Kalastusvälineet > Muut talvikalastusvälineet

Pilkkihanskat

(1/5) > >>

KalaVille:
Kertokaa minkälaisia hanskoja/käsineitä käytätte (jos käytätte) pilkillä.
Itse törmään aina samoihin ongelmiin, liian vaikeaa nostella siimaa, käsiä paleltaa, koukut kiinni hanskoissa.
Tänne vinkkejä hyvistä pilkkikäsineistä.

Tosimies:
Strom kynsikkäät o iha hyvät. Fleece päällinen ja jotain omituista mut melko kestävää ainetta kämmen puoli. Kiristys nauhana ranteen lähellä on musta kuminauha tarra kiinnityksellä.

Aina on mukana pilkkirepussa "rupirukkaset". Sellaset mustat rosoisen tuntuiset ja näköiset vettä kestävät hanskat joissa sisällä valkoiset hanskat. Todella lämpimät,mutta kömpelöt. Käytän niitä kun kuljen pitkiä matkoja.

kaivo:

--- Lainaus käyttäjältä: Tosimies - Tammikuu 21, 2007, 17:38:16 ---Strom kynsikkäät o iha hyvät. Fleece päällinen ja jotain omituista mut melko kestävää ainetta kämmen puoli. Kiristys nauhana ranteen lähellä on musta kuminauha

--- Lainaus päättyy ---
Tällä hetkellä käytössä DePaulin kynsikkäät, ominaisuuksiltaan ilmeisen samanlaiset kuin Stormit. Päällinen fleecen tyyppistä, tuulta pitävää kangasta, kämmenpuoli sormiosat mukaanlukien kumia. Ranteessa kiristimenä tarranauha. Mukavat kynsikkäät.

Kun pakkasta alkaa olla kymmenen astetta tai enemmän, käytän mielelläni myös perinteisiä virkattuja villakynsikkäitä. Niiden huonoina puolina on tuulen läpäisy sekä koukkujen herkkä tarttuminen neuleeseen.

Siirtymisten ja kairaamisten ajaksi vetäisen kynsikkäiden päälle tilavat ja paksut rukkaset. Kun malttaa tehdä näin joka kerta kun vapaa ja siimaa ei tarvitse käsitellä, välttyy sormien jäätymiseltä tunnottomiksi.

Salmo:
Stormin vihreät fleece-kynsikkäät ovat olleet omassa käytössänikin ehkä ne mukavimmat. Sitten löytyy joitain villakynsikkäitä, jotka ovat paljon kömpelömpiä, eivätkä sen takia juuri reissuilla mukana kulje. Varsinkin ne läpät kynsikkäissä, joiden sisään saa sormet tarvittaessa, ovat pelkkä riesa. Siima takertuu jatkuvasti niiden väliin mm. kalaa nostettaessa. Muutenkin kaikki tarrakiinnitykset ovat turhia, koska ne eivät kuitenkaan jonkin ajan päästä enää pidä.

Suurimmaksi osaksi pilkin ilman käsineitä. Siirtymillä laitan käteen isot rautakaupasta ostetut nahkarukkaset, jotka alkavat lämmittää miltei heti, kun ne käteensä pistää. Iso koko on eduksi, kun ne saa ravistettua kädestä nopeasti pois. Kynsikkäät ovatkin yleensä vain repussa, jos niitä sattuu kaipaamaan.

KalaVille:
Ilmeisesti kynsikkäät taitaa olla aika kova sana. Itse olen kokeillut noita villakynsikkäitä, joissa oli se läppä. En tykännyt koska siimaa oli älyttömän vaikeaa nostaa ja morrit tarttuivat kiinni. Nyt on sitten tollaset rukkaset käytössä. Lämmät on, mutta siiman nosteleminen edelleen tuskallista (siima takertuu kiinni). Voishan ne siiman noston ajaksi heittää jäähänkin, mutta sitten tulee taas kylmä.

Pitää hommata tuollaiset kynsikkäät jostain.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta