Chat

Kirjoittaja Aihe: Reissuraportit tänne!  (Luettu 577794 kertaa)

0 jäsentä ja 4 Vierasta katselee tätä aihetta.

Pike

 • Viestejä: 843
  • Profiili
Vs: Reissuraportit tänne!
« Vastaus #930 : Kesäkuu 06, 2010, 15:01:16 »
Hienon kuhan nappasit ja hyvin kerrottu, onnea!


Vikke

 • Kiiskimaisteri
 • Viestejä: 925
 • Kurikan Urheilukalastajat
  • MSN Messenger - vikke-95@hotmail.com
  • Profiili
  • Kiinnike-Heinonen Oy
  • Sähköposti
Vs: Reissuraportit tänne!
« Vastaus #931 : Kesäkuu 06, 2010, 21:09:54 »
Jospa sitä pitkästä aikaa runoilisi jonkin näköistä pikkurapsaa..  :-)

Lähdettiin isän kanssa aamupäivästä tuohon 10km päähän joelle taimenta ja harria pyytelemään.
Minulla mukana perho ja virveli. Isällä pelkkä virveli.

Isän ensimmäinen heitto ja pirteä taimen kiinni. Tulihan tuo myös ylös asti, mutta pääsi takaisin kasvamaan.
Isällä näytti tiuhaan tahtiin olevan tapahtumia ja minulla ei minkäänlaisia.

Välillä tapahtumat hiljenivät isälläkin lukuunottamatta yhtä komean harrin karkuutusta.

Oltiin jo pois lähtöä suunniteltu, kunnes isällä kävi harjus pari -kolme kertaa ensin yrittämässä ja päätin minäkin koittaa sitten siitä kohtaa virvelillä.
Pian tempoikin hienosti alamitan ylittävä harjus siimojen päässä ja tuli myös ylös asti.

Minä sitten rupesin perkailemaan harria ja pian isä saakin samasta kohtaa vielä taimenen.
Näiden jälkeen vielä muutamat heitot ilman tapahtumia..

Tuommoinen ihan mukava reissu ja pitääpä tuollakin joella käydä pian uudestaan.
« Viimeksi muokattu: Kesäkuu 07, 2010, 07:56:53 kirjoittanut Vikke »
"Suurta saalista
tärkeämpää on se, kuinka paljon kala tarjoaa urheilua pyytäjälleen." -Alex Hintze

darpeee

 • Vieras
Vs: Reissuraportit tänne!
« Vastaus #932 : Kesäkuu 06, 2010, 22:31:24 »
Lähdettiimpäs tänään Oulankajoelle harjusten ja taimenten perään. Mukana oli isäni ja kaverini. Paikan päälle saavuttiin klo 13.30. Ilma oli kylmä, +4 astetta auton lämpömittari näytti. Vesi oli korkealla, n. puoli metriä normaalia korkeammalla kuin tavallisesti viime viikon sateiden seurauksena.

Joella kalastaessa näimme vain muutamia tuikkeja. Saimme muutamia harreja, kaksi hieman alle mitan. Vapautimme kaikki harjukset. Näimme vain yhden taimenen hyppäävän tehden suuren tuikin ja se oli todella ISO. Valitettavasti se ei kiinnostunut perhoista eikä isän vaapuista. Kalaa tuntui parhaiten tulevan klo 16.30 - 18.00 välillä, silloin näimme useamman tuikin ja saimme suurimman osan kaloistamme ylös.

Klo 20.30 keräsimme kimpsut ja kampsut ja lompsimme autolle.

Timpe

 • Vieras
Vs: Reissuraportit tänne!
« Vastaus #933 : Kesäkuu 08, 2010, 23:25:11 »
Tänään käytiin jigailemassa Kulovedellä, Mellon voimalaitoksen alajuoksulla. Saaliiksi 4 kuhaa, ja muutama veneen vieressä irti. Ei mitään suurpetoja olleet, 35cm, 40cm, 42cm ja 46cm, joista 2 isointa päätyi fileenä pakkaseen.
Kaveri nosti 2 joista toinen 40cm ja toinen 35cm..tärppejäkin tuli suhteellisen runsaasti, joten kalaa siellä kyllä oli. Molemmat eräksi päätyneet kuhat olivat jo kuteneet.
KalamiesMika

 • Viestejä: 145
 • Intohimona hauen kalastus<3
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Reissuraportit tänne!
« Vastaus #934 : Kesäkuu 10, 2010, 22:23:30 »
Tänään olin 16:00 - 17:00 välisenä aikana heittelemässä Käsmäjoella. Heti toisella heittolla nappasi iso hauki Storm jointediin. Jonkin aikaa siinä väysyttelin ennen kuin tuli rannalle. Lopulta hauki alkoi väsyä ja sain sen kuiville. Se painoi 2,6kg joka on tämän kesän suurin kala :-) Jatkoin kalastusta ja eiköhän vähän ajan päästä siiman päässä rimpuile hauki. Hauki oli noin puolikiloinen. Tämän hauen jälkeen jatkoin vielä kalastusta mutta ei kuulunut ja kyytikin saapui joten jouduin lähtemään pois.          


2,6kg    


Noin puolikiloinen.

« Viimeksi muokattu: Kesäkuu 10, 2010, 22:25:13 kirjoittanut KalamiesMika »

Hurttarautu

 • Justeeriopiston rehtori
 • Viestejä: 283
  • Profiili
Vs: Reissuraportit tänne!
« Vastaus #935 : Kesäkuu 21, 2010, 19:30:15 »
31.5. (Joo tämä on vähän myöhässä)


Olin heittelemässä loimijoen jokioisten koskella. Silloin sinne oli vasta istutettu kirjolohia.
Vieheenä minulla oli punainen jakki-lippa perhokoukulla. Se oli ollut minulla jo varsin kauan, enkä ollut saanut sillä kuin yhden ahvenen, joka oli ollut kyllä varsin komea.
Aloin heitellä sen kiven vieressä, jolla seisoessaan kaverini oli saanut kahden ja puolen kilon hauenroikaleen. En ollut ehtinyt heitää kuin muutaman heiton, kunnes joku rimpuili siiman päässä.
-Kas, kirjolohi, minä sanoin. Silloin siihen paikalle käveli pari ukkoa (pikkuisen tuiterissa) ja kysyin, onko heillä haavia.
-Ei ole ei, yksi ukoista vastasi. -Tarttekko apua?
Ukko auttoi minua kalan nostossa ja kysyi, pidänkö sen vai en, vastasin kyllä. Ukkeli otti kalan ja alkoi hakata sitä vimmatusti nyrkillä päähän. Pian se kuoli.
Kiitokseksi luovutin näille kaljastajille paikkani, vaikken kyllä siinä enää muutenkaan olisi ollut. Lainasin kaveriltani, joka oli myös mukana, puukkoa, avasin kalan ja heitin sen sisälmykset jorpakkoon. Sen jälkeen laitoin sen muovikassiin ja kassin varjoon.

