Muut keskustelut > Kalassa.net - kommentteja ja parannusehdotuksia

Käyttäjille + moderaattoreille: Alueittaisten keskustelujen aluejakouudistus?

(1/8) > >>

kaivo:
Kahdessa keskustelussa (http://www.kalassa.net/keskustelut/index.php?topic=14984.0 ja http://www.kalassa.net/keskustelut/index.php?topic=15610.0) on tullut esille kysymys siitä, onko Alueittaisten keskustelujen nykyinen aluejako riittävän selkeä, vai pitäisikö sitä kenties muuttaa. Neuvottelin juuri tästä adminin kanssa, ja päätimme että asia kannattaa ottaa puheeksi. Tähän threadiin on siis tarkoitus kerätä mielipiteitänne asiasta, ehdotuksia mahdollisista parannuksista yms.

Oma ehdotukseni viime helmikuussa oli seuraava:


--- Lainaus käyttäjältä: Kaivo - Helmikuu 19, 2007, 00:02:48 ---Olen tainnut mainita tästä aiemminkin, mutta: joskus tuntuu, että Alueittaisiin keskusteluihin pitäisi saada selkeämpi aluejako koskien Suomea.

Nykyinen väljästi ilmansuuntiin perustuva jaottelu ei ole riittävän yksiselitteinen. Esimerkiksi niinkin tuttua paikkaa kuin Turkua koskevat viestit kuuluvat nykyisellään mielestäni yhtä hyvin Länsi- ja Etelä-Suomi -keskusteluihin, koska Lounais-Suomi -aluetta ei foorumilla ole. Turku on vain esimerkki, vastaavia ja hankalampiakin esimerkkejä maantieteellisistä "joko–tai" -alueista on helppoa keksiä lisää. Jokainen meistä mieltää maamme aluejaon mielessään vähän eri tavalla, ja yksiselitteisyyden puutteesta kertonee se, että sinänsä asiallisia viestejä lähetetään toistuvasti väärille keskustelualueille. Tämä ei palvele viestin lähettäjän eikä muidenkaan käyttäjien etua.

Ehdotukseni on tämä: Alueittaiset keskustelut voisivat perustua Suomen nykyiseen läänijakoon, joka on ollut voimassa vuodesta 1997 lähtien ja lienee jo jokaiselle tuttu juttu. Keskustelualueet olisivat siis Lapin lääni, Oulun lääni, Länsi-Suomen lääni, Itä-Suomen lääni, Etelä-Suomen lääni sekä Ahvenanmaa. Näin jäisi esim. mielestäni hankalasti määriteltävä Keski-Suomi kokonaan pois. Joka keskustelualueen yhteyteen voisi vielä laittaa kartan, jossa näkyisi mistä alueesta milläkin osastolla on kyse. Näin varmistettaisiin se, että kenenkään ei tarvitsisi arpoa, mille alueelle viesti tulisi lähettää.

Esimerkki:

        Länsi-Suomen lääniSaattaa tuntua vähän rautalangasta vääntämiseltä, mutta usein asiat havainnollistuvat paremmin kun kirjallisen ohjeen tukena on kuva. Kartta voisi myös piristää keskustelualueen yleisilmettä?

Uudistuksen myötä foorumin rakenne ei ratkaisevasti muuttuisi. Kun lasketaan mukaan Ulkomaat-keskustelualue (joka pysyisi ennallaan), foorumin päävalikko kasvaisi Alueittaisten keskustelujen osalta yhdellä alueella. Tällöin niitä olisi yhteensä seitsemän nykyisten kuuden sijasta.

Kommentteja?


--- Lainaus päättyy ---

*Tuo kartta ei olisi välttämätön, kunhan keskustelualueen nimi vain olisi selkeästi muotoa "Länsi-Suomen lääni".

Tarvitaanko siis Alueittaisten keskustelujen aluejaon uudistusta – jos mielestäsi tarvitaan, millaista? Sana on vapaa!

Hemulisoturi:
Tarvitaan!
Perustelut täsmää tuohon Kaivon lainaukseen.

haukka_1:
Ihan hyvältä ratkaisulta vaikuttaa. Mielestäni tuo olisi ihan mukava kun siinä on ne kartatkin.

kaivo:
Lisättäköön vielä, että keskustelualueen nimi voisi olla

A) karttaa käytettäessä esim. "Keskustelua kalastuksesta Länsi-Suomen läänissä!", tai

B) kartattomassa versiossa "Länsi-Suomi: Keskustelua kalastuksesta Länsi-Suomen läänissä!".

Näin kukaan ei vahingossa luule, että keskustelualue kuuluu vain Länsi-Suomessa asuville...

Mikko_-Procyon-:
Alusta asti olen vaatinut foorumille "Oulun lääniä". Ei ole tullut. Jussin alkuperäinen luokitus oli "Lappi", johon sitten Oulujärvi ja muut alueen vedet kuuluivat. Pitkällisen väännön tuloksena siitä sitten tuli Pohjois-Suomi.  JOs tämä alue-uudistus tapahtuu, niin minulta täysi tuki sille.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta