Chat

Kirjoittaja Aihe: Hyvät kalapaikat Vakka-suomessa?  (Luettu 15882 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Tuomass

 • Viestejä: 1
  • Profiili
Hyvät kalapaikat Vakka-suomessa?
« : Helmikuu 19, 2008, 21:14:38 »
Haluaisin todella tietää lähiseudun kalapaikkoja. eritoten haukien nappaamiseen. toki merikin on lähellä mutta onko jollain kokemusta hyvistä järvistä tai joista yms?

Olen käynyt kaverin kanssa jonkun verran mynä ja laajoella kalassa ja välillä on tullut pikku haukia. Myös laajoen mato-ongella saadut ihan hyvän kokoiset säynevät ovat lämmittäneet sydäntämme. Kertokaa toki jos on joku hyvä paikka tai mitä kalaa ootte täältäpäin saaneet


Uusikaupunki
Laitila
Kustavi
Nousiainen
Mynämäki
Pyhäranta
Taivassalo
Vehmaa
« Viimeksi muokattu: Helmikuu 24, 2008, 12:46:49 kirjoittanut Tuomass »
I tried to be reasonable but i didn't like it.


unatco

 • Viestejä: 188
 • onkikirbet 2kg&1.5kg
  • Profiili
Vs: Hyvät kalapaikat Vakka-suomessa?
« Vastaus #1 : Huhtikuu 23, 2008, 01:49:25 »
Laitilassa: krouvinummen Tulejärvi on aika hyvä paikka. ja krouvinummen vedenottamo. aidattu alue, mutta sen takia ettei sinne ajeta auton raatoja ym. siellä on sellainen haukipaikka että... melkee joka heitolla tulee hauki.. ( siis ihan tosi! )

Mynämäellä: Kivijärvi, siellä on kunnan ranta jossa on 2 soutuvenettä, niitä voipi lainailla.. ne ovat yleiseen käyttöön tarkoitettuja, sieltä tulee ainakin haukea ja ahventa ihan mukavasti.  Sit olis mynäjoki..  Matkavirvokkeen inffopaikan silta, ja sen lähistö. mattojenpesupaikka, terveyskeskuksen vieressä.  Kirkon takana on kanssa hyvä paikka. Raukkaan silta myös.

Sitten olisi vielä korvensuun kosken virkistyskalastusalue. sieltä tulee ainakin taimenta ym. en muista mitä kaikkea.. sinne tarvii erikseen hakea kalastuslupa, jonka saa noudettua mynämäen SEO: lta

Muita ei nyt just tule mieleen

Vehmaalta Jos joku tietää sieltä hyviä kalapaikkoja niin kertokoon tänne. =)
Kalastus ei ole vain harrastus, se on elämä !

unatco

 • Viestejä: 188
 • onkikirbet 2kg&1.5kg
  • Profiili
Vs: Hyvät kalapaikat Vakka-suomessa?
« Vastaus #2 : Toukokuu 05, 2008, 22:18:41 »
öö.. mm... mites sen sanois.. jos hostais kartan tänne ni ois helpompi...

ai nii ja unohdin et ei se ollutkaan tulejärvi, vaan VALLIJÄRVI.. muistin itse väärin :D

Edit.. hitto ei pysty hostaa kuvaa kartasta ku sit ei näy kunnol teitä.. ja jos näkyy tiet ni sit ei näy oleelliset asiat kartasta kuten se mistä kohtaa käännytää 8 tieltä ja sillee.. mut koitan keksii jostai paremman kartan..

Koita vaik kartasta kattoo krouvinummi ja laitila ja sit siit selailemaan sellast järvee.. se ei oo kauhee iso alue.. siel on muitaki hyvii järvii.. kuulemma yhes järves on kirjolohtakin tai jotai taimenii.. en muist sen nimee kyl, ja se vaatii veneen et sinne pääsee kalaan... siis sinne lohipitoisel järvel..
« Viimeksi muokattu: Toukokuu 05, 2008, 22:31:18 kirjoittanut unatco »
Kalastus ei ole vain harrastus, se on elämä !

Kaivo

 • Vieras
Vs: Hyvät kalapaikat Vakka-suomessa?
« Vastaus #3 : Toukokuu 05, 2008, 22:52:17 »
Merialueessa olisi kyllä potentiaalia vaikka mihin...

Taivassalon kalavedet

Kustavin kalastusmatkailu

-- Kaivo


unatco

 • Viestejä: 188
 • onkikirbet 2kg&1.5kg
  • Profiili
Vs: Hyvät kalapaikat Vakka-suomessa?
« Vastaus #4 : Toukokuu 05, 2008, 23:40:59 »
juu tuolla lokalahdella lehmänkurkulla\lähialueet on tullut monta kertaa käytyä, kun meidän isovanhempien mökki on siinä parin kilsan päässä..
isoa haukea napsii ja ahventa sekä keväisin siikaa, mutta ei oo kuhaa tullut ei..
« Viimeksi muokattu: Toukokuu 05, 2008, 23:50:13 kirjoittanut unatco »
Kalastus ei ole vain harrastus, se on elämä !

jakedog

 • Viestejä: 14
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Hyvät kalapaikat Vakka-suomessa?
« Vastaus #5 : Marraskuu 06, 2010, 23:45:26 »
Nostellaan hieman vanhaa aihetta.

omat hyväksi todetut kalapaikat ja mahdolliset lajit:

Rannalta pilkillä/heittämällä/ongella/perholla:

Masku: Lähestulkoon kaikki montut, suosittelen mikrovaappuja sekä hyvin pientä _valkoista_ sirppipyrstöjigiä. saaliina ahven (isoin saamani +600gr), hauki sekä joskus lahna jigissä. myös perusonki ja pilkki mm. isonkiven sillalla toimii.