Seuraavaksi vaihdoin paikkaa toiselle puolelle jokea, ja jatkoin heittelyä samalla uistimella. Silloin ne samat juopot tulivat siihen meidän yläpuolelle ja kysyivät:
-Voiraanko me tulla siihen kohta toutainta koittaan?
-no joo tulkaa sitten, minä sanoin. Silloin uistimeni tarttui kiinni pohjaan. siinä hetken väännettyäni kuinka ollakkaan, se sama nyrkillätappaja tuli yrittämään ottaa sitä irti.
-Kiven takana, mies sanoi. Yritin vielä itse, ja silloin siima katkesi. Minulla ei enää ollut perukkeita, joten jouduin solmimaan lusikan suoraan siimaan ja menin takaisin kiven luo. Heitton meni vähän pitkäksi, ja jäi kiinni joen keskellä olevan eräänlaisen saaren rantaan. Olin muutenkin jo vähän hermostunut, joten päätin vain vetää. annoin siiman venyä ja kävelin taaksepäin. Silloin kuului tsup, ja uistin sinkosi viereeni niin että maa pölähti. Siinä sitten siima meni aika sotkuun, ja jouduin lyhentämään sitä. Aloin taas heitellä. silloin viehe tarttui taas pohjaan. päätin vaan yrittää kelata, ja se onnistui. lusikan mukana tuli siimaa, ja sen päässä oli ruskea toukkajigi vihreällä jigipäällä. Mukana oli myös kohtuullisen hyväkuntoinen peruke, ja sidoin se siiman päähän. Vaihdoin taas paikkaa siihen missä on varsin kova virta ja aloin heittää. Heitto meni aivan vastarannan tuntumaan, ja taas siimaa tarttui kiinni. Kelasin, ja sain jälleen uuden uistimen, hopeisen, mustaselkäisen ja punavatsaisen pikkuvaapun, jossa oli suomukuviointia. Päätin lopettaa siltä päivältä.

Saatu:

-n. 1,3 kg kirjolohi
- 2 uistinta

menetetty.

-yksi uistin.
Kalastus jäissä jäiden puutteen vuoksi.

mikarim

 • Viestejä: 103
  • Profiili
Vs: Reissuraportit tänne!
« Vastaus #936 : Kesäkuu 22, 2010, 18:46:56 »
Viikonloppuna kävimme Kainuun maisemissa mökillä, mielessä toki kalastus. Reissun tarkoitus oli purkaa vanha savusauna polttopuiksi ja tämän lomassa suunnata kalavesille. Yksitysviestillä sainkin mukavan vinkin lähellä sijaitsevasta joesta koskineen, joten sinne suunnattiin. Paikkaa en tässä mainitse, mutta se vaikutti todella mielenkiintoiselle - paljon pieniä koskia ja suvantoja. Harmikseni aikaa ei kalastukselle juurikaan jäänyt ja tarkempi tutustuminen paikkaan jäi vain pintaraapaisuksi. Saalista ei joelta saatu, mutta todella mukavat maisemat korvasivat tämän.

Joki laski lähellä sijaitsevaan järveen ja täältä nousi valtava syvyyksien mörkö! :lol:Kaiken kaikkiaan sanoisin, että tulen tähän paikkaan tutustumaan tarkemmin myöhempien reissujen myötä. Kaunis kiitos siis vinkin antajalle, tiedät kuka olet. :-)

« Viimeksi muokattu: Heinäkuu 14, 2010, 17:26:54 kirjoittanut mikarim »

Miksu

 • Viestejä: 91
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Reissuraportit tänne!
« Vastaus #937 : Heinäkuu 01, 2010, 22:17:40 »
Tänään isän kanssa joella ja saalis oli järvitaimen jolla painoa 5,66kg ja pituutta 74cm. samalla tuli myös 2 kirjolohta jotka olivat noin puolentoista kilon paikkeilla fileiks meni kaikki kalat. Kuvia pistän kun kotiudun mökiltä Lapista... Ainiin ilmoitimme kalasta johonkin lapin lehteen ja olemme kuvassa lehdessä :lol:

El Dorado

 • Viestejä: 801
  • MSN Messenger - futislude95@hotmail.com
  • Profiili
  • http://www.kalassa.net/keskustelut/index.php
  • Sähköposti
Vs: Reissuraportit tänne!
« Vastaus #938 : Heinäkuu 01, 2010, 22:54:32 »
Tänään isän kanssa joella ja saalis oli järvitaimen jolla painoa 5,66kg ja pituutta 74cm. samalla tuli myös 2 kirjolohta jotka olivat noin puolentoista kilon paikkeilla fileiks meni kaikki kalat. Kuvia pistän kun kotiudun mökiltä Lapista... Ainiin ilmoitimme kalasta johonkin lapin lehteen ja olemme kuvassa lehdessä :lol:
Oioi! Todella nätin kokoinen järväri! ONNEA!  :-)


Miksu

 • Viestejä: 91
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Reissuraportit tänne!
« Vastaus #939 : Heinäkuu 05, 2010, 21:42:31 »
Eilen heittelin lipalla mökin vieressä olevan sillan alla ja sain 2,6kg säyneen. Ilmoitimme siitäkin lehteen :-)
« Viimeksi muokattu: Heinäkuu 16, 2010, 12:42:52 kirjoittanut Miksu »

JamiDaMan

 • Kirkkojärven keisari
 • Viestejä: 138
  • MSN Messenger - jami-da-man@suomi24.fi
  • Profiili
Vs: Reissuraportit tänne!
« Vastaus #940 : Heinäkuu 07, 2010, 08:37:11 »
Eilen tuli uisteltua muutama tunti patanantekojärvellä ja saaliksi saatiin mukavat 4 haukea. Suurin hauki oli 2.5kg
Kelin tyynnyttyä ajattelin että olisi otollinen aika pilkkiä isoa ahventa. Noh ei ihan ahven mutta sukulainen nousi ylös:

