
Eteenpäin näyttävät kaiut?
« : Joulukuu 29, 2006, 15:24:47 »
Olen etsimässä ensimmäistä kaikuluotainta kalastustarkoituksiin, ja verkkokaupoissa näytetään mainostavan kovasti erilaisia eteenpäin näyttäviä. (Toki myös sivuille näyttäviä ja 3D-kaikuja.)

Jos jollakulla on tuollaisia käytössä niin olisi mukava lukea käyttäjäkokemuksia. Lähinnä siinä mielessä, että kannattaako tuollaisiin rahojaan pistää vai löytyykö jotain vielä parempaa rahoilleen.

Mika


KYMPPIKERHO

  • Viestejä: 81
    • Profiili
Vs: Eteenpäin näyttävät kaiut?
« Vastaus #1 : Joulukuu 29, 2006, 18:55:33 »
Jos hinta ei ole este niin mikäs siinä. Halvimmat KÄYTTÖKELPOISET mitä voi edes ajatella ovat n. alkaen 1000€. Uistelukäytössä eteenpäin keilaavista luotaimista ei ole kuitenkaan kalastuksellisesti juurikaan hyötyä.  Ja jos sen käyttöä/tarpeellisuutta perustellaan sillä että näkee ajoissa kivet ja karikot mihin ollaan ajamassa niin EI! Kun näet matalassa vedessä kiven/karikon eteenpäin keilaavalla kaiulla (koskee tietenkin myös perinteisiä vehkeitä) niin on jo myöhäistä kääntyä, pysähtyä jne. Osui ja upposi.  :-o Kun ollaan tuntemattomilla vesillä niin ei voida ikinä luottaa täysin elektroniikkaan eikä valitettavasti karttoihinkaan. Kuitenkin silloin kannattaa vaan tutustua meri/järvikarttoihin äärimmäisen hyvin ja pitää silmät auki. Toki kuluva kausi oli poikkeuksellinen koska vedet olivat monin paikoin normaalia jopa metrin alempana ja osumia tuli itsellenikin vaikka vedet olivat vuosien takaa tuttuja, mutta näissäkään tapauksissa eteenpäin keilaava ei olisi pelastanut mitään.

Eli kalliita on. Mutta jos uhraa halvimpien eteenpäinkeilaavien summan perinteiseen niin saa jo aivan huippu laitteen = järkyttävän lähtötehon, korkealuokkaisen erottelukyvyn ja yleensäkkin näytön, hyvin toimivan tuplataajuusanturin (siis korostan hyvin, ei niin kuin halvimmissa) Mutta jos raha ei ole este niin ei siitä mitään haittaakaan ole. Toiset sanoo että penkkoja pystyy ajelee paremmin eteenpäinkeilaavan kaiun kanssa. Itselläni kokemus ei ollut tällainen. Johtuiko se siitä että oli tottunut perinteiseen niin en osaa sanoa???

Vielä yleisesti että kun ostaa ensimmäisen kaiun niin itse kalastus jää kyllä toissijaiseksi asiaksi. Takaan ja alleviivaan että jokainen ensimmäisen kaiun ostanut on sen näytön lumoissa monta kalastuskertaa ennenkuin rupee uskomaan sen että niitä kalahälytys piippejä jne. on turha sillä etsiä vaan parhaaseen tulokseen päästään kun sen kaiun avulla etsitään niitä hyviä kalapaikkoja eli erilaisia pohjanmuotoja, syvänteitä, matalikkoja yms. Tähän tarkoitukseen eteenpäin keilaava ja perinteinen ajaa saman asian. 
On matalan ja alhaisen mielen merkki kun tahtoo olla samaa mieltä massojen tai enemmistön kanssa vain siksi, että enemmistö on enemmistö. Totuus ei muutu sen perusteella, uskooko ihmisten enemmistö siihen vai ei.


Kirjaudu sisään palveluiden tunnuksilla

 center>