Chat

Author Topic: Reissuraportit tänne!  (Read 618387 times)

0 Members and 4 Guests are viewing this topic.

unskilo

 • Puluopaatti
 • Posts: 85
  • View Profile
  • Kalastusblogini
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #870 on: August 17, 2009, 10:57:05 »
Kalloo: 17e sakkoa jokaisesta rauhoitetusta sammakosta (koskee myös kutua), jonka tapat/otat itsellesi luonnosta :)
http://unski.pulu.org/onki/  Kalastusblogini. http://rohtologi.pulu.org/ Opiskelublogini.

Juz

 • Posts: 193
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #871 on: August 17, 2009, 17:46:11 »
Laakajärvi 16.8.2009

Aamulla lähdimme pihasta n. klo 7, ajeltiin Iisalmen Prismalle tankkaamaan auto ja vene. Prismalta lähdettiin n. klo 7.15.
Perille Laakajärvelle, Kariniemeen saavuttiin n. klo 8. Edessä oli veneen lasku josta tulikin yhtä helvettiä. Vesi oli niin matalalla että auton sai työntää pakoputkea myöten veteen eikä veneen perä silti ollut vedessä. Kahlailuhommiksihan se meni, yli vartti sarhattiin venettä pois kärristä ja lopuksi se saatiin jotenkin työnnettyä veteen. Seuraavaksi piti saada vene rantaan, ranta oli aika matala joten vene jäi n. 15m päähän rannasta. Jotenkin se saatiin vedettyä inhimillisen matkan päähän rannasta ja mentiin ilmoittautumaan. Startissa suurin osa lähti pohjoispäähän, 5 venettä jäi Kariniemen eteläpuolelle. Setti levälleen, kyytiin pari 50cm haukea. Vieheitä syvemmälle, saatiin yksi 55cm hauki, eli ei ainakaan ilman tulosta jäädä. Vedettiin tyhjää klo 14 asti ja lähdettiin Sikosaaren ja Venäjänniemen väliin pyytämään haukea.

Heti kun saatiin vieheet veteen, saatiin 56cm hauki, perään toinen samanlainen. Takilasta 15cm Nilsmaster Invicibleen 46cm kuha. Hetken päästä plaanarista lähti ja kyytiin 2,7kg hauki. Toinen yli 45cm kuha kyytiin. Vielä pari haukea kyytiin ja kello on jo 16:30. Tuuli oli yltynyt melkoiseksi ja vene oli kääntyä ympäri kaiken aikaa. Kelkat ym. kalastukseen käytettävät apuvälineet ylös ja alkoi kuoppainen matka takaisin Kariniemeen. Aallot olivat ajoittain melkein 2m ja alkoi 58km/h vauhdissa tuntua siltä että huomenna on selkä kipeä. Veneitä alkoi tulla perä edellä vastaan, muut ajaa puoliplaanissa isommillakin veneillä, mitä ihmettä? Rantaan tullessa ajettiin kone kiveen, evästä lähti vähän maalia. Vene rantaan ja punnitukseen tulos 12kg ja osia. Kisan tasosta kertoo se että voittajalla oli 71kg tulos, kakkosella 62kg, kolmannella 50kg ja neljännellä ja viidennelläkin vielä 40kg pintaan. Tuolla 12kg ja rapiat tuloksella heltisi toiseksi viimeinen sija. Viimeiselläkin 6kg tulos. Eipä nää useasti tälläisiä tuloksia. Kisan suurin kala oli 4,7kg kuha.
Vene kyytiin ja kotiin. 23 päivä Maaningalla Savonia Cupin viimeinen kilpailu.

Labo

 • Posts: 22
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #872 on: August 22, 2009, 08:38:45 »
Myöskin tällä kertaa käyttäjä ]onen kanssa pielisellä uistelemassa tällä kertaa vähän "eksoottisempaa" kalaa elikkä kirjolohta.Itse aluksi ottivieheellä kokeilemaan mitenkäs se maistuisi tälle lajille mutta huonon uinnin ja turhan isojen koukkujen takia vaihtoon.Seuraavaksi tulikin suoraan paketista, neitsyt matkalle lähtevä salmo hornet ja uistelu tili komeasti auki nimittäin 5 min uiton jälkeen "hölmäytti" tähän puikulaan kala. Potkinnasta päätellen kala oli helposti tunnistettavissa K-lohi. Tiukan taistelun jälkeen taitavasti haaviin 1.1 kg lohi ja ennätys säpäleiksi :evil:.Aika kului, eikä muita jaloja eväkkäitä sitten tullut, vain pieniä aapoja ja haukia.Takaisin mennessä annoimme vielä uistimen lillua vedessä ja ]onen kannalta se kannatti. Voimakas tärppi saaren kupeesta :-o ja sen jälkeen kuin tukki. Mikäs muu kuin kuha ja kyytiin tulikin 46cm/740g. Onnistunut reissu, 4 kalan pongaus ja 2 "maukkaampaa" yksilöä.

Jokuvaiin

 • Posts: 388
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #873 on: August 24, 2009, 22:49:36 »
Käytiin tänään isäni perhostelemassa joella ja sain itse sitomalla perhollani 3 alimittaista taimenta
ja iskä heitteli lippaa jolla oli saanut 2 ahventa, 1 hauen ja 2 taimenta joista yksi jouduttiin
ottamaan vaikka oli alamittainen koska oli niellyt koukun niin syvälle ja kunnes koukku
vihdoin ja viimein saatiin irti ei se lähtenytkään vaikka koitettiin elvyttää.
Ja isä luuli sitä haukea ensin loheksi ja näki jo silmissään 5 kiloisen lohen... :roll:
Mutta hauki oikeasti veti ihmeen kovaa vaikka painoi ehkä vain 1,5 kg.
Huomenna uudestaan sinne!  :-)

Perca

 • Pyydyskalastaja
 • Global Moderator
 • *****
 • Posts: 646
  • View Profile
  • Email
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #874 on: August 28, 2009, 11:37:42 »
Samainen tilitys myös Vanhankaupunginkoski-threadissa

Eilen käytiin kaverin kanssa viskomassa aamu (6-12). Tapahtumia oli odotettavissa, sillä yön aikana oli tullut vettä pitkästä aikaa ja vesi oli noussut selvästi. Vesi oli Vantaanjoen stereotypisesta oletuskirkkaudesta poiketen todella kirkasta. Vielä Tammiston sillan kohdalla sama vesi on aivan paskanruskeaa, jännä...

No joka tapauksessa. Vedettiin kamat niskaan viittä vaille kuusi. Kaveri jäi viskomaan rauhoitusalueen yläpuolista osuutta, itse suorin alas labran monttuun. Suvannolla näkyi silloin tällöin pintomisia ja hyppyjä, ehdin määritellä suurimman osan kaloista meritaimeniksi ja vielä punnita noin 1-3kg:n kaloiksi.

7.43 alkoi tapahtua, uittelin mustaa liitsia sillan alla ja siima kiristyi! Hopeinen kylki välähti pinnassa ja olisin voinut laittaa heittokäden pantiksi ettei kyseessä ollut kirjo, vaan jokin hieman arvokkaampi... Arvioin kalan noin 50-senttiseksi, ja lähtökohtaisesti negatiivisista odotuksistani koko paikkaa kohtaa olin jättänyt haavin kotisohvalle. Soittelin kaverille yläjuoksulle jotta olisi käyttöä kättä pidemmälle. Kaveri tuli jeesimään haavin kanssa, ja hopeakylki löysi pian itsensä siitä. Vähän aikaa jouduimme määrittämään eväkkään lajia, sukupuolta ja kokoa, lopulta pääsimme yhteisymmärrykseen. Liitsiin oli erehtynyt 47-senttinen istarilohi, ilmeisesti Nukarinkosken istutuksen peruja kesältä (arvaus perustuu kuulopuheisiin) ? Haavi ympäri ja uutta matoa koukkuun.

Harvakseltaan liitsin rauhaa häiritsi sormenmittainen ahven, harvinaisempana ilmiönä vapautensa sai turpa. Koskella oli meidän lisäksemme vain yksi kalastaja, joten kaikessa rauhassa sai koluta haluamiaan paikkoja. Yhdeksän jälkeen kaveri valui loppuliukuun, ja kohta huomasinkin hänen pitelevän huomattavasti paremman kokoista vastustajaa. Luikin paikan päälle katsomaan ja kuvasin koko väsytyksen videolle. Viiden minuutin päästä haavissa uutta ympäristöään ihmetteli keltaiseen putkiperhoon erehtynyt 63-senttinen kirkas nousutaimen. Puntarin rajoittuneesta toimintakyvystä johtuen emme päässeet selvyyteen painosta, puntari lottosi 2,5 - 2,7, minä 2,3 - 2,5 ja kaveri jotain siltä väliltä. Määriteltäköön reiluksi kakspuolikkaaksi.

Johtuen vähistä yöunista en jaksanut vispata perhoa enää samanlaisella intensiteetillä kuin heti aamutuimaan, iltapäivä meni pääsääntöisesti paskanjauhannassa ja eväsreppua keventäessä. Sain kylläkin jonkin ajan kuluttua kaverin taimenesta reilusti pienemmän taimenen loppuliu´usta. En uskalla lähteä arvaamaan kuinka "noussut" se tane oli noin 40-senttisenä ja hieman tummasävytteisenä. Sekin irtosi juuri ennenkuin olisin saanut pihdeillä kiinni koukusta ja suorittanut manuaalisen vapautustoimenpiteen.

Yhdentoista pinnassa tarkkailin vedenpintaa jälleen sillan alla, ja deja vu -tunteen myötä valutin samaisen mustan liitsin samaisen kiven viereen kuin aamulla. Samaisella tavalla siima jälleen hypähti ja väsytys alkoi... Parin minuutin päästä kaverin kanssa tuomitsimme tämänkertaisen, aika lailla samankokoisen lohen ansaitsevan myös vapautensa alamittarajoituspykälän myötä. Kyseessä oli kuitenkin eri kala, tämä jälkimmäinen oli huomattavasti lihavampi, pilkukkaampi ja sillä oli äärimmäisen huonokuntoinen selkäevä. Pyrstö sen sijaan oli erinomaisessa kunnossa.

Viskoimme vielä iltapäiväauringon lämmössä viimeistä tuntia, kaveri mainitsi saaneensa yhden varman tärpin loppuliu´usta. Ei sen kummempia, suorimme kotiin nuolemaan haavoja.

-Perca
Vegetarian is an old indian word for bad hunter

Vikke

 • Kiiskimaisteri
 • Posts: 925
 • Kurikan Urheilukalastajat
  • MSN Messenger - vikke-95@hotmail.com
  • View Profile
  • Kiinnike-Heinonen Oy
  • Email
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #875 on: September 06, 2009, 20:20:48 »
Viikonloppuna kalasteltiin aktiivisesti merellä.

Lauantaina alku näytti huonolta. Olimme kalastelleet jo aika kauan, mutta kaloista ei oikeastaan ollut mitään merkkiä.
Jonkin ajan kuluttua kumminkin tuli isälle ensimmäinen kontakti kalaan. Ei pysynyt kumminkaan kauaa kiinni.

Tärpin jälkeen huomasimme, että kalat olivat toisella rannalla (mistä tämä tärppi tuli). Olimme siis kalastaneet toisella rannalla tähän asti.
Minä sain ensimmäisen hauen veneeseen asti ja tämän jälkeen kaloja alkoi saada muutkin. Totesimme, että sininen antaa tänään ainakin kohtuu hyvin. Mutta kyllä sitä kalaa loppujen lopuksi alkoi tulla myös muilla väreillä. Itse kumminkin kalastin koko loppuajan sinertävällä Patriotin lusikalla.
Kolmannen hauen jälkeen huomasimme, että lusikan koukut olivat ihan mutkalla (ko. lusikka ostettu keskiviikkona, tämä oli ensimmäinen kalastuskerta).
Ei siinä mitään... Uutta koukkua lusikkaan ja kalastus jatkui.

Menimme rantaa eteenpäin vähitellen. Haukia tuli vähitellen tasaiseen tahtiin. Mutta tarpeeksi kauan kun jatkoi, niin kalaa ei enää tullut.
Kolmen tunnin kalastelun jälkeen päätimme lähteä rantaan perkaamaan otetut kalat.

Tänään olikin sitten ihan tyyni keli (eilen oli kova myrsky).
Alku näytti tänäänkin erittäin huonolta. Kesti todella kauan, kun isä sai ensimmäisen tärpin, mutta karkasi aika nopeasti.

Tärpin jälkeen kaloja alkoi vähitellen tulla. Eilinen "ottikone" ei tänään antanutkaan yhtään ainutta. Kuparin väriset lipat antoivat kohtuu hyvin. Minnowilla onnistuin myös yhden saamaan.
Karkuutuksia tuli tänä(kin) päivänä kohtuu paljon.

Kahtena päivänä saaliiksi kolmeen mieheen lähemmäs 20 haukea ja kolme ahventa. Suurin hauki noin 2,5kg.. Suurimman ahvenen painoa en osaa sanoa.

Kaloista tuli otettua kuvat vasta kun olivat perattu, niin en viitsi tänne nyt niitä pistää.

Tässä kumminkin kuva tuosta vääntyneestä koukusta... Pitäisi näköjään näihin vähänkin halvempiin vieheisiin ostaa erikseen kunnon koukut.


« Last Edit: September 06, 2009, 20:23:24 by Vikke »
"Suurta saalista
tärkeämpää on se, kuinka paljon kala tarjoaa urheilua pyytäjälleen." -Alex Hintze

Miskala

 • Posts: 348
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #876 on: September 11, 2009, 19:53:10 »
Viime sunnuntaina tein reissun kaverin kanssa kulovedelle.

Lähdettiin yhdentoista aikoihin ja perillä puolta tuntia myöhemmin. Veneellä saareen ja Kaikenlaista siinä piti tehdä ennen kuin kalastamaan pääsi. Veneellä rannasta n. 12.40 aikaan. Sää oli erittäin tyyni ja pilvinen, sadetta ei kuitenkaan ollut. Oikeastaan melko täydellinen kalastussää.

Kävimme testailemassa uusia paikkoja heittelemällä, aloitettiin pitkän kaislikon vierestä. Puolisen tuntia tyhjää kunnes minulle nappaa kiinni minnowiin. Pikkunen, n. puolen kilon hauki nousi hetkessä, pistetään nyt kuvakin, kun niin hieno on:


Tähän paikkaan emme pitkäksi aikaa enää jääneet ja siirryimme uuteen. Ajeltiin viitisen minuuttia ja tultiin viitisen metriä leveän jokea muistuttavan paikan suulle, jossa ei ollut virtausta. (En tiedä nyt miksi sitä pitäisi sanoa, mutta pitkä ja kapea vesiväylä siinä kulki. Sanon sitä nyt joeksi) Tämä paikka oli jokapuolelta heinikon peitossa, rakosia löytyi joihin sitten heiteltiin. Taas kesti ehkä puoli tuntia ennen kuin kalaa näkyi. Kaverin minnowista iski ohitse ja mulahti pinnalla. Tuskin kiloakaan oli. Heittelimme vielä vartin tässä paikassa ja siirryimme pidemmälle jokea. Kaksi kertaa ehdin heittää uudessa paikassa, kun uuteen bete lottoon nappasi. Siimaa lähti kelalta ja ajattelin jo, että olisi hiukan isompikin kala, mutta harmikseni tajusin että se oli todella pieni hauki, ehkä 200g. Luulin sitä isoksi kun jarru oli jäänyt vahingossa todella löysälle ja käytössä oli ul-vehkeet. Pisti tärpissä vavan mutkalle ja siimaa lähti. Heittelimme hetken, kun huomasimme, että vieressä oli mökki, jossa ihmisiä ja siirryimme takaisiin joen suulle.

Tällä kertaa heittelimme hieman eri kohdassa, jossa hyppi paljon pikkukaloja, ilmeisesti isompia karkuun. Heitin ensimmäisen kerran lotolla ja heti nappasi. Veneeseen nousee 200g ahven. Heittely jatkui, kaverille tuli taas tärppi, mutta ei sen kummempaa. Siirryimme reilu sata metriä todella matalaan kohtaan ja siinä aloitimme heittelyn. Kaveri pisti CalicoCatin kiinni ja sekunnin heiton jälkeen hauki molskautti pinnalla. Taas kaveri kämmäsi ja kolmas karkuutus häneltä. :-D Jatkoimme heittelyä ja kaikkea melkein tuli kokeiltua. Popperikaan ei toiminut vaikka sen kotikentältä vaikutti. Vaihdoimme taas paikkaa, tällä kertaa kauemmaksi moottorilla.

Ajelimme muutaman minuutin, kun huomasimme erittäin lupaavalta näyttävän paikan. Melko pieni saari, jota ympäröi heinikko. Saaresta rantaan n. 50m ja siinä koko väli täynnä vedenalaista ruohikkoa ja ulpukoita. Pinnalla pomppi tuhannet pikkukalat. Aloitimme heittelemäään saaren vierestä, heinikon reunaa pitkin. Muutama heitto ja taas minulle nappaa lottoon. Erittäin pieniä nyppyjä tuntuu siiman päässä ja ylös nousee valtava ahven:

 :-D

Siirryimme parikymmentä metriä ulpukoiden ja ruohikon viereen. Kaveri heittää kerran Calicolla ja tärppi tuntuu, ahvenen vatsa vilahtaa pinnassa, mutta taas, neljännen kerran hän kämmää.  :-D Kyllä on huonoa tuuria. Noh siinä jatkettiin vielä jonkin aikaa ja pian siirryimme ruohikon toiselle puolelle uistelemalla saaren ympäri. Lipoilla ihan vain nopeasti. Ei mitään kaloja siinä tullut, mutta saaren kärjessä potkuri törmäsi kiveen. Moottori ei sammunut heti, vaan puolen sekunnin päästä se on jo toisessa kivessä. Silloin moottori sammui itsekseen ja törmäsi vielä kolmeen kiveen. Moottoriin ei tullut vikaa. Yllättävästi tuli kivet vastaan, kun kaiku näytti kahta metriä ja PUM. Kaiku oli kyllä oikeassa. Noh, ei muutakuin tökkäsy airolla poispäin kivistä ja sitten siirryttiinkin suoraan sinne ulpukoiden ja ruohojen viereen. Siinä parikymmentä heittoa molemmilta ja kaverin Calicoon nappaa ja ensimmäistä kertaa se pysyy! Ylös nousee pieni n. 150g ahven, jonka heitimme myöhemmin rannalla olevalle kissalle, joka selvästikin tuli oikein kerjäämään kalaa. Ei kai siitä omistajakaan suutu, kun kalan lahjoittaa.  :roll:

Heittely jatkuu samassa paikassa. Viitisen heittoa ja kaverilla nappaa taas Calicoon. Tällä kertaa vähän isompi ahven näytti olevan kiinni. Kelasi sen minun viereeni ja hieno ahven näkyikin. Oman vapani kärki sattui olemaan haavissa, kun olin viehettä vaihtamassa, mutta sain kalan siitä huolimatta ylös. Hieno ahvenhan se oli, painoksi arvioitiin 400g, mutta 350g se lopulta oli. Kuvaakin on, vieressä aikaisemmin saamani 200g ahven:


Oli isompi ahven karannut verkosta! Selästä oli mennyt läpi verkon naru ja melkein läpi asti. Katsokaa kylkievän vieressä olevaa haavaa. Lisäksi mahastakin oli mennyt hieman verkkoa sisään. Ahven oli kuitenkin loistavassa kunnossa.

Jatkoimme edelleen samassa paikassa. Muutama heitto ja kaislikossa pomppaa kala. Nopeasti venettä kymmenen metriä lähemmäksi ja siihen heittelemään. Kala ei kuitenkaan ota ja siirrymme takaisin. Hetken päästä kaislikossa näkyy kaksi molahdusta! Takaisin lähemmäksi ja kokeillaan. Ei tunnu mitään siimassa, joten ajattelin vaihtaa viehettä. Kiinnitin siinä minnowia, kun kaverilla taas nappaa. Kolmannen kerran peräkkäin hän onnistuu tartuttamaan kalan.  :wink: Nopean väsytyksen jälkeen ylös nousee n. 700g hauki. Kala takaisin ja heittelyä jatkamaan. Puoli tuntia siinä jaksoi olla, kun piti taas vaihtaa paikkaa. Käytiin vain nopeasti heittämässä pari kertaa ensimmäisellä kalapaikallamme, kun pitikin jo lähteä. Veneellä saareen, kello oli n. 18, joten ehdimme olemaan kalassa reilu 5 tuntia.

Hyvä fiilis jäi reissusta, vaikka kalat olivatkin pieniä. Taisi olla yksitoista tärppiä, joista 7 ylös asti. Hyvää näytti syönti olevan, vaikkei vesi ollutkaan vielä kovin kylmää. Huomenna taas etsiskelemään kalaa. Samoilta paikoilta aloittaen.

« Last Edit: September 11, 2009, 20:00:37 by Miskala »

Jokuvaiin

 • Posts: 388
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #877 on: September 12, 2009, 23:36:05 »
Kävinpäs tänään ensimmäistä kertaa kesäpilkkimässä ja sain ensimmäisen kalani pilkillä... :oops:

Eli yleensä olen tuonne 3,5 kilometrin päähän mennyt pyörällä, mutta täälä kertaa menin äidin kyydillä. Otin tietenkin mukaan matoja,4 pilkkivapaa, 4 tasuria, värikoukkuja, morreja, ämpärin, täkyvirvelin ja ongen.

Sitten saavuttiin perille ja heri heräsi kysymys "missä ihmeessä se onki on?" No tietenkin se oli jäänyt kotiin eikä sitä nyt lähdetty takaisin hakemaan oli matka kuinka lyhyt tahansa, kun olihan meillä pilkkivavat mukana. Mutta äiti lähti kotiin vähän ajan päästä.

Sai siinä 5 minuuttia kyykkiä naapurin laiturilla ennen kuin nappasi. Ylös tuli aika iso särki, jonka päästin takaisin.
Ei tarvinnut kuin pudottaa pilkki takaisin jokeen ja oli taas kala kiinni ja tuli ylös pieni ahven, jonka
päästin takaisin.

Sen jälkeen muistin että onhan minulla täkyvirvelikin mukana... Päätin sitten että seuraavan kalan laitan kiinni koukkuihin ja heitän jokeen.
Sitten sieltä nousikin pikkuinen ahven ja laitoin kiinni. Tuota menoa jatkui vähän aikaa kunnes tuntui että on vähän isompi kala kiinni.
Sai sitä vähän aikaa vetää ennen kuin sain sen edes pinnan tuntumaan ja oli semmoinen 1kg lahna ja lähti tietenkin sitten irti.  :x

Jatkoin taas pilkkimistä ja tuli n.16cm pituinen kiiski. Ensin katsoin sitä ahveneksi, mutta sitten huomasin että on aika iso kiiski.
Sitten loppuivat madot kun näyttivät että kalat ovat tänään ahnaalla päällä. No, tietenkin soitin äidille että toisi lisää matoja.

Sitten se vähän ajan päästä tulikin ja sanoi että pitää lähteä, mutta sanoin että pilki nyt vähän aikaa. Eihän se sitten saanut mitään ja meinasi lähteä samalla kun seisoi virvelini lähellä ja yhtääkkiä vapa vähän tärisi ja kysyin että potkaisitko vahingossa virveliä?
No eihän se tietenkään ja ei muuta kuin väsyttelemään haukea! Sitä sitten väsyttelin 15 sekunttia kun oli jo irti.
En katsos jakasanut odottaa että ottaisi kunnolla kalan suuhunsa. No äiti sitten lähti ja itse jatkoin pilkkimistä.

Sitten oli taas niitä pienempiä kaloja, mutta yhtä äkkiä oli joku todella iso kala kiinni. Sitä sitten kiskoin ja sain laiturille ehkä n. 1,5 kiloisen lahnan. Sitten se siinä vähän hyppi ja sai koukun irti suunpielestä ja yritin hypätä perään, mutta sepä loikkasi jokeen. Siinä sitten pääsi jos jonkinmoisia kirouksia suusta.