Kuha 1,5kg


Uploaded with ImageShack.us
"Victory goes to the player who makes the next-to-last mistake"

mikarim

 • Viestejä: 103
  • Profiili
Vs: Reissuraportit tänne!
« Vastaus #941 : Heinäkuu 13, 2010, 21:56:27 »
Pitkään suunnittelemani kalareissu Lappiin toteutui viimeinkin, kun kävin 2. - 10.7. Inarinjärven maisemissa. Itse järvelle en suunnannut, vaan painotin reissun ympäröiville pikkujärville, joille ja puroille. Inarin erämaan nimellä kulkeva lupa on varsin kattava ja sillä saa kalastaa niin monessa paikassa, että väkiselläkin suurin osa jää kokematta. 35 euron hintainen viikkolupa antaa ottaa vuorokaudessa vain yhden taimenen ja muita lohikaloja 3 kpl, mutta löytyypä pohjoisesta muutakin kalaa.Ensimmäinen kohde oli Ivalosta Nellimin suuntaan ja hieman Raja-Jooseppia kohden oleva pieni järvi nimeltään Kampajärvi. Täällä oltiin myös yön yli. Järvi on paikoitellen todella matala ja vesi hyvin kirkasta, kuten on myös melkeinpä jokaisessa pohjoisen vesistössä. Mukana meillä oli kumivene, joka oli helppo raahata järvelle kuin järvelle.

Järven ensimmäiset saadut kalat olivat tuttuja haukia kokoluokassa +2 kg. Haukia! Enhän minä haukia tullut pyytämään, vaan sitä parempaa kalaa! Parempaa kalaa oli hetken päästä luvassa: vetämällä pieneen Rapalan vaappuun iski voimakkaasti mitallinen taimen. Väsyttelyn jälkeen kala veneessä ja mittaus antoi tulokseksi 1650 g 52 cm! Henkilökohtainen taimenennätys meni uusiksi ja reissu tuntui alkaneen todella mukavasti. Järvi ei kuitenkaan antanut tämän enempää kalaa, mutta varmasti niitä sinne jäi.

Toinen mainitsemisen arvoinen paikka on samaisen järven läheltä löytyvä pieni puro, tai pitäisikö sanoa joki nimeltä Talasjoki. Kahteen kertaan kävimme kokemassa paikan. Ensimmäinen kerta antoi vain viitteitä kaloista tärppien muodossa, mutta mitään ei saatu rannan paremmalle puolelle. Toisella käyntikerralla niitä sitten tuli: tammukoita! Pieniä sieviä taimenentumppeja tai tammukoita - otappa sitten selvää. Pieni Meppsin lippa osoittautui tehokkaaksi näiden jallittamisessa.

Kolmas paikka minkä tässä mainitsen löytyy Raja-Joosepin läheltä. Järvelle vietiin verkot ja verkoista saatiin päivän uittamisen jälkeen siikoja 5 kpl, joista isoimmat yli kilon painoisia läskejä. Tässä mainitsen, että Inarin erämaa-lupa ei oikeuta verkkoihin, mutta koska kalakaverini asuu Ivalossa, on hänellä paikallisena lupa käyttää verkkoja. Samainen järvi antoi myös hyvästi ahventa. Päivän saldona oli yli 50 kpl joista parikymmentä kalaa yli 200 g painoisia, suurimmat yli 300 g.Kävimme monessa muussakin paikassa, mutta kaikista ei tarvitse kertoa, huippuhetket riittävät. Suosittelen kyllä lämpimästi kalareissua pohjoiseen mikäli sellaista ei ole vielä tehnyt, mutta suunnitelmissa on!
« Viimeksi muokattu: Heinäkuu 14, 2010, 17:27:32 kirjoittanut mikarim »

JamiDaMan

 • Kirkkojärven keisari
 • Viestejä: 138
  • MSN Messenger - jami-da-man@suomi24.fi
  • Profiili
Vs: Reissuraportit tänne!
« Vastaus #942 : Heinäkuu 16, 2010, 11:59:13 »
Komeita vonkaleita noussut. Itsekkin käynyt rajajoosepin suunnalla nangujärvellä. Siellä on todella hyvät apajat vetouistella ja jos se alkaa tympiä, niin eikun perhokamat mukaan ja koskelle koittamaan.
"Victory goes to the player who makes the next-to-last mistake"

mikarim

 • Viestejä: 103
  • Profiili
Vs: Reissuraportit tänne!
« Vastaus #943 : Heinäkuu 16, 2010, 14:55:26 »
Kappas, unohdin mainita Nangujärvestä. Käytiin vetämässä kapuloita sielläkin yhtenä iltana, saatiin sadekuuro niskaan ja kalaakin tuli. Vene laitettiin vesille järven eteläpäädystä ja siitä melkein heti nappasi pieni taimenentumppi. Kierreltiin sitten ympäri ämpäri järveä ilman tärppejä ja takaisin tullessa suunnilleen samoilta kohdilta tuli toinen alamittainen taimen. Olisi ilmeisesti pitänyt pyöriä vaan ympyrää siinä venesataman lähellä :lol:Koitin etsiä jotain kuvaa järvestä, mutta löytyi vain tämmöisiä hämäriä rantaviivakuvia. Järvi on paikoitellen aika matala ja pohjassa julmetun isoja kiviä. Hyviä kalapaikkoja siis täynnä :-)

Grandy

 • Vieras
Vs: Reissuraportit tänne!
« Vastaus #944 : Heinäkuu 19, 2010, 10:36:26 »
Eilen Kulovedellä soutu-uistelemassa. 19 kuhaa kävi veneessä, kaikki 35 ja 40 sentin väliltä. Mikä siinä on, kun ei yksikään sormenpään verran pitempi osu kohdalle. Kai ens kesänä sitten tulee pelkkää mitallista.. (tai sitten ei)

darpeee

 • Vieras
Vs: Reissuraportit tänne!
« Vastaus #945 : Heinäkuu 19, 2010, 13:53:14 »
Reissu Kitkajoen Pähkänälle 17.7. - 19.7.

Aamupäivällä laitoimme kamat kasaan ja suuntasimme Pähkänän seudulle. Tavaraa tuntuu olevan enemmänkin kuin liikaa matkallamme kohti Kitkajokea. Paikalle saavuttuamme laitoimme teltan pystyyn ja lähdimme saman tien kalalle hieman ylöspäin leiripaikasta. Päätin aluksi kalastaa harjusta ja sainkin iltapäivän aikana ylös noin +10 harjusta, suurin n. 35cm, jonka vapautin. Illalla kävimme kalalla hieman alempana, isompi harjus kävi kopasemassa, mutta ei sen kummempia. Kävimme syömässä leirillä ja menimme taas samaan paikkaan mistä saimme harjukset. Isä nakkeli siinä ohella vaappua ja yhtäkkiä Paanajärveläinen toutaisi, vaan kala ei pysynyt. Pari minuuttia myöhemmin heitin taimenperhon kiven taakse ja sitten sitä lähettiin. P*rkele olin jättänyt jarrun liian tiukalle ja kala meinasi viedä perhon vapoineen päivineen, mutta lopulta kala irtosi. Siinä tuli harmiteltua hetken aikaa. Muuta emme sinä yönä saaneet. Seuraavana päivänä kalastimme lähes koko päivän ilman mitään tapahtumia. Illalla klo 22.30 menimme rantaan syömään nuudeleita. Sitten rupesi satamaan ja kohta yksi kalastaja tuli vastarannan niemeen taimenen kanssa. Kala oli tarttunut hieman ylempää kiinni ja ko. kalastaja oli laskeutunut sen kanssa alemmas. Lopulta hän koukkasi komean kirkkaan taimenen, painoa oli 6kg. Ihastelimme kalaa hetken ja perattuaan kalan kalastaja lähti tepastelemaan pois päin. Ilta me siinä heiteltiin, mutta mitään emme saaneet ja menimme klo 3 aikaa nukkumaan. Aamulla pakkasimme tavarat ja lähdimme nousemaan Pähkänän kalliota ylös ja kotia kohti.

Kuva komeasta kalliostaTuosta vastarannalta kalastaja koukkasi taimenen

« Viimeksi muokattu: Heinäkuu 27, 2010, 20:40:54 kirjoittanut darpeee »

Qkkeli

 • Global Moderator
 • *****
 • Viestejä: 1468
  • Profiili
Vs: Reissuraportit tänne!
« Vastaus #946 : Heinäkuu 25, 2010, 23:25:01 »


Perca

 • Pyydyskalastaja
 • Global Moderator
 • *****
 • Viestejä: 646
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Reissuraportit tänne!
« Vastaus #947 : Elokuu 09, 2010, 01:41:51 »
Percan LappiTour 2010

Jo perinteeksi muodostunut kesän kalareissu lähti liikkeelle Mikkelistä. Edellisinä päivinä olin täydentänyt tarvikevarastoa, huoltanut välineitä ja valmistautunut henkisesti reissuun tissuttelemalla pieniä iltapäiväkännejä. Pääpiirteisenä taisteluajatuksena oli kiertää Suomi ja käydä virvelöimässä muutama lounassei Jäämereltä.

29.7

Reissu lähti käyntiin etapilla Mikkeli -> Kuusamo. Ensimmäiselle kohteelle mut opasti Nisu, tarkoituksena oli käydä nöyrtymässä eräällä kuusamolaisella järvellä isojen säyneiden, ahventen ja haukien edessä. Tiettävästi järvessä elelee myös vahva haukikanta. Rauhallisen kalastelun lomassa kuivilla kävi niin säyneitä kuin ahveniakin, mutta hauet loistivat poissaolollaan.

Evästauon jälkeen oli iltasyönnin aika! Nisu sai kiitettävästi kalaa popperilla, mä olin valinnut taktiikaksi lotto-kopion. Yhdeksän maissa mulla jurahti paremmin, ja säyne-enkka paukkui kerrasta kunnolla! 1,4-kiloinen pullukka pääsi kuvauksen jälkeen takaisin uimaan. Illan pimetessä syönti loppui, ja mä lähdin seuraavalle etapille kohti Kittilää. Väsy iski kesken matkan, ja virittelin riippumaton kahden männyn väliin jonnekin Kemijärven eteläpuolelle...30.7-1.8

Heräilin tuuleen ja itikoihin sieltä h*lvetin jänkältä joskus aamukasilta ja suorin Kemijärven ABC:lle aamupalalle. Iltapäivästä pääsin Kittilään, ja parituntisen lähtöselvityksen jälkeen pääsimme etenemään kohti Karigasniemeä. Iltayhdeksän aikaan ostimme luvat Luomusjärville ja sen jälkeen jalkapatikassa kohti edellä mainittua. Täytyy mainita, että jos joku aikoo kantaa kalastuskelpoista kumivenettä tunturikoivikossa - älkää vaivautuko.

Sen "parin" kilometrin mittaisen, noin 2,5h tuntia kestäneen patikan jälkeen pääsimme harjanteelle mistä järvi avautui eteen. Hippasen verran nätti näkymä antoi lisäenergiaa pohkeisiin ja teltan pystytyksen jälkeen lippa lensi veteen... Pikkusiikoja ja -rautuja tuntui olevan varsin mukavasti!

Siinähän se viikonloppu meni tissutellessa, makkaraa grillaillessa ja kalastellessa. Isompia ei tullut, mutta kuitenkin ensimmäinen perhorautu!

Palailtiin sunnuntai-iltana Kittilään, mistä jatkoin Enontekiöön eräälle pikkuiselle koskelle. Perhovehkeet niskaan ja koskelle! Heti ekalla heitolla mustaan liitsiin tärähti komea harjus - helppohan tää perhostus tuntuu olevan aina välillä  :evil: Jatkoin koskea alaspäin, aina välillä perhoa kävi tukistamassa isompi tai pienempi harjus tai tammukka. Kaikki saivat kuitenkin pitää vapautensa.Noin 03.00 aikaisin maanantaiaamuna olin heittänyt koko kosken loppuliukuun asti - lukuunottamatta ylintä niskaimua! Virkeänä ja elinvoimaisena taivalsin koskenniskalle, edelleen musta liitsi siimassa kiinni. Joen oikeassa reunassa olevan kiven takana möyrähti hyvin, heittelin kiven etupuolelle ja annoin liitsin valua... Noin kymmenennellä heitolla perhoa kävi 4 metriä edellisen kiven alapuolella tavoittelemassa todellinen mörkötaimen. Pintakäynnin jälkiaallot olivat lähempänä tsunamia kuin pientä väreilyä.

Kädet vapisten istuin kivelle hiomaan taistelusuunnitelmaa. Moinen luonnonkala todennäköisesti kyllästyisi perhoon aika nopeasti, päätin kuitenkin jatkaa toimineella mustalla liitsillä auringon jo hitaasti noustessa puiden latvoja kohti... Hikikarpaloiden helmeillessä otsalla perhosiima viiletti koskea alaspäin, perhon tullessa edellisen möyrähdyksen kohdalle WHAM!! - ja vastaiskussa perho sinkiutui taakseni tunturikoivuun. Mutisin ääneen muutaman kymmenen eriasteista epäjumaluutta ja muuta henkiolentoa... Uusi yritys, ja kala kävi taas pyörähtämässä perhon perässä!

Viljelin muutamia irtoperkeleitä, sillä fiilis oli vähän epäluottavainen tuota suurtaimenta kohtaan. Harvoin moinen jää katselemaan aloittelijan räpellystä rantakivillä. Kaiken osaamisen keskittäen heitin taidokkaan rullausheiton kolmisen metriä kalan eteen, perho laskeutui ja kala jurahti kiinni. Tempaisin vastaiskun voitonkarjahduksen saattelemana! Seuraavat pari minuttia yritin saada kalan ymmärtämään että sen huulessa oli koukku. Vittumainen fiilis repiä ja repiä ilman että kalan rauhallinen uintiliike montussa häiriintyy missään määrin.

Mielessäni paistoin jo rasvasta tirisevää taimenfilettä nuotiolla, ja otin haavi kourassa askeleen kohti monttua. Jos ei väsyttäen niin sitten väkisin... Taimen ilmeisesti laski yhteen 1+1, ja kävi pinnassa näyttämässä pyrstöään. Pyrstön kärjestä siihen kohti missä siima sukelsi veteen välimatkaa oli noin 65cm. Siimassa tuntui vain pieni rapsahdus koukun tarttuessa kiven sammaleeseen heittosiiman verran ylempänä koskea. Voin kertoa että elämässä on hetkiä, jolloin on vain parempi kävellä hiljaa pois...

2.8-3.8

Heräsin silmät punaisena Enontekiöläisen tien penkalta autosta. S-marketista aamupala ja eväät, ja auto kohti Norjaa! Parin päivän rauhallinen kiertely Norjassa ei kalastuksellisesti tarjonnut rannaltaheittäjälle suuria elämyksiä, mutta maisemat olivat hienoja  :-) Kiloisia turskia ja seitejä täräytteli lusikoihin sieltä sun täältä, isoimman kalan havainto oli noin viisikiloinen turska, mikä hitaasti lipui pohjaa pitkin ohi kolmimetrisessä vedessä jyrkän kallion juurella.
Norjasta palailin eräälle enontekiöläiselle pikkulammelle. Heittelin koko lätäkön ympäri kolmessa tunnissa, isoja ahvenia ja reilun kilon painoisia haukia rapsahteli sieltä täältä.
Palailin takaisin sille koskelle mistä tuo mahtitaimen oli karannut keskiviikkoiltana. Hienoinen vitutus jäyti edelleen takaraivoa kun talsin reippain, mutta nöyrin askelin kohti tuttua koskenniskaa. Vispasin sentti sentiltä varmaan puolen tunnin ajan edellistä tärppispottia, turhaan. Pettymys humahti huppuun, mutta ajattelin silti heittää koskea alaspäin...

Hyppäsin kiveltä toiselle noin viisi metriä tärppispotin alapuolella uittaen samalla liitsiä virrassa. Äkkiä vapa taipui, ja yhdellä jalalla seisoen tein huolimattoman vastaiskun. Tutut möyräisyt tuntuivat siiman päässä, ei samassa koskessa voi kahta isoa olla... Päätin pelata varman päälle kun kyseessä mitä suurimmalla todennäköisyydellä oli sama kala. Vartin pyörittelyn jälkeen kala oli haavissa - mun järvitaimen olikin alusta asti ollut maastopukuinen taimen, silmäpuntarilla reilu parikiloinen  :-P4.8

Siirtyminen Rovaniemelle, kalaan Kemijoelle janxun kanssa! Harreja tärähteli sieltä täältä, mutta tavoitellut kirjolohet loistivat poissaolollaan. Osasyynä saattoi olla kosken vedenpinnan nousu noin puolella metrillä viimeisten parin päivän aikana.
5.8-6.8

Taasen Kuusamossa parhailla paikoilla! Nisun opastuksella saimme niin haukia kuin ahveniakin, ja uuskokeiluna verkolla siika. Kuusinkijoelta taimenia ja harjuksia, ja kävi kerrankin tuuri  :roll: Selitin viitisen minuuttia Nisulle koskikalastuksen teoriikkaa ja mahdollisia ottispotteja. Neuvoin heittosuunnan, kelaussuunnan ja -nopeuden, vavan puolenvaihdon ruohotukon jälkeen ja kaiken muun olennaisen. Ekaheitolle se puolikiloinen harjus syöksyikin lippaan kiinni, ja vähällä oli ettei olisi saanut potkaistua itseään irti juuri ennen haavia.Ja perjantaina paluu Mikkeliin illasta...

Kiitokset Nisulle, Qkkelille ja Janxulle!


« Viimeksi muokattu: Elokuu 09, 2010, 14:42:26 kirjoittanut Perca »
Vegetarian is an old indian word for bad hunter

darpeee

 • Vieras
Vs: Reissuraportit tänne!
« Vastaus #948 : Elokuu 09, 2010, 23:31:46 »
Tänään tuli käytyä Kitkajoen Saari- ja Harjakoskella. Paikan päälle saavuttiin n. klo 18. Saarikoskella ei kuulunut mitään, sain ainoastaan yhden alamittaisen taimenen vaapulla. Illan suussa saavuimme Harjakosken niskalle isän kanssa ja isä samantien lähti tsekkaamaan alempaa paikkoja, kauas hän ei kuitenkaan mennyt. Siinä yksikseni heitin vaappua ja yhtäkkiä sydän pomppas kurkkuun kun aivan rannassa silminnähden 4 kilon taimen iski ohi vaapustani!  :-o Varovaisesti nakkasin vaappuni uudelleen niskalle, vaan ei toutaissut. Isä saapui paikalle kuullessaan huuteluni ja tuli katsomaan viereen, ottaisiko sama kala uudelleen. Noh, ei kuulunut mitään. Pidettiin tauko, alkoi sataa vettä, ja ajattelin että heitän muutaman kerran vielä. Silloin nappasi niskalta taimen, mutta kala oli eri kuin se aiemmin näkemäni. Komea taimen oli sekin, painoa noin 2 kiloa. Rasvaevä oli tallella, joten Kitkajärvestä jokeen kutemaan laskevaa kantaa se oli, totesin. Juuri kuin saimme kalan perattua, ukkonen yllätti jälleen ja jouduimme lähtemään takaisin autolle ja kotia kohti. Kuvia emme valitettavasti ottaneet, niin kova sade tuli niin ei voinut ottaa uutta kameraakaan esille, ettei mene pilalle jo ensimmäisellä käyttökerralla.

Perca

 • Pyydyskalastaja
 • Global Moderator
 • *****
 • Viestejä: 646
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Reissuraportit tänne!
« Vastaus #949 : Elokuu 11, 2010, 18:35:08 »
Vantaankoski 11.8.2010

Pyörittelin iltapäivällä viimisiä pinkkejä liitsejä kädet vapisten valmiiksi perhopenkissä. Suunnitelmana oli käydä tutkailemassa paikat ennakkoon huomisaamua varten. Kattelin että kaikki on nyt mukana; uudet perhot, kela ja sun muut releet. Ei muutaku huolellisen valmistautumisen jälkeen tavarat kantoon, autoon ja nokka kohti Vantaata!

Haettuani kahluusaappaat, kännykän, aurinkolasit ja lomakon palailin takasin kehä1:lle samoille urille mistä olin kääntyny takasin. Kävin hakemassa luvat siitä kioskilta ennen alamäkeä Viilatehtaalle, poikkeuksellisesti palvelu oli ystävällistä! Vaikkakin kirjoituspalkkion osuus luvasta oli noussut +10%.

Pysäköin auton sinne Viilatehtaan parkkipaikalle ja heitin perhokalastajan työasun niskaan. Kamera taskuun (...minkä varapatterit jäivät pöydälle. Nooh, tuskin ne loppuvat just tällä keikalla!) ja ekaksi siiman päähän pinkkimusta leech. Aloitin virpomisen siitä alemman sillan länsirannalta, vartin huiskiminen antoi yhden sormenmittaisen ahvenen. Päätin lisätä siiman yhden lyijyhaulin lisää ja hiipparoin ylemmäs muurille. Laitoin kameran päälle ottaakseni muutaman vesitilannekuvan ja se piipitti kuin kuoleva kananpoika tyhjien paristojen johdosta.

Uittelin kaikessa rauhassa liitsiä niiden kivien edestä mistä sen paremman kirjolohen piti hyökätä terhakkaasti perhoon. No vittu sieltähän se tuli kuin luotijuna, mutta kun mä ajatuksissani kepitin kaikkea muuta kuin perhoa jäi ~50-senttisen taimenen tartutus haaveeksi. Reissun epäonnistumisten saldo nousi samaa tahtia mun verenpaineen kanssa, ja semmonen sievä, kupliva vitutus alkoi helmeillä silmien välittömässä läheisyydessä.

Toisella puolen jokea pari reipasta partiolaisnuorta (plusmiinus 10v) kivittivät sorsia, jokea ja välillä toisiaankin. En siinä tohtinut muuta kuin ihastella nykylasten ongelmanratkaisukykyä; kun liikaläskien takia ei pääse hyppäämään kiveltä toiselle niin ensimmäisenä poltetaan tupakat ja mietitään että mitenkäs *tussa tuonne nyt sitten pääsisi. Kovasti tuntuivat kuitenkin olevan kiinnostuneita mun yrityksistä koukuttaa punalihaisia ja seurailivat mua koskea ylös alas.

Kehäkolmosen monttua kiusasin yhden perhon verran, kunnes tajusin ettei siinä metelissä viihtyisi yksikään kirjolohi. Ruuhka, sillanrakennustyöt ja kiviä viskovat pikkupojat karkottivat taatusti kaikki kalat minkä astiakaapissa kaikki mukit ovat oikeinpäin. Maleksin loppuliukuun pojat kannoilla, jossa pari perhonvispaajaa heittikin jo länsipuolta.

Menin rauhallisemmalle itärannalle, laitoin siimaan valkopinkin liitsin yhdellä pienellä haulilla ja pomputtelin tuolla virityksellä kiventakusia ja monttuja. Pikkupojat etsivät puskikosta puolitoistametrisen kepin, siimaa ja ilmeisesti jonkinlaisen koukun ja menivät keskelle virtaa kiville istumaan ja onkimaan. Kymmenen minuutin pommituksen jälkeen mun heittosiima sukelsi perhon perässä vähän syvempään monttuun ja kirjolohi oli haavimista vaille graavautumassa! Se antautuikin lyhyen taistelun jälkeen ja mä lähdin himaan etsimään uusia pattereita aamun revanssia varten.
« Viimeksi muokattu: Elokuu 11, 2010, 18:38:46 kirjoittanut Perca »
Vegetarian is an old indian word for bad hunter

Neepo

 • Viestejä: 7
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Reissuraportit tänne!
« Vastaus #950 : Elokuu 11, 2010, 21:08:45 »
laitetaanpa vähän myöhäsessä viimeviikonlopun (6.-9.8 ) kalastusreissusta Puhosjärvelle. Tosiaan tultiin perjantaina illasta paikanpäälle ja heti kun saimme auton purettua lähdimmekin katsomaan katiskat (edellinen kävijä paria päivää aikaisemmin oli ne sinne jättäny). Katiskoissa oli yhteensä 4kpl hyvänkokoisia ahvenia (villi veikkaus ~200-300g ja ~15-20cm), siinä myös mökkirannan edustalta vähän veneestä nakeltiin ja kaveri saikin Lotolla myös hyvänkokoisen ahvenen (samaa luokkaa kuin aiempi veikkaus).

Lauantaina sitten päätettiin porukalla käydä testaamassa läheinen puro, josta oli kaverini veli saanut aiemmin kesällä purotaimenen, noh nyt ei tullut mitään, tosin itse siinä en kauaa heitellytkään. Käytiin myös järvellä nakkelemassa muutama tunti laihoin tuloksin; vain pari tosi pientä ahventa nousi.
Noh päivän laihasta tuloksesta sisuuntuneena päätin kahlata hieman mökkirantaa ja siitä nakella (ko. mökkiranta osoittautui tätä reissua edeltavällä reissulla hyväksi ahvenpaikaksi) siinä edellisellä reissulla hyväksi havaitulla kuparisella lipalla. No ei aikaakaan kun ahvenet alkoi syödä yllättävän hyvin ja tunnissa taisinkin kymmenkunta ahventa siitä nostella. Sitten syönti loppui kuin seinään n. 30 minuutiksi, kunnes huomasin paljon voimakkaamman kalan syöneen lipan. Jarrun olin kelassa säätänyt niin että käsin ei siimaa saanut vedettyä ilman että käsi vahingoittuisi ja tämä "mörkö" veti siimaa helposti, jarru vain ulisi. Lopulta rantaan sen sain ja Haukihan se oli, 60-70 senttiä ja näppituntumalta painoksi arvioisin kiloa. Tämän jälkeen tuli ehkä tunnin verran nakeltua, mutta syönti loppuikin. Myös kaverini innostuivat hauesta nakkelemaan mutta hekään eivät enempää saalista saaneet.

Lauantain hauesta innostuneena (kerrottakoon että aloitin kalastusharrastuksen tänä kesänä uudelleen n. 10 vuoden tauon jälkeen), olihan se oma "enkka", päätimme sunnuntaina heti herättyä lähtä järvelle. Monta tuntia etsittiin paikkoja ja vedeltiin syvänteitä vaapuilla, mutta nyt ei kala syönyt. Lopulta päätimme viimeisen kerran nakella veneenlaskupaikan läheisyydestä (tämä kohta osoittautui myös hyväksi kohdaksi sillä edeltävällä reissulla), mutta nyt tuntui siltä että kalat arvasivat aikeemme. Ihan viimeisillä heitoilla sitten toinen kavereistani huudahti: "Nyt on jotain isompaa kiinni!" Hänellä tämä reissu oli tähän asti täysi nolla ja mies arvatenkin jo hieman allapäin nakkeli menemään uskonsa menettäneenä. Mutta nytpä oli aivan eri ilmeet miehellä kasvoilla. Lopulta saatiin hauki veneeseen ja pienehkö oli tämäkin (taas arviolta n. 40-50cm ja reilut 500g), mutta miehelle joka ei koko reissulla ollut tähän asti muuta saanut oli kala ihan tarpeeksi suuri. Järvireissun jälkeen päätimme vielä vähän aikaa nakella mökkirannasta, itse päätin siirtyä rantaa n. 50m sivummalle nakkelemaan, viidellä heitolla neljä ahventa ylös, sitten meni muutama heitto ilman tärppiä ja lopuksi nousi reilunkokoinen särki, arviolta 300g, sitten kävinkin vinkkaamassa kavereille hyvän paikan ja päätin itse lopettaa sille illalle. Yöllä saimme todistaa elinaikani hienointa ykkosmyrskyä, komeasti näki järvelle kun taivas repeili ja salamat löi kovalla tahdilla maahan.

Maanantai menikin sitten mökkiä lähtökuntoon siivottaessa hymyssäsuin, olimmehan kaverini kanssa saaneet tälle kesälle ensimmäiset ei-ahvenet ja samalla harrastuksen aloituksen ensimmäiset ennätyskalat, eihän ne hääppöisiä ehkä teidän ennätyksiinne verrattuna näytä mutta jostain se on lähdettävä :).

Nyt taas yhden kokemuksen rikkaanpana saakin alkaa suunnittelemaan seuraavaa reissua.

JuP3

 • Heikki Vihinen ULIULI
 • Viestejä: 1010
 • Rajaseudun Rambo
  • MSN Messenger - jupe89@luukku.com
  • Profiili
Vs: Reissuraportit tänne!
« Vastaus #951 : Syyskuu 11, 2010, 18:26:41 »
Tänään Pielisjoella 12.15-17.10 heikkotuulisessa pilvisessä syyssäässä:

9 haukea (isoimmat 5050g ja 4020g), 3 ahventa ja mittakuha (justiinsa 45cm). :-o Hauista 5kpl (isoin) sekä kuha Pielisraksilla, loput kalat Bomberille,Magnumille,Originallille ja itsetehdylle vaapulle (toiseksi isoin).


Ei voi mitään että limaisia,heinäsiä,verisiä kuvassa
Reilusti kalastusta, jo vuodesta 1927. P-KUK

tyhjän_pyytäjä

 • Kalapussin karkuuttaja
 • Viestejä: 372
  • Profiili
Vs: Reissuraportit tänne!
« Vastaus #952 : Syyskuu 12, 2010, 18:39:31 »
Olin mökillä Höytiäisellä 10.-12.9. Tuulastuskausi on nyt avattu. Haukia ja lahnoja tuli iskettyä paljon, muutama kuha oli tähtäimessä, mutta eihän niitä saanut iskettyä kun liikkeessä olivat...
Uploaded with ImageShack.us


Tänään kävin pari tuntia pohjaonkea uitamassa. Puolisentoista tunnin aikana olin saanut yhden ahvenen... Sitten alkoi hirmuinen syönti, joka kesti sen parikytä minuuttia, kunnes sain siimat sotkettua pilkkivavasta :roll: No ihan hyvä saalis siinä kuitenkin kertyi.
Uploaded with ImageShack.us

Pilkkijäitä odotellessa... 8-)

Kala Erkki

 • Nollalinjalainen
 • Viestejä: 361
  • MSN Messenger - kalaerkki@kalassa.net
  • Profiili
Vs: Reissuraportit tänne!
« Vastaus #953 : Marraskuu 22, 2010, 16:02:58 »
Tuli avattua pilkkikausi. Reissun tein Laukaan Vuojärvelle.

Tämä oli vain parin tunnin pikainen testireissu, viikonloppuna olisi tarkoitus olla kauemmin.Tältä näytti jäätilanne, selkä oli lumeton, joten siellä oli vahva jää. Niissä kohdissa, joissa pilkin, oli paikoitellen vain 3cm jäätä, enimmäkseen kuitenkin 5cm.

Saavuttuani järvelle, kairasin ensiksi melko matalaan. Yllätyksekseni siitä tuli jo parin minuutin kuluttua kala!Kooltaan se oli ihan perus.

Sen jälkeen hiljeni täysin, kairailin reikiä suuntaan ja toiseen mutta mitään ei enää tullut, joten talsin kotiin.