Taivassalo: Muntin salmi: pienet lipat, vaaput, mato-onki Rojua pohjassa, jigit ei oikein toimi, tulee villasukkia tms vastaan. keväällä lahna kutee tällä alueella sekä syö myös onkeen. muita kaloja säynävä, ahven ja hauet. lisäksi olen nostanut tästä salmesta lähes kiloisen ruutanan, ei mitään tietoa mistä on paikkaan uinut. kannattaa varoa käärmeitä, jokunen tullut vastaan.

Ihattula: pieni puro merestä järveen ihattulan laiturista vasemmalla: Keväällä järjettömän hyvä onkipaikka, isoja säynejä ja ahvenia. lisäksi kaikki mahdolliset särkikalan variaatiot.

Mynämäki: Laajoki, etenkin korvensuunkoski: mikrovaaput, leechit, lipat, perhoista nymfistä zonkeriin: kirjoa sekä taimenta, sattuma haukia ja ahvenia. haastava paikka mikäli säiliöauton viime visiitistä on aikaa. kokemisen arvoinen syksyllä ja keväällä.

Uusikaupunki/pyhämaa:

Keväällä: Kemiran penkka/ Lepäisten tien varrella oleva siltarummun ympäristö antaa siikaa, vesien lämmetessä ahventa/säyneä/tms. jigiä peliin.

Esimontien pikkupuro: haukea ja säyneä, hauet melko pieniä. Jigi toimii, värillä ei niinkään väliä.

paskalahti: kuha ui tänne syksyllä, humuista vettä. jigiä ovat paikalliset uittaneet.

Keskikesä: Kemiran penkka/ Lepäistentien päädyssä oleva laituri: pilkillä/ jigillä ahventa sekä kemiralta joskus kuhaa sattumina jigillä

Syksy: Kemiran penkka/ lyökintien pää: Silakka liikkuu näillä alueilla, kirkkaat koukut esiin. Lyökintien päästä voi irrota taimenta, olosuhteet ainakin kohdillaan.

Veneellä:

Taivassalo: Kaitaisten silta: ahventa, haukea, lahnaa, kuhaa, sattumajalokaloja. venepilkin/pohjaonkimisen taivas.

Vehaksen rannasta kohti kaitaisia n. 1,5 km päässä oleva sumppukari, haukea, isohkoja ahvenia. lusikat kovaa valuuttaa.

Uusikaupunki: Kasarminlahti, syksyllä ainakin. Isot vaaput. tänä syksynä 5 reissua, kalaa paatissa liki 100 kiloa. Isoin hauki karvan yli 10kg, keskikoon ollessa siinä 3-4 kilon tietämillä. paikallislehdessä oli alkusyksystä juttu samasta lahdesta nousseen liki 20 kilon hauki. lisäksi on tarttunut sattumina lahna sekä ahven.

Ja näinollen päästään omaan kysymykseen: hyviä venepilkkipaikkoja uudessakaupungissa? oma "jahti" makaa paskalahdessa, ja kyseinen purkki on senverran pieni ettei aukoille ole asiaa tuulen ollessa yli 5m/s. :D

stento-z

 • Viestejä: 144
 • Vika saalis
  • Profiili
Vs: Hyvät kalapaikat Vakka-suomessa?
« Vastaus #6 : Tammikuu 06, 2011, 16:56:09 »
Noin ensi kesää ajatellen,Missä hiivatissa on kasarminlahti en löytänyt sitä merikortista tai sit pitää hommata vahvemmat linssit :?

jakedog

 • Viestejä: 14
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Hyvät kalapaikat Vakka-suomessa?
« Vastaus #7 : Tammikuu 11, 2011, 18:17:15 »
ykskoivun vieressä, lahteen pääsee veneellä pientä "jokea" pitkin mikä menee golfkentän läpi. Matalapuhjua pitkin ajellessa kohti lahtea kannattaa olla varovainen, jokunen kivikosketus tuli viime syksynä koettua.

stento-z

 • Viestejä: 144
 • Vika saalis
  • Profiili
Vs: Hyvät kalapaikat Vakka-suomessa?
« Vastaus #8 : Tammikuu 13, 2011, 16:00:00 »
Kiitos vastauksesta oli toi teksti jäännyt juuri taitteeseen joten eipä näkynyt lukea.Toi paikka taitaa olla semmoinen kutulahti
hauelle joten ei ihme että kalaa tulee :-D


jakedog

 • Viestejä: 14
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Hyvät kalapaikat Vakka-suomessa?
« Vastaus #9 : Lokakuu 05, 2012, 15:43:44 »
Kumma juttu, keväältä tuolta kasarmilta ei haukia tullut. Lahnat olivat kyllä kutemassa, mutta hauista ei yhtä puikkaria lukuunottamatta mitään havaintoja huhti-kesäkuun aikana olleista n. 40 reissusta. Ilmeisesti eivät kude tuolla. Syksyn tullen on taas puikkareita tullut.


Kirjaudu sisään palveluiden tunnuksilla

 center>