Jatkoin pilkkimistä ja kurkistin olan taakse jossa oli täkyvirveli viritettynä ja loikkasin heti sen kimppuun kun huomasin että vapa ihan mutkalla.
Sitä sitten jonkin aikaa väsyttelin ja tietenkin lähti irti!  :x Heitin sitten takaisin siihen kohdalle missä oli lähtenyt irti muttei tietenkään enää napannut kiinni.

No siinä sitten jatkoin pilkkimistä eikä siinä mitään erikoisia ollut ja tarkistin virvelin ja meinasin kelata
sisään ja heittää uudelleen, muuta enpäs saanut kelattua kun oli taas hauki kiinni. Sitä sitten väsyttelin ja taas irti!  :-(
Eipä sitten ollut mitään erikoisempaa loppuajasta. Olihan siinä 6 tuntia jo pilkitty ja lähdin kotiin.

Lopputulos:

3 karkuutettua haukea.  :x
2 karkuutettua lahnaa.  :x
Paljon kaikenlaista pikkukalaa.

Kiitos että siistit tekstiäni Shark, ensi kerralla sitten itse koitan kirjoittaa sen selvästi.


« Last Edit: September 18, 2009, 16:44:01 by fisupoika »

Jacke

 • Posts: 165
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #878 on: September 13, 2009, 10:04:13 »
^Tapahtumarikas kalastuspäivä on sinulla ollut. Kannattaa muistaa kun täkyllä onkii, että pitää antaa rauhassa vaan sen kalan ensin syödä syöttiä ja sitten huomaat kun kala lähtee vetämään niin silloin teet kovan vastaiskun. Näin ehkäpä kala saattaa tarttua paremmin.

Perca

 • Pyydyskalastaja
 • Global Moderator
 • *****
 • Posts: 646
  • View Profile
  • Email
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #879 on: September 23, 2009, 11:34:44 »
Pohjaongella Helsingissä 22.9.09 16.00 - 18.45

Luennon jälkeen kotiin, Motonetistä matoja ja muita viime hetken pientarvikkeita ja ei muuta kuin nokka kohti merenrantaa. Tarkoituksena oli lähteä ihan vain liottamaan siimoja pitkän tauon jälkeen ja nauttimaan raikkaasta ulkoilmasta. Jos sitä nyt joku parempi lahna olisi osunut kohdalle..

Rauhallista oli, tasaisin väliajoin vavankärki värähti ja siiman päässä taisteli vaihtelevankokoisia särkiä ja ahvenia. Paras särki taisi olla jo päälle 200 gramman ja isoin ahven lähellä kahtasataa. Tyttöystävä oli matkassa opettelemassa pohjaonginnan salaisuuksia, ja loppuvaiheessa kelaili rutiinilla reissun isoimman särjen rantaviivan paremmalle puolelle.

Kissa oli tyytyväinen saadessaan reilun kasan tuoreita merikaloja.

-Perca
Vegetarian is an old indian word for bad hunter

Perca

 • Pyydyskalastaja
 • Global Moderator
 • *****
 • Posts: 646
  • View Profile
  • Email
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #880 on: September 25, 2009, 19:08:41 »
Jatkoa edelliselle viestille.

Eilen onkiminen jatkui samoilla sijoilla. Oli huomattavasti rauhallisempi päivä, joskin päivän isoin lahna antoi huomattavan hyvän mielen tyttöystävälle. Elämänsä isoin aktiivikala  :-) Jatkoimme kissan ruokkimisen primäärivaihetta pitkälle iltapäivään hyvässä kelissä, sitten kotiin.

-Perca
Vegetarian is an old indian word for bad hunter

kalle

 • Posts: 303
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #881 on: October 05, 2009, 00:29:54 »
 Saavuin karun Sääksjärven rantaan. Tiedostamattani loin järvelle samanlaisen katseen, kuin Clint Eastwood valmistautuessaan vetämään esiin Colttinsa Sergio Leonen spaghetti westerneisssä.  Navakka kaakkoistuuli hyväili kalastus laukustani esiin pilkistävää jalovinapullon kaulaa.. Otin huikan. Silloin tiesin sen. Tänään olisi se päivä.

Työnsin veneen vesille. Veneen, jonka pohjalla olin jo niin usein saanut ihastella yli 10kg:n haukien karismaa. Karistin kuitenkin mielestäni menneiden muisteluun, sillä tänään siihen ei olisi varaa. Saavuin ensimmäiselle karikolle. Tarjosin hauille kuusamon 28g.eri värisiä räsäsiä - ei mitään. Edes ahvenet eivät kiinnostuneet itse maalatusta 4cm. Hornestista, joka kantoi nimeä "mäyrä".

Tilanne vaikutti pahalta. Toisin kuin Suomalaiset A-maa-jääkiekkovalmentajat tiukoisssa paikoissa,  jotka vaativat ratkaisua, otin aikalisän:

 Kohmeisin sormin kaivoin laukustani 6cm. "salakan värisen"Salmo Hornetin. Värjäsin tussilla vaapun selän mustemmaksi mitä  tehtaan versio oli, näin sain lisättyä kontrastia menettämättä kuitenkaan luonnollisuutta tavoittelevaa kokonaisuutta.

 Olin tehnyt ratkaisuni. Nyt minun oli vain testattava se  käytännössä. Suuntasin nokan kohti toista karikkoa, ja nakkasin maalaamani vaapun perään.

 Juuri kun vene saavutti karikon matalimman kohdan kiloinen hauki iski hornettiin. Samanlaisella rutiinilla kuin eläkeikää lähestyvä pappi kastaa uuden seurakunnan jäsenen kelasin kalan veneenvierelle, ja irroitin koukut hohtimilla nostamatta kalaa veneeseen. Menkööt takaisin. Tilanne vaikutti lupaavalta. Itse maalamani vaappu tuotti heti tulosta.

Niinpä koukkasin laajan lenkin veneellä, tarkoituksena saada uistin uudestaan karikon reunalle. Tällä kertaa päätin ohittaa  karikon syvemmän puolelta. Se osoittautui oikeaksi ratkaisuksi.

 Olin jo sivuuttanut karikon veneellä, joten annoin sen lipua myötäiseen aallokkoon ja aloin kelata uistinta ylös tarkoituksenani kääntää vene paikallaan ympäri, ja palata takaisi samaa reittiä. Huomasin siimasta, että vaappu alkoi lähestyä venettä, ja nousta kohti pintaa.

 Juuri silloin se tapahtui: Daiwan Vulcan-X- vapani taipui kuin vihreät hallituksessa kolmen uuden ydinvoimala hankkeen edessä! Tilanne oli selvä silmän räpäyksessä: kala on ISO!

 Vanha 4000 Shimanon jarru antoi vastaiskun jälkeen periksi karmeasti valittaen. Mieleni täytti epävarmuus: olin juuri ostanut uuden Daivan ison haspelin uudeksi hauki kelakseni, sillä vanha ja kulunut Shimanon jarru ei enää toiminut moitteettomasti.

 Seurasin huolestuneesti kelani toimivuutta kalan tehdessä pitkiä, ja voimakkaita syöksyjä pohjan tuntumassa. Peto ei suostunut lähestymään venettä, saatika pintaa, päin vastoin. Se vaati lisää siimaa jatkuvasti. Jonkin ajan kuluttua  seurasin tilannetta huolissani: Siima oli vähissä, ja kala oli kiskonut venettä  suoraan kohti erittäin pahaa karikkoa, joka oli niin matala  että veneellä ei ylitse pääse, lisäksi se oli täynnä kasvillisuutta.

Tilanne oli selvä: Jos kala pääsisi matalikkoon, olisivat mahdollisuuteni yhtä mitättömät kuin Ruotsin merivoimilla löytää Venäläistä sukellusvenettä aluevesiltään! Oli aika tehdä seuraava siirto, ja tiukentaa jarrua. Kala reagoi tähän välittömästi ottaen käyttöön uuden tekniikan: se yritti ravistella uistinta irti. Katsoin riskin kuitenkin pienemmäksi kuin tuon nopeasti lähestyvän kasvillisuuden peittämän matalikon.

 N. 20minuuttia tärpistä alkoivat hauen syöksyilyt ja riuhtomiset tasaantua ja sain sen muutaman kerran jo pintaankin näytille, mutta veneen viereen se ei vielä suostunut tulemaan.

Hieman tämän jälkeen tapahtui jotain, joka sain loputkin harvoista hiuksistani harmaantumaan: Hauki oli venettä kiertäessään pyöräyttänyt itsensä ympäri  ja nyt siima tuli suoraan sen kidasta, neulan terävien hampaiden välistä.

 Ikään kuin peto olisi käsittänyt uuden etulyönti-asemansa: se teki voimakkaan syöksyn viistoon pohjaan vieden siimaa mukanaan useita metrejä. Totesin, että ei ollut enää mahdollista jatkaa väsytystä, vaan vedin kalan "väkisin" veneen viereen.

Sisimmässäni epäilin että peli oli jo pelattu: Hauen terävät hammasrivistöt eivät todellakaan ole sopiva paikka monofilille.

 Haavi osoittautui aivan liian pieneksi varusteeksi tähän leikkiin, joten valmistauduin nostamaan kalan ylös käsin.

Ensimmäinen yritykseni epäonnistui, ja hauki pyörähti irti kädestäni. Samalla kuitenkin siima vapautui sen suusta, ja peruke pääsi jälleen hoitamaan tehtäväänsä. Mutta oliko monofili jo ehtinyt vaurioitua?

Muutaman epäonnstuneen lähestymisen jälkeen sain kalasta tukevan otteen, ja riuhtaisin tuon vesistöjen Tyranosaurus-Rexin veneen pohjalle. Näky oli mahtava. Useita voimakkaita iskuja kakkosnelosen pätkällä kalan niskaan päätti taistelun lopullisesti edukseni.

Väsyneenä, mutta huojentuneena soudin takaisin rantaan. Vedin veneen ylös, keräsin varusteet, ja heitin hauen auton takakonttiin. Kuikan yksinäinen huuto saatteli minut matkaan ja suunnistin kohti kalamarkkinoita, sillä päätin käydä näyttämässä savolaisille muikkujen paistajille, minkälaisia kaloja täältä Hämeestä saadaan. Tampereelta. Kotijärveltäni. Sääksjärveltä. Kala painoi 10kg160g, ja pituutta oli 115cm.
                          

« Last Edit: October 05, 2009, 16:37:42 by kalle »

Shark

 • Posts: 966
 • Korrostan
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #882 on: October 05, 2009, 14:59:54 »
kuin Clint Eastwood valmistautuessaan vetämään esiin Colttinsa Sergio Leonen spaghetti westerneisssä

kuin Suomalaiset A-maa-jääkiekkovalmentajat tiukoisssa paikoissa

kuin eläkeikää lähestyvä pappi kastaa uuden seurakunnan jäsenen

kuin vihreät hallituksessa kolmen uuden ydinvoimala hankkeen edessä

kuin Ruotsin merivoimilla löytää Venäläistä sukellusvenettä aluevesiltään

Loistava raportti!  :-D Ja ennen kaikkea, hieno kala.
Jovain.

Jokuvaiin

 • Posts: 388
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #883 on: October 05, 2009, 15:10:44 »
Oli kyllä mahtavin raportti mitä olen tällä foorumilla nähnyt!
Et kertonut vielä kalan painoa tai pituutta, mitkä ne olivat?

DoupleV

 • Posts: 175
 • Undercover toimittaja
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #884 on: October 05, 2009, 15:15:51 »
Hahhah! Loistava raportti. Parhaita mitä olen täällä nähnyt. Nuo vertauskuvat olivat jotaiin niin hajottavaa :-)
"Ja takaisin yläkertaan"

"Liian monta rautaa tulessa"

kalle

 • Posts: 303
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #885 on: October 05, 2009, 16:39:23 »
Oli kyllä mahtavin raportti mitä olen tällä foorumilla nähnyt!
Et kertonut vielä kalan painoa tai pituutta, mitkä ne olivat?
Olen pahoillani. unohdin mitat: 115cm/10kg.160g. Lisäsin ne nyt myös raporttiin. Kiitos palautteesta!

sube

 • Posts: 158
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #886 on: October 05, 2009, 18:07:15 »
Ei huhhuh, sä noita kymppejä vedät!  :-D Hyvin kirjoitettu raportti!

Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #887 on: October 07, 2009, 19:23:37 »
Hieno raportti. :wink:
Ja ennenkaikkee hemmetin hieno kala, jälleen ja kerran Sääksjärvestä kymppi.
Oliko tämä jo kolmas kymppi sulle tosta järvestä ? :wink:
Hauki on kalastajan ystävä...se ottaa aina silloinkin, kun muut kalat eivät

Molopääklaani

kalle

 • Posts: 303
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #888 on: October 07, 2009, 22:09:28 »
 Kiitosta vaan suurkalastaja, kyseessä on kaikkiaan 4. kympin kala, tosin yksi on tullut talvella koukulla. Kolmas virvelillä oli tämä.  Koukuilla on tullut lisäksi 5 - 8,5kg:n väliin useita, osaa en ole punninnutkaan, mm: yksi oli 97cm pitkä, mutta ei ollut puntaria käytössä, olimme erätaitokursseilla - se kalastus koulutus sujui siis ihan ok :wink:

Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #889 on: October 15, 2009, 20:20:28 »
15.10.09

Jees, elikkä merellä on tullu oltua tämä viikko, tässä tarinaa syyskalastusviikon viimisestä päivästä:

Isä lähti tänään meidän seuraks kalaan. Vesillä oltiin aika normaaliin tapaan joskus puolenpäivän hujakoilla. Ajeltiin kalapaikoille ja isälle otti lähes samantien kala. Ylös asti kilonen normaalipulikka. Tämähän näyttää lupaavalta ajattelin tuossa vaiheessa..
Mä vetäsin sitten kaks kalaa siitä lähistöltä jonkin ajan sisään. Peli oli siis 2-1. :D
Sitten olikin pitkään hiljasta. Oltiin kierrelty kaikki hyvät vanhat tutut paikat, joista kesällä oli noussut kunnon kaloja. Palattiin sille hyvälle paikalle ja nähtiin miten ruohikonseassa molskahti. Tästä lähdettiin vetämään johtopäätöksiä, että josko ne hauet oliskin tuolla ihan lähellä ruohikkoa ja siellä seassa piilossa. Nooh, lähdettiin vetämään sellasta hyvää ruohikonreunaa pitkin, josta viimesyssynä oli noussut jotain vajaan viiden kilon tuupeja. Jonkun aikaa sitä vedettyämme pamahti vähän raskaammin kala kiinni. Huomas heti, että tällä kertaa oli vähän isompi lima kiinni. Pitkät potkut tuntu ja kalalla ei ollut haluja näyttää itseänsä pinnassa, vaan se jurras pohjassa. Sitten se lähti tulemaan venettä kohti jolloin siimat pääs hiukan löystymään. Koitin veivailla siimaa, että se pysyis kireellä, mutta tämä kala oli ovela. Kyllähän se tuli veneen viereen pohjia pitkin ja juuri, kun se nous pintaan ja kerettiin näkeen se kunnolla, Tormentor irtos sen luupään suupielestä. Eipä siinä muu auttanut, kun kirota ja katella kohti syvyyksiä. Ois se vaan ollu ihan mukava sellanen +6 kilon kala vetää ylös, kun suurta syyshaukea tullut mereltä koittamaan ja kilon pulikkaa saanut vaan nostella. Mutta aina ei voi onnistua, ei edes joka toinen kerta. Tuon tapahtuman jälkeen tuli mulle vielä yks hauki ja sitten lähettiin meneen. Peli päätty siis mun eduks 3-1. ;D

Juu, elikkä merikalastelut on sitten tältä vuodelta ohi, aika surkeat olosuhteet oli koko viikon, lähes joka päivä kovaa itätuulta..ei hyvä.
Mutta mukavaa oli jokatapauksessa. :)

Tässä vielä jotain kuvii viimisestä kalapäivästä:

Kuvasarja eräästä pulikkahauesta:


1. Hauki veneeseen


2. Haukee ylös


3. Hauki tukevasti käteen4. Ja sitten irroittelemaan
5. Hyvästit ja takas veteen ;)Merimetso lähtee lentoon..
Hauki on kalastajan ystävä...se ottaa aina silloinkin, kun muut kalat eivät

Molopääklaani

Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #890 on: November 01, 2009, 11:28:04 »
Komea saalis ja komean kokosta.
Aika jännän näkönen tuo litka, täytyy joskus jotenkin soveltaa tuollaista.. :-P
Hauki on kalastajan ystävä...se ottaa aina silloinkin, kun muut kalat eivät

Molopääklaani

Murmeli

 • Posts: 1054
 • Tee se itse
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #891 on: November 21, 2009, 23:29:12 »
Pilkillä Ruotsissa marraskuussa
18.11.2009

Kaivelin madot kasvimaasta valmiiksi, jos ei saada kärpäsen toukkia mistään. Joku päivä sitten sain ison satsin morreja valmiiksi testattavaksi. Tarkotus oli viipyä jotain 4-5 päivää reissussa. Kesällä saatiin ihan sopivaa kalaa ja odotukset oli ihan melko kovat. Ei oo vielä isompaa kalaa pilkkillä saatu ja kun kattelin yhtä suomalaista sivustoa, missä kaverit esittelee kookkaampia kaloja, ei tarvinu kauaa miettiä, että lähenkö vai meenkö kouluun. Aamupäivä pakattiin tavaroita ja viiden aikaan iltapäivästä lähdettiin kohti tuttua Moskoselliä (kato aiempi ruotsin reissun raportti). Käytiin kärkkäiseltä hakemassa toukkia ja uudet siimat.

Keli oli melko huono koko matkan, kun tiellä velloi sumu ja vettäki tais tulla välillä. Jossain vaiheessa hiipi epäilys, kun oltiin kemissä menossa, että onkohan siellä edes jäätä. Ruotsalaisten liikenne oli melko rasittavaa pimeällä, kun ne pitävät lisävaloja autoinsa keuloissa ja kokoajan saa olla sammuttelemassa ja sytyttelemässä pitkiä. Siellä on katuvalot vain keskellä kaupunkia ja isommissa risteyksissä yks lamppu. Ajettiin yhestä risteyksestä ohi ja tuli 30-40 kilsaa ylimääräistä. Älvsbyn jälkeen tuli tienreunoihin lumet ja paksu sumu vello tiellä koko matkan. Jossain vaiheessa tien pintaan tuli jäitä ja kohta oli täys talvi. Ehkä sielä sitteki on jäitä.

Joskus yhentoista aikaan illalla tultiin perille. Alettiin nukkumaan autossa ja herätys laitettiin seittemäksi.

19.11.2009

Seittemältä herätti kännykkä ja siirrettiin kelloa vielä tunnilla, kun oli pimeää. Siirrettiin kaheksaksi herätys ja kaheksalta siirrettiin vielä yheksäksi. Aamupalaksi kauratyynyjä ja juissia. Käytiin kattomassa Malmesjauren padon alapuolella olevaa aluetta. Siellä oli vähän jäätä, joka näytti heikolta. Heittelin Abu Garcia Royal Commodore -vavalla ja 0,35 siimoilla lusikoita koskessa. Ei mitään merkkiä kalasta.

Lähettiin autolle ja ajeltiin teitä pitkin Malmesjauren yläpäätä kohti. Yhessä kohassa pysähyttiin ja käytiin testaamassa jäätä. Kantapäällä sai polkaistua reiän, eli ei passaa yrittää jäälle. Silloin tuntu, että miks me nyt lähettiin. Oishan sitä voinu pari viikkoa myöhemminkin tulla, ois saattanu olla kestävät jäät. Lähettiin ettimään paikkoja Abmoälvenin suunnalta, mutta siinä joessa ei ollut jäätä. Ajettiin takasi Malmesjauren padolle ja ajateltiin, että mennään heittelemään jos jäät on tosiaan heikkoja.

Virittelin kaikki hienot lusikkaperhot valmiiksi ja silläaikaa isoveli kävi testaamassa jäätä. Sitä oli ainaki sen 8-10 senttiä paksuimmillaan. Meillä ei ollut kairaa mukana, mutta kirveellä tehtiin reiät. Vettä oli ensimmäisen reiän kohdalla jotain metrin verran ja näkyvyys tosi hyvä. Ei tärppiä eikä kalahavaintoja mulla, mutta isoveli näky jonku pienen sirrin. Vaihettiin paikkaa syvemmälle (3 m). Kolmen aikoihin aloin syömään eväitä ja samalla kalatkin heräs. Sain sieltä sain kaks ahventa (noin 50 g/kpl). Neliältä alkoi jo vähän hämärtämään ja lähdettiin autolle.

Ajeltiin Abmoälvenille ja tehtiin isot tervaskanto tulet. Paistelin broileripullia ja keittelin perunoita. Johonkin yheksään meillä meni nuotiolla ja sitte takasi autolle. Pelattiin Monopoly Eurooppaa isoilla summilla ja hävisin. Yhentoista aikoihin alettiin nukkumaan.

20.11.2009

Yheksältä aamulla herätys. Ajeltiin Malmesjauren padolle ja söin jonku Fazerin kaurapalan aamupalaksi. Samanlaisia jauhopaukkuja tein evääksi, kinkkua väliin. Mentiin suoraan sinne syvemmille vesille ja tein yhden reiän ootto-onkia varten. Ootto-ongeksi virittelin räsänen-värikoukku yhdistelmän ja syötiksi nippu kastematoja. Ootto-onkena käytin isoa pilkkimiseen käytettävää vapaa (kato kuva). Yhden ahvenen sain pilkillä päivän aikana. Lunta satoi kokoaajan ja sitä kertyi ainaki viis senttiä auton katolle. Yhen aikaan lähettiin pois, kun ei ollut kalakaan otillaan.

Ajeltiin Viståjoelle ja siellä tehtiin tervastulet. Paistelin loput broilerit ja pari pottua. Parin tunnin päästä lähettiin ajelemaan kotia. Älvsbyn kautta Haaparannalle, siellä Nettoon ja Netosta pari tölökkiä limsaa. ABC:lla käytiin paskalla ja sieltä lähettiin kotia.
Ei ihan tullut sitä, mitä ootettiin, mutta ei näin heikkoa tulosta ois voinut oottaa. Jotku sanoo, että ensijäillä kala ottaa parhaiten, mutta nyt ei ottanut. Sieltä oli viimetalvena tullut kilosia harreja parikymmentä kappaletta ja ne (pari ukkelia joilla on mökki siellä) on saanu isoja siikoja ja taimenia sieltä. En sano, että en mee ikinä enään tuonne.
« Last Edit: November 02, 2013, 16:13:02 by Murmeli »

Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #892 on: November 22, 2009, 21:38:03 »
Pirun komeita kuvia, harmi vaan, ettet saanut jotain vähän paremman kokosta kalantapaista kameran eteen. :|

Täytyy nyt jotain kirjotella, kun viikonloppuna tuli käytyä lauantaina ja sunnuntaina pilkillä.
Lauantaina pelonsekaisin tuntein tepasteltiin siinä klo 11 aikaan jäälle, kun koko viikko ollut lämpöasteita ja vesisateita.
Ensimmäiset porailut laiturin eteen kuitenkin osoittivat, että kyllä se vielä kestää. Jäätä 5-8cm. Tosin paikoitellen puikkojäätä ja kyllähän se välillä vähän rutisikin.
Kala ei tosin kovin hyvin syönyt, mulle yksi ja ainoa ahven, kaveri se kisko reippaammin. Ajateltiin sitten yhden aikaan lähtä kattomaan onko eräällä haukijärvellä jäätä, kun syöttikalatkin oli ongittu. Kotia hakemaan täkyonget ja sitten mopolla pöristellen kohti kalavesiä. Heikonlaista oli jää, hyvä että edes jäälle asti päästiin, kun rannat sulat. Jäätä alle 5cm ja kovasti se rutiskin. Ei uskaltanu mennä ja lähettiin kattoon eräälle metsälammelle jäitä ja taka-ajatuksena tietty pilkkien uittaminen. Siellä oli jäätä sitten hiukan paremmin, jäälle päästiin, mutta saalista ei tullut. Reissun loppuvaiheilla, kun oltiin rannalle päästy kaveri rupes potkimaan rannasta jäätä eikä nojannut tarpeeksi taakse ja niin se toinen jalka vaan humpsahti reiteen asti jäästä läpi ja kaveri sätki selältään rantamättäällä. Oli naurussa pidättelemistä.. :-D

Kuvaa ekalta kalapaikalta.


Kylä jäätä on!


Jalan mentävä aukko :-D

Tänään sunnuntaina jäille joskus puolenpäivän tienoilla. Yöllä oli ollut pakkasta ja jääkin näytti jo paljon paremmalta. Kun tulimme jäälle oli keli aivan mahtava. Aurinko pilkotti puitten takaa ja ilma oli juuri sopivan lämmin. Kalastus alkoi kotilahdesta, sieltä kaveri veteli kaloja ja minä poika laitoin neljä täkyonkea pyyntiin. Sitten lähdettiin ettimään kauemmas kaloja. Kyllähän niitä löytykin, ei mitenkään mahtavasti, mutta kyllä niitä kaloja välillä tasuriin napsahteli. Kävimme sitten jonkin ajan päästä katsomassa täkyonget, ajattelin ettei niissä mitään ole, mutta niin vain yksi onki suolti siimaa jään alle. Onki käteen, jarru kireälle ja vastaisku. Ei mitään elonmerkkejä, pelkkää painoa siiman päässä. Luultavasti kala kasveissa. Pientä nykimistä, monofiili oli tiukoilla, mutta alko siiman päässä olemaan eloa. Hetken västtelyä ja kutosen reikä alkoi pulppuilemaan lupaavasti. Hetken päästä olikin jo nätti parikiloinen hauki jäällä.
Laitettiin uusi syötti tuohon onkeen, siirrettiin hiukan ja lähdettiin taas aktiivipyydyksin ettimään kaloja. Löytyi niitä taas, mutta aika heikonlaisesti. Joskus kahden- kolmen välillä sitten lähdettiin käppäilemään pois.


Aurinko pilkistelee.


Mahtava keli!


Aina ei pokka pidä.


Ja hauki vapauteen..Hauki on kalastajan ystävä...se ottaa aina silloinkin, kun muut kalat eivät

Molopääklaani

Suurkalastaja1

 • Katiska-pehtori
 • Posts: 1157
 • Kaikki muu paitsi kalastus on turhaa.
  • View Profile
  • Email
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #893 on: November 23, 2009, 18:43:50 »
Eilen pääsin vielä hämeenkyröläiselle järvelle avovesireissun heittämään. Iskä oli ekan tunnin mukana ja nappasikin yhden kilohauen heittämällä. Ruohikot olivat jäässä ja niin lakastuneet, että päätin jättää heittelyn ja siirtyä uistelemaan, kun tapahtumiakaan ei oikein tullut. Kävin heittämässä iskän rantaan ja jatkoin yksin. Kaksi vapaa vetoon, toinen plaanariin ja soutelemaan. Hiljaista oli. Sitten saavuin pienen lahden suulle, johon tuuli kävi mukavasti. Jospa tästä sitten :roll: Päätin vaihtaa plaanarivavasta Rapalan Magnumin pois. Kun nostin uistimen vedestä, pieni hauki pyörähti uistimen perässä. Helvetti kun kiusaavat :evil: Äkkiä Magnumi uuestaan perään. Hetki soutelua ja vavan kärki tärähti vaimeasti pari kertaa ennen kuin lähti taipumaan kunnolla. Vapa käteen ja tunnustelemaan. Pari hyvää potkua ja irti :cry: Sitten keli tyyntyi ja aikakin alkoi käymään vähiin, joten lähdin soutelemaan venerantaa kohti vaaput tietenkin perässä :wink: Ei niin mitään. Olin jo lähellä venerantaa paikalla, jossa aiemmin syksyllä oli ollut useammat verkot. Kalapaikka varmaan, mietiskelin :-D Vauhti alkoi jo hiipumaan, kun ihailin maisemia. Sivusilmällä näin, kuinka vapa tärähti vaimeasti. Äkkiä soutua, ennen kuin siima pääsee löystymään. Saman tien Shimanon heittovapa olikin luokilla. Toisessa vavassa oli kelluva Magnumi, joten jätin sen sinne ja otin kalavavan samantien käteen. Vielä vastaisku ja kiinni oli. Kala vaikutti ihan nätiltä. Tuskallisen pitkän pumppaamisen jälkeen kala oli veneen vierellä. Kolmen kilon kalaksi arvioin. Kun sitten hetken päästä sain huomata, että kädet eivät yllä kunnolla niskan ympäri, oli painoarviota pakko muuttaa. Ehkä nelonen sittenkin :lol: 12cm Nilsu oli kokonaan suussa, ja kun koukkuinakin olivat uudet Gamakatsut, päätin unohtaa liplockin ja hinata kalan läheiseen rantaan. Operaatiota hankaloitti se, että toisella kädellä piti ottaa vielä toinen siima sisään :wink: Lopulta seisoin kuitenkin rantahiekalla. Oli loppunäytöksen vuoro. Kala oli jo melko väsynyt, joten loppu ei tuottanut ongelmia. Lopulta pulska kala makasi rannalla. Puntarissa kala kasvoi sitten yli vitosen kalaksi, tarkalleen 5,44kg. Pituutta löytyi 91cm. Pari kuvaa ja kala takaisin lihomaan. Tuohon oli mukava lopettaa se reissu. Jos sitä vielä pääsisi tänä syksynä käymään tuolla kalalla :-) Toinen yli vitosen hauki tuolta järveltä tänä syksynä, vaikka onkin uusi järvi minulle.
Team Hazardi

Hauki on kalojen kuningas.

Perca

 • Pyydyskalastaja
 • Global Moderator
 • *****
 • Posts: 646
  • View Profile
  • Email
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #894 on: November 30, 2009, 15:13:39 »
Lauantaiaamuna heräsin Mikkelistä, tuon toivon ja uskon kaupungin laitamilta. Edellisenä iltana viritellyt täkyonget nojailivat tuvanseinään. Edellisenä yönä tuulaskeikalla pyydystetyt syöttikalat uiskentelivat levottomina syöttiämpärissä - kenties tiesivät tulevan kohtalonsa. Join aamukahvit ja söin täyttävän, kulinaarisesti ympäri maailmaa arvostetun roiskarin ja hakeuduin pilkkihaalariini.

Kaikessa rauhassa täytin venettä tarpeellisilla varusteilla aamun kirkastuessa. Järvi oli melkein tyyni, pieni liplatus selällä paljasti tuulenhengän olevan reissussa mukana. Soutelin lähikaislikon reunaan ja laskin ankkurin pohjaan. Kaksi kolmihaarakoukuilla varustettua särkeä lensivät kaaressa kaislikon laitaan pyytämään haukea.Ensimmäisellä paikalla tulokset jäivät kokemuspuolelle, kuten myös seuraavassa lahukassa. Kolmas kerta toden sanoo ja suunnistin sille kulmalle missä edellisenä yönä oli näkynyt niitä harvoja haukia. Täkyonkien lisäksi viskoin kultaista vuosiuistin-Räsästä, minkä reilun kilon painoinen hauki hyväksyikin hetken yrittämisen jälkeen. Samantien edellisen jälkeen toisen täkyongen koho oli hävinnyt näkyvistä ja hieroin tyytyväisenä käsiäni yhteen! Koho nousi hitaasti syvyyksistä ja lähti taas uudelleen painumaan pohjaa kohti. Kymmenen sekunnin odottelun jälkeen repäisin kevyen vastaiskun, ja lopputulosta voi ihailla videolta: http://www.youtube.com/watch?v=UeNrfAHdfmM

Hetken kuluttua toista kohoa vietiin, harmittavana takaiskuna se hauki ei kuitenkaan pysynyt. Pureskeli vain syöttisorvan tunnistamattomaan kuntoon. Tähän loppuivat tapahtumat syöttien myötä, yritin kyllä kuumeisesti pilkkiä aina välissä lisäsyöttejä - tuloksetta. Reissu oli kuitenkin mielestäni täysin onnistunut, lähdin hakemaan täkyhaukea ja sellaisen myös sain  :-)