Vaikka kaloja tuli vain yksi, olen silti erittäin tyytyväinen. en olisi uskonut että tulen saamaan yhtään mitään. :-)

sami552

 • Viestejä: 334
 • Team Särkkäri
  • MSN Messenger - hapankorppu91@hotmail.com
  • Profiili
Vs: Reissuraportit tänne!
« Vastaus #954 : Marraskuu 26, 2010, 18:36:39 »
Viimein on päästy kausi korkkaamaan. Huhut kertoivat, että kansi kantaa jo, niin pakkohan se oli lähteä.  :D Ja kyllä sitä jäätä ihan tarpeeksi olikin 8-10cm.  Jää oli ihan peilikirkasta ja sileää, eli montaa päivää ei järvi jäässä ole vielä ollut. Mukavaa se oli taas jäisillä lakeuksilla taivaltaa pitkän tauon jälkeen, vaikka navakka koillistuuli vähän puhaltelikin. Ahven oli melkoisen varovaisella otilla, mutta sitkellä kyttäämisellä ihan mukavat avauskalat sai nyhjättyä. Pari isompaa ahventa n. 300 rammasia, loput pienempiä ja päälle vielä 1.4kg lattanokka. Nyt on saatu kausi mukavasti käyntiin ja tästä on hyvä jatkaa kohti isompia körmyniskoja.Uploaded with ImageShack.usUploaded with ImageShack.us
Aaro kerho, puhtailla koukuilla.

sami552

 • Viestejä: 334
 • Team Särkkäri
  • MSN Messenger - hapankorppu91@hotmail.com
  • Profiili
Vs: Reissuraportit tänne!
« Vastaus #955 : Marraskuu 27, 2010, 15:13:59 »
Tänään jälleen tasuria heiluttelemassa melkoisen koleassa koillisviima kelissä. Jääkin oli torstaista vahvistunut ja jäätä olikin jo reilut kymmenisen senttiä. Pieni kerros pakkasluntakin oli satanut jäälle. Ahven oli taas melkoisen kehnolla otilla. Aamusta tuli kaikki tapahtumat parin tunnin sisään, sitten hiljeni lopullisesti ja loppupäivän saikin ihailla maisemia sekä kairata reikiä lämpimikseen. Isoin ahven lähenteli jo neljääsataa rammaa. Pari kuvaa meni myös parempiin suihin.  :roll:Uploaded with ImageShack.usUploaded with ImageShack.usUploaded with ImageShack.us
Aaro kerho, puhtailla koukuilla.

_kiiskenkalastaja_

 • Masai-mies
 • Viestejä: 298
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Reissuraportit tänne!
« Vastaus #956 : Marraskuu 28, 2010, 12:47:51 »
Tänään kävin lähilammella pari tuntia pilkkimässä, teräsjäätä oli reilu 10cm ja lunta oli jäällä n.5cm.
Ahvenia tuli 34kpl ja särkiä 4kpl ja isoin assu oli n.250g, kalat tuli messinki hopea nautiluksella ja muikku värisellä putsarilla.Uploaded with ImageShack.us
Uploaded with ImageShack.us
Suurkalastaja1

 • Katiska-pehtori
 • Viestejä: 1157
 • Kaikki muu paitsi kalastus on turhaa.
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Reissuraportit tänne!
« Vastaus #957 : Marraskuu 28, 2010, 16:31:52 »
Samilla ja kiiskenkalastajalla hienoja kaloja!
Team Hazardi

Hauki on kalojen kuningas.

sami552

 • Viestejä: 334
 • Team Särkkäri
  • MSN Messenger - hapankorppu91@hotmail.com
  • Profiili
Vs: Reissuraportit tänne!
« Vastaus #958 : Joulukuu 01, 2010, 15:26:57 »
Tänään tuli oltua tossa pienellä lähijärvellä antamassa tasurille kyytiä. Keli oli koko päivän mukava, muutama aste pakkasta ja tuulikaan ei pahemmin puhallellut. Tasuri sai aamusta uida melkoisen rauhassa, kerran hauen luikku pelästytti puoli unesta. Aloin tähystelemään keskelle järveä ja siellä näytti siintävän tumma kohta, sinne siis juoksujalkaa. Pieni railo oli nostanut vettä jäälle, eli potentiaalinen porsasahven paikka. No laskin karismaxin pohjaan, (sillejä en uskalla tällä rutakolla veteen laskea, koska kuvan joutuminen parempiin suihin on hyvin todennäköistä.)  :-D Vettä oli paikalla kuutisen metriä. No aloin kehimään puntaria välivesiin, välivedestä tulikin kolmen ahvenen pyräys, isoin lähenteli jo puolta kiloa.  Sitten kävi vanhanaikaisesti, eli se neljäs ja tietenkin kaikista raavain possu jäi ratkaisevalla hetkellä jäänreunaan. Kyllä siinä pari ärräpäätä pääsi ilmaan, kun tuli ihan omaa hätäisyyttään komea possu tuhrattua. Taas sai muistutuksen siitä, että näissä hommissa maltti on enemmän kuin valttia.  :wink: Ja niin kuin yleensäkkin huonolla syönnillä isompi irtoaa, niin loppupäivä kuluukin sitten enempi ja vähempi tyhjää pyytäessä.  :-D Huomenna ois tarkotus lähteä taivaltamaan Säkylän lakeuksille, saa nähä mitä siitäkin tulee.

Isoin 485g.Uploaded with ImageShack.us

Aaro kerho, puhtailla koukuilla.


Kala Erkki

 • Nollalinjalainen
 • Viestejä: 361
  • MSN Messenger - kalaerkki@kalassa.net
  • Profiili
Vs: Reissuraportit tänne!
« Vastaus #959 : Joulukuu 01, 2010, 15:40:33 »
Tänään olin klo 13-15 Vuojärvellä, kauden viides reissu.

Jäätä oli noin 15cm.

Heti ensimmäisellä avannolla alkoi tapahtua ja siitä nousikin parin minuutin sisään 11 kalaa. (Samanverran kuin koko viimetalvena yhteensä. :-) )
Senjälkeen heikkeni hieman ja kun olin viidettä reikää poraamassa, oli kaloja jo noin 20.
Se viides reikä taisi osua aika hyvään paikkaan - siitä tuli 18 kalaa putkeen.
Tämänjälkeen kalantulo loppui kuin seinään, joten lähdin kotiin kun muutekin alkoi olla jo melko pimeä.

Kaloja tuli siis yhteensä 38; 36 ahventa ja 2 särkeä. Tänätalvena siis tullut tähänmennessä yhteensä 52 kalaaE:virhe korjattu...
« Viimeksi muokattu: Joulukuu 01, 2010, 16:02:16 kirjoittanut Kala Erkki »


Kirjaudu sisään palveluiden tunnuksilla

 center>