Muut keskustelut > Keskustelua Kalapedian artikkeleista

Evon Niemisjärvet(Lammi)

<< < (3/5) > >>

papuwokki:
Tuolta luomastani keskustelusta ( http://www.kalassa.net/keskustelut/index.php?topic=21848.0 ) ohjauduin nyt sitten tänne.

Vaikuttaa todella mukavalta paikalta ja eiköhän tuonne tänä kesänä suunnata.
Tarkennusta hieman asioihin silti kaipaisin. Onko antaa osoitetta/tarkkaa paikkaa missä noita lupa-automaatteja on? Minkä hintaisia luvat on? Venevuokra on 10 euroa/vrk, onko veneessä moottoria, ei ilmeisesti? Mistä osoitteesta/tarkasta paikasta noita veneitä saa vuokrattua? Minkä hintaista asuntovaunualueella vaunupaikka on?

Onko antaa kartalta tarkkoja paikkoja mistä kannattaisi yrittää kalastaa? Tuossa oli jo neuvona "paras paikka itselläni ollut ylisellä ja sitä kallion edustan välistä aluetta" <- Missä tuo sijaitsee kartalla, voisiko paikalliset hieman valaista?

Aatami:
Kannatta luoda vilkaisu Villi Pohjolan sivuille. Siellä lisää paikasta. Lyhyesti kuitenkin. Paikanpäällä on kesäaikaan kioski, josta voi vuokraukset ja luvat hoitaa kätevästi. Kioskin vieressä on lupa-automaatti, josta voi muina aikoina luvat suorittaa. Seuraavasta en ole ihan varma, mutta nykyään taitaa olla mahdollista hoitaa luvat tekstiviestinä. Siitä oli vissiin ohjeita paikan päällä.

Don Miguel:
Villin Pohjolan sivuilta tosiaan nuo mobiililuvan numerot löytyvät. On myös ohjeita veneen vuokraamiseen ja nuo asuntovaunu paikkojen hinnat.

Miquel:
Itse olen tuolla käynyt useaan kertaa tässä viime vuosien aikana ja veljeni on käynyt vielä useamman kerran, joten kokemusta ottivieheistä ja sen sellaisista kyllä löytyy. Jos näin yleisesti arvioidaan niin kyllä tuon paikan taso on viimeisen kahden vuoden aikana heikentynyt huomattavasti. Ennenkin talvipilkillä kun laitto ootto onget ja kävi välillä syömässä ja tuli takaisin niin heti sai väsytellä kirjolohen jos toisenkin mutta nykyään tuolta et saa talvella sitten yhtään mitään (ainakin 7 tyhjää reissua on tehty) ja kaikki mahdolliset keinot tahnasta leecheihin ja lusikoihin on kyllä kokeiltu joka kerralla. Talvella ei järviin istuteta kaloja (ainakaan istutuslistojen perusteella) juuri nimeksikään, muistaakseni neljän kuukauden aikana oli istutettu vain kerran ja silloinkin vaivaiset 800 kiloa. Kesällä on tullut hieman parempia kokemuksia ja varsinkin tuolta syksyn puolelta. Eräänä syyskuisena päivänä tulimme aamusta, vuokrasimme veneen ja lähdimme uistelemaan ja heti kun olimme päässeet ylisen puolelle niin johan tärppäsi vähän reilu kiloinen kirjolohi. No siitä jatkoimme sitten keskisen kautta aliseen jossa minullakin tärppäsi kirjolohi ja se olikin jo hieman parempi 1950g siinä päivän uistelimme ja veljeni sai kaksi lohta lisää ja itse sain vielä yhden joka olikin päivän isoin 2,5 kiloinen (kuudeskin olisi tullut mutta muisti teki tepposen ja kytkin jäi laittamatta päälle ja siitä tärpistä ei tullut kuin nykäisy), mutta koko lailla voisi sanoa sen päivän onnistuneen. Muitakin uistelijoita, sekä onkijoita ja rannaltaheittelijöitä tuona päivänä oli paljon, mutta kenenkään muun emme nähneet saavan mitään. Joskus useampia vuosia sitten veljeni sai tuolta talvipilkillä kaksi siikaa jotka painoivat molemmat kilon joten komeita kaloja olivat ja silloin joskus useampia vuosia sitten veljeni onnistui saamaan tuolta myös yhden puronieriän joka tosin ei ollut kovin iso mutta lähemmäs kiloa kuitenkin. Eli kyllä tuo paikka oli joskus aikoinaan lähes satavarma saalispaikka, mutta nykyään on varsinkin talvella istutuskalojen määrä vähentynyt huomattavasti. Ja tuosta kioskista vielä sen verran että se on ollut myös kahden viimevuoden aikana suorastaan naurettavuuden huippu. Eräänä päivänä kioski ei auennut ollenkaan vaikka olisi pitänyt ja kaiken lisäksi kioski on auennut lähes aina myöhässä kun olemme tuolla olleet.

KÖSTER:
Samantapaiset huomiot valitettavasti täälläkin ja ei kai tuo istutus/kävijämäärien laskukaan liene yllätys?

Kalastus taitaa olla metsähallitukselle huono bisnes joten ilmeisemmin lupamyynnillä tyhjempiin lampiin
sitäkin lamaa torjutaan.
Mitä kioskin pitoon tulee lienee nuo ehdot senverta isännälle edulliset ettei yrittäjä kauan viihdy?
Tämä tietenkin kuulopuheiden perusteella arveltuna.Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

[*] Edellinen sivu

Siirry pois tekstitilasta