-Perca
Vegetarian is an old indian word for bad hunter

veltsu

 • Posts: 25
  • View Profile
  • Email
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #895 on: December 02, 2009, 16:00:35 »
joo eli tänää käytiin luultavasti viimesen kerran uistelemassa kaverin kanssa tuolla konginkankaalla pyyrinlahdella ja pari haukea tuli sieltä vetästyä
tosin pientä. Perjantaina kun käytiin nii saatin samasta paikasta 9 hakkea veneeseen ja suurin oli 2.8kg eli tänää men vähä heikommin mut
katellaan taas ens vuonna uudestaan.  :evil:

DoupleV

 • Posts: 175
 • Undercover toimittaja
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #896 on: January 04, 2010, 15:59:17 »
Aamulla siinä klo. 12 alettiin painella Sääksjärvelle ahvenpilkille. Jäätiin radan viereen pilkkimään jossa oli jo pilkkijä. Heitettin vähän juttuja siinä ja alettin pilkkimään. En ehtinyt kun pohjaan laskemaan pystyn niin heti ahven kiinni. Tätä jatku 3 kalan ajan, mutta sitten tapsin solmu petti ja koukku irtos. En jaksanu pakkasessa uutta ruveta väkertään, joten vaihdoin suosiolla toiseen pystyyn. Hetken aikaa oli hiljaista, mutta sitten otti isompi kiinni. Kala kuitenkin irtos aika nopeesti. Hetken aikaa oli ihan hiljasta, mutta sitten alkoi taas nousta pientä silppua. Sitten nousi n. 150g assu, joka jäi päivän isoimmaks omalta osalta. Päätin vaihtaa reikää, mutta sitten kenkä päästi vedet sisään ja kenkä kastui. Siinä kiroillen kairailemaan uusia reikiä. Kaveri vieressä kisko kalaa kun viimestä päivää ja ittellä oli ihan hiljasta, kunnes nappas pieni ahvena, joka jäikin päivän viimeiseksi kalaksi. Kengät märkinä ja kalapussi tyhjänä vain kotia kohti.
"Ja takaisin yläkertaan"

"Liian monta rautaa tulessa"

Pikkarainen

 • Guest
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #897 on: January 17, 2010, 16:31:51 »
Tänään tuli tehtyä tuommoinen yhdistetty madekoukkujen tarkistus/pilkintä/täkyongintareissu eräälle lammelle. Lähtö aamulla viivästyi melko lailla, joten jäällä oltiin vasta puolen päivän jälkeen. Edellisenä päivänä täkyonkea vietiin useampaan kertaan, joten odotukset olivat korkealla. Jään päälle noussut vesikin oli jäätynyt, minkä takia liikkuminenkin oli huomattavasti miellyttävämpää.

Aloitin koukkujen katsomisen matalasta lahdesta, jossa on vettä jään alla noin 50cm. Pettymys oli suuri huomatessani, että ensimmäistä täkymuikkua oli kyllä viety, mutta se oli vain litostettu ja syljetty sitten pois... Toiseen täkyyn ei ollut edes koskettu.

Siirryin katsomaan 2 viimeistä koukkua, jotka oli sijoitettu noin 3m syvyyteen vedenalaiselle penkalle. Yhdestä oli syöttinä ollut kuore viety ja toista muikkua oli vain nyplätty. Ei voi kuin todeta, että ovelia p**kiaisia nuo matikat tällä lammella.

No vaikka toivo saalista alkoi hiipua, niin viritin kuitenkin yhden täkyongen pyyntiin paikkaan, josta eilen oli tullut tapahtumia. Kaikessa rauhassa sain tapsipilkkiä heilutella ja glögiä särppiä, sillä tapahtumia ei sen jälkeen tullut. No kamat vain kelkan kyytiin ja kotiin miettimään uusia kujeita kalojen päänmenoksi.Hiljaista oli täkyongessa...


Panssarivaunulla pääsee.


Vikke

 • Kiiskimaisteri
 • Posts: 925
 • Kurikan Urheilukalastajat
  • MSN Messenger - vikke-95@hotmail.com
  • View Profile
  • Kiinnike-Heinonen Oy
  • Email
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #898 on: March 27, 2010, 21:46:31 »
Pitkästä aikaa rapsaa...

Tänään n. klo. 14.00 lähdettiin isän kanssa tuohon 50km päähän järvelle haukea yrittelemään.

Alettiin sitten tekemään reikiä tasaiseen tahtiin tutuille paikoille ja koluttiin myös muiden vanhoja reikiä läpi.
Alku näytti hyvinkin huonolta, eikä kelissäkään ollut kehumista.
Muutama sormenmittainen ahven otti, mutta hauista ei tietoakaan.

Jonkin ajan kuluttua isä sai hauen vanhasta reijästä ja painoa vajaa kilo.
Soppakala reppuun ja pilkintä jatkui vanhoja reikiä koluten.

Hetken kuluttua minullakin tarrasi kiinni ja olin kyllä melkeimpä täysin varma, että hauki on, mutta ihan komia aapohan se siellä kumminkin.
Jännästi tuntui niin hauelta, mutta eipä ollut... Ahvenella painoa 300g.

Tämän jälkeen isä karkuutti ikävästi yhden hauen ja itse sain vielä ihan peruskoon ahvenen.

Eli yksi hauki isälle ja minulle sivutuotteena muutama ahven.

Jouduimme lähtemään vesisateen takia pois.
Kasteli niin ikävästi.
"Suurta saalista
tärkeämpää on se, kuinka paljon kala tarjoaa urheilua pyytäjälleen." -Alex Hintze

sami552

 • Posts: 334
 • Team Särkkäri
  • MSN Messenger - hapankorppu91@hotmail.com
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #899 on: March 28, 2010, 18:32:35 »
Lappajärvellä tuli vietettyä jälleen hyvin antoisa viikonloppu. Kerrankin oli tänä talvena jo havaittavissa pientä elämää siiman toisessakin päässä. Perjantaina saavuimme mökille illansuussa, että päästäisiin lauantai aamuna hyvissä ajoin jäälle. Lauantaina herätys pirisi jo klo 5 aikaan ja jäälle riennettiin jo puolta tuntia myöhemmin. Potkuri, jossa oli jalakset kulki aamulla melko hyvin. Siinä sitten hissuksiin potkuteltiin kohti tavoitepaikkaa, joka sijaitsi n. 6km päässä mökiltä. Viimein saavuttiin tavoitepaikaille, ei muuta kuin reikä jäähän ja puntaroimaan. Mutta hiljaista piteli pitkän aikaan, noin tunnin onkuroinnin jälkeen alkoi hyvänkokoiset ahvenet iskemään aivan kannen alta. 200-450g ahvenia tuli aina muutaman ahvenen pyräyksissä, ja pitkän aikaa oli välillä aivan hiljaista. Nyt auttoi kyttääminen, saattoi yhdellä reiällä kehiä pohjasta pintaan ensin vartin verran, ennen kuin tuli muutaman ahvenen pyräys, sitten saattoi olla hiljaista jopa 30min ja taas tuli muutama ahven. Ahvenia kertyi pitkän päivän aikana tasaseen tahtiin ja vielä hyvänkokoisia sellaisia. Loppupäivästä ei otettu enää alle 200g ahvenia vaan päästettiin viereisestä avannosta takaisin. Loppupäivästä isä myös vinttasi yhden melko possun jäälle, pituutta 35cm ja painoa 760g. Noin klo 17 aikaan lähdettiin taivaltaan mökeille. Matkasta alkoi tulla tuskien taival, koska varsinainen jään päällä oleva kohvajää alkoi paikoin pettämään. Vettä oli kohvan alla välillä niin paljon, että saapasvarsi hörppäs muutaman kerran. Takaisin tulo mökeille kesti reilu kaksi tuntia, ja voin sanoa, että oli kyllä kaikkensa antaneita äijiä, kun mökille viimein päästiin. Tuli tehtyä töitä näitten ahventen eteen. Illalla ei kauaa jaksanut heilua, kun pää painui syvälle tyynyyn.

Tänään kävimme vielä jäällä, mutta mitään ihmeitä ei noussut. Kaikenpuolin oli jälleen mukava reissu Laapalle. Raitista ilmaa ja kuntoilua sai taas runsain mitoin, sekä siinä sivussa muutaman ahvenen, voiko reissulta enempää odottaa?

760gLaapan viileitten selkävesien possuja.« Last Edit: March 28, 2010, 18:48:51 by sami552 »
Aaro kerho, puhtailla koukuilla.

 center>